فهرست مطالب

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 29 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پگاه فرهادیان صفحات 1-22

    درآستانه هزاره سوم،صنعت گردشگری،جایگاه خاصی را در اقتصادکشورهابه خوداختصاص داده است ونقش فعال وموثری رادرارتقای ساختار اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی کشورها،به خصوص درکشورهای توسعه یافته بازی میکند. عموما شهرها جاذبه های گردشگری متعددی دارند و همواره گردشگران زیادی رابه سمت خودجلب میکنند.گردشگری،درمیان فعالیتهای فراغتی،از بیشترین تنوع وتحرک،از یکسو و وسیعترین پهنه مکانی وفضایی ازسوی دیگربرخورداراست.شایدبتوان گفت که گردشگری به خصوص گردشگری شهری،به گونه ای تمام فعالیتهای فراغتی دیگر؛مانند (خرید،پیاده روی و...) راباخودهمراه دارد وبدین سبب،برنامه ریزی ومدیریت گردشگری،ازامورحساس وپیچیده وچندوجهی است که توجه ویژه مدیران شهری رابه خودجلب کرده ا ست. امروزه به گردشگری،به عنوان یک امراقتصادی نگریسته میشود؛ لذاتعیین کار،فعالیت وهدف آن،امری حایزاهمیت قلمداد میشود؛زیرا شهرها فضای تجلی قدرت اقتصادی،سیاسی،اجتماعی وفرهنگی وبازوی محرک دولت هامحسوب میشوند. در این مطالعه که مبتنی به روش توصیفی _ تحلیلی است با استفاده از مدل SWOT به تبیین نقاط قوت،ضعف،فرصت ها و تهدیدها در حوزه گردشگری شهری ملایر پرداخته شده است و راهبردهای منتیج از مدل ارایه شده است. یافته ها نشان می دهد که شهر ملایر به عنوان شهر دوم استان همدان علیرغم دارا بودن توانهای محیطی و سابقه تاریخی و فرهنگی از نظر گردشگری شهری دارای وضعیت مناسبی نمی باشد.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، اقتصاد شهری، گردشگری شهری، مدل SWOT، شهر ملایر
  • محمود بخشی نژاد صفحات 23-44

    فعالیتهای گردشگری به دلیل تاکید بر مشارکت جامعه محلی، توجه به مسایل اجتماعی و فرهنگی و مسایل زیست محیطی، پیوند عمیقی با توسعه پایدار داشته و توسعه منطقه ای از جمله نقش های اثربخش این نوع فعالیت است، در این راستا هدف این پژوهش تبیین عوامل موثر بر توسعه گردشگری با استفاده از تکنیک کارت امتیازی متوازن است، جامعه آماری این پژوهش اعضاء هیات مدیره، سهامدارن، کارکنان و مشتریان واحدهای گردشگردی در استان چهارمحال و بختیاری شامل واحدهای گردشگری کوهرنگ، بهشت آباد، سرداب رستم آباد، تلفن خانه شهرکرد می باشند و روش نمونه گیری تمام شماری است و داده ها با استفاده از دو پرسشنامه پژوهشگر ساخته در سالجاری جمع آوری شده است، برای تبیین عوامل موثر بر توسعه گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری از تکنیک کارت امتیازی متوازن استفاه شده است، این تکنیک از ابزارهای نسبتا جدید است و جایگزین ارزشمندی برای روش های قبلی در تجزیه و تحلیل گردشگری است و بر اساس چهار مولفه مالی ، مشتریان ، فرآیندهای داخلی، یادگیری و رشد به اندازه گیری عوامل موثر بر گردشگری می پردازد نتایج پژوهش با استفاده از نرم افزار PLS Smart تجزیه و تحلیل شده است و حاکی از وجود رابطه معنادار بین شاخص های مالی، مشتریان، فرآیندهای داخلی، یادگیری و رشد گردشگری است.

