فهرست مطالب

هوش محاسباتی در مهندسی برق - سال سیزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

فصلنامه هوش محاسباتی در مهندسی برق
سال سیزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا رضائی* صفحات 1-12
    انتخاب مدل ریاضی حرکت چشم تاثیر مهمی در تحقیقات علمی داشته است. این پژوهش در ادامه این تحقیقات به مدلسازی یک بازوی رباتیک کنترلی انجام شد که با تعقیب حرکت چشم انسان طراحی می شود؛ به طوری که در ابتدا ساختار چشم انسان به طور کامل، بررسی و سپس با بررسی مدل های پیشین یک مدل، معادل یک ربات دو درجه آزادی برای آن ارایه می شود. در ادامه با طراحی و شبیه سازی یک کنترل کننده بهینه مربع خطی روی سیستم مدنظر نتیجه آن به مدلسازی ربات چشم یک کنترل کننده به منظور ردیابی برای سیستم مدنظر می انجامد که با شبیه سازی این کنترل کننده نتایج آن نشان داده می شود. در این مقاله، نحوه طراحی کنترل کننده فازی برای سیستم مدنظر با ارایه نتایج شبیه سازی حاصل از آن تشریح می شود. درنهایت، عملکرد دو روش کنترل در حضور شرایط اولیه غیر صفر، حرکت های سریع چشم و حضور عدم قطعیت در مدل سازی سیستم مقایسه می شوند. نتایج شبیه سازی نشان می دهند باوجود کنترل سیستم توسط هر دو روش کنترل ارایه شده، روش کنترل فازی عملکرد مناسب تری برای تعقیب حرکت های سریع چشم دارد. این روش با استفاده از رفتار کیفی سیستم به جای مدل ریاضی دقیق آن نسبت به عدم قطعیت های مدل سازی مقاوم است. همچنین، با توجه به حجم کوچک تر شبیه سازی ورودی های کنترلی در کنترل کننده فازی، این مهم سبب کاهش هزینه ها با استفاده از این کنترل کننده خواهد شد.
    کلیدواژگان: EOG، کنترل فازی، کنترل LQR، مدلسازی حرکت چشم، پارامتر کنترل حرکت چشم
  • بهزاد مرادی، عباس کارگر*، سید علی نبوی نیاکی، سید یاسر درخشنده صفحات 13-23

    با مرور سابقه تحقیق مسیله پخش بار بهینه مقید به قید پایداری گذرا (TSCOPF) مشخص می شود هنگام استفاده از تکنیک ضرایب حساسیت توابع انرژی، تنها توان مکانیکی ورودی واحدها در ارزیابی پایداری گذرا مبنا قرار می گیرد و تغییرات ولتاژ ماشین ها در این ارزیابی ترتیب اثر نمی یابد. این مقاله با به کارگیری AC-OPF، احتساب اثر تغییرات ولتاژ ماشین ها در ارزیابی پایداری گذرا را مدنظر قرار می دهد. به منظور ارزیابی پایداری گذرا شاخص جدیدی از خانواده تکنیک های ترکیبی، پیشنهاد و نشان داده شد نرخ تغییرات شاخص پیشنهادی نسبت به متغیرهای تصمیم مسیله در بازه نسبتا طویلی خطی است. بدین ترتیب، به منظور کاهش بار محاسباتی حل مسیله از این ویژگی خطی در تعریف قید پایداری گذرا استفاده می شود. چارچوب پیشنهادی روی شبکه تست 39 باس New England پیاده شده است. مقایسه نتایج حاصل با پاسخ های سابقه تحقیق نشان می دهد علاوه بر پایدارسازی شبکه در برابر رخداد تحت بررسی، به کارگیری روش پیشنهادی، هزینه بهره برداری را از 68/61799 دلار بر ساعت به رقم 86/60927 دلار بر ساعت می رساند که صرفه جویی 41/1% در هزینه سوخت را به دست می دهد.

