فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:20 Issue: 4, Apr 2022

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:20 Issue: 4, Apr 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/02/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 241-254
    مقدمه

    اختلال عملکرد جنسی در مولتیپل اسکلروزیس وابسته به عوامل متعددی است. با این وجود هیچ درمان قابل اعتمادی برای این چالش وجود ندارد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، تعیین مداخلات موثر بر عملکرد جنسی یا اختلال عملکرد جنسی در افراد با مولتیپل اسکلروزیس بود.

    مواد و روش ها

    برای یافتن مطالعات مداخله ای منتشر شده مرتبط که حداقل دارای چکیده انگلیسی یا به زبان فارسی باشند، پایگاه داده های بین المللی آنلاین شامل  Statistical Institute, PubMed, Scopus, Cochrane, Medline, PsycINFO, EMBASE, CINAHL Google Scholarاز ژانویه 1990 تا ژوین 2021 جستجو شد. نتایج با استفاده از نرم افزار RevMan 5.3 تجزیه و تحلیل شد و 05/0 p < بعنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

    نتایج

    در بررسی اولیه 568 مقاله وارد شد، پس از حذف مقاله های تکراری و غیرمرتبط بر اساس داشتن اطلاعات اصلی، 41 مقاله باقی ماند. مطالعات بر اساس وجود یا عدم وجود علایم اختلال عملکرد جنسی در معیارهای ورود به مطالعه، به دو گروه عملکرد جنسی (27 مطالعه) و اختلال عملکرد جنسی (14 مطالعه) تقسیم شدند. مداخلات در هر گروه به چهار دسته که شامل مداخلات روان درمانی-آموزشی، ورزش و توانبخشی، طبی و مداخلات مختلط تقسیم شدند. بیش از نیمی از مداخلات روان درمانی-آموزشی بهبود قابل توجهی را بعد از اتمام مداخله در عملکرد جنسی نشان دادند (0003/0 = p). در مطالعات اختلال عملکرد جنسی، در بیشتر مداخلات (14/13 = n) حداقل یک زیر مقیاس اختلال عملکرد جنسی بهبود یافته بود. همچنین مداخلات طبی بر اختلال عملکرد جنسی مردان و مداخلات روان درمانی-آموزشی در عملکرد جنسی زنان تاثیر بیشتری داشتند.

    نتیجه گیری

    مداخلات روان درمانی-آموزشی و طبی، متداول ترین نوع مداخلات موثر بر عملکرد و اختلال عملکرد جنسی بودند. مداخلات روان درمانی-آموزشی که به طور اختصاصی در زنان اجرا شده بودند و چهار مقاله ای که به طور اختصاصی در مورد درمان طبی مردان بودند، تاثیرات مثبتی را نشان دادند.

    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی، مولتیپل اسکلروزیس، اختلال عملکرد جنسی، مرور سیستماتیک
  • صفحات 255-272
    مقدمه

    یایسگی پدیده ای فیزیولوژیک می باشد که با علایم جسمانی و روانشناختی متعددی مانند گرگرفتگی که شیوع آن بین 80-20% گزارش شده، همراه است. مداخلات درمانی دارویی و غیردارویی مختلفی جهت کاهش این علامت شایع یایسگی انجام شده است.

    هدف

    مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخلات روانشناختی بر گرگرفتگی ناشی از یایسگی صورت پذیرفته است.

