فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 69 (آذر و دی 1400)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 69 (آذر و دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهره خسروی پور، محمد ریحانی*، زهرا تسلیمی صفحات 1-32

    استارت آپ ها با چالش های بسیاری روبه رو هستند. توانایی تامین مالی یکی از مهم ترین این چالش ها است؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تامین مالی استارت آپ های ورزشی انجام گرفت. روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش همه صاحب نظران استارت آپ های ورزشی و تامین مالی در ورزش بودند. تعداد نمونه 221 نفر بود که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. روایی پرسشنامه با استفاده از روش روایی تحلیل محتوا و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. برای شناسایی عامل ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی و برای بررسی ارتباط بین متغیرها از روش تحلیل مسیر در نرم افزار مدل سازی معادلات ساختاری پی.ال.اس. استفاده شد. نتایج نشان داد که ظرفیت های بازار استارت آپ ها و شبکه حمایت محیطی آن ها بر عملکرد تامین مالی استارت آپ ها تاثیر معنا دار داشتند. قابلیت های کسب وکاری استارت آپ ها بر کارایی مدیریت مالی آن ها و کارایی مدیریت مالی استارت آپ ها بر عملکرد تامین مالی آن ها تاثیر معنا دار داشتند، اما ظرفیت های بازار استارت آپ ها و شبکه حمایت محیطی آن ها بر کارایی مدیریت مالی تاثیر معنادار نداشت؛ درحالی که کارایی مدیریت مالی به عنوان متغیر واسطه بر عملکرد تامین مالی تاثیر معنا دار داشت. با توجه به اینکه ظرفیت های بازار استارت آپ ها ورزشی شامل ظرفیت های ساختاری بازار و فرهنگ مشتریان معرفی شد، پیشنهاد می شود برنامه های بازاریابی شرکت های استارت آپ برای ظرفیت سازی بازار به منظور تامین مالی بیشتر و متنوع تر انتخاب شود. علاوه براین، با توجه به اینکه کارایی مدیریت مالی استارت آپ های ورزشی شامل قابلیت های سیستم مالی و راهبرد مالی است، به نظر می رسد باید برنامه های مدیریت مالی و همچنین آموزش سواد مدیریت مالی در دستور کار شرکت های استارت آپی در ورزش قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تامین مالی، صنعت ورزش، استارت آپ ورزشی، ظرفیت های بازار
  • یاسمن خسرویان چم پیری، مجید جلالی فراهانی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی، سعید جعفری صفحات 33-64

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی شاخص های توسعه پایدار در ورزش قهرمانی و ارایه مدل انجام شد. این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و از نظر روش بررسی، توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی اساتید و اعضای هییت علمی دانشگاه بودند و در بخش کمی، کارشناسان و متخصصان حوزه ورزش قهرمانی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته مدیریت ورزشی دانشگاه های دولتی تهران بودند که به موضوع توسعه پایدار و ورزش قهرمانی اشراف کامل داشتند. نمونه آماری پژوهش در بخش کیفی 12 نفر از خبرگان بودند که به روش گلوله برفی انتخاب شدند و مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. در بخش کمی اعضای نمونه 121 نفر بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش از روش میدانی شامل مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن را 11 نفر از اساتید و متخصصان مدیریت ورزشی تایید کردند و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی و با 30 آزمودنی با آلفای کرونباخ بیشتر از 0.7 محاسبه شد. روش آماری پژوهش با به کارگیری تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم و مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. برای اولویت بندی شاخص های توسعه پایدار از بارهای عاملی شاخص ها استفاده شد. همچنین از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس. نسخه 21 و اسمارت پی.ال.اس. در سطح معنا داری (0.05>P) استفاده شد. نتایج نشان داد که گویه «جانمایی هارمونیک طبیعی میراث ورزشی» با ضریب استاندارد برابر با 0.881 بالاترین اولویت شاخص زیست محیطی، گویه های «توجه و برقراری عدالت جنسیتی در توسعه و پیشرفت در ورزش قهرمانی» و «اطمینان بخشی از برابری نژادی و قومی در فعالیت های ورزش قهرمانی» با ضریب استاندارد برابر با 0.942 بالاترین اولویت شاخص اجتماعی و فرهنگی، گویه «بازاریابی در قالب قوانین بازاریابی ورزشی در ورزش قهرمانی» با ضریب استاندارد برابر با 0.923 بالاترین اولویت شاخص اقتصادی و گویه «حفظ وحدت ملی و افزایش سرمایه اجتماعی با مشارکت در رویدادهای ورزش قهرمانی» با ضریب استاندارد برابر با 0.945 بالاترین اولویت شاخص سیاسی توسعه پایدار در ورزش قهرمانی بودند.

