فهرست مطالب

دانش سرمایه گذاری - پیاپی 42 (تابستان 1401)

فصلنامه دانش سرمایه گذاری
پیاپی 42 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/15
  • تعداد عناوین: 28
|
  • محمود کریمی، علی اسحق زاده*، محمد صالحی فر صفحات 27-55

    این پژوهش به بررسی رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی و تصمیمات سرمایه گذاری شرکت ها از منظر نقش حاکمیتی اطلاعات حسابداری در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. تاکنون در تحقیقات پیرامون کیفیت گزارشگری مالی به نقش حاکمیتی اطلاعات حسابداری در بهبود کارایی تصمیمات سرمایه گذاری شرکت ها پرداخته نشده است. تحقیق حاضر به لحاظ هدف توسعه ای است که در زمره تحقیقات توصیفی -همبستگی جای دارد. جامعه آماری این پژوهش شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله زمانی 1392 لغایت 1396 است که پس از غربالگری و حذف سیستماتیک، اطلاعات 105 شرکت به عنوان نمونه جمع آوری و با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون حداقل مربعات معمولی تحلیل گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که اطلاعات حسابداری با کیفیت بالا با ایفای نقش حاکمیتی به سرمایه گذاران کمک می کند تا سرمایه گذاری های ناکارا را شناسایی نموده و از طریق اتخاذ موقعیت های خرید-فروش در قبال سهام شرکت یا اعمال حق رای، مدیریت را به سمت تمرکز بر هسته اصلی کسب وکار شرکت رهنمون شوند. در نتیجه این امر، کارایی در تخصیص سرمایه ارتقا یافته و سرمایه جذب شده به سوی هسته اصلی کسب و کار شرکت ها (و نه خواسته های مدیران) جریان می یاید.

    کلیدواژگان: اطلاعات حسابداری، تصمیمات سرمایه گذاری، حاکمیت شرکتی، گزارشگری مالی
  • زهرا حسنی کلوانی، غلامرضا محفوظی* صفحات 57-71

    در دیدگاه اقتصاد سیاسی، سهامداران عمده و مدیرانی که با کانون های قدرت سیاسی مرتبط هستند، می توانند بر عملکرد شرکت متبوع خود تاثیرگذار باشند بدون شک بخش بزرگی از اقتصاد ایران تحت نفوذ دولتی است که در کنترل گروه های مختلف سیاسی قرار دارد و تا حدی دارای اندیشه های سیاسی و اقتصادی متفاوتی هستند. این پژوهش به دنبال بررسی رابطه احتمالی نفوذ سیاسی مدیران و حمایت سیاسی دولت به عنوان عوامل سیاسی بر کارایی سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نمونه آماری، در بر دارنده 104 شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران در طول سال های 1387 تا 1396 بوده است که با روش حذف سیستماتیک، انتخاب شده اند. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بین نفوذ سیاسی مدیران و کارایی سرمایه گذاری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد اما بین حمایت سیاسی دولت و کارایی سرمایه گذاری رابطه معناداری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: کارایی سرمایه گذاری، نفوذ سیاسی مدیران، حمایت سیاسی دولت
  • محمدعلی صادقی لفمجانی، جواد رمضانی* صفحات 73-92

    این پژوهش با هدف تبیین اثر تعدیل کننده کارایی اطلاعات و افق های سرمایه گذاری بر رابطه ساختار مالکیت و تغییر استراتژی با نوسانات قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. در پژوهش حاضر آزمون فرضیات با بهره گیری از مدل رگرسیون خطی چند متغیره و مدل های اقتصاد سنجی اجرا شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بهینه سازی ساختار مالکیت وکسب بازده اضافی حاصل از بکارگیری استراتژی های شتاب و معکوس، بر نوسانات قیمت سهام تاثیر مثبت و مستقیم خواهند داشت. افزایش کارایی اطلاعاتی (بازدهی روزانه شاخص کل) موجب کاهش متغیر ها در رابطه ساختار مالکیت و نوسانات قیمت سهام خواهد شد در حالی که نوع سرمایه گذاری بر رابطه مذکور تاثیر گذار نخواهد بود. همچنین با وجود اثر غیر منتظره ای که مازاد حاصل از تغییر استراتژی بر نوسانات قیمت سهام می گذارد، کارایی اطلاعات و افق سرمایه گذاری بر این رابطه تاثیر گذار نخواهد بود.

    کلیدواژگان: نوسانات (پویایی) قیمت سهام، افق های سرمایه گذاری، کارائی اطلاعات، ساختار مالکیت، استراتژی شتاب و معکوس
  • افشین شالچی، زادالله فتحی*، حسین شفیعی صفحات 93-109

    چکیدههدف از این پژوهش، بررسی نقش میانجی فرصت های رشد بر رابطه میان فرا اطمینانی مدیران و کارایی سرمایه گذاری است. با توجه به اینکه سرمایه گذاری فرآیند اتخاذ تصمیمی است که مدیران از آن برای شناسایی طرح هایی که بر ارزش شرکت می افزایند استفاده می کنند، حالات روانی مدیران از جمله فرا اطمینانی مدیران، نقش قابل ملاحظه ای در انتخاب پروژه های سرمایه گذاری دارند. از طرفی اثرگذاری فرا اطمینانی مدیران بر کارایی سرمایه گذاری می تواند از طریق فرصت های رشد به صورت غیرمستقیم صورت گیرد. این پژوهش از نوع علی، پس رویدادی و کاربردی است. جهت انجام این پژوهش، نمونه آماری شامل 156 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1388 تا 1397 انتخاب گردید. بر اساس روش داده های ترکیبی و تجزیه وتحلیل رگرسیون خطی چند متغیره و لجستیک، یافته های پژوهش نشان داد که فرا اطمینانی مدیران منجر به افزایش/کاهش سرمایه گذاری بیش از حد/کمتر از حد شرکت ها می شود. همچنین براساس روش بارون و کنی (1986) فرا اطمینانی مدیران نه تنها به صورت مستقیم بلکه به طور غیر مستقیم و از طریق فرصت های رشد (میانجی گیری کامل) بر کارایی سرمایه گذاری اثر گذار می باشد.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: فرا اطمینانی مدیران، فرصت های رشد، کارایی سرمایه گذاری
  • مریم معصومی هژیر، فاطمه رخشان*، محمدرضا علیرضایی صفحات 111-130

    در بررسی کارایی نسبی به ویژه در سطح سازمانی ، مدل های تحلیل پوششی داده های سنتی، تفاوت های گسترده و مهم فعالیت ها را به صورت عوامل جداگانه تشخیص نمی دهند و بنابراین نمی توانند منابع اصلی ناکارایی را شناسایی کنند. خانواده صندوق های سرمایه گذاری، گروهی از صندوق های سرمایه گذاری مشترک هستند که از طریق یک شرکت سرمایه گذاری دایر می شوند. در این مقاله، عملکرد نسبی 18 خانواده صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران طی سالهای 1396 و 1397 با مدلهای دومرحله ای ارزیابی و کارایی کلی هر خانواده به دو جزء کارایی مدیریت عملیاتی و کارایی مدیریت سبد سرمایه گذاری تجزیه می شود. نتایج نشان می دهد با تجزیه کارایی کلی می توان خانواده صندوق هایی را که عملکرد بد، ناکافی، و خوب داشتند، مشخص کرد. همچنین تصاویر مرزی برای خانواده های با عملکرد ضعیف برآورد شده تا مدیران سبد سرمایه گذاری بتوانند صندوق ها را مدیریت کنند. نتایج ارزیابی نشان می دهد که این صندوق ها عملکرد ضعیفی در مدیریت عملیاتی دارند که ناشی از مدیریت ضعیف هزینه های صندوق است.

    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، خانواده صندوق های سرمایه گذاری مشترک، مدیریت عملیاتی، مدیریت سبد سرمایه گذاری
  • محمدرضا جباری، محمدرضا عبدلی* صفحات 131-157

    هدف این پژوهش سناریوسازی کارکردهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه از طریق تحلیل نورولوژی بر تصمیم های سرمایه گذاری مدیران شرکت های بورس ارواق بهادار تهران براساس تحلیل کیو (Q) می باشد. این پژوهش در بازه زمانی یکساله 1397-1398 با مشارکت 13 نفر از مدیران عامل شرکت های بورس اوراق بهادار تهران انجام گرفت. در این پژوهش که در دو بخش انجام شد، که در بخش اول به منظور شناسایی عبارت کیو یا فضای گفتمان مربوط به انواع کارکردهای سرمایه گذاری مدیرعامل از تحلیل واکاویی محتوایی استفاده شد که در نهایت 18 گفتمان پژوهش یا آرایه های گزاره ای مربوط به کارکردهای سرمایه گذاری مدیران عامل کد گذاری شد. در بخش دوم به منظور گونه شناسی کارکردهای سرمایه گذاری مدیران عامل از تحلیل کیو استفاده شد. این تحلیل مبتنی بر شناخت ذهنی جامعه هدف می باشد و به بسط و توسعه ی رویکردهای مرتبط با هدف پژوهش کمک می کند. نتایج در این بخش وجود سه الگوی ذهنی مدیران عامل در باب کارکردهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه را تایید نمود. این الگوهای ذهنی براساس مفاهیم و محتوایی آرایه های گزاره ای، تحت سه عنوان کارکرد سرمایه گذاری در شاخص های بازار سهام به عنوان الگوی ذهنی اول؛ کارکرد سرمایه گذاری در کنترل ریسک به عنوان الگوی ذهنی دوم و کارکرد سرمایه گذاری استراتژیک به عنوان الگوی ذهنی سوم نام گذاری شدند.

