فهرست مطالب

مطالعات رسانه ای - پیاپی 54 (پاییز 1400)

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 54 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی آدوسی، علی اکبر فرهنگی*، طهمورث حسنقلی پور، رضا نجف بیگی صفحات 7-16

    هدف اصلی این مقاله طراحی الگوی تاثیر رسانه های سازمانی بر دلبستگی کارکنان و افزایش تعهد سازمانی به برنامه تحول دیجیتال بانک سپه است. روش انجام پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعه اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA12 ، برای شناسایی عوامل موثر بر تاثیر رسانه های سازمانی بر دلبستگی کارکنان و افزایش تعهد سازمانی به برنامه تحول دیجیتال بانک سپه شده است. جامعه آماری در این پژوهش کلیه خبرگان در حوزه بازاریابی و بازرگانی و همچنین رسانه های اجتماعی و سازمانی بودند تا اشباع نظری 11 مصاحبه صورت گرفت. مصاحبه های نیمه ساختار یافته با خبرگان در سال 1399 به صورت مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر انجام شده و برای تعیین وضعیت موجود ابعاد از آزمون تی تک نمونه و برای طراحی الگو از روش معادلات ساختاری استفاده شده است. با توجه به مصاحبه های نیمه ساختار یافته 6 بعد و 27 مولفه استخراج گردید. در نهایت پرسشنامه رسانه های سازمانی با 27 مولفه به صورت محقق ساخته و پرسشنامه های دلبستگی با 3 بعد و تعهد نیز با 3 بعد به صورت استاندارد طراحی گردید و بر روی 411 نفر از کارکنان بانک سپه شهر تهران به منظور بررسی وضعیت موجود و ارایه الگو اجرا گردید. نتایج نشان داد که رسانه های سازمانی بر تعهد سازمانی باضریب 0.704 بیشترین تاثیر و دلبستگی با 0.697 کمترین تاثیر را دارد.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، دلبستگی شغلی، تحول دیجیتال، مدیریت رسانه
  • فضل الله خدادادی* صفحات 17-28

    موضوع این مقاله، عناصر ایجاد تعلیق به واسطه روایت دورانی در سینما و ادبیات داستانی است. در سینما نیز شاهد ساختاری مشابه با داستان خواهیم بود، چراکه سینما داستان را با ابزارهای روایی سمعی و بصری و نه متنی-البته اشکال سمعی و بصری در زمره متن است- به مخاطب منتقل می کند. هرگاه در روایتی ادبی یا نمایشی (اعم از رمان، فیلم و...) نگارنده یا فیلم نامه نویس علاوه بر روایت اصلی، چندین خرده روایت دیگر را نیز باهم به جلو برد، روایت از نوع دورانی است. به زبان ساده تر روایت دورانی را می توان مجموعه ای از خرده روایت ها در دل یک کلان روایت دانست که حرکت بریده بریده آن ها به جلو در ادبیات داستانی و سینما باعث ایجاد روایت های دورانی یا چرخشی می گردد. در این ساختار یکی از عناصر برجسته روایی ایجاد تعلیق و انتظار در چندین جهت است، چراکه مخاطب (بیننده) درگیر چندین حادثه می گردد. در سریال خانگی ‏«دل» به کارگردانی منوچهر هادی به واسطه شگرد روایت پردازی دورانی، شاهد چندین روایت متناوب و درنتیجه ایجاد تعلیق در بیننده هستیم. حال در این پژوهش که به روش توصیفی- تحلیلی فراهم آمده، بر آنیم تا ضمن واکاوی عناصر ساختاری روایت دورانی، به تحلیل عناصر آن در سریال دل بپردازیم. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که روایت دورانی یک کلان روایت تجمیع شده از خرده روایت هایی است که عناصری همچون فلاش بک، تعلیق، شخصیت پردازی و مکث توصیفی در ایجاد آن نقش دارد.

