فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 46 (زمستان 1400)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 46 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صالح رفیعی*، داود فاضلی، جواد ریاحی، ایوب اسدی صفحات 17-44
    هدف تحقیق بررسی بازنمایی عمل در اجرای واقعی و مشاهده پرتاب آزاد بسکتبال در افراد ماهر و مبتدی بود. در این تحقیق شاخص های کینماتیک حرکتی در حین اجرا و الگوی حرکات چشم در دو حالت اجرای واقعی و مشاهده بررسی شد. 20 نفر شرکت کننده شامل 10 بازیکن بسکتبال ماهر و 10 نفر مبتدی در تحقیق حضور داشتند. طرح تحقیق در دو جلسه انجام شد. در جلسه اول افراد 10 پرتاب آزاد انجام داده و حرکات آن ها توسط سیستم آنالیز حرکت، حرکات چشم آن ها توسط دستگاه ردیاب بینایی پیوپیل و کل حرکت برای نمایش بعدی توسط دوربین قرار داده شده بر روی سر و دوربین بیرونی ثبت شد. در جلسه دوم افراد پس از نصب سیستم ردیابی بینایی فیلم ویرایش شده اجرای خود را از زاویه اول شخص و سوم شخص مشاهده کردند و ثبت حرکات چشم صورت گرفت. پس از ثبت داده ها مقادیر دقت پرتاب، تغییرپذیری هماهنگی درون عضوی، سرعت مچ در لحظه پرتاب، جرک مچ دست، مدت زمان چشم ساکن، مدت زمان تثبیت ها و تعداد تثبیت ها محاسبه و با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و تحلیل واریانس مرکب با اندازه گیری مکرر (3×2) و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 21 انجام شد و سطح معنی داری p≤0/05 درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد که تغییرپذیری هماهنگی در افراد ماهر کمتر است و الگوی حرکات چشم نیز نه تنها در افراد ماهر و مبتدی متفاوت است بلکه در شرایط اجرای واقعی و مشاهده نیز متفاوت است.
    کلیدواژگان: تغییرپذیری هماهنگی، مدت زمان چشم ساکن، سطح مهارت، پرتاب آزاد بسکتبال
  • فرزاد محمدی* صفحات 45-76

    ادراک کودک از شایستگی حرکتی خود می تواند نقش واسطه ای مهمی بین شایستگی حرکتی واقعی و فعالیت بدنی باشد. هدف این مطالعه، ترجمه فارسی و ارزیابی روایی و پایایی مقیاس تصویری شایستگی ادراک شده ی مهارتهای حرکتی در کودکان هفت تا 10 سال اهواز بود. راهبرد تحقیق توصیفی-هنجاری و طرح تحقیق مقطعی بود. تعداد 256 کودک هفت تا 10 سال به صورت نمونه گیری خوشه ای از مناطق مختلف اهواز انتخاب و ارزیابی شدند. یک هفته بعد یک زیرمجموعه (98 نفر) به منظور تعیین روایی صوری و یک زیرمجموعه دیگر (87 نفر) برای تعیین پایایی آزمون-بازآزمون بصورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق آزمون مقیاس تصویری شایستگی ادراک شده ی مهارتهای حرکتی بود. از روش های آماری توصیفی و تحلیل عاملی تاییدی، ضریب همبستگی درون طبقه ای و آلفای کرونباخ استفاده شد. روایی صوری برای مهارتهای کنترل شی بهتر بود. یافته های آلفای کرونباخ در هر دو خرده آزمون و کل آزمون قابل قبول بود (0/74تا 0/94). همبستگی درون طبقه ای در خرده-آزمون جابجایی (0/90)، خرده آزمون کنترل شی (0/91) و کل آزمون (0/94) بالا بود. مدل دو عاملی فرض شده مورد آزمون و تایید شد. شاخصهای برازش دارای مقادیر قابل قبولی بود. با توجه به تایید روایی و پایایی مقیاس تصویری شایستگی ادراک شده ی مهارتهای حرکتی، می توان آن را با اطمینان برای ارزیابی شایستگی ادراک شده ی مهارتهای حرکتی کودکان اهواز اسفاده کرد. از آنجا که نمونه ها فقط از کودکان شهر اهواز بودند، احتمال دارد نتایج برای تمام کودکان ایران قابلیت تعمیم دهی نداشته نباشد. بایستی مطالعات آینده بر اساس تنوع فرهنگی مناطق دیگر، ویژگیهای این آزمون را ارزیابی کنند.

