فهرست مطالب

آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1400)

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی محمد شاهین، علی محمد بهرامی، عارف دلخوش، نعمت الله شاکرمی صفحات 319-331

    نیکوتین باعث کاهش فعالیت های تولید مثلی و نیز باروری می شود که عملکرد آن از طریق مهار آزادسازی پروژسترون در فاز لوتیال صورت می گیرد. گیاه صبر زرد یا آلویه‌ورا (Aloe vera) یکی از گیاهان دارویی با نام علمی (Aloe barbadensis) و متعلق به خانواده آسفودلاسه ست که با داشتن خواص دارویی بسیار زیاد نظیر آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد پیری مورد توجه بوده است. در مطالعه حاضر اثر محافظتی ژل گیاه مذکور بر تغییرات بافتی تخمدان موش‌های صحرایی دریافت کننده نیکوتین مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، تعداد 32 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به 4 گروه شاهد (بدون تیمار)، تیمار با نیکوتین (6 هفته نیکوتین به میزان mg/kg 2/0 وزن حیوانات/تزریق داخل صفاقی)، تیمار با نیکوتین+ آلویه‌ورا شامل 6 هفته تیمار (با نیکوتین مشابه گروه 2 و ژل گیاه آلویه‌ورا به میزان mg/kg 400 وزن حیوانات/خوراکی) و تیمار فقط با ژل گیاه آلویه‌ورا (6 هفته مشابه گروه 3) تقسیم شدند. در پایان دوره مطالعه، موش‌ها با تزریق کتامین-زایلازین آسان‌کشی شده و تخمدان آن ها جهت تهیه مقاطع بافتی و انجام رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین به آزمایشگاه منتقل گردید. پس از تیمار با نیکوتین، کاهش وزن بدن، وزن تخمدان، تعداد فولیکول‌های سالم و فعال، جسم زرد جدید و نیز افزایش تعداد فولیکول‌های آترتیک قابل مشاهده بود. همچنین مصرف ژل گیاه آلویه‌ورا توانست به طور معنی داری تمامی عوارض و تغییرات میکروسکوپی و ماکروسکوپی ناشی از تزریق نیکوتین را بهبود بخشد (05/0<p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف خوراکی ژل آلویه‌ورا می‌تواند موجب کاهش و یا مهار اثرات مضر نیکوتین بر بافت تخمدان موش صحرایی شود.

    کلیدواژگان: آلوئه ورا، تخمدان، موش صحرائی، نیکوتین
  • مهدیه رفیعی، احمد اصغری، سید سعید عظمایی، احسان ترک صفحات 333-340

    تافلوپروست یک آنالوگ پروستاگلاندینی α2F است که با اثر بر گیرنده‌های پروستاگلاندین در چشم سبب کاهش فشار داخل چشم و افزایش جریان مایعات چشمی می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر تافلوپروست بر فشار داخل چشم و قطر مردمک در چشم اسب‌های سالم می باشد. از 14 راس اسب ماده و سالم از نژاد دوخون (ترکمن – تروبرد) استفاده شد (5/3 تا 10 سال). اسب‌ها به دو گروه تصادفی تقسیم شدند. در گروه اول، یک قطره تافلوپروست 0015/0 درصد و در گروه دوم، یک قطره استریل چشمی اشک مصنوعی به عنوان دارونما در چشم راست اسب‌ها ریخته شد. فشار داخل چشم و قطر مردمک به ترتیب با استفاده از تونومتر چشمی و دستگاه کولیس مهندسی تاف در 30، 60، 120، 240 دقیقه و 24 و 48 ساعت اندازه‌گیری شد. تافلوپروست کاهش معنی داری در فشار داخل چشم در زمان های مشابه در گروه تیمار داشت (05/0< p). میانگین فشار داخل چشم در گروه تیمار از 4/5±22 میلی‌متر جیوه به 6/1±6/16 میلی‌متر جیوه در طول 48 ساعت کاهش یافت. همچنین، میانگین قطر مردمک در گروه تیمار در دقایق30، 60، 120 و 240 به طور معنی‌داری نسبت به زمان پایه کمتر بود (05/0<p). رابطه معنی‌داری نیز بین تجویز دارو و زمان وجود داشت (05/0<p). میانگین قطر مردمک در گروه تیمار در طول 48 ساعت از 3/2±9/17 میلی متر به 3/3±2/18 میلی متر کاهش یافت. قطره تافلوپروست 0015/0 درصد در اسب‌های غیرگلوکومی برای پیشگیری از افزایش قابل توجه فشار داخل چشم موثر بوده و اثر کاملی دارد. مطالعه آینده نگر از نظر مقایسه تافلوپروست با سایر آنالوگ‌های پروستاگلاندینی بر روی بیماران گلوکومی توصیه می‌شود.

