فهرست مطالب

پژوهش سلامت - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1400)

نشریه پژوهش سلامت
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سوسن سالاری، رسول روشن*، حمید پورشریفی، حجت الله فراهانی صفحات 1-11
    مقدمه

    مطالعه حاضر با هدف  طراحی پروتکل یکپارچه نگر مبتنی بر خودمراقبتی به شکل تحت وب و بررسی روایی این پروتکل در بین بیماران دیابتی نوع دو صورت گرفت.

    مواد و روش ها

     این پژوهش به لحاظ نوع طرح در دسته پژوهش های مورد-منفردبا طرح A-B است و جامعه آماری آن را بیماران دیابتی نوع دو  با محدوده سنی 80-17سال تشکیل می دادند. به شیوه نمونه گیری هدفمند تعداد سه بیمار دیابتی نوع دو انتخاب شده و از آن ها خواسته شد وارد سایت طراحی شده شوند و در ابتدا به سه پرسش نامه خودمراقبتی، کیفیت زندگی بیماران دیابتی و بهزیستی روانشناختی پاسخ داده و میزان قندخون خود (HbA1c) را ثبت کنند و سپس  وارد پروسه درمان شوند که به شکل تحت وب و در قالب 5 جلسه طراحی شده بود. داده های جمع آوری شده  با استفاده از نرم افزار Spss-21 و براساس تحلیل دیداری و شاخص های آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .

    نتایج

    طی تحلیل دیداری نمودارداده ها، پروتکل خودمراقبتی تحت وب در مورد سه بیمار دیابتی نوع دو اثربخش بود. بدین صورت که این پروتکل درمانی توانسته منجر به کاهش قند خون، افزایش کیفیت زندگی و افزایش بهزیستی روان شناختی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه برای بیماری دیابت درمان قطعی فعلا وجود ندارد، استفاده از پروتکل های درمانی مبتنی بر خودمراقبتی که بتواند موارد پزشکی و روانشناختی را با هم در بر داشته باشد در کاهش قندخون این بیماران و پیشگیری از عوارض بیماری بسیار موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: پروتکل، خودمراقبتی، تحت وب، دیابت نوع دو
  • سمیه احمدآبادی*، مریم لطفی، فیروزه علویان صفحات 12-23
    مقدمه

    برخی عوامل اجتماعی می توانند به عنوان یک سپر محافظتی در برابر مشکلات سلامت روان عمل کنند. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه ی سلامت اجتماعی با مشکلات سلامت روان در دانشجویان بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از حیث روش توصیفی-همبستگی و از لحاظ هدف بنیادی می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش را دانشجو-معلمان دانشگاه فرهنگیان استان خراسان رضوی (ایران) تشکیل می دادند که از میان آن ها 747 نفر به صورت در دسترس در دو پردیس دختران و پسران به عنوان گروه نمونه انتخاب شده و سپس به دو آزمون سلامت عمومی (GHQ-28) و مقیاس سلامت اجتماعی کییز (1998) پاسخ دادند.

    نتایج

    نتایج تحلیل رگرسیون چند گانه به شیوه ی هم زمان نشان داد که متغیرهای یکپارچگی اجتماعی (0.271-=T=-71.31، β)، پذیرش اجتماعی (0.19-=T=-5.428، β) و مشارکت اجتماعی (5.831-=T=-0.206، β) به طور معناداری، مشکلات سلامت روان را پیش بینی کرده و این متغیرها مجموعا 26 درصد از واریانس مشکلات سلامت روان را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    سلامت اجتماعی می تواند به عنوان یک مداخله در درمان مشکلات سلامت روان علاوه بر تمرکز بر عوامل درون فردی مورد توجه قرار گرفته و از این طریق موجب ارتقای سلامت روان شود.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، سلامت روان، یکپارچگی اجتماعی، پذیرش اجتماعی، مشارکت اجتماعی
  • نجمه رجبی شهرآبادی، افسانه شمشکی*، فهیمه کاظمی صفحات 24-31
    مقدمه

    زنجبیل گیاهی ضد التهاب است، اما اثرات آن بر فعالیت ورزشی کمتر بررسی شده است. هدف این پژوهش تعیین اثر یک جلسه تمرین شدید همراه با مکمل یاری زنجبیل بر سطوح پلاسمایی پروتیین واکنشگر C (CRP) در زنان تمرین کرده بود.

