فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:20 Issue: 3, Mar 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/02/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 161-168
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با سندرم متابولیک (MS) مرتبط است. این سندرم با مقاومت به انسولین، هیپرانسولینمی، دیس لیپیدمی، چاقی و فشار خون بالا مشخص می شود. اطلاعات مربوط به سندرم متابولیک در زنان نابارور مبتلا به PCOS در جمعیت هندی محدود است.

    هدف

    این مطالعه با هدف مقایسه شیوع سندرم متابولیک در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و بدون سندرم تخمدان پلی کیستیک در جمعیت روستایی جنوب هند انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 130 زن مبتلا به PCOS و 130 زن بدون PCOS وارد مطالعه شدند. شرح حال دقیق گرفته شد و معاینه فیزیکی برای همه زنان انجام شد. پارامترهای تن سنجی، تست تحمل گلوکز، سطوح گلوکز/انسولین ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول لیپوپروتیین با چگالی بالا و فشار خون در همه شرکت کنندگان ارزیابی شد. معیارهای فدراسیون بین المللی دیابت برای ارزیابی سندرم متابولیک اعمال شد.

    نتایج

    سندرم متابولیک در زنان نابارور مبتلا به  PCOS(3/42%) نسبت به زنان بدون PCOS (3/19%) شیوع بیشتری داشت. 9/56% از زنان مبتلا به PCOS سطح پایین کلسترول لیپوپروتیین با چگالی بالا، 2/46% تری گلیسیرید بالا، 5/71% دور کمر بالا، 5/31% فشار خون بالا و 7/37% سطح گلوکز خون بالا داشتند. 0/26% از زنان مبتلا به PCOS وزن مناسبی داشتند و MS در 9/6% از این زنان مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    شیوع MS در زنان مبتلا به PCOS بیشتر از زنان بدون PCOS بود. در بین زنان مبتلا به PCOS، شیوع MS با افزایش سن (بیش از 27 سال)، شاخص توده بدنی و دور کمر (5/71٪) افزایش یافت و حتی زنان سالم مبتلا به PCOS در 7٪ موارد سندرم متابولیک داشتند. از این رو، غربالگری تمام زنان مبتلا به PCOS از نظر عوامل خطر متابولیک در سنین پایین ضروری است تا از عوارض طولانی مدت قلبی عروقی جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، سندرم متابولیک، هیپرآندروژنیسم، هورمون ها
  • صفحات 169-176
    مقدمه

    ناباروری مشکل مهمی است که بسیاری از زوج ها را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. فناوری کمک باروری به زوج های نابارور کمک می کند تا فرزندی داشته باشند. یکی از عوامل موفقیت بارداری در روش انتقال جنین به رحم مادر، انجام صحیح انتقال جنین به درون رحم می باشد.

    هدف

    این مطالعه با هدف مقایسه پیامدهای حاصل از انتقال جنین با گاید سونو به دو روش ترانس واژینال و ترانس ابدومینال انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی 90 زن کاندید IVF که در سال 1399 به بیمارستان مهدیه مراجعه کرده بودند به صورت تصادفی به دو گروه سونوگرافی ترانس واژینال و سونوگرافی ترانس ابدومینال در زمان انتقال جنین تقسیم شدند (45 زن در هر گروه). جنین ها 3-2 روز پس از تخمک کشی انتقال داده شد. میزان درد بیمار، سختی و مدت زمان انجام پروسیجر، کیفیت دید سه بعدی و میزان موفقیت بارداری در بین دو گروه اندازه گیری شد.

    نتایج

    در این مطالعه، 2/63% از زنان تحت انتقال جنین با سونوگرافی ترانس واژینال و 8/36% از زنان تحت انتقال جنین با سونوگرافی ترانس ابدومینال بارداری موفقی داشتند که از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت (19/0 =p). تفاوت معناداری بین دو گروه مورد مطالعه از نظر میزان درد (53/0 =p)، زمان پروسیجر    (50/0 ≤ p)، سختی پروسیجر (50/0 ≤ p) و دید سووگرافی وجود نداشت. هرچند کیفیت دید سه بعدی در سونوگرافی ترانس واژینال بهتر از سونوگرافی ترانس ابدومینال بود (01/0 > p).

