فهرست مطالب

دیابت و متابولیسم ایران - سال بیست و یکم شماره 6 (پیاپی 103، بهمن و اسفند 1400)

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال بیست و یکم شماره 6 (پیاپی 103، بهمن و اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حدیث جعفری سهی، عیدی علیجانی*، امیر سرشین، فریبا آقایی صفحات 345-355
    مقدمه

    اختلالات آنژیوژنز از سازکارهای شناخته شده ناشی از دیابت است. با هدف کاهش اختلالات آنژیوژنز، تمرینات مقاومتی و هم زمانی آن با تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال از راهکارهای جدید است، لذا پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر تمرین های مقاومتی همراه با تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال بر بیان فاکتورهای آنژیوژنیک در عضله ی اسکلتی موش های صحرایی دیابتی شده انجام شد.

    روش ها

     در این مطالعه از 30 سر موش صحرایی به طور تصادفی در 5 گروه: سالم، دیابتی کنترل (D)، دیابتی تمرین کرده (DR)، دیابتی با تزریق سلول اجدادی اندوتلیال (DI)، دیابتی تمرین کرده با تزریق سلول اجدادی اندوتلیال (DRI) تقسیم شدند. برای بررسی تغییرات بیان پروتیین Ang1 و Tie2 به روش وسترن بلات اندازه گیری شدند. داده های با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو عاملی با نرم افزار SPSS نسخه ی 19 در سطح معناداری 5% α≤ تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    در این پژوهش 6 هفته تمرین مقاومتی منجر به افزایش معنی دار پروتیین های Ang1 وTie2 شد. اما تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال تنها بر میزان پروتیین Tie2 معنی دار بود. اثر تعاملی تمرین مقاومتی و تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال تنها بر میزان پروتیین Tie 2 معنی دار بود، به عبارت دیگر ترکیب تمرین مقاومتی و تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال نسبت به تنها تمرین یا تزریق، در میزان بیان پروتیین Tie2 برتری داشت.

    نتیجه گیری

    می توان اظهار داشت تمرین مقاومتی آنژیوژنز را در افراد دیابتی بهبود می بخشد. احتمالا اثر تعاملی تمرینات مقاومتی با تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال می تواند باعث تحریک آنژیوژنز در عضله ی اسکلتی شود و راهبرد جدیدی در درمان اختلالات دیابت باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، سلول اجدادی اندوتلیال، آنژیوژنز، دیابت
  • علی اصغر سلیمانی، علیرضا رحیمی*، عیدی علیجانی، امیر سرشین صفحات 356-365
    مقدمه

    بیماری قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک است و خطر قلبی عروقی حتی در بیماران دیابت نوع 1 با کنترل متابولیک خوب همچنان بالا است. هدف از این تحقیق تعیین اثر شش هفته تمرینات هوازی بر شاخص های التهابی و آسیب قلبی در رت های نر دیابتی نوع یک بود.

    روش ها

    در این مطالعه ی تجربی، 19 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (میانگین وزن 200 -250 گرم) به طور تصادفی در چهار گروه تمرین هوازی، شم، کنترل و سالم قرار گرفتند. در این مطالعه، القای دیابت نوع یک با تزریق تک دوز استرپتوزوتوسین حل شده در بافر سدیم سیترات به روش درون صفاقی انجام شد. تمرین هوازی با شدت 50-60 درصدVO2max، 5 روز در هفته به مدت 6 هفته انجام شد. پس از بیهوشی، کالبد شکافی انجام و بطن چپ قلب برداشته شد. سطح فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α)، گیرنده ی آلفا -1 فعال کننده ی تکثیر پروکسی‏زوم (PGC-1α) و کراتین کیناز (CK) بافت قلب رت ها با استفاده از روش وسترن بلات اندازه گیری شد. داده ها به روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که شش هفته تمرین هوازی منجر به کاهش معنی دار TNF-α و CK و افزایش معنی دار PGC-1α در بافت قلب موش های دیابتی نوع یک شد (001/0>P).

