فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و هشتم شماره 4 (پیاپی 102، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود شراهی، الناز شریعت پناهی، فرانک امامی*، جوانه جهانشاهی، فرهاد فراهانی، محمدعلی سیف ربیعی صفحات 203-209
    سابقه و هدف

    وزوز گوش شنیدن صدایی بدون منبع خارجی است که در هر نقطه ای از سر، یک یا هر دو گوش ایجاد می شود و یکی از شایع ترین علایم همراه با کم شنوایی ناشی ازالتهاب مزمن گوش میانی است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر بازسازی اولیه زنجیره استخوانی با استفاده از گرافت اتولوگ در درمان وزوز همراه با التهاب مزمن گوش میانی طراحی شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع قبل و بعد بود و شامل 25 بیمار 17 تا 70 ساله مبتلا به وزوز گوش و التهاب مزمن گوش میانی بود که در سال 1398 در بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان بعثت همدان تحت جراحی بازسازی اولیه زنجیره استخوانی بااستفاده از گرافت اتولوگ قرار گرفتند. برای بررسی وزوز گوش مبتلایان از تست تطابق وزوز گوش (Tinnitus Matching Test: TMT) و لیست معلولیت وزوز گوش (Tinnitus Handicap Inventory: THI)استفاده شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 25 بیمار شامل 13مرد (52 درصد) و 12 زن (48 درصد) مشارکت داشتند. میانگین سن 76/12 ±76/45 سال، میانگین مدت ابتلا به وزوز گوش 25/37 ±25/53 ماه و میانگین فرکانس وزوز گوش 5000 هرتز بود. اختلاف میانگین بلندی وزوز گوش قبل از جراحی (8 دسی بل) و بعد از جراحی (4 دسی بل) معنادار بود (001/0>P). همچنین بین لیست معلولیت وزوز گوش قبل (48/39) و بعد از جراجی (84/17) تفاوت معناداری مشاهده شد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    بازسازی اولیه زنجیره استخوانی گوش میانی با استفاده از گرافت اتولوگ سبب بهبود وزوز گوش و معلولیت ناشی از آن در بیماران مبتلا به التهاب مزمن گوش میانی می شود.

    کلیدواژگان: التهاب مزمن گوش میانی، بازسازی زنجیرهاستخوانی، گرافت اتولوگ، وزوز گوش
  • فهیمه اسمعیلی، مشهود آقاجانلو، امیر شمس، سجاد عبدالملکی* صفحات 210-215
    سابقه و هدف

    ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریه ازجمله مشکلات مرگ آور به دنبال تروماهای مغزی هستند که در صورت درمان نشدن، مرگ و میر افزایش می یابد. این مطالعه با هدف بررسی ترومبوز ورید عمق یوآمبولیریه و عوامل مرتبط با آن در بیماران آسیبتروماتیک مغزی طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که روی 38 نفر از بیماران با ترومای ایزوله مغز در بخش مراقبت های ویژه انجام شد. ابزار مطالعه چک لیستی بود که به صورت پرونده خوانی تکمیل شد. همچنین اطلاعات مورد نیاز مطالعه از طریق گزارش های سونوگرافی داپلر و سی تی آنژیوگرافی ریه جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از دو تست مجذور کای و فیشر و با نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد. سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 3/18 ±5/51 سال بود. 3/5 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه ترومبوز ورید عمقی و 6/2 درصد از آنان ترومبوز آمبولی ریه داشتند. بین مدت زمان بستری در بیمارستان، میانگین مدت زمان بستری در ICU و میانگین زمان استراحت کامل در بستر (CBR) در گروه مبتلا به ترومبوز ورید عمقی و بدون ترومبوز ورید عمقی اختلاف آماری معناداری مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به متغیرهای موثر در ایجاد ترومبوز در این مطالعه می توان با تدوین مداخلات مرتبط در راستای تعدیل عوارض و کاهش بروز ترومبوز ورید عمقی و ترومبوز ریه گام های موثری برداشت تا ناتوانی و مرگ ومیر ناشی از این بیماری ها به حداقل برسد.