    مواد و روش ها

    مطالعه مروری سیستماتیک حاضر با جستجوی جامع در پایگاه هایGoogle Scholar, Scopus, PubMed, Web of Science, Science Direct, Cochrane Library, Scientific Information Database و با استفاده از استراتژی بولی و کلید واژه هایMenopause, Hot flash, Psychological Intervention, Vasomotor Symptoms صورت پذیرفت. در مجموع 20847 مقاله از سال های 2000 تا 2019 به دست آمد. پس از حذف مقالات تکراری و غیر مرتبط، در نهایت کیفیت 19 مطالعه کارآزمایی بالینی تجربی و نیمه تجربی با استفاده از مقیاس Cochrane Collaboration toll مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    مداخلات انجام شده در مطالعات بر گرگرفتگی ناشی از یایسگی شامل درمان شناختی- رفتاری، ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس، هیپنوتیزم و تکنیک های آرام سازی می باشد. بررسی نتایج مطالعات نشان داده است که به جز 4 مطالعه، باقی مطالعات سبب بهبود گرگرفتگی در زنان یایسه شده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه مروری سیستماتیک حاضر، مداخلات روانشناختی و به ویژه درمان شناختی- رفتاری و تکنیک های آرام سازی به طور بالقوه بر علایم وازوموتور و گرگرفتگی در زنان یایسه موثر است. اگرچه کیفیت مطالعات منتشر شده در این زمینه گاهی اوقات مورد تردید است.

    کلیدواژگان: یائسگی، گرگرفتگی، روان درمانی
  • صفحات 273-288
    مقدمه

    لیزوفسفاتیدیک اسید (LPA) در فعال سازی فولیکول، بلوغ و لقاح تخمک، لانه گزینی جنین نقش دارد.

    هدف

    این مطالعه جهت بررسی اثرات LPA بر بهبود تکوین فولیکول های ایزوله شده از تخمدان های کامل منجمد شده و کشت شده موشی در محیط کشت طراحی گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی ابتدا تخمدان منجمد شده و نشده موش های یک هفته ای ابتدا در محیط کشت حاوی 20 میلی مول LPA به مدت یک هفته کشت شدند. سپس فولیکول های پره انترال از آنها جدا شده و در حضور مقدار 40 میلی مول LPA دوباره به شکل انفرادی به مدت 12 روز کشت شدند و مطالعات بعدی بروی آنها انجام شد: تست زنده مانی با بکارگیری رنگ آمیزی کلسیین AM، فلوسیتومتری با استفاده از آنکسین v و Pi و بررسی بروز ژن ها با بکارگیری real time-RT-PCR. میزان بلوغ تخمک ها در گروه های با هم مقایسه شدند و تعدادی از تخمک های MII برای لقاح بکارگرفته شدند.

    نتایج

    در تمام گروه های تحت تیمار با LPA میزان زنده مانی و تکوین فولیکول ها بیشتر بود و همچنین وقوع مرگ سلولی و بروز ژن های پیش برنده اپوپتور در مقایسه با گروه های بدون تیمار کمتر بود (035/0 = p) و از حیث تکوین فولیکولی تفاوتی بین گروه های انجمادی و غیرانجمادی دیده نشد اما از نظر بروز ژن Bad و ژن گیرنده های LPA در گروه انجمادی تیمار شده با LPA تفاوت معنی داری با گروه غیرانجمادی تیمار شده با LPA وجود داشت (028/0 = p).

    نتیجه گیری

    LPA باعث بهبود زنده مانی و تکوین فولیکول های جدا شده شد. علی رغم تغییراتی که در بروز ژن های مرتبط با آپوپتوز در گروه انجمادی رخ داده بود اما LPA اثرات مثبتی بر زنده مانی و تکوین این فولیکول ها داشت.

    کلیدواژگان: مرگ سلولی، بلوغ تخمک در شرایط آزمایشگاهی، اسید لیزوفسفاتیدیک، گیرنده های لیزوفسفاتیدیک اسید، فولیکول های تخمدان، انجماد
  • صفحات 289-298
    مقدمه

    طب سوزنی درمانی غیردارویی است که برای بهبود عملکرد تخمک گذاری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شناخته می شود. طب سوزنی با تعدیل سیستم عصبی سوماتیک و خودمختار، باعث تنظیم عملکرد غدد درون ریز و متابولیک شده و بر عملکرد تخمک گذاری تاثیر می گذارد.

    هدف

    بررسی اثربخشی طب سوزنی الکتریکی (EA) و درمان ترکیبی دارویی بر بهبود مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به PCOS.