    کلیدواژگان: آنالیز حساسیت، پخش بار بهینه، پایداری گذرا، حد پایداری گذرای بهبودیافته
  • آیلار خوشه مهری، سعید نصرالهی بروجنی* صفحات 25-36
    پیوند جوزفسون متشکل از دو الکترود ابررسانا است که با یک اتصال ضعیف مانند یک لایه عایق نازک به هم متصل شده اند. پیوند جوزفسون به ازای پارامترهای مشخصی رفتار آشوبناک دارد که این رفتار در کاربردهای فرکانس بالا مطلوب نیست. در این مقاله، یک کنترل کننده پیش بین مبتنی بر الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان برای کنترل و سنکرون سازی پیوند جوزفسون ارایه شده است. در اینجا، از مدل غیرخطی پیوند جوزفسون و نیز از رویکرد سیستم اصلی - فرعی برای کنترل و سنکرون سازی استفاده شده است. برای این منظور، یک تابع هزینه مناسب برای کمینه سازی، متشکل از خطای ردیابی و سیگنال کنترل ارایه شده است. مسیله بهینه سازی دینامیکی تخمین سیگنال کنترل در افق محدود با استفاده از الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان حل شده است. عملکرد الگوریتم معرفی شده برای حالتی بررسی شده است که دو پیوند دارای شرایط اولیه و پارامترهای متفاوتی اند. برای بررسی همگرایی الگوریتم کنترل پیشنهادی برای سنکرون سازی پیوند شبیه سازی مونت کارلو انجام شده است. همچنین، آنالیز حساسیت نسبت به تغییرات تعداد مورچه ها و تعداد تکرار حلقه داخلی الگوریتم انجام شده است. نتایج نشان می دهند کنترل کننده نسبت به کاهش تعداد تکرار حلقه داخلی دارای حساسیت چشمگیری است.
    کلیدواژگان: الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان، پیوند جوزفسون، دینامیک آشوب، سنکرون سازی، کنترل پیش بین غیرخطی، شبیه سازی مونت کارلو
  • فرزاد حسین پناهی، فریدون حسین پناهی* صفحات 37-53

    پژوهشگران در سال های اخیر با افزایش دامنه آتش سوزی ها و به همراه آن تخریب گسترده محیط زیست و مناطق شهری پرتراکم، به به کارگیری راهکارهای سریع و موثر در مقابله با حریق، به ویژه براساس شبکه های حسگر بی سیم توجه ویژه ای داشته اند. درواقع، با تحلیل داده های آماری مختلف و طراحی یک مدل نوین از حسگرها، تجهیزات و تکنولوژی های هوشمند در یک شبکه حسگر آتشنشان می توان گام موثری در راستای کنترل آتش سوزی های مکرر در سطح گسترده و نیز کاهش خسارت های زیست محیطی آن برداشت. در مدل پیشنهادی، حسگرهای متحرک یا روبوت های اطفای حریق بر پایه الگوریتم یادگیری فازی - کیو و به کمک دو سیاست یادگیری کامل و جزیی در شبکه حسگر به محاصره آتش در عملیات اطفای حریق قادر خواهند بود. در این مدل، محدودیت های انرژی در حسگرهای متحرک نیز با طراحی مسیله بهینه انتخاب مد عملکرد و با فرض قابلیت برداشت انرژی های محیطی قبل از کنترل حرکت به سمت حریق در نظر گرفته شده اند که با محاسبه کران های بالا و پایین برای تعداد حسگرهای ثابت فعال در تصمیم گیری مشارکتی، میزان مطلوب احتمالات آشکارسازی و اعلام اشتباه حریق نیز تضمین شدنی است. نتایج شبیه سازی های کامپیوتری، موثربودن اعمال چنین راهکاری در انتخاب بهینه حسگرهای متحرک و همچنین تعیین مسیر حرکت در اطفای سریع حریق را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: شبکه های حسگر بی سیم، استراتژی هوشمند اطفای حریق، حسگرهای متحرک، آتش، بهینه سازی
  • مهدی نوشیار*، علی قاسمی مرزبالی صفحات 55-73

