فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 12 (پیاپی 184، اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم سادات میرباقری فیروزآباد*، کیارش صادقیان اصفهانی صفحات 4332-4343
    مقدمه

    آب می تواند محیط ناقل برای عوامل بیماری زا باشد یا شرایط را برای شیوع یک بیماری یا موارد مختلف عفونی فراهم کند. اپیدمی ویروس SARS-CoV-2 در 12 مارس 2020 توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام شد. راه های اصلی انتقال این ویروس انتقال از طریق دراپلت ها و فرد به فرد است، اگرچه تحقیقات اخیر حضور RNA ویروسی در فاضلاب را تایید می کند و در نتیجه به مطالعات بیشتری بر روی فاضلاب، به عنوان منبع احتمالی انتقال ویروس، برای شناخت اپیدمیولوژی این ویروس و روش هایی برای تشخیص و کمیت سنجی آن نیاز است. حضور ویروس فاضلاب می تواند به عنوان هشدار اولیه ظهور دوباره کووید 19 در شهر ها باشد. ایزولاسیون چاه های فاضلاب و به طورکلی مراقبت از ورود آب های حاوی ویروس به منابع آب در کنترل ویروس سهم بسزایی خواهند داشت. در این مقاله مروری به بررسی مقالات اخیر درباره امکان حضور و انتقال انواع ویروس ها به ویژه کرونا ویروس ها (SARS-CoV-2)، از طریق فاضلاب و هم چنین انواع روش های موجود برای استخراج RNA ویروسی و شناسایی آن در نمونه های گرفته شده از فاضلاب پرداخته شده است. انواع روش ها برای تغلیظ نمونه های ویروسی برای یافتن بهترین روش استفاده شده برای تغلیظ کووید 19نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

    شناسایی ویروس در فاضلاب حتی اگر شیوع کووید 19 کم باشد، نشان می دهد که نظارت بر فاضلاب می تواند راهی برای نظارت بر گردش ویروس در جامعه باشد.

    کلیدواژگان: آب، فاضلاب، تشخیص، کرونا ویروس، کووید 19
  • سجاد دری کفرانی*، حسین شعبانی نژاد، سودابه وطن خواه، محمدرضا ملکی صفحات 4344-4362
    مقدمه

    روند رو به رشد مبتلایان به نارسایی های کلیوی، نگاه درمانی در حوزه بالینی را به روش های جایگزین مقرون به صرفه و اثربخش مانند دیالیز صفاقی معطوف نموده است. ازاین رو پژوهش حاضر، اثربخشی دو روش دیالیز صفاقی سرپایی مداوم و خودکار را در بیماران نارسایی مزمن کلیوی مورد بررسی قرار می دهد.

    روش بررسی

    این پژوهش در قالب مرور سیستماتیک انجام شده است. جست وجوی پیشرفته در پایگاه های داده ایPubMed, Cochrane Library, Scopus و در فیلدهای عنوان، چکیده و واژه های کلیدی بدون هیچ محدودیتی انجام شد. معیار ورود مطالعات شامل پژوهش های کارآزمایی بالینی متمرکز بر دو روش دیالیز صفاقی بود. فرایند استخراج اطلاعات با استفاده از چک لیست استاندارد انجام شد. کیفیت مطالعات به وسیله چک لیست ارزیابی کیفیت کاکرین ارزیابی شده و نتایج شاخص ها در قالب متاآنالیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    مجموعا 5 کارآزمایی بالینی شامل 311 بیمار، وارد پژوهش شدند. کلیه مطالعات کیفیت بالایی داشتند. روش خودکار مزیتی بر روش سرپایی مداوم با لحاظ عوارضی چون مرگ و میر (RR: 1.43, 95% CI 0.48 to 4.22)، پریتونیت (RR:0.80, 95% CI 0.50 to1.29)، اگزیت سایت (RR:1.07,95% CI 0.53 to 2.15) و تونل (RR 1.01,95%CI 0.18 to 5.67) نداشت. شاخص kt/v در روش خودکار نسبت به روش سرپایی مداوم بهتر بود (SMD 0.37,95%CI 0.01 to 0.73)، از طرفی کراتینین کلیرنس در روش سرپایی بهتر از روش خودکار انجام شده است (SMD -0.40,95%CI 0.78 to 0.02).