    کلیدواژگان: آمبولی ریه، ترومبوز ورید عمقی، ضربه مغزی
  • نوشین بزازی، هانیه صالحی، محمدعلی سیف ربیعی، مهردخت مزده* صفحات 216-222
    سابقه و هدف

    بیماران مبتلا به آلزایمر دچار اختلال عملکرد بینایی حتی در مراحل اولیه بیماری می شوند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین علایم و نشانه های چشمی در بیماران مبتلا به آلزایمر و مقایسه آن با گروه کنترل انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی 19بیمار مبتلا به آلزایمر و 19 فرد سالم از نظر شناختی مراجعه کننده به بیمارستان فرشچیان (سینا) همدان طی سال های 1399تا 1400 تحت معاینات چشمی شامل بررسی حدت بینایی با چارت اسنلن، معاینه با اسلیت لامپ،فوندوسکوپی، ارزیابی حساسیت به کنتراست، تستدید رنگ،تحلیل حرکات چشمی و بررسی رفلکس نوری مردمک قرار گرفتند. از شبکیه چشم افراد هر دو گروه نیز تصاویر OCTتهیه شد. با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 16 و آزمون مربع کای داده ها تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    در افراد مبتلا به آلزایمر کاهش معنادار حدت بینایی (006/0=P و 003/0=P برای چشم راست و چپ)، حساسیت به کنتراست (001/0˂P)، اختلال در دید رنگی (016/0=P)، افزایش نسبت CUP TO DISK، کاهش قطر عروق خونی در ناحیه تمپورال هر دو چشم (001/0˂P)، اختلال در حرکات چشمی (001/0˂P) و اختلال در رفلکس نوری مردمک (001/0˂P) دیده شد. کاهش قابل ملاحظه در حجم و ضخامت ماکولا نیز در افراد مبتلا به آلزایمر در مقایسه با افراد سالم مشاهده شد (001/0˂P). در بین افراد دو گروه اختلاف معناداری در بروزاستحاله سنی ماکولا (ARMD)، کاتاراکت و سودواکسفولاسیون دیده نشد.

    نتیجه گیری

    بیماران مبتلا به آلزایمر نتایج غیرطبیعی در معاینات چشمی داشتند. بررسی های بیشتر ممکن است به یافتن علایمی برای تعیین عوامل پیش بینی کننده آلزایمر کمک کند.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، علائم دیداری، نشانه های دیداری
  • مریم الوندی، زهرا شقاقی*، کسری نظری، طیب محمدی صفحات 223-230
    سابقه و هدف

    تشخیص بیماری عروق کرونربا استفاده از روش های غیرتهاجمی از اهمیت فراوانی برخوردار است. این مطالعه دقت تشخیصی تصویربرداری پرفیوژن میوکارد را مورد ارزیابی قرار می دهد و آن را با تست ورزش مقایسه می کند تا کمکی باشد به شناسایی روش های غیرتهاجمی دقیق تر تشخیص بیماری عروق کرونر .

    مواد و روش ها

    104 بیمار از340بیمار مشکوک به بیماری عروق کرونر که هر سه روش تست ورزش، اسکن پرفیوژن میوکارد و آنژیوگرافی عروق کرونر را انجام داده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به اینکه آنژیوگرافی استاندارد طلایی تشخیص است(تنگی حداقل یک رگ ≥ 70%)،حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی برای تست ورزش و اسکن پرفیوژن میوکارد بر آن مبنا محاسبه شد. ارتباط بین عوامل خطر کرونری ویافته های حاصل از تست های فوق با استفاده از آزمون های مجذور کای و t استیودنت مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی اسکن به ترتیب 74/90% و 92% ، 45/92% و 19/90% ، و برای تست ورزش 4/57% و 82%، 5/77% و 1/63% محاسبه شد.بین هایپرلپیدمی و دیابت و یافته های اسکن غیرنرمال و تست ورزش مثبت ارتباط معناداری دیده شد. (05/0 >P). ضمنا نتایج اسکن پرفیوژن میوکارد و تست ورزش ارتباط نسبتا ضعیفی داشتند (ضریب کاپا= 445/0)

    نتیجه گیری

    در مقایسه با تست ورزش اسکن پرفیوژن میوکاردهم ارزش تشخیصی بیشتری برای تشخیص بیماری عروق کرونر دارد و هم می تواندخطرحوادث قلبی آینده را پیش بینی کند. اعمال استراتژی های مناسب تر درمانی نیز از مزایای این اسکن به شمار می آید.

