فهرست مطالب

میکروب شناسی مواد غذایی - سال هشتم شماره 4 (زمستان 1400)

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال هشتم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راضیه مهدیان، الهه تاج بخش*، زهرا بم زاده صفحات 1-11
    انتروکوکها از جمله میکروارگانیسم هایی هستند که عمدتا در روده ها یافت می شوند. حضور زیاد آن ها در مواد غذایی می تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد و از انواع مواد غذایی مانند سبزیجات، گوشت و غیره جدا شده اند. از بین مواد غذایی همبرگر از جمله محصولاتی است که به صورت دست ساز و به طورگسترده توسط اقشار مختلف مردم استفاده می شود. در این تحقیق تعداد 50 نمونه همبرگر با روش های بیوشیمیایی و مولکولی از نظر وجود انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور ردیابی ژن های ویرولانس در حضور زوج پرایمرهای اختصاصی با رعایت برنامه دمایی واکنش PCR صورت گرفت. از سویه استاندارد انتروکوکوس فکالیس ATCC 29212 به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید. در این تحقیق از مجموع 50 نمونه مورد مطالعه تعداد 33 نمونه (66 درصد) آلوده به باکتری انتروکوکوس فکالیس تشخیص داده شدند. از 33 ایزوله انتروکوکوس فکالیس جدا شده از همبرگر، ژن efaA در8 ایزوله (24/24 درصد (، ژن cylA در 15 ایزوله (45/45 درصد(، ژن gel E در 9 ایزوله (27/27 درصد (، ژنesp در 2 ایزوله (06/6 درصد(، ژن agg در2 ایزوله (06/6 درصد)، و ژن های aca, asaو cylB در هیچ یک از ایزوله ها مشاهده نگردید. انتروکوک ها و کلی فرم ها به عنوان دو شاخص مهم بهداشتی مطرح هستند. با توجه به این که حضور زیاد انتروکوک ها در مواد غذایی می تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد، نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده آلودگی زیاد همبرگرهای عرضه شده در شهرستان شهرکرد می باشد
    کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، همبرگر، ژن های ویرولانس
  • رضا خدیوی بروجنی، ودود رضویلر، سید امیرعلی انوار*، بهروز اکبری ادرگانی صفحات 12-24

    این تحقیق بر روی حذف سم افلاتوکسین ام1 در2 غلظت 5/0 و 75/0 نانوگرم درمیلی لیتر از محیط شیربازسازی شده ازطریق اضافه کردن سه پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus ، L. plantarum و Saccharomyces boulardii در تراکم های 107 و CFU/ml 109 ، در دمای 4 و 37 درجه سانتیگراد به مدت 30 و 90 دقیقه زمان هدف گذاری شد .عمکرد باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس در حذف سم افلاتوکسین ام1 در غلظت CFU/ml 107 و 75/0 نانوگرم در میلی لیتر ، در دمای oC 37 (شکل 1) ، پس از 90 دقیقه مواجهه مشاهده شد (79/3±31/64 درصد) که بدون اختلاف معنی داری (05/0p>). از مقدار مورد نظر در زمان 30 دقیقه (00/5±86/63) ثبت گردید . بیشترین درصد میانگین برآوردی حاشیه ای حذف سم افلاتوکسین ام1 از محیط شیر در دمای 4 درجه سانتی گراد متعلق به لاکتوباسیلوس پلانتاروم در دقیقه 90 تحقیق بود (79/3±46/71 درصد) کهبا مقدار آن در 30 دقیقه اول (00/5±73/36) تفاوت معنی داری داشت (05/0p) نسبت به دقیقه 30 ام تحقیق (00/5±55/91) درصد بالایی از سم افلاتوکسین را به خود متصل نمود. از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که در کاهش میزان سم افلاتوکسین ام1 در دمای یخچال، باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم مناسب است و ساکارومایسیس بولاردی در تراکم CFU/ml 109 در دمای 37 درجه سانتی گراد می تواند در کاهش سم افلاتوکسین ام1 به میزان تقریبی 100% در محیط شیر موثر باشد .