    کلیدواژگان: رویکردهای مدیرعامل، کارکردهای سرمایه گذاری، گونه شناسی، تحلیل کیو
  • محمد حسنی* صفحات 159-188

    در پژوهش حاضر آثار شاخص پیچیدگی اقتصادی بر مخارج سرمایه ای و همچنین بررسی تاثیر راهبردهای مختلف تجاری شرکتها در این زمینه مطالعه شده است. اهمیت بررسی موضوع منطبق با اهداف سند چشم انداز است که طبق آن دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، برخورداری از دانش پیشرفته، توانایی در تولید و بکارگیری علم و فناوری مستلزم انجام تصمیمات مناسب سرمایه گذاری در اجزای جامعه اقتصادی است. جامعه آماری غربال شده پژوهش طبق شرایط حذفی در بردارنده تعداد 166 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی سالهای 1391 تا 1396 است. فرضیه های پژوهش با بکارگیری مدلهای رگرسیون چند متغیره داده های ترکیبی با اثرات ثابت و روش حداقل مربعات تعمیم یافته آزمون شدند. یافته ها نشان دادند با افزایش شاخص پیچیدگی اقتصادی و در پاسخ به شرایط محیط اقتصادی جهت دستیابی به رشد و توسعه، فعالیتهای سرمایه گذاری شرکتها افزایش یافته است. از طرفی، راهبرد تجاری تدافعی تاثیر معنادار منفی، اما راهبرد تجاری چشم انداز آینده نگر تاثیر معنادار مثبت بر مخارج سرمایه ای شرکتها داشتند؛ در حالی که راهبرد تجاری تحلیل گرایانه تاثیر معناداری بر مخارج سرمایه ای شرکتها نداشت. همچنین برهم کنش بین اتخاذ راهبرد تدافعی و شاخص پیچیدگی اقتصادی، مخارج سرمایه ای جدید شرکتها را کاهش داده است. هر چند برهم کنش بین اتخاذ راهبرد تحلیل گرایانه و شاخص پیچیدگی اقتصادی، مخارج سرمایه ای جدید شرکتها را تحت تاثیر قرار نداده است. اما، برهم کنش بین اتخاذ راهبرد آینده نگری و شاخص پیچیدگی اقتصادی، سرمایه گذاری جدید شرکتها را افزایش داده است.

    کلیدواژگان: شاخص پیچیدگی اقتصادی، راهبردهای تجاری، مخارج سرمایه ای
  • الناز امیدوار، فرهاد غفاری*، عباس معمارنژآد، تیمور محمدی صفحات 189-205

    این پژوهش با استفاده از داده های هزینه- درآمد خانوار در دوره زمانی 95-1386 با کمک تجزیه شاخص تایل وMLD به ارزیابی نابرابری درآمدی بین ودرون مناطق شهری ایران طی دوره ی مورد نظر و برآورد سهم سطوح تحصیلات در ایجاد این نابرابری درآمدی می پردازد. نتایج نشان می دهد که در طی دوره بررسی سال 86 اقتصاد ایران با بیشترین نابرابری درآمدی مواجه بوده است همچنین سهم بالای نابرابری درون منطقه ای از نابرابری کل را نشان می دهد. کمترین میزان شاخص نابرابری درآمدی به دست آمده از سطوح تحصیلات به منطقه 8 (استان های هرمزگان، سیستان وبلوچستان ، کرمان ویزد) و بیشترین به منطقه 6 (استان های تهران البرز وقم) تعلق دارد .یافته های پژوهش نشان می دهد که سهم درآمد حاصل از سطوح تحصیلی در ایجاد نابرابری دراستان هایی که تراکم جمعیت وفعالیت بالایی برخوردارند، بیشتر می باشد. استان تهران با تراکم جمعیت 970 نفر در یک کیلومتر مربع و همچنین با 1886 عدد کارگاه صنعتی 10 نفر کارکن وبیشتر از جمله استان هایی است که با بیشترین سهم سرمایه انسانی در ایجاد نابرابری روبرو است ودر مقابل استان های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به ترتیب با 5 و15 نفر در هر کیلومتر مربع با 87 و 122کارگاه صنعتی 10 نفر کارکن وبیشتر،جزوه استان هایی هستند که کمترین سهم سطوح تحصیلات در ایجاد نابرابری را دارا می باشند.

    کلیدواژگان: نابرابری، شاخص تایل، شاخص Mld، سطوح تحصیلی، سرمایه انسانی
  • حیدر محمدزاده سالطه*، ابراهیم نویدی عباسپور، محمد بخشوده صفحات 207-223
    امروزه منابع اطلاعاتی مالی نقش اساسی در بازده معاملات بازار سهام دارد. از این رو افراد سرمایه گذار در مواجه با منابع اطلاعاتی موجود که غالبا محدودیت های اساسی دارند واکنش های متفاوتی دارند که این مسئله می تواند با ویژگی های شخصیتی آنها در ارتباط باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر میزان ارتباط بین خصوصیات شخصیت سرمایه گذار و رفتار مبادله سهام وی بر منابع کلیدی اطلاعاتی مورد استفاده توسط سرمایه گذاران به عنوان مبنای انتخاب های مالی آنان می باشد. این مطالعه چارچوب پنج شخصیت اصلی کاستاو مک کری (1992) را به کار گرفته و داده های به دست آمده از 541 فرد سرمایه گذار در بازار سهام را مورد آزمایش قرار داده است. قلمرو زمانی این مطالعه در سال 1396 می باشد. آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمون های رگرسیون تک متغیره بر اساس داده های تلفیقی انجام گرفت. نتایج فرضیه های پژوهش نشان داد که رابطه میان نقش مشاوره مالی و ارتباط کلامی با شخصیت سرمایه گذار و رفتار معاملاتی او معنی دار می باشد.
    کلیدواژگان: مشاوره مالی، ارتباط کلامی، شخصیت سرمایه گذار، رفتار معاملاتی
  • ابراهیم علی زاده، حمیدرضا وکیلی فرد*، محسن حمیدیان صفحات 225-245

    پیش بینی وضعیت مالی شرکت ها مبتنی بر شاخص های مالی یکی از مهم ترین موضوعات مورد توجه سرمایه گذاران، اعتبار دهندگان و دیگر ذی نفعان شرکت نظیر عرضه کنندگان یا خرده فروشان است. چرا که، ارزیابی وضعیت مالی یک شرکت پیش از اینکه به هرگونه تصمیم گیری در زمینه سرمایه گذاری یا اعطای وامی منجر شود برای پیش گیری از زیان ضروری به نظر می رسد. این پژوهش با هدف پیش بینی شاخص های مالی شرکت ها با استفاده از روش تخمین زن میانگین شرطی و الگوریتم ژنتیک به انجام رسید. روش پژوهشDM-CRISP بوده و داده های مالی 130 شرکت بورسی طی 10 سال از 1388 تا 1397 تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان داد که، روش تخمین زن میانگین شرطی از دقت و توانایی بسیار بالایی در مدلسازی برخوردار می باشد. همچنین، استفاده از الگوریتم ژنتیک به صورت تلفیقی دقت پیش بینی را افزایش می دهد. فعالان بازار سرمایه می توانند از نتایج پژوهش جهت پیش بینی بهتر شاخص های مالی و عملکردی شرکت ها استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: شاخص های مالی، تخمین زن میانگین شرطی، الگوریتم ژنتیک
  • رحمت الله محمدی پور*، اسفندیار محمدی، احمدرضا الهی صفحات 247-278

    ریسک اعتباری یکی از ریسک های بسیار مهم در صنعت بانکداری است. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل اثرگذار (همچون ویژگی های مربوط به وام، ویژگی های فردی مشتریان و عوامل اقتصاد کلان) بر ریسک اعتباری گرفته است. بدین منظور از یک نمونه تصادفی شامل 5319 نفر از مشتریان که در بازه ی زمانی 1392-1397 از بانک رفاه وام گرفته اند استفاده شده است. این مقاله با استفاده از مدل های مرسوم تحلیل بقا شامل مدل ناپارامتری کاپلان - میر و مدل شبه پارامتری کاکس به شناسایی عوامل اثرگذار بر ریسک قصور مشتریان پرداخته است.نتایج مدل نشان داد که متغیرهایی همچون مبلغ وام، تعداد اقساط، تعداد فرزند، تحصیلات، سن، نوع شغل و عنوان شغلی بر منحنی های تابع بقا و تابع نرخ خطر تاثیر گذارند. در افق های زمانی کوتاه مدت (مثلا یک ساله) شرایط اقتصادی جامعه نقش کلیدی در وقوع قصور این دسته از مشتریان بازی می کند.

    کلیدواژگان: ریسک اعتباری، تابع بقا، شرایط وام گیرنده، بانک رفاه
  • بابک مولایی، افسانه زمانی مقدم*، فیروزه حاج علی اکبری صفحات 279-319

    این پژوهش با هدف ارایه مدل سه وجهی سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای جدید صنایع تبدیلی با تمرکز بر تقویت بازاریابی الکترونیکی (مطالعه موردی: استان زنجان) انجام گرفته است. روش این پژوهش، بر حسب نوع هدف،آمیخته، کاربردی و برحسب روش اکتشافی به شیوه پیمایشی است که روایی آن به شکل روایی سازه و پایایی پرسشنامه نیز از طریق روش آلفای کرونباخ به میزان (735/0) به تایید رسیده است.جامعه آماری در پژوهش در بخش کیفی خبرگان دانشگاهی و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به تعداد 16 نفر و در بخش کمی، کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی به تعداد 600 نفر است و از روش تصادفی ساده جهت جمع آوری نمونه آماری بهره گرفته شده، و برای تعیین حجم آن نیز از فرمول کوکران استفاده شده است که بر اساس محاسبه 234 پرسشنامه توزیع و جمع آوری گردید. همچنین در تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون تی تک نمونه مستقل جهت شناسایی مولفه های موثر و مقایسه وضعیت موجود و مطلوب و از آزمون فریدمن جهت رتبه بندی مولفه های شناسایی شده با کمک نرم افزارهای اکسل و spss کمک گرفته شده است.محصول (بسته بندی محصولات، خصوصیت ظاهری محصولات، علامت تجاری محصولات، خدمات پس از فروش و کیفیت محصولات)، سایت (سهولت دسترسی، آگاهی بخشی، جذابیت، مرور و جستجو، جایابی و طراحی صفحه و پاسخ به درخواست مشتری) و امنیت (تعهد، سیستم های مبتنی بر قانون و حفاظت از تعاملات (شماره کارت ها و اطلاعات اعتباری)). در پایان با توجه به نتایج پژوهش، پیشنهادهای کاربردی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، توسعه کسب و کار، کسب و کار جدید، صنایع تبدیلی، بازایابی الکترونیکی صنایع تبدیلی
  • رامین مهرادی، یونس بادآور نهندی*، مهدی زینالی، رسول برادران حسن زاده صفحات 321-347

