فهرست مطالب

مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1400)

نشریه مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه رشیدیان، خلیل کلانتری*، علی اکبر براتی صفحات 1-20
    بیکاری، فقر و مهاجرت از روستا از جمله چالش های فعلی جوامع روستایی هستند. توسعه کارآفرینی با کمک به اشتغالزایی و کاهش بیکاری، می تواند زمینه ساز کاهش فقر و مهاجرت جوانان روستایی و دستیابی به رشد و توسعه پایدار باشد. در عصر حاضر، توسعه کارآفرینی روستایی از ابزارهای توسعه به ویژه در کشورهای درحال توسعه است. تحقیق حاضر به تحلیل چالش های پیش روی کارآفرینی و راهکارهای توسعه آن در روستاهای شهرستان بهار پرداخته است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل خانوارهای روستایی ساکن در شهرستان بهار بود (122254 نفر). حجم نمونه مورد مطالعه 280 نفر بود. برای انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب استفاده شد، تعداد نمونه انتخابی از هر دهستان بر اساس تعداد جمعیت ساکن در آن دهستان بود. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه محقق ساخته بود و برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر آماره های توصیفی از روش تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی (نرم افزار SmartPLS) استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که از نظر پاسخگویان، بالا بودن هزینه های تولید از جمله انرژی و نیروی کار (با ضریب تغییرات 368/0) و ضعف زیرساخت های حمایتی نظیر بیمه (با ضریب تغییرات 375/0) مهم ترین چالش کارآفرینی روستایی بوده است. همچنین، از میان راهکارهای مختلف راهکارهای اقتصادی با ضریب 687/0 (نظیر اعطای تسهیلات و وام های کم بهره) و پس از آن راهکارهای آموزشی با ضریب 664/0 (نظیر افزایش خودباوری و اعتماد به نفس) و راهکارهای حمایتی با ضریب 650/0 (تشویق و حمایت از ایده های نو) به ترتیب جزء موثرترین راهکارهای توسعه کارآفرینی در سطح روستاهای شهرستان بهار هستند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی روستایی، توسعه روستایی، اشتغال روستایی، شهرستان بهار
  • سید امین موسوی سرشت، همایون مردانژادی*، نعمت الله شیری صفحات 21-34

    امروزه تعاونی دانشجویی به عنوان رهیافتی برای آموزش و بهبود صلاحیت های کارآفرینانه دانشجویان مورد توجه قرار گرفته است. از آنجایی که شناسایی موانع و مشکلات تعاونی های دانشجویی نه تنها سبب تسهیل فرآیند توسعه این کسب و کارها می شود، بلکه می تواند به استقرار هر چه آسانتر این تعاونی ها در آینده نیز کمک کند. لذا، پژوهش حاضر با هدف پدیدارشناسی تجربیات دانشجویان در زمینه موانع و مشکلات تعاونی های دانشجویی کشاورزی در غرب کشور انجام شد. این پژوهش با استفاده از روش کیفی پدیدار شناسی انجام شده است که به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش کلایزی هفت مرحله ای بهره گرفته شد. مشارکت کنندگان در این مطالعه شامل تمام دانشجویان مشغول به کار در تعاونی های دانشجویی کشاورزی در غرب کشور بودند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و گلوله برفی مجازی شناسایی شدند که با انجام 11 مصاحبه اشباع داده حاصل شد. داده های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند جمع آوری شدند. برای اطمینان بخشی به یافته های پژوهش از معیارهای تاییدپذیری، اعتبارپذیری و انتقال پذیری بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که مشکلات درون سازمانی تعاونی های دانشجویی غرب کشور شامل: ناراحتی جسمی-روانی، مشکلات اقتصادی و مالی، ضعف دانش و اطلاعات عملی و احساس بی توجهی به دانشجو می باشند. افزون براین، براساس یافته های پژوهش مشکلات برون سازمانی تعاونی های دانشجویی عبارت از عدم حمایت دانشگاه از تعاونی، عدم حمایت نزدیکان و تلاطم های محیطی بودند.