    کلیدواژگان: افلاتوکسین M1، شیر، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، ساکارومایسیس بولاردی
  • الهام آزادفر، مریم ثابت قدم*، زهره بهرامی، بیتا بیضایی صفحات 25-34

    پایداری اکسیداتیو روغن ها و چربی ها تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند اکسیژن، نور، حرارت، یون های فلزی و آنزیم ها قرار می-گیرد و در نهایت فساد اکسیداتیو رخ می دهد. کاربرد آنتی اکسیدان های سنتزی برای به تاخیر انداختن فساد اکسیداتیو، به دلیل احتمال سمیت و سرطان زایی، زیر سوال قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، بهینه سازی اثر آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی گیاه کنگر بر پایداری اکسایشی روغن سویا و مقایسه آن با آنتی اکسیدان سنتزی(BHT) می باشد. در این مطالعه عصاره کنگر تحت تاثیر غلظت (300-100) پی پی ام، مدت زمان(24-72) ساعت و دماهای (55-35) درجه سانتی گراد استخراج گردید. پس از انجام آزمایش های مختلف روی عصاره های حاصل بهترین شرایط استخراج برای عصاره ها با استفاده از روش سطح پاسخ تعیین و عصاره گیری در شرایط بهینه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد. نتایج فرایند بهینه سازی نتایج حاصل از پایداری اکسایشی روغن، نشان داد؛ زمان 24ساعت و غلظت ppm 01 /100و دما 745/44درجه سانتیگراد تعیین گردید. نتایج نشان داد نمونه بهینه گیاه کنگر در پایداری روغن سویا طی مدت زمان نگهداری موثرتر از آنتی اکسیدان سنتزی (BHT) عمل نموده است که به دلیل مقادیر بالاتر ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان موجود در نمونه بهینه عصاره کنگر نسبت به آنتی اکسیدان سنتزی می باشد.

    کلیدواژگان: کنگر، ترکیبات فنولی، پراکسید، سطح پاسخ، تیوباربیوتیک اسید
  • سید رضا حسینی*، سعید دادخواه تهرانی صفحات 35-46

    آنیزاکیازیس بیماری ناشی از نماتود آنیزاکیس است که در انسان به علت مصرف ماهی آلوده به نوزاد و پخته نشده ایجاد می شود. نظر به بحث زیونوز بودن این بیماری باید توصیه های بهداشتی لازم به افرادی که علاقه ی زیادی به خام خواری و به خصوص خام خواری انواع مختلفی از غذاهای دریایی دارند داده شود. بر اساس نتایج حاصل از جستجو با کلید واژه های ایران و آنیزاکیس در منابع اطلاعاتی و موتورهای جستجوگر، تعداد 24 مطالعه ی اولیه ی انجام شده بدون سوگیری در ایران با موضوع بیماری آنیزاکیازیس دریافت شد. این انگل از سال 1349 تا کنون در ایران گزارش شده است. با توجه به درصد بالای آلودگی تا %97 در برخی ماهی های مورد مطالعه لزوم توجه بیشتر به این انگل را در بهداشت مواد غذایی نمایان می سازد.

    کلیدواژگان: آنیزاکیس، زئونوز، ماهی، مطالعه ی مروری، ایران
  • عباس کریمی علویجه، علی شریف زاده* صفحات 47-55