    کلیدواژگان: مهارتهای حرکتی بنیادی، شایستگی ادراک شده، روایی، پایایی
  • احمدرضا موحدی*، هادی مرادی، فاطمه بهرامی صفحات 77-106
    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثر تمرین های ایروکامبت و تکنیک های کاتا بر بهبود تعاملات اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بود. در این مطالعه تعداد 54 کودک مبتلا به اوتیسم با دامنه سنی بین 6 تا 10 سال در سه گروه شامل گروه های ایروکامبت (18 نفر)، کاتا (18 نفر) و کنترل (18 نفر) قرار گرفتند. شرکت کنندگان به مدت 14 هفته، به صورت سه روز در هفته، تمرینات طراحی شده خاص گروه خود را انجام دادند. اندازه گیری تعاملات اجتماعی اوتیسم با استفاده از مقیاس تشخیصی اوتیسم گیلیام- ویرایش دوم (گارز-2) صورت پذیرفت. ارزیابی ها قبل از اعمال مداخله (پیش آزمون)، دو روز بعد از مداخله (پس آزمون) و سی روز بعد از اتمام مداخله (پیگیری) انجام گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه های تکراری، تحلیل واریانس و t همبسته استفاده شد. یافته ها نشان داد تکنیک های کاتا و تمرینات ایروکامبت، هر دو به طور معنی داری تعاملات اجتماعی را به صورت پایدار در شرکت کنندگان بهبود بخشید. در تمایز بین تکنیک های کاتا و تمرینات ایروکامبت مشخص شد که تمرینات ایروکامبت نقش بسیار برجسته تر و ممتازتری در بهبود تعاملات اجتماعی داشت. با توجه به یافته ها، نتیجه می گیریم که استفاده از تمرینات ایروکامبت و کاتا می تواند به عنوان یک راهکار مناسب به منظور بهبود نشانگان اوتیسم در نظر گرفته شود و نقش ایروکامبت در تعدیل و بهبود تعاملات اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم به صورت قابل ملاحظه ای بیشتر از تمرینات کاتا می باشد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، کاتا، ایروکامبت، ماهیت ورزش رزمی، تعاملات اجتماعی
  • شکوه شایسته، حمید صالحی*، مهدی رافعی صفحات 107-130
    توضیح مبتنی بر ویژگی عمل برای ادراک ادعا می کند که ادراک فضایی بر مبنای قابلیت های ادراک کننده برای انجام عمل تنظیم می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی آثار سطح مهارت و دشواری تکلیف بر ادراک فاصله توسط سنگ نوردان بود. از سنگ نوردان ماهر (تعداد = 15، میانگین سن = 70/2 ± 80/23سال، تجربه سنگ نوردی = 74/1 ± 80/3 سال) و تازه کار (تعداد = 15، میانگین سن = 14/3 ± 73/22 سال، تجربه سنگ نوردی کمتر از دو ماه) درخواست شد فاصله شان را تا گیره های هدف روی دیواره سنگ نوردی به صورت کلامی برآورد کنند. دشواری صعود با الزام شرکت کنندگان به استفاده از یک کوله پشتی سنگین یا شرایط بدون کوله پشتی هنگام قضاوت در مورد فاصله تا گیره های هدف روی دیواره دست کاری شد. فواصل برآورد شده با استفاده از یک طرح تحلیل واریانس مخلوط (کرت های تقسیم شده) با فاصله تا هدف و دشواری تکلیف به عنوان عوامل درون آزمودنی ها و سطح مهارت به عنوان عامل بین آزمودنی ها تحلیل شد. نتایج نشان داد تازه کار ها فواصل هدف را در مقایسه با ماهرها بیشتر تخمین زدند. افزون براین، شرکت کنندگان در شرایط بدون کوله پشتی در مقایسه با شرایط حمل کوله پشتی، دسترسی به گیره های هدف را آسان تر ادراک کردند. برای هر دو گروه سنگ نوردان ماهر و تازه کار، فواصل در وضعیت حمل کوله پشتی دورتر از شرایط بدون کوله پشتی به نظر می رسید. نتایج به طورکلی موید آن است که اشخاص محیط را بر مبنای توانایی خود در انجام اعمال ادراک می کنند و اینکه ادراک ویژه عمل در زمینه های مختلف، ازجمله سنگ نوردی داخل سالن عمومیت دارد.
    کلیدواژگان: ادراک بینایی، ادراک فاصله، رویکرد بومشناختی، یکپارچگی ادراک-عمل
  • علی کاشی*، زهرا سرلک صفحات 131-164
    هدف از اجرای این تحقیق تدوین بسته تمرینی جسمانی حرکتی مختص افراد با اختلال طیف اتیسم و بررسی تاثیر این بسته بر ویژگی های اتیستیک این افراد بود. در این تحقیق تجربی، در ابتدا بسته آموزشی تمرینی ویژه افراد با اختلال طیف اوتیسم تدوین شد. سپس برای ارزیابی اثر بخشی آن 28 دانش آموز پسر دارای این اختلال در دامنه سنی 8-20 سال به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (14 نفر) و کنترل (14 نفر) تقسیم و گروه تجربی تحقیق 12 هفته و هر هفته 2 جلسه برنامه تمرینی مشخص شده در بسته آموزشی تمرینی را اجرا نموده و از هر دو گروه قبل و بعد از اجرای برنامه تمرینی علایم و ویژگی های رفتاری و شخصیتی اتیسم با استفاده از پرسشنامه سنجش ضریب اتیسم یا AQ سنجیده شد. نتایج این تحقیق با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس تحلیل شد و پس از مشخص شدن نقاط ضعف برنامه تمرینی، پکیج تمرینی اصلاح و نسخه نهایی جهت ارایه به جامعه تدوین شد. نتایج این تحقیق نشان داد این تمرینات نتوانسته است تاثیر معناداری بر وزن و شاخص توده بدنی بگذارد. ولی ضریب اتیسم به شکل معناداری در اعضاء گروه تجربی تحقیق کاهش داشت (P=0.001). این نتایج نشان داد در صورت ارایه برنامه تمرینی تدوین شده در این تحقیق و با رعایت اصول و مبانی ارایه شده در این بسته آموزشی تمرینی می توان تغییرات معناداری در کاهش علایم اتیسم (بهبود مهارت های اجتماعی و ارتباطات) افراد با این طیف را شاهد بود.
    کلیدواژگان: اختلال طیف اتیسم، بسته آموزشی تمرینی، توانبخشی ورزشی، ویژگی های اتیستیک
  • محمد فرامرزی*، مهدی غفاری، زهرا همتی فارسانی، لاله باقری، ابراهیم بنی طالبی، مصطفی رحیمی صفحات 165-200

