فهرست مطالب

پژوهش سلامت - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، زمستان 1400)

نشریه پژوهش سلامت
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه کیانی، مریم طهرانی زاده*، مژگان احمدپور صفحات 87-95
    مقدمه

    سازش یافتگی اجتماعی میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی کودکان کار داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر افزایش سازش یافتگی اجتماعی در کودکان کار بود.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و طرح مورد استفاده از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل همه کودکان کار سنین 8 تا 13 ساله استان تهران در سال 1400بودند که از بین آنها 30 نفر با استفاده از نمونه گیری در دسترس انختاب و در دو گروه 30 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند و هر دو گروه به پرسشنامه های فرم کوتاه سیاهه سازگاری واینبرگر و شوارتز (1990) به صورت دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس تک متغیره مورد تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد، مقدار F بدست آمده برای تفاوت میانگین نمرات سازش یافتگی اجتماعی بین دو گروه آزمایش و کنترل، 58.94 است و سطح معنی داری این مقدار با درجه آزادی 1 و 27 پایین تر از 0.05 می باشد. بنابراین تفاوت میانگین نمرات سازش یافتگی اجتماعی بین گروه های آزمایش و کنترل معنی دار است و با 95 درصد اطمینان می توان گفت که مهارت های اجتماعی، بر افزایش سازش یافتگی اجتماعی، تاثیر معنی داری دارد.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج می توان گفت، آموزش مهارتهای اجتماعی بر افزایش سازش یافتگی اجتماعی در کودکان کار تاثیر اساسی دارد.

    کلیدواژگان: مهارتهای اجتماعی، سازش یافتگی اجتماعی، کودکان کار
  • لیلا سالک ابراهیمی، یونس پرواز، سید حسن سعادت، الناز موسوی* صفحات 96-105
    مقدمه

    طلاق عاطفی در جامعه امروزی شیوع بالایی داشته و منجر به پیامدهای منفی در خانواده و جامعه می گردد، لذا هدف پژوهش حاضر بررسی پیش بینی های جمعیت شناختی طلاق عاطفی زوجین در استان زنجان بود.

    مواد و روش ها: 

    این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه مورد مطالعه کلیه زوجین سطح استان زنجان بود. حجم نمونه بر اساس نرم افزار Free Statistics Calculators Version4 معادل با 423 نفر بود. با استفاده از نمونه گیری خوشه ای تصادفی افرادی که متاهل بودند از مناطق استان زنجان به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه های طلاق عاطفی گاتمن و جمعیت شناختی پژوهشگر ساخته به صورت تصادفی در اختیار شرکت کننده ها قرار داده شد. در نهایت برای تحلیل نهایی داده ها با احتساب 413 نفر از آمار توصیفی و مدل های ساختاری انجام شد. به منظور بررسی مدل ساختاری با توجه به نرمال بودن داده و قابل قبول بودن سایر پیش فرض های پیش نیاز و همچنین محیط گرافیکی و قابلیت بالای نرم افزار AMOS از نسخه 22 این بسته نرم افزاری استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تعداد طلاق عاطفی در دامنه چهل سال به بالا بیشتر از دامنه های پایینتر است. میزان طلاق عاطفی در بین والدین بدون فرزند و تک فرزند کمتر بود و بیشترین میزان طلاق عاطفی در بین والدین با فرزندان بالا بود. همچنین سطوح بالاتر تحصیلات با سطح بالاتری از طلاق عاطفی همراه بود. این نتایج نشان داد که میزان طلاق عاطفی در بین زنان متاهل بیش از مردان متاهل بود. حدود 35% از موارد طلاق عاطفی در زنان یافت شد و حدود 30% نیز در مردان مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    طلاق عاطفی یک پدیده چند عاملی یا چند علیتی است که یکی از این عوامل، مسایل جمعیت شناختی و دموگرافیک است. از عوامل دموگرافیک که با طلاق عاطفی همبسته بودند می توان به تحصیلات اشاره نمود که با بالا رفتن تحصیلات میزان طلاق عاطفی نیز طبق داده های توصیفی بالاتر بود. از سویی دیگر طلاق عاطفی در بین زنان و با تعداد فرزندان بالاتر، مشهودتر بود.

