فهرست مطالب

مطالعات ملی - سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 89، بهار 1401)

نشریه مطالعات ملی
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 89، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی نوازنی*، حسین هرسیج، محمدرحیم عیوضی صفحات 7-29
    این مطالعه با هدف بررسی و طراحی سناریوهای خروج از چالش هویت در جمهوری اسلامی ایران، با رویکرد آینده پژوهانه به مقوله هویت انجام شده است که نقطه قوت و تمایز این اثر با ادبیات و آثار پیشین به شمار می آید. در جهان مملو از عدم قطعیت ها، به چشم اندازی روشن در زمینه هویت ملی و اجتماعی و خروج از چالش هویت، می تواند تقویت انسجام ملی و مسیر توسعه و پیشرفت را هموار نماید. بر این اساس سوال اصلی پژوهش به این صورت طرح می شود که چه سناریوهایی تعیین کننده وضعیت خروج از چالش هویت در ایران 1410 هستند؟ جهت دستیابی به پاسخ سوال اصلی از روش های کمی و کیفی و روش سناریو نگاری پیتر شوارتز بهره مند شده ایم. همچنین جهت جمع آوری اطلاعات به بررسی ادبیات تحقیق و اسناد و مدارک در قالب روش کتابخانه ای اقدام شده است و همچنین از روش دلفی فازی استفاده و جهت سنجش پایایی، از روش تحلیل ساختاری مبتنی بر جداول ماتریس روابط متقابل براساس نرم افزار میک مک و جهت طراحی سناریوها از نرم افزار سناریو ویزارد استفاده شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان می‎دهد که پنج عدم قطعیت کلیدی در ارتباط با چالش هویت در ایران عبارت اند از تحول رسانه ای، تساهل و مدارا، تحول نظام آموزشی کشور، فرهنگ سیاسی و توسعه و کارآمدی که مبتنی بر آن سه سناریوی جامعیت گرایی، سناریوی تشدیدکننده چالش هویت و سناریوی پایدار یا تداوم وضع موجود با بیشترین درجه احتمال وقوع، قابل ترسیم هستند.
    کلیدواژگان: چالش هویت، جمهوری اسلامی ایران، سناریونگاری، میک مک
  • مختار ذاکری*، علی شیروانی شیری صفحات 33-51
    یکی از موضوع های اساسی دنیای مدرن، مسئله ی هویت ملی است که در این مطالعه، پژوهش گران به دنبال تحلیل این مفهوم در متن بیانیه ی گام دوم رهبر معظم انقلاب هستند. در این پژوهش با رویکردی غیرپیدایشی، مولفه های هویت اسلامی-ایرانی بررسی شده است. به منظور داده کاوی، پژوهش گران از روش تحلیل محتوای قیاسی و روش تحلیلی-استنتاجی و برای داده یابی از روش اسنادی بهره گرفته است. نتایج نشان می‏دهد که به تمامی مولفه های هویت آفرینی اسلامی-ایرانی که جمعا 24 مولفه است، توجه شده است. در این میان، مولفه‏های اقتدار (15 عبارت)، برجستگی (13 عبارت)، تداوم و جهت‏مندی (9 عبارت) و ارزشمندی (8 عبارت) بیشترین بسامد را دارا هستند و مولفه‏های کارایی (7 عبارت)، آگاهی (6 عبارت)، ثبات، تعهد، ادراک شخصی، تجربه، طرح‏مندی (5 عبارت)، ارتباط (4 عبارت)، پیوند، تاییدپذیری، وحدت، هماهنگی و نشان‏مندی (3 عبارت) و تمایز، انعکاس، کلیت، پذیرش، معناداری و دل‏مشغولی (2 عبارت) در درجات بعدی پردازش در متن قرار دارند که این امر، نشان از جامعیت بحث هویت‏آفرینی در متن بیانیه ی گام دوم دارد. درخصوص چگونگی روند هویت آفرینی اسلامی-ایرانی در متن بیانیه ی گام دوم باید گفت که تاکید اصلی رهبری معظم انقلاب اسلامی در درجه ی اول بر ایجاد بینش و بصیرت در آحاد ملت به ویژه نسل جوان نسبت به دستاوردها و زمینه‏های اقتدار و افتخارآفرینی انقلاب اسلامی بوده است. هم چنین ایشان با معرفی ارزشمندی‏های جامعه‏ی اسلامی-ایرانی، به دنبال معرفی جهت حرکت نسل جوان در پیشبرد اهداف انقلاب بوده ‏اند و از کارآمدی وضعیت موجود با بیان مصادیق متعدد دفاع نموده ‏اند.