    مواد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 44 داوطلب از مارس تا سپتامبر 2018 در بیمارستان ملی Cipto Mangunkusumo، جاکارتا، اندونزی انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه درمان (طب سوزنی الکتریکی واقعی به همراه درمان دارویی +EA) و گروه کنترل (طب سوزنی الکتریکی غیرواقعی به همراه درمان دارویی -EA) با استفاده از یک مولد اعداد تصادفی رایانه ای مبتنی بر وب به نسبت 1:1 تقسیم شدند. تصادفی سازی توسط یک مدیر پروژه مستقل انجام شد. هر دو گروه 12 جلسه درمان طب سوزنی و متفورمین به عنوان درمان دارویی دریافت کردند.

    نتایج

    این مطالعه کاهش معنی داری را در ارزیابی مدل هومیوستاتیک برای شاخص مقاومت به انسولین در گروه دارو EA + واقعی قبل و بعد از درمان نشان داد (014/0 = p).

    نتیجه گیری

    ترکیب EA و درمان دارویی به طور موثری حساسیت به انسولین را در زنان مبتلا به PCOS بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: طب سوزنی، سندروم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، HOMA-IR
  • صفحات 299-306
    مقدمه

    آنزیم متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز (MTHFR) نقشی اساسی در تنظیم تعادل فولات، تبدیل هموسیستیین به متیونین و تولید اس- آدنوزیل متیونین (SAM) دارد که در روند متیلاسیون نقش ایفا می کند.

    هدف

    این تحقیق با هدف تعیین فعالیت MTHFR و سطح SAM در مردان مبتلا به نورموسپرمیا و الیگوزواسپرمی انجام شد.

    مواد و روش ها

    تعداد 30 مرد الیگوزواسپرمی غیر انسدادی و 30 مرد نرموسپرمی به عنوان گروه شاهد در این مطالعه مورد -شاهدی بود وارد شدند. آنالیز مایع سمن بر اساس معیارهای سازمان بهداشت جهانی صورت گرفت. سمن همه افراد پس از سه روز پرهیز رابطه جنسی جمع آوری گردید. اسپرم ها با تست اسپرم ارزیابی شدند و فعالیت MTHFR بطور شیمیایی و میزان SAM توسط کیت الایزا اندازه گیری شد.

    نتایج

    دو گروه از نظر مورفولوژی اسپرم (02/0 = p)، غلظت (02/0 = p) و تحرک (03/0 = p) تفاوت معنی داری داشتند. فعالیت MTHFR در گروه های نرموسپرمی و الیگوزواسپرمی تفاوت معنی داری داشت (01/0 = p). سطح SAM در مایع سمن مردان الیگوزواسپرمی از نظر آماری کمتر از مردان نرموسپرمیک بود (03/0 = p). همچنین، ارتباط مثبتی بین فعالیت آنزیم MTHFR و سطح SAM در گروه نرموسپرمیا (02/0 = p، 67/0 = β) و گروه اولیگوزواسپرمی (03/0 = p، 54/0 = β) وجود داشت.

    نتیجه گیری

    فعالیت MTHFR و غلظت SAM بطور معنی داری در مردان اولیگوزواسپرمی کمتر بود. به نظر می رسد که آنها می توانند بر غلظت اسپرم، مورفولوژی و تحرک تاثیر بگذارند.

    کلیدواژگان: متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز، اس- آدنوزیل متیونین، نرمواسپرمی، الیگواسپرمی، اسید فولیک
  • صفحات 307-318
    مقدمه

    کیفیت اسپرم نقش مهمی در میزان موفقیت در تکنیک های کمک باروری ایفا می کند، افزودن برخی مواد می تواند با تاثیر مثبت بر اسپرم ها آن را بهبود بخشد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر کیس پپتین بر روی ویژگی های حرکتی اسپرم، میزان فعالیت آنزیم LDHC، واکنش آکروزومی و ظرفیت پذیری اسپرم های استخراج شده از بیضه موش سوری در شرایط آزمایشگاهی بود.

