فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 120 (زمستان 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 120 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرحناز جوکار، ایمان صوفی افشار، سارا یگانه، محمدرضا نقی پور، علیرضا منصور قناعی، فریبرز منصور قناعی* صفحات 258-267
    مقدمه

    مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند عفونت سلول های اپیتلیال معده با هلیکوباکتر پیلوری سبب افزایش میزان اتوفاژی خواهد شد. اختلال در این فرآیند می تواند سبب ایجاد بیماری های مختلفی از جمله سرطان شود. 

    هدف

      این مطالعه با هدف تعیین سطح سرمی پروتیین اتوفاژی شماره 5 (ATG5)در افراد دارا و بدون عفونت هلیکوباکتر پیلوری انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه پایلوت مورد - شاهدی در سال 1397 بر روی افرادی که برای آندوسکوپی به مرکز آموزشی و درمانی رازی شهر رشت مراجعه کرده بودند، انجام شد. سن، جنس، شاخص توده بدنی، مصرف سیگار و عوارض بیماری در پرسش نامه ثبت شد. با استفاده از پاتولوژی و تست اوره آز سریع در دو گروه 22 نفره، ابتلا و عدم ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری مورد بررسی قرار گرفت. سطح سرمی ATG5 به صورت کمی با روش الایزا (کیت EIAab ساخت کشور آمریکا) بررسی شد. 
    یافته ها: در این مطالعه 56/8 درصد مرد، 3/77 درصد سن بیشتر از 40 سال، 52/3 درصد BMI کمتر از 5 و 70/5 درصد سیگاری بودند. تفاوت آماری معناداری بین میانگین ATG5 در افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری (15/4±63/5) و افراد غیر مبتلا (18/9±57/1) مشاهده نشد (0/228=P). میانگین فاکتور ATG5 در زنان بیشتر از مردان بود (0/0047=P).

    نتیجه گیری

    ATG5 در افراد دارا و بدون هلیکوباکتر پیلوری معنادار نبود. توصیه می شود این مطالعه در حجم بیشتر و براساس مقایسه ضایعات گوارشی بررسی شود.

    کلیدواژگان: غلظت سرمی، ATG5، عفونت هلیکوباکتر پیلوری
  • مریم یاسری، حانیه سادات فیاضی*، سیده ساحره مرنضوی، نیلوفر فرجی صفحات 268-275
    زمینه

     بیماری دیابت از شایع ترین و هزینه سازترین بیماری های مزمن در سراسر جهان به شمار می رود که میزان شیوع آن رو به افزایش است. ارتباط سطح اسید اوریک و کنترل وضعیت گلیسمیک بیماران دیابتی تیپ 2 به طور واضح مشخص نیست.

    هدف

     این مطالعه با هدف ارزیابی سطح اسید اوریک و وضعیت گلیسمیک بیماران دیابتی تیپ 2 طراحی شده است.

    روش ها

    این بررسی از نوع مقطعی می باشد. جامعه موردمطالعه، بیماران دیابتی مراجعه کننده به درمانگاه های رازی و بعثت در سال 1399 می باشد. تعداد 230 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها شامل فهرست تحقیق شده ای می باشد که از چند بخش تشکیل شده است. بخش اول اطلاعات جمعیت شناختی بیماران شامل سن، جنس، طول مدت بیماری و شاخص توده بدنی می باشد. بخش دوم شامل نتایج آزمایش های قند خون ناشتا، هموگلوبین A1c، اسید اوریک و کراتینین و بخش سوم شامل داشتن سابقه بیماری های قلبی و فشار خون و سابقه مصرف سیگار می باشد. به کمک نرم افزار تحلیل آماری SPSS نسخه 26، نتایج تجزیه و تحلیل شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد ارتباط معناداری بین اسید اوریک و مقادیر هموگلوبین A1c (r=0/318 ، P<0/001)، کراتینین (0/001>r=0/351 ، P) و تری گلیسیرید (0/008=r=0/174 ، P) وجود دارد. این ارتباط در جهت مثبت ولی در حد ضعیف می باشد. 