    نتیجه گیری

    عوارض دو روش درمانی تفاوتی نداشته ولی باعنایت به شاخص های کفایت دیالیز، کراتینین کلیرنس در روش سرپایی مداوم بهتر صورت گرفته در حالیکه نتایج شاخص kt/v در روش خودکار بهتر بوده است. به نظر می رسد لحاظ آیتم های هزینه ای در کنار شاخص های بالینی، تصمیم گیری نهایی جهت سیاست گذاری های کلان در حوزه سلامت را بهتر یاری رساند.

    کلیدواژگان: دیالیز صفاقی سرپایی مداوم، دیالیز صفاقی خودکار، نارسایی کلیوی پیشرفته، CAPD، APD، ESRD
  • منصور مقیمی، فاطمه درخشانی* صفحات 4363-4372
    مقدمه

    هدف مطالعه بررسی هیستوپاتولوژی ضایعات پولیپویید معده و ارتباط آن با جنسیت، سن و اندازه ضایعه در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد است.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بوده به طوری که پرونده کلیه بیماران با تشخیص ضایعات پولیویید معده طی سال های 1395-1390 تحت بررسی قرار گرفت. در این میان اطلاعات 102 بیمار با تشخیص ضایعه پولیپویید معده در بررسی پاتولوژی، شامل نوع ضایعه، محل آناتومیک و اندازه آن به همراه جنسیت و سنشان در نرم افزار SPSS version 16 ثبت گردید. تحلیل داده ها با استفاده از Chi-Square Test، T Test و آزمونANOVA  انجام گرفت.

    نتایج

    در این مطالعه 52% از بیماران در رده سنی 69-50 سال قرار داشتند. بیشترین فراوانی مربوط به جنس مونث (67/6%) بود. شایع ترین ضایعات، پولیپ هیپرپلاستیک (56/9%) و گاستریت پولیپویید (17/6%) بود. شایع ترین محل ضایعات ناحیه آنتروم (35/3%) بود و کمترین شیوع را ناحیه فوندوس داشت (11/8%). اکثر ضایعات پولیپویید معده دارای اندازه 9-5 میلی متر بودند. نتایج نشان داد انواع مختلف ضایعات ازنظر اندازه تفاوت معناداری با یکدیگر دارند (0/019=P) و بین گروه سنی و نوع ضایعه (0/053=P)، جنسیت و نوع ضایعه (0/418=P) ارتباط معناداری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    از مجموع نتایج این مطالعه اینگونه استنباط می گردد که شایع ترین نوع ضایعه پولیپویید معده، پولیپ هیپرپلاستیک و شایع ترین محل آن ها ناحیه آنتروم است. بزرگ ترین پولیپ، پولیپ فیبرویید التهابی است.

    کلیدواژگان: پولیپ، معده، پاتولوژی، آندوسکوپی
  • لیلا عضد، سید محسن میراسماعیلی، فرزانه فصاحت* صفحات 4373-4381
    مقدمه

    میزان غلظت سایتوکاین های التهابی در سطوح سرمی و نقش آن ها در موفقیت سیکل های باروری زنان دارای فاکتورهای زنانه ناباروری، ناشناخته است. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی سطوح سرمی سایتوکاین های التهابی درزنان با علل ناباروری مختلف طی سیکل های تحریک کنترل شده تخمدان است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد-شاهدی، 25 زن نابارور با علل ناباروری زنانه یا ناشناخته (گروه مورد) و 24 زن نابارور با علل ناباروری مردانه (گروه شاهد) در طی سیکل های تحریک کنترل شده تخمدان شرکت کردند. 5 سی سی خون در روز تخمک گیری از آن ها گرفته شد و پس از جداسازی سرم، میزان IL6 و TNFα سرمی با روش الایزا اندازه گیری شد. از نرم افزار آماریversion 16  SPSS تست آماری Independent T test برای مقایسه متغیرها در دو گروه استفاده شد.