    کلیدواژگان: اسکن پرفیوژن میوکارد، تنگی عروق کرونر، صحت تشخیصی
  • سلمان خزایی، هادی سوری، محمدحسین بخشایی، سید احمدرضا سلیم بهرامی* صفحات 231-237
    سابقه و هدف

    بیماری های قلبی و عروقی از اختلالات شایع هستند. بخشی از بیماران به دلیل شدت بیماری و عدم پاسخ به درمان دارویی تحت جراحی قلب باز قرار می گیرند. این بیماران به دنبال جراحی نیازمندسواد بهداشتی کافی برای تصمیم گیری آگاهانه و رفتارهای خودمراقبتی هستند. این مطالعه با هدف تعیین سطح سوادسلامت و عوامل مرتبط با آن در بیماران با سابقه انجام جراحی قلب باز در بیمارستان قلب فرشچیان همدان در سال1399انجام شد.

    مواد و روش ها

    دریک مطالعه مقطعی، به روش نمونه گیری در دسترس 278 نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان که تحت جراحی قلب باز قرار گرفتند، از نظر سواد سلامت بررسی شدند. ابزار سنجش سواد سلامت پرسش نامه استاندارد بود که سواد سلامت بیماران را در پنج حیطه دسترسی، مهارت خواندن، درک و فهم، ارزیابی و تصمیم گیری و کاربرد اطلاعات سلامت ارزیابی می کند. داده ها با نرم افزار SPSSنسخه 23 در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سن بیماران 04/14±62/48 سال بود و بیشتر آن ها زن (90/52 درصد) بودند. 39/64 درصد این افراد سواد سلامت ضعیف یا متوسط داشتند. اینترنت (60/49 درصد) و کارکنان بهداشتی و درمانی (40/32 درصد) مهم ترین منابع کسب اطلاعات سلامت در بیماران بودند. بین سواد سلامت بیماران با جنسیت و تحصیلات آنان ارتباط معنی داری مشاهده شد(05/0<P).

    نتیجه گیری

    بیماران با سابقه انجام جراحی قلب باز سواد سلامت مطلوبی ندارند و این موضوع لزوم برنامه ریزی در خصوص ارتقای سواد سلامت را در این گروه از بیماران ضروری می سازد. در همین راستا کارکنان بهداشتی و درمانی نقش مهمی دارند و باید زمان بیشتری را صرف آموزش بیماران متناسب با سن و تحصیلات آنان کنند.

    کلیدواژگان: جراحی قلب باز، سواد سلامت، منابع اطلاعات
  • فاطمه دارابی، مهران بختیاری، سپهر متینی، محمد متینی* صفحات 238-243
    سابقه و هدف