    نتیجه گیری

    به طور کلی، نتایج ART، در هر دو نوع سنوگرافی یکسان بود. بنابراین پیشنهاد می شود، پزشکان پیش از انتخاب نوع سونوگرافی وضعیت بیمار و تجهیزات و توانایی بیمارستان را مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: ترانس واژینال، ترانس ابدومینال، سونوگرافی، انتقال جنین، زایمان
  • صفحات 177-184
    مقدمه

    حاملگی خارج از رحم یکی از دلایل مهم در مرگ و میر مادران در سه ماهه اول بارداری می باشد.

    هدف

    در این مطالعه به بررسی چهار روش درمان حاملگی خارج از رحم که شامل درمان تک دوز و دو دوز متوتروکسات، جراحی و درمان انتظاری است  می پردازیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، مشخصات بالینی مربوط به 365 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز با محدوده سنی 44-15 سال و در بازه زمانی اسفند 1395 تا 1397، که حاملگی خارج از رحم برای آنها تشخیص داده شده بود مورد مطالعه قرار گرفت. نمودار راک به منظور پیش بینی نقطه برش برای سایز توده و میزان هورمون β-hCG به منظور مقایسه روش جراحی و درمان دارویی دو دوز رسم گردید.

    نتایج

    بیشترین توده ها در قسمت آدنکس قرار گرفته بودند. طبق نتایج به دست آمده از نمودار راک، روش جراحی برای افرادی که دارای سایز توده     mm 50/34>  و  mIU/ml6419 < β-hCG باشند، به عنوان بهترین روش محسوب می شود. میزان β-hCG در گروه متوتروکسات تک دوز با درمان موفق به صورت معنی دار کمتر از درمان تک دوز ناموفق بود (02/0 = p). در مقایسه درمان متوتروکسات تک دوز و دو دوز، درمان تک دوز با داشتن میزان موفقیت بالاتر و طول بستری کوتاه تر بیماران، به عنوان درمان موثرتری نسبت به درمان دو دوز مورد توجه قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    جراحی به عنوان خط اول درمان برای بیماران با میزان β-hCG بالا و سایز توده بزرگ پیشنهاد می گردد. در این مطالعه، درمان متوتروکسات تک دوز به دلیل میزان موفقیت بالاتر و زمان بستری کوتاه تر، درمان مناسب تری نسبت به درمان دو دوز معرفی می گردد. کارآزمایی های بالینی تصادفی سازی شده بیشتر با حجم نمونه بزرگ تر برای تایید نتایج فعلی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: حاملگی خارج از رحم، متوتروکسات، β-hCG، درمان
  • صفحات 185-194
    مقدمه

    اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم (U. urealyticum) و مایکوپلاسما ژنیتالیوم (M. genitalium) ممکن است دستگاه تناسلی مرد را کلونیزه کنند. با این حال، اثرات منفی این باکتری ها بر کیفیت کلی اسپرم، از جمله pH مایع منی، غلظت اسپرم، تحرک، مورفولوژی و تعداد کل اسپرم نامشخص است.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین حضور U. urealyticum و M. genitalium تناسلی در مایع منی و بررسی تاثیر این ارگانیسم ها بر کیفیت اسپرم انجام شد.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه مقطعی بر روی 380 مرد از زوج های نابارور در یک بیمارستان دانشگاهی سطح سه از جولای 2017 تا ژوین 2018 انجام شد. کیفیت مایع منی بر اساس استاندارد 2010 سازمان بهداشت جهانی تجزیه و تحلیل شد و U. urealyticum و M. genitalium در نمونه های منی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز شناسایی شد.

    نتایج

    338 مرد (9/88%) با حداقل یک پارامتر منی غیرطبیعی مراجعه کردند. میزان تشخیص U. urealyticum و M. genitalium به ترتیب 05/16 و 79/0% بود. بین گروه U. urealyticum مثبت و گروه U. urealyticum منفی از نظر خصوصیات اسپرم تفاوت معنی داری وجود نداشت. تحرک اسپرم و سرزندگی اسپرم در گروه مایکوپلاسما مثبت بسیار کمتر از گروه مایکوپلاسما منفی بود (به ترتیب 02/0 = p و 001/0 > p).