    نتایج

    در این مطالعه، در میزان TNFα و IL6 بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معناداری یافت نشد (0/05>P). هم چنین تفاوت معناداری در سطح TNFα بر حسب علل ناباروری نیز مشاهده نشد (0/05>P). ولی تفاوت معناداری در سطح IL6 بر حسب انواع علل ناباروری (0/02=P) دیده شد. تفاوت معنادار بین گروه زنان نابارور دارای تخمدان پلی کیستیک و با علل ناشناخته ناباروری با گروه زنان با فاکتور ناباروری مردانه مشاهده شد (به ترتیب با 0/008=P و 0/02 =P). هم چنین بالاترین سطح IL6 (3/36±28/20) مربوط به گروه ناباروری با علت ناشناخته است و ارتباط معناداری بین سطح IL6 با تعداد اووسیت و جنین یافت شد (0/01<P).

    نتیجه گیری

    بالاتر بودن سطح سرمیIL6  در گروه ناباروری با علت ناشناخته می تواند به عنوان یکی از معیارهای پاتولوژی ناباروری و یک پارامتر تاثیرگذار بر تعداد اووسیت و جنین در این گروه محسوب گردد. با این وجود به مطالعات با تعداد جامعه هدف بیشتر برای تبین این شاخص احتمالی نیاز است.

    کلیدواژگان: ناباروری، اینترلوکین-6، فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا، سرم
  • الهام جعفری*، فرشید حسن زاده، نهال خیام باشی، ولی الله حاج هاشمی صفحات 4382-4392
    مقدمه

    التهاب به‌عنوان پاسخ دفاعی بدن به همراه بیماری‌های مختلف دیده می‌شود. پروستاگلندین‌های واسطه‌های اصلی التهاب هستند که توسط آنزیم سیکلواکسیژناز تولید می‌شوند. پس مهارکنندگان این انزیم می‌توانند در درمان التهاب موثر باشند. گزارشاتی مبنی از مهار این آنزیم توسط مشتقات ایساتین به‌منظور کنترل التهاب وجود دارد. ایساتین ترکیبی هتروسیکل می‌باشد که مشتقات آن پروفایل بیولوژیکی برجسته‌ای در مطالعات شیمی دارویی به‌ویژه اثرات ضد التهابی نشان داده‌اند. در این مطالعه مشتقاتی از ایساتین از نظر برهمکنش با آنزیم‌های سیکلو‌اکسیژناز مورد بررسی قرار گرفتند تا از تطابق نتایج عملی با تیوری بتوان مکانیسم احتمالی را پیشنهاد داد.

    روش بررسی

    در این طرح تعدادی از مشتقات سنتز شده ایساتین که اثرات ضد التهابی در آزمایشات برون‌تن نشان داده‌اند از نظر برهمکنش با آنزیم‌های سیکلواکسیژناز 1و2 توسط نرم‌افزار داکینگ ارزیابی شدند هم‌چنین خواص فارماکوکینتیک و پیروی از قانون لیپینسکی ترکیبات سنتز شده توسط برنامهSwiss ADME مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که ترکیبات I2و I3 کمترین مقادیر انرژی اتصال به هر دو فرم از آنزیم سیکلواکسیژناز را دارا می‌باشند. ترکیبات مطالعه شده همگی از قانون لیپینسکی پیروی می‌کنند.