    کلیدواژگان: هویت اسلامی-ایرانی، مولفه های هویت، بیانیه ی گام دوم انقلاب اسلامی، تحلیل محتوا
  • ابوالفضل رجبی*، شجاع احمدوند صفحات 55-77
    فارسی در جایگاه زبان ملی نقش برجسته ای در پیوند گذشته، حال و آینده ی ایرانیان دارد و این امر گواه نقشی تاریخی و سیاسی برای این زبان است؛ اما زبان فارسی امروزه با مشکلات و چالش هایی روبه رو است که اگر به درستی شناسایی و چاره جویی نشوند، سبب خدشه دار شدن هویت ملی و ضربه به تداوم سنت ملی ایرانیان خواهد شد. ازاین رو است که مسئله ی حفظ و گسترش زبان فارسی به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های هویت ملی در شماری از مهم ترین اسناد بالادستی ازجمله قانون اساسی، سند چشم انداز، قانون های برنامه توسعه، سند جامع علمی کشور و... موردتوجه قرارگرفته و سیاست هایی برای نیل به آن تدارک دیده شده است؛ اما با وجود طراحی و تدوین سیاست های چندی در این زمینه، اجرای این سیاست ها در رسیدن به اهداف خود با کاستی هایی مواجه و در کسب نتایج رضایت بخش ناتوان بوده اند. بدین سان هدف این مقاله از طریق این پرسش که رویکرد و نحوه ی اجرای خط مشی های مرتبط با زبان فارسی چه تاثیری بر عدم کسب نتایج رضایت بخش و ناکامی سیاست های زبانی داشته است، نشان دادن عوامل ناکامی اجرای این سیاست ها مبتنی بر تجربیات برنامه پنجم توسعه است. روش مورداستفاده در این مقاله که داده های آن از منابع اسنادی و کتابخانه ای جمع آوری گردیده است، روش تحلیل مضمون است. نتیجه نهایی این پژوهش این است که مسایل و مشکلات پیش روی زبان فارسی از جنس مسایل بدخیم هستند، همچنین شیوه ی اجرای سیاست های مربوط به زبان فارسی بر رویکردی دستوری استوار بوده اند که همین امر منجر به ناکامی سیاست گذاری زبان ملی در نیل به اهداف خود گردیده است.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری عمومی، زبان فارسی، زبان ملی، مسائل بدخیم
  • مجتبی مقصودی* صفحات 81-97
    مطالعات قومی در سطح جهان و ایران در چند دهه اخیر رشد و گسترش فراوانی داشته است. متناظر با تجربه های فراوان و پرهزینه ی ناشی از مناقشات قومی در سطح نظام بین الملل و درون مرزهای ملی کشورها، در حوزه مطالعات قومی آثار و ادبیات گسترده ای خلق و بازتولید و توزیع گردیده است که بعضا از پس زمینه ها و محتواهای مطالبه جو و ناهمگرا حکایت داشته است. با چنین پیش زمینه ای این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این پرسش کلیدی است که دانش مطالعات قومی چه نسبتی با صلح می یابد و آیا درمجموع ادبیات تولیدی و علمی این حوزه توانسته است فضای این عرصه را تلطیف نماید و با مفهوم صلح اعم از صلح در مفهوم کلاسیک و منفی آن و یا صلح در مفهوم مثبت و جدید ارتباط برقرار نماید؟درحالی که جان مایه، جهت گیری و برآیند اصلی صلح معطوف به عفو و بخشش، گذشت و ایثار، گفتگو، مذاکره و چانه زنی، آشتی و سازش، رضایت، نرمش و دوستی و نهایتا مصالحه است؛ هسته اصلی و روح حاکم بر پژوهش های قومی، تولید و صورت بندی ادبیات «تمایز» و «تفکیک» هویتی است. ادبیات تولیدشده در این دانش با تکیه و تاکید بر «تنوع» به مثابه یک واقعیت؛ «شناسایی و تحقق مطالبات هویت های متکثر قومی» را وجهه همت خویش قرار داده است و در فضای متاثر از «رویکرد انتقادی به مدرنیسم» به ویژه «نحوه و فرایند دولت- ملت سازی»، «بدکارکردی های دولت های مدرن» و «گسترش ادبیات جهانی شدن» به لحاظ معنایی، مفهومی، نظری، رویکردی، روشی و معرفتی در سپهر اندیشه ورزی، غلبه گفتمانی و بعضا همدلانه یافته و شاید در رویکردی انتقادی بتوان ادعا کرد که این ادبیات در مواردی در پناه طرح عدالت توزیعی و ترمیمی، تحرکات واگرایانه خشونت گرا را با نگاهی همدلانه مورد کنکاش و بررسی قرار می دهد و چه بسا نهاد و ساحت دولت - ملت به مثابه مهم ترین سازه ی سیاسی بشری را در قالب لفاظی های آرمان گرایانه دچار بحران مشروعیت و هویت ساخته است.پژوهش پیش رو تلاش دارد با بهره گیری از روش کیفی - تفهمی به شیوه ای اکتشافی و مروری نسبت این مطالعات را با صلح موردسنجش و ارزیابی قرار دهد که در نوع خود نوآورانه می نماید.
