فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روابط بین الملل
پیاپی 56 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طاهر حیدرزاده، رحمت حاجی مینه*، نوذر شفیعی صفحات 7-28
    با توجه به حساسیت تحولات در سوریه و اعمال نیات دیگر کشورها در این بحبوحه از جمله روسیه و ترکیه، می تواند علاوه بر زمینه های تهدید و فرصت در روابط با یکدیگر بر ملاحظات راهبردی دو کشور نیز تاثیرگذار باشد. روسیه و ترکیه همواره دارای منافع مشترکی در حوزه ژیواکونومی و منافع متضادی در حوزه ژیوپلیتیکی بوده اند که این امر باعث شکل گیری منافع مشترک و متضاد در مناسبات دو کشور شده است. روسیه و ترکیه در بحران سوریه تا جایی پیش رفتند که احتمال وقوع رویارویی مستقیم میان دو کشور وجود داشت، اما دو کشور با در نظر گرفتن ملاحظات راهبردی از وقوع درگیری احتمالی جلوگیری کردند. هدف این پژوهش تاثیر بحران سوریه بر ملاحظات راهبردی ترکیه در قبال روسیه می باشد. این پژوهش با طرح این سوال که بحران سوریه چه تاثیری بر ملاحظات راهبردی ترکیه در قبال روسیه گذاشته است؟ با روش توصیفی-تحلیلی به ارزیابی این فرضیه می پردازد که: بحران سوریه با آشکار ساختن آسیب پذیری ترکیه در قبال واکنش روسیه باعث شیفت ملاحظات راهبردی آنکارا از ریالیسم تهاجمی به ریالیسم مشروط در روابط خود با مسکو مبنی بر جایگزینی همکاری به جای تقابل شد. یافته های تحقیق حکایت از اثبات این موضوع دارد.
    کلیدواژگان: ترکیه، سوریه، روسیه، رئالیسم تهاجمی، رئالیسم مشروط
  • سمیه حمیدی*، احسان مزدخواه، پیمان زنگنه صفحات 29-59

    حادثه تروریستی 11سپتامبر2001 باعث دگرگونی بنیادین در عرصه ی سیاست خارجی آمریکا شد. در علت سنجی این پدیده، دولتمردان آمریکایی عدم دموکراسی و عدم صلح سازی پایدار را در جوامع فرومانده را به عنوان پیشران خشونت طلبی و حرکت های تروریستی می دانستند. پرسش اصلی پژوهش حاضر این است که استراتژ ی های صلح سازی آمریکا از دوران جرج بوش (پسر) تا دوران نیو همیلتونیسم به رهبری جو بایدن، در افغانستان به منظور صلح سازی چگونه بوده است؟ فرضیه پژوهش به این نکته اشاره دارد کنشگری آمریکا در افغانستان به منظور صلح سازی ریشه در تامین منافع فرا منطقه ای و اجرای جهانی سازی آمریکایی دارد. اساسا توجه به مسئله و رهیافت صلح سازی در افغانستان در دستگاه ادارکی اعمالی ایالات متحده آمریکا به منظور ایجاد یک کشور پایدار در صلح به حاشیه رفته است، سیاستی که به نوعی برای صلح سازی، جریانات داخلی در افغانستان را از مناسبات دورنگه داشته است و توجهی به ساخت و ساحت داخلی افغانستان ندارد به همین دلیل پروسه صلح سازی پایدار موفق نبوده و منجر به نتایج مثبت نشده است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی با تکیه بر مفهوم صلح دموکراتیک/صلح سازی است. دستاورد پژوهش نشان می دهد، دولت های حاکم بر کاخ سفید از زمان حاکمیت نیو محافظه کاران در زمان بوش (پسر) تا دوران موسوم به نیو همیلتونیسم (جو بایدن) از استراتژی صلح سازی برای تامین منافع خود در بعد فرا منطقه ای و همچنین حضور استراتژیک به منظور تمرکز بر رقبای منطقه ای مانند چین و روسیه استفاده کرده است.