    کلیدواژگان: شاخص اجتماعی، شاخص اقتصادی، شاخص زیست محیطی، شاخص سیاسی
  • پریوش حسینی، طیبه زرگر*، سمیرا علی آبادی، مظفر یکتایار صفحات 65-94

    برای آنکه سازمان ها بتوانند در دنیای متلاطم و متغیر امروز به حیات ادامه دهند، باید به نوآوری و خلاقیت روی آورند. هدف از پژوهش حاضرطراحی مدل زمینه ای خلاقیت پایدار در وزارت ورزش و جوانان بود. روش پژوهش کیفی بود که با راهبرد نظریه داده بنیاد انجام شد. بدین منظور، با 14 نفر از متخصصان حوزه مدیریت ورزشی به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی مصاحبه های عمیق انجام انجام شد و داده ها به صورت هم زمان با استفاده از رویکرد گلیزری که شامل مجموعه ای از کدگذاری های باز، انتخابی و نظری استبه کمک نرم افزارهای مکس کیودا و میک مک تحلیل شدند. پس از تمامی مراحل کدگذاری، مدل نهایی به دست آمد. یافته ها نشان داد که مقوله های اصلی مدل عبارتند از: عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل محیطی و اثرات. مولفه های مقوله ها به ترتیب شامل این موارد هستند: شخصیت، توانمندسازی روان شناختی، تعهد فردی؛ حمایت سازمانی، فرهنگ، ساختار، ارتباطات راهبردی سازمان، مدیریت و رهبری؛ زمینه، انگیزه؛ خلاقیت فردی، خلاقیت گروهی و خلاقیت سازمانی.با توجه به یافته ها استنباط می شود که خلاقیت پایدار در وزارت ورزش و جوانان مبتنی بر ابعاد فردی، گروهی و سازمانی از طریق حمایت سازمانی، عوامل زمینه ای، عامل فرهنگ، عامل شخصیت، ساختار سازمانی و عامل انگیزه محقق شود.

    کلیدواژگان: خلاقیت پایدار، نظریه زمینه ای، وزارت ورزش و جوانان
  • وحید ایزدفر، فریده شریفی فر*، رضا محمدکاظمی صفحات 95-132

    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی شاخص های مدل کسب وکار در آکادمی ملی ژیمناستیک انجام شد. پژوهش حاضر برمبنای پارادایم از نوع پژوهش های پراگماتیسم و به لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی بود. رویکرد پژوهش آمیخته بود و نحوه گردآوری داده ها در بخش کیفی به صورت مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته و در بخش کمی به صورت توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری در بخش های کیفی و کمی پژوهش، کارآفرینان، صاحبان کسب وکارهای ورزشی، مدیران آکادمی های ورزشی، روسای فدراسیون های ورزشی و مدیران آکادمی ملی المپیک بودند که 15 نفر با استفاده از راهبرد نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی در مرحله کیفی و درمجموع 25 نفر به همین روش در مرحله کمی به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و کدگذاری باز، محوری و انتخابی به وسیله نرم افزار مکس کیودا نسخه 18 انجام شد. ضریب پایایی بازکدینگ در بخش کیفی پژوهش برابر با 0.90 محاسبه شد. سپس در بخش کمی با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی به روش دستی به اولویت بندی مولفه های اصلی و مقوله های پیشنهادشده بخش قبلی پرداخته شد. نتایج بخش پژوهش کیفی نشان داد نه مقوله و بعد با مجموع فراوانی 349 احصاء شد که شامل 212 کد باز در حوزه شناسایی ابعاد کسب وکار در آکامی های ورزشی بود. با استفاده از مقایسه زوجی و رتبه بندی به شیوه سلسله مراتبی، بعد ارزش پیشنهادی و بخش مشتریان از با اهمیت ترین و ابعاد شرکای کلیدی و ساختار هزینه به عنوان کم اهمیت ترین ابعاد شناخته شدند. ارایه خدمات به مشتری و نیز توجه مستمر به شناسایی فرصت های آینده می تواند به توسعه و رونق کسب وکارهای خدمات ورزشی منجر شود. این توسعه علاوه بر توسعه اقتصادی و مالی در جامعه می تواند بخش بیشتری از افراد را به ورزش و تندرستی علاقه مند کند و وضعیت کسب وکار  در آکادمی های ورزشی را به طور چشمگیری بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: آکادمی ورزشی، ارزش پیشنهادی، کانال توزیع، کسب وکار، مدل پارادایمی، مقایسه زوجی
  • محمد امین فرخ نیا، سید جعفر موسوی*، نصرالله محمدی صفحات 133-183

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل توسعه هواداری در لیگ برتر فوتبال ایران انجام شد. روش پژوهش، آمیخته کیفی-کمی با رویکرد اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی، خبرگان و در بخش کمی، تماشاگران حاضر در ورزشگاه های لیگ برتر در فصل 1399-1398 بودند. نمونه آماری در بخش کیفی، 15 نفر از  خبرگان، اساتید، اعضای هییت علمی مدیریت ورزشی، مربیان، داوران، مسیولان فدراسیون و افراد مطلع از فوتبال بودند و 400 نفر در بخش کمی نمونه آماری را به روش در دسترس تشکیل دادند. در بخش کیفی، ابزار جمع آوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان بود که به روش گلوله برفی تا اشباع نظری ادامه یافت و  نتایج برگرفته از این مصاحبه در قالب یک پرسشنامه با 13 عامل اصلی در بخش کمی استفاده شد. برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی)، برای تعیین پایایی مدل از دو شاخص پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ و از شاخص های روایی واگرا و همگرا و مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس. نسخه 23 و پی.ال.اس. نسخه دو استفاده شد. شاخص برازش مدل به صورت 0.65 GOF=گزارش شد و نتایج پژوهش مدل نهایی را در 13 عامل شامل روابط عمومی، مکان و تسهیلات، کانال های توزیع، محصول، کیفیت و فرایند، اجرای قوانین، قیمت گذاری، مشوق ها، قدرت بازار، برنامه ریزی جذب، مدیریت هوادار، تعامل پرسنل و هواداران و ترویج تایید کرد؛ بنابراین ضرورت دارد که توجه به این زمینه ها و سرمایه گذاری در آن ها صورت گیرد.