    کلیدواژگان: تعاونی دانشجویی، کشاورزی، کارآفرینی، پدیدارشناسی
  • سیده خدیجه مهدوی* صفحات 35-51

    تحقیق حاضر با هدف واکاوی موانع پیش روی جوامع محلی در بازاریابی تولید گیاهان دارویی در محدوده پروژه ترسیب کربن حوزه آبخیز تیل آباد در استان گلستان انجام شده است. جامعه آماری پژوهش 100 نفر از تولیدکنندگان محصولات گیاهان دارویی که به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه که برای تشخیص موانع پیش روی تولیدکنندگان گیاهان دارویی طی مصاحبه با کارشناسان مربوطه، تسهلیگران و همچنین جوامع محلی بر پایه روش گلوله برفی صورت پذیرفت بر اساس آن ها 31 مانع مشخص گردید. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات کارشناسان و پایایی آن نیز از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ انجام شد که متوسط آن 799/0 به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده، از نرم افزار SPSS25 استفاده شد. در بخش توصیفی از آماره های توصیفی نظیر فراوانی، درصد فراوانی و میانگین، و در بخش استنباطی، از تحلیل عاملی اکتشافی به منظور دسته بندی موانع و از آزمون تی تک نمونه ای برای دستیابی به مهم ترین بازدارنده های بازاریابی محصولات دارویی، و از آزمون من ویتنی برای مقایسه میانگین چالش ها بازاریابی در گروه های مختلف، استفاده شد. نتایج نشان دادند، «عدم دسترسی به زیرساخت مناسب و روش های ارتباطی» و «عدم مشارکت پذیری و بهره گیری از تجارب» به ترتیب بیشترین و کمترین موانع پیش روی کشتکاران گیاهان دارویی بودند. نتایج آزمون من ویتنی نیز نشان دادند، افرادی که در تعاونی ها و تشکل های روستایی عضو بوده و سابقه ای در کشت گیاهان دارویی داشتند نسبت به سایر تولیدکنندگان با چالش های کمتری در بازاریابی محصولات شان مواجه شدند

    کلیدواژگان: روستا، پروژه، مشارکت پذیری، عرضه محصولات، فروش
  • احمدرضا وفایی، محمودرضا چراغعلی*، سید محمدرضا حسینی، محمودرضا مستقیمی صفحات 53-71

    از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت جسمی داشتن شغلی مناسب است. لذا هدف این پژوهش ارایه مدل کارآفرینی معلولین جسمی-حرکتی با رویکرد خلاقیت و خودشکوفایی بود. این پژوهش توصیفی و با رویکرد آمیخته متوالی-اکتشافی می باشد. داده های پژوهش با استفاده از روش اسنادی-میدانی جمع آوری گردید. در بخش کیفی، جهت شناسایی مولفه های پژوهش به مصاحبه با خبرگان دانشگاهی و مدیران بخش های غیردولتی که به روش هدفمند انتخاب گردیدند، پرداخته شد. نمونه آماری در بخش کمی شامل 306 نفر از اعضای تحت پوشش انجمن های معلولین جسمی-حرکتی بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. به منظور جمع آوری داده های این بخش، پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. جهت سنجش پایایی و روایی از ضریب آلفای کرونباخ و میانگین واریانس استخراجی استفاده گردید که به ترتیب برای تمامی ابعاد بالای 852/0 و 54/0 بود. یافته ها نشان می دهند شرایط علی (آمادگی برای تغییر، پیچیدگی فرایندهای کارآفرینی و الزامات محیط فرایندهای کارآفرینی) 1/%53 از تغییرات مقوله محوری (نگرش های رفتاری، نگرش های کارگزاران و نگرش های ساختاری) را پیش بینی می کند. شرایط مداخله گر (شیوه تفکر مدیران عالی، آگاهی از ابزارهای مختلف و ثبات مدیریتی) و شرایط زمینه ای (پارادایم فکری بخش دولتی، مسایل ساختاری فرایندی و قوانین ومقررات) به ترتیب 7/10% و 4/%67 از تغییرات راهبردها (تغییرات فرایندی، ارزش گذاری و آگاهی بخشی کارآفرینی) را پیش بینی می کند. مقوله محوری 2/77% از تغییرات راهبردها و راهبردها نیز 2/73% از تغییرات پیامدها (خودشکوفایی، نوآوری و خلاقیت و تفکر مدیران جدید) را پیش بینی می کنند. لذا پیشنهاد به برگزاری کارگاه های تخصصی جهت اصلاح نگرش مدیران عالی کشور در زمینه توانمندی های معلولان می گردد تا زمینه حمایت از اقدامات کارآفرینانه آنان فراهم گردد.