    تحقیقات زیادی تاثیر فعالیت بدنی مختلف را بر تعادل سالمندان بررسی کرده اند. هدف اصلی از پژوهش حاضر ، بررسی تاثیر تمرینات مختلف بر تعادل سالمندان به صورت یک مرور نظام مند و فراتحلیل بر مطالعات داخل ایران بود. برای انجام پژوهش حاضر، پایگاه های اطلاعاتی SID, ISC، Magiran و Google Scholar از سال های 1380 تا 1399، همراه با کلمات کلیدی جستجو شد. بعد از غربالگری اولیه، متن کامل مقالات ارزیابی گردید و مقالاتی که معیار ورود به پژوهش داشتند آنالیز شدند. تعداد 191 مقاله مورد بررسی اولیه قرار گرفتند و از این میان 17 مقاله معیار برای تعادل عملکردی، 33 مقاله معیار ورود برای تعادل پویا و 11 مقاله معیار ورود برای تعادل ایستا ورود به مرور سیستماتیک و فراتحلیل را کسب کردند. بر این اساس 2472 نفر فرد سالمند که به دو گروه کنترل و گروه تجربی به ترتیب تعداد 1224 و 1236 نفر تقسیم می شدند که 1217 (زن) و 1171 (مرد) بودند. میانگین سنی آزمودنی ها در پژوهش حاضر 66 سال بود. نتایج متاآنالیز نشان داد که تمرینات مختلف ورزشی موجب بهبود تعادل عملکردی، تعادل پویا و تعادل ایستا در سالمندان می گردند. نتایج متاآنالیز نشان داد، تمرینات مختلف، اثر بالا و معنی داری بر تعادل عملکردی (0=ES، 46/45=z، 001/0=p) و زمان برخاستن و رفتن (0=ES، 96/11=z، 001/0=p) و اثر معنی داری بر تعادل ایستا (0=ES، 77/6=z، 001/0=p) داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که تمرینات مختلف ورزشی، در بهبود تعادل عملکردی، پویا و ایستا در سالمندان تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: سالمندی، ورزش، تعادل عملکردی، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • فاطمه ابراهیم زاده، فاطمه مهدیزاده سراج *، سعید نوروزیان ملکی، سعید پیری صفحات 201-230