    مواد و روش ها

     تعداد 32 دختر جوان فعال به چهار گروه کنترل، مکمل، تمرین، مکمل همراه با تمرین (8 نفر در هر گروه) تقسیم شدند و گروه های تمرینی، آزمون فزاینده وامانده ساز بروس را در دو مرحله (قبل و بعد از مکمل یاری) اجرا کردند. آزمودنی های گروه مکمل و مکمل همراه با تمرین به مدت یک هفته، روزانه یک گرم پودر زنجبیل مصرف کردند. نمونه های خونی در دو نوبت قبل و بلافاصله پس از مرحله آزمایشی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی همبسته و تحلیل واریانس یک طرفه با با سطح معنی داری P کمتر از 0.05 استفاده شد.

    نتایج

    در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون، بین سطوح پلاسمایی CRP گروه کنترل و تمرین عدم تفاوت معنی دار و بین سطوح پلاسمایی CRP گروه مکمل و مکمل همراه با تمرین آزمون تفاوت معنی داری وجود داشت (0.017=P). از طرفی، بین سطوح پلاسمایی CRP چهار گروه تفاوت معنی داری وجود داشت (0.001=P)، به طوری که سطوح پلاسمایی CRP در گروه هایی که مکمل مصرف کردند نسبت به گروه هایی که مکمل مصرف نکردند، کاهش معنی داری داشته است.

    نتیجه گیری

    مکمل یاری زنجبیل می تواند سطوح پلاسمایی CRP را پس از یک جلسه تمرین شدید کاهش دهد. بنابراین، مصرف زنجبیل به عنوان یک مکمل ضد التهابی می تواند اثر مفیدی بر بهبود سیستم ایمنی و کاهش CRP در زنان تمرین کرده داشته باشد.

    کلیدواژگان: مکمل یاری زنجبیل، التهاب، پروتئین واکنشگر C، فعالیت ورزشی وامانده ساز
  • سحر آذری*، آریا حدادی، محمداسماعیل ابراهیمی صفحات 32-42
    مقدمه

    سندرم پیش از قاعدگی از شایع ترین اختلالات سنین باروری در زنان است. این سندرم با علایمی از افسردگی و اضطراب همراه است، مدیریت استرس و کاهش اضطراب احتمالا می تواند در تخفیف علایم این سندروم موثر باشد. لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش شناختی رفتاری مدیریت استرس بر کاهش علایم افسردگی زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.

    مواد و روش ها

     این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه آزمایش و گروه کنترل بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی زنان 15 تا 45 ساله ی شهر همدان بوده که از میان مبتلایان 40 نفر به صورت خوشه ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش تحت 10 جلسه آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری قرار گرفت و گروه کنترل هیچگونه آموزشی دریافت نکرد. هر دو گروه قبل و بعد از مداخله به  فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی بک (1996) پاسخ دادند و نتایج با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد وضعیت افسردگی در  گروه آزمایش قبل از مداخله 5.36 ± 26.4 بود که بعد از اجرای درمان و مداخله به 4.56 ± 18.75 رسید که کاهش معناداری را نشان میداد (P=0.01). ولی در گروه کنترل قبل از آزمایش 10.38 ± 26.5 بود که به 8.74 ± 27.55 رسیده و تغییرمعناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که آموزش شناختی رفتاری مدیریت استرس بر کاهش علایم افسردگی زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی موثر بوده است و می توان از نتایج این پژوهش در راستای توسعه بهداشت و سلامت جامعه بهره برد.

    کلیدواژگان: مدیریت استرس، درمان شناختی- رفتاری، سندرم پیش از قاعدگی، افسردگی زنان
  • مسعود قاصدی، زهرا بردن*، پریسا قهرمانی صفحات 43-49

    این مطالعه مروری با هدف بررسی مطالعات انجام شده در زمینه پیامدهای روان شناختی ویروس کرونا در ایجاد نشانه های وسواس فکری عملی در دوران کرونا در زمان پنومونی انجام گرفت. نتایج حاصل از بررسی مقالات نشان داد ترس از ابتلا به کووید-19 دارای تاثیری مثبت و معنی دار بر اختلال وسواس فکری-عملی می باشد. علاوه بر این، ترس از ابتلا به کووید-19 در نشانه افسردگی و اضطراب نقش مثبت و پیش بینی کننده دارد. همچنین، ترس از ابتلا به کووید-19 افراد دارای اختلال وسواس فکری-عملی را تحت تاثیر قرار می دهد. این تاثیر در وهله اول با واکنش پذیری هیجانی مرتبط است. همچنین سطح بالای واکنش پذیری هیجانی تاثیر کووید-19 بر اختلال وسواس فکری-عملی را  نمایان می سازد.