    کلیدواژگان: صلح سازی، نئو محافظه کاری، نئو همیتلونیسم، ایالات متحده آمریکا، افغانستان
  • صالح رضایی پیش رباط*، میرفردین قریشی صفحات 61-82

    فعالیت های هسته ای ترکیه در دهه های اخیر و از جمله انعقاد قرارداد 2010 با روسیه و قرارداد 2013 با ژاپن برای ساخت و راه اندازی 9600 مگاوات نیروگاه هسته ای، بحث از ماهیت صلح آمیز و یا معطوف بودن این فعالیت ها به حصول توانمندی تولید تسلیحات اتمی را به یکی از موضوعات امنیتی مهم در عرصه روابط بین الملل تبدیل نموده است. اینکه ترکیه تا چه حدی امکان دستیابی به توانمندی تولید سلاح هسته ای را دارد، پرسشی است که مقاله حاضر به دست آوردن پاسخ آن را با تکیه بر تکنیک پژوهش تاریخی و با استناد به اسناد و منابع معتبر در دستورکار قرار داده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که با توجه به وجود دیدگاه های متعارض در داخل ترکیه، ظرفیت تکنولوژیک محدود این کشور در عرصه فناوری هسته ای، عدم همکاری شرکای بین المللی، مخالفت قدرت های بزرگ جهان و نهایتا موانع حاصل از رژیم حقوقی و بین المللی موجودامکان و احتمال دستیابی ترکیه به توانمندی تولید سلاح هسته ای در آینده قابل پیش بینی چندان محتمل به نظر نمی رسد.

    کلیدواژگان: انرژی و فناوری هسته ای، ترکیه، سلاح هسته ای، منع اشاعه تسلیحات هسته ای، نیروگاه های هسته ای
  • سید حمید سیدتقی زاده، مهناز گودرزی* صفحات 83-114

    روابط اقتصادی تهران و بغداد در دوره پساداعش، بواسطه برخی چالش های اجتماعی و هویتی مانند مسایل عرب و عجم، چالش های شیعی-سنی در مناطق سنی نشین عراق، وجود انگاره های ایران هراسانه، تفاوت های موجود در سبک زندگی اقتصادی، با آسیب پذیری مواجه بوده است. بنابراین با توجه به اهمیت عراق در میان شرکای اقتصادی ج.ا.ا، کاهش این چالش ها اهمیت زیادی در حفظ و توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق خواهد داشت. این در حالی است که دیپلماسی عمومی که نقش مهمی در کاهش شکاف های هویتی با مخاطبین خارجی دارد، عمدتا از سوی تهران در راستای تحکیم روابط سیاسی و فرهنگی با عراق بکار گرفته شده است. لذا، این پژوهش در پی پاسخ به این سیوال بود که «دیپلماسی عمومی چه نقشی در روابط اقتصادی ج.ا.ا با عراق دارد؟» یافته های تحقیق حاکی است که انتظام بخشی به دیپلماسی عمومی ج.ا.ا در قبال عراق، متناسب با چالش های اجتماعی و هویتی موجود در مسیر همکاری های اقتصادی فی مابین، تاثیری مثبت بر حفظ و توسعه تعاملات دوجانبه در این حوزه خواهد داشت. بر این اساس حفظ و توسعه روابط اقتصادی تهران و بغداد از طریق کاهش انگاره های متفاوت و متعاقبا تحکیم هویت مشترک اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، بوسیله تاثیرگذاری بر هویت نخبگان و نظام اقتصادی عراق، مدیریت منش های تجاری متفاوت و تاثیرگذاری بر سلیقه مصرف کنندگان عراقی، کاهش آثار چالش های قومی، مذهبی و تاریخی بر تعاملات اقتصادی و همچنین کاهش پیامدهای ایران هراسی کشورهای رقیب بر فعالیت های اقتصادی و تجاری، از جمله نتایج تنظیم دیپلماسی عمومی در جهت بسط روابط اقتصادی می باشد. این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی بوده و روش تحقیق نیز توصیفی-تحلیلی است.