    در شرکت هایی که افشای ریسک آنها محافظه کارانه است برای افشای اخبار خوب مرتبط با ریسک تاییدپذیری بیشتری لازم بوده و برای افشای اخبار بد ریسک، استاندارد پایین تری از تاییدپذیری لازم است. هدف از این پژوهش، ارایه مدلی برای سنجش «محافظه کاری در افشای ریسک» با در نظر گرفتن ویژگی های خاص شرکت ها می باشد. جامعه آماری پژوهش، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و دوره زمانی پژوهش از ابتدای سال 1388 تا پایان سال 1397 می باشد. برای این منظور و با استفاده از رابطه نامتقارن بین ریسک نامطلوب و لحن افشای ریسک، مدلی برای سنجش محافظه کاری در افشای ریسک ارایه شد. برازش این مدل نشان داد که مدیران شرکت ها در افشای ریسک های شرکت محافظه کارانه عمل می کنند. همچنین به منظور ارایه مدلی برای سنجش محافظه کاری در افشای ریسک برای یک شرکت در یک دوره زمانی خاص، پس از آزمون های لازم برای تشخیص ویژگی های تاثیرگذار بر محافظه کاری در افشای ریسک، سه ویژگی اهرم مالی، فرصت های رشد و مالکیت نهادی به مدل اولیه سنجش محافظه کاری اضافه شد و این مدل بر اساس ویژگی های خاص شرکت ها تعدیل گردید. برازش این مدل نشان داد که اهرم مالی و فرصت های رشد، محافظه کاری در افشای ریسک را افزایش داده و مالکیت نهادی منجر به کاهش محافظه کاری در افشای ریسک می شود.

    کلیدواژگان: محافظه کاری در افشای ریسک، ریسک نامطلوب، لحن افشای ریسک، ویژگی های شرکت
  • مسعود خورانی، کریم حمدی*، حسین وظیفه دوست صفحات 349-369

    مطالعه حاضر سعی نموده است تاثیر متغیرهای درون سازمانی و کلان اقتصادی را بر سپرده های بانکی بصورت موردی برای بانک سپه در بازه زمانی 1384 تا 1397 محاسبه نماید. بدین منظور از رویکرد تلفیقی تحلیل سلسله مراتبی و سیستم معادلات همزمان استفاده گردیده است. جامعه آماری این مطالعه داده های مربوط به ترازنامه های مالی بانک های سپه شهر تهران و بانک مرکزی مشتمل بر 17 شعبه و همچنین جامعه خبره شامل 50 نیروی تخصصی، اقتصاددان و استاد دانشگاه می باشد. نتایج نشان داد، متغیرهای درآمد واقعی سرانه، تعداد شعب و اندازه بانک ها بر سپرده های بانکی تاثیر مثبت و تورم تاثیر منفی و معناداری دارد. برپایه نتایج حاصله که بیشترین تاثیر را بر روی جذب سرمایه در بانک سپه توسط درآمد واقعی سرانه، اندازه و تعداد شعب بانک را دارا می باشد. کمترین تاثیر در این میان مربوط به شاخص جمعیت است. به لحاظ زیرمعیاری نیز بهره مندی از سودو سرمایه گذاری بانک بیشترین تاثیر را در جذب سرمایه بانک به خود اختصاص داده است. در این میان نقش تورم و ایجاد پول داغ در کشور نیز جزء عوامل مهم در ارزیابی شناسایی گردد که نیازمند ارزیابی میزان تاثیرپذیری مثبت با منفی آن بر سود و دارایی بانکی می باشد. بدین منظور از سیستم معادلات همزمان بهره گرفته شده که مشخص گردیده است، اثر متغیر مستقل تورم بر متغیر وابسته سپرده های بانکی در بانک سپه تاثیر منفی دارد.

    کلیدواژگان: عملکرد مالی، عوامل سازمانی، مدل های سلسله مراتبی، تورم، بانک سپه
  • سید حمیدرضا میرمحمد، مهدی منتظر*، سید نصرالله ابراهیمی صفحات 371-390

    هنگامی که خریداران و فروشندگان، کالاها و خدمات فیزیکی یا الکترونیکی را در فضای فیزیکی یا مجازی مبادله می کنند، ممکن است واحدهای اقتصادی که در تولید کالا یا خدمات فعالیت می کنند شرکت های متقاضی ادغام و تملک باشند که دارای شخصیت حقوقی بوده و با رعایت قانون تجارت یا قانون خاص حسب مورد تشکیل می شوند. نظر به ماهیت متفاوت ادغام و تملک، در فرآیند ادغام از یک طرف، اقدامات شرکتهای تجاری بنحوی است که موجد شخصیت حقوقی جدید و واحدی می شوند یا در شخصیت حقوقی دیگری جذب (و محو) می شوند، از طرف دیگر در تملک برخلاف ادغام، اقدامات شرکتها ممکن است منجر به خرید و یا کنترل سهام، سرمایه و دارایی به شخص حقیقی یا حقوقی بشود. در این صورت مسئله تاثیر ادغام و تملک در محو یا بقای شخصیت های حقوقی درگیر فرآیند ادغام و تملک موضوعیت پیدا می کند؛ پژوهش حاضر نشان می دهد که بر خلاف فرآیند ادغام که در اثر آن، شخصیت حقوقی محو یا ضمن محو شخصیت های حقوقی قبلی شخصیت حقوقی جدیدی شکل می گیرد، در فرآیند تملک، شخصیت حقوقی شرکت ها محو نمی شود.

    کلیدواژگان: شرکتهای تجاری، ادغام، تملک، شخصیت حقوقی
  • حمیدرضا مهرآور، نگار خسروی پور*، زهرا لشگری صفحات 391-412

    تغییر مکرر توازن بین استراتژی های معاملاتی بر مبنای شرایط موجود بسیار مفید است. ضروری است در فواصل زمانی معین، از بهینه بودن ترکیب استراتژی هایی که استفاده می شود مطمین بوده و عوامل موثر بر ترکیب استراتژی ها را شناسایی و در صرت لزوم آنها را تغییر داد. لذا هدف از این پژوهش بررسی کیفیت گزارشگری مالی، افق سرمایه گذاری و استراتژی معاملاتی سرمایه گذاران نهادی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. این پژوهش در 135 شرکت پذیرفته شده در بورس تهران که بر اساس روش حذف سیستماتیک انتخاب شده اند، انجام شده است. همچنین این پژوهش بر اساس اطلاعات مندرج در گزارش های مالی شرکت ها در فاصله سال های 1388 الی 1397 انجام شده است. روش مورد استفاده، رگرسیون مبتنی بر داده های تابلویی می باشد. نتایج بررسی مدل رگرسیونی پژوهش نشان داد کیفیت گزارشگری مالی بر رابطه افق سرمایه گذاران نهادی کوتاه مدت (بلندمدت) و استراتژی معاملاتی تاثیر معنادار و مثبت دارد. بعلاوه، یافته های پژوهش حاکی از تاثیرگذاری بیشتر کیفیت گزارشگری مالی بر رابطه سرمایه گذاران نهادی بلندمدت و استراتژی معاملاتی نسبت به سرمایه گذاران نهادی کوتاه مدت بوده است. نتایج نشان داد هنگامی که سرمایه گذاران نهادی، دید سرمایه گذاری بلندمدت و نیز گردش پایینی دارند، از انگیزه کافی برای تشویق مدیران به بهبود کیفیت گزارشگری مالی و افشا برخوردارند و رفتار مدیران را نیز مورد نظارت قرار می دهند می کنند. اما سهامداران نهادی کوتاه مدت، سرمایه گذاران موقتی هستند که بیشتر در تعیین قیمت سهام به سود جاری توجه دارند

    کلیدواژگان: کیفیت گزارشگری مالی، افق سرمایه گذاری، استراتژی معاملاتی
  • مریم خالقی زاده دهکردی، فاطمه صراف*، علی نجفی مقدم صفحات 413-434

    کارایی سرمایه گذاری زمانی حاصل می شود که شرکت فقط در تمامی طرح هایی با ارزش فعلی خالص مثبت سرمایه گذاری کند.البته این سناریو در صورتی کارساز است که بازار کامل باشد و هیچ یک از مسایل بازار ناقص از جمله گزینش نادرست و هزینه های نمایندگی وجود نداشته باشد.هدف پژوهش کاربرد الگوریتم هوش مصنوعی شبکه عصبی و ژنتیک در تبیین میزان تاثیر معیار های مدیریت ریسک جهت پیش بینی کارایی سرمایه گذاری می باشد. بدین منظور از اطلاعات مالی 139 شرکت بین سال های 1388 الی 1397 با استفاده از روش های هوش مصنوعی ژنتیک و شبکه عصبی استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از تاثیر معیار های مدیریت ریسک بر کارایی سرمایه گذاری می باشد و همچنین نتایج نشان داد که روش هوش مصنوعی شبکه عصبی نسبت به روش هوش مصنوعی ژنتیک قدرت بالاتری جهت پیش بینی کارایی سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را دارد.