    نتیجه گیری

    در بیماران دیابتی نوع 2، سطح اسید اوریک سرم تاثیر نامطلوبی بر وضعیت گلیسمیک ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، سطح اسید اوریک، وضعیت گلیسمیک
  • مهدی عوضعلی پور، فروغ آقاجانی ترشکوه، رضا جعفری شکیب، سایه غلامپور، احسان زمانی* صفحات 276-288
    زمینه

     پیری یکی از عوامل مهم در بروز بیماری های مرتبط با سن می باشد که توسط عوامل مختلفی تسریع می شود. آکریل آمید به عنوان یک آلودگی غذایی می تواند طی فرایند تولید حرارتی مواد غذایی حاوی کربوهیدرات به وجود بیاید. اخیرا مطالعات نشان دادند آکریل آمید می تواند موجب بروز پیری سلولی شود. همچنین روتین یک فلاونویید گیاهی می باشد که دارای اثرات آنتی اکسیدانتی قوی است.

    هدف

     در این مطالعه، اثر محافظتی روتین بر پیری اکسیداتیو القا شده توسط آکریل آمید مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش ها

    برای انجام مطالعه از سلول های فیبروبلاست جنینی موش (NIH3T3) استفاده شد که تحت تاثیر غلظت های مختلف آکریل آمید و H2O2  قرار گرفته است. برای ارزیابی میزان آسیب اکسیداتیو، غلظت مالون دی آلدهید و سطح گلوتاتیون مورد ارزیابی قرار گرفت. برای ارزیابی فرایند پیری، فعالیت بتاگالاکتوزیداز با رنگ آمیزی آنزیم و کیت سنجش فعالیت بتاگالاکتوزیداز بررسی شد. میزان بقای سلولی به روش MTT مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    تماس با آکریل آمید و H2O2  موجب کاهش معنادار بقای سلولی شد که استفاده از روتین موجب افزایش بقای سلولی در گروه های تحت درمان با آکریل آمید شد (05/P<0). روتین به صورت معنادار موجب افزایش سطح گلوتاتیون در سلول های تحت درمان با آکریل آمید و H2O2 شد. میزان پراکسیداسیون لیپیدی به صورت معناداری در گروه تحت درمان با روتین و H2O2 نسبت به گروه H2O2   به تنهایی کمتر بود (05/P<0). میزان فعالیت بتاگالاکتوزیداز درگروه H2O2 و آکریل آمید افزایش داشت. استفاده از روتین به همراه آکریل آمید، میزان فعالیت آنزیم بتاگالاکتوزیداز را به طور معناداری نسبت به گروه آکریل آمید کاهش داد (05/P<0).

    نتیجه گیری

    براین اساس، استرس اکسیداتیو به عنوان یک مکانیسم مهم در القای پیری در سلول های فیبروبلاست (NIH3T3) می تواند مطرح باشد. از طرفی، روتین (آنتی اکسیدانت قوی) می تواند با مهار آسیب اکسیداتیو از پیری جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: پیری، روتین، آکریل آمید، استرس اکسیداتیو، فعالیت بتاگالاکتوزیداز، H2O2
  • مریم صمدی طاهرگورابی، ایرج شاکری نیا* صفحات 290-303
    زمینه

     افسردگی یک بیماری شایع در سراسر جهان است. تقریبا 280 میلیون نفر در جهان افسردگی دارند. 

    هدف

     پژوهش حاضر با هدف اثربخشی نوروفیدبک بر حافظه کاری و انعطاف پذیری شناختی بیماران مبتلا به افسردگی خفیف انجام شد.

    روش ها

    این بررسی، مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 30 بیمار مبتلا به افسردگی خفیف شهر رشت که در سال 1400 به صورت هدف مند انتخاب شدند، انجام شد. از برنامه مداخله نوروفیدبک و پرسش نامه افسردگی گلدبرگ، انعطاف پذیری شناختی دنیس و واندروال و حافظه کاری دانمن و کارپنتر استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد آموزش نوروفیدبک در افزایش حافظه کاری (038/P<0) و انعطاف پذیری شناختی (P<0/001) بیماران مبتلا به افسردگی خفیف تاثیر داشت.

    نتیجه گیری

    سیستم نوروفیدبک با استفاده از یک سیستم پاداش ساده می تواند فعالیت مغز را تغییر دهد. در واقع، آموزش نوروفیدبک می تواند روش موثری برای افزایش حافظه کاری و انعطاف پذیری شناختی در بیماران مبتلا به افسردگی باشد.