    کلیدواژگان: مطالعات قومی، صلح، تمایز و تفکیک، دولت ملی، ایران
  • زیبا کاظم پور*، حسین عابددوست صفحات 101-122
    در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری 1400 نوشته نگاری به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارهای انتقال معنا به کار رفته است. تحلیل حاضر به چیستی روابط نشانه های تصویری و نوشتاری در نوشته نگاری انتخابات می پردازد و چگونگی انتقال هویت ایرانی اسلامی را از طریق کاربست نشانه های تصویری و نوشتاری در این آثار مورد بررسی قرار می دهد. روش تحقیق، توصیفی تحلیلی است. روش گردآوری مطالب کتابخانه ای از طریق فیش برداری و تصویرخوانی است. نتایج تحقیق نشان می دهد هویت ملی به واسطه کاربرد نشانه تصویری پرچم ایران یا رنگ های به کاررفته در آن، در نوشتار نمود می یابد که روابط درزمانی (هم نشینی) و متداعی (همزمانی، جانشینی) میان نشانه تصویری و زبانی در آن ها دیده می شود. هویت اسلامی نیز از رابطه درزمانی نشانه های نوشتاری طراحی شده بر اساس خطوط اسلامی و نمادهای تزیینی هنر اسلامی در طراحی نوشتار انتخاباتی نمود یافته است. تعامل نشانه های زبانی و طراحی حروف نوشتار در تبلیغات انتخاباتی 1400 هویت ملی، هویت اسلامی، هویت فردی و آرمانی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: هویت ایرانی اسلامی، نوشته نگاری (تایپوگرافی)، انتخابات 1400
  • ماریا پاشایی*، محمود علمی، داود ابراهیم پور صفحات 125-144
    هویت ملی یکی از مولفه های بنیادی شکل گیری و بقا و انسجام جامعه ملی است. هدف اصلی تحقیق، تعیین رابطه بین پایبندی جوانان شهرهای تبریز و بوکان به هویت ملی با عدالت اجتماعی ادراک شده است. روش تحقیق پیمایش و ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه استاندارد فینی و پرسشنامه محقق ساخته است. جامعه آماری جوانان شهر تبریز و بوکان است که در شهرهای تبریز و بوکان ساکن بودند. جامعه آماری در شهر تبریز شامل کل جمعیت زن و مرد در بازه سنی 18 تا 29 سال بر اساس سرشماری عمومی سال 95 به تعداد 657668 نفر بود. حجم نمونه در جامعه آماری شهر تبریز با استفاده از فرمول کوکران معادل 384 نفر به دست آمد. جامعه آماری در شهر بوکان شامل کل جمعیت زن و مرد در بازه سنی 18 تا 29 سال بر اساس سرشماری عمومی سال 95 به تعداد 68377 نفر و حجم نمونه 381 نفر بود. حجم نمونه در دو گروه جامعه آماری با استفاده از فرمول کوکران 771 نفر تعیین شده بود. بر اساس یافته های به دست آمده، بین عدالت اجتماعی ادراک شده و پایبندی به هویت ملی در بین جوانان شهرهای تبریز و بوکان رابطه مثبت معنی داری وجود داشت. میزان پایبندی به هویت ملی و میزان عدالت اجتماعی ادراک شده در بین جوانان شهر بوکان به طور معنی داری بیشتر از جوانان شهر تبریز بود.