    کلیدواژگان: هوادار، لیگ برتر، فوتبال، صنعت ورزش
  • طهماسب شیروانی، محسن اسمعیلی*، محمد احسانی صفحات 184-213

    پژوهش حاضر با هدف ساخت و اعتباریابی پرسشنامه شایستگی مدیران بازاریاب ورزشی با رویکرد آمیخته اکتشافی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، اساتید مدیریت ورزشی، مدیران عامل و بازاریابان باشگاه های فوتبال، اعضای کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال و دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. در بخش کیفی برای جمع آوری داده ها از نمونه گیری نظری و مصاحبه عمیق و برای تحلیل داده ها از نظریه داده بنیاد استفاده شد. در بخش کمی بعد از تدوین پرسشنامه پژوهش برگرفته از بخش کیفی و توزیع آن بین نمونه های پژوهش، 244 پرسشنامه جمع آوری شد و سپس تجزیه و تحلیل شد. روایی محتوایی پرسشنامه 71 سوالی با استفاده از نظرهای اساتید و نیز روایی همگرا و واگرا با استفاده از نرم افزار اسمارت پی. ال. اس و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی  تایید شد. درمجموع، 682 کد اولیه به دست آمد که بعد از استخراج کدهای مشابه، 109 کد باز متمایز مشخص شد. این کدها در 23 گروه کدمحوری و چهار گروه کد انتخابی شامل شایستگی های پایه، هوشی، حرفه ای و انتخابی دسته بندی شدند. ضریب مسیر بین شایستگی های مدیران بازاریاب ورزشی و مولفه های شایستگی پایه، هوشی، حرفه ای و عملیاتی به ترتیب برابر با 0.404، 0.511، 0.247 و 0.524 بود. با توجه به مقدار شاخص (0.63=GOF) در بررسی برازش کلی، مدل اندازه گیری از کیفیت مناسبی برخوردار است. پرسشنامه ارایه شده در این پژوهش می تواند به عنوان ابزاری مناسب برای شناسایی شایستگی های مدیران بازاریاب ورزشی باشگاه های فوتبال استفاده شود.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، بازاریاب ورزشی، پرسشنامه، شایستگی، فوتبال
  • وحید اکملی، محمد نصیری* صفحات 214-246

    پژوهش حاضر با هدف فراتحلیل عوامل و موانع موثر بر حمایت از ورزش انجام شد. روش پژوهش از نوع فراتحلیل بود. جامعه آماری همه منابع علمی گزارش شده در زمینه بررسی عوامل موثر بر حمایت از سرمایه گذاری در ورزش در بازه زمانی 1385 تا 1399 بود. تعداد 10 پژوهش که ملاک های ورود به فراتحلیل را داشتند، به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. شصت وهشت عامل از پژوهش های نمونه مطالعه حاضر استخراج شدند. سپس در هشت طبقه عمده شامل عوامل رسانه، فروش-مشتری-رقابت، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، مدیریتی، تبلیغاتی، ساختاری و سایر عوامل دسته بندی شدند و در فرایند فراتحلیل وارد شدند. شاخص D کوهن به عنوان شاخص اندازه اثر تعیین شد. برای بررسی وجود سوگیری انتشار از روش نمودار قیفی و آزمون ایمن از خطای اروین استفاده شد و نتیجه هر دو روش نشان دهنده نبود سوگیری انتشار بود. نتیجه آزمون Q کوکران (P<0.001, df=67، Q=1024.62) و مجذور I (93.46) نشان دهنده وجود ناهمگنی در اندازه اثر پژوهش ها بود؛ به همین دلیل، اندازه اثر ترکیبی برمبنای مدل اثرات تصادفی ملاک قرار گرفت که برابر با 0.89 بود و طبق طبقه بندی کوهن، اندازه اثر بزرگ محسوب می شود. همچنین با توجه به ناهمگنی موجود، محاسبه اندازه اثر براساس زیرگروه ها انجام شد و به ترتیب، عوامل مدیریتی (1.25) و عوامل اقتصادی (1.03) دارای بیشترین اندازه اثر بودند. مدیران ورزشی باید با توسعه پوشش رسانه ای و امکانات مناسب تبلیغاتی، در راستای رفع موانع جذب حامیان مالی ورزشی اقدام کنند تا حامیان با اطمینان بیشتری در صنعت ورزش سرمایه گذاری کنند.