    نتیجه گیری

    وجود U. urealyticum در منی مردان نابارور تاثیری بر ویژگی های اسپرم نداشت. اگرچه میزان مثبت M. genitalium کم بود، کلونیزاسیون توسط این باکتری ها به نظر می رسد بیشتر بر کیفیت اسپرم تاثیر منفی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، مایکوپلاسما ژنیتالیوم، ناباروری، اسپرم
  • صفحات 195-202
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال هتروژن و ناهمگون با شیوع بالاست که در حدود 20-15% از زنان در سن باروری به این بیماری مبتلا هستند. شناسایی و تشخیص این بیماری بر اساس معیارهای روتردام انجام می‎شود. در واقع، هایپرآندروژنیسم، فاکتور اصلی و کلیدی در اتیوپاتوژنی این سندرم است. تاکنون بیش از 70 ژن کاندید مرتبط با این سندرم شناخته شده اند که، ژن گیرنده آندروژن، یکی از این ژن هاست. گیرنده آندروژن (AR)، یک گیرنده استروییدی از خانواده فاکتورهای رونویسی هسته ای فعال شونده بواسطه لیگاند است که ژن آن بر روی کروموزوم Xq11-12 قرار دارد. در انتهای آمین (N-terminal) پلی پپتید حاصل از اگزون شماره 1 این ژن یک تکرار پلی مورفیک سه نوکلیوتیدی CAG کدکننده گلوتامین وجود دارد. بعضی مطالعات حاکی از آن است که تکرار کوتاهتر این تکرارها موجب افزایش حساسیت گیرنده آندروژن می شود

    هدف

    در این مطالعه به بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم تکرارهای CAG ژن گیرنده آندروژن و خطر بروز PCOS در جمعیت زنان ایرانی در یک مطالعه مورد-شاهدی پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    160 زن ایرانی 17 تا 40 ساله در این مطالعه مورد-شاهدی شرکت کردند: بر اساس معیارهای روتردام ، 80 زن به عنوان بیمار PCOS و 80 زن به عنوان شاهد سالم در نظر گرفته شدند. سایر فاکتورهای فنوتیپ مشابه مانند هیپرآندروژنیسم به عنوان PCOS در نظر گرفته نشدند. به کمک تست PCR فراوانی تکرارهای سه نوکلیوتیدی CAG در بیماران PCOS بررسی و با فراوانی این تکرارها در گروه کنترل غیر PCOS مقایسه شد، نتایج این تست برروی ژل آگاروز و ژل پلی اکریل آمید مشاهده و سپس تعیین توالی گردید.

    نتایج

    نتایج ما نشان داد که ارتباط معنی داری بین تعداد تکرارهای CAG در ژن AR و خطر بروز PCOS در زنان مورد مطالعه وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    برخلاف بعضی گزارش های پیشین، نتایج ما حاکی از آن است که طول توالی و پراکندگی الل CAG در بین بیماران مبتلا به PCOS و افراد سالم تفاوتی وجود نداشته و تعداد تکرارهای CAG نمی‎تواند نشانه PCOS باشد.

    کلیدواژگان: گیرنده آندروژن، تکرارهای CAG، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، پلی مورفیسم
  • صفحات 203-212
    مقدمه

    تاثیر و نقش گونه های تناسلی اوره آپلاسما ،گونه های تناسلی مایکوپلاسما و کلامیدیا تراکوماتیس که از جمله شایع ترین باکتری های منتقله از راه جنسی می باشند بر کیفیت مایع منی و ناباروری مردان همچنان یک مسئله بحث برانگیز است.

    هدف

    این مطالعه برای تعیین شیوع باکتری اسپرمیا در مردان و بررسی ارتباط بین حضور باکتری ها با ناباروری و کیفیت مایع منی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 200 نمونه مایع منی از مردان مراجعه کننده به مراکز تحقیقاتی و بالینی باروری در کرمان طی ماه های تیر تا آذر 1398 جمع آوری گردید. آنالیز مایع منی برای تعیین حجم مایع منی، شکل اسپرم، حرکت پیش رونده، حرکت غیرپیشرونده، حرکت کلی و درصد زنده ماندن اسپرم با استفاده از روش های مشخص شده توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شد. از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای تشخیص باکتری ها استفاده شد.