    کلیدواژگان: طلاق عاطفی، زوج، تحصیلات، سن، تعداد فرزندان
  • احسان تیمورزاده، روح الله یعقوبی*، قادر غنی زاده، روح الله زابلی صفحات 106-123

    سازمان های بهداشتی درمانی همچون بیمارستان نقش بسزایی بر محیط زیست اطراف خود دارد و با در نظر گرفتن نوع فعالیت و نحوه اثرگذاری آن ها بر محیط زیست می توان به اهمیت این مراکز پی برد. جامعه جهانی طی دهه های متمادی الگوهای گوناگونی برای جلوگیری از اثرات مخرب محیط زیستی توسط سازمان های مختلف طراحی و تدوین کرده است. این الگوها در بخش بهداشت و درمان، شاخص های مختلفی را شامل می شود. شاخص های شرح داده شده شامل مدیریت زیست محیطی، طراحی ساختمان و محیط، مصرف انرژی و آب، کیفیت و آلاینده های هوا، تردد بیمار و کارکنان، پسماند، خرید ارجح زیست محیطی و مواد شیمیایی می باشد. با توجه به اهمیت شاخص های مدنظر و تاثیرات آن بر عملکرد بیمارستان، سعی بر این است تا در این مطالعه که به صورت مرور نقلی انجام شده است، مروری بر شاخص های مدنظر و دلایل اهمیت آن شود.

    کلیدواژگان: بیمارستان سبز، شاخص ارزیابی، آب، انرژی، مدیریت زیست محیطی، پسماند بیمارستانی
  • سیمین ریاحی* صفحات 125-136

    امروزه زنان بسیاری تمایل دارند در دوران بارداری ورزش کنند. با توجه به اهمیت این دوره از زندگی، مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیرات ورزش بر بارداری و توصیه هایی که بایستی مورد توجه قرار گیرد، انجام شد. با توجه به مطالعات، علیرغم تغییرات فیزیولوژیکی و آناتومیکی در بارداری، فعالیت بدنی در بهبود آمادگی قلبی عروقی، پیشگیری از اضافه وزن، جلوگیری از افزایش فشار خون، کنترل دیابت بارداری، کاهش علایم افسردگی و کاهش شیوع ماکروزومی جنین و کوتاه شدن مرحله فعال زایمان موثر است. با توجه دستورالعمل ها در صورت عدم وجود عوارض مامایی ، 30 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط 3-4 بار در هفته در بارداری توصیه می شود. بعد از زایمان، زمان شروع ورزش به توانایی فرد، نوع زایمان و وجود عوارض پزشکی یا جراحی بستگی دارد. با توجه به یافته ها، ورزش در حفظ سلامت مادر وجنین مفید است و زنان باردار مانند زنان غیر باردار می توانند ورزش کنند و از مزایای سلامتی آن برخوردار گردند.

    کلیدواژگان: ورزش دوران بارداری، توصیه های ورزشی، فعالیت بدنی، نتایج مادری
  • محمدعلی حمیداوی، فریبا نظری* صفحات 137-148
    مقدمه

    این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر پذیرش نظام اطلاعات بیمارستان به روش فرایند تحلیل شبکه ای در بیمارستان اجرا شد.

    مواد و روش ها:

     روش پژوهش حاضر توصیفی-اکتشافی بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران (500 نفر) و کارکنان بخش فناوری اطلاعات (7 نفر) بیمارستان گلستان اهواز (ایران) بود که 217 نفر از پرستاران به روش تصادفی ساده و تمامی کارکنان کارکنان بخش فناوری اطلاعات (7 نفر) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن تایید شده بود. برای تعیین پایایی آن از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن برای مرحله اول و دوم 793/0 و 819/0 برآورد گردید. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار SPSS و اکسپرت چویس استفاده شد.     

    نتایج

    بر اساس تکنیک دلفی 4 عامل و 15 زیرعامل شناسایی شد. نتایج فرایند تحلیل شبکه ای نشان داد از نظر اهمیت عامل تکنولوژی، انسانی، سازمانی و محیطی به ترتیب در رتبه اول تا چهارم قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش می توان از مدل تصمیم گیری حاصل از شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر پذیرش نظام اطلاعات بیمارستان به روش فرایند تحلیل شبکه ای در بیمارستان گلستان اهواز برای بهبود و ارتقاء جایگاه بیمارستان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: نظام اطلاعات بیمارستان، فرایند تحلیل شبکه ای، بیمارستان
  • مصطفی سپهریان، مهرداد عنبریان*، حسن ختن لو، بهروز حاجیلو صفحات 149-158
    مقدمه

