فهرست مطالب

پژوهش های جامعه شناختی - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 54، زمستان 1400)

مجله پژوهش های جامعه شناختی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 54، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زینب شیرازی، محمدعلی چیت ساز*، سید ناصر حجازی صفحات 7-24

    با توجه به اهمیت موضوع رضایت از زندگی، پژوهش حاضر با استفاده از روش میدانی، تکنیک پیمایش، ابزار تحقیق پرسشنامه و استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS، به دنبال بررسی رابطه ی سرمایه اجتماعی و رضایت از زندگی در بین شهروندان شهر شهرضا به عنوان هدف اصلی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شهر شهرضا می باشد که تعداد آنها 110000 نفر و 384 نفر از افراد 18 سال به بالای آنان با استفاده از فورمول کوکران به عنوان حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته شده است. روش نمونه گیری در این پژوهش شیوه نمونه گیری دو مرحله ای با استفاده از نمونه گیری خوشه ای و سپس نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. در جهت اطمینان از اعتبار پرسشنامه به مشاوره و بهره گیری از نظرات اساتید و کارشناسان مربوطه و همچنین از آزمون آلفای کرونباخ جهت پایایی پرسشنامه اقدام شده است و بر اساس ضریب آلفا ضریب پایایی تمامی متغیرها بالاتر از 7/0 می باشد.نظریه های گیدنز، فوکویاما، آپهوف و سوزا و لابومیرسکی تشکیل دهنده چارچوب نظری تحقیق بوده و نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین میزان کل سرمایه اجتماعی (34/0 =P)، و ابعاد آن یعنی اعتماد اجتماعی (39/0 =P)، مشارکت اجتماعی (30/0 =P)، حمایت اجتماعی (35/0 =P)، انسجام اجتماعی (32/0= P) و آگاهی اجتماعی (23/0 =P) ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد؛ بنابراین تمامی فرضیه های پژوهش تایید می شوند. همچنین نتایج حاصل از مدل معادله ساختاری (Smart PLS) نیز نشان دادند که متغیر سرمایه اجتماعی در مجموع 53/0 از واریانس متغیر رضایت از زندگی را تبیین می کند، با مدنظر قرار دادن مقادیر مربوط به حجم اثر شاخص ضریب تعیین این مقدار در حد متوسط 28/0 برآورد می شود.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، رضایت اجتماعی، رضایت از زندگی، شهر شهرضا
  • قادر دولتخواه اجیرلو، طاهره میرساردو*، عبدالرضا ادهمی صفحات 25-49

    توسعه مستلزم تغییر است و توسعه ای که به پیشبرد جامعه می اندیشد، بدون ایجاد تغییرات عمیق در ساختارهای اجتماعی- فرهنگی به وجود نخواهد آمد. مقاله حاضر به تبیین موانع توسعه شهر بیله سوار با تاکید بر توسعه اجتماعی- فرهنگی  و درک و تفسیر افراد درگیر و بومی این منطقه از توسعه می پردازد. روش تحقیق این پژوهش کیفی و از نظریه زمینه ای برای تحلیل و ارایه داده ها استفاده شده است.در این پژوهش اطلاعات مشاهده ای و اسنادی توسط محقق گردآوری و اطلاعات مصاحبه ای نیز با اساتید دانشگاه، مدیران و افراد صاحب منصب خبره در حوزه اجتماعی و فرهنگی شهرستان جمع آوری شده است. برای تعیین افراد مورد مصاحبه، از روش نمونه گیری کیفی- هدفمند و اشباع نظری استفاده شد. بر اساس یافته ها، شرایط علی ، بافت قومی و قبیله ای، عدم نخبه گرایی، وابستگی به دولت و ضعف سرمایه اجتماعی شناسایی شد. ضعف سرمایه فرهنگی، عدم کارایی و اثربخشی و فقدان روحیه فزونخواهی بعنوان شرایط مداخله گر انتزاع گردید. مشکلات اکولوژیک و پایین بودن میزان سرمایه گذاری هم در شرایط بستری یا زمینه ای طبقه بندی شده اند. توسعه نامتوازن بعنوان مقوله هسته این مطالعه انتزاع گردید و تعارض با وضع موجود و سازگاری با شرایط حاکم بعنوان مقوله تعامل یا راهبرد که تداوم توسعه نیافتگی ، کیفیت پایین زندگی ساکنان و مهاجرت پیامدهای چنین کنش ها و واکنش هایی است. نتایج تحلیل داده های پژوهش حاضر و مدل زمینه ای ارایه شده نشان می دهد که مردم شهر بیله سوار علل توسعه نیافتگی را به مثابه توسعه ای ناموزون و ناهماهنگ تفسیر می کنند که این عناصر ناموزون به طور کلی و در امتداد با یکدیگر باعث شده اند پدیده ای به نام توسعه نیافتگی در این شهر به وجود آید.