    کلیدواژگان: تافلوپروست، فشار داخل چشم، قطر مردمک، اسب
  • بهاره سلیمانی، علی رضا قدردان مشهدی، محمدرحیم حاجی حاجیکلایی، محمد راضی جلالی، مسعود قربانپور، رحیم چینی پرداز صفحات 341-355

    ازدیاد حساسیت به نیش حشرات یک بیماری پوستی آلرژیک راجعه و مزمن اسب است که به فراوانی در اسبان نگه داری شده در استان خوزستان مورد ظن قرار می گیرد. هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی چهره های بالینی و هماتولوژیک ازدیاد حساسیت به نیش حشرات در اسبان این استان بوده است. این مطالعه، روی 255 راس اسب نژاد عرب، در 6 شهرستان استان خوزستان (شامل شوشتر، باوی، اهواز، سوسنگرد، آبادان و رامهرمز) به انجام رسید. اسبان تحت بررسی، از نظر حضور و محل ضایعات پوستی معاینه می شدند. سپس، نمونه خون تعدادی از دام ها (32 راس اسب سالم و 61 راس اسب واجد ضایعه)، اخذ می گردید. نمونه های خون، از نظر سیمای هماتولوژیک ارزیابی می شدند. داده های به دست آمده با استفاده از ارزیابی توصیفی، آزمون آنالیز واریانس و مقایسه نسبت ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اصلی ترین ضایعه قابل مشاهده در دام های مبتلا، آلوپسی (با فراوانی 1/93 درصد) و کم ترین آن اسکار (4/1 درصد) و همچنین بیش ترین محل بروز ضایعات، ناحیه سر و گردن (6/85 درصد) بوده است. همچنین در عمده اسبان مبتلا (5/37 درصد) نشانه های پوستی در تمامی قسمت های بدن (شامل سر و گردن، تنه و اندام های حرکتی) وجود داشته، توزیع ضایعات در نواحی مختلف بدن مشابه بوده است. در ارزیابی آماری نتایج هماتولوژیک، تنها اختلاف بین تعداد بازوفیل ها و مقادیر میانگین حجم گلبول های قرمز و میانگین غلظت هموگلوبین دام های سالم و بیمار معنی دار تشخیص داده شد (05/0<p). این مطالعه نشان داد که در دام های مبتلا به ازدیاد حساسیت به نیش حشرات، ضایعات پوستی از تنوع، فراوانی و توزیع قابل توجهی برخوردار بوده است.