    نتیجه ‏گیری

    با توجه به نتایج، به نظر می رسد تمرینات هوازی می تواند به بهبود شاخص های التهابی و آسیب  قلبی در دیابت نوع یک کمک کند.

    کلیدواژگان: دیابت، تمرین هوازی، TNF-α، PGC-1α، CK، موش های صحرایی
  • سمیرا مجیدی، عبدالعلی بنایی فر*، محمدعلی آذربایجانی، سجاد ارشدی صفحات 366-378
    مقدمه

    دیابت شایع ترین بیماری غددی در جهان است. هدف از انجام تحقیق حاضر مقایسه ی تاثیر سه نوع تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی بر اینفلامازوم و مقاومت به انسولین در بافت چربی احشایی رت های دیابتی نوع دو بود.

    روش ها

    بدین منظور از بین رت های نر ویستار هشت هفته ای، 48 رت انتخاب و به طور تصادفی به 6 گروه (دیابتی تمرین استقامتی، دیابتی تمرین مقاومتی، دیابتی تمرین ترکیبی، تمرین ترکیبی سالم، کنترل سالم و کنترل دیابتی) تقسیم شدند. رت ها با تزریق 95 میلی گرم نیکوتین آمید و پس از 15 دقیقه تزریق STZ به مقدار 55 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت زیر صفاقی دیابتی شدند. 4 روز پس از تزریق، رت هایی که گلوکز سرم آنها از 300 میلی گرم/دسی لیتر بالاتر بود به عنوان دیابتی در نظر گرفته شدند. سپس گروه تمرین استقامتی 6 هفته، 3 جلسه در هفته با شدت متوسط (50-60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی) تمرین کردند. برای شروع تمرین مقاومتی وزنه 50% وزن بدن رت بود. هر جلسه 15 درصد وزن بدن به وزنه ها اضافه می شد. گروه تمرین ترکیبی نیز تمرینات مقاومتی و استقامتی را پشت سر هم انجام می دادند. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه رت ها بیهوش شده و بافت چربی احشایی جهت بررسی متغیرها برداشته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین تاثیر شش هفته فعالیت ورزشی استقامتی، مقاومتی و ترکیبی بر اینفلامازوم و مقاومت به انسولین، در بافت چربی احشایی موش های نر دیابتی تفاوت معنی داری وجود دارد (P≤0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج تایید کننده ی تاثیر سه روش تمرینی بر سازکارهای درگیر در دیابت است.

    کلیدواژگان: نوع تمرین، تمرین، اینفلامازوم، بافت چربی احشایی
  • محمد درخشنده*، فرزانه تقیان، خسرو جلالی دهکردی، سید علی حسینی صفحات 379-389
    مقدمه

    تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی بر اساس مجموعه داده های به دست آمده از پایگاه دادهDisGeNET، ژن های مهم دخیل در فرآیند آسیب قلبی را تعیین کرد. از این رو، ما میل ترکیبی مولکول های شیمیایی و زیست فعال گیاه خارخاسک را بر روی پروتیین سیتوکرومC- محاسبه کردیم. هدف این مطالعه، تعیین اثرات هشت هفته تمرین مقاومتی همرا با مصرف عصاره ی خارخاسک بر سازکار آپوپتوز در بافت قلب موش های صحرایی در معرض استانوزولول انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه ی تجربی سی و پنج موش صحرایی نر به صورت تصادفی به هفت گروه پنج تایی تقسیم شدند که شامل: 1- گروه کنترل، 2- موش های تحت تیمار با استانوزولول، 3- موش های تحت تیمار داروی استانوزولول و داروی گیاهی خارخاسک با غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم، 4- موش های تحت تیمار داروی استانوزولول و داروی گیاهی خارخاسک با غلظت 50 میلی گرم بر کیلوگرم، 5- موش های با تمرین مقاومتی و تحت تیمار استانوزولول، 6- موش های با تمرین مقاومتی و تحت تیمار با داروی استانوزولول و داروی گیاهی خارخاسک با غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم، و 7- موش های صحرایی با تمرین مقاومتی و تحت تیمار با داروی استانوزولول و داروی گیاهی خارخاسک با غلظت 50 میلی گرم بر کیلوگرم. بیان ژن های CRP و Cytochrome-c با تکنیکqPCR-Real Time   در بافت قلب موش های صحرایی اندازه گیری شد. در تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک مسیر آپوپتوز به عنوان فرآیند بحرانی در آسیب های قلبی تعریف شد. همچنین، اثرات خارخاسک و استانوزولول در بافت قلب از طریق مسیر آپوپتوز با مدل سازی فارماکوفور و اتصال مولکولی تشخیص داده شد.