    کلیدواژگان: توسعه، توسعه نیافتگی، موانع فرهنگی- اجتماعی، شهر بیله سوار
  • سید بهروز موسوی بهبید، احمدعلی حسابی*، نبی الله ایدر صفحات 51-74
    یکی از مهم ترین اهداف و شاخصه های نظام آموزشی، از زمان تحقق جمهوری اسلامی ایران، ایجاد و بسط گفتمان ایدیولوژیکی در ساحت جامعه بوده است. به طوری که تاریخ این نهاد، پس از انقلاب اسلامی، نشان می دهد تحولات گسترده ای در آن صورت گرفته است. این تغییرات متاثر از تغییر و تحول گفتمان ها در نظام جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب گفتمان- ایدیولوژی غالب صورت پذیرفته است. در پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف و روش- نظریه لاکلایو و موفه، به مطالعه ی گفتمان- ایدیولوژی آموزش و پرورش در دولت اعتدال پرداخته و با توصیف و تبیین ماهیت و عناصر گفتمانی آموزش وپرورش، رویکرد گفتمان غالب در نظام آموزش وپرورش بررسی گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد نظام آموزش وپرورش در دولت اعتدال از بعد گفتمانی به عناصر گفتمانی لیبرالیسم اسلامی نزدیک شده است. لذا بر مشارکت، حقوق شهروندی، انتقادگری، عقل محوری، تحول آفرینی، خلاقیت و نوآوری، شایسته سالاری تخصص محورانه، مهارت آموزی، قانون محوری و قانون مداری و... در اسناد خود تاکید دارد. عناصر گفتمانی فوق در چهارچوب عناصر گفتمانی نظام نوین جهانی تعامل محورانه قابل طرح است. همچنین یافته ها نشان می دهد سوژه مدنظر دولت اعتدال، سوژه سیاسی است که با عناصر و دقیقه های گفتمانی نظام لیبرال دموکرات انطباق دارد و این امر در اسناد بالادستی و کتب درسی آموزش وپرورش در رابطه با دانش آموزان کاملا مشهود بود
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، ایدئولوژی، گفتمان، لیبرالیسم
  • سپیده سیدصالحی، منصور حقیقتیان*، محمدعلی چیت ساز صفحات 75-93

    مشاهده زندگی زناشویی در طی چند سال اخیر در سطح جامعه، و همچنین پژوهش های موجود در این زمینه، بیانگر این نکته است که در همه زندگی های خانوادگی، فضای آرامش، محبت و عشق برقرار نیست و تفاهم بین همه زوجین وجود ندارد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش حمایت اجتماعی در سازگاری زناشویی زنان انجام شد. چارچوب نظری با استفاده از نظریه های نظریه پردازانی چون گافمن، نای، بات، آندره میشل و بوردیو ارایه شد. این پژوهش به روش پیمایشی انجام شد و برای روایی سنجه های پرسشنامه از اعتبار صوری و قابلیت اعتماد نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ که برای همه متغیرها بالاتر از 70/0 به دست آمد. جامعه آماری این پژوهش زنان متاهل مناطق2، 6و 18 شهر تهران به تعداد 133180 نفر می باشند. حجم نمونه در این تحقیق شامل 574 نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده تعیین گردید. یافته های پژوهش نشانگر این بودند که بین متغیرهای مستقل دریافت حمایت عاطفی (635/0=R)، دریافت حمایت ابزاری (285/0=R)، دریافت حمایت اطلاعاتی (449/0=R)، عضویت گروهی (494/0= R) و داشتن پیوند قوی با اعضای شبکه اجتماعی شخصی (264/0 =R)، با متغیر وابسته سازگاری زناشویی رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، حمایت عاطفی، حمایت ابزاری و اطلاعاتی
  • راضیه گلی، یاسمن مدانلو*، ابوالقاسم بریمانی صفحات 95-115