    نتایج

    میانگین مقادیر حجم مایع منی، حرکت پیشرونده، حرکت غیر پیشرونده، تعداد اسپرم، حرکت کلی و درصد زنده ماندن اسپرم در مردان نابارور به طور معنی داری پایین تر از افراد بارور بود (05/0 ˂p). همبستگی آماری معنی داری بین حضور مایکوپلاسما ژنیتالیوم و حرکت پیشرونده اسپرم، مایکوپلاسما هومینیس و حجم مایع منی، اوره آپلاسما پارووم و شکل طبیعی اسپرم و بین حضور کلامیدیا تراکوماتیس و حرکت پیشرونده اسپرم و همچنین درصد زنده ماندن اسپرم مشاهده شد. تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که وجود مایکوپلاسما ژنیتالیوم (16 = OR و 01/0 = p) و کلامیدیا تراکوماتیس (06/8 = OR و 01/0 > p) به طور معنی داری با ناباروری ارتباط دارد.

    نتیجه گیری

    در بررسی ناباروری، احتمال حضور کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم را در مردان نابارور توسط پزشکان بایستی در نظر گرفته شود. آزمایش غربالگری به خصوص برای افراد بدون علامت توصیه می شود.

    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، اوره آپلاسما، مایکوپلاسما، ناباروری، مایع منی
  • صفحات 213-220
    مقدمه

    آندومتریوز با پاسخ های ایمونولوژیک غیر طبیعی و شرایط التهابی و ضد التهابی همراه است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی غلضت مایع فولیکولی (FF) در غلضت های اینترلوکین -3، 5 و 6 در زنان مبتلا به اندومتریوز و زنان سالم انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 68 زن مراجعه کننده به مرکز لقاح آزمایشگاهی بیمارستان امام رضا مشهد در سال 1397 به صورت تصادفی انتخاب شدند. سطح سیتوکین ها در مایع فولیکولی نمونه ها در گروه آندومتریوز و کنترل (هر کدام 34 = n) بررسی شد. دقت تشخیصی سیتوکین ها و ویژگی های بالینی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    اینترلوکین-3 و اینترلوکین-6 در مایع فولیکولی زنان مبتلا به آندومتریوز نسبت به زنان عاری از بیماری تغییر معنی داری نشان داد (به ترتیب 04/0 = p و 003/0 = p). میانگین غلظت اینترلیکین-5 در گروه آندومتریوز کمتر از گروه کنترل بود اما معنادار نبود (5/0 = p). همچنین اختلاف معنی داری در چرخه قاعدگی، دیسپارونی و دیسمنوره بین دو گروه مشاهده شد (به ترتیب 01/0 >p ، 04/0 p = و 02/0 = p). دقت تشخیصی اینترلوکین-3 و اینترلوکین-6 در مایع فولیکولی بیماران کم و با سطح زیر منحنی به ترتیب 614/0 و 645/0 بود.

    نتیجه گیری

    اگرچه هیچ کدام از سیتوکین ها، ارزش پیش بینی کننده ای برای آندومتریوز نداشتند، اما کاهش میزان اینترلوکین-3 و افزایش میزان اینترلوکین-6 در نمونه های مایع فولیکولی بیماران مبتلا به آندومتریوز و همچنین عوامل خطرزایی از جمله چرخه قاعدگی نامنظم، دیسپارونی، و دیسمنوره می تواند با پاتوژنز این بیماری دردناک در ارتباط باشد.

    کلیدواژگان: اینترلوکین-3، اینترلوکین-5، اینترلوکین-6، مایع فولیکولی، آندومتریوز
  • صفحات 221-230
    مقدمه

    ویتامین D و گلوکز در سیستم تولید مثل زنان نقش مهمی دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر سرم ویتامین D و مایع فولیکولی بر نتایج تکنیک های کمک باروری (ART) بود.