    هر ساله موارد زیادی از وقوع مسمومیت های غذایی ناشی ازمصرف مواد غذایی دریایی آلوده به گونه های ویبریو ، گزارش می گردد. هدف از این تحقیق بررسی میزان فراوانی آلودگی ماهیان خام عرضه شده ، به گونه های ویبریو در شهر اصفهان بود. در این بررسی ماهیان خام خریداری شده از 64 فروشگاه ، به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا انتقال داده شد. نمونه ها از نظر شمارش ویبریو طبق روش استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفت . در آزمون مولکولی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای حضور گونه های پاراهمولیتیکوس، کلرا، ولنیفیکوس و میمیکوس جنس ویبریو مورد بررسی قرار گرفت . نتایج حاکی از آن بود که حدود 95درصد نمونه ها ، آلودگی بیش از حد مجاز به جنس ویبریو داشتند. ویبریو پاراهمولیتیکوس بیشترین میزان فراوانی (35درصد) را نشان داد، در حالی که ویبریو میمیکوس کمترین میزان فراوانی (15 درصد(را در نمونه های مورد بررسی داشت . فراوانی گونه های کلرا و ولنیفیکوس نیز به ترتیب 20 درصد و35 درصدگزارش گردید . نتایج بررسی های میکروبی ماهی های خام جمع آوری شده از فروشگاه های مختلف شهرستان اصفهان نمیتواند رضایت بخش باشد . فراوانی بالای گونه های ویبریو در نمونه ها تایید کننده عدم رعایت بهداشت در مراکز تهیه و توزیع ماهی و فرآورده های آن است .به تظر می رسد جایگاه های عمل آوری و نحوه حمل و نقل و توزیع ماهی در اصفهان از بهداشت مناسبی برخوردار نیست.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: PCR، ویبریو، ماهی، آلودگی
  • لیلا قدرتی، مهرداد عطایی کچویی*، صادق موسوی فرد، فریبرز معطر صفحات 56-66

    گل راعی گیاهی طبی از جنس هیپرکاسیه است که دارای ترکیبات فنولی و فلاونوییدی با خصوصیات ضدمیکروبی بالا است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضدمیکروبی عصاره متانولی گل راعی روی باکتری های غذازاد انجام پذیرفت. اندام هوایی گل راعی از مزرعه تحقیقاتی تهیه و پس از تایید توسط کارشناسان، خشک و پودر شد و برای تهیه عصاره متانولی استفاده شد. قطر هاله عدم رشد باکتری های سودوموناس آیروژینوزا، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوس با استفاده از روش دیسک گذاری ارزیابی و با آنتی بیوتیک ها مقایسه شد. حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره متانولی گل راعی روی باکتری های مورد نظر با استفاده از پلیت الایزا ارزیابی شد. قطر هاله عدم رشد باکتری ها در برابر عصاره متانولی گل راعی رنجی معادل 45/0 ± 33/9 تا 60/0 ± 28/15 میلی متر داشت. استفاده از غلظت 100 میلی گرم/میلی لیتر از عصاره متانولی گل راعی سبب ایجاد بیشترین قطر هاله عدم رشد سودوموناس آیروژینوزا (53/0 ± 27/12 میلی متر)، اشریشیا کلی (59/0 ± 20/13 میلی متر) و استافیلوکوکوس اوریوس (60/0 ± 28/15 میلی متر) شد. اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی گل راعی وابسته به دوز بود (05/0 P<). کمترین و بیشترین میزان MIC و MBC عصاره متانولی گل راعی برای استافیلوکوکوس اوریوس (به ترتیب 0010/0 و 0019/0) و اشریشیا کلی (به ترتیب 50/0 و 00/1) بدست آمد. قطر هاله عدم رشد باکتری های تیمار شده با عصاره متانولی گل راعی در مقایسه با بسیاری از دیسک های آنتی بیوتیکی، بیشتر بود.