    کلیدواژگان: حمایت مالی ورزشی، موانع جذب، صنعت ورزش، مطالعه فراتحلیل
  • محمدحسن عبداللهی، حسین زارعیان*، سجاد غلامی ترکسلویه، رویا بویری شمی صفحات 247-267

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رسانه های اجتماعی و تصویر قیمتی ارایه شده در آن ها بر قصد خرید مشتریان پوشاک ورزشی در دوران پاندمی کرونا انجام شد. روش پژوهش، توصیفی-همبستگی و از نظر هدف، کاربردی بود که به شکل میدانی انجام شد. استفاده کنندگان از پوشاک ورزشی جامعه آماری پژوهش بودند. 857 نفر که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده بودند، به سوال های پرسشنامه استاندارد چهارسوالی تصویر قیمتی (لمبرت و همکاران، 2016)، پرسشنامه یازده سوالی رسانه های اجتماعی (کیم و کو، 2012) و پرسشنامه چهارسوالی قصد خرید (ال علوان، 2018) پاسخ دادند. برای روایی ترجمه از روش پیشرو-پسرو استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به تایید 15 تن از اساتید مدیریت ورزشی رسید. همچنین مقدار پایایی پرسشنامه مطلوب برآورد شد. تحلیل نتایج به روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای لیزرل و اس. پی .اس. اس. انجام شد. نتایج نشان داد که رسانه های اجتماعی و همچنین تصویر قیمتی بر قصد خرید مشتریان پوشاک ورزشی در دوران پاندمی کرونا تاثیر دارند؛ ازاین رو پیشنهاد می شود فروشندگان پوشاک ورزشی با گسترش رسانه های اجتماعی خود و همچنین ارایه تصویر قیمتی مناسب و منصفانه، میزان فروش محصولات خود را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، تصویر قیمتی، قصد خرید، کرونا
  • سید غلامرضا جعفری، حمید فروغی پور*، رضا صابونچی صفحات 268-292

    پژوهش حاضر با هدف ارایه یک مدل کاربردی درباره عوامل موثر بر موفقیت گل زن ترین بازیکن فوتبال ملی جهان، علی دایی، از طریق طرح نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری متخصصان حوزه فوتبال و اساتید دانشگاه بودند. نمونه گیری به روش هدفمند و گلوله برفی انجام گرفت و درنهایت پژوهشگر با 11 مصاحبه به اشباع نظری رسید. اعتبار یافته ها از طریق استفاده از افراد آگاه و منابع مکتوب، انتقال پذیری نتایج پژوهش، استخراج حداکثری و غیرتکراری داده ها انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از کدگذاری باز، محوری و انتخابی توسط نرم افزار مکس .کیو.دی.ای. نسخه 18 استفاده شد. نتایج نشان داد که 140 کد مفهومی با هفت مقوله فرعی و دو مقوله اصلی در قالب ابعاد شش گانه شامل عوامل علی (پنج مقوله)، عوامل زمینه ای (سه مقوله)، مقوله مرکزی (سه مقوله)، راهبردها (هشت مقوله)، شرایط مداخله گر (پنج مقوله) و پیامدها (شش مقوله) استخراج شدند. یکپارچه سازی مقوله ها بر مبنای روابط موجود بین آن ها حول محور عوامل موثر بر موفقیت گل زن ترین بازیکن فوتبال ملی، شکل دهنده مدل پارادایمی است و راهبردهایی نظیر عوامل درون فردی و عوامل برون فردی و پیامدهایی همچون ارتقای جایگاه اجتماعی، شهرت، محبوبیت و موفقیت را در پی دارد.

    کلیدواژگان: علی دایی، گل زن ترین بازیکن فوتبال، اسطوره، ورزش، نظریه داده بنیاد
  • حمیدرضا قزلسفلو*، علی چوری صفحات 293-323

    شیوع بحران ویروس کرونا همه بخش های صنعت ورزش و به ویژه مالکان برندهای ورزشی را با چالش اساسی در بازاریابی مواجهه کرده است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف تدوین مولفه های بازاریابی اخلاقی کسب وکارهای آنلاین ورزشی برمبنای رویکرد برند-مصرف کننده انجام شد. پس از شناسایی لینک های فروش اینترنتی فروشگاه های تجهیزات ورزشی، برمبنای حداقل نمونه آماری مورد نیاز در تحلیل مسیر، 400 مشتری به صورت هدفمند به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. پس از اطمینان از پایایی مطلوب ابزار پژوهش به روش آلفای کرونباخ (0.7 ≤ α)، تحلیل برازش الگوی پژوهش با استفاده از نرم افزار پی.ال.اس. سه انجام گرفت. نتایج تحلیل عاملی داده ها نشان داد که ارتقای اخلاقی محصول (دریافت نکردن هزینه اضافی برای تهیه سفارش) و قیمت گذاری اخلاقی (تعیین قیمت واقعی و منصفانه) بیشترین تاثیر را بر رابطه برند-مصرف کننده داشتند. همچنین کیفیت ادراکی محصول تاثیر مستقیمی بر الگوی رفتار خرید مشتریان داشت؛ بنابراین به عاملان فروش آنلاین محصولات ورزشی پیشنهاد می شود که با درج اطلاعات درست و واقعی محصولات و همچنین پیش بینی واحد خدمات در شبکه های مجازی برای ارایه مشاوره و ارایه خدماتی از قبیل جبران خسارت و بازپس گیری در صورت مطابقت نداشتن محصول ارسالی با محصول تبلیغ شده، خلاهای ناشی از ویژگی ناملموس بودن خرید اینترنتی را برطرف کنند.