    کلیدواژگان: گردشگری، کارت امتیاز متوازن، شاخص مالی، فرایند داخلی، رشد و یادگیری
  • شهین بختیاروند بختیاری صفحات 45-58

    گردشگری پدیده‌ پیچیده‌ای است. صنعتی ارزآور،متعادل کننده توسعه اقتصادی درسطح مناطق،برقرارکننده توزیع عادلانه درآمدو برخوردار از نقش اساسی در ایجاد مشاغل و منابع تکمیلی مستقیم و ثانوی درآمد. بی تردید توسعه بخش گردشگری می‌تواند به عنوان جایگزین اقتصاد وابسته به صنعت نفت کشور در توسعه ملی و منطقه‌ای ایران سهم بسزایی داشته باشد.هدف از انجام پژوهش حاضر "شناخت مشوق‌های مالی موثر بر جذب سرمایه‌های افراد حقیقی و حقوقی برای بهره برداری منابع شهر زرین شهر به منظور توسعه گردشگری شهری "است. در این پژوهش، پژوهشگر ابتدا با مراجعه با اسناد و کتب ثانویه به جمع آوری اطلاعات ثانویه می‌پردازد ، سپس با استفاده از پرسشنامه‌ای به بررسی فرصت‌ها، تهدید‌ها، نقاط قوت و ضعف برای جذب سرمایه گذاری افراد حقیقی و حقوقی در زرین شهر و بررسی رابطه بین مشوق‌های مالی و جذب سرمایه گذران پرداخته و پس از آن مشوق‌های مالی جهت جذب سرمایه‌های افراد شناسایی و تاثیر آنها بر جذب گردشگران بررسی خواهد شد،به منظور تحلیل داده‌ها و اطلاعات خام جمع آوری شده، مطالعه حاضر از روش تجزیه و تحلیل عوامل داخلی و خارجی و استفاده از ماتریسSWOT به منظور ارزیابی تهدید‌ها، فرصت‌ها، قوت‌ها و ضعف‌ها استفاده می‌شود و درنهایت راهکارها و راهبرد‌‌هایی متناسب با شرایط محلی منطقه، جهت توسعه مشوق‌‌های مالی گردشگری درشهر زرین شهر ارایه می‌شود.

    کلیدواژگان: مشوق های مالی، گردشگری، گردشگری شهری، توسعه پایدار، زرین شهر، اولویت بندی
  • جواد جمال آبادی، حمزه احمدی صفحات 59-77

    یکی از سرمایه های مهم طبیعی، قابلیت‌های اکوتوریستی هر منطقه می‌باشد. مناظر طبیعی امروزه یکی از مهم‌ترین کانون های جذب توریسم در دنیا محسوب می‌شوند. در مطالعه حاضر با رهیافتی آماری – تحلیلی با استفاده از آمار و اطلاعات طبیعی و اقلیمی و تکنیک AHP، توان‌های محیطی و اکوتوریستی زیر حوزه آبریز چرداول در استان ایلام به عنوان یکی از زیر حوضه‌های عمده حوضه بزرگ کرخه واکاوی گردید. در این مطالعه معیارهای طبیعی به صورت شرایط جغرافیایی و اقلیمی برای سنجش قابلیت‌های اکوتوریستی مشخص گردید. نتایج نشان داد که در زیر حوزه آبریز چرداول شرایط اقلیمی نقش موثری در وزن دهی به قابلیت‌های اکوتوریستی ایفا می‌نماید. با توجه به ساختار جغرافیایی زیر حوضه چرداول، نیمه شمالی از نظر شرایط رطوبتی به صورت بارش و رطوبت نسبی از شرایط بهتری نسبت به نیمه جنوبی برخودار می باشد. شرایط دمایی در قالب میانگین دمای هوا و دماهای سرد نیز در نیمه شمالی مناسب تر از نیمه جنوبی مشاهده گردید. از شمال به جنوب زیر حوضه نقش معیارهای اقلیمی کم رنگ تر می‌گردد. عرض جغرافیایی و ارتفاع بالاتر بخش شمالی حوضه، زمینه ساز شرایط اقلیمی متنوع و مناسب‌تری در منطقه شده است. همپوشانی لایه-ها نشان داد که مناطق نیمه شمالی و غربی زیر حوضه از قابلیت‌های مناسب‌تری از نظر اکوتوریستی برخوردار می‌باشد. نتایج و دستاوردهای این تحقیق در مدیریت محیطی حوضه‌های آبریز حایز اهمیت می‌باشد. این دستاوردها می‌تواند مدیران را در اتخاذ تصمیمات بهتر بر مبنای توان اکولوژیکی راهگشا باشد.