    کلیدواژگان: ازدیاد حساسیت به نیش حشرات، چهره بالینی، چهره هماتولوژیک، اسب
  • آرمین عطاری، آرش عراقی سوره صفحات 357-367

    یکی از بیماری‌های حاد، عفونی، مسری تنفسی در اسب‌ها، آنفلوانزای اسبی است که در جهان گسترش دارد. در این مطالعه هدف ما تعیین سرمی میزان آلودگی به ویروس آنفلوانزای A در اسب‌های شهرستان مهاباد واقع در استان آ‌‌‌‌‌ذربایجان غربی به روش الایزای رقابتی است. از 200 راس در پنج نقطه جغرافیایی مختلف شهرستان مهاباد و باشگاه‌های اسب‌سواری آن مناطق از جمله: بیطاس، حمزه‌آباد، لک‌بن، کوتر و دهبکر خونگیری کرده و سرم تهیه شد و به روش الایزای رقابتی بررسی گردید. در جمعیت مورد مطالعه فراوانی شیوع آنتی‌بادی سرمی علیه ویروس آنفلوانزای A معادل 6 درصد (با فاصله اطمینان 95 درصد: 7/8-61/2 درصد) حاصل شد. ارتباط آماری معنی‌داری بین فراوانی موارد مثبت سرمی آنفلوانزای A و جنسیت اسب‌ها وجود داشت (05/0<345/0p=). ارتباط آماری معنی‌داری بین فراوانی موارد مثبت سرمی آنفلوانزای A و گروه‌های سنی اسب‌ها وجود نداشت (05/0<345/0p=). نژادهایی که در این جمعیت مورد بررسی قرار گرفتند: پونی، کرد، عرب و بومی بود که به ترتیب صفر درصد، 6/7 درصد، 2/3 درصد و7/7 درصد فراوانی مثبت سرمی رویت شد که با تجزیه و تحلیل داده‌ها وابستگی معنی‌داری میان فراوانی موارد مثبت ویروس آنفلوانزا A و نژادهای مورد مطالعه وجود نداشت (05/0<402/0p=). این بررسی اولین گزارش از آلودگی اسب‌های شهرستان مهاباد به ویروس آنفلوانزای A است.

    کلیدواژگان: اسب، ویروس آنفلوانزا، الایزا، شهرستان مهاباد
  • رامین بهرام نژاد هریس، غلامرضا اسدنسب، غفور موسوی صفحات 369-381

    پرفشاری شریانی یکی از بیماری‌های مهم در جوامع بشری امروزی به حساب می‌آیدکه در روند عملکردی قلب تاثیرگذار است. این مطالعه برای تعیین ارتباط تغییرات کوتاهی نسبی اکوکاردیوگرافیکی به دنبال پرفشاری شریانی تجربی ایجاد شده در موش صحرایی انجام یافت. در مطالعه حاضر، کوتاهی نسبی به دنبال پرفشاری شریانی تجربی ایجادشده در قلب موش‌های صحرایی بررسی شد. بدین منظور از تعداد 30 سر موش صحرایی نر استفاده شد. در تمامی موش‌های تحت مطالعه عملیات استاندارد اکوکاردیوگرافی با مقیدسازی فیزیکی انجام و کوتاهی نسبی طبق فرمول خاص تعیین گردید. حیوانات تحت مطالعه به صورت تصادفی در 3 گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد بدون جراحی و گروه دوم جراحی شده همراه با القای تنگی انتخاب گردیدند. حیوانات گروه‌ سوم شاهد فقط جراحی شده بودند. گروه های دوم و سوم در روز اول، تحت جراحی شکم قرار گرفتند و برای القای پرفشاری شریانی، تنگی آیورت شکمی در گروه مربوطه ایجاد شد. در روزهای 7، 14 و 21 اکوکاردیوگرافی انجام و کوتاهی نسبی در گروه های مورد مطالعه محاسبه گشت. در این مطالعه میانگین کوتاهی نسبی در گروه جراحی شده پرفشارخون حین روز 14، 18/0± 42/40 درصد بوده که در این حالت بالاترین افزایش را نشان داد و این مسیله با سایر گروه های تحت مطالعه یعنی گروه شاهد با میانگین 15/0±30/33 درصد و گروه فقط جراحی شده با میانگین 21/0±26/34 درصد در همان روز اختلاف معنی داری نشان دادند (05/0>p). مطالعه حاضر آشکار ساخت که افزایشی در شاخص کوتاهی نسبی به دنبال پرفشاری شریانی تجربی ایجاد شده در موش صحرایی مشاهده شد.

    کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی، پرفشاری شریانی، کوتاهی نسبی، موش صحرایی
  • مهسا لاری بقال، منصور میاحی، زهرا برومند، نادر مصوری صفحات 383-396

    بیماری سل یکی از قدیمی ترین بیماری های عفونی مشترک بین انسان و دام است. اهمیت بیماری سل پرندگان و خطر روزافزون گسترش این بیماری در جوامع انسانی انگیزه ای مضاعف جهت تشخیص سریع تر این بیماری فراهم نموده است. مایکوباکتریوم اویوم تحت گونه اویوم مهم ترین عامل بیماری سل در پرندگان می باشد. نمونه برداری این تحقیق در سال 1397-1396 انجام گرفت. بر اساس نشانه های بالینی 101 کبوتر مشکوک به بیماری سل از گله های مختلف انتخاب شدند. ابتدا از کبوتران به منظور تهیه سرم، خون گیری انجام شد و پس از آسان کشی، با انجام کالبدگشایی، به منظور جداسازی عامل با روش کشت و انجام آزمایشات مولکولی نمونه های بافتی جمع آوری شد. کشت نمونه ها در سه محیط اختصاصی لونشتاین-جانسون گلیسیرین دار و لونشتاین-جانسون پیروات دار و هرولداگ انجام شد. نمونه ها با استفاده از پرایمرهای 16S rRNA، IS1245 و IS901 مورد بررسی مولکولی قرار گرفتند. با طراحی سیستم الایزا نمونه های سرم از نظر وجود آنتی بادی علیه مایکوباکتریوم اویوم بررسی شدند. با انجام کشت و انجام آزمایشات مولکولی 39 جدایه از مایکوباکتریوم اویوم تحت گونه اویوم جدا شد و در آزمایش سیستم الایزای طراحی شده 13 مورد آلودگی این کبوتران به مایکوباکتریوم اویوم تحت گونه اویوم تشخیص داده شد. بر اساس نتایج به دست آمده حساسیت روش کشت و PCR نسبت به روش سیستم طراحی شده الایزا بالاتر بود اما با توجه به ارتباط معنی دار این سه روش با هم و نیز با توجه به ساده، سریع، ارزان و نسبتا غیر تهاجمی بودن روش الایزا به نظر می رسد می توان از سیستم الایزا جهت غربال گری گله ها در مراحل اولیه بیماری استفاده نمود.

    کلیدواژگان: تعیین هویت مولکولی، سرولوژی، جداسازی، کبوتر، مایکوباکتریوم
  • حسین خالصی، مهدی سخا، عباس وشکینی، علی رضاخانی صفحات 397-402

    فیبریلاسیون دهلیزی از مهم ترین آریتمی‌های قلبی در اسب‌های ورزشی است که می‌تواند متعاقب نارسایی‌های دریچه‌ای قلبی ایجاد شود. مطالعه حاضر، گزارش وقوع یک مورد فیبریلاسیون دهلیزی همراه با نارسایی دریچه میترال در یک راس اسب ورزشی نژاد دوخون ایرانی است که علایم مرمر قلبی، افت کارایی ورزشی و عدم تحمل فعالیت را نشان داده‌است. بدین منظور در یک مادیان 5 ساله نژاد دوخون، جهت شناسایی علل مرمر قلبی و کاهش کارایی، معاینات بالینی، الکتروکاردیوگرافی، آزمایشات هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم و اکوکاردیوگرافی انجام گردید. در هنگام سمع، یک بی‌نظمی نامنظم در ریتم قلب و یک سوفل درجه 6/4 هولوسیستولیک با نقطه حداکثر شدت آن در ناحیه دریچه میترال همراه با لرزش شنیده‌شد. در الکتروکاردیوگرافی به روش اشتقاق قاعده‌ای- راسی هم، وقوع فیبریلاسیون دهلیزی ثبت گردید. افزایش میزان فیبرینوژن و گلبول‌های سفید خون در ارزیابی‌های خون‌شناسی آشکار گردید. در اکوکاردیوگرافی، افتادگی لت دریچه میترال (flail leaflet)، اتساع بطن و دهلیز چپ و نارسایی دریچه میترال با شدت متوسط مشخص شد. همچنین مقادیر کسرجهشی (fractional shortening) کاهش یافته‌بود که نشانگر افت عملکرد میوکارد قلب می‌باشد. در نارسایی میترال، بزرگ شدن دهلیز چپ بخشی از تغییرات پاتوفیزیولوژیکی برای جبران افزایش بار قلب است اما همچنین یک علامت برای اختلالات قلبی در آینده مانند فیبریلاسیون دهلیزی و حتی مرگ ناگهانی خواهد بود. در نهایت اتساع دهلیز متعاقب نارسایی میترال، فیبریلاسیون دهلیزی و کاهش کسر جهشی می‌توانند منجر به افت عملکرد ورزشی و حتی اثر منفی بر امید به زندگی اسب داشته باشند.