    کیست هیداتیک یکی از مهم ترین عفونت های مشترک بین انسان و حیوان ومشکلی بهداشتی-اقتصادی در مناطق بومی است. هدف از این مطالعه برآورد میزان شیوع سرمی آلودگی به کیست هیداتیک در شهر اراک بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-مقطعی روی 456 نفر از مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی- درمانی شهر اراک در سال 1399 انجام شد. از افراد نمونه خون گرفته شد و با روش الیزا از نظر وجود آنتی بادی IgGضد اکینوکوکوس آزمایش شدند. سپس داده های حاصل از نظرآماری تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    از 456 فرد بررسی شده 6 نفر (3/1 درصد) با فاصله اطمینان 95 درصد (3/2-3/0 درصد) آنتی بادی ضد اکینوکوکوس داشتند. میانگین سن افراد 8/58 سال و فراوانی افراد سرم مثبت در مردان 6/1 درصد و در زنان 1 درصد تعیین شد. 5 نفر (4/1 درصد) از افراد ساکن شهر و 1 نفر (1 درصد) از ساکنان روستا سرم مثبت تشخیص داده شدند. بر اساس نتایج 4/93 درصد از افراد از بیماری کیست هیداتیک آگاهی نداشتندو 5/21 درصد با سگ تماس داشتند (05/0>P). 213 نفر (7/46 درصد) فقط از آب یا آب نمک برای شست وشوی سبزیجات استفاده می کردند که تمام سرم مثبت در این گروه مشاهده شد (01/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد میزان شیوع سرمی آلودگی به کیست هیداتیک در جمعیت مطالعه شده در شهر اراک قابل توجه است و با توجه به بومی بودن کیست هیداتیک در این منطقه و همچنین به دلیل اهمیت بهداشتی آن، انجام اقدامات بهداشتی لازم به منظور کنترل و پیشگیری از این عفونت انگلی ضروری است.

    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، کیست هیداتیک، همه گیری شناسی سرمی
  • محسن اکبریان، نرگس سعیدی، احمد برجعلی، شهلا ابوالقاسمی، حمیدرضا حسن آبادی* صفحات 244-252
    سابقه و هدف

    سندرم فیبرومیالژیابا اختلالات روان پزشکی عمده ازجمله اضطراب و خستگی ناتوان کننده همراه است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب، شدت درد و خستگی مزمن در زنان مبتلا به فیبرومیالژیا با اثر انتظار انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون، 40 نفر از بیماران بیمارستان بوعلی شهر تهران در سال 1398 از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گماشته شدند. آزمودنی ها قبل و بعد از آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به پرسش نامه های اضطراب بک، درد مک گیل و شدت خستگی کروپ پاسخ دادند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس، اندازه گیری مکررو نرم افزار SPSSنسخه22 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش نشانگان اضطراب (92/20=F، 001/0P<)، خستگی (66/13=F، 001/0P<) و شدت درد (17/6=F، 019/0P<) در بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا تاثیر معنی داری دارد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد از طریق ایجاد و توسعه پذیرش و انعطاف پذیری روان شناختی از آسیب های روان شناختی بیماران می کاهد و موجب کاهش اضطراب، شدت درد و خستگی در زنان مبتلا به فیبرومیالژیا می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، شدت درد
  • محمد فلاح، مهدی پارسایی، عیسی سلیمانی، علی جمشیدی زاد، افشین عظیمی* صفحات 253-259
    سابقه و هدف

    انتروبیوسورمیکولاریس از شایع ترین نماتودهای روده ای در جهان است و در همه جوامع توسعه یافته و درحال توسعه دیده می شود. کودکان آسیب پذیرترین گروه این بیماری هستند. در این راستا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع عفونت انتروبیوسورمیکولاریس در مهدهای کودک شهر همدان در سال 1398 طراحی و انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، از میان 98 مهدکودک فعال شهر همدان، 18 مهد و تعدادی از کودکان هر مهد به صورت تصادفی انتخاب شدند. با آموزش مادران و با استفاده از روش چسب اسکاج که روشی استاندارد برای این پژوهش است، نمونه برداری از کودکان انجام شد.

    یافته ها

    از میان 451 کودک انتخاب شده از 18 مهد، 2 نفر (4/0 درصد) به انتروبیوسورمیکولاریس مبتلا بودند. متوسط سن کودکان در این مطالعه 93/0 ± 45/5 سال بود. با توجه به اینکه میزان شیوع بیماری در حدی نبود که نتایج به دست آمده تحلیل آماری شود، پس از تحلیل آن خودداری شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد شیوع این بیماری طی بیش از یک دهه در شهر همدان کاهش یافته است، اما عفونت هنوز وجود دارد. برای کنترل چرخه انتقال انتروبیوسورمیکولاریس انجام اقدامات خاص پیشگیری کننده نیاز است.