    کلیدواژگان: دیپلماسی عمومی»، روابط اقتصادی»، جمهوری اسلامی ایران»، عراق»، سازه انگاری»
  • سید رزاق مقیمی، داود کیانی*، مهدی جاودانی مقدم صفحات 115-137

    در پی انقلاب های عربی سال 2011 و شکل گیری ترتیبات جدید در معادلات سیاسی و امنیتی منطقه خاورمیانه، روسیه تلاش کرد سیاست متوازنی نسبت به کشورهای اسلامی در پیش گرفته و در عین تقویت روابط با آنها، از ایجاد تنش با آنان پرهیز نماید. هدف اصلی این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر سیاست خارجی روسیه در قبال جهان اسلام، پس از انقلاب های عربی سال 2011 و پاسخ به این پرسش است که مولفه های اصلی سیاست خارجی روسیه در قبال جهان اسلام به ویژه نسبت به کشورهای منطقه خاورمیانه کدامند؟ فرضیه اصلی که مورد آزمون قرار گرفته، این است سیاست خارجی روسیه در قبال جهان اسلام به ویژه پس از وقوع انقلاب های عربی در خاورمیانه، بر مبارزه با بنیادگرایی دینی، پرهیز از ورود به شکاف های مذهبی شیعه - سنی و تلاش برای بهبود تصویر روسیه در میان جوامع اسلامی سنی مذهب ابتنا داشته است. در نوشتار حاضر، تلاش شد به روش توصیفی - تحلیلی و در قالب چارچوب نظری سازه انگاری، تحلیلی نسبتا متمایز از ماهیت روابط روسیه با جهان اسلام در مقطع پس از انقلاب های عربی در سال 2011 تا 2020 ارایه گردد.

    کلیدواژگان: انقلاب های عربی، جهان اسلام، خاورمیانه، روسیه، سوریه
  • محمدمهدی فرهمند*، علی آدمی صفحات 139-171

    منطقه بالکان غربی به دلیل موقعیت ژیوپولیتیک و ژیواستراتژیک، از ابعاد گوناگون سیاسی، اقتصادی، جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی، برای بازیگران مهم و ذی نفوذ حایز اهمیتی خاص بوده، و همواره مطمح نظر همه قدرت های منطقه ای و جهانی و محل تقابل منافع قدرت ها بوده است. جمهوری صربستان به عنوان مهم ترین و بزرگ ترین جمهوری بالکان غربی، در راستای نیل به هدف استراتژیک خود در پیوستن به اتحادیه اروپا، به رغم تضاد منافع بازیگران منطقه ای و بین المللی، در مسیر اصلاح زیرساخت های اقتصادی و انطباق بیشتر با استانداردهای تعریف شده از سوی اتحادیه اروپا جهت الحاق به این اتحادیه گام برداشته است. پژوهش حاضر درصدد واکاوی و تبیین پروسه الحاق جمهوری صربستان به اتحادیه اروپا، و بررسی و ارزیابی الگوی رفتاری اقتصادی حاکم بر سیاست خارجی آن در روند همگرایی اروپایی است. بر این اساس، به این پرسش پرداخته می شود که فرایند الحاق صربستان به اتحادیه اروپا و ساختارهای یورو آتلانتیک چگونه است و شرایط اقتصادی و الگوی رفتاری اقتصادی حاکم بر سیاست خارجی صربستان چه تاثیری بر این روند دارد؟ این پژوهش، در پاسخ به پرسش اصلی، در پی آزمون این فرضیه است که پس از فروپاشی یوگسلاوی، جمهوری صربستان به عنوان مهم ترین میراث دار بحران ها و ساختارهای ضعیف اقتصادی به جای مانده از آن، در سالیان اخیر تلاش نموده با بهره گیری از الگوی رفتاری توسعه محور مبتنی بر روند ثبات و همکاری (SAA)، در جهت تطبیق و هماهنگ سازی خود با استانداردهای تعریف شده از سوی اتحادیه اروپا گام بردارد. روش تجزیه و تحلیل داده ها، ترکیبی از روش های توصیفی - تبیینی و مطالعات تاریخی است.