    حمایت اجتماعی برقراری یک تعامل اجتماعی است که با تداوم ارتباط، به ایجاد همدلانه و در نهایت به یک شبکه ایمنی برای فرد می انجامد و به او کمک می کند تا احساس بهتری در باره خود بسازد. هدف از این پژوهش، پیش بینی حمایت اجتماعی کارکنان بر اساس متغیرهای انعطاف پذیری و خوش بینی بوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نوع پژوهش های کاربردی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان مرکز بهداشت شهر ساری به تعداد 250 نفر بود. نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، به تعداد 148 نفر و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب جنسیت انتخاب شدند. جهت گرد آوری داده ها از سه پرسش نامه‏ استاندارد شده انعطاف پذیری دنیس و وندروال، خوش بینی نوری و حمایت اجتماعی شربورن و استورات استفاده شده است که پایایی آن ها برای هر یک به ترتیب برابر با 83/0، 80/0 و 96/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. که نتایج نشان داد بین انعطاف پذیری (515/0=r) و خوش بینی (392/0=r)، با حمایت اجتماعی کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ و متغیرهای انعطاف پذیری و خوش بینی، حمایت اجتماعی کارکنان را پیش بینی می کنند. هم چنین میزان انعطاف پذیری، خوش بینی و حمایت اجتماعی کارکنان بر اساس جنسیت متفاوت نیست.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، انعطاف پذیری، خوش بینی، کارکنان
  • مهدی مبارکی، باقر ساروخانی*، منصور وثوقی صفحات 117-137

    این مقاله قصد دارد با استفاده از رویکرد جامعه شناسی فرهنگ، شهر را به مثابه "سازمان اجتماعی تولید فرهنگ" در یک بافتار اجتماعی- فضایی در نظر گرفته که در تحلیل این سازمان، کنش ها و مصارف فرهنگی فرهنگی را بر روی علل غیر فرهنگی همچون اقدامات توسعه شهری قرار دهد تا بتواند به فهم الگوی عینیت یافته فرهنگ در شهر دست یابد. روش این مطالعه ترکیبی بوده که در جمع آوری داده ها هم با ابزار پرسشنامه و همچنین با اخذ اطلاعات موجود اراضی و کاربری ها، مساحت، سهم و سرانه هر یک محاسبه و نهایتا مکانی گردیده است. طبق نتایج، الگوی عینیت یافته فرهنگ در شهر اراک، نابرابر و ناکارا می باشد که تفاوت و نابرابری های فرهنگی جدی را در سطح مناطق و در بین شهروندان ساکن در آن ایجاد نموده است.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی فرهنگی شهر، توزیع امکانات فرهنگی، شعاع دسترسی، تقاضا فرهنگی
  • سید رضا حجازی، مهرداد نوابخش*، ابراهیم متقی صفحات 139-157
    نظام حقوقی عمده ترین عضر حقوقی است که در زندگی روزمره به گونه ای با تعریف مجازات ها، رفتارهای مجاز افراد جامعه را تعیین می کند؛ ولی امروزه در جامعه مدرنیته و سبک زندگی که افراد جامعه انتخاب می کنند، مجازات های سنتی، پیشامدرن مجازات های بدنی مانند گذشته کمتر قابل اعمال است. البته این نظام حقوقی برای جوامع ثابت نیست و از جامعه ای به جامعه دیگر متفاوت است. بنابراین در کشور ما که فلسفه زندگی مبتنی بر شارع مقدس و قرآن کریم می باشد، سبک زندگی افراد جامعه متفاوت تر از انتخاب سبک زندگی جامعه مدرنیته می باشد. لذا نظام حقوقی به افراد جامعه گوش زد می کند که هر رفتاری چگونه هنجار و قابل پذیرش و کدام رفتار نابهنجار و با چه واکنشی روبرو است. بنابراین هر موضوعی در جامعه مطرح می شود، ایجاد قانون برای آن باید به عنوان آخرین راهکار باشد. چونکه با قانونگذاری صحیح می توان به انتظارات مشروع افراد جامعه پاسخ داد. نظام حقوقی هر کشوری خط و مش و مرزبندی جامعه را تعیین می کند و در سطح جهانی قواعد نظام حقوقی بین المللی توسط سازمان های بین المللی (سازمان ملل متحد و...) برای کشورها مرزبندی رسمی تعیین می کنند. لذا اعمال مجازات ها در همه اشکال زندگی اثر می گذارد و به عبارت دیگر این مجازات ها به جزء تنبیه افراد جامعه بیان کننده طرز تلقی ها و ارزش های هر جامعه است. لذا دولت ها بر حسب منابع موجود در چارچوب قوانین به همه کسانی که به هر دلیل ناتوان از پرداخت هزینه های زندگی باشند کمک می کنند و خدمات رفاهی در کشورهای گوناگون بسیار متغیر و مفهوم آن در یک کشور با کشور دیگر متفاوت است.
    کلیدواژگان: نظام حقوقی، رفاه، دولت، سبک زندگی، جنگ
  • میلاد نوریان رامشه، حوریه دهقان شاد* صفحات 159-180