    کلیدواژگان: روایت دورانی، تعلیق، فلاش بک، سریال دل
  • سید محمد موسوی، فائزه تقی پور*، احمدرضا گل پرور صفحات 29-47

    هدف پژوهش حاضر تدوین الگوی ارتباطات رسانه ای برای دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی رسانه ای است. پژوهش کیفی، به روش گراندد تیوری از طریق مصاحبه ها و رسیدن به حد اشباع با صاحب نظران گزینش شده در نمونه نظری بود. جمع آوری اطلاعات بوسیله مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته صورت پذیرفت و فرآیند تفسیر و تحلیل مصاحبه ها با توجه به روش کدگذاری استراوس و کوربین انجام گردید بدین منظور ازروش نظریه برخاسته از داده ها شامل سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی استراوس و کوربین استفاده شد. 45مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با نمونه گیری نظری با کارشناسان مرتبط انجام گرفت و به منظور ارزیابی اعتبار الگوی تدوین شده است و به 10 تن از اساتید به طور مجزا، ارایه و نظرات آنها جهت اصلاح و تعدیل اخذ شد. پدیده اصلی تحقیق؛بهره برداری رسانه ای برای توسعه وبهبود کشاورزی انتخاب شد. شرایط علی خشکسالی وکم آبی، فقدان خبرگی، عدم تعهد درمسیولیت، فقدان تعامل، توانمند نبودن افکار عمومی، عدم اعتماد، محتوای نامناسب رسانه ای، پنهان کاری و دروازه بانی سلیقه ای ، سیاست گذاری نامناسب رسانه ای، توان ارتباطی پایین، وجود نارضایتی اجتماعی شناسایی شد و عوامل مداخلگر مباحث فیلترینگ و عدم دسترسی آزاد به برخی رسانه ها از جمله تلگرام وفیس بوک ،عدم پیشرفت اصلاح گری در فرایند مخاصمه طرف های گفت و گو ، سواستفاده مالی قشری خاص و فقدان انجمن ملی خبرنگاران فعال حوزه کشاورزی و تنوع مخاطبان کشاورزی و تنوع مخاطبان رسانه ای کشاورزی .

    کلیدواژگان: توسعه کشاورزی، بهره برداری رسانه ای ترویجی کشاورزی، رسانه، نظریه برخاسته از داده
  • بابک گلدوزیان، محمد سلطانی فر*، سید علی رحمان زاده، سروش فتحی، سارا محمدپور صفحات 49-64

    فناوری های نوظهور در هزاره ی جدید سیر تحول و تغییر در زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است. اینترنت اشیا به عنوان یکی از ترند های جهانی نیز در این مقوله قرار می گیرد. پر واضح است که فناوری ها در کنار اثرات مثبت، چالش هایی را نیز به دنبال دارند و شناسایی چالش ها می تواند به ایجاد راهکارهای موثر و زودهنگام برای مقابله با اثرات منفی کمک شایانی کند. از این رو در تحقیق حاضر به مطالعه و استخراج چالش های اجتماعی و اقتصادی اینترنت اشیا پرداخته شده است. روش تحقیق کتابخانه ای و تحلیل اسنادی است و انتخاب مقالات با نمونه گیری هدفمند در پایگاه های گوگل اسکالر و اینفومدیا و سایت های مربوط به وزارتخانه های دانمارک صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد که چالش های اجتماعی دارای شاخص های دغدغه حریم خصوصی و امنیت شخصی افراد، نیاز به سازوکارهایی برای امنیت، و همچنین حفاظت از اطلاعات، نیاز به سازوکارهایی در خصوص اطلاع رسانی و آموزش، نیاز به سازوکارهایی در خصوص قانون گذاری، لزوم توجه به جنبه های اخلاقی و انسان محور، ضرورت تلاش برای ارایه تجربه مطمین به کاربران، دغدغه نظارت گسترده حکومت، نگرانی سوءاستفاده از داده ها، توجه به انسانیت و اخلاق هنگام طراحی اینترنت اشیا و در نظر گرفتن منافع مردم در استراتژی دولت برای پیشبرد اینترنت اشیا است. از چالش های اقتصادی می توان به نیاز به تغییر سازمانی و دغدغه ساختار اداری سنتی و متعصب در شرکت ها و عدم پذیرش اینترنت اشیا اشاره کرد.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، چالش های اجتماعی، چالش های اقتصادی
  • مجید محمد زمانی*، سید مجتبی امامی صفحات 65-79
    تاثیر محتوای رسانه بر افراد، نهادها و عامه قابل سنجش و شناسایی است. مطالعات تاثیر رسانه از ابتدای قرن بیستم مورد توجه دانشمندان حوزه ارتباطات و رسانه در سراسر جهان قرار گرفته است؛ و تعداد پژوهش های داخلی نیز در سال های اخیر روند روبه رشدی داشته اند، اما ارزیابی کیفی این روند می تواند محققان را نسبت به انتقادات و خلاهای وارد بر پژوهش های موجود آگاه سازد تا مسیر جهت ارتقای کیفیت و اصلاح روند پژوهشی این حوزه هموار گردد. از این رو این پژوهش، پس از ارایه الگوی تاثیرات محتوای رسانه، با استفاده از روش مرور سیستماتیک (نظام مند) به بررسی 39 مقاله منتخب می پردازد. یافته های این پژوهش نشان می دهد؛ علی رغم رشد کمی پژوهش های تاثیرات رسانه در سال های اخیر، این پژوهش ها غالبا بر تاثیرات ملموس شناختی و رفتاری فردی متمرکز بوده و نسبت به تاثیرات ناملموس احساسی، نگرشی، باوری بر نهادها و عامه بی توجه بوده اند. نادیده گرفتن نقش فعال مخاطب در تاثیرات رسانه، غلبه روش شناسی کمی، بی توجهی به تاثیرات کلان عامه و نهادی، کوتاه مدت بودن مطالعات تاثیر رسانه و غیردقیق بودن سنجه ها از جمله انتقادات وارد بر غالب این پژوهش هاست. در ادامه این مقاله، ضمن ارایه پیشنهاد برای رفع این انتقادات، خلاهای موجود هر حوزه از تاثیرات شناختی، باوری، نگرشی، احساسی و رفتاری را ارایه نموده تا راهنمایی برای توسعه کیفی این حوزه مطالعاتی باشد.
    کلیدواژگان: تاثیر رسانه، تاثیرات رسانه، محتوای رسانه، کارکردهای رسانه، سنجش اثر رسانه، مرور سیستماتیک
  • مهدیه بخشی، سروناز تربتی*، علی جعفری، سید محمد دادگران، حبیب صبوری خسروشاهی صفحات 81-94

