فهرست مطالب

پلیس زن - پیاپی 36 (بهار و تابستان 1401)

نشریه پلیس زن
پیاپی 36 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم پسنده، پروین سوادیان*، حبیب الله کریمیان صفحات 1-27
    زمینه و هدف

    پدیده دست فروشی زنان در متروی کلانشهر تهران، سالهاست که به یکی از گروه های اجتماعی این کلانشهر تبدیل شده است. از آنجاییکه با شناخت انواع هویت زنان دست فروش می توان موضوعات جامعه شناختی این گروه اجتماعی و مسایل مربوط به آنها را بهتر بررسی نمود؛ از اینرو این پژوهش با هدف شناخت گونه های هویتی زنان دست فروش مترو انجام شده است.

    روش شناسی

    برای فهم عمیق تر هدف، این پژوهش با رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی انجام شد. روش نمونه گیری در این تحقیق نمونه گیری هدفمند و ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته است. مشارکت کنندگان در این تحقیق 23 نفر از زنان دست فروش مترو هستند. پژوهشگر با این تعداد مصاحبه به اشباع نظری رسید.

    یافته ها

    زنان دست فروش مترو، هویت اجتماعی خود را به نحوی تعریف می کنند که می توان در سه گونه دست فروشان محافظه کار، سرخورده و راضی طبقه بندی کرد. دست فروشان محافظه کار که تمایل به ناشناختگی در آن ها بیش از سایر گروه ها قابل مشاهده بود و اکثرا سرپرست یا کمک سرپرست خانواده بودند. دست فروشان سرخورده گروهی از دست فروشانی بودند که بیشتر شامل دختران مجرد و جوان یا زنان مطلقه که به جهت استقلال مالی خود به این شغل روی آورده بودند. اکثریت آن ها شاغلین دیروز و یا تحصیل کرده های دانشگاهی بودند که بستر مناسبی برای رشته تحصیلی خود نیافته اند. دست فروشان راضی که اکثریت فروشندگان قدیمی مترو و زنان سرپرست یا کمک سرپرست در خانواده بودند. آنان از این که خود را در اجتماع دارای درآمدی مطلوب بدون هیچگونه ممنوعیت شغلی می دیدند، ابراز رضایت داشتند.

    کلیدواژگان: زنان، مترو، هویت، دستفروش، اشتلا زنان
  • مرضیه مدنی فر *، معصومه اسمعیلی، کیومرث فرحبخش، محمد عسگری صفحات 51-86
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت جایگاه خانواده، بررسی موضوعاتی که در اعتلای خانواده های ایرانی موثر باشد، اهمیت بسزایی دارد. مشاوره تعارضات همسران یکی از مسایلی است که با وجود پژوهش های زیاد، به دلیل اهمیت بومی بودن آن از یک سو و کاهش عود مجدد از سوی دیگر، حایز اهمیت است. در این پژوهش بین رشته ای به طراحی فرایند مشاوره اخلاق محور مبتنی بر اثار اخلاقی امام خمینی ره پرداخته شده است.

    روش

    این پژوهش کیفی و روش آن هرمنوتیک شلایرماخر است. منبع تحلیل(جامعه) در این پژوهش، کتب اخلاقی روح الله خمینی" شرح چهل حدیث و شرح جنود عقل و جهل" است. واحد تحلیل(نمونه) موضوعات، سوالات و کلمات مرتبط با تعارض زناشویی است. روش اجرا: ابتدا با بررسی نظریه های مختلف در حیطه تعارض کلیدواژه های محوری در این حیطه استخراج و سپس به بررسی فرایند مشاوره اخلاق محور از منظر آثاراخلاقی امام خمینی ره پرداخته شد و نهایتا داده های استخراج شده به روش کد گذاری دسته بندی و تحلیل شد.

    یافته ها و نتایج

    ابتدا اهداف مشاوره اخلاق محور استخراج شد که این اهداف در سه دسته ظاهری، باطنی و مشترک دسته بندی شدند. اهداف در مرتبه وجودی ظاهر، بیداری، تامل، عزم و نگهداری است. اهداف در مرتبه باطن، حفظ خیال، پیامدسنجی و عمل است. اهداف مشترک بین مراتب وجودی نیز فراخوانی، توفیق و بازگشت است. در نتیجه فرایند مشاوره اخلاق محور مبتنی بر اهداف مذکور برای مشاوران در دوازده گام طراحی و ارایه شده است

    کلیدواژگان: اخلاق، امام خمینی(ره)، فرایند مشاوره، تعارض همسران
  • زینب پیکار *، فریبا شایگان صفحات 87-106
    زمینه وهدف

    بیانیه گام دوم با هدف جهاد برای ساختن ایران اسلامی توصیه هایی به منظور حفظ انقلاب و ترسیم راه برای آیندگان ارایه میدهد. با توجه به نقش تمدن ساز زنان هدف از تدوین این مقاله شناخت مسیولیتهای یک زن مسلمان اثرگذاردرحوزه های فردی ،خانوادگی و اجتماعی و سیاسی، با توجه به مفاد بیانیه گام دوم انقلاب و سخنرانی های مقام معظم رهبری بود.