    کلیدواژگان: کارایی سرمایه گذاری، مدیریت ریسک، الگوریتم هوش مصنوعی
  • حمید مریدی پور، محمود همت فر*، محمدحسن جنانی صفحات 435-453

    پژوهش های زیادی نشان می دهد که قدرت نقدشوندگی دارایی ها که از متغیرهای مورد توجه سرمایه گذاران می باشد تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله احساسات سرمایه گذاران قرار دارد.احساسات سرمایه گذاران در بازار توسط دیدگاه مالی رفتاری تبیین می شود این دیدگاه در نقطه مقابل تیوری های مالی کلاسیک است.از این رو در این پژوهش هدف اصلی را بررسی رابطه بین ویژگی های احساسی سرمایه گذاران و نقدشوندگی سهام در بازار سرمایه ایران قرار دادیم.برای این منظور داده های 95 شرکت از میان شرکت های فعال بازار سرمایه در یک دوره 7 ساله طی سال های 1392 تا 1398 با استفاده از مدل رگرسیون چند منغیره مبتنی بر تکنیک داده های ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت.نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که بین ویزگی های احساسی سرمایه گذاران و نقدشوندگی سهام شرکت های بزرگ و کوچک رابطه ی معنی دار وجود دارد.و با توجه به سطح معنی داری متغیرهای تعدیل کننده مدل پژوهش،ویژگی های احساسی بالا و پایین در شرکت های کوچک رابطه ی معنی دار منفی با نقدشوندگی سهام دارند ولی وجود رابطه معنی دار برای شرکت های بزرگ تایید نگردید.هم چنین با توجه با آمارهF ،می توان معنی دار بودن کل مدل رگرسیونی را نتیجه گرفت.و با توجه به مقدار آماره دوربین واتسون،خود همبستگی شدید سریالی بین متغیرهای پژوهش وجود ندارد

    کلیدواژگان: مالی رفتاری، تئوری های مالی کلاسیک، ویژگی های احساسی سرمایه گذاران، نقدشوندگی سهام
  • مهدی افشار رامندی، فرزین رضایی*، مهدی رضایی صفحات 455-479

    هدف از این تحقیق پیش بینی و بهینه سازی وجه نقد مورد نیاز خودپرداز شعب بانک کشاورزی با توجه به اشتهای ریسک با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی است. برای دستیابی به این هدف از اطلاعات مربوط به مانده و گردش دفاتر کل و سرفصل های خزانه و خودپرداز 32 شعبه بانک کشاورزی مدیریت استان قزوین به مدت دوسال از تاریخ 01/11/1396 لغایت 29/12/1398 بصورت روزانه استفاده شده است . اطلاعات مذکور پس از استاندارد سازی برای پردازش با هوش مصنوعی و رگرسیون های خطی ، ستیغی و لاسو و الگوریتم های آنها جهت براورد و بهینه سازی کمترین مقدار مربع خطای مدل با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون در نرم افزار ژوپبتر بکار گرفته شده است. یافته های تحقیق حاکی از وجود رابطه معنادار معکوس بین مانده نقد خودپرداز و اشتهای ریسک شعب و هزینه فرصت و همچنین ارتباط مثبت و معنادار بین مانده وگردش روزانه بدهکار و بستانکار سرفصل خودپرداز می باشد. در الگوریتم های هوش مصنوعی داده های که در ابتدا و پیش از این برای یادگیری پارامترهای مدل به ماشین داده شده بودند مجددا به عنوان ارزیابی به مدل ها با پارامترها و ضرایب یادگرفته شده، داده می شوند با این تفاوت که این بار مدل ها مقدار متغیر وابسته را پیش بینی می نمایند.نتایج بکارگیری الگوریتم های هوش مصنوعی در پیش بینی مبالغ مورد نیاز خودپرداز برای روزهای اینده با میانگین درستنمایی 95/0 می باشد که سطح خطای برآورد در محدوده قابل قبول می باشد.

    کلیدواژگان: اشتهای ریسک، بانک کشاورزی، بهینه سازی، مدیریت نقدینگی، هوش مصنوعی
  • اسماعیل قاسمی، فاطمه صراف*، محسن حمیدیان، رویا دارابی صفحات 481-505

    هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین رفتار سرمایه گذاران و تعیین میزان اثر هوش هیجانی بر تصمیم گیری های یک فرد در زمان سرمایه گذاری است. برای این منظور تورش های سرمایه گذاری مانند حسابداری ذهنی، ریسک گریزیتاثیر سرایتی و چگونگی تاثیر آنها بر فرایند تصمیم نیز مورد کنکاش قرار گرفت.این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از حیث روش از نوع توصیفی پیمایشی است. اطلاعات این پژوهش از طریق پرسشنامه مشتمل بر 34 سوال و توزیع آن بین 207 نفر از سرمایه گذاران صندوق های سرمایه گذاری بدست آمده و با استفاده از نرم افزار لیزرل و معادلات ساختاری پردازش و تجزیه و تحلیل شده است. نتایج بدست آمده از آزمون فرضیه اصلی حاکی از آن است که بین هوش هیجانی و حسابرسی ذهنی و تاثیر سرایتی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، حسابداری ذهنی، تاثیر سرایتی، ریسک گریزی
  • محمدامین سالاریان*، علی زارع، محسن محبی، صادق عبدی صفحات 507-521

    قراردادهای مشارکت در تولید یکی از مهم ترین قراردادهای متعارف حوزه بالادستی صنعت نفت و گاز در عرصه بین الملل می باشد. این قرارداد همواره از جانب منتقدین مباحث حقوقی این صنعت، به عنوان جایگزینی مناسب برای قراردادهای نفتی بیع متقابل کشور مطرح بوده است. حال به منظور تبیین جایگاه و تناسب این قرارداد با اسناد بالادستی کشور و نیز تحلیل اصول آن از منظر مبانی شرعی، در این مقاله به واکاوی ماهیت و مهم ترین ابعاد حقوقی این قرارداد پرداخته خواهد شد. بدین منظور در ابتدا ماهیت حقوقی این قرارداد را تحلیل نموده و و متعاقبا به بررسی مختصر مهم ترین ویژگی های حقوقی قراردادهای مشارکتی حوزه بالادستی نفت و گاز کشور پرداخته خواهد شد و در انتها قوانین بررسی می شود تا امکان اعمال این قراردادها در بخش بالادستی نفت و گاز ارزیابی شود.

    کلیدواژگان: قراردادهای مشارکت در تولید، قراردادهای نفتی، صنعت نفت و گاز، قراردادهای بیع متقابل، ماهیت حقوقی
  • سمیرا رحیمی، قدرت الله طالب نیا*، رضوان حجازی، محمدحسین رنجبر صفحات 523-541
    هدف

    این پژوهش با هدف طراحی الگوی کارای ارزش گذاری منابع انسانی با استفاده از روش های کیفی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان به اجرا درآمده است.

    روش

    در این پژوهش، از روش تحقیق کیفی نظریه پردازی زمینه بنیان از بعد رهیافت نظاممند استفاده می گردد. همچنین با توجه به ماهیت اکتشافی پژوهش، پژوهشگر از روش گراندد تیوری استفاده کرده است. جامعه آماری این پژوهش متشکل است از رییس و معاون دانشکده ها،کارشناسان و کارکنان (اعم از قسمت آموزش، پژوهش، مالی و...) در دانشگاه آزاد واحد هرمزگان، می باشد.

    یافته ها

    نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که نشان می دهد که دانشگاه هرمزگان در حوزه های عملکردی تمرکز بیشتری به خرج داده و بهره بیشتری را از این مولفه ها به دست آورده است. بر اساس نتایج به دست آمده تعداد بیشتر افراد امتیاز متوسط کسب نموده اند و این نشان می دهد که افراد تک بعدی هستند و همه افراد همه ابعاد را ندارند.یافته های تحقیق نشان می دهد که مولفه های ارزش گذاری منابع انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرمزگان عبارتند از: مهارت، خلاقیت، نوآوری، توانایی تطبیق و قابلیت-های کار تیمی (در شاخص قابلیت(، وظیفه شناسی، مشارکت جویی، اطلاعات و وجدان کاری)در شاخص عملکرد(، سن، سلامت، استعداد و تجربه (در شاخص پتانسیل)، توفیق طلبی، خوش بینی، صداقت، نوع دوستی و فداکاری)در شاخص نگرش) همچنین، شاخص عملکرد نسبت به شاخص ها قابلیت، پتانسیل و نگرش اهمیت بیشتری دارد. در بین ابعاد شاخ عملکرد، وظیفه شناسی؛ در شاخص قابلیت، مهارت، در شاخص نگرش، توفیق طلبی و در شاخص پتانسیل، استعداد، نسبت به ابعاد دیگر در اولویت میباشند.

    کلیدواژگان: ارزش گذاری، منابع انسانی، روش کیفی، دانشگاه هرمزگان
  • سارا علیاری*، سید رضا نقیب سادات، حمیدرضا حسینی دانا، بی بی سادات میراسماعیلی صفحات 543-561

    مفهوم بازاریابی خبر در بازارهای مالی به عنوان یک مفهوم جدید و نوآور است که در حوزه کسب و کار و تعامل فعالیت های رسانه ای با بازارهای مالی شکل گرفته است.بازاریابی خبر یک مدل مطلوب طراحی شده است که به بررسی مفاهیم مرتبط با عناصر 4 گانه ارتباطی در نظام اجتماعی در موضوع خبر و بازاریابی بر اساس نقطه نظرات فعالان و تحلیلگران حوزه بازارهای مالی و رسانه پرداخته است.دراین پژوهش با شناسایی عوامل اثر گذار مدلی مطلوب در تولید خبر در بازارهای مالی حاصل شده که نشان می دهد خبر در بازارهای مالی مانند هر بازار دیگری تابع تقاضاست و به منظور هدایت آن باید عوامل ذکر شده مورد توجه و تحلیل قرار گیرد. همچنین مدل یاد شده علاوه بر کسب سهم قابل توجهی از مخاطبان بازارهای مالی می تواند نوع تفکر افراد تعیین کننده مشی بازار های مالی را نمایان کند.این پژوهش با هدف شناخت مدل مطلوب بازاریابی خبر در حوزه بازار های مالی و با تاکید بر عواملی نظیر ابعاد ومولفه های بازار یابی خبر اعم از اداره وسازمان خبر ؛محتوای خبر،پیامگیران خبر(مخاطبان) و همه آثار و تبعاتی که ازفرآیند جستجو و فروش خبر حاصل می شود؛ انجام گرفته است. پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی و از نظر روش ترکیبی است که در مرحله بررسی تالار گفتمان نقش کیفی و در مرحله تحلیل عاملی کیو نقش کمی دارد. برای شناسایی مدل مطلوب بازاریابی خبر ؛داده های لازم از مشارکت کنندگان به صورتپرسشنامه گردآوری و برای تجزیه و تحلیل از روش شناسی کیو بهره گرفته شده است