    مقاله حاضر در تلاش است که با تحلیل مقایسه ای دو رمان سیال ذهن ایرانی «این سگ می خواهد رکسانا را بخورد» و «احتمالا گم شده ام» به عنوان بازنمایی از تجربه اجتماعی، به تبیین این مساله بپردازد که کهن الگوهای یونگ چه نقشی در شکل گیری روابط اجتماعی دارد؟ بر این اساس، با کاربست نظریات یونگ و بهره از روش نقد روانکاوانه، کهن الگوهای آنیما،آنیموس و سایه در راوی رمان ها تحلیل شده است. نگارنده پس از خوانش رمان های مورد مطالعه مشاهده نمود که راوی هر دو رمان به دنبال مواجهه با کهن الگوهای خود هستند که به صورت ارثی در همه افراد وجود دارند که بتوانند با رجوع به گذشته و آگاهی به ناخودآگاه جمعی خویش با منطقه ناشناخته شخصیت خویش که برای دیگران و خودشان پنهان و ناشناخته است، مواجهه می شوند و در این مسیر ارتباط با خود و ارتباط شان با دیگران را بهبود بخشند. در رمان «احتمالا گم شده ام» راوی از شناخت خود است که می خواهد آشتی دوباره بین سایه و آنیموس خود برقرار کند و اینگونه از گم شدگی در گذشته رهایی باید و به تعادل در زندگی حال برسد. اما در رمان « «این سگ می خواهد رکسانا را بخورد» و از دریچه پذیرش کهن الگوهای یونگ است که ناخودآگاه فردی و در نهایت الگوی روابط اجتماعی، در زندگی اجتماعی روای رمان متجلی می شود. اما راوی رمان «احتمالا گم شده ام»، خود را در رفت و برگشت میان آنیموس و سایه پیدا می کند و الگوی روابط اجتماعی را در این رابطه فهم می کند.

    کلیدواژگان: روابط اجتماعی، رمان سیال ذهن، کهن الگو، یونگ
  • رضا صارمی، احمدرضا شکرچی زاده*، ناصر خانی، سید محسن بنی هاشمی صفحات 96-112