    کلیدواژگان: اشتغال، معلولیت، کسب وکار، ناتوانی جسمی
  • بیتا طباطبایی عمید، سید محمدرضا حسینی*، روح الله سمیعی، محمدشریف شریف زاده صفحات 73-88

    هدف از این مطالعه فرآیند تحلیل سلسله مراتبی در رتبه بندی مولفه های کارآفرینی درون سازمانی مبتنی بر نوآوری باز در دانشگاه پیام نور بود. پژوهش حاضر از نوع کاربردی- توسعه ای بوده و از نظر روش گردآوری داده ها آمیخته (کیفی-کمی)، اکتشافی-تاییدی است. نخست با 22 نفراز خبرگان بر اساس تخصصشان در زمینه موضوع پژوهش مصاحبه اکتشافی صورت گرفت. در مرحله بعد مصاحبه نیمه ساختارمند با خبرگان، بر اساس روش گلوله برفی1 صورت گرفت. در این پژوهش و بر اساس اشباع نظری 135مصاحبه به انجام رسیده است. برای یافتن تم ها، ابتدا داده های کیفی حاصل از مرور مبانی نظری و مصاحبه ها کدگذاری ودسته بندی شدند. درابتدا 4 تم اصلی (ابعاد) و 32 تم فرعی (شاخه ها) نوآوری باز شناسایی شدند و در نهایت با استفاده از پرسشنامه غربالگری وبهره گیری مجدد از نظر خبرگان، همچنین با استفاده از روش فرآیند سلسله مراتبی و انجام مقایسات زوجی به کمک نرم افزار Expert Choice11، تعداد2 تم اصلی ابعاد و24 تم فرعی (شاخه ها) نوآوری باز در دانشگاه، انتخاب و اولویت-بندی گردید. براساس نتایج حاصل از رتبه بندی ابعاد ومولفه های کارآفرینی درون سازمانی مبتنی برنوآوری باز، با استفاده از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، مشخص گردید که بعد سازمانی نسبت به بعد انسانی از اولویت بیشتری برخوردار است. اولویت بندی مولفه ها به تفکیک ابعاد در مورد مولفه های بعد سازمانی به ترتیب مولفه های فرآیند (287/0)، مولفه های ساختار سازمانی (226/0)، مولفه های محتوایی (113/0) بود. مولفه های بعد انسانی به ترتیب شامل عوامل انگیزشی (152/0)، رهبری (103/0)، وفرهنگ (072/0) بودند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی درون سازمانی، نوآوری باز، دانشگاه پیام نور، سلسله مراتبی (AHP)
  • سیروس محمودی*، محمود شرفی، حمیدرضا ایمانی فر صفحات 89-104