    کلیدواژگان: بازاریابی خبر، بازارهای مالی، بورس اوراق بهادار تهران، روش شناسی کیو، مدل مطلوب
  • سید نیما ولی نیا، محمدحسین رنجبر*، داوود خدادادی، حجت الله سالاری صفحات 563-578

    چکیدهکارکرد اصلی بازار سرمایه، تامین مالی فعالیت های تولیدی و خدماتی مولد می باشد. برای تحقق این امر مهم، سهام شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه باید از جذابیت کافی در امر سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران برخوردار باشد. از مهم ترین شاخص هایی که حاکی از جذابیت سهام یک شرکت معین برای سرمایه گذاران است، بازدهی سرمایه گذاری است. بازدهی سرمایه گذاری بیش از هر چیزی از تغییرات قیمت سهام ناشی می شود و تغییرات قیمت سهام یک شرکت نیز از مدیریت اطلاعات داخلی آن نشات می گیرد. در این پژوهش به ارایه مدل برای رابطه واکنش بازار و ضعف کنترلهای داخلی ، دستکاری اقلام تعهدی، ریسک تجاری و ریسک مالی پرداخته شده است. این تحقیق از نوع تحقیقات تجربی محض باشد اما، با توجه به تجزیه و تحلیل اطلاعات گذشته، جامعه ی آماری تحقیق، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله ی زمانی سال‏های1387 تا 1397 است. در نهایت نیز به منظور تجزیه و تحلیل آماری متغیرهای محاسبه شده به محیط نرم افزار Eviews9 انتقال پیدا کرده است .. یافته های پژوهش نشان می دهد که ضعف کنترل های داخلی بر دستکاری داده های واقعی، ریسک تجاری و ریسک مالی در سطح احتمال 5 درصد تاثیر معناداری دارد. دستکاری اطلاعات واقعی در سطح احتمال 5 درصد تاثیر معناداری بر ریسک مالی و تجاری دارد. دستکاری اطلاعات واقعی، ریسک مالی و ریسک تجاری در سطح احتمال 5 درصد تاثیر معناداری بر واکنش بازار دارند.

    کلیدواژگان: واکنش بازار، کنترلهای داخلی، دستکاری اقلام تعهدی، ریسک تجاری و مالی
  • محمد فریدونی، نادر رضایی*، عسگر پاکمرام، رسول عبدی صفحات 579-609

    رشد و توسعه پایدار بازارسرمایه همواره به عنوان یکی استراتژی های کشورها به منظور ایجاد ثبات اقتصادی مدنظر بوده است. اما وجود تورش های رفتاری در تصمیم گیری ها در بازارسرمایه باعث شده است این بازار به خصوص در کشورهای در حال توسعه دچار بازده کمتر و مشکلاتی همچون عدم کارایی سرمایه گذاری در سطح کلان و وجود محدودیت های مالی در سطح خرد در بازار رقابتی باشد. هدف این پژوهش ارتقای سطح کارایی سرمایه گذاری براساس شناخت سوگیری های رفتاری مدیران از طریق تحلیل ویکتور خاکستری می باشد. روش شناسی این پژوهش ترکیبی بوده است که در گام اول به منظور شناسایی مولفه ها کارایی سرمایه گذاری و سوگیری های رفتاری مدیران از تحلیل فراترکیب با مشارکت 18 نفر از متخصصان دانشگاهی صورت پذیرفت. سپس از طریق تحلیل دلفی شاخص های شناسایی شده مورد بررسی قرار گرفتند که از مجموع 38 شاخص شناسایی شده، 21 شاخص مورد تایید نهایی قرار گرفت. در این تحلیل مولفه های شناسایی شده در مورد سوگیری های رفتاری مدیرعامل بر شاخص های کارایی سرمایه گذاری مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد، کاهش سوگیری های رفتاری منفعت طلبانه مدیرعامل می تواند به افزایش اثربخشی کارایی سرمایه گذاری منجر شود.

    کلیدواژگان: کلید واژه کارایی سرمایه گذاری، سوگیری های رفتاری، مدیرعامل
  • عباس بنی شریف، میرفیض فلاح شمس*، زادالله فتحی صفحات 611-636

    تحلیل و بررسی سرایت پذیری ریسک بین بازارها، چند دهه ای است که بصورت کاربردی مورد تاکید نظریه پردازان و پژوهشگران حوزه های مختلف قرار گرفته است. فضای پیچیده بازارهای مالی- اقتصادی و ارتباط تنگاتنگ این بازارها با یکدیگر و همچنین ضرورت پیش بینی تحولات اقتصادی آتی ؛ پژوهش گران حوزه مالی را بر آن داشته است تا با کشف و تحلیل این ارتباط میان بازارها ، گامی موثر و رو به جلو در جهت تحقق اهداف نظام مالی و اقتصادی بردارند. شناسایی ریسک های مالی در صنعت بانکداری و نحوه ی سرایت آن ها بین بانک ها، یکی از مهمترین موضوعات مالی است و نقش مهمی در تحقق مدیریت ریسک موسسات مالی و بانک ها ایفا می کند. هدف از انجام این پژوهش بررسی سرایت پذیری یکی از ریسک های مالی(ریسک نقدینگی) بین بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. برای ارزیابی ریسک نقدینگی از ارزش در معرض خطر نقدینگی(LaVaR) استفاده و داده های لازم از 8 بانک پذیرفته شده در بازار بورس اوراق بهادارتهران بصورت روزانه در طی سال های 1390لغایت شهریور 1399 جمع آوری شده است . نحوه ی سرایت پذیری ریسک ها بر روی هم بر اساس مدل GARCH-DCC مدل گردیده است.در مدل برآورد شده و در سطح اطمینان 95% تمامی ضرایب بدست آمده ، اختلاف معنی داری از صفر داشته و معادله واریانس برآورد شده، بیانگر وجود سرایت پذیری ریسک نقدینگی بصورت دو سویه بین بانک ها است

    کلیدواژگان: سرایت پذیری ریسک، ریسک نقدینگی، نسبت اسپرد، مدل ارزش در معرض خطر نقدینگی، مدل گارچ
  • مریم امیری، فریدون رهنمای رودپشتی*، محسن رستمی مال خلیفه، افسانه زمانی مقدم صفحات 637-658

    هدف این پژوهش امکانسنجی کارآفرینی از طریق اکتساب به کمک شناسایی ، بررسی و تبیین عوامل موثر بر در بازار ایران می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش آمیخته(کیفی- کمی) است. در مرحله کیفی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و نظرسنجی از خبرگان پرسشنامه پژوهش تهیه و در مرحله کمی با استفاده از پرسشنامه تدوین شده داده هایی از جامعه مورد نظر جمع آوری گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه کارآفرینان و سرمایه گذاران می باشد. برای نمونه گیری از روش غیر تصادفی هدفمند استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی(آزمون تی تک نمونه ای) استفاده شده است. با عنایت به نتایج این پژوهش، نتیجه میگیریم که استراتژی اکتساب می تواند به عنوان مسیری کوتاه و عملیاتی در شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار های کارآفرینانه مورد توجه قرار گیرید.

    کلیدواژگان: امکانسنجی، تامین مالی کارآفرینی، مدل های کارآفرینی از طریق اکتساب، مدل صندوق جستجو
  • احتشام شهابی راد، خسرو فغانی ماکرانی*، علی ذبیحی صفحات 659-683

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هوش معنوی بر هوش هیجانی و نقش آن در کنترل خطاهای هاله ای است تا بتوان از این طریق به بهبود فرایند تصمیمات سرمایه گذاران کمک نمود. برای دستیابی به این هدف، به روش تصادفی 300 نفر از سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران برای نمونه انتخاب شدند. داده های مورد نیاز از طریق توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها به دست آمده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش آمار استنباطی به روش ضریب همبستگی پیرسون و آزمون معادلات ساختاری استفاده گردیده است.تجزیه و تحلیل اطلاعات بوسیله نرم افزارآماریSPSS و نمودارها توسط نرم افزارEXCEL ترسیم و حل معادلات ساختاری توسط نرم افزار AMOS بوده است.با توجه به بارهای عاملی در مدل پژوهش ، از بین شاخص های متغیر های هوش معنوی و هوش هیجانی ،به ترتیب در متغیر هوش معنوی ، شاخص اعتقاد به ظرفیت های مذهبی در تصمیم گیری با ضریب عاملی 81/0، آرامش قلبی در تصمیم گیری 67/0، تبدیل شکست به فرصت 40/0، خودجوش بودن و شهامت 36/0 دارای بیشترین تاثیر و در متغیر هوش هیجانی به ترتیب شاخص کنترل احساسات با ضریب عاملی 74/0کنترل فشار و استرس64/0، کنترل هیجانات59/0 ، تنظیم ارتباطات بیرونی 35/0 بیشترین تاثیرو در متغیر خطای هاله ای به ترتیب متغیر تقلب شرکت ها با ضریب عاملی88/0 ، افول رتبه ی افشاء55/0 ،بیشترین تاثیر را دارا هستند.و هوش معنوی به میزان 25/0 بر هوش هیجانی ،هوش هیجانی در کنترل خطاهای ادراکی 62/0 و در نهایت میزان تاثیر آن بر فرایند تصمیم گیری 25/0 میاشد.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، هوش هیجانی، سوگیری های رفتاری مبتنی بر خطای هاله ای، تصمیمات سرمایه گذار
|
  • Mahmoud Karimi, Ali Eshaghzade *, Mohammad Salehifar Pages 27-55

    This research investigates the relationship between financial reporting quality and corporate investment decisions in terms of the role of accounting information governance in Tehran Stock Exchange. Although researches has been conducted on the quality of corporate finance reporting and investment, none of them have addressed the role that accounting and financial reporting information plays in strengthening corporate governance. The present research is a descriptive-correlative research aim in terms of development. The statistical population of this research are the listed companies in Tehran Stock Exchange from 2012 to 2016. After systematic screening and deletion, 105 companies were sampled and analyzed using Spearman correlation coefficient. The results showed that high-quality accounting information by playing a role of governance would help investors identify inefficient investments and, by adopting buy-and-sell positions in relation to company stocks, would focus management on the core business of the company. As a result, efficiency in the allocation of capital is enhanced and the capital is absorbed into the core of the business of the company (not interests of the managers).