    کلیدواژگان: Hypericum Perforatum، عصاره متانولی، ضد میکروبی، باکتری غذازاد
  • مجتبی افرازه، مهرنوش تدینی*، حبیب الله عباسی، عبدالکریم شیخی صفحات 67-79

    هدف از انجام این مطالعه استخراج فیبر رژیمی از هسته کنار به روش استخراج قلیایی-پراکسید هیدروژن و ارزیابی ویژگی های پری بیوتیکی و فراسودمند آن بود. برای این منظور، ابتدا هسته های کنار چربی زدایی شدند. سپس، فیبر رژیمی آن با استفاده از تیمار هیدروژن پراکسید قلیایی استخراج گردید. اثر پری بیوتیکی (در غلظت های 1 و 5 درصد) در محیط کشت بدون قند بر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به مدت 72 ساعت، مورد بررسی قرار گرفت. به منظور ارزیابی ویژگی های تکنولوژیک و فراسودمند فیبرهای رژیمی استخراج شده، آزمون های DPPH، ظرفیت اتصال با کلسترول، ظرفیت جذب گلوکز، ظرفیت اتصال با روغن و ظرفیت نگهداری آب اندازه گیری شد. فیبر رژیمی هسته کنار ظرفیت نگهداری آب، جذب روغن، جذب گلوکز و اتصال با کلسترول، به ترتیب برابر با 51/0 میلی لیتر بر گرم، 50/2 گرم بر گرم، 60/31 میلی مول بر لیتر و 52/14 میلی گرم داشت. نتایج حاصل از بررسی اثر پری بیوتیکی نشان داد که محیط کشت حاوی یک درصد فیبر رژیمی هسته کنار کمترین میزان کاهش pH را با 69/5 داشت (p<0.05). همچنین روند کاهش pH در ساعات مختلف مورد بررسی متغیر بود (p<0.05). نتایج مربوط به شمارش لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نشان داد که محیط کشت حاوی یک درصد فیبر رژیمی کنار در ساعت 48 با Log CFU/ml 7/4 بیشترین جمعیت را داشت. همچنین روند تکثیر باکتری نسبت به میزان غلظت آن و با گذشت زمان متغیر بود (p<0.05). با توجه به ویژگی های فراسودمند فیبر رژیمی هسته کنار، می توان از آن به عنوان منبع فیبر رژیمی در دسترس و ارزان در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: فیبر رژیمی، هسته کنار، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، ویژگی های فراسودمند
  • منوچهر مومنی شهرکی*، رضا شرافتی چالشتری، مهدی رئیسی، مهسا انصاری، فاطمه حیدری نژاد چهارمحالی، فرهنگ تیرگیر صفحات 80-90
    آیروموناس هیدروفیلا از عوامل مهم ایجاد بیماری در آبزیان و همچنین قابل انتقال به انسان می باشند. این پاتوژن به طور گسترده در آب و همچنین در دستگاه گوارش ماهیان وجود دارد لذا احتمال آلودگی فراورده های دریایی به آن زیاد است. امروزه تحقیقات گسترده ای در رابطه با استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی جهت مقابله با عوامل بیماری زا با منشاء غذایی انجام شده است و مشخص شده است که این ترکیبات جایگزین مناسبی برای ترکیبات ضد میکروبی شیمایی هستند. اسانس طبیعی آویشن کرمانی، شیرازی، دارچین و رزماری به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی فنلی، دارای خواص ضدمیکروبی مناسبی هستند. در این مطالعه پس از تهیه اسانس این گیاهان، مواد موثره تشکیل دهنده گیاهان با استفاده از دستگاه کرماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی، مورد شناسایی قرار گرفت. سپس حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس ها بر علیه باکتری آیروموناس هیدروفیلا با روش میکرو دایلوشن تعیین شد. بر اساس نتایج، کمترین و بیشترین غظت مهار کنندگی از رشد و همچنین حداقل میزان کشندگی در خصوص اسانس آویشن کرمانی و آویشن شیرازی مشاهده شد. نتایج همچنین نشان داد با افزایش غلظت اسانس، میزان قطر هاله رشد افزایش پیدا کرد به طوری که در غلظت 1500 میکروگرم در میلی لیتر اسانس آویشن کرمانی قطر هاله عدم رشد برابر 57/0±33/24میلی متر بود. یافته های این مطالعه حاکی از اثر ضدمیکروبی ترکییبات استفاده شده دارد. با توجه به محدودیت های روز افزون در خصوص مصرف داروهای شیمیایی و آنتی بیوتیک ها، استفاده از این ترکیبات طبیعی می تواند جنبه پیشگیرانه داشته باشد.
    کلیدواژگان: آئروموناس هیدروفیلا، ضد باکتری، اسانس های گیاهی
|
  • Razeyeh Mehdeyan, E Tajbakhsh *, Zahra Bamzaheh Pages 1-11
    Enterococci are microorganisms that are mainly found in the intestines. Their high presence in food can be a cause of fecal contamination and they are isolated from various foods such as: vegetables, meat, etc. Among the food, hamburger is one of the products that is used by hand and widely by people. In this study, 50 hamburger samples were examined for biochemical and molecular methods for the presence of Enterococcus faecalis. In order to detect virulence genes in the presence of specific primer pairs, PCR reaction temperature program was performed. In this study, out of 50 samples, 33 samples (66%) were infected with E. faecalis. Of 33 E. faecalis isolates isolated from hamburgers, efaA reported in 8 isolates (24.24%), cylA reported in 15 isolates (45.45%), gel E reported in 9 isolates (27.27%), esp reported in 2 isolates (6.06%), agg reported in 2 isolates (6.06%), and aca, asa and cyl B were not observed in any of the isolates. Enterococci and coliforms are considered as two important health indicators. Considering that the high presence of enterococci in food can be a reason for fecal contamination, the results of this study indicate high contamination of burgers offered in Shahrekord city.
    Keywords: Enterococcus faecalis, Hambergure, Virulence genes
  • Reza Khadivi Boroujeni, Vadood Razavilar, Seyed Amir Ali Anvar *, Behruz Akbari Ardagani Pages 12-24