    کلیدواژگان: بازاریابی اخلاقی، کوید-19، رابطه برند-مشتری، شبکه های مجازی
  • سلمان علوی، اسماعیل ذبیحی، سید حسین علوی، عبدالصالح زر* صفحات 324-361

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی پیامدهای کوید-19 بر ورزش ایران انجام شد. این پژوهش به شیوه کیفی و با رویکرد تحلیل تماتیک انجام شد که از لحاظ هدف کاربردی و با ماهیت اکتشافی بود. جامعه آماری پژوهش همه صاحب نظران رشته مدیریت ورزشی با سابقه علمی (اساتید رشته مدیریت ورزشی) و اجرایی (کارشناسان، مدیران و کارآفرینان ورزشی صاحب نظر) بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد که با 12 مصاحبه اشباع نظری صورت گرفت. به منظور گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد که به صورت ارتباط مستقیم و به صورت تماس تلفنی انجام شد. برای سنجش روایی و پایایی از مقبولیت، قابلیت انتقال، تایید پذیری و بازآزمون استفاده شد. تحلیل مصاحبه ها به شیوه تحلیل مضمون انجام شد. از تجزیه و تحلیل داده ها، 72 مقوله فرعی به دست آمد که در 17 مقوله اصلی قرار گرفت. مقوله ها در نه مفهوم پیامدهای اقتصادی، گردشگری، نیروی انسانی، زیرساختی، رسانه ای، سلامت، ارتباطی، رویدادی و پیامدهای پساکرونا خلاصه شدند. با توجه به خلاهای مطالعاتی این حوزه، نتایج این پژوهش می تواند به عنوان زیربنایی برای مطالعات آینده قرار گیرد. همچنین همه سازمان ها و مدیران ذی ربط می توانند با پیامدهای حاضر و چالش های پیش رو آشنا شوند و در جهت مقابله با آن ها تدابیری را اتخاذ کنند.

    کلیدواژگان: ایران، صنعت ورزش، قرنطینه، کوید 19
  • کریم کیاکجوری، فروغ رودگرنژاد* صفحات 362-386
    موفقیت ورزشی همواره مدنظر ورزشکاران، مربیان، مردم یا طرفدران ورزشی و پژوهشگران حوزه ورزش بوده است. به تبع آن، ورزش قهرمانی به عنوان یک پدیده اجتماعی و یکی از نظام های علمی و تخصصی دارای ارزش های فراوانی است. همراه با افزایش توجه به ورزش قهرمانی، علوم ورزشی نیز به کمک ورزشکاران آمده است تا راه های بهبود عملکرد و موفقیت را برای آن ها هموار کند. با توجه به ماهیت موضوع و نیز نبود مطالعه ژرف نگر در حوزه موفقیت ورزشی در کشور، رویکرد کیفی به عنوان روش پژوهش مطالعه حاضر انتخاب شد. این پژوهش با شیوه تحلیل تماتیک (مضامین)، روش نمونه گیری هدفمند و مصاحبه های نیمه ساختارمند انجام شد و پس از مصاحبه با 18 نفر از مشارکت کنندگان (قهرمانان) که ملاک انتخاب آن ها، کیفیت مدال های کسب شده در سطح جهانی و بازی های آسیایی بود، اشباع نظری حاصل شد. همچنین با استفاده از روش کدگذاری باز و محوری، داده ها تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که عوامل موفقیت ورزشی شامل 17 مقوله فرعی می شوند که در چهار مقوله اصلی شامل عوامل روان شناختی، توانایی فنی و جسمی، عوامل مادی و سازمانی و عوامل محیطی خلاصه می شوند. این مضامین به مشارکت کننده ها در مصاحبه ارایه شده و پس از بررسی های متوالی و مقایسه با پژوهش های مشابه درباره آن ها بحث شده است.
    کلیدواژگان: قهرمانان ورزشی بندر انزلی، عوامل روان شناختی، توانایی فنی و جسمی، عوامل محیطی، سازمانی
|
  • Zohre Khosravipoor, Mohammad Reihani *, Zahra Taslimi Pages 1-32