    کلیدواژگان: فیبریلاسیون دهلیزی، اسب دوخون ایرانی، نارسایی دریچه میترال، آریتمی
|
  • Ali Mohammad Shahin, Ali Mohammad Bahrami, Aref Delkhosh, Nematollah Shakarami Pages 319-331

    Exposure to nicotine and cigarette smoke has dangerous effects on pregnant women, fetal and neonatal health, and fertility rates. Aloe vera is one of the few medicinal plants that has maintained its popularity for a long time due to its many medicinal properties. Therefore, in the present study, the protective effect of aloe vera gel on ovarian histological changes in nicotine-receiving rats was investigated. For this purpose, 32 female Wistar rats into 4 control groups (normal diet), nicotine (6 weeks nicotine at 0.2 mg / kg body weight of animals injected intra peritoneal), nicotine-aloe vera (6 weeks nicotine injection + gel) Aloe vera plant (400 mg / kg body weight of animals orally), Aloe vera group (6 weeks aloe vera gel by the above method and amount) were divided. At the end of the course, the mice were facilitated and the ovaries were transferred to a histological laboratory to prepare a tissue slide and perform hematoxylin-eosin staining. The results showed that after nicotine treatment, weight loss, ovarian weight, number of healthy and active follicles, new corpus luteum and increase in the number of atretic follicles were observed. But the use of aloe vera gel was able to improve all the microscopic complications and disorders and macroscopic changes caused by nicotine injection. Therefore, oral consumption of aloe vera gel can reduce or inhibit the harmful effects of nicotine in tobacco or drugs on the ovaries and fertility in women.

    Keywords: aloe vera, Ovary, Rat, nicotine
  • Mahdiyeh Rafiei, ahmad asghari, seiyed saeid Ozmaie, Ehsan Torki Pages 333-340
    Introduction

    Tafluprost is an analogue of PGF2α that reduce the IOP by prostoglandian receptors and increase ocular fluid outflow. The aim of this study was evaluatation of tafluprost effect on IOP in normal horse eye.

    Material & Methods

    fourteen healthy adult female cross-breed (Turkmen-Thoroughbred) horses were used in this study( 3.5 - 10 years old). The horses were randomly devided into two groups. In group A, seven horses received one drop of 0.0015% preservative-free tafluprost (Zioptan®, Akron, Oak pharmaceutical Inc, France) in right eye. In group B, seven horses received one drop of sterile eye drop as placebo(Tearlose®, Sina Darou Laboratories Company, Tehran, Iran) in right eye. IOP and PD was measured by respectively rebound tonometer ( TonoVet®, Finland) and Caliper device ( China) at the baseline , 30 , 60 , 120 ,240 min, 24 and 48 h post instillation.