    مواد و روش ها

    102 زن نابارور در این مطالعه مقطعی وارد مطالعه شدند. همه بیماران نابارور تحت درمان روتین قرار گرفتند. در روز تخمک کشی، نمونه ای از خون محیطی و مایع فولیکولی آنها برای تعیین سطح ویتامین D و گلوکز جمع آوری شد. ما همچنین نتایج ART از جمله تعداد تخمک، 2PN و تعداد جنین، میزان لانه گزینی، حاملگی شیمیایی، کلینیکال و میزان سقط را ارزیابی کردیم. سرانجام اثر ویتامین D و گلوکز سرم و مایع فولیکولی بر نتیجه ART ارزیابی شد.

    نتایج

    در حاملگی کلینیکال مثبت و منفی سطح ویتامین D سرم، ویتامین D مایعات فولیکولی، گلوکز ناشتا وگلوکز مایع فولیکولی تفاوتی وجود نداشت. اختلاف معنی داری بین نتایج ART بر اساس سطح ویتامین D وجود نداشت. گلوکز مایع فولیکولی در سه گروه کمبود، ناکافی و کافی ویتامین D به ترتیب 65/14 ± 20/65، 90/14 ± 47/63 و 64/15 ± 97/55 بود. گلوکز مایع فولیکولار در گروه کافی ویتامین D از گروه های دیگر کمتر و از نظر آماری معنی دار بود  (01/0 = p). هیچ ارتباطی بین سه سطح ویتامین D مایع فولیکولی و نتایج ART وجود نداشت. از نظر آماری در گلوکز ناشتا سرم طبیعی سطح ویتامین D مایع فولیکولی به طور قابل توجهی پایین تر از گلوکر ناشتا پره دیابتی بود (001/0 > p).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که سطح ویتامین D سرم، میزان ویتامین D مایع فولیکولی، گلوکر ناشتای سرم و قند مایع فولیکولار پارامترهای قابل پیش بینی برای نتایج ART نیستند.

    کلیدواژگان: ویتامین D، مایع فولیکولی، حاملگی، تکنیک های کمک باروری
|
  • Sreelalitha Kayali, Thyagaraju Chitra*, Sadishkumar Kamalanathan, Hanumanthappa Nandeesha Pages 161-168
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is known to be associated with metabolic syndrome (MS). It is characterised by Insulin Resistance, hyperinsulinemia, dyslipidemia, obesity and hypertension. Data related to MS in infertile women with PCOS are limited in Indian populations.

    Objective

    This study aims to compare the prevalence of MS in infertile women with and without PCOS in a rural population in South India.

    Materials and Methods

    130 women with PCOS and 130 women without PCOS were enrolled in this cross-sectional study. A detailed history was taken and a physical examination was done for all women. Anthropometric parameters, a glucose tolerance test, fasting glucose/ insulin levels, trigylcerides, high-density lipoprotein cholesterol and blood pressure were assessed in all participants. The International Diabetes Federation criteria were applied for assessment of MS.

    Results

    MS was more prevalent in infertile women with PCOS (42.3%) compared to women without PCOS (19.3%). 56.9% of women with PCOS had low high-density lipoprotein cholesterol levels, 46.2% had high triglycerides, 71.5% had a high waist circumference, 31.5% had high blood pressure and 37.7% had high blood glucose levels. 26.0% of the women with PCOS had a healthy weight, and MS was seen in 6.9% of these women.

    Conclusion

    The prevalence of MS was higher in women with PCOS in comparison to women without PCOS. Among the women with PCOS, the prevalence of MS increased with age (> 27 yrs), body mass index and waist circumference (71.5%), and even healthy women with PCOS contributed to 7% of MS. Hence it becomes necessary to screen all women with PCOS for metabolic profile risk factors at young age itself to prevent long term cardiovascular complications.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Metabolic syndrome, Hyperandrogenism, Hormones
  • Paria Geran Malekkheili, Shahrzad Zadehmodarres*, Zahra Heidar Pages 169-176
    Background

    Infertility is an important problem that affects many couples worldwide. Assisted reproductive technology (ART) helps infertile couples to have offspring. One of the critical parts of ART is embryo transfer (ET).

    Objective

    To compare the effect of transvaginal and transabdominal ultrasonography-guided ET on ART outcomes.

