فهرست مطالب

مجله دانش سیاسی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 35، بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • میثم بلباسی*، علی کریمی مله، ابراهیم کلانتری، حکیمه سقای بی ریا، محمداسماعیل نباتیان صفحات 1-25

    اگر سیاست را آکنده از احساسات بدانیم، واقعا چیزی از سیاست باقی نمی ماند؛ زیرا عقلانیت و احساسات به یک اندازه در سیاست تاثیرگذار هستند. یکی از مهم ترین حوزه‎های دانش سیاست که احساسات، نقش و کارکرد قابل توجهی در آن دارد، حوزه «رهبری سیاسی» است. با این تفسیر، نوشتار حاضر با اتخاذ روش تحلیل «نظریه مبنا» به دنبال آن است که دریابد از منظر جامعه شناختی چه نسبتی میان احساسات و رهبری سیاسی وجود دارد؟ یافته های پژوهش نشان دادند که هم رهبران سیاسی و هم پیروان در تعامل با یکدیگر، از احساسات بروزیافته «به مثابه اطلاعات اجتماعی»، استنباط و واکنش عاطفی ارایه می دهند و رفتار متناسب با آن احساسات را بروز می دهند. در همین راستا رهبران سیاسی در مواجهه با بحران‎ها، با شناخت ابعاد مختلف جامعه و احساسات پیروان، سعی در کنترل و مدیریت احساسات، آزادسازی شناختی، تجمیع انرژی های شورانگیز و درنهایت بسیج پیروان، پیگیری اهداف، تامین منافع ملی و درنهایت غلبه بر بحران ها را دارند.

    کلیدواژگان: اطلاعات، بحران، پیروان، جامعه شناسی احساسات، رهبری سیاسی، سیاست، کنش عاطفی
  • محسن بهمنی، رضا صابونچی*، مهدی شریعتی فیض آبادی صفحات 27-54

    هدف از پژوهش حاضر بررسی کارکرد ورزش در تحقق اهداف امنیت ملی و به طور خاص جنبش بی.دی.اس (تحریم، عدم سرمایه گذاری و بایکوت رژیم صهیونیستی) است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها کیفی (توصیفی تحلیلی) است. جامعه آماری شامل تمامی متون مرتبط با حوزه جنبش بی.دی.اس، ورزش و رژیم صهیونیستی و نمونه آماری برابر با 71 اثر مرتبط با حوزه ورزشی و سیاسی ایران و رژیم صهیونیستی است. یافته های پژوهش حاضر نشان دادند که ورزشکاران 23 کشور مسلمان به واسطه تجاوز این رژیم به خاک مردم فلسطین از حضور در برابر نمایندگان رژیم صهیونیستی در عرصه بین الملل خودداری و در کشورهای غیرمسلمان نیز به واسطه زیر پا گذاشتن حقوق بشر، بسیاری از چهره های مشهور ورزشی از فضای ورزش به عنوان اهرمی برای افزایش فشار بر سیاست ضدانسانی رژیم صهیونیستی استفاده می نمایند.

    کلیدواژگان: امنیت ملی، بایکوت، بی.دی.اس، تحریم، جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی، ورزش
  • آرش بیدالله خانی*، محبوبه فرخاری صفحات 55-82

    توسعه در جهان امروز مفهومی کلیدی است که در فرهنگ های مختلف جغرافیایی، اقتصادی و سیاسی به عنوان یکی از عوامل تفکیک کننده کشورها مطرح می شود. یکی از مهمترین ابعاد توسعه، توسعه سیاسی است که به معنای افزایش ظرفیت و کارایی یک نظام سیاسی در حل وفصل تضادهای منافع فردی و جمعی تعریف می شود. از این منظر دستیابی به توسعه سیاسی و شناسایی عوامل اثرگذار بر آن ارزشمند است. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف گونه شناسی عوامل موثر بر توسعه سیاسی در پژوهش های مندرج در نشریات منتخب علمی پژوهشی دهه 90 به دنبال پاسخ گویی به این پرسش بوده است که مطالعات توسعه سیاسی در ایران تحت تاثیر چه عواملی انجام شده است؟ در پاسخ به این پرسش از طریق روش فراتحلیل و با بررسی 48 پژوهش موجود در نمونه بر این امر تاکید می شود که از میان چهار دسته عوامل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، رهیافت بیشتر پژوهش های انجام شده در بستر مورد نظر مبتنی بر عوامل فرهنگی بوده است و محورهای شکاف های فرهنگی و قومیتی، ضعف های فرهنگ سیاسی و فرهنگ سازی با بیشترین فراوانی جز پرتکرارترین مفاهیم شناسایی شده در ارتباط با عوامل اثرگذار بر جریان توسعه سیاسی ایران قلمداد شده است.