    کلیدواژگان: اکوتوریسم، زیر حوضه چرداول، ایلام، AHP
  • مدلسازی ارتقای دانش زیست محیطی جوامع محلی در روستاهای گردشگرپذیر مطالعه موردی: محور توریستی قلعه چایی شهرستان عجب شیر
    صفحات 78-94

    با توجه به اهمیت حفظ و نگهداری از محیط‌زیست روستاهای توریستی، پژوهش حاضر با هدف اصلی بررسی نقش توسعه گردشگری در ارتقای دانش زیست‌محیطی در روستاهای توریستی محور قلعه چایی شهرستان عجب شیر صورت گرفته است. تحقیق از لحاظ هدف، توسعه‌ای، از لحاظ ماهیت، توصیفی و نیز از نوع علی و تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق را روستاییان ساکن نه روستای این محور تشکیل داده است. با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران، تعداد نمونه 370 نفر به دست آمد. روایی صوری پرسش‌نامه توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت. با استفاده از فرمول ویژه کرونباخ آلفا، پایایی پرسش‌نامه تحقیق 887/0 به دست آمد. برای تجزیه‌وتحلیل داده ها از آزمون آماری همبستگی اسپیرمن و آزمون رگرسیون چندمتغیر و تحلیل مسیر با استفاده از نرم‌افزار PLS استفاده شد. اولویت بندی روستاهای با استفاده از مدل های تاپسیس، ویکور، ANP و کپلند استفاده شده است. نتایج یافته‌های پژوهش در ارتباط با آگاهی‌های زیست‌محیطی نشان می‌دهد که تمامی متغیرهای حفاظت از تعادل اکولوژیکی روستا، حفاظت از پوشش گیاهی و جانوری، مقابله با خشک‌سالی، عدم آلودگی صوتی، حفاظت از منابع آبی و خاکی، استفاده از کشاورزی ارگانیک، کاهش استفاده از سوخت های فسیلی، دفن اصولی زباله ها، عدم استفاده از زباله های تجدیدناپذیر، مدیریت بحران زیستی و احیا و بازسازی محیط آسیب‌دیده رابطه معنی‌داری وجود دارد. همچنین بر اساس نتایج مدل های چند شاخصه روستای تپیک دره دارای بالاترین اولویت و روستای قوزلجه دارای کمترین اولویت از نظر دانش زیست‌محیطی روستاییان بوده است. درنهایت، با توجه به نتیجه پژوهش پیشنهاد‌های کاربردی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، دانش زیست محیطی، قلعه چایی
  • عباس جابری، محمدعظیم خدایاری صفحات 95-108

    ارزش ویژه برند مقصد گردشگری سلامت عبارت است از مجموع دارایی‌های (یا بدهی‌های) برند در رابطه با نام و سمبل مقصد گردشگری که موجب تغییراتی در ارزش خدمات و تجاربی که در آنجا فراهم می‌شود تعیین می‌گردد. با توجه به تفاوت‌های فرهنگی، اجتماعی و خصوصیات مقصدهای گردشگری ایران، در این پژوهش سعی شده است اندازه‌گیری ارزش ویژه برند (قدرت برند) یک مقصد گردشگری از دیدگاه گردشگران سلامت با توجه به مدل کونکینک (2007)، برگرفته از مدل آکر مورد بررسی قرار گیرد که البته در مدل مورد استفاده به هر دو بعد رفتاری و ادراکی توجه می‌شود. بنابراین تحقیق حاضر قصد دارد مدل آکر را در کشور ایران و روی مقصد گردشگری سلامت بیمارستان آتیه شهر همدان مورد بازبینی قرار دهد. با توجه به اینکه هدف اصلی آن بررسی تاثیر متغیرهای مستقل (یعنی تصویر برند، آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده و وفاداری به برند) بر متغیر وابسته (یعنی ارزش ویژه برند) است. این تحقیق از نوع همبستگی و از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ اجرا یا استراتژی، توصیفی از نوع پیمایشی است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داده است که هر چهار عامل تصویر برند، وفاداری به برند، کیفیت ادراک شده و آگاهی به برند مقصد گردشگری به صورت مستقیم بر ارزش ویژه برند بیمارستان آتیه در شهر همدان تاثیر دارند و از نظر اهمیت، کیفیت ادراک شده مهم‌ترین عامل تاثیرگذار شناخته شده است.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، وفاداری به برند، کیفیت ادراک شده، آگاهی از برند، تصویر برند، توریسم درمانی
  • طیبه داستان صفحات 109-130