    نتیجه‌گیری

    ترکیبات I2و I3 در مطالعات ضد التهاب برون تن اثرات ضدالتهاب متوسطی نشان دادندکه در تطابق با مطالعات داکینگ می‌باشد و می‌تواند تاییدی بر مکانیسم احتمالی این ترکیبات از طریق مهار این آنزیم باشد. مطالعات مهار آنزیم توسط این مشتقات از طریق کیت‌های تشخیصی نیز برای تایید بیشتر لازم می‌باشد.

    کلیدواژگان: ایساتین، التهاب، سیکلواکسیژناز، داکینگ مولکولی
  • مهدی ابراهیمی، طاهره بلوچی بیدختی، ایوب اکبری، رسول سلیمانی مقدم* صفحات 4393-4404
    مقدمه

    تبعیت از رژیم غذایی، محدودیت مایعات در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی که تحت همودیالیز قرار دارند امری ضروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین الگوی توانمندسازی خانواده محور و تبعیت از رژیم غذایی در بیماران تحت همودیالیز صورت گرفته است.

    روش بررسی

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی بود که بر روی 60 بیمار تحت همودیالیز (30 نفر در هر گروه) در سال 1395 در مشهد انجام شد. نمونه ها به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون، قرار گرفتند. در گروه آزمون الگوی توانمندسازی خانواده محور وگروه کنترل مراقبت های رایج اجرا شد. ابزار مطالعه پرسش نامه جمعیت شناختی و تبعیت از رژیم غذایی بود که قبل و 6 هفته بعد از مطالعه توسط افراد شرکت کننده در تحقیق تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارversion 16  SPSS و آزمون های آماری تی مستقل، کای اسکویر، من ویتنی و با سطح معنی داری 0/05>p تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    در مجموع 60 بیمار (24مرد و 36 زن) با میانگین سنی 16/77±50/93 سال وارد مطالعه شدند. میانگین نمره تبعیت از رژیم غذایی و مایعات قبل از مداخله بین دوگروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معنی داری نداشت در حالیکه بعد از مداخله در گروه آزمون افزایش یافته بود که از لحاظ آماری معنی دار بود (0/001>p).

    نتیجه گیری

    گروهی که از الگوی توانمندسازی خانواده محور پیروی می کردند، در مقایسه با گروه کنترل از رژیم غذایی و مایعات بیشتر تبعیت کردند، لذا انجام اقداماتی در جهت مشارکت خانواده بیماران احتمالا با افزایش پذیرش تبعیت از رژیم غذایی و مایعات و بهبود نتایج درمان همراه خواهد بود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی خانواده محور، تبعیت از رژیم غذایی، همودیالیز
  • فاطمه حسین پور شوردرق، حسین سلطان زاده*، منوچهر قوجایی صفحات 4405-4414
    مقدمه

    دیابت نوع دو، یک بیماری شایع چند فاکتوری است. مطالعات نشان داده است که ژن 3NLRP نقش مهمی در مقاومت به انسولین دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی همراهی پلی مورفیسم های 4612666rs از ژن 3NLRp با دیابت نوع دو در جمعیت استان آذربایجان شرقی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه موردی - شاهدی، نمونه خون از 110 نفر بیمار و 110 نفر سالم به عنوان گروه کنترل جمع آوری شد. به دنبال استخراج DNA از تمام نمونه ها و سنجش کیفیت با استفاده از الکتروفورز، نمونه ها با پرایمرهای اختصاصی خود با PCR و الکتروفورز بررسی شدند. تعیین ژنوتیب افراد برای 4612666rs با استفاده از روش PCR-RFLP انجام شد. داده های حاصل شده با نرم افزارversion 16  SPSS وسط آزمون توصیفی و chi-square مورد بررسی قرار گرفت و سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    نتایج

    آنالیز نتایج بین دو گروه سالم و بیمار، از نظر آماری یک اختلاف معنی داری (0/05p <) را در فراوانی ژنوتیپ های TT، CC و TC مربوط به پلی مورفیسم4612666rs در موقعیت ژن 3NLRP نشان داد (0/000 = p). درصد آلل T نیز در افراد سالم و بیمار به ترتیب 65/9 درصد و 45/9 درصد و درصد آلل C در افراد سالم و بیمار به ترتیب 34/1 درصد و 54/1 درصد گزارش شد.