    کلیدواژگان: کووید-19، اختلال وسواس فکری-عملی، واکنش پذیری هیجانی، افسردگی، اضطراب
  • محمد میلان، فاطمه نسیمی*، ایمان حفیظی، مریم قربان زاده، یوسف حسینی صفحات 50-58
    مقدمه

    بیماری های ناتوان کننده و مزمن، فرد را با سوالاتی درباره معنا و هدف در زندگی مواجه می کنند. بسیاری از بیماران سلامت معنوی را به عنوان عامل ایجاد معنا و هدف در زندگی و ارتقاء دهنده کیفیت زندگی می شناسند. بنابراین هدف این مطالعه بررسی سطح سلامت معنوی در بیماران تحت درمان با همودیالیز بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی همبستگی 82 بیمار تحت درمان با همودیالیز به روش سرشماری انتخاب شدند. جامعه پژوهش کلیه بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به مرکز همودیالیز بودند. به کمک پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون داده های لازم گردآوری شد و با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران 5/12±9/60 بود که بیشتر زن بودند (4/54 درصد)، همجنین 3/96 درصد از واحدهای پژوهش متاهل بودند که از میان تمام شرکت گنندگان 61 درصد آنها سابقه بیماریهای زمینه ای داشتند. یافته های پژوهش نشان داد که سلامت مذهبی و معنوی بیماران تحت همودیالیز در سطح متوسط و همچنین سلامت وجودی این افراد در سطح پایین قرار دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد سلامت معنوی در افراد تحت همودیالیز مورد بررسی در سطح متوسطی قرار دارد. با توجه به تاثیر نارسایی مزمن کلیه و همودیالیز بر ابعاد مختلف جسمی و روانی بیماران پیشنهاد می گردد پرستاران با رویکرد مراقبت کل نگر با تاکید بر بعد معنوی مراقبت در دستیابی به ارتقاء سطح سلامت معنوی بیماران تلاش کنند.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، همودیالیز، نارسایی کلیه
  • مسلم انصاری نسب*، نجمه بیدمال صفحات 59-74
    مقدمه

    یکی از موضوعاتی که امروزه باعث به چالش کشیده شدن بسیاری از کشورها شده است موضوع جهانی سازی است. ازآنجایی که بخش سلامت نیز در جهان به سرعت در حال رشد است، لذا این مطالعه برای اولین بار به بررسی اثر مولفه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جهانی شدن بر امید به زندگی زنان و مردان در ایران پرداخته است.

    مواد و روش ‏ها

    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و کاربردی با استفاده از داده‏های سری زمانی با رویکرد اقتصاد کلان انجام شد. داده‏ های مولفه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جهانی شدن از KOF و داده‏ های دیگر همگی از بانک جهانی استخراج شده و دوره زمانی 1979 تا 2018 را شامل می‏ شود. مدل ها در نرم افزار Stata 14 و با روش رگرسیون کوانتیل برآورد شده است.

    نتایج

    با توجه به مقایسه نتایج بدست آمده می‏توان دریافت شاخص اجتماعی جهانی شدن و سپس شاخص اقتصادی جهانی شدن، تاثیر مهم و معناداری بر امید به زندگی مردان نسبت به زنان در ایران داشته است و شاخص سیاسی جهانی ‏شدن اثر معناداری نداشته است. همچنین اثر شاخص اجتماعی جهانی شدن بر امید به زندگی مردان بیش از 2 برابر اثر این شاخص بر امید به زندگی زنان محاسبه شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیرپذیری بیشتر امید به زندگی مردان نسبت به زنان، پیشنهاد می‏ شود نقش زنان در مسایل اجتماعی به میزان لازم دیده شود و به ویژه با غنا بخشی به زندگی زنان، احساس امید و مفید بودن اجتماعی در آنان افزایش یابد. از سوی دیگر فرهنگ‏سازی استفاده از ملزومات اجتماعی جهانی شدن، تقویت ادغام اقتصادی در فرآیند اقتصادی جهانی شدن جهت بهبود حوزه سلامت و افزایش امید به زندگی مردان و زنان  در ایران اکیدا توصیه می‏ شود.