    در این مقاله با هدف طراحی مدلی جهت انتخاب هتل مناسب توسط مشتریان با استفاده از سیستم خبره، در مرحله اول به تعیین معیارهای انتخاب هتل مناسب توسط مشتریان با استفاده از ادبیات پژوهش و نظرات خبرگان پرداخته شد؛ در مرحله دوم به اولویت‌بندی معیارهای تعیین شده در مرحله قبل با استفاده از فرایند تحلیل شبکه‌ای ANP پرداخته شد و در مرحله آخر با استفاده از معیارهای رتبه‌بندی شده، سیستم خبره مذکور طراحی و تست گردید. طبق نتایج به‌دست آمده از مرحله اول معیارهای انتخاب هتل مناسب توسط مشتریان شامل هزینه اقامت، امکانات رفاهی، امنیت، ادراک مشتریان و آگاهی مشتریان از برند شناسایی گردید. نتایج حاصل از تحلیل ANP نشان داد که کیفیت ادراک شده مشتری، هزینه اقامت، آگاهی مشتری از برند هتل، امکانات حرفه‌ای و امنیت محیط به ترتیب دارای بیشترین اهمیت در انتخاب هتل بوده‌اند. سیستم خبره تحقیق بر حسب این عوامل طراحی گردیده و نتایج حاصل از طراحی سیستم خبره نشان داد که هزینه بالای اقامت از پایدارترین عوامل در تشخیص نامناسب بودن انتخاب هتل بوده است. پس از آن عامل ریسک امنیتی بالا، بیشترین پایداری را در تشخیص نامناسب بودن انتخاب هتل نشان داد. عوامل امکانات، ادراک مشتریان و آگاهی آنان از برند نیز دارای برهم کنشی بودند که نشان از حساسیت سیستم خبره انتخاب هتل به این عوامل داشت.

    کلیدواژگان: سیستم خبره، گردشگری، تحلیل شبکه
  • زهرا الداغی، عبدالحمید ابراهیمی، سامره شجاعی، حسین دیده خانی صفحات 131-150

    هدف از این تحقیق، آینده صنعت گردشگری استان گلستان با رویکرد سناریونویسی است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش، پیمایشی و از نظر ماهیت بر اساس روش های جدید علم آینده پژوهی، تحلیلی و اکتشافی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه خبرگان نظری و تجربی است .روش نمونه‌گیری غیر احتمالی به دو روش نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی است . ابزار گردآوری اطلاعات،پرسشنامه و مصاحبه با خبرگان بود. .نتایج تحقیق درمرحله اول منجر به شناسایی پنج عامل و 24 متغیر مرتبط با آینده صنعت گردشگری استان گلستان شد.و در نتایج مرحله دوم تحقیق (ماتریس تاثیرات متقابل) براساس خروجی نرم افزار میک مک ، 8 عامل اصلی موثر شناسایی شدند. واین 8 عامل در پرسشنامه عدم قطعیت بکارگرفته شد که براساس دومعیار «عدم قطعیت» و «میزان اهمیت» و از ترکیب دو محور«کارآفرینی بخش گردشگری » و «فرهنگ پذیرش گردشگر» چهار سناریو شناسایی و انتخاب شدند .در پایان هم راهکاره های پیشنهادی برای هر سناریو ارایه شده است.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، صنعت گردشگری، ‏‏ سناریو، استان گلستان
|
  • pegah farhadian Pages 1-22

    On the eve of the third millennium, the tourism industry has given a special place to the economic sector, and plays an active role in enhancing the economic, social and cultural structure of countries, especially in developed countries. Generally, cities are attracted by numerous tourist attractions, attracting many tourists. Self-interest is one of the most diverse and most diverse destinations in the world. Leisure, tourism and urban tourism, in particular all other recreational activities, are one of the largest and most extensive spatial and temporal areas of the other. Such as shopping, walking, etc., and, consequently, planning and managing tourism is intrusive and complex, and has led to the special attention of the city administrators themselves. Today, tourism is viewed as an economic phenomenon; the attitudes of labor, its activities and its purpose are considered to be important because cities are the manifestation of economic, political, social, and cultural power and the stimulus of the state. In this descriptive-analytic study, using the SWOT model, explanations of strengths, weaknesses, opportunities and threats in the urban area of ​​Malayer are presented and the proposed strategies are presented. The findings show that the city of Malayer, as the second city of Hamedan province, is not suitable for urban tourism in spite of having environmental and historic and cultural capabilities.