    مطالعه سینرژی عضلانی روشی نوین جهت بررسی عملکرد سیستم کنترلی بدن انسان است. روش های ریاضیاتی مختلفی جهت استخراج سینرژی عضلانی از داده های الکترومایوگرافی بکار می رود و این عامل می تواند باعث خروجی های متفاوت در سینرژی های عضلانی شود. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی سینرژی های عضلانی با استفاده از چهار روش مختلف استخراج سینرژی حین دویدن بود.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه نیمه تجربی، 12 دونده مبتدی مرد شرکت کردند. فعالیت الکترومایوگرافی عضلات دوقلو، نعلی، درشت نیی قدامی، راست رانی، پهن خارجی، پهن داخلی، نیم وتری و دوسر رانی طی دویدن روی تردمیل ثبت شد. جهت استخراج سینرژی عضلانی از روش های الگوریتم تجزیه ماتریس نامنفی، آنالیز قدر مطلق مولفه اصلی، آنالیز مولفه های مستقل و آنالیز عاملی استفاده شد. از روش آماری همبستگی پیرسون جهت میزان شباهت الگوهای استخراج شده و از آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری برای مقایسه وزن نسبی عضلات استفاده شد.

    نتایج

    الگوهای سینرژی عضلانی با استفاده از روش های مختلف استخراج، شباهت کم تا بالا را نشان دادند. زمان فعال سازی سینرژی عضلانی و نقاط پیک سینرژی ها متفاوت بود. وزن نسبی عضلات پهن داخلی، پهن خارجی و دوقلو به شکل معنی داری متفاوت بود. تعداد چهار سینرژی عضلانی توسط روش شمول واریانس از داده های الکترومایوگرافی بدست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش، روش های مختلف در استخراج سینرژی عضلانی می تواند در تعداد سینرژی استخراج شده، الگوی سینرژی ها و وزن نسبی عضلات، زمان فعال شدن سینرژی ها و پیک سینرژی تاثیر زیادی داشته باشد و در نتیجه باعث ایجاد تفسیر متفاوت در مطالعات شود.

    کلیدواژگان: سینرژی عضلانی، الکترومایوگرافی، دویدن
  • بهنام موحد، قانع مردانی، زانا رمضانی، لیلا عزیزخانی*، مریم زمانی، ساسان ناوخاصی صفحات 159-167
    مقدمه

    درد یکی از رایج ترین علل مراجعه به  بخش اورژانس می باشد که کنترل موثر آن یکی از مشکلات مهم بیمارستانی محسوب می ‏شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی میانگین نمرات درد به دنبال تجویز مسکن های مختلف در بیماران مراجعه کننده به اورژانس طراحی شده است.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه توصیفی-تحلیلی روی بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان بعثت سنندج در سال 1396 انجام شد. داروهای ضددرد شامل استامینوفن، فنتانیل، مورفین سولفات، کتورولاک و متادون بود. شدت درد بیماران توسط سیستم نمره دهی 10 نمره ای قبل و بعد از تزریق دارو مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار IBM SPSS Statistics 22.0 و با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، آنالیز واریانس با اندازه های تکراری و تحلیل کواریانس انجام شد.

    نتایج

    تعداد 388 نفر وارد مطالعه شدند که 4/62 درصد (242 نفر) مرد و 6/37 درصد (146 نفر) زن بودند. میانگین سن افراد مورد مطالعه 4/37 سال بود. مسکن استامینوفن با 7/39 درصد (154 نفر) بیشترین و مسکن متادون با1/2 درصد (8 نفر) کمترین میزان استفاده را داشتند. اگر چه در نتایج تحلیل واریانس یک طرفه میانگین شدت درد در استفاده از هر کدام از مسکن های مختلف در ابتدا و بعد از 15 دقیقه به صورت معنی داری متفاوت بود (P=0.001)، اما نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که رابطه بین نوع مسکن با کاهش درد در زمان های بعد معنی دار نیست.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، در سنجش شدت درد و رابطه کاهش درد با نوع مسکن های دریافتی، میزان شدت درد اولیه فاکتور تاثیرگذار بوده و می تواند نقش مخدوشگر اصلی را داشته باشد. تفسیر کاهش درد و تفاوت مقدار کاهش درد بر اساس نوع مسکن های دریافتی و بدون در نظر گرفتن شدت درد اولیه مفهوم صحیحی نیست.

