فهرست مطالب

تحقیقات در ارولوژی - سال پنجم شماره 1 (بهار و تابستان 1400)

مجله تحقیقات در ارولوژی
سال پنجم شماره 1 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمیدرضا ناصح*، معصومه رضائی، کیوان غلامجانی مقدم، احسان کاظم نژاد لیلی، الهه شهاب، علی قاسمی صفحات 1-9
    سابقه و هدف

     هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط ترکیبات شیمیایی (جنس) سنگ با نتایج نفرولیتوتومی از راه پوست از نظر وضعیت پاک سازی سنگ و مدت زمان جراحی است.

    مواد و روش ها

     در یک مطالعه مقطعی اطلاعات 113 بیمار که تحت نفرولیتوتومی از راه پوست قرار گرفتند، شامل ترکیبات شیمیایی سنگ، میزان پاک سازی سنگ و مدت زمان جراحی استخراج و از نظر آماری تحلیل شد.

    یافته ها

     در بررسی تک متغیره، اختلاف معنی داری در گروه با و بدون نتیجه پاک سازی سنگ از نظر میانگین درصد فسفات کلسیم، اگزالات کلسیم، اسید اوریک و سنگ عفونی مشاهده نشد (0.05>p). ارتباط بین درصد جزء فسفات کلسیم، درصد جزء اگزالات کلسیم و درصد جزء اسید اوریک با مدت زمان جراحی نیز از نظر آماری معنادار نبود (0.05>p). همچنین تفاوت معنی داری از نظر میانگین مدت زمان جراحی بین دو گروه با و بدون سنگ عفونی مشاهده نشد (17.38±47.00 در مقابل 20.98±45.99، 0.817P=). در بررسی تحلیل رگرسیون چندمتغیره هیچ کدام از ترکیبات فسفات کلسیم، اگزالات کلسیم، اسید اوریک و سنگ های عفونی جزء عوامل تاثیرگذار بر نتیجه پاک سازی سنگ و مدت زمان جراحی نبودند (0.05>p).

    نتیجه گیری

     ترکیبات شیمیایی سنگ هیچ گونه تاثیری بر مدت زمان جراحی و نتیجه پاک سازی سنگ در نفرولیتوتومی از راه پوست در درمان سنگ های دستگاه ادراری فوقانی ندارد.

    کلیدواژگان: اسید اوریک، اگزالات کلسیم، سنگ کلیه، فسفات کلسیم، مدت جراحی، نفرولیتوتومی از راه پوست (PCNL)
  • شهرزاد هواخواه*، عبدالله رازی، سعید فروزانیان، فائزه قدرتی، شیما کوهستانی صفحات 10-15
    سابقه و هدف

    به بزرگ شدن غده پروستات با وجود علایم ادراری بدون شواهد بدخیمی، هیپرپلازی خوش خیم پروستات (Benign Prostatic Hyperplasia: BPH) گفته می شود. خط اول درمان BPH، درمان دارویی است و برای بیمارانی که به درمان دارویی پاسخ مناسب نمی دهند، مداخله جراحی به عنوان درمان انجام می شود. خون ریزی یکی از خطرناک ترین و جدی ترین عوارض جراحی پروستات است. اغلب، خون ریزی عارضه قابل توجهی است و به افزایش عوارض و گاهی اوقات مرگ ومیر منجر می شود. در صورت تداوم خون ریزی، ممکن است به انتقال خون نیاز باشد. همچنین خون ریزی ادراری ممکن است به احتباس لخته در دوره بعد از عمل منجر شود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، 87 بیمار با هیپرپلازی خوش خیم پروستات بررسی شدند که در مدت زمان یک سال تحت مداخله جراحی (پروستاتکتومی باز و برداشتن پروستات از طریق مجاری ادراری) قرار گرفته بودند. میزان ترنسفیوژن پک سل در این بیماران بر اساس روش جراحی و سایر متغیرها تعیین و مقایسه شد. درنهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران 9.56 ± 71.3 سال بود. 26.4 درصد از افراد زیر 65 سال بودند، 93.1 درصد تحت عمل جراحی برداشتن پروستات از طریق مجاری ادراری قرار گرفتند و در 7.7 درصد انتقال خون داشتند. 12.6 درصد دیابت، 41.4 درصد فشارخون، 10.3 درصد بیماری ایسکمیک قلب، 1.1 درصد اختلال چربی خون و 3.4 درصد کم کاری تیرویید داشتند. هموگلوبین قبل از عمل 1.83 ± 13.16 و بعد از عمل 2.17 ± 12.33، هماتوکریت قبل از عمل 4.84 ± 38.64 و بعد از عمل 5.72 ± 36.72 بود.