    Results

    Tafluprost has significant IOP reduction at 30, 60, 120, 240 min, 24 and 48 h after drug administration in treated group. Descriptive statistics revealed that mean IOP decrease in treated eyes from 22±5.4 mmHg to 16.6±1.6 mmHg during 48 hours. Also, the mean PD in treated group at 30, 60, 120 and 240 minutes was significantly lower than the baseline time. there is a significant relationship between drug administration and time (P = 0.0001).

    Conclusion

    Descriptive statistics revealed that mean PD decrease in treated eyes during 48 hours post instillation from 17.9±2.3 mm to 18.2±3.3 mm.

    Keywords: Tafluprost, IOP, Pupil, horse
  • Bahare Soleimani, AliReza Ghadrdan Mashhadi, mohammadrahim hajikolayei, Mohammad Razi Jalali, Masoud Ghorbanpoor, Rahim Chinipardaz Pages 341-355

    This study aimed to evaluate the clinical and hematological features of Insect bite hypersensitivity (IBH) among horses in Khuzestan. The study was performed on 257 Arabian horses kept in 6 cities of this province (including Shushtar, Bavi, Ahvaz, Susangard, Abadan, and Ramhormoz). The horses were examined for the presence or absence and location of skin lesions, along with the individual animal information, which was recorded. Blood sampling was done in some animals (32 healthy horses and 61 affected horses), the blood samples were evaluated for hematologic appearance. The collected data were analyzed using SPSS software. Results showed that the main lesions visible in infected animals were hair loss (with a frequency of 93.1%) and the lowest was scarring (1.4%). The location of skin lesions was reported to be mainly in the head and neck area (85.6%). Also, in the majority of the infected horses (37.5%), there were skin lesions in all parts of the body (including head and neck, trunk, and limbs). The distribution of the skin lesions observed in different areas of the body of the studied animals was almost similar, and so all three sites of alopecia demonstrated the highest frequency and the lowest frequency of scars. The analysis of hematological findings indicated that only the difference between the number of basophils and MCV and MCH values of healthy and IBH affected animals was found to be significant(P <0.05). The results of this study showed that the affected animals were marked by skin lesions diversity, frequency and distribution

    Keywords: Insect bite hypersensitivity, Clinical feature, Hematological feature, horse
  • Armin Attari, Arash Araghi-Sooreh Pages 357-367

    Equine influenza is an acute, infectious, and highly contagious respiratory disease that is worldwide. This study was aimed to determine the seroprevalence of influenza A virus infection in horses of Mahabad city by competitive ELISA methods. In this study, 200 serum samples were collected from horses in Beytas, Hamzeh abad, Lekben, Kovtar and Dehboker villages located in Mahabad city and then examined by competitive ELISA method. The prevalence of antibodies against the influenza A virus in the study population was 6% )with 95% confidence interval: 2.16-8.7%(. Chi-square test showed no statistically significant relationship between the frequency of positive serum cases of influenza A and the sex of horses )P = 0.354> 0.05(. Horse breeds in the study population included Kurdish, Pony, Working and Arabian horses with 7.6%, 0%, 7.7% and 3.2% positive serum frequency, respectively. Data analysis showed There is no significant difference between the frequency of positive serum cases of influenza A virus and the studied breeds )P = 0.402> 0.05(. This study showed that the serum prevalence of influenza A in the study population is very low. This study is also the first report on the exposure of horses in Mahabad city to the Influenza A virus.

    Keywords: Horse, Influenza virus, Elisa, Mahabad city
  • Ramin Bahramnejad Heris, gholamreza assadnassab, Ghafour Mousavi Pages 369-381