    کلیدواژگان: داروی مسکن، درد، اورژانس
  • محمد ترکمن، عصمت داودی منفرد*، امیرحسین رضوانی صفحات 168-175
    مقدمه

    این پژوهش با هدف بررسی علل و میزان مرگ و میر در نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان بقیه الله (عج) از سال 1394 تا پایان سال 1398 انجام گردید.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه ی طولی گذشته نگر بود. جامعه ی آماری این پژوهش تمامی نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان بقیه الله (عج) در سالهای 94-98 بودند. جمع آوری داده ها از طریق بررسی سوابق و پرونده های نوزادان و با استفاده از چک لیست محقق ساخته انجام شد که شامل اطلاعات دموگرافیک، مدت بستری، علت مرگ (آسفیکسی، سپسیس، ناهنجاری مادرزادی و غیره) بود. جهت تحلیل نتایج از نرم افزار SPSS ورژن 25 استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که میزان مرگ ومیر کل نوزادان (NMR) برابر با 4.4 نفر به ازای هر 1000 تولد زنده بود (کل موارد بستری درNICU 2689 نفر) و بیشترین NMR مربوط به سال 1395 (9/6 به ازای 1000 تولد زنده) بود. 5/58 % نوزادان فوتی دختر بودند. شایع ترین علت مرگ و میر نوزدان سندرم دیسترس تنفسی با 5/41 %، پنموتوراکس با 3.12 %، سپسیس با 6.4 % و آسفیکسی با 6.4 % بودند. شایع ترین تشخیص های نوزدان هنگام بستری پره مچوریتی با 5.58 %، سندرم دیسترس تنفسی  با 8.13 %، محدودیت رشد داخل رحمی  با 2.9 % بودند. شایع ترین عوامل خطر مادری شامل چند قلویی با 5.18 % و پارگی زودرس کیسه ی آب با 8.10 % بودند.

    نتیجه گیری

    میزان مرگ و میر نوزادی در این بیمارستان  نسبت به میانگین کشوری، منطقه ای و جهانی در حد مطلوبی قرار دارد. شایع ترین علل مرگ و میر نوزدان در این بیمارستان به ترتیب سندرم دیسترس تنفسی ، پنموتوراکس، سپسیس و آسفیکسی و مشابه با سایرین است.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، مرگ و میر، نوزادان
|
  • Fahime Kiani, Maryam Tehranizadeh*, Mojgan Ahmadpour Pages 87-95
    Introduction

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of social skills training on increasing social adjustment in working children in Tehran province.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental study and the design used was pre-test and post-test with a control group. The statistical population included all working children aged 8 to 13 years in Tehran province in 1400, of which 30 were tested by available sampling in two groups of 30 and both groups were given short form questionnaires. Compatibility Weinberger and Schwartz (1990) responded in two stages: pre-test and post-test. The results were analyzed using univariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that the value of F for the difference between the mean scores of social adjustment in experimental and control groups was 58.94 and the significance level of this value with degrees of freedom 1 and 27 was less than 0.05. Therefore, the differences of the mean scores of social adaptation between the experimental and control groups was significant and with 95% confidence, it can be said that social skills have a significant effect on increasing social adaptation.

    Conclusion

    According to the results, it can be said that social skills training has a significant effect on increasing social adaptation in working children.

    Keywords: Social Skills, Social adaptation, Working Children
  • Leila Salek Ebrahimi, Younes Parvaz, Seyed Hassan Saadat, Seyedeh Elnaz Mousavi* Pages 96-105
    Introduction

    Emotional divorce is very common in today's society and leads to negative consequences in the family and society, so the purpose of this study was to investigate the demographic predictions of emotional divorce of couples in Zanjan province.

    Materials and Methods

    This research was descriptive-analytical. The study population was all couples in Zanjan province. The sample size based on Free Statistics Calculators Version4 was 423 people. Using random cluster sampling, married people from Zanjan province were randomly selected. The Guttman's emotional divorce and researcher-made demographic questionnaires were randomly assigned to participants. Finally, for the final analysis of the data, 413 descriptive statistics and structural models were performed. In order to study the structural model due to the normality of the data and the acceptability of other prerequisites, as well as the graphical environment and high capability of AMOS software, version 22 of this software package was used.