    در این مقاله، به مدل سازی بهینه دینامیکی توان و آلودگی در طول یک شبانه روز به عنوان یک چالش مهم در مهندسی پرداخته شده است. همچنین، در سیستم قدرت امروزی، انرژی های تجدیدپذیر، سهم انکارناپذیری را در تامین انرژی ارایه می کنند؛ ازاین رو، برای ایجاد یک مدل کارآمد، علاوه بر در نظر گرفتن توابع هزینه و آلودگی، مدل سازی احتمالاتی انرژی باد پیشنهاد شده است. اصولا چنین مسیله ای دارای محدودیت های متعددی است و به منظور سوق دادن آن به واقعیت، قیود عملی و غیرخطی مانند تعادل توان، نرخ شیب، مناطق ممنوعه، تابع هزینه ناصاف و محدودیت های تولید لحاظ شده اند. با توجه به اینکه این توابع ازنظر ماهیت با یکدیگر در تضادند، برای حل این مسیله، الگوریتم چندهدفه کلونی جستجوی ویروس مبتنی بر تیوری پارتو ارایه شده است. برای بهبود عملکرد الگوریتم جستجوی کلونی ویروس از نظریه آشوب بهره گرفته شده است که ضعف الگوریتم استاندارد، یعنی سرعت همگرایی و افزایش تعداد تکرار اجرای الگوریتم را برای رسیدن به جواب بهینه برطرف می کند. تیوری آشوب به ماهیت سیستم های پیچیده با رفتار پیش بینی ناپذیر و الگوبرداری با استفاده از توابع یا ارتباط رفتار آشفته برای الگوریتم به یک پارامتر اشاره دارد. با استفاده از ویژگی های تصادفی و پیمایشی سیستم های آشفته، استراتژی آشوب می تواند کیفیت توزیع جمعیت را در فضای جستجو بهبود دهد و کارایی همگرایی الگوریتم را ارتقا بخشید. همچنین، برای انتخاب بهترین جواب از بین مجموعه جواب ها از تابع تصمیم گیری فازی استفاده شده است. مدل و روش پیشنهادی روی سیستم های مختلف، اعمال و در مواردی با سایر روش های موجود در مقالات مقایسه شده است. نتایج نشان از بهبود عملکرد الگوریتم پیشنهادی دارد. همچنین، نتایج نشان دادند حضور منابع تجدیدپذیر کاهش هزینه ها، تولید و درنتیجه، افزایش امنیت شبکه را به همراه داشته است.

    کلیدواژگان: مدل سازی احتمالاتی توان باد، پخش دینامیکی توان و آلودگی، الگوریتم کلونی ویروس، بهینه سازی چندهدفه، قیود غیرخطی
  • مهدی جاماسب خلاری، ولی درهمی*، مهدی یزدیان دهکردی صفحات 75-85

    مدل های مولد سعی می کنند توزیع احتمالی که مشابه با توزیع داده های دیده شده باشد را به دست آورند. برای این کار دو راه حل در سال های اخیر ارایه شده است؛ یکی کمینه کردن واگرایی (فاصله) بین دو توزیع ازطریق بیشینه کردن باند پایین تغییراتی و دیگری کاهش ضمنی فاصله بین دو توزیع ازطریق فرآیندهای تخاصمی. یکی از مشکلات موجود در شبکه های تخاصمی مولد، فروافتادگی حالت است. فروافتادگی حالت به موضوعی گفته می شود که مدل مولد به ازای مقادیر ورودی متفاوت و پراکنده، نمونه های با پراکندگی کم یا حتی نمونه های مشابه به هم تولید می کند. این مقاله با ارایه روشی با عنوان شبکه های مولد تخاصمی تغییراتی سعی در مقابله با فروافتادگی حالت و همچنین، تولید داده های طبیعی تر دارد. این روش با استفاده از خودرمزگذارهای تغییراتی، شبکه های تخاصمی مولد را مقدار دهی اولیه می کند. به بیان دیگر، علاوه بر اینکه باند پایین تغییراتی را بیشینه می کند، فاصله بین دو توزیع را به صورت ضمنی کاهش می دهد. نتایج تجربی نشان می دهند این روش توانسته است بهتر از روش های موجود با مشکل فروافتادگی حالت مقابله کند. همچنین، در تحلیل کیفی براساس نظرسنجی از 136 فرد در رابطه با واقعی بودن تصاویر تولیدشده نشان داده شد روش پیشنهادی تصاویر مشابه تری به واقعیت نسبت به روش پایه تولید کرده است.