    این پژوهش با هدف ارزیابی کتاب درسی«کارگاه نوآوری و کارآفرینی» از نظر میزان توجه به مولفه های کارآفرینی انجام شده است. روش پژوهش توصیفی از نوع تحلیل محتوا بوده است. جامعه آماری پژوهش کتاب «کارگاه نوآوری و کارآفرینی» پایه یازدهم دوره دوم متوسطه فنی و حرفه-ای (رشته امور زراعی) بوده است. در این پژوهش با توجه با ماهیت پژوهش نمونه گیری انجام نشده و کل محتوای کتاب مورد بررسی قرارگرفته شده است. ایزار جمع آوری اطلاعات سیاهه تحلیل محتوای محقق ساخته بوده که روایی آن با استفاده از نظرات صاحبنظران و پایایی آن با استفاده از روش بازآزمایی (89درصد) بدست آمد. نتایج پژوهش با استفاده از آمار توصیفی در فرایند تحلیلی آنتروپی شانون مورد بررسی قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که در کتاب«کارگاه نوآوری و کارآفرینی» در مجموع 244 مرتبه به شاخص های کارآفرینی توجه شده است. در این کتاب مولفه «خلاقیت و نوآوری» با 90 فراوانی (37درصد) بیشترین توجه و به مولفه «مسولیت پذیری» با 5فراوانی (2درصد) کمترین توجه مبذول شده است. از نظر شاخص ضریب اهمیت نیز مولفه «توفیق طلبی» با ضریب اهمیت 138/0دارای بیشترین ضریب اهمیت و مولفه «ریسک پذیری» با ضریب اهمیت 027/0، دارای کمترین ضریب اهمیت بوده اند. در میان پودمان های کتاب، پودمان «نوآوری و تجاری-سازی محصول» با 97 فراوانی (7/39درصد)، دارای بیشترین فراوانی و پودمان های «بازاریابی و فروش» و «ایجاد کسب و کار نوآورانه» هر کدام با 18 فروانی (4/7درصد)، دارای کمترین فراوانی بوده اند.

    کلیدواژگان: خلاقیت، کارآفرینی، کتاب کارگاه نوآوری و کارآفرینی
  • مهرنوش میرزایی بافتی*، صفت الله رحمانی اندلیبی صفحات 105-118

    با توجه به روند کاهشی اعتبارات دولتی تحقیقات کشاورزی، تامین بودجه مورد نیاز از منابع غیردولتی دغدغه اصلی نظام مدیریتی و اجرایی تحقیقات کشاورزی است. پتانسیل های بالقوه قابل توجهی در مراکز و ایستگاه های تحقیقاتی برای کمک به تامین اعتبارات مورد نیاز وجود دارد که با استفاده بهینه و هدفمند اقتصادی از این پتانسیل ها می توان ضریب خوداتکایی به اعتبارات غیر دولتی را افزایش داد. هدف از این مطالعه، پاسخ به این سوال بود که آیا مرکز تحقیقات قزوین از منابع و امکانات خود در سطح استان، در برنامه ریزی و اولویت بندی فعالیت های درآمدزا و جذب منابع و سرمایه مورد نیاز از بخش خصوصی، استفاده کرده است؟ روش تحقیق در این مطالعه توصیفی و پیمایشی بوده که با استفاده از روش تحلیل فایده به هزینه و شاخص های مالی پروژه ای برای هر پروژه در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین انجام شده است که یکی از کارآمدترین تکنیک در تصمیم گیری های مالی و اقتصادی می باشد. نتایج نشان دادند تعداد 9 پروژه که دارای توجیه اقتصادی خوبی بودند، از جمله ایجاد سایت پرورش قارچ گانودرما و تکثیر و پرورش گوسفند نژاد شال، پیشنهاد گردیدند. تنها 2/34 درصد از ظرفیت اقتصادی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین به صورت بالفعل مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از ظرفیت های بالقوه مرکز در قالب پروژه های پیشنهادی درآمدزا و رفع موانع موجود امکان پذیر خواهد بود. هدف گذاری برای توسعه فعالیت های اقتصادی و تدوین برنامه جامع بهره برداری اقتصادی از ظرفیت های مرکز پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، قرارداد مشارکت، پروژه های اقتصادی
  • حمید رضائی*، سید مهدی خاکزادیان صفحات 119-134

