فهرست مطالب

نشریه آسیب های اجتماعی کودک و نوجوان
پیاپی 37 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حجت الله صادقی صفحات 1-16

    توسعه گردش گری همواره نقش مهمی می تواند در توسعه مناطق مختلف ایفاء کند. اما توسعه این صنعت نیازمند بهبود شاخص های گوناگون از جمله افزایش مدت زمان اقامت گردش گر است. در این راستا عوامل مختلفی از جمله امنیت مناطق گردش گری است. یکی از جنبه های مهم امنیت گردش گری، مولفه امنیت اقتصادی است. در این پژوهش هدف بررسی تاثیرگذاری شاخص امنیت اقتصادی بر مدت زمان اقامت گردش گران به صورت مطالعه موردی در شهرستان کوهرنگ است. روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش را گردش گران تشکیل داده اند که آمار دقیقی در این زمینه وجود نداشته است. با توجه به محدودیت های هزینه ای، زمانی و مکانی، تعداد 250 گردش گر مورد پرسش گری قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت تصادفی انجام شد. روایی پرسش نامه از طریق نخبگان تایید و پایایی نیز با شریب کرونباخ برابر با 79/0 تایید شد. تحلیل ها در نرم افزار اس پی اس اس انجام شد. نتیجه آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که شاخص امنیت اقتصادی در سطح کم تر از 05/0 معنادار بوده است. بررسی میانگین متغیرها نشان می دهد که نبود جامعه محلی بیکار با میانگین 93/3 به عنوان مهم ترین عامل امنیت اقتصادی تاثیرگذار بر مدت زمان اقامت گردش گران شناخته شده است. هم چنین عامل وضعیت تولیدات جامعه محلی با مقدار 83/3 و سپس دسترسی مناسب گردش گر به مرکز خرید با میانگین 78/3 در رتبه سوم قرار گرفته اند. نتیجه آزمون آنووا نیز تایید کرد که بین مناطق گردش گری مورد مطالعه از نظر شاخص امنیت اقتصادی در سطح بیش تر از 05/0(برابر با 901/0)، تفاوت معناداری مشاهده نشده و همه مناطق دارای شرایط یکسانی هستند. نتیجه پژوهش از تاثیرگذاری شاخص امنیت اقتصادی بر مدت زمان اقامت گردش گران اشاره دارد.

    کلیدواژگان: عوامل اقتصادی، امنیت، مدت زمان اقامت، گردشگر، شهرستان کوهرنگ
  • سید مهدی کسائی زاده، مهدی خانکه، محمدرضا قربانی پارام صفحات 17-42

    کشمکش ها و اضطراب حاصل عوامل متعددی است. معماری می تواند بر قسمتی از این عوامل اثرگذار باشد. ارتباط مستقیمی میان رفتار و اخلاق افراد با محیط کالبدی و فضا وجود دارد. ساختمان های تاریخی ایران با معماری سنتی خود دارای چنین شناسنامه ای است. معماری سنتی ایران دارای مولفه های بسیاری در حوزه ی برقراری آرامش و نظم برای افراد است. یکی از سبک های که مولفه های بسیاری را در این زمینه دارد، معماری بیوفیلیک است. کنکاش در هر دو حیطه ی معماری (معماری سنتی ایران و معماری بیوفیلیک) پژوهش را به نقاط جالب توجهی هدایت می کند. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر گردآوری داده های پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه بوده است. روایی ابزار انجام و پایایی نیز با ضریب کرونباخ بالای 70/0 تایید شد. جامعه آماری تحقیق را دانشجویان معماری دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد کاشان بالغ بر 240 نفر تشکیل داده اند. حجم جامعه براساس فرمول کوکران ، 145نفر محاسبه شد. نتیجه آزمون فریدمن تحقیق نشان داد که تمامی مولفه ها در سطح خطای کمتر از 05/0 معنادار بوده اند و بین میانگین مولفه ها تفاوت معناداری وجود دارد و قابلیت رتبه بندی را دارند. کمترین رتبه در میان عوامل تاثیرگذار مربوط به استفاده از تهویه های طبیعی در ساختمان و بیشترین رتبه مربوط به مشرف بودن ساختمان اداری به طبیعت است. بر اساس آزمون خی دو و فراوانی، مهمترین مولفه های مولد آرامش و امنیت شامل مشرف بودن ساختمان اداری به طبیعت، ایجاد فضاهایی با حریم شخصی برای کارمندان، قرار داشتن ساختمان اداری در کنار عناصر طبیعی مثل رودخانه و استفاده از گیاهان در فضای داخلی ساختمان هستند.