    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تولیدات علمی در زمینه فعالیت جسمانی دانش‌آموزان در مدارس ابتدایی، با بهرهگیری از روش علم‌سنجی، توصیفی و تکنیک هم‌رخدادی واژگان‌کلیدی، به بررسی منابع پایگاه‌های اطلاعاتی اسکوپوس و پاب‌مد، با استفاده از نرمافزارهای «وی.او.اس.ویویر» و «اس.پی.اس.اس» پرداخته است. یافته‌های حاصل، درمجموع 10 خوشه را در این زمینه شناسایی نمود که واژگان «چاقی»، «ارتقاء‌سلامت» و «مداخله» بیش‌ترین رخداد و حوزه های «تغذیه و بهداشت»، «تربیتبدنی» و «پزشکی» در دسته فراوانترین و «معماری و عوامل کالبدی» در زمره حوزه‌هایی بود که کمتر به آن پرداخته شده بود. رشد تولیدات علمی سیر صعودی را نشان می‌داد که این روند از سال 2011 به بعد شتاب بیشتری به خود گرفته است. سهم کشورهای آمریکا، استرالیا و کانادا در تعداد انتشار، بیش‌ترین بود. تحلیل تولیدات علمی ایران بیانگر بالاترین میزان همکاری با کشورهای مالزی، آمریکا و نیوزلند بود که 15/46% این پژوهش‌ها بر روی حوزه پزشکی، 07/23% تغذیه، 38/15% توان‌بخشی و 69/7% بر روی حوزه رفتاری و ارگونومی تمرکز کرده بودند. همچنین اکثر این مطالعات به مدارس ابتدایی شهر تهران پرداخته بودند که سازمان منتشرکننده بیش‌تر از 85% این مطالعات، از میان دانشکده‌های علوم‌پزشکی و تنها 15% تولیدات، دستاورد دانشکده‌های معماری و مدیریت بودند. یافته‌های این پژوهش علاوه‌ بر تاکید بر لزوم توجه به جایگاه رفتار حرکتی در ایران با توجه به روند پایین انتشار، به پژوهشگران آتی کمک می‌نماید تا با شناخت هرچه بیش‌تر از خلا‌های پیش‌رو همچون کمبود تولیدات علمی در حوزه‌های غیرپزشکی، با صرفه‌جویی در زمان با نپرداختن به موضوع‌های تکراری، همسو با پرکردن این شکاف‌های تحقیقاتی گام بردارند.

    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، علم سنجی، کودکان، مدارس ابتدایی، هم رخدادی واژگان
|
  • Saleh Rafiee *, Davoud Fazeli, Javad Riyahi, Ayoub Asadi Pages 17-44
    The aim of the present study was to investigate the action representation in real performance and observing the basketball free throw in skilled and beginners. In this study, the kinematic parameters of movement during real performance and the eye movements pattern in both real and observation modes were studied. Twenty participants including 10 skilled basketball players and 10 beginners, participated in the study. The research design was conducted in two sessions. In the first session, the subjects performed 10 free throws and their movements were recorded by the motion analysis system, their eye movements were recorded by the pupil-based binocular eye trackers device, and the total movement were recorded for the next display by the camera placed on the head and the external camera. In the second session, after installing the eye tracker system, the individuals watched their performance from a first-person and third-person perspective, and eye movements were recorded. After recording the data, the values of throw accuracy, intra-limb coordination variability, wrist speed at the moment of throw, wrist jerk, quite eye duration, fixation time, and number of fixations were analyzed using independent t-test and two-way ANOVA with repeated measures (2 × 3) and Bonferroni post hoc test. Statistical analysis was performed using SPSS 21 software and a significance level of p≤0.05 was considered. The results showed that the coordination variability was less in skilled basketball players and the eye movement pattern is not only different in skilled and beginners but also in terms of actual performance and observation.
    Keywords: Coordination variability, Quiet eye duration, Skill Level, Basketball Free Throw
  • Farzad Mohammadi * Pages 45-76