    امروزه نقش رسانه های تلویزیونی در جامعه رو به کاهش است و شاید یک جنبه آن کاهش سرمایه اجتماعی برند رسانه است و دلیل دیگر هم فضای مجازی است که در حال افزایش روزافزون محبوبیت خود است.هدف از پژوهش حاضر، ساخت الگویی متناسب برای برندسازی شبکه تلویزیونی نسیم برای افزایش سرمایه اجتماعی با استفاده از تیوری شکاف ساختاری و منابع اجتماعی، این شبکه بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل، استادان و مدیران شبکه صداوسیما و فعالان حوزه رسانه که از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شده اند، بود.اطلاعات موردنیاز با استفاده از مطالعات اسنادی و مصاحبه نیمه ساختاریافته به مدت 908 دقیقه و به تعداد 10 مصاحبه با شرط اشباع نظری به دست آمد و جهت بررسی روایی و پایایی به ترتیب از روش سه سو سازی و تایید دوباره کدگذاری توسط 2 نفر از خبرگان استفاده شد. تحلیل نتایج از روش تحلیل مضمون با استفاده از نرم افزار MAXQDA 2020 انجام گرفت. نتایج تحلیل، شامل: 262 داده اولیه،70 مضمون نقل قولی و 3 مضمون پایه در بعدهای ساختاری، شناختی و ارتباطی بود.نتایج پژوهش نشان داد که محور های اصلی تاثیر گذار سرمایه انسانی بر برند سازی شبکه تلویزیونی،در بعد ساختاری شامل مضامین وسعت ارتباطات،ساختار برنامه،شدت و شکل شبکه و تراکم‏پذیری و تناسب سازمانی بوده و در بعد شناختی شامل مضامین اهداف مشترک،بینش مشترک،ارزش زبان و عقل و ذهن بوده است و همچنین در بعد ارتباطی شامل مضامین،تعهدات شبکه،روابط متقابل،هنجارها و اعتماد است.شبکه نسیم باید در تجدید نگرش برند خود به سرمایه اجتماعی بیشتر توجه نماید.

    کلیدواژگان: برندسازی، شبکه های تلویزیونی، تقویت سرمایه اجتماعی، شبکه نسیم
  • ناهید سعادت سیرت*، هادی خانیکی صفحات 114-127

    رسانه ها نقش مهم و تاثیرگذاری بر سلامت مردم دارند و فرهنگ سازی سلامت اجتماعی و بهداشت عمومی با استفاده از محتوای رسانه ای می تواند آگاهی افراد در حوزه بهداشت و سلامت اجتماعی را افزایش دهد. رسانه با توجه به قابلیت های بی نظیرش می تواند به عنوان یک مکانیسم ارتباطی نقش مهمی را در زمینه سلامت اجتماعی ایفا کند. در این مقاله تلاش شده است تا با روش های تحلیل محتوای کمی ابتدا محتوای برنامه های سلامت محور رادیو استانی در بعد سلامت اجتماعی استخراج و تحلیل شود و سپس سبک زندگی مردم شهر همدان به همراه مصرف رسانه ای آنها از طریق روش پیمایشی با نمونه آماری 400 نفر از شهروندان 17 سال به بالا، شناسایی شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده از تحلیل محتوا نشان می دهد در میان برنامه های سلامت محور رادیو استانی ابتدا بعد سلامت اجتماعی برجسته است و سپس ابعاد روانی،جسمی و معنوی به ترتیب بیشترین فراوانی و مدت زمان را به خود اختصاص داده است. نتایج حاصل از پیمایش نیز نشان می دهد بین سبک زندگی سلامت محور و نوع مخاطبان برنامه های سلامت محور رادیو استانی و همچنین بین سبک زندگی سلامت محور و پایگاه اقتصادی - اجتماعی افراد رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی سلامت محور، نوع مخاطبان، سلامت اجتماعی، ابعاد سلامت، پایگاه اقتصادی-اجتماعی
|
  • Ali Adousi, AliAkbar Farhangi *, Tahmourss Hassangolipour, Reza Najafbeigi Pages 7-16

    The main purpose of this article is to design a model of the impact of organizational media on employee attachment and increase organizational commitment to Sepah Bank's digital transformation program. The method of conducting research is mixed (qualitative-quantitative). In order to conduct this research, in addition to studying the documents, the content analysis technique with MAXQDA12 software has been used to identify the factors affecting the effect of organizational media on employee attachment and increase organizational commitment to Sepah Bank's digital transformation program. The statistical population in this study was all experts in the field of marketing and business as well as social and organizational media to theoretically saturate 11 interviews. Semi-structured interviews with experts were conducted in 1399 as basic, organizing and comprehensive themes. To determine the current status of dimensions, one-sample t-test and structural equation method were used to design the model. According to the semi-structured interviews, 6 dimensions and 27 components were extracted. Finally, the organizational media questionnaire with 27 components was made as a researcher and attachment questionnaires with 3 dimensions and commitment with 3 dimensions were designed as standard and on 411 employees of Sepah Bank in Tehran to review the current situation and provide a model. Was implemented. The results showed that organizational media has the most impact on organizational commitment with a coefficient of 0.704 and attachment with the lowest impact with 0.697.