    کلیدواژگان: اکسیور، انتروبیازیس، انتروبیوسورمیکولاریس، کودکان
|
  • Mahmoud Sharahi, Elnaz Shariatpanahi, Farank Emami*, Javane Jahanshahi, Farhad Farahani, Mohammad Ali Seif Rabiei Pages 203-209
    Background and Objective

    Tinnitus is hearing a sound without an external source, which occurs anywhere in the head and one or both ears. It is one of the most common symptoms associated with hearing loss due to chronic otitis media. This study aimed to determine the effect of autologous primary ossicular reconstruction on the recovery of tinnitus due to chronic otitis media.

    Materials and Methods

    This study was conducted based on a before-and-after design and included 25 patients aged 18-70 years with tinnitus and chronic otitis media. The participants had undergone initial reconstruction of the bone chain using an autologous graft in the Department of Ear, Nose, and Throat of the Hamadan Besat Hospital, Hamedan, Iran, in 2019. The Tinnitus Matching Test and the Tinnitus Handicap Inventory were used to assess patients' tinnitus.

    Results

    A total of 25 patients participated in this study, including 13 (52%) men and 12 (48%) women. The mean scores of the age of the subjects, duration of tinnitus, frequency of tinnitus were obtained at 45.76±12.76 years, 53.25±37.25 months, and 5,000 Hz, respectively. The difference between the mean values of tinnitus loudness was significant before (8 dB) and after the surgery (4 dB) (P<0.001). Moreover, a significant difference (P<0.001) was observed between the scores of the Tinnitus Handicap Inventory before (39.48) and after the surgery (17.84).

    Conclusion

    Primary reconstruction of the middle ear bone chain using autologous graft improved tinnitus and its resulting disability in patients with chronic otitis media.

    Keywords: Autologous Graft, Bone Chain Reconstruction, Chronic Otitis Media, Tinnitus
  • Fahimeh Esmaeili, Mshhood Aghajanloo, Amir Shams, Sajjad Abdolmalaki* Pages 210-215
    Background and Objective

    Deep vein thrombosis and pulmonary embolism are fatal problems following brain trauma that, if left untreated, can dramatically increase mortality. Therefore, the present study aimed to evaluate deep vein thrombosis, pulmonary embolism and related factors in patients with traumatic brain injury.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 38 patients with isolated brain trauma in the intensive care unit. The study tool was a checklist that was completed as a file reading. The information required for the study was also collected through Doppler ultrasound and computed tomography angiography reports. The obtained data were analyzed in SPSS software using Chi-square and Fisher tests. The significance level of the tests was considered 0.05.

    Results

    The mean age of study participants was 51.5± 18.3 years. In this study, 5.3% and 2.6% of participants had deep vein thrombosis and pulmonary embolism, respectively. There was a significant difference between the group with deep vein thrombosis and without deep vein thrombosis in the length of hospital stay, the mean length of stay in the ICU and the mean time of complete bed rest (CBR).

    Conclusion

    According to the effective variables in the development of thrombosis in this study, the development of related interventions to reduce the incidence of deep vein thrombosis and pulmonary embolism can minimize disability and mortality due to these diseases.

    Keywords: Deep Vein Thrombosis, Pulmonary Embolism, Traumatic Brain Injury
  • Nooshin Bazzazi, Hanieh Salehi, Mohammad Ali Seif Rabiei, Mehrdokht Mazdeh* Pages 216-222
    Background and Objective

    Patients with Alzheimer's disease have impaired visual function even in the early stages of the disease. Therefore, the present study aimed to determine the visual signs and symptoms in patients with Alzheimer's disease and compare them with those in the control group.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on 19 Alzheimer patients and 19 cognitively healthy people referring to Farshchian Sina Hospital, Hamadan in 2020-2021. They underwent visual examinations, including visual acuity, slit lamp exam, fundoscopy,contrast sensitivity assessed by CVS-1000 test, color perception test, investigating eye movements, and pupillary light reflex. Moreover,  OCT images were taken from all patients and the control group to measure macular thickness and volume. The data were analyzed in SPSS software (version 16) using X2 statistical test.