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial study, 90 women who were candidates for in vitro fertilization (IVF) referred to Mahdiyeh hospital of Tehran, Iran during the year 2020 were randomly divided into two groups (n = 45/each) of transvaginal and transabdominal ultrasonography-guided ET. The embryos were transferred two-three days after oocyte retrieval. The patient pain, duration and difficulty of the procedure, three-dimensional vision quality and successful pregnancy rate were measured.

    Results

    In this study, 63.2% of the 45 women who underwent IVF under the guidance of the transvaginal guidance and 36.8% of the 45 women who underwent IVF under the transabdominal guidance had a successful pregnancy, that was not significantly different (p = 0.19). Also, based on other results there was no difference between the two groups in terms of patient pain (p = 0.53), duration (p ≥ 0.5) and difficulty of procedures (p ≥ 0.5) and ultrasonography vision; however, the three-dimensional vision quality in the transvaginal ultrasonography was better than that in the transabdominal ultrasonography (p = 0.005).

    Conclusion

    Overall, the ART outcomes in the transvaginal and transabdominal ultrasonography-guided ET were similar, so we suggest that physicians evaluate the patient’s situation, the hospital equipment, and their ability before selecting the type of ultrasonography.

    Keywords: Transvaginal, Transabdominal, Ultrasound, Embryo transfer, Pregnancy
  • Zahra Shiravani, Sana Atbaei, Bahia Namavar Jahromi, Mojgan Hajisafari Tafti, Shaghayegh Moradi Alamdarloo, Tahereh Poordast, Adel Noori, Sedighe Forouhari, Soudabeh Sabetian* Pages 177-184
    Background

    Ectopic pregnancy (EP) is one of the major causes of maternal mortality during the first trimester of pregnancy.

    Objective

    Four treatment methods for EP including single-dose methotrexate (SD-MTX), double-dose methotrexate, expectant and surgical management were considered.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, the clinical characteristics of 365 women aged 15-44 yr who had been diagnosed with EP were reviewed from March 2017 to March 2019 in hospitals affiliated to Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran. Receiver operating characteristics curves were plotted to determine the cut-off points for size of ectopic mass and beta-human chorionic gonadotropin (β-hCG) that suitably discriminated between double-dose methotrexate and surgery management.

    Results

    The most common site of EP was adnexa. According to the receiver operating characteristics analysis, surgery was the best plan for the women with an ectopic mass > 34.50 mm in diameter or with an initial β-hCG level > 6419 mIU/ml. The β-hCG levels in the women successfully treated with SD-MTX were significantly lower than in those with failed treatment (p = 0.02). The SD-MTX group had a higher success rate and significantly shorter duration of hospitalization, and so this was a more effective medical treatment in comparison with the DD protocol.

    Conclusion

    Surgery is proposed as the best option for the cases with large ectopic mass or high β-hCG level. SD-MTX had a higher success rate and shorter hospital stay than the DD protocol, and so was found to be an efficient and safe alternative. Further randomized clinical trials with larger sample sizes are recommended to validate the current results.

    Keywords: Ectopic pregnancy, Methotrexate, β-hCG, Treatment
  • Minh Tam Le*, Dac Nguyen Nguyen, Hoang Bach Nguyen, Viet Quynh Tram Ngo, Vu Quoc Huy Nguyen Pages 185-194
    Background

    Ureaplasma urealyticum (U. urealyticum) and Mycoplasma genitalium (M. genitalium) may colonize the male genital tract. However, the negative effects of these bacteria on overall sperm quality, including semen pH, sperm concentration, motility, morphology, and total sperm count remain unclear.

    Objective

    This study aimed to determine the presence of genital U. urealyticum and M. genitalium in semen and evaluate the effect of these organisms on sperm quality.

    Materials and Methods

    A cross-sectional study was conducted on 380 men from infertile couples at a tertiary university hospital from July 2017 to June 2018. Semen quality was analyzed according to the World Health Organization 2010 standard, and U. urealyticum and M. genitalium were detected in the semen samples using polymerase chain reaction.

    Results

    338 men (88.9%) presented with at least one abnormal semen parameter. The detection rates of U. urealyticum and M. genitalium were 16.05% and 0.79%, respectively. There was no significant difference between the Ureaplasma-positive group and the Ureaplasma-negative group in terms of sperm characteristics. Sperm motility and sperm vitality in the Mycoplasma-positive group were much lower than those in the Mycoplasma-negative group (p = 0.02 and p < 0.001, respectively).