    کلیدواژگان: نوروفیدبک، حافظه کاری، انعطاف پذیری شناختی، افسردگی خفیف
  • علی پوررمضانی، سیده سارا آل یاسین، سجاد سعادت* صفحات 304-313
    زمینه

     کمال گرایی دارای جنبه های مثبت و منفی است که می تواند پیامدهای متفاوتی در زمینه فردی و تحصیلی دانشجویان به همراه داشته باشد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی نمره کمال گرایی و نقش عوامل جمعیت شناختی در دانشجویان کارورز رشته پزشکی عمومی انجام شد. 

    روش ها

    این پژوهش مقطعی در جامعه آماری کارورزان رشته پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1400 انجام شد. 200 نفر از این افراد به روش در دسترس در این مطالعه شرکت کردند و به پرسش نامه جمعیت شناختی و مقیاس کمال گرایی چند بعدی پاسخ دادند. آزمون های آماری تی مستقل و یو من ویتنی با نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شدند. 

    یافته ها

    نرخ مشارکت 5/84 درصد بود (169 نفر). نمره کمال گرایی منفی و مثبت به ترتیب (2/12±4/62) و (5/5±1/45) گزارش شد. دانشجویان در سنین کمتر از 25 سال، نمره بیشتری در زیرمقیاس نگرانی درباره اشتباه ها داشتند (0/002=P). دانشجویان پسر نمرات بیشتری در انتظارات والدینی (0/002=P) و معیارهای شخصی (0/044=P) داشتند. دانشجویان متاهل، نمرات بیشتری در انتظارات والدینی (031/0=P) و انتقادگری والدینی (002/0=P) و نمره کمتری در معیارهای شخصی (002/0=P) داشتند. دانشجویان با سابقه بیماری جسمانی، نمره بیشتری در معیارهای شخصی (0/006=P) و نمره کمتری در سازماندهی (0/045=P) داشتند. در دانشجویان متاهل،کمال گرایی منفی بیشتر (0/018=P) و کمال گرایی مثبت کمتر (0/018=P) گزارش شد.  

    نتیجه گیری

    نمره کمال گرایی منفی در سطح متوسط و کمال گرایی مثبت در سطح بالا قرار دارد و عوامل جمعیت شناختی مانند سن پایین، جنسیت و وضعیت تاهل بر مولفه های کمال گرایی موثر بودند.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، دانشجویان پزشکی، کارورزی، جمعیت شناختی
  • سمیه شکرگزار، محدثه وارسته، عادله عیسی نظر*، مریم زوار موسوی، مهناز فلاحی خشت مسجدی صفحات 314-325
    زمینه

     گروه مهمی از بیماران بستری در بیمارستان های روان پزشکی، بیمارانی هستند که با نامه های قضایی ارجاع می شوند که اختیار را از پزشک معالج برای بستری یا عدم بستری فرد سلب می کند و منجر به بستری اجباری می شود. یکی از اصول پزشکی توجه به حقوق بیماران می باشد.

    هدف

     هدف از این مطالعه، بررسی پرونده های افراد ارجاع شده از مراجع قضایی به بیمارستان شفا می باشد.

    روش ها

    این مطالعه بر روی پرونده های 217 فرد ارجاع شده از مراجع قضایی به بیمارستان شفا شهر رشت در سال 1397 انجام شد. متغیرهای جمعیت شناختی، علل ارجاع، سابقه کیفری، اختلالات روان پزشکی، سابقه بستری، تشخیص روان پزشکی از پرونده های موجود جمع آوری شد. با استفاده از تحلیل داده ها از نرم افزار IBM SPSS Statistics  نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در پرونده های بررسی شده، بیشترین جمعیت شامل 96/8 مرد، 8/78 شهری و 57/6 مجرد بودند. 78/3 سابقه بستری و 82/5 هم سابقه بیماری های روان پزشکی، 94/9 تشخیص روان پزشکی داشتند. بیش ترین تشخیص اختلال «اسکیزوفرنی» با 37/5 موارد بود. از نظر دلیل ارجاع، 49/9 اعزام و بستری و 29/6 را نیاز به درمان تشکیل می دادند. بین سابقه اختلال روان پزشکی با سابقه کیفری رابطه معناداری وجود داشت، اما بین سن، تحصیلات، وضعیت اشتغال و سابقه ابتلا به اختلال روان پزشکی رابطه معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    تنها با وجود یک نامه، نمی توان عنوان «بیمار روان پزشکی» را به فرد نسبت داد. از طرفی، درصد بالایی از تشخیص نهایی، نشان دهنده ارتباط بهتر مراجع قضایی با سیستم درمانی در ارجاع افراد می باشد که لزوم ارتباط هرچه بیشتر سیستم قضایی و مراکز درمانی را برای ارجاع بیماران روشن می کند.