    کلیدواژگان: همگرایی اروپایی، جمهوری صربستان، پروسه الحاق، اتحادیه اروپا، پیمان ثبات و همکاری
  • محمدرضا سعیدآبادی، سام محمدپور* صفحات 173-194

    در جوامع پیشرفته، به دلیل امکان تعقیب منافع متنوع و متفاوت ، ساختار سیاسی چندحزبی، طبیعی تر و منطقی تر از نظام دوحزبی تلقی می شود. با این وجود، ساختار دوحزبی در بریتانیا از دیرباز به گونه ای بوده است که به سختی می توان ظهور و تداوم احزاب مسلط دیگری را در حیات سیاسی این کشور متصور شد. با توجه به گزاره فوق، پرسش اصلی پژوهش حاضر بدین صورت مطرح می شود: شکاف های اجتماعی در طول زمان چگونه باعث شکل گیری نظام دوحزبی در بریتانیا شده است و پدیده برگزیت چه نقشی در تداوم و یا تغییر این ساختار خواهد داشت؟ فرضیه پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی و با کاربست نظریه شکاف اجتماعی در تحلیل عوامل پایداری نظام دوحزبی در بریتانیا، بر این امر تاکید می کند که شکاف های اجتماعی در کنار ساختار سیاسی بریتانیا با ویژگی هایی مانند قانون دوورژه و رای گیری نخست گزینی باعث ایجاد دو اثر روانشناختی و مکانیکی در انتخابات بریتانیا شده اند. بر این اساس، رای دهندگان بریتانیایی با آگاهی از قوانین انتخاباتی، با نادیده گرفتن احزاب کوچک تر، به مطلوب ترین گزینه ی دارای شانس پیروزی رای می دهند. این رفتار که رای دهی استراتژیک نامیده می شود، چرایی گرایش رای دهندگان به احزاب سیاسی قدرتمند و در نهایت استمرار دوحزبی کارگر-محافظه کار را توضیح می دهد. در انتها و با رویکرد تحلیل روند، این نکته مطرح می شود که برگزیت، با تقویت مفهوم احزاب بسته-باز و برجسته کردن شکاف های اجتماعی در میان بریتانیایی ها، به استمرار دو قطبی سیاسی در این پادشاهی کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: انتخابات سراسری بریتانیا، رای دهی استراتژیک، رای گیری نخست گزینی، قانون دوورژه، نظام دوحزبی
  • فاطمه میرزایی*، احمد بخشایشی صفحات 195-226