    نتیجه گیری

    روش جراحی پروستات موسوم به TURP در مقایسه با جراحی باز به ترنسفیوژن خون کمتری نیاز داشت. سن بیماران و سابقه بیماری های زمینه ای ارتباط معنی داری با درصد انتقال خون در این بیماران نداشت. بااین حال، فراوانی ترنسفیوژن خون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون بیشتر از سایر بیماری ها بود، اما این ارتباط معنادار گزارش نشد.

    کلیدواژگان: پروستات، پروستاتکتومی، ترنسفیوژن، جراحی، TURP
  • محسن محمد رحیمی*، مهدی همتی قاوشوق، افشار زمردی، منصور شعبانی فرد صفحات 16-21
    سابقه و هدف

     تعیین کارایی عمل پیوند کلیه، میزان بقای بیماران بعد از عمل و نقش عوامل موثر بر این بقا اهمیت ویژه ای دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان بقای گیرندگان پیوند کلیه از اهداکنندگان کاداور در بیماران بخش پیوند بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در طول 5 سال اخیر است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی بیماران گیرنده پیوند از کاداور وارد مطالعه شدند. داده ها از سوابق بیماران گیرنده و دهنده کلیه، بررسی آزمایش های خون و ادرار و پیگیری بیماران ثبت شده درپرونده ها جمع آوری شد. مطالعات مورد نیاز شامل قد، وزن، شاخص توده بدنی، سن دهنده و گیرنده، جنس دهنده و گیرنده، گروه خونی و RH دهنده و گیرنده، نسبت فامیلی دهنده و گیرنده، سمت کلیه دهنده و گیرنده، مدت دیالیز، سال پیوند، مدت بقای پیوند، مدت بقای بیمار، سایر داروهای مصرفی (داروهای قلبی، فشار خون، آسپرین، کاهنده چربی و سایر موارد) بود.

    یافته ها

     در پژوهش حاضر میزان بقای 1، 2، 3 و 5 ساله پیوند کلیه به ترتیب 97، 90.9، 79.1 و 67 درصد بود. همچنین میزان بقای 1، 2، 3 و 5 ساله بیماران به ترتیب 98 ، 95.5، 90.9 و 87.4 درصد بود. همچنین رابطه آماری معناداری بین جنسیت و سن دهنده و گیرنده کلیه با میزان بقای پیوند کلیه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     پیوند کلیه مناسب ترین روش درمانی برای بیماران نارسایی مزمن کلیه است که بقای بهتر و افزایش کیفیت زندگی را برای بیمار به ارمغان می آورد.

    کلیدواژگان: اهداکنندگان کاداور، بقای بیماران، بقای پیوند، پیوند کلیه، تبریز
  • سید حبیب الله موسوی بهار، مه زاد روستایی حسین آبادی، مهدی کمکی*، شهریار امیرحسنی صفحات 22-28
    سابقه و هدف

     سرطان مثانه یکی از سرطان های شایع در دنیاست. در برخی مطالعات به کمبود ویتامین D در این بیماران اشاره شده است. کمبود ویتامین D ممکن است با اختلال در واکنش سلول های جدار مثانه در مقابل سلول های غیرعادی خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد شاهدی از 226 بیمار که با هماچوری گراس (Gross Hematuria) برای تشخیص سرطان مثانه به درمانگاه ارولوژی بیمارستان شهید بهشتی همدان مراجعه کرده بودند، 76 نفر مبتلا به سرطان مثانه (گروه مورد) و 150 نفر غیر مبتلا به سرطان مثانه (گروه کنترل) انتخاب شدند. در هر دو گروه سطح سرمی ویتامین D اندازه گیری و مقایسه شد. داده های مطالعه با نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سطح سرمی ویتامین D در گروه مورد و شاهد به ترتیب 23.78 و 27.20 نانوگرم در میلی لیتر بود (0.69=P). در گروه های مورد و شاهد به ترتیب 50 و 34 درصد از افراد کمبود متوسط و شدید ویتامین D داشتند (0.020=P). میانگین اندازه تومور در موارد نرمال و کمبود خفیف ویتامین D 2.66 و در موارد متوسط و شدید 4 سانتی متر بود (0.007=P)

    نتیجه گیری

    کمبود ویتامین D علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه، در بیماران مبتلا نیز با افزایش اندازه تومور همراه است.