    روش

    این پژوهش با روش کیفی تحلیل محتوای جهت دار و با نمونه گیری هدفمند از بیانات رهبری در بازه ی زمانی 1368 تا 1398 در مورد وظایف زنان انجام شد و با توجه به تحلیل محتوای کیفی به صورت متن نوشته شد.روایی این تحقیق با بهره گیری از روش کلایزی با دو معیار باورپذیری و اطمینان پذیری صورت گرفت.

    یافته ها

    با توجه به بیانیه گام دوم و بیانات رهبری وظایف زنان عبارتند از: کسب علم با رعایت تقوا و عفاف ، رعایت اخلاق و معنویت و پرورش آن در فرزندان خود، انجام فعالیت های اقتصادی متناسب با ویژگی های روحی و جسمی خود و حمایت از اقتصاد مقاومتی، دوری از فساد و حفظ اعضای خانواده از ابتلای به آن، دفاع از استقلال، آزادی و عزت ملی و ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و دوری از سبک زندگی غربی.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که خودسازی و توانمند سازی زیر بنای تمام خواسته های بیانیه و موتور محرک و توفیق وصول به اهداف آن است، این کار جایگاه زن را در نقشهای همسری و مادری بخوبی نمایان می سازد.

    کلیدواژگان: مقام معظم رهبری، زنان، انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب، سبک زندگی اسلامی ایرانی
  • ژیلا فرزانه سادات زارنجی *، محمدحسن یزدانی صفحات 107-132

    برنامه ریزی برای ایجاد فضاهای مطلوب و امن برای زنان به دلیل خصوصیات بیولوژیکی و موقعیت متزلزل شان به لحاظ امنیت اهمیت ویژه ای دارد. لذا این پژوهش باهدف سنجش رضایت مندی زنان از مطلوبیت فضاهای عمومی شهری بارویکرد امنیت اجتماعی در شهر اردبیل انجام گرفته است.پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری داده ها توصیفی - تحلیلی از نوع پیمایشی است جامعه آماری تحقیق را زنان شهر اردبیل تشکیل می دهند که از میان آنها به تعداد 384 پرسشنامه با استفاده از فرمول کوکران به صورت تصادفی ساده توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آزمونهای t تک نمونه ای، واریانس یکطرفه (و آزمون تعقیبی شفه) در نرم افزار Spss استفاده شده است.براساس یافته های پژوهش میزان ضایت مندی از سوی زنان در سطحی نامطلوب ارزیابی شده و در کل میزان رضایت آنان از مجموع شاخص های مورد بررسی کمتر ازمیانه (میانه نظری = 3) است. نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نیز دلالت بر تاثیرگذاری سن و سطح تحصیلات پاسخ گویان برمیزان رضایتمندی بود. همچنین آزمون t مستقل متغیر تاهل نیز نشان داد بین نظرات مجردها با متاهل ها در خصوص رضایتمندی آنان ها تفاوت معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: فضاهای عمومی شهری، رضایت مندی، امنیت، زنان، شهر اردبیل
  • مهران سهراب زاده، حلیمه حسین پناهی * صفحات 108-137
    زمینه و هدف

    فرار دختران از خانه نوعی رفتار نازسازگار است که آثار زیان‌باری برای فرد، خانواده و جامعه دارد. پژوهش حاضر، با هدف کشف و ارایه الگوی جامع پیرامون فرایند شکل‌گیری فرار دختران از خانه، به تحلیل کیفی نتایج پژوهش‌های انجام شده در زمینه فرار دختران پرداخته است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش ترکیبی است. به طور مشخص‌تر روش فراترکیب (مبتنی بر مراحل هفت‌گانه سندلوسکی و باروسو) به همراه تحلیل داده بنیاد استفاده کرده است. جامعه پژوهش، مقالات نشریات علمی معتبر جامعه شناسی و روان‌شناسی ایران با عنوان فرار دختران است که طی سال‌های 1386 تا 1399 منتشر شده‌اند. نمونه‌ پژوهش 31 مقاله‌ پژوهشی استاندارد بود که بعد از رتبه‌بندی مقالات، انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند؛ واحد تحلیل نیز مضمون مستخرج از پیشینه است که برای تجزیه و تحلیل و کدگذاری آن، از روش تحلیل داده بنیاد اشتراوس و کوربین استفاده شد.

    یافته‌ها

     در مرحله اول تجزیه و تحلیل 210 مفهوم اولیه از مقالات منتخب شناسایی شدند که در 47 مقوله فرعی و 6 مقوله اصلی دسته‌بندی و برچسب‌گذاری شدند. با استفاده از مقولات نهایی عوامل علی، شرایط زمینه‌ایی، عوامل مدخله‌گر و تسهیل‌گر، راهبردها و پیامدها مدل جامع تبیین‌گر فرار دختران در ایران طراحی شد.