    نتیجه گیری

    نتایج در این مطالعه نشان می دهد که احتمالا بین افزایش آلل C و ابتلا به دیابت می تواند رابطه وجود داشته باشد اگر چه برای تایید این نتایج نیاز به انجام مطالعات گسترده می باشد.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم 4612666rs، دیابت نوع 2، ژن 3NLRp
  • محمداحسان باکفایت، فاطمه سادات دشتکی، محمود وکیلی، مژگان مدرسی* صفحات 4415-4423
    مقدمه

    عفونت محل جراحی از علل مهم ناتوانی و مرگ پس از عمل جراحی است و استفاده از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی از روش های موثر پیشگیری از آن است. هدف از این مطالعه وضعیت تجویز پیشگیرانه آنتی بیوتیک ها در اعمال جراحی بخش جراحی عمومی بیمارستان شهید صدوقی یزد در سال 1396 بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی 600 بیمار که در سال 1396 در بخش جراحی عمومی بیمارستان شهید صدوقی یزد تحت عمل جراحی قرار گرفتند، بررسی شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه از پرونده بیماران استخراج گردید. تجویز آنتی بیوتیک، نوع آن، راه تجویز و زمان شروع دارو با دستورالعمل کشوری و ASHP (American Society Of Health System Pharmacistis) مطابقت داده شد تا همخوانی با دستورالعمل ها مشخص گردد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS version 16 انجام شد.

    نتایج

    میانگین سن بیماران 19/24±35/02 به دست آمد. در مورد استفاده یا عدم استفاده از آنتی بیوتیک 85/2%، راه تجویز 85/2%، دوز دارو 64/7% همخوانی با دستورالعمل ها وجود داشت. زمان تجویز دارو در 72/3% موارد با دستورالعمل کشوری و در 72/8% موارد با ASHP همخوان بود. بیشترین عدم همخوانی در مورد نوع آنتی بیوتیک مصرفی بود که در 48/8% با دستورالعمل کشوری و در 50/7% موارد با ASHP همخوان بود. همخوانی کلی با ASHP ودستورالعمل کشوری به ترتیب در در 50/7% و 48/8 %موارد وجود داشت.

    نتیجه گیری

    در مطالعه اخیر بیشترین ناهمخوانی در مصرف آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در اعمال جراحی در مورد نوع آنتی بیوتیک تجویزی بود.

    کلیدواژگان: عفونت، آنتی بیوتیک، پروفیلاکسی، جراحی
|
  • Maryam Sadat Mirbagheri Firoozabad*, Kiarash Sadeghiyan Esfahani Pages 4332-4343
    Introduction

    Water can be a carrier environment for pathogens or provide the conditions for the spread of a disease or various infectious cases. Covid-19 outbreak was declared a pandemic by the World Health Organization on 12 March 2020. The main routes of transmission of the virus are through drapelet and individual transmission, although recent research confirms the presence of viral RNA in wastewater and thus, further studies on wastewater as a possible source of virus transmission are needed to understand the epidemiology of the virus and methods for its diagnosis and quantification. The presence of the sewage virus could be a warning sign for the re-emergence of Covid 19 in cities. Isolation of sewage wells and in general, care for the entry of water containing virus into water sources will play an important role in controlling the virus. This article reviewed recent articles on the possibility of the presence and transmission of viruses, especially coronaviruses (SARS-CoV-2), through wastewater, as well as the various methods available for extracting viral RNA and identifying it in wastewater samples. A variety of methods for concentrating viral samples has also been examined to find the best method used to concentrate Covid 19.

    Conclusion

    Detection of virus in sewage, even if the prevalence of Covid 19 is low, it indicates that sewage monitoring can be a way to monitor the circulation of the virus in the community.