    امروزه عواملی که فرآیند توسعه محصول جدید را تحت تاثیر قرار می دهند از اهمیت فراوانی برخوردار هستند. یکی از این عوامل سرمایه اجتماعی است که سازمان را قادر به دسترسی سریع با زمان بندی مناسب به مجموعه متنوعی از اطلاعات به منظور توسعه محصولات جدید می سازد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر توسعه محصول جدید با نقش میانجی مدیریت دانش است. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه مدیران شرکت های دانش بنیان استان مازندران به تعداد 197 نفر بودند، حجم نمونه مطابق با جدول کرجسی و مورگان 132 نفر تعیین شد و از روش تصادفی ساده، برای نمونه گیری استفاده شد. تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری با نرم افزار Smart pls2 انجام شد. نتایج نشان دادند که سرمایه اجتماعی بر مدیریت دانش تاثیر مثبت و معنی داری دارد. مدیریت دانش بر توسعه محصول جدید تاثیر مثبت و معنی داری دارد. سرمایه اجتماعی بر توسعه محصول جدید تاثیر مثبت و معنی داری دارد. همچنین یافته ها، نقش میانجی مدیریت دانش در رابطه بین سرمایه اجتماعی و توسعه محصول جدید را تایید کرد. مدیران شرکت های دانش بنیان برای ادامه حیات در محیط رقابتی، بهبود در عملکرد توسعه محصول جدید را مهم می پندارند لذا به کارگیری سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش، برای بهبود توسعه محصول جدید و باقی ماندن در بازار ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، توسعه محصول جدید، مدیریت دانش، دانش بنیان
|
  • Fatemeh Rashidian, Khalil Kalantari *, Aliakbar Barati Pages 1-20
    Unemployment, poverty and rural migration are among the current challenges of rural communities. Entrepreneurship development, by create job opportunities and reduce unemployment, can pave the way for reducing poverty and migration of rural youth and achieving sustainable growth and development. In the present era, entrepreneurship, especially in rural areas and creating a suitable environment for its development is one of the tools of economic development of countries, especially developing countries. In this regard, the present research analyzes the challenges of entrepreneurship in the villages of Bahar county and offers solutions that lead to the development of rural entrepreneurship. The statistical population includes rural households living in Bahar county (122254 persons). The studied sample size were 280 persons. Stratified sampling method with proportional assignment based on population size of each rural area was used to select the samples. The required data were collected through researcher-made questionnaire. To analyze data both descriptive and inferential (confirmatory factor analysis based on partial least squares approach using SmartPLS software) methods were used. The results of this study showed that in general, the high production costs including energy and labor (0.368) was the most important challenges of rural entrepreneurship. Also, among the various solutions, economic solutions loans (0.687) include finantial facilities and low-interest and then educational solutions (0.664) such as increasing self-confidence and self-belief, and supportive solutions (0.650) include encouraging and supporting new ideas are respectively among the most effective strategies for entrepreneurship development in Bahar rural areas.
    Keywords: Entrepreneurship, Rural Entrepreneurship, Rural development, Rural Employment, Bahar County
  • Seyyed Amin Mosavi Seresht, Homayoon Moradnejadi *, Nematollah Shiri Pages 21-34

    Today, student cooperatives are considered as an approach to training and improving entrepreneurial competencies among students. Because identifying the barriers and problems of student cooperatives not only helps to develop these businesses now, but can also help to establish these cooperatives as easily as possible in the future. The present study was conducted with the aim of Phenomenology of students' experiences in the field of obstacles and problems of agricultural student cooperatives in the west of Iran. This research has been done using the qualitative method of phenomenology. In order to analyze the data, the Colaizzi's seven-step method was used. Participants in this study included students working in student cooperatives in the west of Iran. Samples were identified using purposive sampling method and virtual snowball, which was obtained by performing 11 data saturation interviews. Research data were collected through semi-structured telephone interviews. Verification, validity and transferability criteria were used to confirm the research data and findings. The results showed that the intra-organizational problems of students’ cooperatives include: physical and psychological discomfort, economic and financial problems, lack of knowledge and practical information and feelings of inattention to students. In addition, according to the research findings, the external problems of students’ cooperatives include: lack of university support for cooperatives, lack of support from relatives and environmental turmoil.