    Keywords: organizational commitment, engagement, digital transformation, Media management
  • Fazlollah Khodadadi * Pages 17-28

    The subject of this article is the elements of creating suspense through rotating narrative in cinema and fiction. Whenever in a literary or dramatic narrative (whether novel, film, etc.) the writer or screenwriter, in addition to the main narrative, brings together several other sub-narratives, the narration is of a rotational type. In simpler language, rotational narrative can be considered as a collection of sub-narratives in the heart of a large narrative whose sharp movement forward in fiction and cinema creates rotational or rotational narratives. In this structure, one of the prominent elements of narrative is the creation of suspense and expectation in several directions, because the audience (viewer) is involved in several incidents. In the home series "Heart" directed by Manouchehr Hadi, through the technique of circular narration, we see several alternating narrations and as a result, the viewer is suspended. Now, in this research, which is provided by a descriptive-analytical method, we intend to analyze the structural elements of the periodic narrative while analyzing its structural elements. The results of the present study show that the periodic narrative is a macro narrative that is a collection of sub-narratives that are created by elements such as flashback, suspension, characterization and descriptive pause.

    Keywords: Narration of Doorani, suspension, flashback, serial Del
  • Seyed Mohammad Mousavi, Faezeh Taghipour *, Ahmadeza Golparvar Pages 29-47

    The purpose of this study is to develop a model of media communication to achieve sustainable development of media agriculture. Qualitative research was grounded in theory through interviews and saturation with selected experts in the theoretical sample. In order to validate the research findings, using the views of professional media reporters, experts, professors and agricultural experts of Isfahan Jihad Agricultural Organization and the Ministry of Jihad AgricultureFor this purpose, the data theory method was used, including three stages of open, axial and selective coding, Strauss and Corbin. 45 in-depth and semi-structured interviews were conducted with theoretical sampling with related experts and in order to evaluate the validity of the model, it was developed and presented to 10 professors separately and their opinions were obtained for correction and adjustment.The main phenomenon of the research was media exploitation for agricultural development and improvement. Conditions due to drought and water shortage, lack of expertise, lack of responsibility, lack of interaction, inability of public opinion, distrust, inappropriate media content, secrecy and tasteful gatekeeper, inappropriate media policy, low communication ability, social dissatisfaction is identifiedAnd interfering factors in filtering issues and lack of free access to some media such as Telegram and Facebook, lack of progress in reform in the process of dialogue between the parties, financial abuse of a special class and lack of National Association of active journalists in agriculture and diversity of agricultural audiences and diversity Agricultural media audience.

    Keywords: Agricultural, Development, Agricultural Extension Media Exploitation, Media, Data Theory
  • Babak Goldouzian, Mohammad Soltanifar, *, Seyed Ali Rahmanzadeh, Soroush Fathi, Sara Mohamadpour Pages 49-64

    Emerging technologies in the new millennium have influenced the evolution and change in human life. The Internet of Things is one of the most important global trends. It is clear that technologies, in addition to positive effects, also face challenges. Identifying challenges can help create effective solutions to deal with the negative effects. Therefore, in this study, the social and economic challenges of the Internet of Things have been studied and extracted. The research method is library method and documentary analysis. The selection of articles was done by purposeful sampling in Google Scholar and Infomedia databases and sites related to Danish ministries. The results show that social challenges with indicators of privacy and personal security concerns, the need for mechanisms for security, as well as information protection, the need for mechanisms for information and education and legislation, attention to ethical and human-centered aspects, concern Extensive government oversight is concerned with the misuse of data, attention to humanity and ethics when designing the Internet of Things, and consideration of the public interest in the government's strategy for advancing the Internet of Things. Economic challenges include the need for organizational change and concerns about the traditional administrative structure of companies and the non-acceptance of the Internet of Things.