    مواد و روش ها

    نمونه اسپرم از بیضه 96 موش سوری از نژاد BALB/c به وزن 25 تا 30 گرم و سن 6 تا 8 هفته استخراج گردید. سپس به 4 بخش تقسیم گردید: 2 بخش مربوط به گروه کنترل و 2 بخش برای گروه تیمار شده با کیس پپتین. هر کدام از این بخش ها برای زمان های 15 و 30 دقیقه لحاظ گردیده بود. تحرک اسپرم و میزان فعالیت آنزیم LDHC ارزیابی گردید و همچنین فراوانی اسپرم هایی که ظرفیت پذیری در آن ها صورت نگرفته، اسپرم های سالم، اسپرم هایی که واکنش آکروزومی را انجام داده اند به ترتیب توسط رنگ آمیزی های WGA، PNA و Con A ارزیابی گردید. اسپرم های رنگ شده از طریق فلوسیتومتری و میکروسکوپ فلورسنت آنالیز شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد کیس پپتین باعث افزایش میزان تحرک اسپرم (04/0 = p) و فعالیت آنزیم  LDHC بعد از 15 دقیقه انکوبه شدن (04/0 = p) می گردد، در حالی که در زمان مشابه بقیه فاکتورها از قبیل فراوانی اسپرم هایی که ظرفیت پذیری در آن ها رخ نداده، اسپرم های سالم و اسپرم هایی که واکنش آکروزومی را انجام داده اند (16/0 = p) ، تحت تاثیر کیس پپتین قرار نگرفتند.

    نتیجه گیری

    15 دقیقه انکوبه شدن با کیس پپتین می تواند باعث بهبود تحرک اسپرم و میزان فعالیت آنزیم LDHC گردد.

    کلیدواژگان: بیضه، اسپرم، کیس پپتین، لاکتات دهیدروژناز، آکروزوم
  • صفحات 319-330
    مقدمه

    نارسایی زودرس تخمدان (POI) حدود 1% از زنان در سنین باروری (15 تا 45 سال) را تحت تاثیر قرار می دهد، بدون اینکه درمان موثری برای این اختلال معرفی شده باشد.

    هدف

    هدف ما ارایه یک مدل نارسایی زودرس تخمدان با استفاده از رژیم غذایی غنی شده با دی گالاکتوز در رت های آزمایشگاهی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه پایلوت، 4 موش صحرایی باردار از نژاد ویستار به 4 گروه تقسیم شدند. گروه اول در روزهای 15-3 بارداری، گروه دوم از روز سوم بارداری تا هنگام زایمان، و گروه سوم از روز سوم بارداری تا پایان دوران شیرخوارگی با رژیم غذایی غنی شده باD - گالاکتوز تغذیه شدند. همچنین گروه 4 به عنوان گروه کنترل در طول مطالعه با غذای استاندارد تغذیه شد. بافت شناسی تخمدان، هورمون های تولید مثلی و ویژگی های ایمونولوژیک فرزندان ماده در تمامی گروه های آزمایشی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. پس از تایید فقدان اثرات نامطلوب رژیم غذایی حاوی D-گالاکتوز بر وزن تولد فرزندان، مطالعه اصلی مشابه مطالعه مقدماتی بر روی 40 سر موش صحرایی باردار ویستار انجام گردید.

    نتایج

    مطالعه مقدماتی تفاوت معنی داری را در بین وزن هنگام تولد زاده های ماده چهار گروه مورد مطالعه نشان نداد (96/0 =p) .شاخص تخمدانی در فرزندان ماده گروه هایی که با رژیم غذایی حاوی D-گالاکتوز در دوران جنینی تغذیه شده بودند به طور قابل توجهی کمتر از فرزندان گروه کنترل بود (01/0 >p).

    نتیجه گیری

    از آنجایی که وزن هنگام تولد در فرزندان گروه های مداخله و کنترل مشابه بود، می توان نتیجه گرفت که کاهش فولیکول های تخمدان پس از مواجهه با D-گالاکتوز در دوران بارداری به دلیل اثرات سمی D-گالاکتوز بر روی تخمدان می باشد. نتایج مطالعه نهایی ما اطلاعات بیشتری در مورد مدل POI ناشی از مواجهه با D-گالاکتوز قبل از تولد ارایه خواهد داد.