    فرآیند تصمیم سازی در الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی یکی از مسایل مهم حوزه سیاست خارجی ایران به شمار آمده و این سوال را به ذهن متبادر نموده که فرآیند تصمیم سازی در الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی از منظر ساختارکارگزار برمبنای چه رویکرد، و عناصری قابل تبیین می باشد؟ در پاسخ ،تحلیل های متضادی برمبنای دو رویکرد ساختارو کارگزار صورت پذیرفته که هر کدام از این رویکردها برمبنای چشم انداز خاص خود به تحلیل این مسئله پرداخته که به دلیل نگاه تک بعدی بر این رویکردها، پاسخ کاملی را در بر نداشته . از منظر آینده پژوهی اگر چشم انداز الحاق ایران به این نهاد را تابع صرف اراده ساختار و تبعیت مطلق کارگزار ایرانی ترسیم نمود، الحاق ایران به این نهاد، پیامدهای فشار و ایجاد محدودیت برای ایران را در پی خواهد داشت .در مقابل عدم الحاق ایران به این نهاد از منظر رویکرد کارگزار بی تردید انفعال و انزوای اقتصادی ایران را تشدید خواهد کرد .اما تصمیم سازی الحاق به این نهاد در چارچوب تعامل ساختار کارگزار، حصول توافق مطلوب تامین منافع متقابل وساختار و کارگزار را به دنبال خواهد داشتمسئله مهم در سیاست خارجی ایران برمبنای رویکرد تعامل ساختار کارگزار مورد مطالعه قرار گیرد. فرض بر این نوشتار این است که فرآیند تصمیمسازی در الحاق ایران به گروه ویژه در چارچوب رویکرد تعامل ساختار و کارگزار از منظر سازه انگاری برمبنای تاثیرگذاری ساختار بی نالمللی و کارگزاری دولت ایران مبتنی بر مولفه های مادی و معنایی قابل ارزیابی می باشد .

    کلیدواژگان: ساختار - کارگزار، ساختار محوری، سازه انگاری، گروه ویژه اقدام مالی، کارگزار محوری
|
  • Taher Heidarzadeh, Rahmat Hajiminieh *, Nozar Shafiee Pages 7-28
    Given the sensitivity of developments in Syria and the implementation of the intentions of other countries in this environment, including Russia and Turkey, in addition to the areas of threat and opportunity in relations with each other can also affect the strategic considerations of the two countries. Russia and Turkey have always had common interests in the field of geoeconomics and conflicting interests in the field of geopolitics, which has led to the formation of common and conflicting interests in relations between the two countries. Russia and Turkey went so far in the Syrian crisis that there was a possibility of a direct confrontation between the two countries, but the two countries avoided a possible conflict due to strategic considerations. The purpose of this study is the impact of the Syrian crisis on Turkey's strategic considerations towards Russia. This study raises the question of what effect has the Syrian crisis had on Turkey's strategic considerations towards Russia? Descriptively-analytically, it assesses the hypothesis that: The Syrian crisis, by exposing Turkey's vulnerability to Russia's response, shifted Ankara's strategic considerations from aggressive realism to contingent realism in its relations with Moscow, replacing cooperation with confrontation. The research findings prove this point.
    Keywords: Turkey, Syria, Russia, Aggressive realism, contingent realism
  • Somaye Hamidi *, Ehsan Mozdkhah, Peyman Zangane Pages 29-59

    The Terrorist attacks of 9/11 brought about a Fundamental change in US foreign policy. To pinpoint this Phenomenon, American officials blamed the lack of democracy and lasting peace in depressed societies for the violence and terrorist movements. The main question of the present study is what were the American peace-building strategies from the time of George w. Bush to the era of neo-Hamiltonism, Biden tenure in Afghanistan in order to establish lasting peace, security and Expanding Democracy? The research hypothesis points out that US activism in Afghanistan to bring peace is rooted in the pursuit of trans-regional interests and the implementation of American globalization. Basically, attention to the issue and approach to peace-building in Afghanistan in the perceptual-practical apparatus of the united states in order to create a stable country in peace and democracy, a policy that somehow to keep the internal currents in Afghanistan away from relations. Has and does not pay attentions to the internal structure of Afghanistan, so the process of sustainable peace-building has not been successful and has not led to positive results. The research method is descriptive-analytical based on the concept of democratic peace/ peace-building. The findings show that white House governments from the time of neo-conservatives under Bush(son) to the era of so-called neo-hamiltonism (joe Biden) have consolidated their peace-building strategies to secure their interests in the trans-regional dimension, as well as their presence. Has always used worry-free to focus on regional competitors such as china and Russia.