    کلیدواژگان: سرطان، سرطان مثانه، سیستم ادراری، ویتامین D
  • رحیم پورامیری، رویا رییسی*، لطف الله کریمی، مصطفی نادری، زهرا صناعی، فاطمه شیدا صفحات 29-34
    سابقه و هدف

     برخلاف سنگهای کلیوی افراد بالغ، در بیشتر موارد در سنگ های کلیوی اطفال زمینه ارثی وجود دارد و این موضوع پزشکان درگیر در طب کودکان را متقاعد میسازد که در بیشتر موارد بررسی متابولیک را در کودکان با سخت گیری بیشتری نسبت به افراد بالغ انجام دهند. لذا این مطالعه با هدف بررسی ریسک فاکتورهای متابولیک در کودکان مبتلا به سنگ کلیه در استان همدان انجام شد تا پایه مطالعات بیشتر در راستای پیشنهاد حذف اقدامات تشخیصی بی مورد در این زمینه باشد.

    مواد و روش ها

    به منظور انجام این پژوهش، 270 کودک با تشخیص سنگ ادراری وارد مطالعه شدند. پس از معاینه و ثبت اطلاعات دموگرافیک، بررسی آزمایشگاهی سرم بیماران از نظر کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، بی کربنات، اسیداوریک، منیزیوم، کراتینین و آلکالین فسفاتاز انجام شد. همچنین ادرار بیماران از نظر مقادیر دفعی نمونه راندوم صبحگاهی کلسیم، اگزالات، سیترات، سدیم، اسیداوریک و... بررسی شد.

    یافته ها

     از بین 270 کودک مبتلا به سنگ کلیه، بین جنسیت پسر با هایپرکلسیوری و هایپراگزالوری ارتباط معنیداری مشاهده شد. از سوی دیگر، بین اندازه سنگ با تحلیل ادرار مختل و کشت ادرار مثبت ارتباط معنیداری یافت شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، عوامل خطر متابولیک ادراری به طور گسترده در کودکان مبتلا به سنگ ادراری وجود دارد و هایپرکلسیوری شایع ترین اختلالی است که مشاهده می شود. در پایان توصیه می شود در بررسی سنگ کلیه در کودکان، پس از رد ناهنجاری ها و عفونت های مجاری ادراری، بررسی متابولیک ادرار شامل اندازه گیری تصادفی کلسیم به کراتینین در ادرار صبحگاهی به منظور کاهش پیامدهای اقتصادی آزمایشات گسترده انجام شود.

    کلیدواژگان: ریسک فاکتور متابولیک، سنگ ادراری، کودکان
  • سید حبیب الله موسوی بهار، مهدی ونایی*، حمیدرضا معین صفحات 35-38
    سابقه و هدف

     سنگ های دیستال حالب یکی از شایع ترین مشکلات دستگاه ادراری هستند و با علایمی از قبیل درد شکم، تهوع، استفراغ، سوزش و تکرر ادرار و نیز هماچوری بروز می یابند. در صورتی که علایم سنگ های تحتانی حالب تیپیک نباشند، ممکن است به اشتباه تشخیصی بیماری منجر شوند.

    معرفی بیمار

    در این مطالعه، یک بیمار 31 ساله با علایم بالینی پروستاتیت و با آزمایش و سونوگرافی نرمال را بررسی می کنیم که با تشخیص پروستاتیت حاد چند هفته تحت درمان قرار گرفت، اما هیچ گونه بهبودی حاصل نشد.

    نتیجه گیری

    با ارزیابی تکمیلی از طریق IVP متوجه سنگ دیستال حالب راست شدیم که با جراحی TUL بلافاصله بهبودی کامل به دست آمد.