    کلیدواژگان: نارسایی زودرس تخمدان، مدل حیوانی، دی- گالاکتوز
  • صفحات 331-338
    مقدمه

    کمبود ویتامین D و ناباروری مردان در ایران شیوع بالایی دارد.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین ویتامین D سرم، پارامترهای منی شامل حجم مایع منی، تعداد اسپرم، تحرک و مورفولوژی و هورمون های تولیدمثل در مردان نابارور ایرانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 119 بیمار مرد نابارور بین شهریور 1397تا اردیبهشت 1398انجام شده است. شاخص توده بدن و دور کمر      اندازه گیری شد و سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین [25(OH)D] (تستوسترون، گلوبولین متصل به هورمون های جنسی، هورمون لوتیینه کننده، هورمون تحریک کننده فولیکول و استرادیول جمع آوری شد و پارامترهای مایع منی بررسی شدند. سپس افراد بر اساس سطح سرمی 25(OH)D به سه گروه کمبود     (ng/mL 1025(OH)D < ، ناکافی (ng/mL10 30 ng/mL ≤ 25(OH)D ≤) و سطح کافی ویتامین 25(OH)D > 30 ng/mL تقسیم شدند.

    نتایج

    حجم مایع منی، تعداد کل اسپرم، حرکت کلی و حرکت رو به جلوی اسپرم، شکل نرمال اسپرم، سطوح تستوسترون و نسبت تستوسترون به استرادیول در گروه دارای سطوح کافی ویتامین D، بالاتر از گروه دارای سطوح ناکافی و گروه دارای کمبود ویتامین (001/0 > p) و در گروه دارای سطوح ناکافی ویتامین D نیز بالاتر از گروه دارای کمبود ویتامین D بود (001/0 > p). همچنین سطوح هورمون لوتیینه کننده (001/0 > p) و استرادیول (001/0 > p و 01/0 =p) به طور معنی داری پایین تر و سطوح گلوبولین باند شونده به هورمون های جنسی (001/0 > p)، و نسبت تستوسترون به هورمون لوتیینه کننده (001/0 > p) به طور معنی داری بالاتر بود در گروه دارای سطوح کافی ویتامین D نسبت به گروه دارای سطوح ناکافی و گروه دارای کمبود ویتامین D.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما ارتباط مثبت بین سطح سرمی ویتامین D، پارامترهای مایع منی و هورمون های جنسی در مردان نابارور ایرانی را نشان داد.

    کلیدواژگان: ناباروری، مردان، ویتامین D، آنالیز مایع منی، هورمون های غدد جنسی، هورمون های هیپوفیز
|
  • Bahare Afshar, Leila Amini*, Maryam Hasani, Shayesteh Jahanfar, Seyed Massood Nabavi Pages 241-254
    Background

    Sexual dysfunction has many factors in multiple sclerosis, but there is no reliable treatment for this challenge.

    Objective

    Determining effective sexual function or dysfunction interventions in individuals with multiple sclerosis.

    Materials and Methods

    To find the relevant published interventional studies that at least had an English abstract or in Persian, we searched International Statistical Institute, PubMed, Scopus, Cochrane, Medline, PsycINFO, EMBASE, CINAHL, and Google Scholar from January 1990 to June 2021. The results were analyzed using RevMan 5.3 software. The p < 0.05 was considered significant.

    Results

    Out of 568 articles, 41 were included after deleting the duplicate and irrelevant articles. Studies were divided into 2 groups of sexual function (n = 27) and dysfunction (n = 14). Interventions in each category have 4 subgroups: psychoeducational, exercise and rehabilitation, and medical and multi-type interventions. For improving sexual function, more than half of psychoeducational interventions showed a significant improvement after interventions (p = 0.0003). In sexual dysfunction studies, most of the interventions (n = 13/14) had improved at least one subscale of sexual dysfunction. Medical interventions were effective on men’s sexual dysfunction, and psychoeducational interventions had been more effective in women’s sexual dysfunction.