    کلیدواژگان: توسعه سیاسی، جمهوری اسلامی ایران، رشد سیاسی، فراتحلیل
  • رضا خراسانی*، ابوالفضل فصیحی صفحات 83-102
    پس از پیروزی مجاهدین بر رژیم کمونیستی افغانستان در سال 1992، جنگ داخلی میان گروه های مسلح مجاهدین به وقوع پیوست. عمده این جنگ ها میان دو نیروی پشتون (حکمتیار) و تاجیک (مسعود) اتفاق افتاد. فهم و تفسیر صحیح از این منازعه، اهمیت اساسی و راهبردی دارد. انگیزه ای که می توان برای آغاز این درگیری و تنش داخلی تصور کرد را تحت عنوان اسطوره زعامت می توان تفسیر کرد. سوال این است که جنگ داخلی در افغانستان از طریق اسطوره زعامت چگونه قابل تبیین است؟ برای تحلیل این موضوع، از رویکرد اسطوره سیاسی و فهم اشمیتی از امر سیاسی استفاده شده است. نتیجه ای که از این پژوهش حاصل شد این است که اسطوره زعامت به تمایز دوست و دشمن و آنتاگونیسم انجامید. این آنتاگونیسم و دیگری سازی، گروه های قومی را به موجودیت های سیاسی تبدیل کرد و باعث جنگ و درگیری نظامی شد. فتح کابل به مثابه آیکونی بود که کل اسطوره زعامت را به یاد می آورد. به دلیل اهمیت نمادین فتح کابل، مناقشه ها و تنش های سیاسی مخصوصا بین دو قوم تاجیک و پشتون بر سر فتح کابل اتفاق افتاده است. در 1992 با فتح کابل توسط نیروهای مسعود و ربانی این اسطوره شکسته شد. حکمتیار به عنوان یکی از رهبران و نخبگان پشتون این مسیولیت تاریخی را بر دوش خود احساس کرد که این اسطوره را احیا کند. نتیجه مستقیم این امر، تنش و درگیری نظامی در کابل بود.
    کلیدواژگان: احمدشاه مسعود، اسطوره سیاسی، افغانستان، امر سیاسی، برها ن الد ین ربانی، جنگ داخلی، زعامت، قومیت، گلبدین حکمتیار
  • محمود روزبهانی*، افسانه مظفری، علی دلاور صفحات 103-124

    تاسیس و توسعه مطبوعات در ایران آثار مثبت و منفی متعددی داشته است که در این میان «خشونت مطبوعاتی» از جمله پیامدهای منفی آن به شمار می آید. هدف از پژوهش حاضر، تحلیل محتوای خشونت مطبوعاتی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران (به سال 1396) است. جامعه آماری این پژوهش روزنامه های ایران، شرق، کیهان و وطن امروز و نمونه آماری مطالب حاوی خشونت در این روزنامه ها است. در این پژوهش از روش تحلیل محتوای کمی و نمونه گیری هدفمند استفاده شده است. ابزار اندازه گیری، مشاهده و مطالعه مطالب، نحوه اجرا کدبندی موارد مرتبط با خشونت و واحد تحلیل «کلمه» و «جمله» بوده است. یافته های پژوهش نشان داد در ایام برگزاری انتخابات، روزنامه های مورد نظر در چهار بعد مخاطبان، موضوع، نوع اتهام و شکل انتشار خشونت از یکدیگر متمایز بوده اند.