    یافته ها

    تمرینات مقاومتی همراه با مصرف عصاره ی خارخاسک با غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم سبب کاهش میزان بیان ژن های CRP  وcytochrome-c گردد. همچنین، مصرف میزان دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره ی خارخاسک می تواند بر روی عملکرد ورزشکاران مقاومتی اثرات مفیدی نسبت به دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم داشته باشد.

    نتیجه گیری

    از سویی، با توجه به اثرات مفید خارخاسک نشان داده شد که این زیست فعال گیاهی می تواند خطرات قلبی را از طریق بهبود آپوپتوزومی و التهاب کاهش دهد.

    کلیدواژگان: تمرینات ورزشی مقاومتی، خارخاسک، آپوپتوز، بافت قلب، استانوزولول
  • محسن امیدی، محسن ثالثی*، رسول رضایی، مریم کوشکی جهرمی صفحات 390-403
    مقدمه

    پروتیین BDNF مهم ترین نروتروفین است که در عملکرد شناختی نقش دارد. دیابت می تواند منجر به نقص در عملکرد آن شود و عامل اختلالات شناختی در هیپوکمپ است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین ترکیبی بر مقادیر BDNF هیپوکمپ مغز، عملکرد شناختی (Cognitive function)، گلوکز و انسولین رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین است.

    روش ها

     40 سر رت نر نژاد اسپراگ داولی به طور تصادفی به چهار گروه سالم -بی تحرک، سالم-تمرین ترکیبی، دیابت-بی تحرک و دیابت-تمرین ترکیبی تقسیم شدند. رت های گروه های تمرین به مدت 8 هفته تمرین ترکیبی انجام دادند. پس از 8 هفته، ارزیابی حافظه آزمودنی ها با استفاده از تست عملکرد شناختی و در ماز آبی انجام گرفت. سنجش مقادیر BDNF در هیپوکمپ ازطریق آزمایش وسترن بلات انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد.

    یافته ها

     مطالعه ی حاضر نشان داد که هشت هفته تمرین ترکیبی منجر به کاهش معنی داری در میزان قندخون ناشتا در گروه تمرین سالم نسبت به گروه بیماردیابتی شد (05/0≤p). کاهش غیرمعنی داری در میزان BDNF هیپوکمپ مغز در گروه تمرین دیابتی نسبت به گروه دیابت نیز مشاهده شد (05/0≤p). در ضمن، میزان عملکرد حافظه در گروه های تمرین سالم و تمرین دیابتی نسبت به سالم بی تحرک و دیابتی بی تحرک از نظر معنی داری در سطح بالاتری قرار داشت (05/0≤p).

    نتیجه گیری

     تمرین ترکیبی BDNF هیپوکمپ مغز را کاهش می دهد و میزان عملکرد شناختی در گروه تمرین نسبت به گروه بی تحرک افزایش داشت. در نتیجه می توان گفت این نوع تمرینات در بهبود عوارض دیابت نوع دو موثر است.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، پروتئین BDNF، عملکرد شناختی، هیپوکمپ
  • مهناز امیدی*، پریا ویسمرادی صفحات 404-413
    مقدمه

    آدیپولین یک نوع هورمون است که از سلول های چربی ترشح می شود و به عنوان یک تنظیم کننده ی متابولیک با خواص ضدالتهابی عمل می کند و میزان آن از طریق وضعیت چاقی، دیابت و التهاب کاهش می یابد.از این رو پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی اثر تمرینات هوازی با شدت بالا و شدت متوسط بر سطوح سرمی آدیپولین و برخی شاخص های سندرم متابولیک در زنان چاق انجام شد.