    Results

    A significant reduction in visual acuity (P=0.006 for the right eye and P=0.003 for left eye), contrast sensitivity (P˂ 0.001), impaired color vision (P=0.016), increased cup to disk ratio (P˂0.001 for both eyes), reduction in temporal vascular diameter of both eyes (P˂0.001), disturbed movement (P=0.001), and sluggish pupillary light reflex (P˂0.001) were observed in patients with Alzheimer disease. Moreover, a significant reduction was detected in macular thickness and volume, especially in the inferior quadrant, in patients with Alzheimer's, as compared to the healthy group (P˂0.001). Nonetheless, there was no significant difference between the two groups in the incidence of age-related macular degeneration, cataracts, and pseudoexfoliation.

    Conclusion

    Patients with Alzheimer's disease have abnormal results on eye examinations.

    Keywords: Alzheimer's Disease, Visual Signs, Visual Symptoms
  • Maryam Alvandi, Zahra Shaghaghi*, Kasra Nazari, Tayeb Mohammadi Pages 223-230
    Background and Objective

    Accurate diagnosis of CAD using noninvasive procedures is of great importance. The aim of the study is to assess diagnostic accuracy of myocardial perfusion imaging and compare it with exercise stress test in order to decipher a more accurate and cost-effective method for CAD detection.

    Materials and Methods

    Of 430 consecutive patients suspected with CAD, 104 performed both MPI (with the method of exercise stress) and ICA (Invasive Coronary Angiography). Luminal stenosis > 70% read by ICA was defined as significant CAD. Considering ICA as the gold standard, we calculated sensitivity, specificity, NPV and PPV for both tests. Besides, the relationship between CAD risk factors and findings of the procedures was also computed, using chi-square and student t-tests.

    Results

    Sensitivity, specificity, PPV and NPV of MPI and exercise test for detection of CAD were: 90.74%, 92%, 92.45%, 90.19%, and 57%, 82%, 77.5%, 63.1%, respectively. A significant relationship between diabetes and hyperlipidemia with abnormal perfusion MPI and positive exercise test was found (P<0.05).Relatively poor agreement was observed between results of MPI and exercise test (kappa statistic = 0.445).

    Conclusion

    Not only dose MPI benefits from higher diagnostic value for diagnosis of CAD, but it also can be used in patient risk stratification and applying more appropriate therapeutic strategies.

    Keywords: Coronary Artery Disease, Diagnostic Accuracy, Myocardial Perfusion Scan
  • Salman Khazaei, Hadi Soori, Mohammad Hossein Bakhshaei, Seyed Ahmad Raza Salim Bahrami* Pages 231-237
    Background and Objective

    Cardiovascular diseases are a common disorder, and some patients undergo open heart surgery due to the severity of the disease and lack of response to drug treatment. Following surgery, these patients require adequate health literacy to make informed decisions and perform self-care behaviors. This study aimed to determine the health literacy and its related factors in patients with a history of open heart surgery in Farshchian Cardiology Hospital in Hamadan, Iran, during 2020.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study selected 278 patients by available sampling method from those who were referred to a Cardiology Hospital in Hamadan and underwent open heart surgery. The patients were evaluated in terms of health literacy using a standard questionnaire, which assessed patients' health literacy in 5 areas of access, reading skills, comprehension, evaluation/decision-making, and the use of health information. Data were analyzed in SPSS software at a 95% confidence level.

    Results

    The mean age of the patients was 48.62±14.04 years, and the majority of them were female (52.90%). Furthermore, 64.39% of the participants had poor or moderate health literacy. The Internet (49.60%) and health workers (32.40%) were the most important sources of receiving health information. Health literacy showed a significant relationship with patients' gender and education level (P<0.05).

    Conclusion

    Patients with a history of open heart surgery do not have good health literacy, and it is necessary to plan for the promotion of health literacy in them. In this regard, health workers have an important role in increasing the level of health literacy; moreover, they should spend more time educating patients appropriate to their age and education level.