    Keywords: Peace-building, neo-conservatism, neo-hamiltonism, USA, Afghanistan
  • Saleh Rerzaei Pishrobat *, Fardin Ghoreisi Pages 61-82

    Turkey's nuclear activities in recent decades, including the 2010 agreement with Russia and the 2013 agreement with Japan to build and operate a 9,600-megawatt nuclear power plant, has changed discussion of the peaceful nature or focus of these activities on achieving nuclear weapons capability into one of the important security issues in the field of international relations. Whether to what The extent Turkey can achieve the capability of producing nuclear weapons is a question that the present article, based on historical research techniques and invoke on valid resources, has evaluated its answer. The findings of the study indicate that due to conflicting views within Turkey, the country's limited technological capacity in the field of nuclear technology, lack of cooperation of international partners, opposition of major world powers and finally obstacles of the existing legal and international regime. Turkey does not seem likely to be able to produce nuclear weapons in the foreseeable future

    Keywords: Turkey, Nuclear Energy, Technology, Nuclear weapon, Nonproliferation of Nuclear Weapons, Nuclear power Plants
  • Seyed Hamid Seyed Taghizadeh, Mahnaz Goodarzi * Pages 83-114

    Tehran-Baghdad economic relations in the post-ISIS period, by some social and identity challenges Like Arab and non-Arab issues, Shiite-Sunni challenges in the Sunni regions, the existence of Iranophobic ideas, differences in economic lifestyle, vulnerability Has been encountered. Therefore, given the importance of Iraq among the economic partners of Iran, reducing these challenges is very important for maintaining and developing economic relations between Iran and Iraq. Meanwhile, public diplomacy, which plays an important role in reducing identity gaps with foreign audiences, has been used mainly by Tehran to strengthen political and cultural relations with Iraq. Therefore, this study sought to answer the question, "What role does public diplomacy play in the iran's economic relations with Iraq?"Findings show that regulating the public diplomacy of Iran towards Iraq, In proportion to the existing social and identity challenges in the path of bilateral economic cooperations, Will have a positive impact on maintaining and developing bilateral interactions in this area. Accordingly, the preservation and development of Tehran-Baghdad economic relations by reducing different ideas and subsequently strengthening the common economic, cultural and political identity, by influencing the identity of the elites and the economic system of Iraq, Managing different business ethics and influencing the tastes of Iraqi consumers, reducing the effects of ethnic, religious and historical challenges on economic interactions, reducing the consequences of Iranophobia of rival countries on economic and trade activities, is including the results of public diplomacy to development of economic relations.This research is a qualitative research and the research method is descriptive-analytical.

    Keywords: Public Diplomacy, Economic Relations, Islamic Republic of Iran, Iraq, Constructivism
  • Sayed Razzagh Moghimi, Davoud Kiani *, Mahdi Javdani Moghaddam Pages 115-137

    Following the Arab revolutions of 2011 and the formation of new arrangements in the political and security equations of the Middle East, Russia tried to pursue a balanced policy towards Islamic countries while avoiding tensions with them. The main purpose of this study is to investigate the factors affecting Russia's foreign policy towards the Islamic world after the Arab revolutions of 2011 and to answer the question: What are the main components of Russia's foreign policy towards the Islamic world, especially in relation to Countries of the Middle East region? The main hypothesis that has been tested is Russia's foreign policy towards the Islamic world, especially after the Arab revolutions in the Middle East, to fight religious fundamentalism, to avoid entering the Shiite-Sunni religious divide, and to try to improve Russia's image. Among Sunni Islamic societies, religion has taken root. In the present paper, a descriptive-analytical method and in the form of a theoretical framework of constructivism, a relatively different analysis of the nature of Russia's relations with the Islamic world in the period after the Arab revolutions in 2011-2020 was presented.