    روش ها

    در این تحقیق نیمه تجربی، تعداد 36 نفر به صورت تصادفی در سه گروه 12 نفره (2 گروه تجربی و یک گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی با شدت 85-95 درصد ضربان قلب بیشینه، هر جلسه به مدت 33 دقیقه روی تردمیل به صورت متناوب راه رفتن و دویدن را اجرا کردند و گروه تمرین با شدت 50-70 درصد ضربان قلب بیشینه، 41 دقیقه به صورت مداوم راه رفتند (مدت تمرینات برای 2 گروه 8 هفته و 3 جلسه در هفته بود و گرو کنترل در این مدت فعالیتی نداشتند). از آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری (05/0p>) استفاده شد.

    یافته ها

    تمرینات هوازی با شدت بالا سبب افزایش معنی دار سطوح آدیپولین سرمی (001/0=p)، کاهش مقادیر کلسترول تام (020/0=p)، تری گلیسیرید (021/0=p) و مقاومت به انسواین (001/0=p)گردید؛ همچنین یافته ها حاکی از عدم اختلاف معنی داری در مقادیر لیپوپروتیین پرچگال (615/0=p)، لیپو پروتیین کم چگال (604/0=P) و فشارخون (269/0=p) در 3 گروه مورد مطالعه بود و تمرین هوازی با شدت متوسط بر سطح سرمی آدیپولین نمونه موثر نبود (192/0=p)، فقط گلوکز (025/0=p) تری گلیسرید (010/0=p)، فشارخون سیستولیک (028/0=p) و انسولین (043/0=p) کاهش یافته است و میزان کلسترول، لیپوپروتیین کم چگال و لیپوپروتیین پرچگال تغییر معناداری نداشته اند.

    نتیجه گیری

     در پایان می توان گفت به نظر می رسد افراد برای افزایش میزان آدیپولین به عنوان شاخص بهبود دهنده حساسیت انسولینی و همچنین بهبود شاخص های سندرم متابولیک می توانند از تمرینات هوازی با شدت بالا بهره ببرند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی با شدت بالا، تمرین هوازی با شدت متوسط، آدیپولین، سندرم متابولیک، چاقی
|
  • Hadis Jafari Sohi, Eidy Alijani*, Amir Sarshin, Fariba Aghaei Pages 345-355
    Background

    Angiogenesis disorders are known mechanisms of diabetes. With the aim of reducing angiogenesis disorders, resistance training and its combination with endothelial progenitor cell injection are new strategies. Therefore, the present study was performed to determine the effect of resistance training with endothelial progenitor cell injection on the expression of angiogenic factors in the skeletal muscle of diabetic rats.

    Methods

    In this study, 30 rats were randomly divided into 5 groups: healthy, control (D) diabetic, trained diabetic (DR), endothelial progenitor cell (DI) diabetic, trained endothelial progenitor cell (DRI) diabetic) Were divided. Ang1 and Tie2 protein expression changes were measured by Western blotting. Data were analyzed using two-factor analysis of variance with SPSS software version 19 at a significance level of 5% α≤.

    Results

    In this study, 6 weeks of resistance training led to a significant increase in Ang1 and Tie2 proteins. But injection of endothelial progenitor cells was significant only on the amount of Tie2 protein. The interactive effect of resistance training and endothelial progenitor cell injection was significant only on the amount of Tie 2 protein. In other words, the combination of resistance training and endothelial progenitor cell injection was superior to Tie2 protein expression than training or injection alone.

    Conclusion

    It can be said that resistance training improves angiogenesis in diabetics. Combining resistance training with endothelial progenitor cell injections could possibly stimulate angiogenesis in skeletal muscle and be a new strategy in the treatment of diabetic disorders.

    Keywords: Resistance training, Endothelial progenitor cells, Angiogenesis, Diabetes
  • AliAsghar Soleymani, Alireza Rahimi*, Eidi Alijani, Amir Sarshin Pages 356-365
    Background

    Cardiovascular disease is a major cause of death in patients with type 1 diabetes, and cardiovascular risk remains high even in patients with type 1 diabetes with good metabolic control. The aim of this study was to evaluate the effect of six weeks of aerobic exercise on inflammation and damage indicators of heart tissue in type 1 diabetic male rats.