    نتایج

    این پژوهش با ارایه مدل مفهومی که در برگیرنده‌ مجموعه متنوع از عوامل و سازوکار تاثیرگذاری‌شان است، دیدی فراگیر نسبت به این مساله اجتماعی در اختیار پژوهشگران و سیاست‌گذاران می‌بخشد.

    کلیدواژگان: دختران فراری، ایران، فراترکیب، نظریه داده بنیاد، وضعیت خانوادگی
  • مریم شعبان صفحات 133-157
    زمینه و هدف

    در ایران لایحه ویژه پلیس اطفال و نوجوان ایرانی اقدامی مهم در راستای حمایت از کودکان تعریف شده است. پژوهش حاضر با عنوان بررسی و سویه های حقوق کودک در لایحه ویژه پلیس اطفال و نوجوان ایرانی بیانگر اهمیت حقوق کودکان است.

    روش

    برای تحقق این هدف با رویکرد کیفی و روش های چنداگانه از جمله مصاحبه با متخصصان و تحلیل اسنادی به شناسایی سنخ های حقوق کودک در جامعه ی ایران پرداخته و سپس، بر اساس نتایج آن، لایحه ی پلیس ویژه ی اطفال و نوجوانان را مورد تحلیل و مطالعه قرار داده است. در فرایند تحلیل لایحه مذکور، 58 ماده آن به صورت مجزا مورد تحلیل قرار گرفتند و جنبه های حمایتی آنها از حقوق کودک را استخراج شده اند؛ سپس در طول جداول بخش یافته ها، حقوق شناسایی شده با ارجاع به شواهد تجربی موجود در هر ماده بیان شدند.

    یافته ها و نتایج

    نشان می دهند که 25 مورد از سنخ های حقوق کودک در لایحه ی پلیس ویژه ی اطفال و نوجوانان مورد حمایت و تاکید برای رعایت قرار گرفته اند. بنابراین، لایحه ی پلیس ویژه ی اطفال و نوجوانان ایران در راستای تحقق بیشتر حقوق کودک در سطوح کنشگری و خرد، نهادها و میانه، ساختارها و کلان است. تصویب و اجرایی شدن ساختار پلیس ویژه اطفال و نوجوانان منجر به بهبود و ارتقاء وضعیت افراد زیر 18 سال می شود لذا، تصویب آن به سیاستگذاران مربوطه توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پلیس ویژه اطفال و نوجوانان، حقوق کودک، کودکان، کودکی، جامعه ی ایرانی
  • غلامرضا تاج بخش * صفحات 139-158

    طلاق یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی است که در چند دهه ی اخیر در اکثر کشورهای جهان از جمله ایران رشد روزافزونی داشته است. نظر به اینکه شهرستان بروجرد رتبه اول طلاق در استان لرستان را به خود اختصاص داده است از این رو پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت‌بندی عوامل اقتصادی اجتماعی موثر بر وقوع طلاق در شهرستان بروجرد انجام شده است. روش تحقیق، کیو (Q) ، و ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه پژوهشگرساخته (پرسشنامه کیو (Q)) می‌باشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد، و آزمون‌ ناپارامتری؛ دبلیو کندال استفاده شده است. نمونه آماری شامل 40 نفر از صاحبنظران و فعالان حوزه آسیب‌های اجتماعی و طلاق می‌باشد.

    یافته‌ها

     نشان داد که موثرترین عوامل اقتصادی در وقوع طلاق به ترتیب و براساس میانگین آنها عبارتند از: مشکلات مالی و معیشتی، بیکاری مرد، ندادن خرجی یا نفقه و کم‌اثر‌ترین عوامل اقتصادی در وقوع طلاق به ترتیب و براساس میانگین آنها عبارتند از: نداشتن منزل مسکونی، استقلال مالی زن، تقاضای مهریه کردن. همچنین موثرترین عوامل اجتماعی در وقوع طلاق به ترتیب عبارتند از سوءمصرف مواد مخدر، تاثیر شبکه‌های اجتماعی مجازی (واتساپ، اینستاگرام و...) و نبود مشاور خوب در سطح شهرستان جهت پیشگیری از طلاق و کم اثر ترین عوامل اجتماعی به ترتیب عبارتند از زندگی در محل غیر دلخواه، پیشینه طلاق در خانواده و اقوام و عدم حضور کافی زن در خانه.

    کلیدواژگان: طلاق، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، آسیب اجتماعی، خانواده
  • فاطمه صفاری عیسی لو *، حسین نظم فر صفحات 159-179
    مقدمه

    فضاهای امن شهری مهمترین بعد توسعه محسوب می گردد. در این میان زنان به دلیل خصوصیات بیولوژیک و آسیب پذیری که دارند نیازمند تسهیلات خاصی از فضا هستند تا بتوانند در فضاهای شهری احساس امنیت کنند. لذا این پژوهش با هدف بررسی امنیت اجتماعی زنان در پیاده روهای پرتردد شهر اردبیل انجام گرفته است.