    کلیدواژگان: انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری، تحلیل محتوا، جمهور ی اسلام ی ایران، خشونت، روزنامه ایران، روزنامه شرق، روزنامه کیهان، روزنامه وطن امروز، مشارکت سیاسی، مطبوعات
  • سروش سیاری*، حسن وکیل زاده صفحات 125-150

    یکی از راهکارهای مهم برای کاهش میزان آسیب پذیری مشارکت سیاسی در کشورها که در ادبیات بازاریابی سیاسی جهان بدان اشاره های فراوانی شده، برندسازی سیاسی است. مزایای برندسازی سیاسی هر دو سوی طیف انتخاب شوندگان انتخاب کنندگان را دربر می گیرد. در شرایطی که نه تنها میزان درگیری ذهنی مردم با سیاست پایین است بلکه شرایط جامعه به سوی ناامیدی و تشکیک نسبت به سیاستمداران پیش می رود، برندسازی سیاسی می تواند نقطه اتکای جدیدی برای تغییر این شرایط باشد. برند سیاسی می تواند پیچیدگی افسارگسیخته محیط های سیاسی را برای انتخاب کنندگان کاهش دهد به گونه ای که آن ها ریسک کمتری را برای انتخاب گزینه مورد نظر متحمل شوند. به تعبیر بهتر، زمانی که رای دهندگان در معرض تبلیغات سیاسی چندین نامزد انتخاباتی قرار می گیرند، این برند سیاسی آنها است که می تواند به انتخاب رای دهندگان کمک کند. پژوهش پیش رو تلاشی است برای بررسی تاثیر اجزای برند جریان های سیاسی بر انتخاب رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396. در این پژوهش، پرسشنامه ای حاوی 31 سوال در میان نمونه آماری 377 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران توزیع و برای تحلیل آماری داده های گردآوری شده، از روش multi-nominal logistic regression در نرم افزار SPSS26 استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که سه جزء از چهار جزء برند جریان های سیاسی (شامل ایدیولوژی، نامزد انتخاباتی و سیاست های اعلامی جریان های سیاسی) در برهه زمانی مذکور بر انتخاب رای دهندگان تاثیر مثبت داشته است.

    کلیدواژگان: انتخابات ریاست جمهوری سال 1396، بازاریابی سیاسی، باز یگران سیاسی، برند سیاسی، جمهوری اسلامی ایران، دانشجویان دانشگاه تهران، رای دهندگان
  • نیلوفر طهرانی زاده، حمید احمدی*، مهدی ذاکریان امیری صفحات 151-172
    نقش مرجعیت در جوشش و اعتلای حوزه نجف اشرف و همچنین تحولات عراق بسیار پررنگ بوده است. در این میان به ویژه آیت الله سیستانی به خاطر داشتن شخصیتی کاریزماتیک، عملگرا بودن، واقع گرایی و مصلحت گرایی، موقعیتی راهبردی داشته اند که در دوره اخیر کاملا برجسته است. سوال اصلی این پژوهش ناظر بر نقش ایشان در برقراری صلح، وفاق و امنیت ملی در داخل عراق و همچنین در سیاست خارجی صلح‏آمیز این کشور با دیگر کشورها است. برای این منظور محققان از نظریه و الگوی تحلیلی برآمده از واقع گرایی اسلامی بهره برده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد که آیت الله سیستانی به ترکیبی موثر و هدفمند از اصول اسلامی و هنجارهای پذیرفته شده جامعه جهانی برای تحقق آرمان سیاسی دست یافته اند که امکان تاسیس و تقویت اصل صلح را در گستره داخلی عراق و مناسبات خارجی این کشور فراهم ساخته است.
    کلیدواژگان: امنیت ملی، سیدعلی حسینی سیستانی، صلح، عراق، مرجعیت، مکتب نجف، واقع گرایی اسلامی، وفاق ملی
  • سید مجتبی عزیزی*، محمدرضا آرام صفحات 173-198
    تا زمانی که خطرات جانی و مالی وجود داشته باشد، نیازمند محافظت از جان و مال هستیم. به میزانی که جان یا مالی را خطرهای بیشتری تهدید کند، نیازمند محافظت های بیشتری هستیم. همواره در طول تاریخ، مسیولین حکومت ها و شخصیت های مهم در معرض خطر بوده اند. از این رو شاهد پدیده ای به نام محافظت و حراست از شخصیت ها و مسیولین هستیم. سوال اصلی این پژوهش عبارت است از اینکه «آیا حراست از مسیولین و شخصیت ها در اسلام امری پذیرفته شده است»؟ برای پاسخ به این سوال به منابع اصلی اسلام مراجعه و با روشی فقهی، به این سوال اصلی پاسخ داده شد. در این پژوهش دو دسته متفاوت از ادله یافت شد؛ ادله ای که موافق و موید حراست و حفاظت از شخصیت ها و مسیولان در اسلام هستند و ادله ای که به ظاهر در تعارض با حراست قرار می گیرند. با تتبع در آثار مختلف و فحص از ادله، نتیجه این پژوهش آن شد که حراست در اسلام امری مسلم و پذیرفته شده است؛ اما با توجه به ویژگی های مطلوب برای حاکم اسلامی، روابط مطلوب برادرانه در جامعه ایمانی و اعتقادات فرد مومن، باید برای آن ضوابط و شرایطی تعیین کرد.
    کلیدواژگان: حراست، محافظت، نگهبانی، محافظ، مسئولین، حکومت اسلامی
  • سید حسین علوی*، مرتضی دوستی صفحات 199-218