    The current study aimed at removing aflatoxin (0.5 and 0.75 ng/mL) from the reconstituted milk by adding three probiotics Lactobacillus rhamnosus, L. plantarum and Saccharomyces boulardii in the cell concentration of 107 and 109 CFU/mL at 4°C and 37°C within 30 and 90 minutes. The highest activity of Lactobacillus rhamnosus in the removal of aflatoxin M1 was observed in the cell concentration of 107 CFU/mL and 0.75 ng/mL toxin concentration at 37°C (Figure 1) after 90 minutes exposure (64.31% ± 3.79%) and had no significant difference with the optimum value at 30 minutes exposure (63.86% ± 5.00%) (P >0.05). Regardless of aflatoxin M1 and probiotics concentrations, the highest mean marginal estimation of aflatoxin M1 removal from the milk at 4°C in the early minutes belonged to L. plantarum, which gradually became identical for all the three probiotics until the minute 90. The potential of S. boulardii in removing aflatoxin M1 from the milk (96.88% ± 3.79%) gradually increased within the initial minutes (90 minutes) with increasing the concentration of aflatoxin M1 (0.75 ng/mL) and the yeast by 109 CFU/mL at 37°C; binding affinity also decreased with decreasing the temperature. The results of the current study indicated that 107 CFU/mL of S. boulardii can efficiently remove aflatoxin M1 from milk.

    Keywords: AflatoxinM1, Milk, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Saccharomyces boulardii
  • A Azadfar, Maryam Sabetghadam *, Z Bahrami, B Beyzaei Pages 25-34

    Various factors such as oxygen, light, heat, metal ions and enzymes can affect the oxidative stability of oils and lipids and finally, oxidative rancidity can occur. The application of synthetic antioxidants has been questioned to delay oxidative rancidity due to their toxicity and carcinogenic probability. This study aims to optimize the oxidant performance of an ethanolic extract of Cirsium vulgare on oxidative stability of soybean oil and compare it with synthetic antioxidants (BHT). In this study, Cirsium vulgare extract was extracted under the influence of concentration (100-300 ppm), duration hours and temperatures . After performing different experiments on the extraction of the best extraction conditions, the best extraction conditions were determined using response surface methodology and extraction in optimum conditions. Data analysis was carried out. The results of the optimization process showed that the oxidative stability of oil showed that; time 24.0 min and concentration 100/01temperature 44/745 were determined. Results showed that the optimum sample of Cirsium vulgare in the stability of soybean oil during storage time was more effective than synthetic antioxidant (BHT), due to higher levels of phenolic compounds and antioxidant present in the optimized sample of Cirsium vulgare.