    Startups are faced many challenges. One of the most important of these challenges is the ability to finance and launch sports startups today. The purpose of this study was to survey the financing of sports startups. The method of the present study is descriptive-survey. The statistical population included all experts in sports startups and sports finance. The sample number is 221 people  who were selected by random sampling method. The validity of the questionnaire was confirmed using content validity method and the reliability of the questionnaire was confirmed using Cronbach's alpha test. To identify the factors, exploratory factor analysis to investigate the relationship between variables, path analysis method was used in Smart PLS structural equation modeling software. The results showed that the market capacities of startups and the environmental support network of startups have a significant impact on the financing performance of startups. Startups’ business capabilities have a significant impact on startups' financial management efficiency and startups’ financial management efficiency on startups' financing performance. However, the market capacities of startups and the environmental support network of startups do not have a significant effect on the efficiency of startup financial management.  In addition, the efficiency of startup financial management as an intermediary variable has a significant effect on startup financing performance. Considering that the market capacities of sports start-ups, including the structural capacities of the market and the culture of customers, were introduced, it is suggested that the marketing plans of start-up companies be made to build market capacity in order to provide more financial support. In addition, considering the efficiency of financial management of sports startups, including the capabilities of the financial system and financial strategy of startups, it is suggested that financial management programs as well as financial management literacy training be included in the agenda of startup companies in sports.

    Keywords: Financing, Industry sport, Sport startups, market capacities
  • Yasaman Khosravian Champiri, Majid Jalali Farahani *, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi, Saeed Jafari Pages 33-64

    The purpose of this study is to identify and prioritize the sustainable development indicators of championship and to present a model. This was an applied study and the research methodology was a descriptive-survey. The qualitative section of the statistical population included the professors and faculty members of the university, and the quantitative section of the statistical population included the experts and specialists in the field of championship, and also the graduate students of Sport Management at Tehran public universities who were master in sustainable development and the sport of championship. The sample of research in qualitative section consisted of 12 experts who were selected by the snowball method and the interviews continued until the theoretical saturation. The sample of research in quantitative section consisted of 121 members who were selected through purposive and accessible sampling. For data collection, field method including interview and researcher-made questionnaire were used. Its validity was confirmed by 11 professors and experts in Sports Management, and its reliability was calculated in a pilot study with 30 subjects with Cronbach's alpha greater than 0.7. The statistical method of the study was performed using second-order confirmatory factor analysis and structural equation modeling. Factor loadings of indicators were used to prioritize sustainable development indicators. SPSS21 and PLS softwares were used at the significant level (P > 0.05). The results of the study suggested that “Natural harmonic placement of sports heritage” with (0.881) standard coefficient has the highest environmental index priority; “Gender equality in the development and advancement of championship” and “Ensuring part of racial and ethnic equality in championship sports activities” with (0.942) standard coefficient has the highest social and cultural index priority; “Marketing in the form of sports marketing rules in championship sports” with (0.923) standard coefficient has the highest economic index priority; and “Maintain national unity and increase social capital by participating in championship events” with (0.945) standard coefficient has the highest political index priority of sustainable development in championship.

    Keywords: Social Index, Economic Index, Environmental Index, Political Index
  • Parivash Hoseini, Tayebeh Zargar *, Samira Aliabadi, Mozafar Yektayar Pages 65-94

    For organizations to survive in today's turbulent and changing world, they must innovate and be creative. The purpose of this study was to design a background model for sustainable creativity in the ministry of sports and youth. The qualitative method based on grounded theory (GT) was conducted. 14 experts in sport management were selected as a sample through chain sampling. Data were gathered through unstructured and deep interviews. Data were analyzed based on emergent approach of Glasier through open, selective, theoretical coding.  In addition, data were analyzed using Maxqda and Micmac software. Data analysis revealed that the main categories of model are individual factors, organizational factors, and environmental factors and effects. It is worthwhile to mention that their components are personality, psychological empowerment, individual commitment; organizational support, culture, structure, strategic communication of the organization, management and leadership; context, motivation; individual creativity, group creativity and organizational creativity. According to the findings, it is inferred that sustainable creativity in the Ministry of Sports and Youth based on individual, group and organizational dimensions is achieved through organizational support, contextual factors, culture factor, personality factor, organizational structure and motivation factor.

    Keywords: Sustainable creativity, Grounded Theory, Ministry of Sports, Youth
  • Vahid Izadfar, Farideh Sharififar *, Reza Mohammadkazemi Pages 95-132

    The purpose of this study is to identify and prioritize business indicators in the National Gymnastics Academy. The present research is based on paradigm which is a kind of pragmatism research and in terms of purpose, it is an applied research. The research approach is mixed and the method of data collection in the qualitative part is in the form of in-depth and semi-structured interviews and in the quantitative part is in the form of descriptive-survey. The statistical population in the qualitative and quantitative part of the research includes entrepreneurs, sports business owners, managers of sports academies, presidents of sports federations and managers of the National Olympic Academy that 15 people were selected using the targeted sampling strategy and snowballs in the qualitative stage and also a total of 25 people were selected as the sample size in the same way in the quantitative stage. Data analysis was done using qualitative content analysis and open, axial and selective coding methods by using the 18th version of Maxqda software. The reliability coefficient of re-reading in the qualitative part of the research was calculated to be 0.90. Then it was counted in the quantitative section, the main components and categories proposed in the previous section were prioritized by using the AHP method manually. The result of qualitative research showed 9 categories. Then with a total of 349 which included 212 open codes in the field of identifying business dimensions in sports academies. Using pairwise comparison and hierarchical ranking, the value proposition dimension and customer segment were identified as the most important, while the dimensions of key partners and cost structure as the least important dimensions. Providing customer service as well as constant attention to identifying future opportunities can lead to the development and prosperity of sports service businesses. In addition to economic and financial development in the community, this development can make more people interested in sports and health, and significantly improve the business situation in sports academies.