    حوزه ی پژوهشی این تحقیق پیرامون این مساله است که تغییر دولت ها در حاکمیت و به تبع آن تغییر گفتمان های سیاسی، چه تاثیری بر روی آثار سینمایی ژانر دفاع مقدس گذاشته است؟ از آغاز جنگ تحمیلی تا زمان حال، دولت های گوناگون با دیدگاه های متفاوت و بعضا متضادی بر سر کار آمده اند که هر کدام از آن ها منادی گفتمان خاص و منحصر به فردی بوده اند. گفتمان هایی که هر کدام نقطه نظرات خاص خود را نسبت به مسایل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داشته اند. به نظر می رسد تنوع این دیدگاه ها و رویکرد متفاوت دولت ها به این مسایل، تاثیر مستقیمی بر دیدگاه آنان نسبت به مساله ی جنگ داشته است که این موضوع در آثار سینمایی دفاع مقدس در هر دوره تبلور داشته است. ابراهیم حاتمی کیا به عنوان یکی از فیلمسازان ژانر دفاع مقدس، از آغاز جنگ تا زمان حال به بررسی ابعاد گوناگون جنگ در آثار خود پرداخته است و به دنبال نسبت حاکمیت و دولت مستقر با پدیده ی جنگ و دفاع مقدس است. در این پژوهش در صددیم بفهمیم که سیاست چه تاثیری در آثار سینمای دفاع مقدس داشته است و فیلم های این حوزه تا چه اندازه از شرایط خاص زمانی هر دوره سیاسی تاثیر پذیرفته اند. چارچوب نظری این پژوهش تحلیل گفتمان انتقادی است و برای تحلیل داده ها از روش رمزگان تلویزیونی فیسک استفاده شده است.

    کلیدواژگان: گفتمان، تحلیل گفتمان انتقادی، دفاع مقدس، ژانر دفاع مقدس، دولت
|
  • Zeynab Shirazi, MohammadAli Chit Saz *, Seyed Nasser Hejazi Pages 7-24

    Since the occurrence of satisfaction among members of society can affect many social actions and motivations of individuals, no society or government can consider itself without the need to examine the condition of its members, and therefore it is necessary and relevant that the factors related to satisfaction with The lives of citizens should be examined.Due to the importance of citizenship culture, the present study using field method, survey technique, questionnaire research tool and the use of SPSS and Smart PLS software, sought to investigate the relationship between social capital and life satisfaction among citizens of Shahreza as Is the main goal. The statistical population of the present study is the city of Shahreza, in which 384 citizens aged 18 and over have been studied using the Cochran's formula as a sample size. The results show that between the total amount of social capital (P = 0.34), and its dimensions, ie social trust (P = 0.39), social participation (P = 0.30), social support (0.35) There is a positive and significant relationship between social cohesion (P = 0.32) and social awareness (P = 0.23); Therefore, all research hypotheses are confirmed. Also, the results of the structural equation model (Smart PLS) showed that the social capital variable explains a total of 0.53 of the variances of the life satisfaction variable, taking into account the values ​​of the volume effect of the coefficient of determination of this value in the limit The average is estimated to be 0.28.