    Conclusion

    Psychoeducational and medical interventions are the commonest effective interventions. The psychoeducational studies conducted specifically on women had a positive impact, and only 4 articles with medical interventions were specifically targeted at men, which had a positive effect.

    Keywords: Clinical trial, Multiple sclerosis, Sexual dysfunction, Systematic review
  • Elahe Samami, Zohreh Shahhosseini, Forouzan Elyasi* Pages 255-272
    Background

    Menopause is a normal physiological phenomenon, closely identified with a great deal of physical-psychological symptoms, including hot flashes (HFs) with a prevalence rate of 20-80%. Various pharmacological and non-pharmacological interventions have been thus far practiced to reduce this common symptom of the menopausal transition.

    Objective

    This systematic review was conducted to evaluate the effects of psychological interventions on menopausal HFs.

    Materials and Methods

    In this review, the databases of Google Scholar, Scopus, PubMed, Web of Science, Science Direct, the Cochrane Library, and Scientific Information Database were searched applying the Boolean searching operators as well as the keywords of ‘hot flashes’, ‘menopause’, ‘psychological intervention’, and ‘vasomotor symptoms’. Accordingly, a total number of 20,847 articles published from January 2000 to June 2019 were retrieved. After excluding the duplicate and irrelevant ones, the risk of bias of 19 clinical or quasi-experimental clinical trials was assessed using the Cochrane collaboration tool.

    Results

    The interventions implemented in the studies on menopausal HFs included cognitive behavioral therapy, mindfulness-based stress reduction, hypnotherapy, and relaxation techniques. All of the articles reported improvements in HFs in postmenopausal women, except for 4 studies.

    Conclusion

    Based on the findings of this systematic review, psychological interventions, especially cognitive behavioral therapy and relaxation techniques, are potentially effective for vasomotor symptoms and HFs in healthy postmenopausal women, although the quality of published research on this topic is sometimes questionable.

    Keywords: Menopause, Climacteric, Hot flashes, Psychology
  • Neda Abedpour, Nassim Ghorbanmehr, Mojdeh Salehnia* Pages 273-288
    Background

    Lysophosphatidic acid (LPA) contributes to follicular activation, oocyte maturation, in vitro fertilization, and embryo implantation.

    Objective

    This study was designed to evaluate the effects of LPA to improve the development of isolated follicles derived from whole mouse cultured vitrified ovaries.

    Materials and Methods

    In this experimental study, first, the 1-wk-old mouse ovaries in the non-vitrified and vitrified groups were cultured in the presence of 20 µM of LPA for 1 wk. Then, their isolated preantral follicles were cultured individually for 12 days in the presence or absence of 40 µM of LPA. The following evaluations were done for the cultured follicles: a viability test using Calcein AM staining, flow cytometry using annexin V/Pi, and analysis of the expression of genes by real-time reverse transcription polymerase chain reaction. The maturation rates of the oocytes were compared among groups and some of the released metaphase II oocytes were subjected to in vitro fertilization.

    Results

    In all LPA treated groups, the rates of survival and follicular development were higher, and the incidence of cell death and expression of pro-apoptotic genes were lower, than in the non-LPA supplemented groups (p = 0.035). There was no significant difference between the vitrified and non-vitrified groups regarding follicular or oocyte development, but the expression of Bad and LPA receptors genes was significantly altered in the vitrified LPA supplemented group in comparison with the non-vitrified LPA supplemented group (p = 0.028).

    Conclusion

    LPA improved the survival and developmental potential of the isolated follicles. Despite some alterations in the expression of apoptosis-related genes in the vitrified ovaries, LPA had positive effects on the survival and development of these follicles.

    Keywords: Cell death, In vitro oocyte maturation, Lysophosphatidic acid, Lysophosphatidic acid receptors, Ovarian follicles, Vitrification
  • Raden Muharam*, Adiningsih Srilestari, Hasan Mihardja, Lydwina Juvanni Callestya, Achmad Kemal Harzif Pages 289-298
    Background

    Acupuncture is a nonpharmacological treatment which has been known to improve ovulatory function in polycystic ovary syndrome (PCOS) women. Acupuncture modulates the somatic and autonomic nervous systems, which regulate endocrine and metabolic functions to impact ovulatory functions.