    Keywords: Sustainable Development, Urban Economics, Urban Tourism, SWOT model, Malayer City
  • mahmoud Bakhshinejad Pages 23-44

    Tourism activities, due to the emphasis on community participation, attention to social and cultural issues and environmental issues, have a deep link with sustainable development, and regional development is one of the most effective roles of this type of activity. In this regard, the purpose of this study is to explain the factors influencing tourism development using a balanced scorecard technique. The statistical population of this research is the members of the board of directors, shareholders, employees and customers of Tourism units in Chaharmahal & Bakhtiari province including koohrang boom, Beheshtakad, Rostam Abad, and Shahr-e-Kord. The sampling method is full and data are collected using two questionnaires this year. To investigate the factors affecting the development of indigenous communities in Chaharmahal and Bakhtiari province, we used the methodology of the Balanced Scorecard, This technique is a relatively new tool. And is a valuable alternative to previous approaches to tourism analysis and Based on four financial components, customers, internal processes, learning and growth, measure the factors affecting tourism growth. The results of the research were analyzed using PLS Smart software and suggest a significant relationship between financial indicators, customers, internal processes, learning, growth and indoors.

    Keywords: Tourism, Balanced Scorecard, Financial Indicator, Internal Process, Growth, Learning
  • shahin bakhtiarvandbakhtiari Pages 45-58

    Tourism is a complex phenomenon. Valuable industry balances the economic development of the regions, establishes a fair distribution of income, and has a fundamental role in creating employment and direct and complementary direct and secondary resources. Undoubtedly, the development of the tourism sector can play a significant role as an alternative to the oil-related economy of the country in the national and regional development of Iran. The purpose of this study was to "identify financial incentives affecting the attraction of real and legal individuals for exploiting the resources of the city of Zarrin Shahr For the development of urban tourism ". In this research, the researcher first by collecting secondary information by referring to secondary documents and books, then uses a questionnaire to examine the opportunities, threats, strengths and weaknesses to attract the real and legal persons in Zarrineh city and to investigate the relationship between Financial incentives and attracting investors, after which financial incentives will be identified to attract people's funds and their impact on attracting tourists will be investigated. In order to analyze the raw data and data collected, the present study is based on the analysis of internal and external factors And use the SWOT matrix to assess threats, opportunities Oh, strengths and weaknesses, and ultimately use Rahkarhavrahbrdhayymtnasbbashraytmhlymntqh, financial Jhttvshmshvqhay Grdshgrydrshhrzryn the city.

    Keywords: financial incentives, Tourism, Urban Tourism, Sustainable Development, golden city, politico
  • javad jamalabadi, Hamza Ahmadi Pages 59-77

    One of the most important natural assets is the ecotourism capabilities of each region. Natural landscapes today are considered one of the most important centers of tourism attraction in the world. In this study, using statistical and analytical approaches using natural and climatic data and AHP technique, environmental and ecotouristic resources under the catchment area of Chardavol in Ilam province were identified as one of the major sub basins of Karkheh Basin. In this study, natural criteria were determined by geographic and climatic conditions for measuring ecotouristic capabilities. The results showed that climatic conditions play an important role in weighting ecotourism capabilities under the Chardavul watershed. Regarding the geographical structure of the Chardavol sub-basin, the northern part has a better situation than the southern part in terms of precipitation and relative humidity in terms of moisture conditions. Temperature conditions in the form of average air temperature and cold temperatures were also found in the northern half more suitable than the southern half. From the north to the south, the role of climatic criteria becomes less sub-basin. Latitude and higher altitudes of the northern part of the basin have led to different and more appropriate climate conditions in the region. The overlap of the layers showed that the northern and western sub-basins have better ecotouristic capabilities. The results and achievements of this research are important in environmental management of catchment areas. These achievements can lead managers to make better decisions based on their ecological capability.