    Conclusion

    The presence of U. urealyticum in the semen of infertile men did not affect the sperm characteristics. Although the positive rate of M. genitalium was low, colonization by these bacteria was more likely to negatively affect sperm quality.

    Keywords: Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma genitalium, Infertility, Spermatozoa
  • Hamideh Arasteh, Fatemeh Araste, MohammadHasan Sheikhha, Seyyed Mehdi Kalantar, Ehsan Farashahi Yazd, HamidReza Ashrafzadeh, Nasrin Ghasemi* Pages 195-202
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a heterogeneous disorder, which affects about 15-20% of women of reproductive age. The most important etiopathogenesis factor in its incidence is hyperandrogenism; over 70 candidate genes are known to be associated with this syndrome, such as the androgen receptor (AR) gene which encodes a steroid receptor and is located on the Xq11-12 chromosome. The N-terminus of exon 1 of AR contains a polymorphic trinucleotide repeat (CAG)n region that encodes glutamine tract. There are some studies showing that shorter AR CAG repeats are significantly related to enhanced AR sensitivity.

    Objective

    This study investigated the frequency of the polymorphic expansion of the trinucleotide CAG repeats of AR in PCOS.

    Materials and Methods

    160 Iranian women aged 17-40 yr were participated in this case-control study: 80 women as PCOS patients and 80 women as healthy control according to the Rotterdam criteria. Other similar phenotypes factors such as hyperandrogenism were not considered as PCOS. The frequency of polymorphic expansion of CAG trinucleotide repeats in PCOS patients was compared with the frequency in non-PCOS controls in using two primer sets for nested polymerase chain reaction. The polymerase chain reaction products were visualized on polyacrylamide gel and then were confirmed by a sequencing process.

    Results

    The results did not show a significant correlation between the frequency of CAG repeats in AR and PCOS incidence.

    Conclusion

    In contrast to some previous reports, the present data showed that the CAG length in PCOS cases did not significantly differ from that of controls. So, the AR (CAG)n does not appear to be a major factor for PCOS in Iranian women.

    Keywords: Androgen receptor, (CAG)n repeats, Polycystic ovary syndrome
  • Parastou Heidari Pebdeni, Fereshteh Saffari, Toraj Reza Mirshekari, Sareh Ashourzadeh, Moslem Taheri Soodejani, Roya Ahmadrajab* Pages 203-212
    Background

    The role of genital Ureaplasma speices, genital Mycoplasma (M) speices, and Chlamydia (C.) trachomatis, the most prevalent sexually transmitted bacteria, in male infertility are still not clear. Different reports about the impact of these bacteria on semen quality are controversial.

    Objective

    This study was proposed to determine the frequency of bacteriospermia in men and investigate the relationship between the presence of these bacteria and semen quality using molecular assay.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 200 semen samples obtained from men attending the research and clinical centers for fertility in Kerman, Iran, between July and December 2019 were analyzed for semen volume, progressive motility, non-progressive motility, total progressive motility, and viability according to the World Health Organization guidelines. The polymerase chain reaction was used for the detection of related bacteria.

    Results

    The mean values of volume, progressive motility, non-progressive motility, total progressive motility, and viability were significantly lower in infertile men (p < 0.001). Statistically significant correlations were observed between the presence of M. genitalium and progressive sperm motility, M. hominis and semen volume, Ureaplasma parvum and the sperm normal form, and C. trachomatis and the sperm progressive motility and viability. Logistic regression analysis showed that M. genitalium (OR = 8.06, p < 0.001) and C. trachomatis (OR = 16, p = 0.01) were significantly associated with male infertility.

    Conclusion

    During the infertility assessment, clinicians should consider of role C. trachomatis and M. genitalium in male infertility. Screening test particularly for asymptomatic individuals is recommended.

    Keywords: Chlamydia trachomatis, Infertility, Mycoplasma, Semen analysis, Ureaplasma
  • Mohammad Ghodsi, Vida Hojati*, Armin Attaranzade, Bita Saifi Pages 213-220
    Background

    Endometriosis is associated with abnormal immunologic responses and combined inflammatory and anti-inflammatory conditions.