    کلیدواژگان: ارجاعی، مراجع قضایی، بیمارستان روان پزشکی، بستری اجباری
  • رویا کبودمهری، زهرا رفیعی سروری، نسرین غنمی گشتی، سیده هاجر شارمی* صفحات 326-332
    مقدمه

     زنانی که در معرض ابتلا به سل هستند، باید احتمال ابتلا به سل لگنی در کنار سایر تشخیص ها مدنظر قرار گیرد. در دختران باکره، سل لگنی نادر است. به دلیل علایم غیراختصاصی و بررسی های رادیوگرافیک، احتمال تشخیص نادراست و مرگ ومیر وجود دارد. بنابراین، سوء ظن قوی بالینی نسبت به دخترانی که در معرض ابتلا به سل قرار دارند در تشخیص بیماری حایز اهمیت است.

    معرفی مورد

    این گزارش، وضعیت یک دختر باکره 12 ساله مبتلا به سل منتشر لگنی و پریتونیت را توصیف می کند. در معاینات، حساسیت و ریباند در معاینه شکم و تب 38 درجه سانتی گراد وجود داشت. منارک، دختری ده ساله بود. بیمار، بی نظمی قاعدگی را گزارش نکرد. سونوگرافی از تخمدان راست، توده کیستیک 8 سانتی متری با مقداری مایع در لگن را نشان داد.

    نتیجه گیری

    در زنانی که در معرض ابتلا به سل هستند، باید احتمال ابتلا به سل لگنی در کنار سایر تشخیص ها مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سل لگنی، پریتونیت، گزارش مورد، دختر باکره
|
  • Farahnaz Joukar, Iman Soufi Afshar, Sara Yeganeh, Mohammad Reza Naghipour, Alireza Mansour-Ghanaei, Fariborz Mansour-Ghanaei* Pages 258-267
    Background

     Laboratory studies have shown that gastric epithelial infection cells with Helicobacter pylori (H. pylori) can increase autophagy. Disruption in this process can cause various diseases, including cancer.

    Objective

     This study aims to compare the serum level of Autophag -Related Gene 5 (ATG5) in individuals with and without H. pylori infection.

    Methods

     This case-control pilot study was conducted in 2018 on 44 individuals aged 35-50 years referred to the endoscopy ward of Razi Hospital in Rasht, Iran. Their age, gender, Body Mass Index (BMI), smoking, and symptoms were first recorded in a form. Based on Rapid Urease Test and pathology results, they included in two groups of patient (n=22) and healthy (n=22). Serum ATG5 levels were quantitatively assessed by an ELISA kit (EIAab, USA). 

    Results

     Most of participants (56.8%) were male, aged over 40 years (77.3%), a BMI < 25 kg/m2 (52.3%) and not smoking cigarettes (70.5%). The mean serum levels of ATG5 in individuals with and without H. pylori infections were 63.5 ± 15.4 and 57.1±18.9, respectively (P>0.05). The mean ATG5 level was higher in women than in men (P= 0.0047).

    Conclusion

     Serum level of ATG5 is not significantly different between people with and without H. pylori infection. Further study is recommended using a larger sample size and based on a comparing gastrointestinal lesions.

    Keywords: Serum concentration, Autophagy-Related Gene 5, Helicobacter pylori, Infection
  • Maryam Yaseri, Haniyeh Sadat Fayazi*, Seyyedeh Sahereh Mortazavi, Niloofar Faraji Pages 268-275
    Background

     Diabetes is one of the most common chronic diseases with an increasing prevalence worldwide. On the other hand, the relationship between Uric Acid (UA) level and glycemic index in type 2 diabetic patients is not clear.

    Objective

     This study aims to evaluate the UA level and glycemic status in patients with type 2 diabetes.