    کلیدواژگان: هویت ملی، عدالت اجتماعی ادراک شده، جوانان شهرهای تبریز و بوکان
  • محمدرضا موسایی، همایون مرادنژادی* صفحات 147-165
    این پژوهش باهدف تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره ی ابتدایی پیرامون مشارکت و کار مشترک انجام شده است. روش شناسی پژوهش، تحلیل محتوا بوده و محتوای کتاب ها شامل همه تکالیف، تصاویر و متن درس ها به عنوان واحدهای تحلیل موردمطالعه قرار گرفته اند. ابزار گردآوری داده ها فهرست وارسی بوده که روایی آن به تایید تعداد پنج نفر از کارشناسان متخصص برنامه ریزی آموزشی رسید. پایایی آن نیز با استفاده از ضریب همبستگی میان دو نوبت رمزگذاری (82./.) محاسبه گردید که نشان از پایایی مناسب ابزار پژوهش داشت. نتایج نشان داد که سهم دو مقوله مشارکت و کار مشترک کمتر از یک درصد از کل محتوای کتاب های درسی بود. مقایسه بخش های سه گانه متن، تصویر و تکلیف نیز نشان داد که در بخش تصویری بیش از دو بخش دیگر به این دو مقوله توجه شده است؛ بنابراین نظر به اهمیت مفاهیم مشارکت و کار مشترک، پیشنهاد می شود که در محتوای کتاب های درسی دوره ابتدایی بازنگری شود.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوی، مشارکت، کار مشترک، دوره ابتدایی
  • ولی جباری*، مهرداد محمدیان، محمدرضا رشیدی آل هاشم صفحات 169-189

    قوم گرایی نوعی تلقی فرهنگی است که اعضا، ارزش ها و هنجارهای خود را برتر می دانند و همچنین مخالفت فرهنگی و اجتماعی با دیگر گروه ها دارند که در چارچوب گسست های فرهنگی و اجتماعی مطالعه می شود. آذربایجان در تاریخ دیرین خود وحدت جغرافیایی- سیاسی و اجتماعی- فرهنگی مستمری با ایران زمین داشته و سراسر ایران ملک مشاع آذربایجان همچون سایر اقوام تشکیل دهنده سرزمین ایران بوده است. در دهه های اخیر پدیده ی اجتماعی قوم گرایی با هدف ایجاد انشقاق در میان اقوام ایرانی، جزو سیاست های راهبردی قدرت های خارجی و همسایگان هم زبان است. کشورهای آمریکا، ترکیه، جمهوری آذربایجان، روسیه، رژیم صهیونیستی، برخی از کشورهای اروپایی و عربستان سعودی در شکل دهی حرکت های تجزیه طلبانه تلاش می کنند. قوم گرایی پدیده ای جدید در سیاست های قدرت های بزرگ استکباری است و ماهیت داخلی ندارد و یکپارچگی آذربایجان با ایران زمین در طول قرون متمادی نشان دهنده این امر است. در این تحقیق پدیده قوم گرایی بر پایه رویکرد کیفی و روش تاریخی مطالعه شده است.

    کلیدواژگان: قومی گرایی، پان ترکیسم، بازیگران خارجی، همسایگان هم زبان
|
  • Ali Navazeni *, Hossein Harsij, Mohammad Rahim Eivazi Pages 7-29
    The aim of this study was to investigate and design scenarios for resolving the identity challenge in the Islamic Republic of Iran. This study employed a futuristic approach to the category of identity. It counts as the strength and novelty of this study that distinguishes it from the previous ones in the literature. It is widely thought that in a world fraught with of uncertainties, having access to the panel and the possibility of achieving a clear vision of national and social identity as well as resolving the identity challenge can strengthen national cohesion and pave the way for development. Thus stated, the present research puts forth a question as what scenarios are liable to determine resolutionary approaches to break away from identity challenge in Iran 1410? In doing so, we used quantitative and qualitative methods along with Peter Schwartz's scripting method. Besides, insofar as data collection is concerned, we reviewed the research literature and documents in the form of library method and recruited the "Delphi-fuzzy method". What is more, we used structural analysis method grounded on interaction matrix tables which is based on "MicMac" software. For designing scenario, we employed  "Scenario Wizard" software.Our findings indicate that there are 5 key uncertainties related to the identity Challenge in Iran, including "media development", "pluralism-tolerance", "educational system evolution", "political culture" and "development and efficiency". Accordingly, there are three proposed scenarios such as "exclusivism", "breaking away from the identity Challenge", and the scenario of "the continuation of the current situation with the highest degree of probability."