    Objective

    To investigate the effectiveness of electroacupuncture (EA) and pharmacological combination therapy on improving insulin resistance in women with PCOS.

    Materials and Methods

    This double-blind, randomized clinical trial was performed on 44 participants from March to September 2018 at Cipto Mangunkusumo National hospital, Jakarta, Indonesia. Participants were randomly allocated to treatment (true EA + medication) and control group (sham EA + medication) in a 1:1 ratio using a web-based computer random-number generator. Randomization was carried out by an independent project manager. Both groups received 12 sessions of acupuncture therapy and metformin as pharmacological therapy.

    Results

    This study showed a significant decrease in the Homeostatic Model Assessment for Insulin Resistance index in the true EA + medication group before and after therapy (p = 0.014).

    Conclusions

    The combination of EA and pharmacological therapy effectively improves insulin sensitivity in women with PCOS.

    Keywords: Acupuncture, PCOS, Insulin resistance, HOMA-IR
  • Khadijeh Baranizadeh, Maryam Bahmanzadeh, Heidar Tavilani, Tayebeh Ghiasvand, Iraj Amiri, Mahnaz Yavangi, Gholamreza Shafiee* Pages 299-306
    Background

    Methylenetetrahydrofolate reductase enzyme (MTHFR) plays a key role in regulating folate balance, converting homocysteine to methionine, and producing s-adenosylmethionine (SAM) that plays a role in the methylation process.

    Objective

    This study aimed to determine MTHFR activity and SAM level in men with normozoospermia and oligozoospermia.

    Materials and Methods

    30 oligozoospermic and 30 normozoospermic men as controls were enrolled in this case-control study. Semen analysis was conducted according to the world health organization criteria. All semen samples were collected after 3-5 days of sexual abstinence. The sperms were evaluated by sperm test video software. All subjects SAM level was measured by enzyme-linked immunosorbent assay kit, and MTHFR were measured manually.

    Results

    2 groups had a significant difference in sperm morphology (p = 0.02), concentration (p = 0.02) and motility (p = 0.03). The MTHFR activity in normozoospermic and oligozoospermic groups had significantly differences (p = 0.01). The level of SAM in the semen of oligozoospermic men was statistically lower than normozoospermic men (p = 0.03). Also, there was a positive association between MTHFR enzyme activity and SAM level in the normozoospermia group (p = 0.02, β = 0.67) and oligozoospermia group (p = 0.03, β = 0.54).

    Conclusion

    MTHFR activity and SAM concentration were statistically lower in oligozoospermia men. It seems they can affect sperm concentration, morphology, and motility.

    Keywords: Methylenetetrahydrofolate reductase, S-adenosylmethionine, Normozoospermia, Oligozoospermia, Folic acid
  • Masoumeh Akmali, Roghayeh Yalmeh, Tahereh Talaei-Khozani, Fatemeh Karimi, Elham Aliabadi* Pages 307-318
    Background

    Sperm quality has an important role in the success of assisted reproductive techniques, by adding some bioactive agents with a positive impact on sperms, it can be improved.

    Objective

    This study aimed to evaluate the effects of kisspeptin on the sperm motility criteria, Lactate dehydrogenase-C (LDHC) activity, acrosomal reaction, and capacitation in the mouse testicular sperm in vitro.

    Materials and Methods

    Sperm samples were extracted from testes of 96 male Balb/C mice weighing 25-30 gr, aged 6-8 wk. Then, they were separated into 4 parts; 2 controls and 2 kisspeptin-treated aliquots; each one incubated for either 15 or 30 min. The sperm motility and the LDHC activity were evaluated, and also the frequency of the non-capacitated, intact, and acrosomal-reacted sperms were evaluated by staining with Wheat germ agglutinin, Peanut agglutinin, and Concanavalin A, respectively. The stained sperms were analyzed by flow cytometry and fluorescent microscope.