    کلیدواژگان: عوامل آرامش بخش و امنیت، معماری سنتی، معماری بیوفیلیک، شهر کاشان
  • کامران مالکپور لپری، اعظم بختیاری رنانی، پژمان ظفریان صفحات 43-64

    مسیولیت پذیری اجتماعی چارچوبی اخلاقی است برای هر فرد یا سازمان، تا با حساسیت در مورد مسایل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیط زیستی رفتار کند. تلاش برای انجام مسیولیت اجتماعی به افراد، سازمان ها و دولت ها کمک می کند تا نقش و تاثیر مثبتی در توسعه پایدار یک جامعه داشته باشند. هدف پژوهش حاضر، تحلیل رابطه هوش اجتماعی و اخلاقی با مسیولیت پذیری اجتماعی مدیران دانشگاه است. روش پژوهش، کمی از نوع هم بستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران دانشگاه ها که در سال 1399-1400 مشغول به خدمت بودند، است، تعداد 103 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده بر اساس جدول مورگان به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های هوش اجتماعی سیلورا، مارتین یوسین و داهل (2001)، پرسش نامه مسیولیت پذیری اجتماعی اوبایسات (2017) و پرسش نامه هوش اخلاقی شاوارا (2017) استفاده شد. روایی پرسش نامه های حاضر توسط خبرگان در این زمینه مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسش نامه هوش اجتماعی 93/0، مسیولیت پذیری 92/0، هوش اخلاقی 91/0 با استفاده از آلفای کرونباخ برآورد شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، استنباطی و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس اس، لیزرل و آموس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد؛ بین هوش اجتماعی با مسیولیت پذیری اختلاف مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین بین هوش اخلاقی با مسیولیت پذیری؛ بین هوش اجتماعی با هوش اخلاقی در بین مدیران رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، مسئولیت پذیری، هوش اخلاقی
  • تارا حیدری ارجلو، امیرعباس زارع، پریسا مشک سار، سمیه رودکی صفحات 65-87

    الگوی حکمرانی خوب شهری با در نظر گرفتن جامعه مدنی، بخش دولتی و همچنین بخش خصوصی، سعی در نیل به پایداری شهر و تعالی شهروندان دارد. هدف تحقیق حاضر سنجش میزان مشارکت شهروندان در مدیریت شهری منطقه 2 شهر شیراز بر اساس الگوی حکمروایی خوب شهری و رابطه این دو متغیر با همدیگر است . تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی و از نظر روش از نوع تحقیقات کمی است.این تحقیق مبتنی بر گردآوری داده های میدانی است. ابزار گردآوری داده های میدانی از طریق ابزار پرسش نامه بوده است. پرسشگری در سطح فرد انجام گرفت. روایی ابزار از طریق نخبگان تایید و پایایی نیز با ضریب کرونباخ 80/0 تایید شد. محدوده مورد مطالعه منطقه 2 شهر شیراز است. براساس سرشماری نفوس و مسکن 1395، منطقه 2 شهر شیراز دارای جمعیت 178116 نفر بوده است. با جایگزینی مقادیر فوق در فرمول کوکران، تعداد 383 نفر به عنوان حجم نمونه برآورد شده است. نتیجه آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که وضعیت شاخص های مشارکت شهروندان در محلات شهری در سطح کمتر از 05/0 معنادار بوده اند. بررسی اختلاف میانگین شاخص ها نشان می دهد که تنها دو شاخص نگرش شهروندان به مشارکت با میانگین22/3 و همچنین پرداخت عوارض و هزینه های شهری با میانگین 74/3 وضعیت مطلوبی داشته اند. آزمون نشان می دهد که شاخص های حکمروایی خوب شهری در سطح کمتر از 05/0 معنادار بوده اند. در این زمینه فقط شاخص آگاهی شهروندان با سطح معناداری برابر با 000/0 و میانگین 78/3 دارای وضعیت مطلوبی بوده است. همچنین تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد که بین شاخص های مشارکت و حکمروایی خوب شهری رابطه معناداری وجود دارد. بیشترین همبستگی و اثرگذاری مشارکت در حکمروایی خوب شهری مربوط به شاخص تمایل شهروندان به انجام فعالیت های مختلف شهری با شاخص اعتماد اجتماعی با ضریب همبستگی برابر با 874/0 بوده است.