    Keywords: IoT, Social challenges, economic challenges
  • Majid Mohammad Zamani *, Seyyed Mojtaba Emami Pages 65-79
    The effect of media content on individuals, institutions and the general public can be measured and identified. Media effect studies have been the focus of communication and media scholars around the world since the beginning of the twentieth century; And The number of domestic studies has also been growing in recent years, but the qualitative evaluation of this trend can make researchers aware of the criticisms and gaps in existing research to pave the way to improve the quality and improve the research process in this area. Therefore, after presenting the model of media content effects, this study examines 39 selected articles using a systematic review method. The findings of this study show; Despite the quantitative growth of media effect studies in recent years, these studies have often focused on the tangible cognitive and behavioral effects of the individual and have ignored the intangible effects of emotion, attitude, belief on institutions and the public. Ignoring the active role of the audience in the effects of the media, the dominance of quantitative methodology, ignoring the macro public and institutional effects, short-term studies of media effect studies and inaccuracy of metrics are among the criticisms of most of these studies. In the continuation of this article, while presenting a proposal to address these criticisms the existing gaps of each field of cognitive, belief, attitude, emotional and behavioral effects are presented as a guide for the qualitative development of this field of study.
    Keywords: Media effect, media content, media influence, media effect measurement, Systematic Review
  • Mahdieh Bakhshi, Sarvenaz Torbati *, Ali Jafari, Mohammad Dadgaran, Habob Sabouri Pages 81-94

    The present article attempts to explain the role of Jung archetypes in the formation of a comparative analysis of the two fluid Iranian novels "This Dog Wants to Eat Roxana" and "Probably Lost" as a representation of social experience. After reading the studied novels, the author observed that the narrators of both novels seek to confront their archetypes. Which are inherited in all individuals so that they can face the unknown area of their personality that is hidden and unknown to others and themselves by referring to the past and being aware of their collective subconscious, in this way communicating with themselves and their relationship with Improve others. But the way of dealing with archetypes was different in these narrators. In the novel, I am probably lost, the narrator of his knowledge wants to reconcile his shadow with his animosity. And this is how to get rid of the loss in the past and reach balance in the present life. But in the novel, this dog wants to eat Roxana And it is through the window of acceptance of Jung's archetypes that the individual subconscious, and ultimately the model of social relations, manifests itself in the social life of the novel. It is the narrator who reaches the stage of individuality by rejecting these shadows; An individual who leaves him alone but the narrator of the novel "Probably Lost" finds himself in the back and forth between animosity and shadow and understands the pattern of social relations in this regard.

    Keywords: social relations, fluid mind novel, archetype, Jung
  • Reza Saremi, AhmadReza Shekarchi Zadeh *, Naser Khani, Seyed Mohsen Banihashemi Pages 96-112

    Today, the role of television media in society is declining, and perhaps one aspect of it is the reduction of social capital of the media brand, and another reason is cyberspace, which is increasing its popularity. The purpose of this study was to build a suitable model for branding Nasim TV network to increase social capital using structural gap theory and social resources. The statistical population of this study included professors and managers of the radio network and media activists who were selected from the method of targeted sampling and snowballs based on the inclusion criteria. The required information was obtained by using documentary studies and semi-structured interviews for 908 minutes and 10 interviews with theoretical saturation condition. The results were analyzed using content analysis method using MAXQDA 2020 software. The results of the analysis included: 262 primary data, 70 citation themes and 3 basic themes in structural, cognitive and communication dimensions. The results showed that the main factors affecting human capital on television network branding, in the structural dimension include the themes of communication, program structure, network intensity and shape, and organizational compressibility and appropriateness, and in the cognitive dimension include the themes of common goals. Common insights have been the value of language, reason, and mind, and also in terms of communication include themes, network commitments, interrelationships, norms, and trust. Nasim Network should pay more attention to social capital in renewing its brand attitude.

    Keywords: branding, TV networks, strengthening social capital, Nasim TV Channel
  • Nahid Saadatsirat *, Hadi Khaniki Pages 114-127

    The media has an important and influential role on people's health, and creating a culture of social health and public health by using media content can increase people's awareness in the field of health and social health. The media, due to its unique capabilities, can play an important role in the field of social health as a communication mechanism. In this article, with quantitative content analysis methods, first the content of provincial radio-based health programs in the social health dimension is extracted and analyzed, and then the lifestyle of the people of Hamadan along with their media consumption through a survey method with a statistical sample of 400 Citizens 17 years and older were identified and analyzed. The results obtained from the content analysis show that among the health-oriented programs of the provincial radio, first the social health dimension is prominent and then the mental, physical and spiritual dimensions have the highest frequency and duration, respectively. The results of the survey also show that there is a significant relationship between health-oriented lifestyle and the type of audience of health-oriented radio programs, as well as between health-oriented lifestyle and socio-economic status of individuals.

    Keywords: health-oriented lifestyle, type of audience, social health, health dimensions, Socio-economic status