    روش

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس تجزیه و تحلیل داده ها توصیفی - تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه ی آماری تحقیق را زنان شهر اردبیل تشکیل می دهند که 384 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. ضمن تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار spss و Excel پیاده روهای هدف با بهره گیری از مدلCOPRAS اولویت بندی گردیدند.

    یافته ها

     طبق نتایج حاصله از تجزیه و تحلیل داده ها، بیشترین میانگین مربوط به شاخص دسترسی (4/86)بوده و به پیاده رو بازار و کمترین میانگین نیز مربوط به شاخص ایمنی و امنیت(2/902) بوده و به پیاده رو تازه میدان اختصاص دارد. همچنین میانگین کل سطح امنیت اجتماعی پیاده روهای مورد مطالعه برابر با(3/396) می باشد که نشان دهنده سطح متوسط میزان امنیت اجتماعی می باشد. بر اساس مدل COPRASپیاده رو میدان شریعتی با Nj برابر با 100 درصد به لحاظ شاخص های امنیت اجتماعی زنان بهترین وضعیت و بیشترین امنیت را در بین پیاده روهای مورد مطالعه دارد و پیاده روهای تازه میدان و بازار با کسب امتیاز برابر و پایین ترین درصد در نامطلوب ترین وضعیت و جایگاه آخر قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، زنان، پیاده رو، شهر اردبیل
  • زهرا امان اللهی، طاهره نوری، کیومرث فرحبخش صفحات 160-180
    مقدمه

    رضایت زناشویی یکی از موثرترین عوامل در تداوم یک زندگی موفق، سالم و شاد محسوب می شود. لذا شناسایی الگوهای مشاوره ایی تاثیر گذار بر این امر می تواند کمک فراوانی بر رضایت زناشویی نماید. هدف این پژوهش اثربخشی الگوی آموزشی – درمانی سازه های شخصی بر رضایت زناشویی زنان شاغل بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نوع شبه آزمایشی همراه با پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری و گروه گواه بود. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه زوجهای داوطلب بودند که زن شاغل بود و به دلیل داشتن تعارض زناشویی و مشکلات مربوط به رضایت زناشویی و نیاز به بهبود رابطه، به مراکز مشاوره وابسته به ناجا در سال 1400-1399 مراجعه کرده بودند. با روش نمونه گیری تصادفی ساده 30 زوج با نمره رضایت زناشویی پایین در دو گروه 15 زوجی آزمایش و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایش 10 جلسه آموزش براساس الگوی درمانی سازه های شخصی دریافت کردند اما گروه گواه مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ فرم کوتاه 47 سوالی گردآوری و با روش آماری تحلیل کوواریانس و آزمونt تجزیه و تحلیل شد و پس از اتمام برنامه آموزشی از هر دو گروه پس آزمون و پیگیری دو ماهه گرفته شد.

    یافته ها و نتایج

    نتایج تحلیل کوواریانس و آزمون t نشان داد که تفاوت معناداری بین گروه های آزمایش و کنترل در رضایت زناشویی وجود دارد و همچنین نتایج پیگیری نشان داد که میانگین گروه آزمایش از گروه کنترل بطور معناداری کمتر بود (P<0.05).

    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش زوجین، الگوی سازه های شخصی، رضایت زناشویی، زنان شاغل
  • صادق رضایی، ایمان امینی، فاطمه فخاریان*، احسان کرمی شهریار صفحات 181-200
    زمینه و هدف

    یکی از دغدغه های والدین در شرایط امروز، نحوه پوشش فرزندان به ویژه دختران است که از مسایل مهم تربیتی هر خانواده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش خانواده در حجاب دختران با تکیه بر آیات قرآن و روایات انجام شده است.

    روش

    این پژوهش توصیفی است. با توجه به ماهیت و کیفیت این پژوهش، شیوه پژوهش، از نوع تحلیل اسنادی است و با توجه به موضوع این پژوهش که به بررسی نقش تربیتی خانواده در حجاب دختران براساس آیات و روایات می پردازد، این پژوهش از جمله پژوهش های بنیادی قرار می گیرد. ابزار پژوهش نیز شامل فرم های فیش برداری از قرآن کریم و نهج البلاغه، منابع حدیثی اسلامی و منابع تالیف شده ی صاحب نظران و اندیشمندان مسلمان در مسایل تربیتی است. داده های پژوهش نیز با استفاده از شیوه های تحلیل کیفی اسناد کتابخانه ای، جمع آوری، طبقه بندی و تحلیل شده است.