    Keywords: Cirsium vulgare, phenolic compounds, Peroxide, response surface methodology, thiobarbituric acid
  • Seyed Reza Hosseini *, Saeed Dadkhah Tehrani Pages 35-46

    Anisakiasis is a zoonotic disease caused by the nematode Anisakis caused by eating infected and uncooked fish. Due to the fact that this disease is zoonotic, the necessary health advice should be given to people who tend to eat raw and especially raw foods of different types of seafood. Based on the search results with the keywords, Iran and Anisakis in information sources and search engines, 24 studies conducted in Iran on Anisakiasis disease were found. This parasite has been reported in Iran to a greater extent than the shores of the Caspian Sea, Persian Gulf and Oman since 1349, which according to the results obtained in regular reviews, this amount has been higher in the southern regions of the country (Persian Gulf and Oman). Due to the high percentage of contamination in some of the fish studied, up to 97% of the need to pay attention to this parasite for food preparation is more evident.

    Keywords: Anisakis, Zoonosis, fish, Systematic Review, Iran
  • Abbas Karimi Alavigeh, Ali Sharifzadeh * Pages 47-55

    Annually, many reports of occurrence of food poisoning due to the consumption of sea-foods contaminated with Vibrio species have been reported. The present survey was carried out to evalution the frequency rate of Vibrio species in sea-food products from the fish samples in Isfahan, Iran.In this survey, 64 fresh fish samples were purchased from markets in Isfahan and transferred to the food quality control laboratory of the Islamic Azad University of Shahreza . Samples were tested for count Vibrio parahaemolyticus and detection according to Iranian national standard methods . positive specimens were evaluated for presence of bacterial species using Nested Polymerase Chain Reaction . the presences of Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholera, Vibrio vulnificus and Vibrio mimicus were studied using the Nested PCR method. Results showed that 95% of samples were contaminated with Vibrio species. In studied samples, V. parahaemolyticus had the highest frequency rate (35%), while V. mimicus had the lowest frequency rate (15%). Frequency of V. cholera and V. vulnificus were 20% and 35% respectively. The results of microbial investigations of raw fish collected from different markets of Isfahan can not be defined satisfactorily . High prevalence of Vibrio species in samples confirmed the lack of hygienic condition in the production and distribution centers of fish . It seems that, places of fishing and processing and the moods of transportation and distribution of fish don’t have suitable hygiene in Isfahan .

    Keywords: PCR, Vibrio, fish, Contamination
  • Leila Ghodrati, Mehrdad Ataie Kachoie *, Sadegh Mousavi-Fard, Fariborz Moattar Pages 56-66

    Hypericum perforatum is a medicinal plant of the genus Hypercasia that has phenolic and flavonoid compounds with high antimicrobial and antioxidant properties. The present study was performed to evaluate the antimicrobial effects of the methanolic extract of Hypericum perforatum on food-borne bacteria. Aerial part of Hypericum perforatum was prepared from the research farm, and after approval by experts, it was dried and powdered and used to prepare methanolic extract. The diameter of the growth inhibition zone of Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Staphylococcus aureus was assessed using disk diffusion and compared with antibiotics. Minimum inhibitory concentration (MIC) and Minimum Bacterial Concentration (MBC) of methanolic extract of Hypericum perforatum were evaluated on the target bacteria using ELISA plate. The diameter of the growth inhibition zone of bacteria against the methanolic extract of Hypericum perforatum ranged from 9.33±0.45 to 15.28±0.60 mm. Application of 100 mg/ml concentration of methanolic extract of Hypericum perforatum caused the highest diameter of the growth inhibition zone of Pseudomonas aeruginosa (12.27±0.53 mm), Escherichia coli (13.20±0.59 mm) and Staphylococcus aureus (15.28±0.60 mm). The antimicrobial effects of methanolic extract of fenugreek were dose-dependent (P <0.05). The lowest and highest levels of MIC and MBC of methanolic extract of Hypericum perforatum were obtained for Staphylococcus aureus (0.0010 and 0.0019, respectively) and Escherichia coli (0.50 and 1.00, respectively). The diameter of the growth inhibition zone of bacteria treated with methanolic extract of Hypericum perforatum was higher compared to some antibiotic discs.