    سیاست و ورزش رابطه پیچیده ای دارند و در ایران این موضوع بنابه دلایل مختلف اهمیتی دوچندان یافته است. بر این اساس تلاش شده تا الگوی رفتار سیاسی مدیران ورزشی ایران مورد تحلیل واقع شود. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران ورزش ایران در سال 99-1398 می باشند. جهت سنجش متغیرهای پژوهش از دو پرسشنامه رفتار سیاسی و تصمیم گیری راهبردی استفاده شده است. نتایج نشان داد ساختار رفتار سیاسی بر تصمیم گیری راهبردی تاثیرگذار نیست. با توجه به این نتیجه؛ ابعاد رفتار سازمانی که شامل رفتارهای غیراصولی با همکاران، رفتارهای خودخدمتی در سازمان، استفاده از گروه حامیان برای خود، مورد ستایش قرار گرفتن، ایجاد گروه قدرتمند در سازمان، رفت وآمد با افراد قدرتمند در سازمان و لزوم رعایت الزامات اخلاقی می باشد؛ با رفتار سیاسی همخوانی دارد. اما استفاده از پایگاه اطلاعات برای استفاده سیاسی در سازمان تایید نگردید.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری راهبردی، جمهوری اسلامی ایران، رفتار سیاسی، مدیران، مدیریت ورزش
  • مراد کاویانی راد، سید محمدحسین حسینی*، وحید صادقی صفحات 219-248

    ورود ایل ممسنی به فضای جغرافیایی شولستان در اواخر دوره صفویه، مرزبندی های اجتماعی و سیاسی طوایف در چارچوب قلمروهای جغرافیایی مجزا را به همراه داشت. بر این اساس، طوایف چهارگانه ایل ممسنی و متعاقبا «ترک تباران قشقایی ماهور میلاتی» مبتنی بر کارویژه های جغرافیای طبیعی و انسانی خود، به معادلات سیاسی فضا در روابط درون طایفه ای و برون طایفه ای شکل دادند. در این رهگذر، طوایف پنج گانه ممسنی در درون قلمرو خود، تیره های متعددی را خلق کردند. بر این اساس، سوال اصلی پژوهش این است که کدخداهای قلمرو جغرافیایی طایفه بکش چه نقشی در تحولات اجتماعی و سیاسی ایل ممسنی طی دوره مشروطه تا اصلاحات ارضی داشته اند؟ پژوهش حاضر از نوع بنیادی و رویکرد محققان به روش توصیفی تحلیلی است. برآیند مطالعات صورت گرفته و نتایج پژوهش نشان داد، نقش کدخداهای قلمرو جغرافیایی طایفه بکش مبتنی بر بهره گیری از عناصر سه گانه «وراثت»، «مالکیت» و «قدرت» در راستای «مدیریت قلمرو»، «قلمروداری» و «قلمروگستری» در تحولات اجتماعی و سیاسی ایل ممسنی بوده است.