    یافته ها و نتایج

    پژوهش نشان داد که بر اساس آیات و روایات، تاثیر خانواده بر تربیت اعتقادی کودک و نقش آن در سازندگی فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و عاطفی بسیار حایز اهمیت است. بنابرین، والدین باید از همان ابتدای تولد فرزند، راهکارهای ارایه شده در نقش الگویی را برای تشویق فرزندان به حجاب به کار ببندند.

    کلیدواژگان: تربیت، خانواده، حجاب، اسلام، آیات و روایات
  • حسین یوسفوند صفحات 182-198
    زمینه و هدف

    به موازات ارتقای کیفیت خدمات در سازمان‌های با کارکنان دارای رضایت شغلی؛ کاهش کارایی و اثربخشی در سازمان‌های با کارکنان ناراضی، اتفاق خواهد افتاد. رضایتمندی شغلی کارکنان، شرط ضروری برای اهتمام آن‎ها در راستای اهداف و راهبردهای سازمان‌ها است؛ این پژوهش با هدف سنجش رضایت شغلی زنان پلیس و تحلیل عوامل تاثیر‌گذار بر آن صورت گرفت.

    روش

    این پژوهش با کمک‌گرفتن از فنون گردآوری کمی و بصورت پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش را زنان پلیس شاغل در سطح رده‌های انتظامی مستقر در شهر تهران تشکیل دادند. نمونه آماری 116 نفری به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده، باکمک پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی اسمیت و کندال با ضریب آلفای کرونباخ 86% مورد پرسش قرار گرفتند. داده‌های جمع‌آوری شده در نرم‌افزار spss و در دو سطح توصیفی(شامل شاخص‌های مرکزی و شاخص‌های پراکندگی) و همچنین استنباطی و با کمک آزمون‌های ‌ پارامتریک تحلیل شدند.

    یافته‌ها و نتایج

    یافته‌ها دلالت بر تایید مدل رگرسیونی تحقیق دارد، به نحوی که 91 درصد تغییرات متغیر وابسته توسط متغیرهای مستقل یش‌بینی شده است. بین متغیر وابسته و متغیرهای مستقل همبستگی معناداری مشاهده و همچنین میزان رضایتمندی شغلی زنان پلیس، جز متغیر محیط، در سایر موارد بیش از حد متوسط می‌باشد. به عبارتی، کارکنان از رضایتمندی شغلی برخوردارند.
    نتایج پژوهش حاکی از آن است که با وجود رضایتمندی شغلی زنان پلیس در ابعاد ماهیت کار، رفتارهمکاران، رفتار رییس مستقیم، میزان حقوق و مزایا، ترفیع و ارتقاء و محیط؛ اهتمام بیشتری در راستای کسب رضایت آنها در ابعاد پیش‌گفته بایستی صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: زنان، پلیس، نگرش، رضایت شغلی، همبستگی
  • علیرضا حیدرنژاد، علی اکبر مجدی صفحات 199-219
    زمینه و هدف

    پژوهش‎ها حاکی از آن هستند که زنان کمتر از دیگر گروه‌های جامعه از احساس امنیت اجتماعی برخوردارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان احساس امنیت زنان در شهر مشهد انجام شده است.

     

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، پیمایش مقطعی است. جامعه آماری پژوهش را زنان 15 تا 60 ساله ساکن شهر مشهد در سال 1398 تشکیل دادند که جمعیت آن 825000 نفر است و نمونه 520 نفری براساس فرمول کوکران، به شیوه نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای مورد پرسش قرار گرفتند. داده‌ها با کمک پرسشنامه‎های محقق‌ساخته روا(تایید خبرگان) و پایای احساس امنیت، نگرش به پلیس و تجربه زیسته به ترتیب با ضریب آلفای کرونباخ 83/0، 72/0 و 87/0 گردآوری شدند. برای تحلیل داده‎ها از آزمون‎های تحلیل رگرسیون و ضرایب همبستگی استفاده شد.

     

    یافته‌ها و نتایج

    پژونش نشان داد احساس امنیت در بین زنان بالاتر از حد متوسط، تفسیر ذهنی آن‎ها از عملکرد پلیس در حوزه امنیت در حد متوسط و تجربه ناامنی در بین آن‎ها کمتر از حد متوسط بود. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که متغیرهای تجربه ناامنی(بتای 91/0)، میزان درآمد(بتای 40/0)، سطح تحصیلات مادر(بتای 37/0) و تفسیر ذهنی از عملکرد پلیس(بتای 36/0)، به ترتیب بیشترین تاثیر را در احساس امنیت داشتند و روی هم 82 درصد از تغییرات احساس امنیت را تبیین می‎کنند. این نتایج می‎تواند به تلاش برای بهبود احساس امنیت توسط پلیس کمک کند.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، زنان، شهر مشهد
|
  • Maryam Pasandeh, Parvin Savadian*, Habibollah Karimian Pages 1-27