    کلیدواژگان: مشارکت شهروندان، حکمروایی خوب شهری، شهر شیراز
  • مرضیه کرمی بروجنی، محمد ربیعی، مهرداد حاجی حسنی صفحات 89-109

    در کشورهای مختلف، سلامت روان دانش آموزان به عنوان یک سرمایه گذاری بلندمدت درنظر گرفته می شود زیرا آینده سازان کشور هستند. و این تفاوت های فردی دانش آموزان در چشم انداز زمان است که موجب تفاوت در سطح پیشرفت آن ها در آینده می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان چشم انداز زمان بر تعادل بخشی چشم انداز زمان دانش آموزان مقطع متوسطه دوم انجام شده است. جامعه آماری، تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر خانمیرزا را در برمی گیرد. تعداد 24 دانش آموز دختر مقطع متوسطه دوم در سال تحصیلی 1400-1399 انتخاب شدند و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و انتظار قرار گرفتند. تعداد هر گروه 12 نفر درنظر گرفته شد. ارزیابی متغیرهای موردنظر پژوهش با استفاده از پرسش نامه چشم انداز زمان انجام شد. پیش آزمون، پس آزمون و آزمون پیگیری برای دو گروه آزمایش و انتظار انجام شد. داده ها پس از جمع آوری به وسیله نرم افزار اس پی اس اس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که مقدار F برای مولفه پس آزمون چشم انداز زمان متعادل برابر با (13/60) و برای مولفه پیگیری برابر با (76/5) است که در سطح 05/0>P معنادار است. بنابراین می توان استنباط کرد که به طور کلی درمان چشم انداز زمان بر چشم انداز زمان متعادل دانش آموزان در مرحله پس آزمون و پیگیری اثربخش بوده است. هم چنین بررسی اثربخشی درمان بر هر یک از ابعاد بیان گر کاهش در چشم انداز گذشته منفی (61/29) و افزایش در گذشته مثبت (46/19)، حال لذت گرا (85/59) و آینده (97/14) در مرحله پس آزمون است. اما در حال تقدیرگرا کاهش بارزی مشاهده نشد. مشاوران و روان شناسان از نتایج این پژوهش می توانند جهت آموزش چشم انداز زمان در مدارس و مراکز مشاوره استفاده کنند و دیدگاه متعادل تری در افراد ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: درمان چشم انداز زمان، تعادل بخشی چشم انداز زمان، دانش آموزان
  • الهه کاوسی، سپیده قربانی، سعیده احتشام، الیاس دانای طوس صفحات 111-128

    امنیت یکی از شاخص های مهم در راستای توسعه به ویژه توسعه گردش گری است. این شاخص تحت تاثیر اقدامات و برنامه های متنوعی در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و کالبدی است. امنیت در مکان های تاریخی از یک سو با توجه به ویژگی هایی که دارند و از سوی دیگر جذب گردش گر در ساعات مختلف، دارای اهمیت فراوانی است. از این روش این شاخص نقش مهمی در توسعه گردش گری و جذب گردش گر ایفاء می نماید. در این پژوهش هدف بررسی بررسی شاخص امنیت در مکان های تاریخی از دیدگاه گردش گران در شهر شیراز است. روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر گردآوری داده ها به صورت میدانی از طریق ابزار پرسش نامه است. روایی پرسش نامه تایید و پایایی آن نیز با آلفای کرونباخ بیش تر از 78/0 تایید شد. جامعه آماری پژوهش را گردش گران شهر شیراز تشکیل داده اند. با توجه به نبود آمار دقیق، محدودیت های هزینه ای و کرونایی، تعداد 150 نفر مورد پرسش گری قرار گرفتند. آزمون های آماری پژوهش شامل، تی تک نمونه ای، هم بستگی و آنووا بوده است. تحلیل ها در نرم افزار اس پی اس اس انجام شد. نتیجه آزمون نشان داد که 6 متغیر امنیت در مکان های تاریخی در سطح کم تر از 05/0 معنادار و دارای وضعیت مطلوبی هستند. بهترین وضعیت مربوط به متغیر امنیت فیزیکی-کالبدی با میانگین 21/4 است. آزمون آنووا نیز تایید کرد که میان مکان های تاریخی از نظر متغیرهای امنیت شامل امنیت روانی (829/0)، امنیت رفتاری (481/0)، امنیت جانی (714/0)، امنیت در زمینه سرقت (939/0)، امنیت حمل و نقل (834/0) و امنیت فیزیکی-کالبدی (567/0)، اختلاف معناداری وجود ندارد و همه آن ها شرایط یکسانی داشته اند. بررسی هم بستگی میان متغیرهای امنیت نیز نشان می دهد که بیش ترین رابطه مربوط به متغیر امنیت روانی با امنیت در زمینه سرقت با ضریب 784/0 است. نتیجه کلی از مناسب بودن شاخص امنیت در مکان های تاریخی شهر شیراز اشاره دارد.