    A child's perception of her/his motor competence can play an important mediating role between actual motor competence and physical activity. The aim of this study was to translate into Persian and evaluate the validity and reliability of the Pictorial Scale of Perceived Movement Skill Competence (PMSC ) in 7-10 Years Old Children Ahvaz. The research strategy and design were descriptive-normative and cross-sectional rrespectively. A total of 256 children aged 7-10 years were selected and evaluated by cluster sampling from different regions of Ahvaz. One week later, one subset (n=98) was randomly selected to determine face validity and another subset (n=87) was selected to determine the reliability of test-retest. The research tool was PMSC test. Descriptive statistical methods and confirmatory factor analysis, intra-class correlation coefficient and Cronbach's alpha were used. Face validity was better for object control skills. Cronbach's alpha Results were acceptable in both subtests and the whole test (0.74 to 0.94). Intra-class correlation was high for locomotor subtest (0.90), object control subtest (0.91) and total test (0.94). The hypothesized two-factor model was tested and confirmed. Fit indices had acceptable values. Considering the confirmation of the validity and reliability of PMSC , it can be used with confidence to assess the perceived competence of Ahwaz children's motor skills. Since the samples were only from children in Ahvaz, the results may not be generalizable for all children in Iran. Future studies should evaluate the characteristics of test based on the cultural diversity of other regions.

    Keywords: Fundamental motor skills, Perceived competence, Validity, Reliability
  • Ahmadreza Movahedi *, Hadi Moradi, Fatimah Bahrami Pages 77-106
    The effects of 14 weeks of kata versus aerocombat training on social interactions of children with autism spectrum disorders (ASD) were investigated. The study included 54 eligible children whom they assigned to kata , or aerocombat or no-exercise control group . Participants of the exercise groups received kata techniques or aerocombat instructions three times per week for 14 weeks (42 sessions). The social interaction were assessed at baseline, week 14, and at one month follow up in the three groups via the social dysfunction sunscale of Gilliam,Autism Rating Scale-Second Edition (GARS-2). Statistical analyses were performed with a repeated measures of analysis of variance, a one-way analysis of variance a paired t-test, and an idependent t-test. Results showed that both kata techniques and aerocombat training improved social interactions of the two exercise groups. It was also found that aerocombat exercises played more prominent role in improving social interactions than kata techniques. After 30 days of no practice social interaction in the exercise groups remained significantly decreased compared to pre-intervention time. The participants of the control group did not show significant changes in the outcome variable. It seems that teaching kata techniques and aerocombat exercises to children with ASD consistently improves their social interactions The role played by aerocombat training in improving social interactions was significantly greater than kata . Iit should be noted that the nature of martial arts could be considered as a key option in prescribing martial arts based interventions in children with ASD for improving their social interactions.
    Keywords: Autism, Kata, Aerocombat, Social interactions, Nature of Martial Arts
  • Shokouh Shayesteh, Hamid Salehi *, Mehdi Rafei Pages 107-130
    The action-specific account of perception asserts that spatial perception is scaled by the perceiver's capabilities for action. The purpose of the current investigation was to examine the effects of skill level and task difficulty on distance perception by rock climbers. Skilled (n= 15, Mage = 23.80 ± 2.70 years; rock climbing experience = 3.80 ± 1.74 years) and novice (n = 15, Mage= 22.73 ± 3.14 years; rock climbing experience < two months) rock climbers were asked to verbally estimate their distance to target holds on the indoor climbing wall. Climbing difficulty was manipulated by requiring the participants to wear a heavy backpack or taking it off (no-backpack condition) while judging their distances to the hold targets on the wall. The estimated distances as the dependent variable were analyzed by a mixed design (split-plot) analysis of variance with target distance and task difficulty as within-subjects factors, and skill level as a between-subjects factor. Results showed that the novices estimated the target distances to be farther compared to the skilled rock climbers. Furthermore, the participants perceived the target climbing holds on the no-backpack condition were easier to reach than on the backpack condition. For skilled and novice rock climbers, the distances looked farther on the backpack condition than on the no-backpack condition. The results generally suggest that individuals perceive the environment based on their capabilities to perform actions and that the action-specific perception is common to various types of settings, including indoor rock climbing.
    Keywords: visual perception, Distance perception, ecological approach, perception-action integration
  • Ali Kashi *, Zahra Sarlak Pages 131-164
    The aim of this study was to develop a educational, training package for people with autism spectrum disorder and to investigate the effect of this package on some of Autistic traits these people. In this experimental study, the researcher at first developed a special training package for people with autism spectrum disorder, then, randomly divided 28 male students with this disorder in the age range of 8-20 years into two experimental (14 students) and control (14 student) groups. The experimental group performed 24 sessions 2-3 time per week of the training program of educational, training package and both groups were pre- and post-test before and after the implementation of the training program by Autism Spectrum Quotient questionnaire (AQ). The results of this study were analyzed using covariance analysis test. After analyzing the results, the strengths and weaknesses of the designed educational, training package were identified, this package was modified and the final version was presented to the community for presentation.The results of this study showed that the designed educational, training package was not able to significantly change the weight and body mass index of these peoples (P> 0.05).These results showed that if the educational, training package is presented in the form presented in this research and according to the principles and foundations presented in this training package, it can reduce the symptoms of autism (improving social skills and people's relationships).
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Educational, training package, sport rehabilitation, autistic traits
  • Mohamad Faramarzi *, Mehdi Ghafari, Zahra Hemati Farsani, Laleh Bagheri, Ebrahim Banitalebi, Mostafa Rahimi Pages 165-200