    کلیدواژگان: اصلاحات ارضی، ایران، ایل ممسنی، تحولات سیاسی اجتماعی، تیره، طایفه، طائفه بکش، کدخدا، مشروطه
  • حامد مهربان اینچه برون*، سمیرا اکبری، قدرت احمدیان صفحات 249-278

    جهانی شدن، کشورهای در حال توسعه را با چالش های بسیاری مواجه کرده است. یکی از بنیادی ترین این چالش ها مسئله ثبات سیاسی می باشد. با توجه به ارزش ها و هنجارهای حاکم بر نظام جمهوری اسلامی ایران، حکومت های مختلف با گفتمان های توسعه سیاسی، عدالت و اعتدال، شیوه های خاصی را در رویارویی با آن برگزیده اند. سوال اصلی این است که تاثیر جهانی شدن بر ثبات سیاسی کشور طی دوره های اصلاحات، اصول گرایی و اعتدال گرایی چه بوده است؟ پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی تحلیلی انجام شده و از نوع همبستگی می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شده است که در آن از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تک و چند متغیره از نوع هم زمان یا توام (اینتر) بهره گرفته شده است. نتایج و یافته های پژوهش حاکی از آن است که جهانی شدن با ثبات سیاسی رابطه معناداری دارد. شاخص ترکیبی جهانی شدن تقریبا 51 درصد از تغییرات ثبات سیاسی را تبیین نموده است. با توجه به مقادیر بتا ابعاد سیاسی و اجتماعی جهانی شدن به ترتیب بیشترین تاثیر منفی و بعد اقتصادی تاثیر مثبت بر روی ثبات سیاسی داشته است.

    کلیدواژگان: اصلاحات، اصول گرایی، اعتدال گرایی، ثبات سیاسی، جمهوری اسلامی ایران، جهانی شدن، دولت، ریاست جمهوری، شاخص کوف
  • سارا نجف پور، علی تدین راد* صفحات 279-305

    اعتماد سیاسی در تعیین چگونگی رابطه شهروندان و حاکمان نقشی بی بدیل دارد و به این سبب پایش سطح و عوامل موثر بر آن ضروری است. یکی از این عوامل، تحرک اجتماعی شهروندان است که در خود آن شاخص های زیادی تعیین کننده هستند از جمله تحصیلات. هدف این پژوهش بررسی رابطه میان تحرک اجتماعی و اعتماد سیاسی با تاکید بر نقش تحصیلات است. این پژوهش می کوشد در کنار رابطه کلی تحرک اجتماعی و اعتماد سیاسی، رابطه تحصیلات با اعتماد سیاسی را به طور مستقیم و غیرمستقیم به عنوان یک عامل موثر در تحرک اجتماعی ارزیابی کند. پرسش اصلی این است که تحرک اجتماعی و تحصیلات چه رابطه ای با اعتماد سیاسی و ابعاد آن دارند؟ این پژوهش کوشیده است با روش پیمایش و ابزار پرسشنامه به سوال اصلی پاسخ داده و فرضیه های مقاله را بیازماید. در این جهت پرسشنامه های محقق ساخته، با پرسشگری تلفنی از 435 نفر از شهروندان اهواز تکمیل گردید. یافته ها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان می دهد تحرک اجتماعی نزولی باعث کاهش اعتماد سیاسی در افراد می شود، اما تحرک اجتماعی صعودی لزوما به افزایش سطح اعتماد سیاسی منجر نمی شود. تحصیلات بر اعتماد سیاسی تاثیر دارد، اما تحصیلات بالاتر از والدین به اعتماد سیاسی بالاتر منجر نمی شود، درحالی که سطح تحصیلات پایین تر، با اعتماد سیاسی پایین رابطه مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: اعتماد سیاسی، اهواز، تحرک اجتماعی، تحصیلات، کارگزاران سیاسی، نظام سیاسی، نهادهای سیاسی
|
  • Ali Karimi Maleh, Ebrahim Kalantari, Hakimeh Saghaye-Biria, Mohammad Esmaeil Nabatian Pages 1-25

    One of the most important fields of political science in which emotions, roles and functions play a significant role is the field of "political leadership".With this interpretation, the present article, seeks to find out what is the relationship between emotions and political leadership? Resultes showed that both political leaders and followers, provide emotional inferences and reactions from the emotions expressed "as social information" and express appropriate behavior to those emotions. In this regard, political leaders in the face of crises, by recognizing the different dimensions of society and thefeelings of the followers, they try to control and manage the emotions, cognitive liberation, accumulation of exciting energies and finally mobilization of the followers, pursuing goals, securing national interests and finally overcoming crises.