    Keywords: Water, Wastewater, Detection, Coronavirus, COVID 19
  • Sajjad Dorri Kafrani*, Hosein Shabaninejad, Sodabeh Vatankhah, Mohammadreza Maleki Pages 4344-4362
    Introduction

    The growing trend of renal failure has focused clinical therapy on the cost-effective alternatives such as peritoneal dialysis. Therefore, the present study has investigated the effectiveness of two methods of continuous and automatic peritoneal dialysis in the patients with end stage renal disease.

    Methods

    This study was conducted in the form of a systematic review. Advanced search was done in PubMed, Cochrane Library, Scopus databases, and in title, abstract, and keyword fields without any restrictions. The inclusion criteria included clinical trial research focused on two methods of peritoneal dialysis. The process of data extraction was performed, using a standard checklist. The quality of the studies was evaluated by the Cochrane quality assessment checklist and the results of the indicators were analyzed in the form of meta-analysis.

    Results

    A total of 5 clinical trials, including 311 patients, were included in the study. All studies had high quality. Automated method has the advantage of continuous procedure in terms of complications such as mortality (RR 1.42, 95% CI 0.48 to 4.21), peritonitis (RR: 0.80, 95% CI 0.50 to 1.29), exit-site (RR:1.07,95% CI 0.52 to 2.15) and tunnel (RR 1.01,95%CI 0.18 to 5.67). The kt/v index was better in the automatic method than the continuous method (SMD 0.37, 95%CI 0.01 to 0.73), on the other hand, creatinine clearance in the continuous method was better than the automatic method (SMD -0.40, 95%CI 0.78 to 0.02).

    Conclusion

    The side effects of the two treatment methods did not differ, but considering the indicators of dialysis adequacy, creatinine clearance was performed better in the continuous outpatient method, while the results of the kt/v index in the automatic method were better. In terms of cost items, along with clinical indicators, it seems that final decision-making for macro-health policies has helped.

    Keywords: Continuous Ambulatory Peritoneal Dialysis, Automated Peritoneal Dialysis, End Stage Renal Disease, CAPD, APD, ESRD
  • Mansour Moghimi, Fatemeh Derakhshani* Pages 4363-4372
    Introduction

    The aim of this study was to evaluate the histopathology  of gastric polypoid lesions in the patients and its relationship with gender, age and the size of the lesion in the patients referred to Yazd Shahid Sadoughi Hospital in Yazd City.

    Methods

    This was a descriptive cross-sectional study. Sampling method was census; the records of all the patients with diagnosis of polypoid gastric lesions during the years 2011-2016 were examined. Among these, the information of 102 patients with a diagnosis of gastric polypoid lesion in the pathology examination, including the type of lesion, anatomical location and size along with gender and age was recorded in SPSS software version 16. Data analysis were run through Chi – square test, t test and ANOVA.

    Results

    In this study, 52% of the patients were in the age group of 50-69 years. The most frequency was  related to the female sex (67.6%), the most common lesions were hyperplastic polyp (56.9%) and polypoid gastritis (17.6%).The most common location of lesions was antrum (35.3% ) and the lowest prevalence was fundus (11.8%). Most polypoid lesions of the stomach were 5-9 mm in size. The results showed that different types of lesions differed significantly in size (P=0.019) and there was no significant relationship between age group and type of lesion (P=0.418), sex and type of lesion (P=0.053).

    Conclusion

    From the results of this study, it is concluded that the most common type of gastric polyoid lesion is hyperplastic polyp and the most common location is the antrum. The largest polyp is inflammatory fibroid polyp.

    Keywords: Polyp, Stomach, Pathology, Endoscopy
  • Leila Azod, Seyed Mohsen Miresmaeili, Farzaneh Fesahat* Pages 4373-4381
    Introduction

    Concentration of inflammatory cytokines in serum levels and their role in the success of reproductive cycles with female infertility factors is unknown, so the aim of this study was to evaluate the serum levels of inflammatory cytokines in women with different causes of female infertility during controlled ovarian stimulation cycles.