    Results

    Our result showed that kisspeptin increased both the sperm motility (p = 0.04) and LDHC enzyme activity (p = 0.04) after 15 min of incubation. At the same time, it did not impact the frequency of the non-capacitated, intact and acrosomal-reacted sperms after incubation in the same period (p = 0.16).

    Conclusion

    A 15 min period of incubation with kisspeptin could be applicable for evaluating sperm motility and LDH activity.

    Keywords: Testis, Spermatozoa, Kisspeptin, Lactate dehydrogenase, Acrosome
  • Marzieh Rostami Dovom, Mahsa Noroozzadeh, Nariman Mosaffa, Abbas Piryaei, Azita Zadevakili, Mohammad Amin Abdollahifar, Fahimeh Ramezani Tehrani* Pages 319-330
    Background

    Premature ovarian insufficiency (POI) affects about 1% of women of reproductive ages (15-45 yr), with no curative treatment.

    Objective

    We aimed to present a rat model of POI using a D-galactose enriched diet.

    Materials and Methods

    In a pilot study, 4 pregnant Wistar rats were divided into 4 groups; 3 groups were fed galactose-enriched diets at days 3-15 of pregnancy (G1); on the 3rd day of pregnancy to parturition (G2), and the 3rd day of pregnancy until the end of the weaning period (G3). Also, group 4, as the control group (G0), was fed standard pellets during the study. After confirming the lack of adverse effects of dieting with galactose in terms of offsprings' birth weight, we performed our study designed the same as the pilot study. A total of 40 pregnant Wistar rats were randomly divided into 4 groups. Ovarian histology, reproductive hormones, and immunological characteristics of the female offspring were examined in all experimental groups and compared.

    Results

    The pilot study revealed no significant differences in the birth weight of the offspring of the 4 study groups (p = 0.96). The ovarian index in the female offspring of those with a gal-exposed diet was significantly lower than that of the control group offspring (p < 0.01).

    Conclusion

    As the birth weights of the offspring of our experimental and control groups were similar, it can be concluded that the reduction of ovarian follicles after prenatal exposure to           D-galactose is due to the ovotoxicity of galactose. The results of our final study will provide more information about the rat POI model induced by prenatal exposure to D-galactose.

    Keywords: Premature ovarian insufficiency, Animal model, D-galactose
  • Leila Maghsoumi-Norouzabad*, Maryam Labibzadeh, Ahmad Zare Javid, Seyed Ahmad Hosseini, Gholam Abbas Kaydani, Maryam Dastoorpur Pages 331-338
    Background

    The prevalence of vitamin D deficiency and male infertility is high in Iran.

    Objective

    The present research aimed to examine the association between serum vitamin D [25(OH)D], parameters of semen including semen volume, sperm count, motility and morphology, and reproductive hormones in infertile Iranian men.

    Materials and Methods

    This was a cross-sectional study on 119 infertile men conducted between September 2018 and May 2019. Subjects were divided into 3 groups based on serum vitamin D levels: deficient (< 10 ng/mL), insufficient (10 ng/mL ≤ 25(OH)D ≤ 30 ng/mL), and sufficient (> 30 ng/mL). Body mass index and waist circumference were measured. 25(OH)D, testosterone, sex hormone-binding globulin, luteinizing hormone (LH), follicle-stimulating hormone and estradiol levels, and semen parameters were assessed.

    Results

    The semen volume, sperm counts, total and progressively motile sperm, normal sperm morphology, testosterone levels, and testosterone/estradiol ratio were substantially higher in the sufficient group compared to the other groups (p < 0.001). Also, in the sufficient group, serum LH (p < 0.001) and estradiol (p < 0.001, p = 0.01) were notably lower and serum sex hormone-binding globulin (p < 0.001) and the testosterone/LH ratio (p < 0.001) were considerably higher compared to the insufficient and deficient groups.

    Conclusion

    Our study showed a positive relationship between serum vitamin D levels, and seminal parameters and sex hormones in Iranian infertile males.

    Keywords: Infertility, Male, Vitamin D, Semen analysis, Gonadal hormones, Pituitary hormones