    Keywords: crisis, Emotional Action, Followers, information, Political leadership, politics, Sociology of Emotions
  • Mohsen Bahmani, Reza Saboonchi *, Mahdi Shariati Feizabadi Pages 27-54

    The purpose of this study was to investigate the function of sport inachieving the goals of the BDS movement; The present study was qualitative (descriptive-analytical) in terms of applied purpose and in terms of data collection; The statistical population included all texts related to the field of BDS movement, sports and the Zionist regime and a statistical sample of 71 selected works in it. The findings of the present study showed that athletes from 23 Muslim countries refused to appear in front of the Zionist regime's representatives in the international arena due to the regime's aggression on Palestinian soil, and in non-Muslim countries due to human rights violations by many famous sports figures. They use the sports space as a lever to increase the pressure on the anti-human policy of the Zionist regime.

    Keywords: BDS, boycott, national security, Sanctions, Sports, Zionist Regime
  • Arash Beidollahkhani *, Mahboobeh Farkhari Pages 55-82

    Political development does not have a fixed meaning and is related to some other important concepts. The purpose of this study is to investigate the factors affecting political development in the research papers available in selected scientific-research journals of the 90s by meta-analysis method. The main question of the paper is what factors have influenced the study of political development in Iran? In response to this question and by analyzing the 48 researches as samples, the paper emphasized that among the four categories of cultural, political, social, and economic factors. The approach of most researchers conducted based on cultural factors. The axis of culturaland ethnic divisions, weaknesses of political culture, and culture-building are considered to be among the most frequently identified concepts in relation to the factors influencing Iran's political development. The Paper intends to collect the salient and common concepts that can be counted in this regard. In addition, the innovation of the present study is to try to combine the researches done in relation to the factors influencing political development by using the meta-analysis method. Analyzing the concept of political development in Iran can help us to identify the various indicators of development in this country. Understanding the components of political development in Iran can help us to identify other characteristics of development such as economy, culture and, etc.

    Keywords: Cuiture, Economey, I.R.Iran, Meta analysis, Political development, Political growth
  • Reza Khorasani *, Abolfazl Fasihi Pages 83-102
    After the Mujahedin victory over the communist regime in Afghanistan in 1992, a civil war broke out between the Mujahedin armed groups. Most of these battles took place between Pashtun forces (Hekmatyar) and Tajiks (Massoud). The motivation that can be imagined for the beginning of this conflict and internal tension can be interpreted as the myth of leadership. The question is, how did the myth of leadership lead to the Civil War? To analyze this issue, the approach of political mythology and Schmidt's understanding of politics has been used. The conclusion of this study is that the myth of leadership led to the distinction between friend and foe and antagonism. This antagonism and alienation turned ethnic groups into political entities and led to war and military conflict. The conquest of Kabul was an icon reminiscent of the whole myth of leadership. Due to the symbolic significance of the conquest of Kabul, conflicts and political tensions have arisen, especially between the Tajiks and Pashtuns over the conquest of Kabul. Due to the symbolic significance of the conquest of Kabul, conflicts and political tensions have arisen, especially between the Tajik and Pashtun peoples over the conquest of Kabul. Once in 1929, with the conquest of Kabul by Habibullah Kalkani, the myth of the Pashtun leadership was questioned. In 1992, the conquest of Kabul was broken by the forces of Massoud and Rabbani. As one of the Pashtun leaders and elites, Hekmatyar felt the historic responsibility to revive this myth. The direct result of this was military tensions in Kabul.
    Keywords: Afghanistan, Ahmed Shah Massoud, Borhannoddin Rabbani, Civil War, ethnicity, Hekmatyar, leadership myth, Political Myth, Polity, symbol
  • Mahmood Roozbahani *, Afsane Mozaffari, Ali Delavar Pages 103-124

    The establishment and development of the press in Iran has had many effects, among which press violence is one of its manifestations. The purpose of this study was to analyze the content of media violence (a case study of press violence in the Iranian presidential election). The statistical population of this study was Iran, Shargh, Kayhan and Vatan Emrooz newspapers and the statistical sample was articles containing violence in these newspapers. Quantitative content analysis and purposive sampling have been used in the research. The measurement tool was observation and study of the content, how to implement the coding of cases related to violence and the unit of analysis of "word" and "sentence". Findings showed that during the elections, the newspapers in question were different in four dimensions of audience, subject, type of accusation and form of violence.