    Keywords: Identity Challenge, Islamic Republic of Iran, Scenario Design, MICMAC
  • Mokhtar Zakeri *, Ali Shiravani Shiri Pages 33-51
    One of the central themes of the modern world is the issue of national identity. In this study, the researcher seeks to analyze this concept in the context of the second step statement of the supreme leader of the revolution. In this study, the components of Islamic-Iranian identity have been investigated. For data analysis, the researcher has used deductive content analysis and inferential analytical methods and, for data collection, documentary methods are used. The results show that all components of Iranian Islamic identity creation, which comprises 24 components, are considered among the components of authority (15 words), prominence (13 words), persistence and orientation (9 words), and value (8 words) have the highest frequency and the components of performance (7 words), awareness (6 words), consistency, commitment, Personal Perception, Experience, Layout (5 Phrases), relationship (4 Phrases), linkage, verification, unity, coordination, and symbolism (3 Phrases) and differentiation, reflection, generality, acceptance, meaningfulness, and concern (2 Phrases).this shows the completeness of the discussion of identity in the context of the second step statement. regarding how the process of Iranian Islamic identity was created in the statement of the second step, the main emphasis of the supreme leader was primarily to provide insight, especially the younger generation, to the achievements and areas of authority and honor of the Islamic revolution. also, by introducing the values of the Iranian Islamic community, they have sought to introduce the young generation's movement in pursuit of the goals of the revolution and have defended the efficiency of the current situation by expressing numerous instances
    Keywords: Islamic-Iranian Identity, Identity Components, second step statement of the islamic revolution, content analysis
  • Abolfazl Rajabi *, Shoja Ahmadvand Pages 55-77
    Persian language, as the national language of the Iranian people, has a major role in the connection of their past, present and future and this is a proof for historical and political role of the language. But nowadays Persian language is facing challenges and difficulties which, if not diagnosed and solved, will damage national identity and continuity of national traditions. Thus, preservation and expansion of Persian language as one of the most important components of national identity has always been considered by Iranian politicians and also in major documents of the Islamic Republic of Iran including constitution, document of future perspective, development plan law and comprehensive scientific documents etc. and policies have been provided to achieve that. But despite of design and implementation of policies regarded to this issue, implementation of the policies has faced shortcomings and thus failed to achieve satisfying results. Therefore, this article aims to indicate failure factors of implementation of these policies based on fifth development plan experiences, by asking this question that how the approach and implementation of fifth development plan led to loss of satisfying results in implementation of language policies. The method used in this article is thematic analysis which is one of qualitative methods and its data is obtained from library and documentary data. The final result of this research is that the issues and problems facing the Persian language are malignant political issues, also the method of implementing policies related to the Persian language has been based on an authoritarian approach, which has led to the failure of national language policy to achieve its goals.
    Keywords: Public Policy, Persian language, National language, malignant
  • Mojtaba Maghsoudi * Pages 81-97
    Ethnic literature and studies around the world and in Iran in the last three decades, with the collapse of the Soviet Union, the emergence of ethnic conflicts in a number of countries and the new wave of globalization has grown and expanded. Corresponding to the many and costly experiences resulting from conflicts and conflicts within the national borders of countries, in the field of ethnic studies, works and extensive literature have been produced, created, reproduced and distributed. With such an introduction, this study seeks to answer the key question of how the knowledge of ethnic studies relates to peace. In general, has the production and scientific literature of this field been able to soften the atmosphere of this field and communicate with the concept of peace, including peace in its classical and negative sense, or peace in the positive and new sense?While the core, the main orientation and outcome of peace is focused on forgiveness, forgiveness and sacrifice, dialogue, negotiation and negotiation, reconciliation, satisfaction, softness and friendship, and finally reconciliation; The core and spirit of ethnic research is the production and formulation of the literature on "differentiation" and "separation" of identity. Literature produced in the science of ethnic studies with a focus on "diversity" as a fact and a value; "Identifying and fulfilling the demands of multiple ethnic identities" is the focus of his efforts. This science is semantically, conceptually, theoretically, appropriately, methodically and in a space influenced by "critical approach to modernism", especially "the manner and process of state-nation-building", "malfunctions of modern governments" and "expansion of globalization literature". Knowledge is found in the sphere of thinking, the dominance of discourse and sometimes empathy. Perhaps in a critical approach it can be argued that this literature in some cases under the protection of distributive justice and restorative violence examines violent divergent movements with empathy and perhaps the institution and the state-nation as the most important human political structure in the form of idealistic rhetoric has caused a crisis of legitimacy and identity.The present study tries to use a qualitative-exploratory method to measure and evaluate the relationship between these studies and peace, which is innovative in its kind
    Keywords: ethnic studies, Peace, distinction, National Government, Iran
  • Ziba Kazempoor *, Hossein Abeddoost Pages 101-122
    In the 2021 presidential election, Typography is used as the main elements  of expression of meaning.  The present analysis deals with the relationship between visual and written signs in 2021 election typography and examines how the -Iranian identity is transmitted through the use of visual and written symbols in these works. The research method is descriptive-analytical. The method of collecting materials is a library through taking notes and image-reading. The results show that national identity is expressed in the text through the use of the visual symbol of the Iranian flag or the colors used in it.