    Objectives

    This study aims to investigate follicular fluid (FF) concentration of interleukin (IL)-3, IL-5, and IL-6 in women with and without endometriosis.

    Materials and Methods

    In this a cross-sectional study 68 women who were referred to the in vitro fertilization center of Imam Reza hospital in Mashhad during 2018 was selected randomly. Leaves of cytokines in the FF samples were evaluated in the endometriosis and the control group (n = 34/each). The diagnostic accuracy of cytokines and clinical characteristics were evaluated.

    Results

    IL-3 and IL-6 were significantly changed in FF of the women with endometriosis compared with control group (p = 0.04, and p = 0.003, respectively), the mean concentration of IL-5 in the endometriosis group was lower than the control group (p = 0.5). But it was not significant. There were significant differences in the menstrual cycle, dyspareunia, and dysmenorrhea between the groups (p = 0.003, p = 0.04, and p = 0.02, respectively). The diagnostic accuracy of IL-3 and IL-6 in the FF was low, with the area under the curve of 0.614 and 0.645, respectively.

    Conclusion

    Although none of the cytokines had a predictive value for endometriosis, the decreased levels of IL-3 and increased levels of IL-6 in the FF samples of women with endometriosis, and risk factors, including irregular menstrual cycle, dyspareunia, and dysmenorrhea, could be associated with the pathogenesis of this painful disease.

    Keywords: Interleukin-3, Interleukin-5, Interleukin-6, Follicular fluid, Endometriosis
  • Robabe Hosseinisadat, Lida Saeed, Anis Ghasemirad*, Victoria Habibzadeh, Sedigheh Safar Heidari Pages 221-230
    Background

    Vitamin D and glucose play an important role in the female reproductive system.

    Objective

    The aim of this study was to assess the effect of serum and follicular fluid vitamin D on assisted reproductive technique (ART) outcomes.

    Materials and Methods

    102 infertile women were enrolled in the study. All cases received the routine in vitro fertilization protocol. On the oocyte retrieval day, a sample of their peripheral blood and follicular fluid was obtained to determine the level of vitamin D and glucose. We also evaluated ART outcomes including oocytes, 2 pronucleus and embryo number, implantation, chemical and clinical pregnancy, and abortion rate. Finally, the effect of serum and follicular fluid vitamin D and glucose on the ART outcomes was assessed.

    Results

    There was no difference in the characteristics, serum vitamin D, follicular fluid vitamin D, fasting blood sugar (FBS), or follicular fluid glucose between the women with vs. without a positive clinical pregnancy. There was no significant difference between the ART outcomes based on vitamin D level. The mean follicular fluid glucose levels in women who were deficient, insufficient and sufficient in vitamin D were 65.20 ± 14.65, 63.47 ± 14.90 and 55.97 ± 15.64, respectively. Follicular fluid glucose was lower in women with sufficient vitamin D levels and this difference was statistically significant (p = 0.01). There was no relationship between the three follicular fluid vitamin D levels and ART outcomes. In women with normal FBS levels, the level of follicular fluid vitamin D was significantly lower than in the women with pre-diabetic FBS status (p < 0.001).

    Conclusion

    The present study showed that serum vitamin D level, follicular fluid vitamin D level, FBS, and follicular fluid sugar were not predictive parameters for ART outcomes.

    Keywords: Vitamin D, Glucose, Follicular fluid, Pregnancy, Assisted reproductive techniques
  • Abbas Aflatoonian, Ramesh Baradaran Bagheri*, Robabe Hosseinisadat Pages 231-232

    The authors of article entitled "The effect of endometrial injury on pregnancy rate in frozen-thawed embryo transfer: A randomized control trial " requested some corrections in their article due to re-analyze their data. The authors reviewed the data and confirmed the critical but inadvertent statistical analysis errors which had occurred during research. As the authors explain in their letter to the editor, the errors are listed as: The recruitment end date has been changed from January 2016 to December 2015. The Fisher exact test has been added in statistical analysis section. A typographical error has occurred in eligible woman which mistyped 210 instead of 120. Also, in the first group, 45 women were analyzed at the end, of which 48 were incorrectly stated. Some numbers in tables has been changed and statistical tests has been revised.