    Keywords: I.R.Iran, Kayhan Press, Political particppation, Presidential election, Press, Shargh Press, Vatan Emrooz Press, Violence
  • Soroush Sayyari *, Hasan Vakilzadeh Pages 125-150

    One of the most important solutions for lowering the vulnerability of political participation phenomenon is a multidisciplinary field of research called political branding. Political branding advantages consist of both sides of a spectrum of who choose and who are chosen in a political campaign. In such a circumstance which people’s involvement with politics and political actors is low and people become more disappointed and doubtful about politicians as times goes, political branding can become a leverage for changing this situation to a more hopeful one for mentioned both sides. Political brand can lower the complexity of political environments for voters to decide, so they would tolerate fewer risks for choosing an alternative among others. When voters are exposed to candidates’ political different advertising, this is a political brand and all its elements that help them to choose more determined. This research tries to assess the effect of political brand elements- including ideology, candidate, policies and slogans- of Iranian political trends on voters’ choice in the 2017 Iranian presidential election. In this research, a questionnaire with 31 items had designed and distributed electronically among a sample of 377 students of the University of Tehran. After that, the statistical analysis was implemented through multinominal logistic regression test and by the 26th version of IBM SPSS software. The consequences of our research show that three of four political brand elements of political trends in Iran- including ideology, candidate and policieshave positive effects on voters’ choice at that time.

    Keywords: I.R.Iran, Iranian presidential election, Political actors, Political brand, Political Marketing, Tehrn university, University student, Voters, 2017 election
  • Niloofar Tehranizadeh, Hamid Ahmadi *, Mahdi Zakerianamiri Pages 151-172
    After the fall of Saddam, the seminary of Najaf Ashraf, was able to start a new life. In the meantime, the role of Ayatollah Sistani, in this period has been very prominent. The most important components of his personality based on the principle of Islam are: paying attention to the facts and striving to ensure the peace, security and interests of Iraq. Now, considering his prominent religious figure in the Islamic world and the Shiite authority of Ayatollah Sistani, the question in this study is how to analysis his strategic successes by avoiding politics in the equations of power inside Iraq? To answer this question, scholars have used the theory of Islamic realism and have come to the conclusion that: Ayatollah Sistani had achieved an effective and purposeful combination of Islamic principles and international norms that allowed him to establish and strengthen peace in Iraq, through limited and definite cooperation with foreign forces.
    Keywords: Iraq, Islamic realism, Najaf school, national security, National Unification, peace, Seyyed Ali Hoseini Sistani
  • Mojtaba Azizi *, Mohammadreza Aram Pages 173-198
    Throughout history, government officials and important personalities have always been at risk. The main question of this research is "Is the protection of officials and personalities accepted in Islam"? To answer this question, we referred to the main sources of Islam and this main question was answered by a jurisprudential method. In this study, two different categories of evidence were found; Arguments that agree with and support the protection of personalities and officials in Islam, and arguments that seem to conflict with protection. Following various works and examining the evidence, the result of this research was that protection in Islam is a certain and accepted thing; However, according to the desirable characteristics of the Islamic ruler, the desirable fraternal relations in the community of faith and the beliefs of the believer, conditions and conditions must be set for it. In the meantime, the prohibition of intentional destruction and the order to guard in the prayer of fear are the most important arguments in favor of guarding in Islam. We also see in the biography of the Prophet (PBUH) that he was protected in wars and many bodyguards have been mentioned for him throughout history. Low identification of security in Islam can lead us to the right model for today's complex world.
    Keywords: authority, Bodyguard, Islamic government, Protecting government officials
  • Seyed Hossein Alavi *, Mortaza Dousti Pages 199-218

    Politics and sports have a complex relationship. Based on this, an attempt has been made to analyze the pattern of political behavior of Iranian sports managers. The statistical population of the study includes all sports managers in Iran in 2018-2019. Two questionnaires have been used to measure research variables: Political Behavior Questionnaire and Strategic Decision Making Questionnaire.The results showed that the structure of political behavior does not affect strategic decision-making. According to this result, the dimensions of organizational behavior include unprincipled behavior with colleagues, Self-service behaviors in the organization, Use the support group for yourself, Create a strong group in the organization, Meet powerful people in the organization and It is necessary to observe moral requirements that Consistent with political behavior. However, the use of the database for political destinations was not approved in the organization.