    Keywords: Arab Revolutions, Islamic World, Middle East, Russia, Syria
  • MOHAMMADMAHDI FARAHMAND *, ALI ADAMI Pages 139-171

    Due to its geopolitical and geostrategic position, the Western Balkans region has been of special importance to important and influential actors in various dimensions, and has always been the target of all regional and global powers and the place of the conflict of interests. The Republic of Serbia, as the most important and largest republic of the Western Balkans, in order to achieve its strategic goal of joining the European Union, despite the conflicting interests of regional and international actors, to reform its economic infrastructure and better comply with EU standards He has joined this union. The present study seeks to analyze and explain the process of accession of the Republic of Serbia to the European Union, and to examine and evaluate the economic behavior pattern governing its foreign policy in the process of European integration. Accordingly, the question is what is the process of Serbia's accession to the European Union and the Euro-Atlantic structures, and what effect do the economic conditions and economic behavior of Serbian foreign policy have on this process? This study, in response to the main question, seeks to test the hypothesis that after the collapse of Yugoslavia, the Republic of Serbia, as the most important inheritor of crises and the weak economic structures left by it, in recent years has tried to use a development-based behavior model. Take steps towards the Stability and Cooperation Process (SAA) in order to adapt and harmonize itself with the standards defined by the European Union.

    Keywords: European integration, Republic of Serbia, process of accession, European Union, Stabilization, Association Agreement
  • MohammadReza Saeid Abadi, Sam Mohammadpour * Pages 173-194

    In developed societies, a multi-party system is considered more rational than a two-party system because of the possibility of pursuing diverse interests. Nevertheless, the two-party structure in the United Kingdom has long been such that it is difficult to imagine the emergence and continuation of dominant third parties in British politics. Accordingly, the study's central question is how social cleavages over time have led to the formation of a two-party system in the UK and what role will Brexit play in the persistence or change of this long-standing structure? The research hypothesis, using a descriptive-analytical method and the application of Cleavage Theory in the analysis of the stability factors of the UK’s two-party system, emphasizes that social cleavages along with the British political structure with features such as Duverger's law and first-past-the-post voting cause psychological and mechanical effects in the UK general elections. Accordingly, British voters, aware of the above-mentioned electoral rules, ignore the smaller parties and vote for the most desirable option with a chance of winning. This behavior, called strategic voting, explains the tendency of voters to the most powerful parties and, ultimately, the continuation of the Labor-Conservative exclusivism. Furthermore, with the trend analysis approach, it is hypothesized that Brexit will help the continuity of party duopoly in the kingdom by strengthening the concept of the open-closed political spectrum and highlighting social cleavages among the Britons.

    Keywords: Duverger', s Law, First-past-the-post Voting, Strategic Voting, Two-party system, UK General Election
  • Fateme Mirzaei *, Ahmad Bakhshayeshi Pages 195-226

    The decision-making process in Iran's accession to the Financial Action Task Force is one of the most important issues in Iran's foreign policy and raises the question of what approach the decision-making process in Iran's accession to the Financial Action Task Force from the perspective of the brokerage structure. Can the elements be explained? In response, contradictory analyzes have been performed based on two approaches of structure and agent. Each of these approaches has analyzed this issue based on its own perspective, which due to a one-dimensional view of these approaches, has not provided a complete answer. From the perspective of futurology, if the prospect of Iran's accession to this institution is subject to the mere will of the structure and absolute adherence of the Iranian agent, Iran's accession to this institution will have consequences and pressure for Iran. In contrast, Iran's non-accession to From the perspective of the broker's approach, this institution will undoubtedly intensify Iran's economic passivity and isolation. However, the decision to join this institution in the framework of the interaction of the broker structure will lead to a favorable agreement for mutual benefits and the structure and broker.An important issue in Iran's foreign policy should be studied based on the approach of broker structure interaction. The premise of this paper is that the decision-making process in Iran's accession to the Special Group can be evaluated in the framework of the structure-agent interaction approach from a constructivist perspective based on the effectiveness of the international structure

    Keywords: Structure - Broker, Axis Structure, Structuralism, Financial Action Task Force, Broker Axis