    کلیدواژگان: پروستاتیت، سنگ شکنی، سنگ حالب
  • سید محمد قهستانی، حسین امیرزرگر، رضا عباسیون، فاطمه گیتی نورد* صفحات 39-42
    سابقه و هدف

     شکست هیپوسپادیاس یک مشکل چالش برانگیز است که برای اصلاح مجدد نیاز به تخصص و پشتکار زیادی دارد. بیشتر اوقات یک بافت سالم باید در محل بافت اسکاری پیوند زده شود. این تکنیک ها معمولا در جلسات متعدد جراحی انجام می شوند، زیرا توبولاریزاسیون اولیه گرفت با افزایش عوارض همراه است.

    مواد و روش ها

    در مجموع 11 بیمار با هیپوسپادیاس میانی شفت تا دیستال تحت ترمیم قرار گرفتند. هر بیمار دو یا سه تلاش جراحی ناموفق برای ترمیم هیپوسپادیاس انجام داده بود. تمام عملیات بازسازی salvage با مسیولیت اصلی یک جراح انجام شد. میانگین پیگیری 2.5 سال بود. این تکنیک جراحی جدید به نام Inlay Buccal, Skin Onlay (BISO) نامیده شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 9 بیمار دارای میاتوس در راس و جریان ادرار مستقیم بودند. در دو مورد، رگرسیون گلنس و پاشش جریان ادرار مشاهده شد. در هر دو مورد، از فلپ لوزی پری میاتال استفاده شده بود. هیچ فیستول یا تنگی در طول پیگیری اتفاق نیفتاد. در هر نه مورد، والدین رضایت داشتند، اگرچه ما هیچ سیستم امتیازدهی، پرسشنامه استاندارد، یا تصاویر مرجعی را که والدین بتوانند نتایج زیبایی را با آن مقایسه کنند، به کار نبردیم.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که BISO در موارد هیپوسپادیاس دیستال با plate اسکاری در بسیاری از موارد نیاز به انجام دومین جلسه جراحی را مرتفع می کند.

    کلیدواژگان: اورتروپلاستی تک مرحله ای، جراحی مجدد، هیپوسپادیاس
|
  • Hamidreza Nasseh*, Masoumeh Rezaei, Keivan Gholamjani Moghaddam, Ehsan Kazemnezhad, Elaheh Shahab, Ali Ghasemi Pages 1-9
    Background and Objective

    The present study aimed to assess the association between stone chemical compositions and Percutaneous Nephrolithotomy (PCNL) outcomes (stone-free result, operative time).

    Materials and Methods

    In this analytical cross-sectional study, the data of 113 patients who underwent PCNL, including stone chemical composition, stone-free result, and operative time, were recorded and analyzed.

    Results

    In univariate analysis, no significant differences were observed between the group with the stone-free result and the group without stone-free result in mean percentages of calcium phosphate, calcium oxalate, uric acid, and the frequency of infectious stones time (P>0.05). Moreover, operative time was not significantly correlated with the percentages of calcium phosphate, calcium oxalate, and uric acid components (P>0.05). In addition, no significant difference was detected between the two groups (with and without infectious stones) in terms of mean operative time (47.00±17.38 vs. 45.99±20.98; P=0.817). In multivariate regression analysis, none of calcium phosphate, calcium oxalate, uric acid, and infectious stone were the predictive factors affecting stone-free result and operative time.

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, the compositions of upper urinary tract stones had no effect on the stone-free result and operative time in PCNL.

    Keywords: Calcium Oxalate, Calcium Phosphate, Kidney Calculi, Operative Time, Percutaneous Nephrolithotomy (PCNL), Uric Acid
  • Shahrzad Havakhah*, Abdollah Razi, Saeed Forouzanian, Faezeh Ghodrati, Shima Kouhestani Pages 10-15
    Background and Objective

    Benign Prostatic Hyperplasia (BPH) is defined as the enlargement of the prostate gland in the presence of urinary symptoms without any evidence of malignancy. For patients who have failed medical treatment as the first line of therapy, surgical intervention will be administered as the treatment. Hemorrhage is one of the most dreadful and serious complications of prostate surgery. Bleeding can often be significant and lead to increased morbidity and occasionally mortality. If it persists, it may necessitate blood transfusion and can lead to clot retention in the postoperative period.