    Keywords: Student Cooperative, Agriculture, Entrepreneurship, Phenomenology
  • Seyed Khadijeh Mahdavi * Pages 35-51

    The present study aims to investigate the Barriers of local communities in marketing the production of medicinal plants in the carbon sequestration project of Tilabad watershed in Golestan province. The statistical population of the study was 100 producers of medicinal plant products that were selected by census.The questionnaire as a research tool that to identify the barriers facing the producers of medicinal plants during interviews with relevant experts, facilitators and local communities based on the snowball method, based on which 31 barriers were identified. The validity of the questionnaire was determined using the opinions of experts and its reliability was determined by calculating the Cronbach's alpha coefficient with an average of 0.799. In order to analyze the collected data, SPSS25 software was used. In the descriptive part of descriptive statistics such as frequency, frequency percentage and average, and in the inferential part, from exploratory factor analysis to classify barriers and from the one-sample t-test to achieve the most important barriers to marketing of pharmaceutical products, and from my test. Whitney was used to compare the average marketing barriers in different groups. The results showed that "lack of access to appropriate infrastructure and communication methods" and "lack of participation and benefit from experience" were the highest and lowest barriers for medicinal plant growers, respectively. The results of the Mann-Whitney test also showed that people who were members of cooperatives and rural organizations and had a history of growing medicinal plants faced fewer challenges in marketing their products than other producers

    Keywords: village, Project, Participation, Product Supply, Sales
  • Ahmadreza Vafaei, Mahmoudreza Cheraghali *, Seyed MohammadReza Hosseini, Mahmoodreza Mostaghimi Pages 53-71

    One of the most important factors affecting the quality of physically disabled people’s life is having suitable jobs. Therefore, this study aimed to provide the entrepreneurial model of physically disabled people with a creativity and self-employment approach. This research is descriptive with a sequential-exploratory mixed approach. Research data were collected using field-documentation method. In qualitative section, to identify the components, interviews were conducted with academic experts and managers of non-governmental departments being selected purposefully. The statistical sample in quantitative part included 306 members covered by the associations of the physically disabled being selected by simple-random sampling. A researcher-made questionnaire was used to collect data. Cronbach's alpha coefficient and mean extraction variance were used to measure reliability and validity, which were above 0.852 and 0.54 for all dimensions, respectively. Findings show that causal-conditions (readiness for change, complexity of entrepreneurial processes and environmental requirements of entrepreneurial processes) predict 53.1% of changes in phenomena (behavioral attitudes, attitudes of brokers and structural attitudes). Intervening-conditions (top managers' thinking, knowledge of different tools and managerial stability) and contextual-conditions (public sector thinking paradigm, structural issues and regulations) predict 10.7% and 67.4% of changes in strategies (process changes, valuation and entrepreneurial awareness), respectively. Phenomena predict 77.2% of changes in strategies, and strategies 73.2% of changes of consequences (self-actualization, innovation and creativity and thinking of new managers). Therefore, holding specialized workshops to improve the attitude of the country's top managers in the field of abilities of the disabled people is suggested to support their entrepreneurial actions.

    Keywords: Employment, disability, Business, asthenia
  • Bita Tabatabaee Amid, Seyed MohammadRaze Hossini *, Roohalla Samiee, Mohammad Sharifsharifzadeh Pages 73-88

    The purpose of this study was a hierarchical analysis process in ranking the components of intra-organizational entrepreneurship based on open innovation at Payame Noor University. The present research is of applied-developmental type and in terms of data collection method is mixed (qualitative-quantitative) exploratory-confirmatory. First, exploratory interviews were conducted with several experts based on their expertise in the research topic. In the next stage, semi-structured interviews with experts were conducted based on the snowball method. In this study, based on theoretical saturation, 22 interviews were conducted. Initially, to ‌‌find themes, qualitative data from reviewing theoretical foundations and interviews with experts were coded and categorized. Finally, using a screening questionnaire and reuse from the experts' point of view, as well as using a hierarchical process method and performing pairwise comparisons using Expert Choice11 software, 7 main themes (dimensions) and 20 sub-themes (branches), as components of intra-organizational entrepreneurship based on open innovation, were identified. Based on the results, using the Analytic Hierarchy Process (AHP) method, ranking the dimensions and components of entrepreneurship within the organization based on open innovation was determined. According to the results, the organizational dimension has more priority than the human dimension. Prioritization of components by dimensions for organizational dimension components were process components (0.287), organizational structure components (0.226), and content components (0.113), respectively. The components of the human dimension included motivational factors (0.152), leadership (0.103), and culture (0.072), respectively.