    Methods

    In this case-control study, 25 infertile women with female infertility or unknown causes (case group) and 24 infertile women with male infertility causes (control group) participated in controlled ovarian stimulation cycles. 5 cc of blood was taken from them on the day of ovulation and after serum isolation, serum IL6 and TNFα levels were measured by ELISA.

    Results

    In this study, there was no significant difference in TNFα and IL6 levels between case and control groups (P> 0.05). There was also no significant difference in TNFα levels in terms of causes of infertility (P> 0.05). However, there was a significant difference in IL6 level in terms of various causes of infertility (P = 0.02). There was a significant difference between polycystic ovarian as well as unknown group and male factor group considering serum levels of interleukin-6 (P = 0.008, P = 0.02, respectively). Furthermore, the highest level of IL6 (28.3 ±20.36) belonged to the infertility group with unknown cause and a significant relationship was found between IL6 level and the number of oocytes and embryos (P <0.01).

    Conclusion

    Higher serum IL6 levels in the infertility group with unknown cause could be considered as a factor in the pathogenesis of infertility in the patients with unknown causes and a parameter affecting the number of oocytes and embryos in this group. However, studies with a larger target population are needed to explain this potential indicator.

    Keywords: Infertility, Interleukin-6, Tumor necrosis factor-α, Serum
  • Elham Jafari*, Farshid Hassanzadeh, Nahal Khayambashi, Valiollah Hajhashemi Pages 4382-4392
    Introduction

    Inflammation as the body's defense response is accompanied with various diseases. Prostaglandins are major mediators of inflammation produced by the cyclooxygenase enzymes.  So inhibitors of these enzymes can be effective in treating inflammation. There are reports of inhibition of these enzymes by isatin derivatives to control inflammation. Isatin is a heterocyclic compound whose derivatives have been shown outstanding biological profile in medicinal chemistry studies especially anti-inflammatory effects. In this study, derivatives of isatin were investigated for interaction with cyclooxygenase enzymes in order to confirm the experimental   results   whit theory to suggest a possible mechanism.

    Methods

    In this study, some of the isatin –based synthesized derivatives which have been shown anti-inflammatory effects in  in- vitro tests, evaluated by  docking program for interaction with cyclooxygenase 1 and 2 enzymes. Also, the pharmacokinetic properties and compliance with the Lipinski law of synthesized compounds were investigated.

    Results

    The results showed that compounds I2 and I3 have the lowest values of binding energy to both forms of the cyclooxygenase enzymes. All studied compounds followed Lipinski's law.

    Conclusion

    Compounds I2 and I3 showed moderate anti-inflammatory activity in in vitro anti-inflammatory studies which is in accordance with docking studies. It can be a confirmation of the possible mechanism of these compounds through inhibition of this enzyme. Enzyme inhibition studies by these derivatives through diagnostic kits are also required for more confirmation

    Keywords: Isatin, Inflammation, Cyclooxygenase, Molecular docking
  • Mehdi Ebrahim, Tahereh Baloochi Beydokhti, Ayob Akbari, Rasol Soleimani Moghaddam* Pages 4393-4404
    Introduction

    Adherence to diet, fluid restriction is essential in the patients with chronic renal failure undergoing hemodialysis. The aim of this study was to investigate the relationship between family-centered empowerment model and diet adherence in hemodialysis patients.

    Methods

    This study was a randomized controlled clinical trial that was performed on 60 patients undergoing hemodialysis (30 in each group) in 2016 in Mashhad City. Samples were selected by convenience sampling method and randomly assigned to control and test groups. In the experimental group, the family-centered empowerment model and the common care control group were implemented. A demographic questionnaire and adherence to diet was completed by the research participants before and 6 weeks after the study. Data were analyzed using SPSS software version 16 and independent t-test, Chi-square, Mann-Whitney with a significance level of p <0.05.