    The phenomenon of female peddling in the metro of Tehran has become one of the social groups of this metropolis for many years. Whereas, by recognizing the various identities of women traffickers, the sociological issues of this social group and the issues related to them can be better investigated; Therefore, this study was conducted with the aim of identifying the identity types of women in the subway.For a deeper understanding of the purpose, this study was conducted with a qualitative approach and phenomenological method. Sampling method In this research, purposive sampling and data collection tools are semi-structured in-depth interviews. The participants in this study are 23 women peddlers in the subway. The researcher reached a theoretical saturation with this number of interviews.Metro peddlers define their social identity in a way that can be classified into three types: conservative, frustrated and satisfied peddlers. Conservative peddlers in whom the tendency to anonymity was more evident than in other groups, and were mostly the head or assistant head of the family. Disillusioned peddlers were a group of peddlers, mostly single young girls or divorced women, who turned to the profession for financial independence. Most of them were yesterday's employees or university graduates who did not find a suitable platform for their field of study. The peddlers were satisfied that the majority of the old subway vendors and women were caretakers or assistant caretakers in the family. They expressed satisfaction that they found themselves in a well-off society without any job restrictions.

    Keywords: women, subway, identity, vending, women's employment
  • Marzieh Madani Far*, Masoumeh Ismaeili, Kiumars Farahbakhsh, Mohammad Asgari Pages 51-86
    Background and Aim

    Given the importance of family, it is very important to study and localize issues that are effective in strengthening and uplifting Iranian families. Couple conflicts are one of the most pervasive issues and its proper management plays an important role in maintaining the stability and peace of families.

    Method

    This is a qualitative research and its method is Schleiermacher hermeneutics. The source of analysis (society) in this research is the moral books of Ruhollah Khomeini "explanation of forty hadiths and explanation of the soldiers of reason and ignorance". The analysis unit (sample) is topics, questions and words related to marital conflict.

    Method

    First, by examining different theories in the field of keyword conflict in this field, and then examining ethical advice from the perspective of Imam Khomeini's works, and finally the extracted data were classified and analyzed by coding method. Results and

    conclusion

    First, the goals of ethics-based counseling were extracted, which were classified into three categories: apparent, esoteric and common. Goals in the existential order are appearance, awakening, contemplation, determination and maintenance. Goals inwardly are mindfulness, consequentialism, and action. The common goals between the existential levels are also call, success and return. The ethics-based counseling process is designed and presented based on the mentioned goals in twelve steps.

    Keywords: Ethics, Imam Khomeini, counseling process, conflict betweenspouses
  • zeinab peykar *, Fariba Shayegan Pages 87-106
    Background

    The statement of the second step with the aim of jihad to build an Islamic Iran provides recommendations in order to preserve the revolution and pave the way for the future. Considering the civilizing role of women, the purpose of compiling this article is to recognize the responsibilities of an influential Muslim woman in the personal, family, social and political spheres.

    Method

    This research was conducted by qualitative method of directional content analysis and by purposeful sampling of leadership statements in the period from 1989 to 2017 about the duties of women and according to qualitative content analysis was written as a text. Using Klaizi method with two criteria of reliability and reliability.

    Findings

    According to the statement and statements of the leadership, the duties of women are: acquiring knowledge by observing piety and chastity, observing ethics and spirituality and carrying out economic activities in accordance with their mental and physical characteristics and supporting the resistance economy, defending independence and National dignity and promotion of Iranian Islamic lifestyle and avoidance of Western lifestyle

    Conclusion

    It seems that self-improvement is the basis of all the demands of the statement and the driving force and success in achieving its goals, this naturally shows the position of women in the role of husband and mother.

    Keywords: Supreme Leader, Women, Islamic Revolution, Statement of the Second Step of the Revolution, Iranian Islamic Lifestyle
  • zhila Farzaneh sadat zaranj *, Mohammad Hasan yazdani Pages 107-132

    Planning to create desirable and safe spaces for women is of particular importance due to their biological characteristics and precarious position in terms of security. Therefore, this study was conducted to assess women's satisfaction with the desirability of urban public spaces and social security in Ardabil.The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical based on the method of data collection. The statistical population of the study consists of women in Ardabil, of which 384 questionnaires were distributed randomly using Cochran's formula. . One-sample t-test, one-way variance (and Scheffe post hoc test) in Spss software were used to analyze the collected data.Based on the research findings, the level of dissatisfaction by women is assessed at an unfavorable level and in general, their level of satisfaction with all the studied indicators is less than average (theoretical mediocrity = 3). The results of one-way analysis of variance test also indicated the effect of age and level of education of respondents on satisfaction. Also, independent t-test of marital variable showed that there is a significant difference between the opinions of single people and married people about their satisfaction.