    کلیدواژگان: شاخص امنیت، مکان های تاریخی، گردشگران، شهر شیراز
|
  • Hojat Sadeghi Pages 1-16

    Tourism development can always play an important role in the development of different regions. But the development of this industry requires the improvement of various indicators, including increasing the length of stay of tourists. In this regard, there are various factors, including the security of tourist areas. One of the important aspects of tourism security is the component of economic security. In this study, the purpose of this study is to investigate the impact of economic security index on the length of stay of tourists as a case study in Koohrang County. The research method is descriptive-analytical and applied. The statistical population of the study is tourists, but there are no accurate statistics in this field. Due to cost, time and space constraints, 250 tourists were interviewed. Sampling was done randomly. The validity of the questionnaire was confirmed by the elites and the reliability was confirmed by Cronbach's gradient equal to 0.79. Analyzes were performed in SPSS software. The result of one-sample t-test showed that the economic security index was significant at the level of less than 0.05. The study of the mean of variables shows that the absence of an unemployed local community with an average of 3.93 is recognized as the most important factor of economic security affecting the length of stay of tourists. Also, the factor of the status of local community products with the amount of 3.83 and then the appropriate access of tourists to the shopping center with an average of 3.78 are in the third place. The result of ANOVA test also confirmed that there was no significant difference between the studied tourist areas in terms of economic security index at the level of more than 0.05 (equal to 0.901) and all areas have the same conditions.

    Keywords: economic factors, security, length of stay, tourist, Koohrang County
  • Seyed Mehdi Kasaeizadeh, Mehdi Khankeh, mohammadreza ghorbani param Pages 17-42

    Conflict and anxiety are the result of several factors. Architecture can affect some of these factors. There is a direct relationship between people's behavior and ethics with the physical environment and space. Iran's historic buildings with such traditional architecture have such an identity. Traditional Iranian architecture has many components in the field of establishing peace and order for people. One of the styles that has many components in this field is biophilic architecture. Exploration in both fields of architecture (traditional Iranian architecture and biophilic architecture) leads the research to interesting points. The research method is descriptive-analytical and based on collecting survey data. The data collection tool was a questionnaire. The validity of the instrument and the reliability were confirmed by Cronbach's coefficient above 0.70. The statistical population of the research consists of 240 students of architecture of Kashan State University and Azad University. The population size was calculated based on Cochran's formula, 145 people. The result of Friedman test showed that all components were significant at the error level of less than 0.05 and there is a significant difference between the mean of the components and can be ranked. The lowest rank among the influential factors is related to the use of natural ventilation in the building and the highest rank is related to the office building overlooking nature. According to the Chi-square test and frequency, the most important components of peace and security include the office building overlooking nature, creating spaces with privacy for employees, the office building next to natural elements such as the river and the use of plants indoors .

    Keywords: Relaxing, security factors, traditional architecture, biophilic architecture, Kashan city
  • kamran malekpour lapari, azam bakhteyari reneni, pezhman zafaryan Pages 43-64

    Social responsibility is an ethical framework for any individual or organization to be sensitive to social, cultural, economic, and environmental issues. Striving for social responsibility helps individuals, organizations and governments to play a positive role and impact on the sustainable development of a society. The purpose of this study is to analyze the relationship between social and moral intelligence and social responsibility of university administrators. The research method is quantitative and correlational. The statistical population of this study includes university administrators who were serving in 1399-1400, 103 people were selected as a research sample by simple random sampling method based on Morgan table. Data were collected using Silvera, Martin Usain and Dahl (2001) Social Intelligence Questionnaire, Obaysat Social Responsibility Questionnaire (2017) and Shawara (2017) Moral Intelligence Questionnaire. The validity of the present questionnaires was confirmed by experts in this field and the reliability of the social intelligence questionnaire was 0.93, responsibility 0.92, and moral intelligence 0.91 using Cronbach's alpha. Descriptive and inferential statistics and structural equation modeling were used to analyze the data using Spss, Lisrel and Amos software. The results of the research show; There is a positive and significant difference between social intelligence and responsibility. Also between moral intelligence and responsibility; There is a significant relationship between social intelligence and moral intelligence among managers.