    Keywords: I.R.Iran, Manager, Pattern, political behavior, strategic decision making, Sports management
  • Morad Kavianirad, Seyed Mohammad Hossein Hosseini *, Vahid Sadeghi Pages 219-248

    The entry of the Mamasani tribe into the geographical space of Shulistan in the late Safavid period brought about the social and political demarcations of the tribes within the framework of separate geographical territories. Accordingly, the four tribes of the Mamasani tribe played a role in the social and political developments of the Mamasani tribe. They created and shaped the political equations of space in intra-tribal and extra-tribal relations. In the process, the five Mamasani tribes formed several clans within their territory. In the meantime, the Khans of the Baksh clan, as one of the fundamental structures of the Mamasani tribe, entrusted the guarding of different parts of their geographical territory to the cod gods of their sub-tribes. Accordingly, the main question of the research is that what role did the gods of the geographical territory of the Bakesh tribe play in the social and political developments of the Mamasani tribe during the constitutional period up to land reform? To analyze the data, researchers have designed a model and proposed it as a basis for analysis. The results show that the social and political action of the Kadkhodas of the Bakesh clan geography is based on the use of the three elements of "inheritance", "ownership" and "power" in the direction of "territory management". "Territoriality" and "territoriality" have been in the social and political developments of the Mamasani tribe. The results of the studies and the results of the research show that the social and political action of the Kadkhodas of the Bakesh clan geography is based on the use of the three elements of "inheritance", "ownership" and "power" in the direction of "territory management". "Territoriality" and "territoriality" have been in the social and political developments of the Mamasani tribe.

    Keywords: Caln Bakesh, Constitutional Age, Iran, Kadkhoda, Land Reforms, Mamasani tribe, Socio-Political Developments
  • Hamed Mehrabaninchehbroun *, Samira Akbari, Ghudrat Ahmadian Pages 249-278

    The various dimensions of globalization, especially in developing countries, have posed many challenges at the micro, intermediate and macro levels. One of the most fundamental of these challenges is the issue of political stability. Considering the values and norms governing the system of the Islamic Republic of Iran, reformist, principled and moderate governments with discourses of political development, justice and moderation have chosen special methods to deal with it. Accordingly, the main question is what has been the impact of globalization on the political stability of the country during the periods of reform, Conservatives and moderation? The research method is descriptive and correlational. The collected data were analyzed using SPSS software version 22. The results of the study indicate that the independent variable of globalization has a significant relationship with the dependent variable of political stability. The Combined Globalization Index explains approximately 51% of the changes in political stability. Given the beta values, the political and social dimensions of globalization have had the most negative impact and the economic dimension has had a positive impact on political stability, respectively.

    Keywords: Globalization, Governments of Conservatives, Governments of Moderation, Governments of Reform, I.R.Iran, political stability
  • Sara Najafpour, Ali Tadayyon Rad * Pages 279-305

    Various factors affect the level of political trust of individuals. One of the most important of these is social mobility, in which education plays an important role.This article seeks to study the impact of social mobility and education on individuals' political trust. The central hypothesis (Hypothesis No. 1) of the research is that: social mobility (either ascending or descending) can affect political trust. In this study, using a researcher-made questionnaire, the effect of education and social mobility on political trust was measured in three dimensions (trust in the political system, trust in political institutions and trust in political agents). This research was completed on a sample size of 435 questionnaires using telephone questionnaires. The research findings were analyzed using SPSS software. The results show that declining social mobility reduces political trust in individuals, but upward social mobility does not necessarily lead to an increase in the level of political trust. Also, among the three dimensions of political trust, the dimension of trust in political agents has not been significant.

    Keywords: Ahvaz, Education, political agents, political institutions, Political System, political trust, socialization, social mobility