    Materials and Methods

    This study was conducted on 87 patients with benign prostatic hyperplasia, who underwent surgical intervention (open prostatectomy and transurethral resection of the prostate) for a year. The volume of packed cell transfusion in these patients was determined and compared based on the surgical method and other variables. The collected data were analyzed in SPSS (version 24).

    Results

    The mean age of the patients was 71.3±9.56 years, and 26.4% of the subjects were under 65 years old. Among the cases, 93.1% of patients underwent transurethral resection of prostate surgery and 7.7% received a blood transfusion. It was found that 41.4%, 12.6%, 10.3%, 3.4%, and 1.1% of the participants had high blood pressure, diabetes, ischemic heart disease, hypothyroidism, and dyslipidemia, respectively. The means of pre- and post-operative hemoglobin were obtained at 13.16±1.83 and 12.33±2.17, respectively, and those of pre- and post-operative hematocrit were estimated at 38.64±4.84 and 36.72±5.72, respectively.

    Conclusion

    Transurethral resection of prostate surgery had a lower rate of blood transfusion, compared to open surgery. The age of the patients and a history of underlying diseases were not significantly related to blood transfusion percentage in these patients. However, the frequency of blood transfusion was higher in patients with hypertension than in those with other diseases; nevertheless, it was not significant.

    Keywords: Prostate, Prostatectomy, Surgery, Transfusion, TURP
  • Mohsen Mohammad Rahimi*, Mahdi Hemmati Ghavshough, Afshar Zomorrodi, Mansour Shabanifard Pages 16-21
    Background and Objective

    Determining the efficiency of kidney transplantation, the survival rate of patients after surgery, and the role of factors affecting this survival is of particular importance. The present study aimed to assess the survival rate of recipients of cadaveric-donor kidneys in the transplant unit of Imam Reza (AS) Hospital in Tabriz during the last five years.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was conducted on the recipients of cadaveric-donor kidneys. The data were collected from documents of donor patients, evaluation of blood and urine tests, and follow-up. The required examinations included height, weight, body mass index, age of recipient and donor, blood group, and RH of donor and recipient, donor-recipient kinship, duration of dialysis, year of transplantation, duration of transplantation, duration of patient survival, other drugs (aspirin, heart, hypertension, and cholesterol-lowering medications).

    Results

    In the present study, the survival rates of kidney transplantation at 1, 2, 3, and 5 years were 97%, 90.9%, 79.1%, and 67%, respectively. Moreover, 1, 2, 3, and 5-year survival rates of patients were reported as 98%, 95.5%, 90.9% and 87.4%, respectively. Furthermore, gender and age of kidney donor and recipient were not significantly correlated with renal transplant survival.

    Conclusion

    Kidney transplantation is the most appropriate treatment option for end-stage renal disease patients, leading to better survival and improved quality of life.

    Keywords: Cadaveric-Donor, Kidney Transplant, Patient Survival, Tabriz, Transplant Survival
  • Seyed Habibolah Mousavi Bahar, Mahzad Roostaei Hosein Abadi, Mehdi Komaki*, Shahriar Amir Hasani Pages 22-28
    Background and Objective

    Bladder cancer is one of the most common cancers in the world. In some studies, vitamin D deficiency has been reported in patients with bladder cancer. Vitamin D deficiency may increase the risk of bladder cancer by disrupting the responses of bladder wall cells to abnormal cells.

    Materials and Methods

    This case-control study included 226 patients with gross hematuria who were referred to the urology clinic of Shahid Beheshti Hospital in Hamadan. The patients were divided into two groups of patients (n=76) with bladder cancer (case group) and those (n=150) without bladder cancer (Control group). The data were analyzed using SPSS software (Version 16) and at a confidence level of 95%.

    Results

    The mean serum level of vitamin D in the case and control groups was obtained at 23.78 and 27.20 ng /mL, respectively (P=0.69). In total, 50% and 34% of patients had moderate and severe vitamin D deficiency in the case and control groups, respectively (P=0.020). The mean tumor size was 2.66 cm and 4 cm in moderate and severe cases of vitamin D deficiency, respectively (P=0.007).