    Methods

     In this cross-sectional study, participants were 230 patients with type 2 diabetes referred to Razi Hospital and Besat clinic in Rasht, Iran in 2020. A researcher-made checklist were used to collect demographic and clinical information includes age, gender, disease duration, body mass index, fasting blood sugar (FBS), Cholesterol, Triglyceride (TG), high density Lipoprotein(HDL), low density Lipoprotein(LDL), Hemoglobin A1C (HbA1c) level, UA level, Creatinine (Cr) level, history of heart disease, blood pressure, and smoking. The data were analyzed in SPSS v.26 software.

    Results

     There was a significant relationship between UA level and levels of HbA1C (r=0.318, P<0.001), Cr (r=0.351, P<0.001) and TG (r=0.174, P=0.008). 
    Conclusion In patients with type 2 diabetes, serum UA level has an adverse effect on glycemic status.

    Keywords: Type 2 diabetes, Uric Acid level, Glycemic status
  • Mehdi Evazalipour, Forough Aghajani Torshkooh, Reza Jafari-Shakib, Sayeh Gholampour, Ehsan Zamani* Pages 276-288
    Background

     Aging is one of the important factors in the development of age-related diseases. Acrylamide can be produced during carbohydrate-rich foods prepared at high temperatures. Recently, studies showed that acrylamide can induce cellular senescence. On the other hand, Rutin as a natural flavonoid, has a potent antioxidant activity.

    Objective

     This study aims to evaluate the ptotective effect of Rutin on oxidative-induced cellular senescence induced by acrylamide.
    Methods NIH3T3 mouse embryonic fibroblast cells were used in this study, which treated by different concentrations of acrylamide and Hydrogen Peroxide (H2O2). Oxidative stress was assessed by measuring the malondialdehyde and glutathion concentrations. To evaluate the senescence process, β-galactosidase activity was measured by enzyme staining and β-galactosidase activity assay kit. The MTT assay was used to evaluate the cell viability. 

    Results

     Exposure of cells to acrylamide and H2O2 significantly reduced the cell viability, and Rutin significantly improved cell viability in cells treated by acrylamide (P<0.05). Rutin also increased glutathion level in cells treated by acrylamide and H2O2 (P<0.05). The rate of lipid peroxidation was significantly lower in the group treated by rutin and H2O2 than in the H2O2 group (P<0.05).The β -galactosidase activity was increased in the H2O2 and acrylamide groups. The use of rutin with acrylamide significantly reduced the activity of β-galactosidase enzyme compared to the acrylamide group (P<0.05). 

    Conclusion

     Oxidative stress may be an important mechanism in acrylamide-induced  senescence in NIH3T3 cells. On the other hand, Rutin, as a potent antioxidant, can reduce cellular senescence by inhibition of oxidative damage.

    Keywords: Senescence, Rutin, Acrylamide, Oxidative stress, β-galactosidase activity, Hydrogen peroxide
  • Maryam Samadi Taherghorabi, Iraj Shakerini* Pages 290-303
    Background

     Depression is a common illness, with approximately 280 million cases worldwide. 

    Objective

     This study aims to evaluate the effectiveness of neurofeedback on working memory and cognitive flexibility in patients with mild depression.

    Methods

     This clinical trial was performed on 30 patients with mild depression in Rasht, Iran in 2022 who were purposefully selected and randomly divided into intervention and control groups. Neurofeedback was applied on the intervention group and data collection tools were the Goldberg Depression Inventory, Dennis and Vander Wal’s Cognitive Flexibility Questionnaire and Danman & Carpenter’s Working Memory Questionnaire. Data were analyzed by analysis of covariance.

    Results

    Neurofeedback therapy was effective in increasing working memory (P=0.038) and cognitive flexibility (P<0.001) in patients with mild depression.

    Conclusion

     Neurofeedback system can change brain activity using a simple reward system. Therefore, neurofeedback therapy is recommended as a potential complementary therapy for patients with depression.

    Keywords: Neurofeedback, Working memory, Cognitive flexibility, Mild depression
  • Ali Pourramzani, Seyedeh Sara Alyasin, Sajjad Saadat* Pages 304-313
    Background

     Perfectionism has positive and negative aspects that can have different academic or individual consequences for college students.