    Keywords: Urban public spaces, satisfaction, security, women, Ardabil city
  • Mehran Sohrabzadeh, Halimeh Hossein Panahi * Pages 108-137
    Background and Aim

    Girls running away from home is a kind of maladaptive behavior that has harmful effects on the individual, family and society. This study aims to provide a comprehensive model of the formation process of girls running away from home.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and mixed in terms of method, and has used the meta-combined method, based on the weekly Sandlowski and Barroso steps, along with data analysis of the foundation. The research community is the articles of reputable scientific journals of sociology and psychology in Iran entitled "Escape of girls" that have been published during the years 2007 to 1399. The research sample was 31 standard research articles that were selected after ranking the articles and the data extracted from their background were analyzed by Strauss and Corbin Foundation data analysis method. To ensure the validity of the study, while carefully reviewing the sources, the research path was examined from the beginning to the end of the coding, and to ensure its reliability, an expert reviewed the extracted concepts and categories, 73/0 was calculated.

    Results and conclusion

    In the first stage of data analysis, 210 primary concepts were classified into 47 sub-categories and 6 main categories. Using the final categories, causal factors, contextual conditions, interfering and facilitating factors, strategies and consequences, the model A comprehensive explanation of the escape of girls in Iran was designed. Thus, this research provides a comprehensive view of this social issue to researchers and policy makers by presenting a conceptual model that includes a diverse set of factors and their mechanism of influence.

    Keywords: Run-away girls, Iran, meta-composition, Grounded theory, marital status
  • maryam Shaban * Pages 133-157
    Background and Aim

    In Iran, a special bill for the Iranian juvenile police has been defined as an important step in protecting children. The present study, entitled "Aspects of the rights of the child in the special bill of the Iranian juvenile police”, shows the importance of children's rights.

    Method

    To achieve this goal, with a qualitative approach and multiple methods, including interviews with experts and documentary analysis, to identify the types of child rights in Iranian society, and then, based on the results, the bill on police for children and has analyzed and studied adolescents. In the process of analyzing the bill, 58 articles were analyzed separately and we extracted their supportive aspects of children's rights; during the tables of the findings section, we expressed the identified rights by referring to the empirical evidence in each article.

    Findings and Results

    The results show that 25 cases of child rights in the bill for children and adolescents have been supported and emphasized for observance. Therefore, the special police bill for children and adolescents in Iran is in line with the realization of more children's rights at the levels of activism and wisdom, institutions and middle, structures and macro. The approval and implementation of the special police structure for children and adolescents will lead to the improvement and promotion of the situation of people under the age of 18, therefore, its approval is recommended to the relevant policy makers.

    Keywords: Special Police for Children, Adolescents, Child Rights, Children, Childhood, Iranian Society
  • Gholamreza Tajbakhsh * Pages 139-158
    Background and Aim

    Divorce is one of the most important social ills that has grown in most countries in recent decades, including Iran. Considering that Boroujerd city has the first rank of divorce in Lorestan province, this study was conducted with the aim of identifying and prioritizing socio-economic factors affecting the occurrence of divorce in Boroujerd city.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey-descriptive in terms of method. Data collection tool was a valid and reliable researcher-made questionnaire (Pearson correlation coefficient in the retest method 0.77). The statistical population included experts and activists in the field of social injuries and divorce in Boroujerd city, 40 of whom were interviewed and the data were analyzed by SPSS software and Kendall test.

    Results and conclusion

    The study showed that the most effective economic factors of divorce, respectively: financial problems, male unemployment, lack of alimony and the most effective social factors of divorce, respectively: drug abuse, the impact of virtual social networks (WhatsApp, Instagram, etc.) and there were no good consultants at the city level. Identifying and ranking the causes of these cases can be effective in understanding, understanding and interpreting the deep layers of this problem and reducing this social scourge.

    Keywords: Divorce, social factors, economic factors, social harm, family
  • Fatemeh Saffari Issalou *, Hosein Nazmfar Pages 159-179
    Background and Aim

    Pedestrians are one of the most important urban spaces and having safe urban spaces is one of the most important aspects of development. Due to their vulnerability, women need special facilities from space to be able to feel safe in urban spaces. This study was conducted to investigate the social security of women on busy sidewalks in Ardabil.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical based on the method of data collection. The statistical population of the study consisted of women in Ardabil and 384 people were randomly selected. Data were collected using a valid and reliable questionnaire (Cronbach's alpha 0.78) and analyzed using SPSS software using COPRAS model in Excel software.

    Results and conclusion

    The study showed that the average of the total level of social security of the studied sidewalks is equal to (3.39) which indicates the average level of social security; The highest average is related to the access index (4.87) and the lowest average is related to the safety and security index (2.902). Also, in terms of women's social security indicators, the sidewalks of Shariati Square are in the best condition and the new sidewalks in the square and the market are in the most unfavorable condition with equal points.