    Keywords: Hypericum Perforatum, methanolic extract, Antimicrobial, Foodborne bacterium
  • Mojtaba Afrazeh, M Tadayoni *, Habib Abbasi, Abdolkarim Sheikhi Pages 67-79

    This study aimed to extract dietary fiber from the Ziziphus mauritiana seeds by alkaline-hydrogen peroxide extraction method and evaluate its prebiotic and functional properties. For this purpose, seeds were first defatted. Then, its dietary fiber was extracted using alkaline hydrogen peroxide treatment. Prebiotic effect (at concentrations of 1 and 5%) in sugar-free culture medium on Lactobacillus acidophilus was studied for 72 hours. The technological and functional properties of the extracted dietary fibers including DPPH test, cholesterol-binding capacity, glucose adsorption capacity, oil binding capacity and water adsorption capacity were measured. Z. mauritiana seed dietary fiber had water adsorption, oil binding capacity, glucose adsorption capacity, and cholesterol binding capacity equal to 0.51 ml/g, 2.50 g/g, 37.60 mmol/L, and 14.52 mg/g, respectively. The results of the prebiotic evaluation showed that the sample containing 1% Z. mauritiana seed dietary fiber had the lowest pH with pH 5.69 at 48 h (p<0.05). Also, the trend of pH decrease was variable during the time of the test (p<0.05). The results of Lactobacillus acidophilus count indicated that the culture containing 1% Z. mauritiana seed dietary fiber at 48th hour with 4.7 Log CFU/ml had the highest count. Besides, the trend of bacterial multiplication was variable concerning its concentration and over time (p<0.05). Besides, due to its beneficial properties, Z. mauritiana seed dietary fiber can be used as an available and inexpensive source of dietary fiber in the food and pharmaceutical industries.

    Keywords: : Ziziphus mauritiana seed, Dietary fiber, Functional properties, Lactobacillus acidophilus
  • Manouchehr Momeni Shahraki *, Reza Sharafati Chaleshtori, Mehdi Raissy, Mahsa Ansari, Fatemeh Heidarinezhad Chaharmahali, Farhang Tirgir Pages 80-90
    Aeromonas hydrophila is an important pathogenic agent in aquatics and zoonotic in humans. This pathogenic agent can extensively be found in water and also is a part of fishes' digestive system microflora. Extensive researches have been carried out on the antimicrobial effects of natural compounds against food-borne pathogens, indicating that these products can substitute antibiotics. Essential oils of Thymus carmanicus, Zataria multiflora, Cinnamomum verum, Rosmarinus officinalis have antimicrobial effects due to their phenolic compounds. In this study, the bioactive compounds were detected using Gas Chromatography equipped with the mass spectrometer. Then minimum inhibitory concentrations and minimum bactericidal concentrations of the essential oils against A. hydrophila were calculated. According to the results, the lowest and the highest MIC and the minimum MBC were observed in T. carmanicus and Z. multiflora, respectively. The result indicated that the inhibition zone diameter increased with the increase of essential oil concentration. The inhibition zone, in the concentration of 1500 ug mL-1 T. carmanicus was 24.33±0.57 mm. The findings of this study showed the antimicrobial resistance of these compounds. Considering the increasing limitations against chemicals and antibiotics, such compounds could be recommended for prevention.
    Keywords: Aeromonas hydrophila, Antibacterial, Essential oils