    کلیدواژگان: شاخص اقتصادی جهانی شدن، شاخص اجتماعی جهانی شدن، شاخص سیاسی جهانی شدن، امید به زندگی، رگرسیون کوانتیل
  • مهدی جعفری، رمضانعلی عطایی، مصطفی مه آبادی* صفحات 75-86

    تعداد جهش های اتفاق افتاده در عامل بیماری Covid-19 مکانیسم های درمان و پیشگیری را با مشکل مواجهه نموده است. بنابراین تعیین ماهیت و علل جهش های ایجادشده و پیش بینی جهش های احتمالی آینده از اولویت های تحقیقاتی بشمار می روند. ازاین رو، هدف این مقاله مروری بررسی یافته های علمی منتشرشده در خصوص جهش های ژنوم S به ویژه در ناحیه RBD و پیش بینی جهش های احتمالی آینده بود. نتایج بررسی ما نشان داد که عامل کووید 19 ویروسی تک رشته ای از خانواده کرونا ویریده دارای RNA تک رشته ای با طول ژنوم حدود bp 29881 است (GenBank no MN908947). ژنوم این ویروس 9860 اسیدآمینه را رمز می کند که شامل قطعات ژنی، پروتیین های ساختاری و غیر ساختاری است. ژن های S، E، M و N وظیفه رمز کردن پروتیین های ساختاری را بر عهده دارند و پروتیین های غیر ساختاری، شامل nsp و ORF می باشند. ظهور این بیماری باعث اتخاذ استراتژی های نو برای تشخیص و درمان و تولید واکسن شد. عدم موفقیت روش های مدیریت درمان بیماری به دلیل وقوع جهش های متعدد در ژنوم Covid-19 بوده است. بیشترین جهش ها در پروتیین S ویروس گزارش شده است. در گلیکوپروتیین S جایگاهی به نام Receptor-Binding Domain (RBD) وجود دارد که از طریق آن ویروس به گیرنده خود متصل می شود. تغییرات در این ناحیه مسیولیت اصلی اتصال به گیرنده (ACE2) Angiotensin-converting enzyme 2 را به عهده دارد. درنتیجه نقش اساسی در ایجاد واریانت های جدید را به خود اختصاص داده و عامل اصلی در انتشار ویروس است. شناخت جهش های ثبت شده در این قسمت از ویروس اثرات زیادی بر دانش ما داشته است. علاوه بر آن، با انجام آنالیز این جهش ها احتمالا بتوان تغییرات ژنومی آینده ویروس را پیش بینی کرد.

    کلیدواژگان: کروناویروس، کووید-19، سندرم حاد تنفسی، جهش، دامنه اتصال گیرنده RBD
|
  • Susan Salary, Rasul Roshan*, Hamid Pour Sharifi, Hojjatollah Farahani Pages 1-11
    Introduction

    The aim of this study was to design an integrated protocol based on self-care in web form and to evaluate the validity of this protocol among type 2 diabetic patients.

    Materials and Methods

    In terms of the type of study, this study is in the category of case-individual studies with A-B project and its statistical population consisted of type 2 diabetic patients with an age range of 17-80 years. By purposeful sampling method, three type 2 diabetic patients were selected and asked to enter the designed site and first answered the three questionnaires of self-care, quality of life of diabetic patients and psychological well-being and recorded their blood sugar level (HbA1c) and then enter the treatment process, which was designed on the web in the form of 5 sessions. The collected data were analyzed using Spss-21 software based on visual analysis and descriptive statistics.

    Results

    During visual analysis of the data graphs, the subordinate self-care protocol was effective in three type 2 diabetic patients. Thus, this treatment protocol has been able to reduce blood sugar, increase quality of life and increase psychological well-being in people with type 2 diabetes.

    Conclusion

    Considering that there is currently no definitive treatment for diabetes, the use of self-care based treatment protocols that can include medical and psychological cases is very effective in lowering blood sugar in these patients and preventing complications of the diabetes mellitus.

    Keywords: Self-care, Web-based Protocol, Type 2 Diabetes Mellitus
  • Somayeh Ahmadabadi*, Maryam Lotfi, Firozeh Alavian Pages 12-23
    Introduction

    Some social factors can act as a protective shield against mental health problems. The aim of this study was to determine the relationship between social health and mental health problems in students.