    Keywords: Social capital, Social Satisfaction, life satisfaction, Shahreza city
  • Ghader Dolatkhah Ajirloo, Tahereh Mirsardoo *, Abdolreza Adhami Pages 25-49

    Development requires change, and development that seeks to improve the society will not occur without profound changes in socio-cultural structures. The present article explains the obstacles to the underdevelopment of the city of Bilesavar by emphasizing socio-cultural development and the understanding and interpretation of the people involved and natives of this region of development. The study method of this research is qualitative and grounded theory has been used to analyze and present the data. In this research, observational and documentary information was collected by the researcher and interview information was provided with 14 university professors, managers and experts in the social and cultural areas of the city have been collected. To determine the interviewees, qualitative-purposeful sampling method and theoretical saturation logic were used. Based on the findings, the causal conditions of this study were identified as ethnic and tribal context, lack of elitism, dependence on government and weakness of social capital. Ecological problems and low investment are also classified in terms of inpatient or underlying conditions. Unbalanced development, which includes other categories, was abstracted as the core category of this study, and conflict with the status quo and adaptation to the prevailing conditions as a category of interaction or strategy that perpetuates underdevelopment, poor quality of life and migration, consequences of such actions and reactions. The results of data analysis of the present study and the proposed background model show that the people of Bilesavar interpret the causes of underdevelopment as uneven and uncoordinated development that these unbalanced elements in general and along with each other have caused the phenomenon.

    Keywords: development, underdevelopment, socio-cultural barriers, Bilesavar city
  • Seyed Behrooz Mousavi Behbid, Ahmad Ali Hesabi *, Nabiullah Idar Pages 51-74
    One of the most important goals and characteristics of the educational system, since the realization of the Islamic Republic of Iran, has been the creation and development of ideological discourse in society. As the history of this institution shows after the Islamic Revolution extensive changes have taken place in it. These changes are influenced by the change and transformation of discourses in the system of the Islamic Republic of Iran and have taken place within the framework of the dominant discourse-ideology. In the present study, using the Critical discourse analysis method of Fairclough and the method - Laclau and Mouffe theory, studied the discourse-ideology of education in the government of moderation and by describing and explaining the nature and elements of education discourse the dominant discourse approach in the education system was examined. Research findings show Education The government of moderation from a discursive point of view has approached the discourse elements of Islamic liberalism. Therefore, it emphasizes participation, citizenship rights, criticism, axial intellect, transformation, creativity and innovation, expertise-based meritocracy, skills training, Law-driven and rule-of-law, etc in its documents. The above discourse elements can be proposed in the framework of the discourse elements of the new world system of interaction. The findings also show that the subject considered by the government of moderation is a political subject that conforms to the elements and discourses of the liberal democratic system and this was quite evident in the upstream documents and textbooks of education in relation to the students.
    Keywords: education, Ideology, Discourse, Liberalism
  • Sepideh Seyed Salehi, Mansour Haghighatian *, MohammadAli Chit Saz Pages 75-93

    Incompatibility and dissatisfaction in marital relations while disturbing the psychological-emotional balance of family members causes problems in social relations, the tendency of moral deviations and the decline of cultural values ​​between couples. شد. The theoretical framework was presented using the theories of theorists such as Goffman, Nye, Bath, Andre Michel and Bourdieu. This research was conducted by survey method and for the validity of the questionnaire measures of face validity and reliability using Cronbach's alpha coefficient which was higher than 0.70 for all variables. The statistical population of this study is 133180 married women in 2, 6 and 18 districts of Tehran. The sample size in this study includes 574 people which was determined using Cochran's formula and random sampling method. Findings showed that among the independent variables of receiving emotional support (R = 0.635), receiving instrumental support (R = 0.285), receiving information support (R = 0.449), group membership (R = 0.494) And having a strong relationship with members of the personal social network (R = 0.264), there is a significant relationship with the dependent variable of marital adjustment.