    Keywords: accounting information, Corporate Governance, investment decisions, Financial Reporting
  • Zahra Hasanikolavani, Gholamreza Mahfoozi * Pages 57-71

    From the perspective of political economy, the major shareholders and executives associated with the political power centers can influence the performance of their respective companies. Undoubtedly, a large part of the Iranian economy is under the influence of a government controlled by various political groups. And to a certain extent they have different political and economic ideas. This study seeks to investigate the possible relationship between managers' political influence and government's political support as political factors on the investment efficiency of listed companies in Tehran Stock Exchange. The sample consisted of 104 companies listed in Tehran Stock Exchange during the years 2008-2017 that were selected by systematic elimination method. Ives software was used to test the research hypotheses. The results indicate that there is a positive and significant relationship between managers' political influence and performance evaluation, but there is no significant relationship between government political support and investment efficiency.

    Keywords: Investment Efficiency, political influence of managers, political support of government
  • Mohamad Ali Sadeghi Lafmejani, Javad Ramezani * Pages 73-92

    This study aimed to explain the effect of adjusting information productivity and return on investment on ownership structure and strategy change with stock price volatility in Tehran Stock Exchange.In this study, the hypotheses were tested using multivariate linear regression model and econometric models.The results indicate that optimization of the property structure and the additional returns resulting from the use of acceleration and reversal strategies will have a positive and direct impact on stock price fluctuations. Increasing information efficiency (total return on a daily basis) will reduce variables related to ownership structure and stock price fluctuations, whereas the type of investment will not affect the relationship. Also, despite the unexpected effect that the surplus of strategy change will have on stock price fluctuations, information efficiency and investment returns will not be affected by this relationship.

    Keywords: Stock Price Fluctuations, Investment Horizons, Information Efficiency, Ownership Structure, contrarian, Momentum strategies
  • Afshin Shalchi, Zadollah Fathi *, Hossein Shafiei Pages 93-109

    The purpose of this study is to investigate the mediating role of growth opportunities on the relationship between managers' overconfidence and investment efficiency. Given that investing is the process of making a decision that managers use to identify projects that add value to the company, managers' mental states, including those of managers' overconfidence, play a significant role in selecting investment projects. On the other hand, managers' over-confident influence on investment efficiency can be indirectly influenced by growth opportunities. This research is causal, post-event and applied. To conduct this research, a sample of 156 companies listed in Tehran Stock Exchange during the period 2009-2018 was selected. Based on the combined data method and multivariate linear logistic regression analysis, the research findings showed that managers' overconfidence leads to increase / decrease of over / under investment. Also, according to Baron & Kenny (1986), managers' trust is influenced not only directly but also indirectly by growth opportunities.

    Keywords: Managers' overconfidence, Growth Opportunities, Investment Efficiency
  • Maryam Masoumi Hajir, Fatemeh Rakhshan *, Mohammad Reza Alirezaee Pages 111-130

    In analyzing relative performance, especially at the institutional level, the traditional data envelopment analysis models do not recognize vastly different and important activities as separate functions and therefore cannot identify which function may be the main source of inefficiency. Mutual fund families are a group of mutual funds that are established through one investment company. The aim of this paper is to evaluate the relative performance of 18 mutual fund families in Iran during the years 1396 and 1397, by implementing a two-stage DEA model that decomposes the overall efficiency of each decision making unit into two components of operational management efficiency and portfolio management efficiency. The results show that by decomposing the overall efficiency into two components, one can determine mutual funds with good performance from those of bad or poor performance. Also, the frontier projections of mutual fund families with poor performance is calculated in order to help management in managing the relative performance of each family. According to assessment results of 18 mutual fund families in Iran, they have poor performance in operational management which means that management of costs of the funds is poor.

    Keywords: Data Envelopment Analysis, Mutual Fund Families, operational management, Portfolio Management
  • Mohammadreza Jabari, Mohammadreza Abdoli * Pages 131-157

    this research attempts to identify propositional arrays related to investment functions, by Q Analysis Acting on the subjective Scenario Building of Investment Functions in Capital Market. The study was conducted over a 2018–2019 year period with the participation of 13 CEOs of Tehran Stock Exchange companies. In this study, which was done in two parts, In the first part in order to identify the phrase Q Or The related discourse space Types of CEO Investment Functions Was used content analysis Finally, the research discourse or propositional arrays were coded for CEOs' investment functions. In the second part, Qualitative analysis was used to typify the investment functions of CEOs. This analysis is based on the subjective cognition of the target community and helps to develop approaches related to the purpose of the research. The results in this section confirm the existence of three mental models of CEOs regarding the functions of investment in the capital market. These mental patterns are based on the concepts and content of propositional arrays, Under three titles The Function of Investing in Stock Market Indices as the First Mental Pattern; The Function of Investment in Risk Control as a Second Mental Pattern And The function of strategic investment was named as the third mental model.

    Keywords: CEO Approaches, Investment Functions, Typology, Q Analysis
  • Mohammad Hassani * Pages 159-188

    This research analyzed the impact of economic complexity index & business strategies on firms’ capital expenditure analytically. The importance of this study is consistent to Iran's vision plan goals which in achieving to economic growth & development, using advanced knowledge and ability to use new sciences & technologies require appropriate investment decisions at micro level. Research population includes 166 firms listed in Tehran Securities & Exchange over the period March 2012 till March 2018. Research Hypotheses investigated by using multivariate regression models based on panel data with fixed effect and generalized least squares method. Research findings showed that more economic complexity index lead to managers to invest more because of reaction to economic environment conditions. Also, defensive strategy had meaningful and negative impact, but prospective strategy had meaningful and positive impact on firms’ capital expenditure. However, analytic strategy had on impact on firms’ capital expenditure. Complementary evidences illustrated that interaction between defensive strategy and economic complexity index had meaningful and negative impact, but interaction between prospective strategy and economic complexity index had meaningful and positive impact on firms’ capital expenditure. However, interaction between analytic strategy and economic complexity index had on impact on firms’ capital expenditure.

    Keywords: Economic Complexity Index, Business Strategies, Capital Expenditure
  • Elnaz Omidvar, Farhad Ghaffari *, Abbas Memarnejad, Teymor Mohammadi Pages 189-205

    This study evaluated intra and inter-regional income inequality in Iran using household cost-income data for the time period from 2007 to 2016 based on the Theil Index and Mean Logarithmic Deviation (MLD) index. It also estimated the contribution of education level to creating income inequality. The results of the study indicated that Iran faced the highest level of income inequality in 2008 compared to the whole studied period. Besides, intra-regional inequality has a major share of total inequality. The lowest income inequality index arising from the education level was found in Region 8 (Hormozgan, Sistan and Baluchestan, Kerman, and Yazd provinces) and the highest income inequality index belonged to Region 6 (Tehran, Alborz, and Qom provinces). The findings of the study also suggested that the income from the education level has a higher share in creating income inequality in provinces with a higher density of population and activities. For instance, Tehran Province with a population density of 970 persons per kilometer square and 1886 industrial workshops with 10 workers and higher has the highest share of human capital in creating income inequality. In contrast, Southern Khorasan and Sistan and Baluchestan provinces with a population density of 5 and 15 persons per kilometer square and 87 and 122 industrial workshops with 10 and more workers have the lowest share of education level contributing to income inequality.

    Keywords: Income Inequality, Theil Index, MLD index, Education Level, Human Capital
  • Heydar Mohammadzadeh Salteh *, Ebrahim Navidi Abaspoor, Mohamad Bakhshodeh Pages 207-223
    Today financial information sources play a big role on trade rewards of stock market. Therefore, when individual Investors face the available information sources that mostly are vitally defective, have different reactions that this can be related to their particular character. The purpose of this study is to inspect influence of relation level between investor’s personality character and stock trading behavior on main information sources used by other investor as the basis for their financial decisions. This study used the framework of main five personality character by Costa & McCrae (1992) and analyzed the data collected from 541 individual investor of stock market. Time of this study is 2018. Hypotheses exam of this study was performed by single variable regression test based on combined data. Results of the study hypotheses show that relation between role of financial counseling and verbal communication with investor personality and his trading behavior is meaningful.
    Keywords: Financial Counseling, Verbal Communication, Investor Personality, Trading behavior
  • Ebrahim Alizadeh, Hamidreza Vakilifard *, Mohsen Hamidian Pages 225-245

    Predicting the financial position of companies based on financial indicators is one of the most important issues of interest to investors, creditors and other stakeholders of the company such as suppliers or retailers. Because, evaluating a company's financial position before making any investment or lending decisions seems necessary to prevent losses. The purpose of this study was to predict the financial indices of companies using the conditional average estimator method (CAE) and genetic algorithm (GA). The research method was DM-CRISP and the financial data of 130 stock companies over 10 years from 2009 to 2018 were analyzed. The results showed that the conditional average estimator method has high accuracy and ability in modeling. Also, the use of genetic algorithm in combination increases the accuracy of prediction. Capital Market Operators Can Use Research Results to Better Predict Corporate Financial and Performance Indicators.