    This study was done to investigate the changes relation between the Fractional shortening obtained from echocardiographic findings following experimental hypertension induced in rats. Arterial hypertension is one of the most important diseases in human societies today. This disease affects the functional process of the heart. For this purpose, In the present study, The Fractional shortening following experimental hypertension in the heart of the studied rats was investigated. For this study 30 male Wistar rats were used. Echocardiography with physical restraint was performed on all studied rats and Fractional shortening was determined according to its formula. The animals under study were randomly divided into 3 groups. The first group was selected without surgery and the second group were induced hypertension and in the third group with operated control. The animals in the operated groups underwent abdominal surgery on the first day. To induce arterial hypertension, abdominal aortic stenosis was created above the renal arteries in the relevant group. Standard echocardiography was performed on days 7, 14 and 21. Then Fractional shortening was calculated. In this study, the mean of Fractional shortening in the hypertensive surgical group in day 14 was 40.42 ±0.18 Which showed the highest increase and it showed a significant difference on the same day in comparing whit control group (33.30 ± 0.15) and only surgery group (34.26 ± 0.21))p˂0.05). The present study showed that an increase in Fractional shortening index was observed following experimental arterial hypertension in rats.

    Keywords: Echocardiography, Fractional Shortening, Hypertension, Rat
  • mahsa lari baghal, Mansour Mayahi, Zahra Boroomand, Nader Mosavari Pages 383-396

    Tuberculosis is one of the oldest infectious zoonotic diseases. The importance of avian tuberculosis and the growing risk of the disease in human societies have provided a double incentive for rapid diagnosis of the disease. Mycobacterium avium subsp. avium is the most important cause of disease in poultry. Sampling for the present research was done during 2018-2019. Based on clinical signs and poor physical condition, 101 pigeons suspected of having tuberculosis were selected from different herds. First, blood samples were taken from pigeons for serum preparation. Then pigeons were euthanized and necropsy was performed and tissue samples were taken for culture and molecular tests. The samples were cultured in three specific media: Lunstein-Johnson with glycerin, Lunstein-Johnson with pyruvate and Heroldegg. Molecular analysis of samples was conducted using 16S rRNA, IS1245, and IS901 primers. Serum samples were analyzed for antibodies against Mycobacterium avium using a specifically designed ELISA system. Based on culture and molecular identification, 39 isolates from Mycobacterium avium subsp. avium were isolated. Contamination of 13 pigeons with Mycobacterium avium subsp. avium was detected using the specifically designed ELISA system. According to the results, the sensitivity of the culture and PCR methods was higher than the specifically designed ELISA system. However, due to the significant relationship between these three methods, it seems that the ELISA system can be used to screen flocks in the early stages of the disease.

    Keywords: Isolation, Molecular identification, Mycobacterium, Pigeon, Serology
  • Hossein Khalesi, mehdi sakha, abbas veshkini, Ali rezakhani Pages 397-402

    Atrial fibrillation is one of the most important cardiac arrhythmias in athletic horses, which can be caused by cardiac valve insufficiency. This study reports the incidence of atrial fibrillation with mitral regurgitation in a Mix-breed athletic horse that showed cardiac murmur, poor performance and exercise intolerance. In a 5-year-old Mix-breed mare clinical examination, electrocardiography, hematological and biochemical serum tests, and echocardiography were performed to identify the causes of cardiac murmur and poor performance. In auscultation, an irregular-irregularity heart rhythm and the 4/6-degree holosystolic murmur with a maximum intensity point in the mitral valve region with trill, were heard. Then, the atrial fibrillation was recorded in base-apex lead electrocardiography. Increased levels of fibrinogen and white blood cells were detected in the hematological tests. Echocardiography showed flail leaflet of mitral valve, left ventricular dilatation, and moderate mitral regurgitation. The fractional shortening (FS) values were decreased that indicating a decrease in myocardial function. In mitral regurgitation, left atrium enlargement is part of the pathophysiological changes to compensate for the cardiac overload, but it will also be a sign of future heart disorders such as atrial fibrillation and even sudden death. Eventually, atrial enlargement with mitral regurgitation, atrial fibrillation and decreased fraction shortening can lead to poor performance and even a negative effect on horse's life expectancy.

    Keywords: Atrial fibrillation, Mix-breed athletic horse, Mitral valve insufficiency, Arrhythmia