    Keywords: marital adjustment, emotional support, instrumental support, information support
  • Razyeh Goli, Yasman Modanloo *, AbuAlQasim Barimani Pages 95-115

    Social support is the establishment of a social interaction that, through continued communication, leads to empathy and ultimately to a safety net for the individual and helps him or her feels better about himself or herself. The purpose of this study is to determine the Predicting the social support of Staff based on the variables of flexibility and optimism. The statistical population consisted of 250 employees of the health center in Sari. Sample size according to Morgan and Krejcy table, 148 individuals were selected randomly (gender). The instrument for collecting data was three standard Questionnaires of Dennis & Vanderwall Flexibility, Noori Optimism and Sherborne & Stuart Social support. The validity of the tool is confirmed by the experts and Specialists. Their reliability for each respectively was 0.83, 0.80 and 0.96. For data analysis, descriptive statistics and inferential statistics of Pearson correlation and multiple regressions were used. The results of the research showed that: There is a relationship between flexibility (r = 515) and optimism (r = 0.392), with social support of employees; and the share of flexibility and optimism is different in predicting the social support of the employees. Also, the flexibility, optimism, and social support of employees Based on gender were not different.

    Keywords: Flexibility, Optimism, social support, Staff
  • Mehdi Mobaraki, Bagher Saroukhani *, Mansoor Vosooghi Pages 117-137

    In this article, the city is considered as a communication and social organization for the production of culture in a socio-spatial context. In the analysis of this organization (production, distribution and consumption), the culture of cultural consumption is examined Issues such as urban development measures include policy-making, planning and implementation in the allocation and distribution of cultural facilities in order to understand the pattern of cultural justice in the city. In this article, the city is considered as a communication and social organization for the production of culture in a socio-spatial context. In the analysis of this organization (production, distribution and consumption), in order to understand the pattern of cultural justice, cultural consumption is examined. Issues such as urban development measures include policy-making, planning and implementation in the allocation and distribution of cultural facilities in order to understand the pattern of cultural justice in the city. The method of this study was a combination that in the quantitative part, data collection was done with a questionnaire and sampling method appropriate to the volume. In the quantitative part, information related to physical studies was performed with secondary analysis and then location. According to the results, the spatial distribution of culture in Arak is inefficient and unequal and faces serious shortcomings in the urban planning system in Arak in the regions and among residents.

    Keywords: cultural planning of the city, radius of access, public interest, Cultural Needs
  • Seyed Reza Hejazi, Mehrdad Navabakhsh *, Ebrahim Mottaghi Pages 139-157
    The legal system is the most important legal issue that in everyday life, by defining punishments, determines the permissible behaviors of individuals in society; But in today's modernity and lifestyle that people choose, traditional, pre-modern corporal punishment is less applicable than in the past. Of course, this legal system is not fixed for societies and varies from one society to another. Therefore, in our country, where the philosophy of life is based on the Holy Shari'a and the Holy Quran, the lifestyle of society is different from the lifestyle of modernity. Therefore, the legal system listens to the members of the society, how each behavior is normal and acceptable, and which behavior is abnormal and how it reacts. Therefore, whatever issue is raised in society, creating a law for it should be the last resort. Because with the right legislation, the legitimate expectations of the people of the society can be met. The legal system of each country determines the line and mesh and demarcation of society, and globally, the rules of the international legal system are formally demarcated for countries by international organizations. Therefore, the application of punishments affects all forms of life. Therefore, according to the resources available within the framework of the law, governments help all those who are unable to pay for living expenses for any reason, and welfare services in different countries are very variable and its meaning varies from country to country.
    Keywords: Legal System, welfare, Government, lifestyle, war
  • Milad Nourian Ramsheh, Houreyeh Dehghan Shad * Pages 159-180

    This research is about the effect that the change of governments and the change of political discourses, has had an effect on the cinematic works of the holy defense genre? From the beginning of the war until now, different governments have come to power with different views, each of which has had a specific discourse. The discourses that each had their own point of view on political, cultural, social and economic issues. In fact, the diversity of governments' views on these issues has had a direct impact on their view of war, as evidenced by the holy defense films of each period. Ebrahim Hatamikia, as one of the filmmakers of the holy defense genre, has studied the various dimensions of war in his works since the beginning of the war and seeks the relationship of the state with the phenomenon of war and holy defense. In this research, we want to understand what effect politics has had on the works of holy defense genre and to what extent have these films been influenced by the circumstances of each political period?

    Keywords: Discourse, Critical Discourse Analysis, holy defense, Holy Defense Genre, Government