    Keywords: Social intelligence, responsibility, moral intelligence
  • tara heidari orojloo, amirabbas zare, Parisa Moshksar, somayeh Rodaki Pages 65-87

    The model of good urban governance, taking into account the civil society, the public sector as well as the private sector, tries to achieve the sustainability of the city and the excellence of the citizens. The purpose of this study is to measure the level of citizen participation in urban management of Region 2 of Shiraz based on the model of good urban governance and the relationship between these two variables. The present research is a descriptive-analytical research and in terms of method is a quantitative research. This research is based on collecting field data. The field data collection tool was a questionnaire. The questionnaire was conducted at the individual level. The validity of the instrument was confirmed by elites and the reliability was confirmed by Cronbach's coefficient of 0.80. The study area is region 2 of Shiraz city. According to the 2016 population and housing census, District 2 of Shiraz had a population of 178,116 people. By substituting the above values in the Cochran's formula, 383 people have been estimated as the sample size. The result of one-sample t-test showed that the status of citizen participation indicators in urban areas was significant at a level of less than 0.05. The study of the difference between the average of the indicators shows that only two indicators of citizens' attitude to participation with an average of 3.22 and also the payment of taxes and urban expenses with an average of 3.74 have been in a favorable situation. The test results show that the indicators of good urban governance at the level of less than 0.05 were significant. In this regard, only the citizens' awareness index with a significant level equal to 0.000 and an average of 3.78 has had a favorable situation.

    Keywords: Citizen participation, good urban governance, Shiraz city
  • Marzieh KaramiBorujeni, Mohammad Rabiee, Mehrdad Hajihasani Pages 89-109

    In different countries, students' mental health is considered a long-term investment because they are the future makers of the country. And it is the individual differences of the students in the perspective of time that make the difference in the level of their progress in the future. The aim of this study was to determine the effectiveness of time perspective treatment on balanced time perspective of high school students. The statistical population includes all female high school students in Khanmirza. Twenty-four female high school students were selected in the academic year 1399-1400 and were randomly assigned to the experimental and waiting groups. The number of each group was 12 people. The evaluation of the study variables was performed using the time perspective questionnaire. Pre-test, post-test and follow-up test were performed for both experimental and waiting groups. Data were analyzed by SPSS software. The results of analysis of covariance showed that the value of F for the post-test component is equal to (60.13) which is significant at the level of P 0.05. Therefore, it can be inferred that time perspective therapy has been effective on students' balanced time perspective. Counselors and psychologists can use the results of this study to teach time vision in schools and counseling centers and create a more balanced perspective in people.

    Keywords: Time Perspective Treatment, Time Perspective Balancing, student
  • Elahe Kavosi, Sepideh Ghorbani, saeideh ehtesham, Elyas danayetoos Pages 111-128

    Security is one of the important indicators for development, especially tourism development. This index is influenced by various measures and programs in the economic, social and physical fields. Security in historical places on the one hand due to their characteristics and on the other hand attracting tourists at different times, is very important. In this way, this index plays an important role in tourism development and tourist attraction. The purpose of this study is to investigate the security index in historical places from the perspective of tourists in Shiraz City. The research method is descriptive-analytical and based on data collection in the field through a questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed and its reliability was confirmed with Cronbach's alpha greater than 0.70. The statistical population of the study consists of tourists in Shiraz. Exact statistics in this regard are not known. Due to the lack of accurate statistics, cost and coronary restrictions, 150 people were interviewed. Analyzes were performed in SPSS software. The test results showed that 6 security variables in historical places at the level of less than 0.05 are significant and have a favorable situation. The best situation is related to the physical-physical security variable with an average of 4.21.The ANOVA test also confirmed that among historical sites in terms of security variables including psychological security (0.829), behavioral security (0.481), life security (0.714), security in the field of theft (0.939), security There was no significant difference between transportation (0.834) and physical security (0.576) and all of them had the same conditions. The study of the correlation between security variables also shows that the highest relationship between the psychological security variable and security in the field of theft is 0.784. The general result indicates the adequacy of the security index in the historical places of Shiraz City.

    Keywords: Security Index, historical Places, Tourists, Shiraz City