    Keywords: Financial Indices, Conditional Average estimator, Genetic algorithm
  • Rahmatollah Mohamadipur *, Esfandiar Mohamadi, Ahmadreza Elahi Pages 247-278

    Credit risk is one of the most important risks in the banking industry. This study aimed to identify factors that influence credit risk (such as loan characteristics, individual customer characteristics, and macroeconomic factors). For this purpose, a random sample of 5 customers who borrowed from Refah Bank during the period 19-92-92 was used. This paper investigates the factors affecting customer default risk using conventional survival analysis models including Kaplan-Meier nonparametric model and Cox pseudo-parametric model.The results of the model showed that variables such as loan amount, number of installments, number of children, education, age, type of job and job title influenced the survival and risk function curves. In the short-term (eg, one-year) horizon, the economic conditions of the community play a key role in the failure of these customers.

    Keywords: credit risk, Survival Function, Borrower Conditions, Welfare Bank
  • Babak Molaei, Afsaneh Zamanimaghadam *, Firoozeh Hajialiakbari Pages 279-319

    This research aims at trilogy models and international reassessment and development and providing new civilization services and services using Brazilian civilization using e-marketing advertising (Case Study: Zanjan Province) Method of this research, beautiful, purposeful, mixed brother It is a practical and exploratory survey that has validity as a constructive and final method of questionnaire can be proved by using Cronbach's alpha (0.735).Statistical population in the field of qualitative research and organization of academic experts in the organization of Zanjan University Jihad 16 people and in the distribution department, Jihad Organization of Agriculture 600 people who can be used to you. The Cochrane formula used in Brother's computation is 234 questionnaires and can be summed up. You can interpret and reevaluate these experts by evaluating them through your reputable complexes, so that you can provide your users with reputable journals. Is(Company (product packaging, attractive features, products, brands, aftermarket and product quality)), site (three options, consulting, practice, search and search, page design and response and purchase response) and security (Commitment, law-abiding system and support for substitution (credit card number and credit information)). Finally, practical observations are presented by observing the research.

    Keywords: investment, Business development, New Business, Conversion Industries, Conversion Electronic Marketing
  • Ramin Mehradi, Younes Badavar Nahandi *, Mehdi Zeynali, Rasoul Baradaran Hasanzadeh Pages 321-347

    In firms with conservative risk disclosure more validity is needed to disclose good risk news and a lower standard of validity is needed to disclose bad risk news.The purpose of this study is to present a model for measuring conservatism in risk disclosure(CRD) considering the specific characteristics of firms. The statistical population of the study is the firms listed on the Tehran Stock Exchange and the period is from the beginning of 2009 until the end of 2018. To this end, using a possible asymmetric relationship between downside risk and risk disclosure tone, a model was developed to measure CRD. The model estimates showed that managers were conservative in disclosing risk information. Also in order to provide a model for measuring CRD to a firm over a specific time period, three features of financial leverage, growth opportunities and institutional ownership after the essential test were added to the baseline model and this model was adapted to the specific characteristics of the firms. The model estimates that financial leverage and growth opportunities increase CRD and decreases its institutional ownership.

    Keywords: Conservative Risk Disclosure, Downside Risk, Risk Disclosure Tone, Firm Characteristics
  • Masoud Khorani, Karim Hamdi *, Hossein Vazifehdust Pages 349-369

    The present study tried to estimate the intra-organizational and macroeconomic impacts on bank deposits for Sepah Bank in the period 2006-2019. For this purpose, the combined approach of hierarchical analysis and the system of simultaneous equations has been used. The statistical population of this study is the data related to the financial balance sheets of Sepah Shahr Bank of Tehran and the Central Bank consisting of 17 branches and also the expert population including 50 specialized personnel, economists and university professors who have determined the obtained results. Variables such as real per capita income, number of branches and size of banks have a positive effect on bank deposits and inflation has a negative and significant effect on it. Based on results has the greatest impact on the absorption of capital in Sepah Bank by real per capita income, the size and number of bank branches.The least impact among these is related to the population index. In terms of sub-criteria, the benefit of the bank's investment profit has the greatest impact on attracting the bank's capital. Meanwhile, the role of inflation and the creation of hot money in the country should be identified as one of the important factors in the evaluation, which requires evaluating the positive and negative impact on bank profits and assets. For this purpose, a system of simultaneous equations has been used, which has shown that the effect of the independent variable of inflation has a negative effect on the dependent variable of Sepah Bank deposits in.

    Keywords: Financial Performance, organizational factors, hierarchical models, Inflation, Sepah Bank
  • Seyed Hamidreza Mirmohammad, Mehdi Montazer *, Seyed Nasrollah Ebrahimi Pages 371-390

    When buyers and sellers exchange physical or electronic goods and services in physical or virtual space, the economic units involved in the production of goods or services may seek mergers and acquisitions that have legal personality and formed pursuant to the commercial act or similar act. Due to the different ownership of the merger and acquisition, in the merger process, on the one hand, the actions of the commercial companies are such that they create a new and unified legal personality or disappeared in another legal personality, on the other hand in the acquisition - unlike the merger – the actions of companies may lead to the purchase or control of shares, capital, and assets to a natural person or legal entity. In this situation, the effect of mergers and acquisitions on the disappearance or survival of legal personality involved in the mergers and acquisitions process becomes relevant. The present study illustrates that unlike the merger process - as a result of which the legal personality disappears or a new legal personality is formed while the previous legal personality disappears, but the legal personality of the companies does not disappear in acquisition process.

    Keywords: Commercial Companies, mergers, Acquisitions, legal Personality
  • Hamidreza Mehravar, negar khosravipour *, zahra Lashgari Pages 391-412

    Frequent changes in the balance between trading strategies based on existing conditions are very useful. It is necessary to be sure of the optimal combination of strategies used at regular intervals, Therefore, the purpose of this study is to investigate the quality of financial reporting, investment horizon and trading strategy of institutional investors of companies listed on the Tehran Stock Exchange. This research has been conducted in 135 companies listed on the Tehran Stock Exchange that have been selected based on the systematic elimination method. Also, this research has been done based on the information contained in the financial reports of companies in the period of 2009 to 2018. The method used is regression based on panel data. The results of the study regression model showed that the quality of financial reporting has a significant and positive effect on the relationship between short-term (long-term) institutional investors' horizons and trading strategy. In addition, the research findings indicate that the quality of financial reporting has a greater impact on the relationship between long-term institutional investors and trading strategy than short-term institutional investors. The results showed that when institutional investors have a long-term investment outlook and a low turnover, they have sufficient incentive to encourage managers to improve the quality of financial reporting and disclosure and to monitor managers' behavior. But short-term institutional shareholders are temporary investors who pay more attention to current earnings in determining stock prices,

    Keywords: Financial Reporting Quality, Investment Horizon, Institutional Investor, Trading Strategy
  • Maryam Khaleghi Zadeh Dehkordi, Fatemeh Sarraf *, Ali Najafi Moghadam Pages 413-434

    Investment efficiency is achieved when the company invests only in all projects with a positive net present value. Of course, this scenario works if the market is complete and there are no incomplete market issues such as incorrect selection and agency costs. Do not haveThe purpose of this research is to apply artificial intelligence algorithm in predicting investment efficiency by emphasizing the role of risk management criteria. For this purpose, the financial information of 139 companies between 2010 and 2019 was used using genetic artificial intelligence and neural network methods. The results indicate the effect of risk management criteria on investment efficiency and also the results showed that the neural network artificial intelligence method has higher power than the genetic artificial intelligence method to predict the investment efficiency of companies listed on the Tehran Stock Exchange.

    Keywords: Investment Efficiency, risk management, Artificial Intelligence Algorithm
  • Hamid Moridipour, Mahmoud Hemmatfar *, Mohammad Hasan Janani Pages 435-453

    Many studies introduce the liquidity of assets, one of the variables considered by investors, to be influenced by various factors such as investors’ emotions. The investors’ emotions in the market are explained by the financial behavioral approach. This approach is the opposite of the classical financial theories. Hence, this study was mainly aimed at investigating the relationship between investors’ emotional features and the stock liquidity in the Iranian stock market. To this end, the data of 95 active firms from those listed in stock exchange market in a 7-year period from 2013 to 2019 (Solar Years 1392-1398) were investigated using a multivariate regression model based on the panel data method. The results of testing the research hypotheses revealed a significant relationship between the investors’ emotional features and the stock liquidity of large and small firms. Given the significance level of the research model’s modulators, the high and low emotional features in small firms have a significant negative relationship with stock liquidity; however, this significant relationship was not confirmed for large firms. Furthermore, the significance of the whole regression model may be concluded given F statistic. Based on Durbin-Watson statistics, there is no strong autocorrelation between the research variables.

    Keywords: Financial-Behavioral Approach, Classical Financial Theories, Investors’ Emotional Features, stock liquidity
  • Mahdi Afshar Ramandi, Farzin Rezaei *, Mahdi Rezaei Pages 455-479

    Purpose of this corpus is too optimize and predict required cash for atm devices among KESHAVARZI bank branches with in QAZVIN Province, with artificial intelligence algorithm depending on risk appetite. To achieve this purpose 2 years of daily transaction belonging to KESHAVARZI BANK branches data has been used. Which data were indicating balance, financial daily book, treasury fund and transactions and ATM transactions. The procedure of cleaning, standardization was done before the data sent to linear regression algorithms, the algorithms used in this approach are linear regression, lasso regression and ridge regression. After calculating MSE error, algorithm chose the best model with less MSE error using python programming language Also Jupiter notebook has been used as IDE This research indicates that there are a reverse meaningful relationship between cash balance and risk appetite and opportunity cost. Also a straight meaningful relationship between daily cash flow and debt-credit (which has been provided by the bank and costumers). Features and data that has been used for training an AI model revaluate again with a different values that has been also generated by AI in next step.Results shows that using artificial intelligence can predict daily cash needs with 95% accuracy with an acceptable error.