    Methods

    In this experimental study, 19 male Wistar rats (mean weight 200-250 g) were randomly divided into four groups: aerobic training, sham, control and healthy. In this study, induction of type 1 diabetes was performed by injecting a single dose of streptozotocin dissolved in sodium citrate buffer intraperitoneally. Aerobic exercise program was performed with intensity of 50-60% VO2max, 5 days a week for 6 weeks. After anesthesia, an autopsy was performed and left ventricle of the heart was removed. Levels of Tumour necrosis factor α (TNF-α), Peroxisome proliferator-activated receptor-γ coactivator (PGC-1α) and Creatine kinase (CK) in rat heart tissue were measured by Western blotting. Data were analyzed by One-way ANOVA and Tukey post hoc test at the P<0.05.

    Results

      The results showed that six weeks of aerobic training led to significant decrease in TNF-α and CK and significant increase in PGC-1α of the heart tissue in type 1 diabetic rats (P<0.001).

    Conclusion

      According to the results, it seems that aerobic training can help improve the inflammation and damage indicators of heart in type 1 diabetes.

    Keywords: Diabetes, Aerobic training, TNF-α, PGC-1α, CK, Rats
  • Samira Majidi, Abdolali Banaeifar*, MohammadAli Azarbayjani, Sajad Arshadi Pages 366-378
    Background

    Diabetes is the most common glandular disease in the world. The aim of this study was to compare the effect of three types of endurance, resistance and combination training on inflammation and insulin resistance in visceral adipose tissue of type 2 diabetic rats.

    Methods

    For this purpose, among eight-week-old male Wistar rats, 48 ​​rats were selected and randomly divided into 6 groups (diabetic endurance training, diabetic resistance training, diabetic combination training, healthy combined training, healthy control and diabetic control). The rats became diabetic by injecting 95 mg of nicotinamide and after 15 minutes of STZ injection at the rate of 55 mg/kg body weight. 4 days after injection, rats with serum glucose above 300 mg/dL were considered diabetic. Then, the endurance training group trained for 6 weeks, 3 sessions per week with moderate intensity (50-60% of maximum oxygen consumption). The initial load to start resistance training was 50% of the rat's body weight. Each session added 15% of body weight to the weights. The combined exercise group also performed resistance and endurance exercises in a row. 48 hours after the last session, the rats were anesthetized and visceral adipose tissue was removed to examine the variables.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the effect of six weeks of endurance, resistance and combined exercise on inflammation and insulin resistance in the visceral adipose tissue of male diabetic mice.

    Conclusion

    The results confirm the effect of three training methods on the mechanisms involved in diabetes.

    Keywords: Type of Exercise, Training, Inflamasome, Visceral Adipose Tissue
  • Mohamad Derakhshandeh*, Farzaneh Taghian, Khosro Jalali Dehkordi, Ali Hoseini Pages 379-389
    Background

    Artificial intelligence analysis based on the gene list obtained from the DisGeNET database identified the important genes involved in the heart damage process. Data enrichment highlighted the apoptosis signaling pathway as a vital pathway in cardiovascular risk. Hence, we estimated the binding affinity of chemical and plant bioactive molecules for cytochrome-c protein. Here, we performed to evaluate the effect of eight weeks of resistance training (RT) with Tribulus Terrestris (TT) consumption on the mechanism of apoptosis in the heart tissue of rats exposed to stanozolol.

    Methods

    Thirty-five male rats were divided into seven groups: (1) Control, (2) Stanozolol (ST), (3) ST + 100 mg / kg TT, (4) ST + 50 mg / kg TT, (5) ST + RT (SRT), (6) S + RT + 100 mg / kg T (SRTT100), and (7) ST + RT + 50 mg / kg T (SRTT50). Differential gene expression was measured by q-RT-PCR. In bioinformatics analysis, the apoptosis signaling pathway was defined as a critical process in heart damage. In addition, adverse effects of Tribulus Terrestris and stanozolol on heart tissue were detected through the apoptotic pathway by molecular docking.