    Keywords: Social Security, Women, Pedestrians, Ardabil
  • zahra amanolahi, Tahereh Nori, kiiumars farahbakhsh Pages 160-180
    Introduction

    Marital satisfaction is one of the most important factors in maintaining a successful, healthy and acceptable life. Identifying counseling patterns that affect this can help a lot in marital satisfaction. The aim of this study was the effectiveness of the female educational-therapeutic model of personal structures on marital satisfaction.

    Method

    The present study was applied in terms of purpose and somehow accompanied by Mi Azkin, around Azquion, following and outside of that. The study population included all volunteer couples who were employed women and due to washing conflict and having problems related to marital satisfaction and the need to improve the relationship, referred to NAJA-affiliated counseling centers in 1300-1499. By simple random sampling method, 30 couples with low marital group satisfaction scores were replaced in two 15 pairs of experiments and controls. The experimental group did not receive 10 sessions of personal structure therapy model training but the control group did not receive any intervention. Data were collected by Enrich Marital Satisfaction Questionnaire, 47-item short form, and analyzed by statistical method for analysis.

    Results and Results

    The results of covariance and t-test showed that there was a significant difference between experimental and control rates in marital satisfaction and also the results showed that the experimental group was less than the conceptual control group (P <0.05). Therefore, training couples in the model of personal structures to increase marital satisfaction working in post-test and review has been studied and can be used as an intervention option in marital conflicts.

    Keywords: Effectiveness, Couples education, Personal structures model, Marital satisfaction, Working women
  • sadegh rezaei, iman amini, Ehsan karami shahriar Pages 181-200

    The purpose is to study and explain the doctrinal, role model, warning and evangelistic roles of parents in encouraging their children to wear hijab. In today's world due to the development of social life and the growth of technology, attempts to downplay religious beliefs, misuse of the name of religion to promote misconceptions among young people and adolescents, identity crisis and alienation, unrestrained existence Adherence to religious and Islamic values, the need to acquaint children and adolescents with religious knowledge and values ​​and the promotion of these beliefs is one of the duties of parents in the religious education of children. One of the concerns of parents in today's conditions, how to cover children It is especially for girls and this is one of the important educational issues of every family. The present study is descriptive in terms of the type of qualitative study and has been done using rich Islamic documents and sources. The necessary information was collected by library method and by analyzing it, the objectives of the research were inferred. It is very important. From the very beginning of a child's birth, parents should use the solutions provided in the role of a model to encourage their children to wear the hijab, and be a good model for their children and be preachers of religious teachings and duties.

    Keywords: education, family, family education, hijab Verses, hadiths
  • hossein yousefvand * Pages 182-198
    Background and Aim

    In parallel with improving the quality of services in organizations with job satisfaction; Decreases in efficiency and effectiveness will occur in organizations with dissatisfied employees. Employee job satisfaction is a necessary condition for their commitment to the goals and strategies of organizations; The aim of this study was to measure the job satisfaction of police women and analyze the factors affecting it.

    Method

    This research has been done with the help of quantitative collection techniques and in a survey. The statistical population of the study consisted of police women working in the police ranks based in Tehran. Statistical sample of 116 people were interviewed by simple random sampling method with the help of Smith and Kendall standard job satisfaction questionnaire with Cronbach's alpha coefficient of 86%. The collected data were analyzed in SPSS software at two descriptive levels (including central indices and dispersion indices) as well as inferential and کمک parametric tests.Findings and

    Results

    The findings indicate the confirmation of the research regression model, so that 91% of the dependent variable changes are predicted by independent variables. There is a significant correlation between the dependent variable and the independent variables and also the level of job satisfaction of police women is very moderate in other cases except the environmental variable. In other words, employees have job satisfaction.The results of the study indicate that despite the job satisfaction of police women in the dimensions of the nature of work, employee behavior, direct boss behavior,

    Keywords: Women, police, attitudes, job satisfaction, solidarity
  • alireza haydarnejad, aliakbar majdi Pages 199-219
    Background and purpose

     Research shows that women have less sense of social security than other groups in society. The aim of this study was to investigate the sense of security of women in Mashhad.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and cross-sectional survey in terms of method. The statistical population of the study consisted of women aged 15-60 years living in Mashhad in 1398 with a population of 825,000 and a sample of 520 people according to the Cochran's formula were interviewed by multi-stage cluster sampling. Data were collected using valid researcher-made questionnaires (expert confirmation) and reliability of security, police attitude and lived experience with Cronbach's alpha coefficient of 0.83, 0.72 and 0.87, respectively. Regression analysis and correlation coefficients were used to analyze the data.

    Findings and results

    showed that the feeling of security among women was above average, their mental interpretation of police performance in the field of security was above average and the experience of insecurity among them was below average. The results of multiple regression analysis also showed that the variables of insecurity experience (beta 0.91), income level (beta 0.40), mother's education level (beta 0.37) and subjective interpretation of police performance (beta 0.36), Sequences had the greatest impact on the sense of security and together account for 82% of the changes in the sense of security. These results could help the police try to improve their sense of security.

    Keywords: Feeling safe, women, the city of Mashhad