    Objective

     This study aims to investigate the perfectionism in general medicine interns and the role of demographic factors.

    Methods

     This cross-sectional study was conducted on 200 general medicine interns of Guilan University of Medical Sciences in 2021 who were selected using a convenience sampling method and completed a demographic form and the Frost Multidimensional Perfectionism Scale. Independent t-test and Mann-Whitney U test were used in SPSS v.19 software for data analysis.

    Results

     The participation rate was 84.5% (n=169). The maladaptive and adaptive perfectionism mean scores were 62.4±12.2 and 45.1±5.6, respectively. Students aged <25 years had higher scores in subscale of concern over mistakes (P=0.002). Male students had higher scores in parental expectations (P=0.002) and personal standards (P=0.044). Married students scored higher in parental expectations (P=0.031) and parental criticism (P=0.002) and lower scores in personal standards (P=0.002). Students with a history of physical illness had higher scores in personal standards (P=0.006) and lower scores in organization (P=0.045). In married students, more maladaptive perfectionism and less adaptive perfectionism were reported (P=0.018).

    Conclusion

     Maladaptive perfectionism of general medicine interns is at moderate level while their adaptive perfectionism is at high level. Young age, gender and marital status affect their perfectionism.

    Keywords: Perfectionism, Medical students, Internship, Demographic
  • Somayeh Shokrgozar, Mohadeseh Varasteh, Adele Isanazar*, Maryam Zavarmousavi, Mahnaz Fallahi-Khesht Masjedi Pages 314-325
    Background

     An important group of patients admitted to psychiatric hospitals are patients who are referred by court letters which deprive the physician of authority to make a decision, leading to involuntary hospital admission. One of the medical principles is to pay attention to patients' rights. 

    Objective

     This study aims to investigate the prevalence of involuntary hospital admission in patients referred by judicial authorities to a psychiatric hospital in Iran.

    Methods

     This study was conducted on the medical records of 217 patients referred by judicial authorities to Shafa Psychiatric Hospital in Rasht, Iran in 2018. Their information such as demographic characteristics, referral reasons, criminal history, history of psychiatric disorders, history of hospitalization in a psychiatric hospital, diagnosis, and type of psychiatric disorder were extracted using a checklist. After collecting data, they were analyzed in IBM SPSS v.21 software

    Results

     Most of the patients were male (96.8%) and single (57.6%) living in urban areas (78.8%); 78.3% had a history of hospitalization, 82.5% had a history of mental illness; 94.9% had a diagnosed psychiatric disorder. The most commonly diagnosed psychiatric disorder was schizophrenia (37.5%). The most common reasons for referral were dispatch and hospitalization (44.9%) and the need for treatment (29.6%). There was a significant relationship between the history of psychiatric disorder and criminal history, but the factors of age, education, and employment status had no significant relationship with the history of psychiatric disorders.

    Conclusion

     With just one court letter, we cannot label a person as a mentally-ill patient. The high percentage of the final diagnosis of psychiatric disorders indicates a good agreement between judicial authorities and the medical centers in referring individuals which highlights the need for more communication between them for referring patients.

    Keywords: Referral, Judicial system, Psychiatric hospital, Involuntary hospital admission
  • Roya Kabodmehri, Zahra Rafiei Sorouri, Nasrin Ghanami Gashti, Seyedeh Hajar Sharami* Pages 326-332
    Background

     In virgin girls pelvic tuberculosis is rare, and due to nonspecific symptoms and radiographic studies, there is a possibility of misdiagnosis, and mortality so strong clinical suspicion, especially in girls exposed to tuberculosis is important in diagnosing the disease. This study reports a case of pelvic tuberculosis in a 12-year-old virgin girl.

    Case Presentation

    In this case study, patient was a 12-year-old virgin girl with disseminated pelvic tuberculosis and peritonitis. Rebound tenderness in the abdominal examination and a fever (a temperature of 38 °C) were reported. Age at menarche was 10 and she had no menstrual irregularities. The ultrasound showed an 8-cm cystic mass in the right ovary with some fluid in the pelvis.  

    Conclusion

     In women who are at risk for tuberculosis, the possibility of pelvic tuberculosis should always be considered along with other diagnoses.

    Keywords: Pelvic tuberculosis, Peritonitis, Case report, Virgin girl