    Keywords: Ecotourism, Chardavol Basin, Ilam, AHP
  • Modeling the Environmental Knowledge Promotion in Local Communities of Tourist Villages (A Case Study of Touristic Road of Qaleh Chaei in Ajabshir)
    Pages 78-94

    Considering the importance of preserving the environment of tourist villages, the present study aimed to investigate the role of tourism development in promoting environmental knowledge in the villages of the Qhale Chaei touristic road in Ajbashir. This research is developmental in terms of its purpose, descriptive, causal and analytical in nature. The statistical population of the study included the residents of nine villages along the mentioned road. Using a simple random sampling method, 370 people were selected based on Cochran formula. The factual validity of the questionnaire was confirmed by some experts. Using the Cronbach Alpha Special Formula, the reliability of the research questionnaire was 0.887. For data analysis, Pearson correlation test and multivariate regression test as well as path analysis using PLS software were used. For the prioritization of villages Topsis, Vicore, ANP and Kaplend models were used. The results of the research showed that there was a significant relationship between all the variables which were ecological balance protection of the village, vegetation and animal protection, drought control, noise pollution, water and soil conservation, use of organic farming, and reduction of fuel use. Also it was shown that there was a significant relationship between fossil fuels, the principle of garbage disposal, not using the unrecyclable garbage, the management of biological crisis and the restoration or renewal of damaged environment. Also, based on the results of multi-attribute models, it can be said that Tapic Darreh village has the highest priority and the village of Qozelga has the least priority in terms of environmental knowledge of villagers. Finally, according to the results of the research some recommendations for future studies were suggested.

    Keywords: Rural tourism, environmental knowledge, Qhale Chaei
  • Pages 95-108

    Considering the cultural and social characteristics of tourism destinations, the researchers of the present study tried to measure the brand equity (brand power) of a tourist destination from the perspective of health tourists based on the Kunkink Model (2007) which is taken from the Aker Model, in which both behavioral and perceptual dimensions have been considered. Therefore, the present study intends to review the Aker Model in Iran and investigate its application in the health tourism destination of Hamadan. Based on the main purpose of this study, the effect of brand image, brand awareness, perceived quality and brand loyalty (i.e., brand equity) as the independent variables on the particular value of the Atieh hospital brand in Hamadan which is the dependent variable was investigated. The results of the study showed that in terms of importance, the perceived quality was the most important factor of impact.

    Keywords: brand equity, brand loyalty, Perceived Quality, brand awareness, Brand Image, therapeutic tourism
  • Pages 109-130

    The aim of this study was to design a model for customers to choose hotel using the expert system. This study was an analytical, explorative and an applied research. The statistical population of the research consists of 72 managers and experts in big hotels of Iran. Using Cochran sampling formula and access sampling method 60 participants were selected. The questionnaires of the study were distributed among the experts to discover customers’ effective factors to choose their suitable hotel and five components of cost of stay, facilities, security, perceptions and customers’ awareness about the brand were identified. The mentioned factors were prioritized by ANP method and the obtained results showed that the customer had considered quality, cost of stay, brand awareness, professional facilities and security as the most important factors to choose their favorite hotel respectively. The expert system of research was designed using these factors and the findings of the system design showed that the high cost of stay was the most stable factor in identifying improper choice of a hotel. Next, high risk of security was shown to be the most stable one in identifying improper choice of a hotel. The factors of facilities, perceptions and brand awareness had such interaction with each other that indicated the expert system sensitivity to these components.

    Keywords: Expert System, Tourism, ANP
  • zahra aldaghi, abdolhamid ebrahimi, samereh shojaee, hossein didehkhani Pages 131-150

    The purpose of this research is to Forsight of tourism industry of Golestan province with a scenario approach. This research is in terms of its purpose, in terms of the method, a combination of documentary and scrolling methods and in terms of nature, based on new methods of futuristic, analytical, and explorative science. The statistical population of this research includes all theoretical and experimental experts. The non-probabilistic sampling method is using two methods for judging and snowball sampling. The data gathering tool was a questionnaire and an interview with experts. The results of the first stage led to the identification of five factors And 24 variables related to the future of the tourism industry in Golestan province. And in the results of the second stage of the research (the interaction matrix) based on the output of the Mick Mac application were identified 8 effective factors. The eight factors were used in uncertainty questionnaire Based on the twofold "uncertainty" and "importance" Four scenarios were identified and selected from the combination of two axes: "Tourism entrepreneurship" and "Tourism acceptance culture". Finally, there are suggested solutions for each scenario.

    Keywords: Foresight, Tourism Industry, Scenarios, Golestan province