    Keywords: Interorganizational Entrepreneurship, Open Innovation, Payam Noor University, AHP hierarchy
  • Sirous Mahmoudi *, Mahmod Sharafi, HamidReza Imanifar Pages 89-104

    The aim of this study was to evaluate the "Innovation and Entrepreneurship Workshop" textbook in terms of attention to the components of entrepreneurship. The research method was content analysis. The study population included, Innovation and Entrepreneurship Workshop textbooks eleventh grade Secondary secondary school in school year 2020 Considering the nature and logic of the research, the entire text of the book was examined as an example. Measurement tool, self-made content analysis checklist Consisting of 13 Index was, the validity of the use of professional judgment (validity and content) determined using retest reliability 0.89 respectively. results using descriptive statistics were used in the process of Shannon entropy analysis. Based on research, "Innovation and Entrepreneurship Workshop", textbooks eleventh grade Secondary secondary school 270 times concepts of entrepreneurship, focused The index distribution of its importance. In this book, the component of "creativity and innovation" with 90 frequencies (37%) has received more attention and the component of "responsibility" with 5 frequencies (2%) has received the least attention. In terms of coefficient of importance index, the component of "success" with a coefficient of importance of 0.138 had the highest coefficient of importance and the component of "risk-taking" with a coefficient of significance of 0.027, had the lowest coefficient of importance.

    Keywords: Creativity, Entrepreneurship, Innovation, Entrepreneurship Workshop Book
  • Mehrnoosh Mirzaei Bafti *, Sefatollah Rahmani Andalibi Pages 105-118

    Given the decline in governmental funding for agricultural research, the main concern of agricultural research management and executive system is how to meet the budget requirement from non-governmental sources. The research centers and stations have considerable potentials to help to fund so that the self-reliance on non-governmental funds can be increased by the optimal and purposeful economic use of these potentials. The present research aimed to answer the question as to whether the research centers in Qazvin have used their resources and facilities in the province in planning for and prioritizing income-generating activities and for attracting required resources and investment from the private sector. The research adopted a descriptive survey in which cost-benefit analysis and project financial indicators were conducted for the projects of the Agricultural and Natural Resources Research Center (ANRRC) of Qazvin. This is one of the most efficient techniques for financial and economic decision-making. Based on the results, nine projects with good economic justifications are recommended, such as establishing a Ganoderma cultivation site and rearing the Shaal sheep race. About 48.1% of the economic potential of Qazvin ANRRC was found to have been actualized, and it will be feasible to use its potential capacities in the context of income-generating projects and settling the existing impediments. Target-setting for the development of economic activities and formulating a comprehensive economic exploitation program are other capacities of this center.

    Keywords: economic projects, investment, joint, venture contract
  • Hamid Rezaei *, Seyed Mehdi Khakzadian Pages 119-134

    Today, the factors that affect the new product development process are very important. One of these factors is social capital, which enables the organization to quickly access, with appropriate timing, a diverse set of information to develop new products. The purpose of this study is to investigate the effect of social capital on new product development with the mediating role of knowledge management. This research is applied in terms of purpose and in terms of nature and method, descriptive-analytical and correlational. The statistical population of the study was 197 managers of all knowledge-based companies in Mazandaran province. The sample size was determined to be 132 according to Krejcie and Morgan table and a simple random method was used for sampling. Data analysis was performed by structural equation method with Smart pls2 software. The results showed that social capital has a positive and significant effect on knowledge management. Knowledge management has a positive and significant effect on new product development. Social capital has a positive and significant effect on new product development. The findings also confirmed the mediating role of knowledge management in the relationship between social capital and new product development. Managers of knowledge-based companies consider it important to improve the performance of new product development in order to survive in a competitive environment, so the use of social capital and knowledge management is essential to improve new product development and stay in the market.

    Keywords: social capital, New product development, Knowledge management, Knowledge base