    Materials and Methods

    This study is a descriptive-correlation method and a fundamental goal. The statistical population of this study consisted of students-teachers of Farhangian University of Khorasan Razavi Province (Iran) from which 747 people were selected by available method and then, responded to two tests of General Health (GHQ-28) and Keys Social Health Scale (1998).

    Results

    The results of multiple regression analysis in a simultaneous manner showed that the variables of social integration (T = -71.31, β = -0.271), social acceptance (T = 5.428, β = -0.190) and social participation (T = -5.831, β = -0.206) significantly predict mental health problems and these variables together explain 26% of the variance of mental health problems.

    Conclusion

    Social health can be considered as an intervention in the treatment of mental health problems in addition to focusing on interpersonal factors and thus promote mental health.

    Keywords: Social Health, Mental Health, Social Integration, Social Acceptance, Social Participation
  • Najme Rajabi Shahrabadi, Afsaneh Shemshaki*, Fahimeh Kazemi Pages 24-31
    Introduction

    Ginger is an anti-inflammatory plant, but its effects on exercise have been less studied. The aim of this study was to determine the effect of an intense training session with ginger supplementation on plasma levels of C-reactive protein (CRP) in trained women.

    Materials and Methods

    A total of 32 young active girls were divided into four groups: control, supplement, exercise, supplement with exercise (8 people in each group) and the exercise groups took the Bruce Exhaustion Test in two stages (before and after Supplement help) performed. Subjects in the supplement and supplement groups consumed one gram of ginger powder daily with exercise for one week. Blood samples were collected twice before and immediately after the experimental stage. Correlated t-test and one-way analysis of variance with a significance level of P<0.05 were used to analyze the data.

    Results

    There was no significant difference between plasma CRP levels of control and training group in the post-test versus pre-test, but there was a significant difference between plasma CRP levels of supplement and supplement with training group (P=0.017). Furthermore, there was a significant difference between the plasma CRP levels of four groups (P=0.001), so that the plasma CRP levels had a significant decrease in supplementation groups than in non-supplementation groups.

    Conclusion

    Ginger supplementation can reduce plasma CRP levels after one session of intensive training. Thus ginger as an anti-inflammatory supplement can have a beneficial effect on the improvement of the immune system and reduce CRP in trained women.

    Keywords: Ginger supplementation, Inflammation, C-reactive protein, Exhaustive exercise
  • Sahar Azari*, Arya Haddadi, MohammadIsmail Ebrahimi Pages 32-42
    Introduction

     Premenstrual syndrome is one of the most common disorders of puberty age in women. This syndrome is associated with symptoms of depression and anxiety, stress management and anxiety reduction can probably be effective in relieving the symptoms of this syndrome. Therefore, this study was conducted to investigate the effect of cognitive-behavioural stress management training on reducing depressive symptoms in women with premenstrual syndrome.

    Materials and Methods

    This was a quasi-experimental study of pre-test and post-test with experimental group and control group. The statistical population included all women aged 15 to 45 years in Hamadan city (Iran) who were selected from 40 patients in clusters and randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group underwent 10 sessions of cognitive-behavioural stress management training and the control group did not receive any training. Both groups answered the short form of Beck Depression Inventory (1996) before and after the intervention and the results were analysed using multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that the depressive state in the experimental group before the intervention was 26.4 ± 5.36 which after treatment and intervention reached 18.75 ± 4.56 which showed a significant decrease (P=0.01). But in the control group before the experiment, it was 26.5 ± 10.38, which reached 27.55 ± 8.74, with no significant change.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that cognitive-behavioural stress management training was effective in reducing depressive symptoms in women with premenstrual syndrome and the results of this study can be used to develop public health.

    Keywords: Stress Management, Cognitive-Behavioral Therapy, Premenstrual Syndrome, Women Depression
  • Masoud Ghasedi, Zahra Bardan*, Parisa Ghahremani Pages 43-49

    This review study was conducted to review the studies on the psychological consequences of Covid-19 in the development of symptoms of practical obsessive-compulsive disorder (OCD) during pneumonia. The results showed that fear of developing Covid-19 has a positive and significant effect on OCD. In addition, the fear of developing Covid-19 plays a positive and predictive role in the symptoms of depression and anxiety. Also, the fear of developing Covid-19 affects people with OCD. This effect is primarily related to emotional responsiveness. The high level of emotional responsiveness also demonstrates the effect of Covid-19 on OCD.