    Keywords: Health Literacy, Information Sources, Open Heart Surgery
  • Fatemeh Darabi, Mehran Bakhtiari, Sepehr Matini, Mohammad Matini* Pages 238-243
    Background and Objective

    Hydatidosis is one of the most important zoonotic infections that is a health-economic concern in endemic areas. This study aimed to determine the seroprevalence of hydatidosis in Arak, Iran.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 456 individuals attending health centers in Arak in 2020. Blood samples were taken from the subjects and tested for anti-Echinococcus antibodies by the enzyme-linked immunosorbent assay-immunoglobulin G test. The collected data were then analyzed.

    Results

    It was revealed that 6 out of 456 subjects had anti-Echinococcus antibodies (1.3%, 95% confidence interval: 0.3-2.3) The mean age of the participants was 58.8±19.9 years, and frequencies of seropositive individuals were 1.6% and 1% in men and women, respectively. Moreover, 5 (1.4%) and 1 (1%) urban and rural residents were found seropositive, respectively. According to the results, 93.4% of the participants were unaware of hydatid cyst disease and 21.5% of the cases had contact with dogs (P<0.05). It was found that 213 (46.7%) individuals used only water or saltwater to wash vegetables, and all seropositive subjects were observed in this group (P=0.01).

    Conclusion

    The results of this study showed that the seroprevalence of hydatidosis was significant in Arak. Therefore, due to the health importance of hydatidosis and its endemicity in this area, it is necessary to adopt health measures to control and prevent this parasitic infection.

    Keywords: Echinococcusgranulosus, Hydatid Cyst, Seroepidemiology
  • Mohsen Akbarian, Narges Saeidi, Ahmad Borjali, Shahla Abolghasemi, Hamid Reza Hassanabadi* Pages 244-252
    Background and Objective

    Fibromyalgia syndrome is associated with major psychiatric disorders, such as anxiety and debilitating fatigue. This study aimed to determine the effect of Acceptance and Commitment Therapy on anxiety, chronic fatigue, and pain intensity in women with fibromyalgia with the effect of waiting.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study with a pretest-posttest design was conducted on 40 patients of Bouali Hospital in Tehran, Iran, in 2019. The samples were selected by the available sampling method and randomly assigned to the experimental and control groups. The subjects completed Beck Anxiety, McGill Pain, and Krupp Fatigue questionnaires before and after Acceptance and Commitment Therapy training. The collected data were analyzed in SPSS software (version 22) using analysis of covariance and repeated measures.

    Results

    The results of analysis of covariance showed that Acceptance and Commitment Therapy reduced anxiety ( F=20.92, P<0.001), fatigue (F=13.66, P=0.001), and pain intensity (F=6.17, P=0.019) in patients with fibromyalgia, which was significant (P<0.001).

    Conclusion

    Acceptance and Commitment Therapy through the creation and development of psychological acceptance and flexibility, can reduce patients' psychological damage and lead to a decrease in anxiety, pain intensity, and fatigue in women with fibromyalgia.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Anxiety, Pain Intensity
  • Mohammad Fallah, Mahdi Parsaei, Eissa Soleymani, Ali Jamshidizad, Afshin Azimi* Pages 253-259
    Background and Objective

    Enterobius vermicularis (pinworm) is one of the most common intestinal nematodes in the world and is found in all developed and developing communities. Children are the most vulnerable group in this regard. This study aimed to determine the prevalence of E. vermicularis infection amongst kindergartens in Hamadan, Iran, in 2019.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 98 active kindergartens in Hamadan, Iran. A total of 18 kindergartens were selected, followed by the random selection of a number of children from each kindergarten. The adhesive cello-tape is a standard method for examining this disease, and mothers were trained to use this method. Subsequently, the sampling was conducted by this method.

    Results

    Out of 451 children from 18 kindergartens, the overall prevalence of E. vermicularis infection was obtained at 0.4% (n=2). The mean age of the children in this study was 5.45±0.93 years. Since the prevalence of the disease was not significant, the results were not analyzed.

    Conclusion

    The results of this study show that the prevalence of this disease has decreased over a decade in Hamadan, Iran; however, this infection still exists. Therefore, specific measures should be taken to control the transmission cycle of E. vermicularis

    Keywords: Children, Enterobiasis, Enterobius Vermicularis, Oxyuris