    Result

    Resistance training along with 100 mg/kg reduced CRP and cytochrome-c Moreover, 100 mg/kg TT as a more favorable effect than 50 mg/kg TT

    Conclusion

    we showed the beneficial effects of Tribulus Terrestris, the plant’s bioactive compound that can reduce cardiovascular risks by impairing the formation of apoptosome assemblages and inflammation.

    Keywords: Exercise training, Tribulus Terrestris, Apoptosis, Heart tissue, Stanozolol
  • Mohsen Omidi, Mohsen Salesi*, Rasoul Rezaei, Maryam Koushki Jahromi Pages 390-403
    Background

    BDNF protein is the important neurotrophin that is involved in cognitive function. Diabetes can lead to impaired function and is a neurocognitive disorder's factor in hippocampus. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the effect of 8 weeks of concurrent training on BDNF levels in the brain hippocampus and cognitive function of streptozotocin-induced diabetic rats.

    Methods

    40 of Sprague-Dawn rats were randomly divided into four groups: healthy inactive, non-healthy concurrent exercise, diabetic group without exercise, and diabetic concurrent exercise. Rats in the training groups performed concurrent training for 8 weeks. After 8 weeks, subjects' memory was assessed using a cognitive function test in a water maze. BDNF levels in the hippocampus were measured by Western blotting. One-way analysis of variance and LSD post hoc test were used to analyze the data.

    Findings

    The present study showed that eight weeks of concurrent exercise resulted in a significant reduction in fasting blood sugar in the healthy exercise group compared to the diabetic group. A significant decrease in BDNF levels of the cerebral hippocampus was also observed in the diabetic exercise group compared to the diabetic group. In addition, the level of memory function in healthy exercise and diabetic exercise groups was significantly higher than healthy control and patient control.

    Conclusion

    Concurrent exercise reduces BDNF hippocampus and increased cognitive function in the exercise group compared to the control group. As a result, it can be said that this type of exercise is very effective in improving the complications of type 2 diabetes.

    Keywords: Concurrent exercise, BDNF protein, Cognitive function, Hippocampus
  • Mahnaz Omidi*, Parya Vismoradi Pages 404-413
    Background

    Adipulin is a hormone secretd by fat cells that acts as a metabolic regulator with anti-inflammatory properties and is reduced through obesity, diabetes and inflammation. Therefore, the aim of this study was to compare the effect of high and moderate intensity aerobic exercise on serum adipolin levels and some indicators of metabolic syndrome in obese women.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 36 people were randomly divided into three groups of 12 people (2 experimental groups and one control group). Aerobic exercise group with an intensity of 85-95% of maximum heart rate performed intermittent walking and running on the treadmill for 33 minutes per session and exercise group with an intensity of 50-70% of maximum heart rate walked continuously for 41 minutes. (Training duration for 2 groups was 8 weeks and 3 sessions per week, The control group was not active during this period). One-way analysis of variance statistical and Bonferroni post hoc tests were used at the significant level (P> 0.05).

    Results

    High intensity aerobic exercise significantly increased serum adipolin levels (P= 0.001) and decreased total cholesterol (P= 0.020), triglyceride (P= 0.021) and insulin resistance (P= 0.001). The results also showed no significant differences in the levels of high-density lipoprotein (P= 0.615), low-density lipoprotein (P= 0.604), and blood pressure (P= 0.269) in the three groups. Medium-intensity aerobic exercise had no effect on serum adipoline levels (P= 0.192), only glucose, (P= 0.025), triglycerides (P= 0.010), systolic blood pressure (P= 0.028) and insulin (P= 0.043) decreased and the levels of cholesterol, low-density lipoprotein and high-density lipoprotein did not change significantly.

    Conclusion

    In the end, it can be said that it seems that individuals can use high-intensity aerobic exercise to increase the amount of adipolin as an indicator of improving insulin sensitivity and also improving the indicators of metabolic syndrome.

    Keywords: High intensity aerobic exercise, moderate intensity aerobic exercise, Adipolin, Metabolic Syndrome, Obesity