    Keywords: Covid-19, Obsessive-Compulsive Disorder, Emotional Reactivity, Depression, Anxiety
  • Mohammad Milan, Fateme Nasimi*, Iman Hafizi, Maryam Ghorbanzade, Yosef Hosseini Pages 50-58
    Introduction

    Chronic and debilitating diseases confront the person with questions about the meaning and purpose of life. Many patients recognize spiritual health as a factor that creates meaning and purpose in life and promotes quality of life. Therefore, the aim of this study was to evaluate the level of spiritual health in patients undergoing hemodialysis.

    Materials and Methods

    In this descriptive correlational study, 82 patients undergoing hemodialysis were selected by census method. The study population was all patients undergoing hemodialysis referred to the hemodialysis center. Necessary data were collected using the Pulotzin and Ellison Spiritual Health Questionnaire and analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    The mean age of patients was 60.9 12 12.5, most of whom were female (54.4%), and 96.3% of the research units were married, of which 61% had a history of underlying diseases. Findings showed that the religious and spiritual health of patients undergoing hemodialysis is moderate and also the existential health of these people is low.

    Conclusion

    The results of this study show that spiritual health in people undergoing hemodialysis is moderate. Due to the effect of chronic renal failure and hemodialysis on various physical and mental dimensions of patients, nurses with a holistic care approach with an emphasis on the spiritual dimension of care to strive to improve the spiritual health of patients.

    Keywords: Spiritual Health, Hemodialysis, Renal Failure
  • Moslem Ansarinasab*, Najmeh Bidmal Pages 59-74
    Introduction

    Globalization is today one of the issues that has challenged many countries. As rapid growing the health in the world, this study is the first to examine the effect of economic, social and political components of globalization on the life expectancy of men and women in Iran.

    Materials and Methods

    This study was a descriptive-analytical and applied study using time series data with a macroeconomic approach. The economic, social, and political components of globalization data are all extracted from the KOF and other data from the World Bank, covering the period 1979 to 2018. The models are estimated in Stata 14 software using quantum regression method.

    Results

    According to the comparison of the obtained results, it can be seen that the social index of globalization and then the economic index of globalization has a significant effect on the life expectancy of men compared to women in Iran. But the political index of globalization has not had a significant effect. Also, the effect of the globalization index of globalization on men's life expectancy has been calculated more than twice the effect of this index on women's life expectancy.

    Conclusion

    Due to the greater susceptibility of men's life expectancy than women, it is suggested that the role of women in social issues be seen to the extent necessary, and especially by enriching women's lives, increase their sense of hope and social usefulness. On the other hand, creating a culture of using the social necessities of globalization, strengthening economic integration in the economic process of globalization, improving health and increasing the life expectancy of men and women in Iran is strongly recommended.

    Keywords: Economic Globalization Index, Social Globalization Index, Political Globalization Index, Life Expectancy, Quintile Regression
  • Mahdi Jafari, RamezanAli Ataee, Mostafa Mahabadi* Pages 75-86

    The number of mutations that have caused Covid-19 disease has hampered treatment and prevention mechanisms. Therefore, determining the nature and causes of the mutations created and predicting possible future mutations are among the research priorities. Therefore, the purpose of this article was to review the published scientific findings regarding mutations in the S genome, especially in the RBD region, and to predict possible future mutations. The results of our study showed that Covid factor 19 is a single-stranded virus from the corona viridae family with single-stranded RNA with a genome length of about 29881 bp (GenBank no MN908947). The virus genome encodes 9860 amino acids, which include gene fragments, structural and non-structural proteins. The S, E, M, and N genes are responsible for encoding structural proteins, and non-structural proteins include nsp and ORF. The emergence of this disease led to the adoption of new strategies for the diagnosis, treatment and production of vaccines. The failure of disease management methods has been due to the occurrence of multiple mutations in the Covid-19 genome. Most mutations in the S protein of the virus have been reported. In glycoprotein S, there is a site called the Receptor-Binding Domain (RBD) through which the virus attaches to its receptor. Changes in this region are primarily responsible for binding to the ACE2 receptor (Angiotensin-converting enzyme 2) receptor; therefore, it plays a key role in the development of new variants and is a major factor in the spread of the virus. Understanding the mutations in this part of the virus has had a profound effect on our knowledge. In addition, by analyzing these mutations, it is possible to predict future genomic changes in the virus.

    Keywords: Coronavirus, Covid-19, Acute Respiratory Syndrome, Mutation, Receptor Binding Domain