    Keywords: Risk Apptite, Bank Kshavarzi, Optimization, Cash management, Artificial Intelligence
  • Esmaeil Ghasemi, Fatemeh Sarraf *, Mohsen Hamidian, Roya Darabi Pages 481-505

    The Purpose of this research is the investigation of relation between the investors' behavior and defining the effect of emotional quotient on decision making activity at the time of investing.For this objective, investment biases such as mental accounting, risk aversion, spread influence are taken into consideration.From Target and Method view of point, this research can be considered as Applied and Survey -Descriptive research respectively. Data of this research is collected through a questionnaire including 34 questions which distributed between 207 investment fund investors and analysis done via Lissrel software and Structural Equations.By testing the main hypothesis, the results clearly shows that there is a significant relation between emotional quotient, mental accounting and spread influence.

    Keywords: Emotional Quotient, mental accounting, risk aversion
  • Mohammad Amin Salarian *, Ali Zare, Mohsen Mohebi, Sadegh Abdi Pages 507-521

    Production sharing agreements are one of the most important upstream contracts in the international oil and gas industry. This deal has always been a good substitute for the country's international oil contracts by critics of the industry. Now, in order to explain the status and suitability of this contract with the upstream documents of the country and to analyze its principles from the perspective of religious principles, this article will analyze the nature and most important legal aspects of this agreement. So achieve this goal, we first analyze the legal nature of the this agreement and then briefly review the most important legal features of the country's upstream oil and gas cooperative contracts, and finally review the laws to assess the applicability of these contracts to the upstream oil and gas sector.

    Keywords: Production sharing agreement, oil contracts, Oil, Gas Industry, buy-back contracts, legal nature
  • Samira Rahimi, Qodratallah Talebnia *, Rezvan Hejazi, Mohammad Hosein Ranjbar Pages 523-541
    Objective

    The purpose of this study was to design an efficient human resources evaluation model using qualitative methods in Islamic Azad University units of Hormozgan province.

    Method

    In this study, qualitative field theory theoretic approach is used in the systematic approach. Also, due to the exploratory nature of the research, the researcher has used the grounded theory method. The statistical population of this research consists of the head and deputy of faculties, experts and staff (including education, research, finance, etc.) of Hormozgan Branch.

    Results

    The results of the testing of research hypotheses show that Hormozgan University has focused more on functional areas and has gained more from these components. Based on the results, most people have earned an average score, indicating that individuals are one-dimensional and not all individuals have all dimensions.

    Conclusion

    The findings of the study show that the components of human resources evaluation in Islamic Azad University of Hormozgan are: skills, creativity, innovation, adaptability and teamwork capabilities (in capability index, Participation, information and work conscience (in performance index (age, health, talent and experience (in potential)), achievement, optimism, honesty, kindness and sacrifice) in attitude index) Performance is more important than capability, potential and attitude. Among the dimensions of performance horn, conscientiousness, in the index of ability, skill, attitude index, achievement, and in the index of potentiality, talent are prioritized.

    Keywords: Valuation, human resources, Qualitative Method, Islamic Azad University of Hormozgan
  • Sara Aliyari *, Seyed Reza Naghibossadat, Hamidreza Hosseini Dana, Bibisadat Miresmaili Pages 543-561

    The concept of news marketing in financial markets is a new and innovative concept developed in the field of business and the interaction of media activities with financial markets.News marketing is a desirable model designed to explore the concepts related to the four elements.Communication in the social system on the topic of news and marketing is based on the views of activists and analysts in the financial and media markets.In this study,identifying the factors influencing the desirable and effective model of news production in financial markets has been shown that the news in financial markets is subject to demand like any other market and in order to guide it the mentioned factors should be considered and analyzed. . In addition to gaining a significant share of financial market audiences, the model can also reflect the type of thinking of financial market policy makers.This research aims to identify the optimal model of news marketing in the field of financial markets and emphasize factors such as dimensions and components of news marketing including news organization, news content, news messenger (audience) and all the effects and consequences of the search and sales process.The news comes; it's done.The present study is of practical purpose and in terms of a hybrid approach, thus having a quantitative role in the forum review phase and in the Q factor analysis stage.In order to identify the desired model of news marketing, the necessary data were collected from the participants through interviews and Qualitative methodology was used for analysis

    Keywords: News Marketing, financial markets, Tehran Stock Exchange, Methodology Q, Optimal Model
  • Sid Nia Valinia, Mohammed Hussain Ranjbar *, Daowd Khodadady, Hojat Alaha Salari Pages 563-578

    The main function of the capital market is to finance productive production and service activities. To achieve this important goal, the shares of companies listed on the capital market must be attractive enough for investors to invest. One of the most important indicators of the attractiveness of a certain company's stock for investors is the return on investment. The return on investment comes more than anything from changes in a company's stock price, and a company's stock price changes come from its internal information management. In this research, a model for the relationship between market reaction and weak internal controls, manipulation of accruals, business risk and financial risk is presented. This research is a purely experimental research, but, according to the analysis of past information, the statistical population of the research is all companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period of 2007 to 2018. Finally, for statistical analysis, the calculated variables have been transferred to the Eviews9 software environment. The research findings show that the weakness of internal controls on the manipulation of real data, business risk and financial risk at the probability level. 5% has a significant effect. Manipulation of real information at the 5% probability level has a significant impact on financial and business risk. Manipulation of real information, financial risk and business risk at the 5% probability level have a significant impact on market reaction.

    Keywords: market reaction, Internal Controls, manipulation of accruals, business, financial risk
  • Mohammed Feridoni, Nader Rezaei *, Askar Pakmaram, Rasoul ABDI Pages 579-609

    Sustainable growth and development of capital markets has always been considered as one of the strategies of countries for economic stability. But the existence of behavioral bias in decision making in the capital market has made the market especially less effective in developing countries, and problems such as inefficient investment in the macro level and the presence of financial constraints on the micro level in the competitive market. The Purpose of this research is Improve Investment Efficiency Based on Cognitive Behavioral Biases Managers by Rough Theory Analysis. The methodology of this research was a mix method of which, in the first step, in order to identify the components of investment efficiency, financing constraints and behavioral bias of managers, a further analysis was carried out with the participation of 18 university specialists. Then through the Delphi analysis identified factors were identified from a total of 38 criteria's, 21 criteria's were finalized. In Rough's analysis, the identified components of managerial behavioral bias on investment performance indicators were examined and it was found that recognizing managerial behavioral bias can increase the effectiveness of investment efficiency.

    Keywords: Keywords Investment Efficiency, Cognitive Behavioral, Biases CEO
  • Abas Banisharif, Mir Feyz Fallahshams *, Zad Fathi Pages 611-636

    The analysis and examination of the spillover of risks among markets has been emphasized in practice for some decades by the theorists and scholars from different fields. The complex atmosphere of the financial markets and the close relationship between these markets and also the necessity of predicting the future economic changes prompted the financial researchers to take an effective step to attain the goals of the financial and economic system by discovering and analyzing the relationships between those markets. Identifying the financial risks in banking industry and the way they are transferred among different banks is one of the main financial issues that has a significant role in realizing the risk management of the financial institutes and banks. The present research was conducted to examine the spillover of one of the financial risks (liquidity risk) among the banks listed on Tehran Stock Exchange. The liquidity adjusted Value-at-Risk (LaVaR) has been used to evaluate the liquidity risk and the required data has been gathered from 8 banks listed on Tehran Stock Exchange on daily basis from 2011 to Sep. 2020. The method of spillover of the risks to each other has been modeled based on GARCH-DCC model. All obtained coefficients had a significant difference with zero in the estimated model and at 95% confidence level, and the estimated variance equation indicate the existence of spillover of liquidity risk as mutual among the banks

    Keywords: risk spillover, liquidity risk, liquidity adjusted Value-at-Risk, GARCH-DCC Model
  • MARYAM Amiri, Fraydoon Rahnamay Roodposhti *, Mohsen Rostamy-Malkhalifeh, Afsaneh Zamani Moghaddam Pages 637-658

    The purpose of this study is to assess the feasibility of entrepreneurship through acquisition by identifying, reviewing, and explaining the factors affecting the Iranian market. The present research is applied in terms of purpose and mixed-method (qualitative-quantitative). In the qualitative stage, a research questionnaire was prepared using library studies and a survey of experts, and in the quantitative stage, data from the target community were collected using a questionnaire.The statistical population of the present study includes all entrepreneurs and investors. A non-random sampling method was used. Descriptive and inferential statistics (one-sample t-test) were used to analyze the data.Given the results of this study, we conclude that the acquisition strategy can be considered as a short and operational path in identifying investment opportunities and developing entrepreneurial businesses.

    Keywords: Entrepreneurship financing, Entrepreneurship models through acquisition, Feasibility study, Search fund model
  • Ehtesham Shahabirad, Khosro Faghani Makrani *, Ali Zabihi Pages 659-683

    The purpose of the present study is to investigate the effect of spiritual intelligence on emotional intelligence and its role in controlling auroral errors in order to improve the process of investor decision making. To achieve this goal, a random sample of 300 TSE investors was selected for the sample. Required data were obtained through distribution and collection of questionnaires. Pearson correlation coefficient and structural equation test were used to analyze the data. Data were analyzed by SPSS software and graphs by EXCEL software and Structural equation analysis by AMOS software.According to the factor loadings in the research model, among the variables of spiritual intelligence and emotional intelligence, respectively, in spiritual intelligence, belief in religious capacity in factor decision making with factor of 0.81, heart rate in decision making of 0.67, conversion to failure Opportunity 0.40, spontaneity, courage 0.4 had the most impact and emotional intelligence index, respectively, factor index 0.74, stress and stress factor 0.64, emotion control 0.59, external communication adjustment 0.35 had the most effect on the aural error variable, respectively. Corporate cheating variable with the factor of 0.88, disclosure rating decline of 0.55 had the most impact. The level of 0.25 on emotional intelligence, emotional intelligence on control of perceptual errors is 0.62 and finally its effect on decision making is 0.24.

    Keywords: spiritual intelligence, emotional intelligence, Halo Error -Based Behavioral Biases, Investor Decisions