    Excessive research has examined various physical activities to replace the elderly.The main purpose of this study was to investigate the effect of different exercises on the balance of the elderly as a systematic and meta-analysis of studies in Iran. For the present study, SID, Magiran and Google Scholar databases from 2001 to 2019 were searched along with keywords. After the initial screening, the full text of the articles was evaluated and the articles that met the inclusion criteria were analyzed. A total of 191 articles were initially reviewed, of which 17 articles met the criteria for functional equilibrium, 33 articles received the inclusion criteria for dynamic balance, and 11 articles received the inclusion criteria for static balance. Accordingly, 2472 elderly people who were divided into two groups of control and experimental groups of 1224 and 1236, respectively, were 1217 (female) and 1171 (male). The mean age of the subjects in the present study was 66 years. The results of meta-analysis showed that differentexercises improve functional balance, dynamic balance, and static balance in the elderly. The results of meta-analysis Showed that different exercises, high and significant effect on functional balance (ES = 0: z = 15.46 p = 0.001) and take-off and departure time (ES = 0: z = 11.96 p = 0.001) and a significant effect on static equilibrium (ES = 0: z = 6.77 p = 0.001). The results of this study showed that various sports exercises are effective in improving functional, dynamic, and static balance in the elderly.

    Keywords: Aging, Exercise, Functional Balance, Static Balance, Dynamic Balance
  • Fatemeh Ebrahimzadeh, Fatemeh Mehdizadeh saradj *, Saeid Norouzian-Maleki, Saeid Piri Pages 201-230

    The aim of the present study was to evaluate the scientific products in the field of physical activity of students in primary schools, using scientometrics and descriptive method and co-occurrence of keywords technique, Scopus and Pubmed databases were examined using VOSViewer and SPSS software. The findings identified 10 clusters in which the terms "obesity", "health promotion", "intervention" and "nutrition and health", "physical education" and "medical" in the most common category and "architecture and physical factors" it was one of the lesser-known areas. The growth of scientific production showed an upward trend that has accelerated since 2011. The share of the United States, Australia and Canada in the number of releases was the highest. Analysis of Iranian scientific products showed the highest level of cooperation with Malaysia, USA and New Zealand that 46.15% of the researches were focused on the medical, 23.07% nutrition, 15.38% rehabilitation and 7.69% on the field of behavioral and ergonomics.Most of these studies were conducted in primary schools in Tehran. More than 85% of these studies among the faculties of medical sciences and only 15% of the productions were the achievements of the faculties of architecture and management. Findings of this research, in addition to emphasizing the need to pay attention to the position of motor behavior in Iran due to the low trend of publication, will help future researchers to identify more of the leading gaps such as lack in non-medical fields, saving time by not dealing with repetitive topics, take steps to fill these gaps.

    Keywords: Physical Activity, Scientometrics, Children, Primary schools, Co-occurrence keywords