    Results

    The results showed that the number of emotional divorces in the range of forty years and above is more than the lower ranges. The rate of emotional divorce was lower among childless and single-parent parents and the highest rate of emotional divorce was high among parents with high children. Higher levels of education were also associated with higher levels of emotional divorce. These results showed that the rate of emotional divorce was higher among married women than married men. About 35% of emotional divorce cases were found in women and about 30% in men.

    Conclusion

    Emotional divorce is a multi-factor or multi-causal phenomenon, one of which is demographic and demographic issues. One of the demographic factors that were associated with emotional divorce was education, which with the increase in education, the rate of emotional divorce was higher according to descriptive data. On the other hand, emotional divorce was more evident among women with higher numbers of children.

    Keywords: Emotional Divorce, Couple, Demographic Characteristics
  • Ehsan Teymourzadeh, Rouhollah Yaghoubi*, Ghader Ghanizadeh, Rouhollah Zaboli Pages 106-123

    Health organizations such as hospitals have a significant role in the environment and by considering the type of activity and how they affect the environment, we can understand the importance of these centers. Over the decades, the international community has designed and developed various models to prevent the harmful effects of the environment by various organizations. These patterns include various indicators in the health sector. The described indicators include: environmental management, building and environment design, energy and water consumption, air quality and pollutants, waste, preferred environmental purchases and chemical materials. Considering the importance of the indicators and its effects on the performance of the hospital, in this study, which was conducted as a review, a review of the indicators and the reasons for its importance.

    Keywords: Green Hospital, Evaluation Index, Water, Energy, Environmental Management, Hospital Waste
  • Simin Riahy* Pages 125-136

    Many women today tend to exercise during pregnancy. Given the importance of this period of life, the present study was conducted to investigate the effects of exercise on pregnancy and the recommendations that should be considered. According to studies, despite physiological and anatomical changes in pregnancy, physical activity in improving cardiovascular fitness, preventing overweight, preventing hypertension, controlling gestational diabetes, reducing depressive symptoms and reducing the macrosomic prevalence of the fetus and shortening the active stage of labor it is affect. According to the instructions, in the absence of obstetric complications, 30 minutes of moderate-intensity aerobic exercise 3-4 times a week during pregnancy is recommended. Also, after delivery, the time to start exercising depends on the individual's ability, the type of delivery, and the presence of medical or surgical complications. According to the findings, exercise is beneficial in maintaining the health of the mother and fetus, and pregnant women, like non-pregnant women, can exercise and enjoy its health benefits.

    Keywords: Exercise, Pregnancy, Exercise Recommendations, Physical activity, Maternal Outcomes
  • MohammadAli Hamidavi, Fariba Nazari* Pages 137-148
    Introduction

    The aim of this study was to identify and rank the factors affecting the acceptance of the hospital information system by network analysis process in the hospital.

    Materials and Methods

    The method of this study was descriptive-exploratory. The statistical population included all nurses (500 people) and IT staff (7 people) of Golestan Hospital in Ahvaz (Iran) that 217 nurses were selected by simple random sampling and all IT staff (7 people) were selected. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed. Cronbach's alpha method was used to determine its reliability, the values ​​of which were estimated to be 0.793 and 0.819 for the first and second stages. In this study, descriptive and inferential statistics were used to analyze the data with the help of software and expert Choice.

    Results

    Based on the Delphi technique, 4 factors and 15 sub-factors were identified. The results of network analysis process showed that in terms of the importance of technology, human, organizational and environmental factors were ranked first to fourth, respectively.

    Conclusion

    According to the results of this study, the decision model obtained from identifying and ranking the factors affecting the acceptance of the hospital information system by the network analysis process in Ahvaz Golestan Hospital can be used to improve and upgrade the hospital.