    Keywords: Sports Academy, Value Proposition, Distribution Channel, business, Paradigm Model, Pairwise Comparison
  • Mohammad Amin Farrokhnia, Seyyed Jafar Moosavi *, Nasrollah Mohammadi Pages 133-183

    The purpose of this study is to present the model of fan development in the Iranian Football Premier League. The research method is qualitative-quantitative mixed with exploratory approach. The statistical population included experts in the qualitative section and spectators in the Premier League stadiums in the quantitative section in the (98-99) season. The statistical sample in the qualitative section included 15 experts, professors, faculty members of sports management, coaches, referees, federation officials and people familiar with football, and 400 people in the quantitative section formed the statistical sample by available methods. The data collection tool in the qualitative part was a semi-structured interview with experts which was continued by snowball method until theoretical saturation and the results of this interview were used in the form of a questionnaire with 13 main factors in the quantitative part. In this study, for content validity from the point of view of experts and structural validity, to determine the reliability of the model from the two indicators of hybrid reliability and Cronbach's alpha and from the indicators of divergent and convergent narrative (Ave) and modeling of structural equations SPSS software version 23 and PSL2 were used. The GOF = 0.65 fitness index was reported and the final model research resulted in 13 factors of public relations, location and facilities, distribution channels, product, quality and process, law enforcement, pricing, incentives, market power, planning. Recruitment, fan management, staff and fan interaction, and promotion were approved. It is necessary to invest and pay attention to these areas.

    Keywords: Fan, Premier league, Football, Sports Industry
  • Tahmaseb Shirvani, Mohsen Smaeili *, Mohamad Ehsani Pages 184-213

    The purpose of this study was to construct and validate a competency questionnaire for sports marketing managers with exploratory hybridization approach. The statistical population of the study consisted of sports management professors, managers and marketers of football clubs, members of the football federation marketing committee and Ph.D. students of sport management. Structural equation modeling was used to analyze the data in a quantity section. To collect data in a quantity section, theoretical sampling and in-depth interview with the elite by 17 people were used. In the quantitative part, 244 questionnaires were collected and analyzed by a questionnaire drawn from the qualitative section and its distribution among the research samples. The face and content validity of the questionnaire, derived from 71 questionnaires, was confirmed by the views of the professors as well as the convergent and divergent validity and the reliability of the questionnaire were approved using Cronbach's alpha and combined reliability. A total of 682 primary codes were obtained. These codes are categorized into 23 groups of codiminders and 4 groups of selected code including core competencies, intelligence, professional and selective were determined. The path coefficient between the competencies of sports marketing managers and the basic competence, intelligence, professional, and operational components were 0.404, 0.511, 0.247 and 0.524, respectively. According to the index value (0.63), GOF = in the general fit assessment, so the measurement model has a good quality. The questionnaire presented in this study can be used as a suitable tool for identifying the competencies of sports club marketing managers.

    Keywords: Competency, Football, Sports Marketing, Questionnaire, Validation
  • Vahid Akmali, Mohammad Nasiri * Pages 214-246

    The aim of this study was to meta-analyze the factors and barriers affecting sports support. The research method was meta-analysis. The statistical population included all scientific sources reported in the field of effective factors in supporting investment in sports in the period 2006 to 2020. From the statistical population, 10 studies that met the criteria for entering the meta-analysis were selected as a research sample through the census method. A total of 68 factors were extracted from the sample research and classified into eight main categories of media, sales-customer-competition, economic, socio-cultural, managerial, advertising, structural and other factors and entered the meta-analysis process. Cohen D index was designated as the effect size index. Orwin's funnel diagram and safe test were used to investigate the presence of diffusion bias and the result of both methods showed no diffusion bias. The results of Cochran's Q test (Q = 1024.62, df = 67, p <0.001) and I squared (93.46) showed the existence of heterogeneity in the size of the research effect which was equal to 0.89 and according to Cohen's classification, it is a large effect size. In addition, due to the existing heterogeneity, the effect size was calculated based on subgroups and managerial factors (1.25) and economic factors (1.03) had the highest effect size, respectively. Sports managers should develop media coverage and appropriate advertising facilities in order to remove barriers to attracting sponsors of sports so that sponsors invest more confidently in the sports industry.