    Conclusion

    Vitamin D deficiency is also associated with increased tumor size in patients with bladder cancer, other than increasing the chance of developing bladder cancer.

    Keywords: Bladder Cancer, Cancer, Urinary System, Vitamin D
  • Rahim Pour Amiri, Roya Reisi*, Lotfollah Karimi, Mostafa Naderi, Zahra Sanaei, Fatemeh Sheida Pages 29-34
    Background and Objective

    In spite of adult renal stones, in pediatric renal stones, most cases have a hereditary background. The evaluation of metabolic risk factors in children with renal stone disease is the basis of medical treatment aimed at preventing recurrent stone events and the growth of preexisting calculi. Therefore, this study was conducted to investigate metabolic risk factors among infants and children with kidney stones in Hamadan Province, Iran, so that it can be the basis for further studies to suggest the elimination of unnecessary diagnostic tests.

    Materials and Methods

    A total of 270 children diagnosed with urinary stones were entered into the study. After recording demographic information, laboratory tests of patients' serum for calcium, phosphorus, sodium, potassium, bicarbonate, uric acid, magnesium, creatinine, and alkaline phosphatase were performed. Moreover, patients' urine was measured for the excretion of random morning samples, such as calcium, oxalate, magnesium, sodium, and uric acid.

    Results

    It was revealed that the male gender had a significant relationship with hypercalciuria and hyperoxaluria. Furthermore, there was a significant relationship of stone size with impaired urine analysis and positive urine culture.

    Conclusion

    Based on the results of this study, urinary metabolic risk factors were widely present in children with urinary stones, and hypercalciuria was the most commonly found disorder.  It is recommended that in the evaluation of kidney stones in children, after ruling out the urinary tract abnormalities and infections, metabolic examination of urine be performed, including random measurement of calcium to creatinine in the morning urine, in order to reduce the economic consequences of extensive testing.

    Keywords: Metabolic Risk Factor, Pediatric, Urolithiasis
  • Seyed Habibollah Mousavi Bahar, Mahdi Vanaei*, Hamidreza Moin Pages 35-38
    Background and Objective

    Distal ureterolithiasis is one of the most common urinary tract problems and can be accompanied by such symptoms as abdominal pain, nausea, vomiting, dysuria, frequent urination, and hematuria.

    Case Presentation

    The ureteral stone might be misdiagnosed in the presence of atypical symptoms. We reported a 31-year-old man with clinical signs of prostatitis, normal laboratory tests, and normal ultrasonography who had received treatment for acute prostatitis for several weeks, however, had no improvement.  

    Conclusion

    Further assessments by intravenous pyelography revealed distal right ureteral stone. Complete recovery was achieved immediately after transurethral lithotripsy.

    Keywords: Lithotripsy, Prostatitis, Ureteral stone
  • Seyed Mohammad Ghahestani, Hossein Amirzargar, Reza Abbasiun, Fateme Guitynavard* Pages 39-42
    Background and Objective

    Hypospadias failure is a challenging problem requiring much expertise and perseverance for repair. Most of the time a healthy tissue must be grafted in the place of scarred tissue. These techniques are usually accomplished in multiple surgical sessions since primary graft tubularization has been linked with increased complications

    Materials and Methods

    A total of 11 patients with the mid shaft to distal hypospadias underwent repair. Each patient had undergone two or three unsuccessful surgical attempts for hypospadias repairs. All salvage reconstructive operations were performed on the chief responsibility of a single surgeon. The average follow-up was 2.5 years. The surgical technique was improvisatory called Buccal inlay, Skin Onlay (BISO).

    Results

    In this study, nine patients had tip meatus and straight voiding. In two cases, glandular regression and spraying of urine stream were observed. In both of these cases, Perimeatal-based rhomboid flaps had been used. No fistula or stricture happened during follow-up. In all nine cases, the parents were consent although we did not apply any scoring system, standardized questionnaire, or reference pictures with which parents could compare cosmetic results.

    Conclusion

    It can be concluded that BISO is a viable option in distal hypospadias cases with scarry plate sparing them a second session of surgery in many instances.

    Keywords: Hypospadiasis, Redo-surgery, Single-stage Urethroplasty