    Keywords: Hospital Information System, Network Analysis Process, Hospital
  • Mostafa Sepehrian, Mehrdad Anbarian*, Hassan Khotanlou, Behrouz Hajilou Pages 149-158
    Introduction

    The study of muscle synergy is a new way to evaluate the functioning of the human body's control system. Different mathematical methods are used to extract muscle synergies from electromyographic data, and this factor can cause different outputs in muscle synergies. Therefore, the aim of this study was to investigate muscle synergies using four different synergy extraction methods while running.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study, 12 male novice runners participated. Electromyography activity of rectus femoris, vastus medialis, vastus lateralis, biceps femoris, semitendinosus, medial gastrocnemius, soleus and tibialis anterior were recorded during running on treadmill. In order to extract muscle synergy, the methods of non-negative matrix analysis algorithm, absolute value of principal component analysis, independent component analysis and factor analysis were used. Pearson correlation method was used to measure the similarity of the extracted patterns and ANOVA Repeated Measures were used to compare the relative weight of muscles (P <0.05).

    Results

    Patterns of muscle synergy using different extraction methods showed low to high similarity. Muscle synergy activation time and synergy peak points were different. The relative weights of internal, external, and twin broad muscles were significantly different (P <0.05). Four muscle synergies were obtained from electromyographic data by inclusion of variance.

    Conclusion

    According to the results of this study, it was observed that different methods in extracting muscle synergy can have a great impact on the number of synergies extracted, the pattern of synergies and the relative weight of muscles, the time of activation of synergies and peak synergy and thus cause different interpretations in studies.

    Keywords: Muscle Synergy, Electromyography, Running
  • Behnam Movahed, Ghane Mardani, Zana Ramezani, Leila Azizkhani*, Maryam Zamani, Sasan Navkhasi Pages 159-167
    Introduction

    Pain is one of the most common problems of patients referring to the emergency department, and its effective control is a main issue. The aim of this study was to evaluate the mean pain scores following the administration of various analgesics in patients referred to the emergency department.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was performed on patients referred to the emergency department of Besat Hospital in Sanandaj in 2017. Analgesic drugs were included of acetaminophen, fentanyl, morphine sulfate, ketorolac, and methadone. Patients' pain intensity was assessed by a 10-point scoring system before and after analgesia therapy. Data were analyzed using IBM SPSS Statistics 22.0 software using one-way analysis of variance, repeated measures analysis of variance and analysis of covariance.

    Results

    A total of 388 patients were included in the study, of which 62.4% (242) were male and 37.6% (146) were female. The mean age of the subjects was 37.4 years. Acetaminophen (39.7%, n = 154) was the most common pain reliever and methadone (2.1%, n = 8) was the lowest one. The results of one-way analysis of variance demonstrated that, the mean pain intensity at the beginning and after 15 minutes was significantly different between drugs (P=0.001), but the results of analysis of covariance showed that the relationship between different pain relievers were not different significantly in short-time follow-up.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the initial pain intensity is an effective factor that could be the main determinant factor. Therefore, interpreting the reduction in pain intensity and the difference in the amount of this reduction based on the type of medication received and without considering the initial pain intensity is not a correct concept. 

    Keywords: Analgesic, Pain, Emergency
  • Mohammad Torkaman, Esmat Davoudi-Monfared*, Amirhosein Rezvani Pages 168-175
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the causes and mortality rate of neonates admitted to the neonatal intensive care unit of Baqiyatallah Hospital from 2015 to 2020.

    Materials and Methods

    This study was a retrospective longitudinal study. The statistical population of this study was all neonates admitted to the neonatal intensive care unit of Baqiyatallah Hospital in 2015-2020. Data were collected through a review of neonatal records and records using a researcher-made checklist that included demographic information, length of hospital stay, cause of death (asphyxia, sepsis, congenital anomalies, etc.). SPSS software version 25 was used to analyze the results.

    Results

    The results showed that the NMR rate was equal to 4.4 patients per 1000 live births (total cases admitted to NICU 2689 people) and the highest NMR was related to 2016 (6.9 per 1000 live births). 58.5% of infant deaths were girls. The most common causes of neonatal mortality were respiratory distress syndrome with 41.5%, pneumothorax with 12.3%, sepsis with 4.6% and asphyxia with 4.6%. The most common diagnoses in neonates were pre-Machuriti hospitalization with 58.5%, respiratory distress syndrome with 13.8%, and intrauterine growth restriction with 9.2%. The most common maternal risk factors were multiple births with 18.5% and premature rupture of the bladder with 10.8%.

    Conclusion

    The infant mortality rate in this hospital is at a desirable level compared to the national, regional and global average. The most common causes of neonatal mortality in this hospital are respiratory distress syndrome, pneumothorax, sepsis and asphyxia, respectively, and similar to others.

    Keywords: Intensive Care Unit, Mortality, Neonates