    Results

    A total of 60 patients (24 females and 36 males) with a mean age of 50.93± 16.77 years were included in the study. The mean score of diet adherence before the intervention was not statistically significant between the experimental and control groups, while after the intervention in the experimental group it was increased, which was statistically significant (p <0.001).

    Conclusion

    The group that followed the family-centered empowerment model followed the diet and fluids more than the control group, so taking steps to involve the patients' families is likely to increase acceptance of diet and fluids and improve treatment outcomes

    Keywords: Empowerment Family-center, Food diet adherence, Hemodialysis
  • Fatemeh Hosseinpour Shordarag, Hossien Soltanzade*, Manochehr Ghojaie Pages 4405-4414
    Introduction

    Type 2 diabetes is a common multifactorial disease. Studies have shown that the NLRP3 gene plays an important role in insulin resistance. The aim of this study was to investigate the association of rs4612666 polymorphisms of NLRp3 gene with type 2 diabetes in the population of East Azarbaijan province.

    Methods

    In this case-control study, blood samples from 110 patients and 110 healthy individuals as control group were collected. Following to extract of DNA from all samples and the quality assay using electrophoresis, the samples with their specific primers were examined by PCR and electrophoresis. Genotyping of individuals for rs4612666 was performed using PCR-RFLP method. Data were analyzed by SPSS software version 21 by descriptive and Chi-square test .The significance level was considered to be less than 0.05

    Results

    Analysis of the results showed a statistically significant difference (p <0.05) in the frequency of TT, CC and TC genotypes related to rs4612666 polymorphism at NLRP3 gene position (P = 0.000). The percentage of T allele in healthy and unhealthy individuals was 65.9% and 45.9%, respectively, and the percentage of C allele in healthy and unhealthy patients was 34.1% and 54.1%, respectively.

    Conclusion

    The results of this study suggest that there may be a link between an increase in the C allele and diabetes, although extensive studies are needed to confirm these results.

    Keywords: polymorphism rs4612666, Type 2 diabetes, NLRp3
  • Mohammad Ehsan Bakefayat, Fatemeh Sadat Dashtaki, Mahmood Vakili, Mozhgan Modarresi* Pages 4415-4423
    Introduction

    surgical site infection is one of the most important causes of mortality and morbidity: use of the prophylactic antibiotic is one of the effective methods for its prevention, the present study aimed to investigate the status of prophylactic administration of antibiotics in Surgery Department of Shahid Sadoughi Hospital of Yazd City in 2018.

    Methods

    this descriptive cross-sectional study was performed on 600 patients from General Surgery Department of Shahid Sadoughi Hospital of Yazd City in 2018. Data were collected by questionnaire. Selection of the prophylactic antibiotic (pa), the dosage, time, type and the route of antibiotic administration were compared with ASHP ( American Society of Health System Pharmacistis) and -Clinical Medicine Strategy of Using Preventive Antibiotics in Surgeries (Iranian guideline). Data were analyzed by SPSS version 16 software.

    Results

    Mean age of the patients was 35.02 ±19.12 years. Regarding the use or non-use of antibiotics 85.2%, the route of administration 85.2%, the dose of the drug 64.7% were in accordance with the instructions. The time of drug prescription was in accordance with the national instructions in 72.3% of cases and in accordance with ASHP in 72.8% of cases. The most inconsistency with ASHP and Iranian guideline was seen in the type of the antibiotic that was in accordance with ASHP and Iranian guideline in 50.7% and 48.8%, respectively. The overall appropriateness of PA was found in 50.7% and 48.8%  cases according to ASHP and Iranian guideline, respectively.  

    Conclusion

    In the recent study, the most inconsistency with ASHP and Iranian guideline was seen in the type of prescription antibiotic.

    Keywords: Infection, Antibiotic, Prophylaxis, Surgery