    That the Syntagmatic and Associative (Paradigmatic) relations between the visual and linguistic signs are seen in them. Islamic identity is also reflected in the Syntagmatic relationship between written signs designed based on Islamic calligraphy and decorative symbols of Islamic art in the design of electoral writings. The Syntagmatic and Paradigmatic relations  of visual and written signs in identifying the explicit and implicit meanings of writings designed in election advertisements are recognizable and effective in conveying meaning to the audience. The play between linguistic signs and the design of letters in the typography of the 2021 presidential election expresses  national identities, Islamic identities, individual and ideal identities
    Keywords: Iranian-Islamic Identity, Typography, 2021 Elections
  • Marya Pashayi *, Mahmood Elmi, Davood Ebrahimpoor Pages 125-144
    National identity is one of the fundamental components of the formation and survival of national society. The main purpose of this study was to determine the relationship between the adherence of youth in the cities of Tabriz and Buchan to national identity and social justice. The research method was survey and the data collection tool was a standard Finnish questionnaire and a researcher-made questionnaire. The statistical population was the youth of Tabriz and Buchan, the method of systematic random sampling and the sample size were determined in two groups of 771 people. According to the findings, there was a significant positive relationship between perceived social justice and adherence to national identity among youth in Tabriz and Buchan. The level of adherence to national identity and the level of perceived social justice among the youth in Buchan was significantly higher than the youth in Tabriz.
    Keywords: National Identity, Perceived social justice, Turkish, Kurdish Youths
  • Mohammadreza Mosaei, Homayoon Moradnezhadi * Pages 147-165
    This study aimed to analyze the content of elementary school textbooks on participation and collaborative work. The methodology of the research was content analysis and the content of the books including all assignments, images and lesson texts have been studied as units of analysis. The data collection tool was a checklist which its validity was confirmed by five educational planning experts. Reliability of tool was also calculated by using correlation coefficient between two encoding times (0.82), indicating the appropriate reliability of the research instrument. The results showed that the share of two concepts of participation and collaborative work was less than one percent of the total textbook content. Comparison of the three parts of text, image, and assignment also showed that these tow concepts in image part were more atended than the other tow parts. Therefore, considering the importance of on participation and collaborative work, revising in the content of elementary textbooks is recommended.
    Keywords: content analysis, Participation, collaborative work, Elementary Education
  • Vali Jabbari *, Mehrdad Mohammadian, Mohammad Reza Rashidi Al Hashem Pages 169-189

    Ethnicity, is a kind of cultural perception that members consider their values and norms to be superior. It is a cultural and social opposition to other groups that has a multi-generational persistence and is studied in the context of cultural and social divisions. In its ancient history, Azerbaijan has had a continuous geographical-political, social and cultural unity with Iran, and throughout Iran, it has been the common property of Azerbaijan, like other ethnic groups.  In recent decades, the social phenomenon of ethnicity has been one of the strategic policies of foreign powers and neighbors with the aim of creating divisions among Iranian ethnic groups. The United States, Turkey, the Republic of Azerbaijan, Russia, the Zionist regime, some European countries and Saudi Arabia are trying to form separatist movements. Ethnicity is a new phenomenon in the policies of the great arrogant powers and has no internal nature and the integration of Azerbaijan with Iran over the centuries shows this. In this research, the phenomenon of ethnicity has been studied based on a qualitative approach and historical method.

    Keywords: ethnicity, pan-Turkism, Foreign actors, Cross-Language Neighbors