    Keywords: sport sponsorship, Obstacles to Attracting, Sport Industry, Meta-analysis Study
  • Mohammad Hossein Abdollahi, Hossein Zareian *, Sajad Gholami Torkesaluye, Roya Boveiri Shemi Pages 247-267

    The purpose of this study was to investigate the effect of social media and the price image presented in them on the intention of customers to buy sportswear during the Corona pandemic. The research method was descriptive-correlational and in terms of purpose, it was an applied study.In addition, the statistical population included the users of sportwear. Eighty-five randomly selected individuals answered the standard four-question Price Image Questionnaire by Lambert et al., The 11-question Kim and Koo Social Media Questionnaire, and the four-item Alalwan Purchase Questionnaire. For translation validity, the forward-backward method was used. Formal and content validity was confirmed by fifteen professors in sports management. Further, the reliability of the questionnaire was estimated to be favorable. The results were analyzed using structural equation modeling using LISREL and SPSS softwares. The results showed that social media as well as price image have an effect on the intention of customers to buy sportswear during the Corona pandemic. Therefore, it is suggested that sportswear sellers increase the sales of their products by expanding their social media and also providing a reasonable and fair price image

    Keywords: social media, price image, shopping intention, Corona
  • Seyed Gholamreza Jafari, Hamid Foroghipour *, Reza Saboonchi Pages 268-292

    The objective of this study is to present an applied model on the factors influencing the success of the most important national soccer player in the world (Ali Daei) with a contextual approach. The statistical population consisted of soccer and university professors. Purposeful sampling and snowball sampling were done and finally the researcher reached theoretical saturation with 11 interviews. Validation of findings was done through the use of knowledgeable and well-written sources, transferability of research results, maximum and non-repetitive data extraction. Open, axial and selective coding was done by software of MAXQDA18. Results showed that 140 conceptual codes were extracted with 7 subcategories and 2 main categories in the form of 6 dimensions including causal factors (5), contextual factors (3), strategies (8), confounding conditions (5), consequences (6). The integration of categories based on the relationships between them centers around the success of the top scorer in national football, forming the paradigm model. Strategies such as intrapersonal factors have implications for promoting social status, reputation, popularity, and success.

    Keywords: Ali Daei, The most Scoring, Football Player, Sports Performance, Foundation Data Theory
  • Hamidreza Ghezelsefloo *, ALI CHORI Pages 293-323

    The outbreak of COVID-19 crisis faced all sectors of sport industry; especially owners of sports brands with a major marketing challenge. Therefore, the purpose of this study was developing a mixed marketing ethical model for online sports stores in the Corona based on consumer-brand approach. After identifying the online sales links of sports products stores, 400 customers were selected purposely sampling as the statistical sample of the research based on the minimum statistical sample required in the Path analysis. After optimal reliability by Cronbach alpha (α ≥ 0.7), goodness of fit of the research model was performed using PLS-3 software. The results of factor analysis of the data showed that product ethical promotion (no additional cost for ordering) and ethical pricing (actual and fair pricing) had the greatest impact on the brand-consumer relationship. In addition, the perceptual quality of the product had a direct effect on the pattern of customer buying behavior. Therefore, to fill the gaps caused by the intangible nature of online shopping, online sales agents are recommended to insert the correct and real information of products, as well as forecasting the service units in social media networks to provide advice and other services such as compensation and retrieval in case of non-compliance of the sent product with the advertised product.

    Keywords: Ethical Marketing, COVID-19, Customer-Brand relationship, Social Networks
  • Salman Alavi, Esmaeil Zabihi, Seyed Hossein Alavi, Abdossaleh Zar * Pages 324-361

    The purpose of this study was to identify the consequences of Covid-19 on Iranian sports. This research was done in a qualitative method and a thematic analysis approach. Further, the research was applied and exploratory. The population consisted of all experts in the field of sports management with scientific background (professors of sports management) and executive background (experts, managers and entrepreneurs in sports). We interviewed 12 subjects by a purposive sampling method. We used face to face and telephone interview in order to collect information. The validity and reliability were assessed by credibility, transferability, dependability, and test–retest. The interviews were analyzed by thematic analysis approach. The results showed that the consequences of Covid-19 on Iranian sports included 72 sub-categories, which were placed in 17 main categories. Finally, 9 concepts were identified: Economic, Tourism, Human Resource, Infrastructure, Media, Health, Communication, Event, and Post-corona. Given the study gaps in this area, the results of this study can be used as a basis for future studies. Moreover, all relevant organizations and managers can get acquainted with the present and future consequences and choose solutions to deal with the consequences.

    Keywords: COVID-19, Iran, Sports Industry, Quarantine
  • Karim Kiakojouri, Forugh Rudgar * Pages 362-386
    The issue of sports success has always been of interest to athletes, coaches, people or sports fans and researchers in the field of sports. Consequently, championship sports as a social phenomenon and one of the scientific and specialized systems have many values. Along with increasing attention to championship sports, sports science has also come to the aid of athletes to pave the way for them to improve performance and success. Due to the nature of the subject and the lack of in-depth study in the field of sports success in the country, a qualitative approach was selected as the research method of the present study. This research was conducted by thematic analysis method (themes), purposive sampling method and semi-structured interviews. Data were also analyzed using open and axial coding method. Findings showed that sports success factors include 17 sub-categories that are summarized in 4 main categories of psychological factors, technical and physical ability, material and organizational factors and environmental factors. These topics are presented to the participants in the interview and after review. Sequences and comparisons with similar research are discussed.
    Keywords: Bandar Anzali sports heroes, Psychological factors, technical, physical ability, environmental, organizational factors