    کلیدواژگان: استنباط تغییراتی، شبکه های تخاصمی مولد، فروافتادگی حالت، یادگیری ماشینی، یادگیری عمیق
  • سیف الله سلیمانی*، روح الله جوادپور بروجنی صفحات 87-99

    با رشد شبکه های اجتماعی، این شبکه ها هر روز بزرگ و بزرگ تر می شوند و تحلیل آنها به مراتب پیچید ه تر می شود. برای سادگی تحلیل شبکه های اجتماعی می توان آنها را به مجموعه ای از اجتماعات مختلف تقسیم کرد. این کار، تحلیلگران و کارشناسان را در درک رفتار و عملکرد اینگونه شبکه ها یاری می دهد. روش های مختلفی برای تشخیص اجتماعات در شبکه ها ارایه شده اند. بیشینه سازی ماژولاریتی، یکی از روش های مدرن و مناسب برای تشخیص اجتماع است. بیشینه سازی ماژولاریتی یک مسیله NP-hard است؛ به این معنی که هیچ الگوریتم چندجمله ای برای حل این مسیله وجود ندارد؛ مگر اینکه P=NP باشد. یک دسته از روش ها برای حل اینگونه مسایل، الگوریتم های تقریب است. شناسایی گره های پرنفوذ، کاربردهای زیادی در شبکه های اجتماعی دارد. این روش می تواند برای تشخیص اجتماع نیز به کار رود. در این مقاله، الگوریتم های تقریبی برای بیشینه سازی ماژولاریتی براساس شناسایی گره های پرنفوذ و دامنه نفوذشان پیشنهاد می شود. همچنین، از مفاهیم شبکه های مستقل از مقیاس برای اثبات نرخ تقریب استفاده می شود. آزمایش ها روی شبکه های واقعی نشان می دهند الگوریتم پیشنهادی قابل رقابت با روش های مدرن تشخیص اجتماع است.

    کلیدواژگان: الگوریتم تقریب، تشخیص اجتماع، چارچوب نمونه گیری نفوذ معکوس (RIS)، شبکه های اجتماعی، گره های پرنفوذ، ماژولاریتی
  • احمد نیکوبخت*، اسماعیل محبوبی مقدم صفحات 101-116
    در شبکه های انتقال امروزی، خروج ناگهانی برخی از واحدهای تولیدی (GUs) از چرخه تولید، بسیار خطرآفرین برای بهره بردار سیستم قدرت است. همچنین، واحدهای تولیدات پراکنده در شبکه توزیع یا DNs با داشتن قابلیت واکنش سریع می توانند جایگزین نسبتا مناسبی برای GUs خارج شده باشند. بر اساس این، همکاری بین TN و DN امری ضروری است؛ اما حل مسیله همکاری TN و DN بدون در نظر گرفتن پخش بار بهینه متناوب و حفظ امنیت تبادل اطلاعات بین دو بهره بردار شبکه، امری غیر ممکن است؛ به همین دلیل، در این مقاله، یک مدل خطی شده برای پخش بار بهینه متناوب برای هر دو شبکه ارایه شده است. همچنین، برای حل مسیله همکاری بین دو بهره بردار شبکه یک روش حل موثر غیر متمرکز ارایه شده که در آن امنیت تبادل اطلاعات حفظ شده است. در این مقاله، برای پیاده سازی شبیه سازی مسیله پیشنهادی از دو TN استاندار 30 و 118 شینه IEEE و دو شبکه استاندار توزیع 33 و 69 شینه  IEEEاستفاده شده است. نتایج شبیه سازی مزیت و کارایی روش مسیله بهینه سازی و روش حل پیشنهادی نشان می دهند.
    کلیدواژگان: روش های غیر متمرکز، پخش بار بهینه خطی متناوب، ادغام شبکه انتقال و توزیع، پخش بار جریان متناوب خطی، بهره برداری غیر متمرکز استوار
|
  • Alireza Rezaee * Pages 1-12
    The choice of a mathematical model of eye movement has had a significant impact on scientific research. This research resulted in a controlling robotic arm that could follow the movement of the human eye and thoroughly examine the structure of the human eye. Exploring the previous models, a model equivalent to a robot with two degrees of freedom is presented. Then, by designing and simulating an optimal linear square controller on the desired system, we could model an eye robot. The purpose of tracking is to target the system, which is shown by simulating this controller. This paper describes how to design a fuzzy controller for the system by presenting the simulation results. Finally, the performance of the two control methods in non-zero initial conditions, rapid eye movements, and uncertainty in the model system constructions are compared. The simulation results show that despite the system control provided by both control methods, the fuzzy control method has a better performance for tracking fast eye movements. This method is resistant to modeling uncertainties by using the qualitative behavior of the system instead of its exact mathematical model. Also, the smaller volume of simulation of control inputs in the fuzzy controller will significantly reduce costs by using this controller.
    Keywords: EEG, Fuzzy Control, LQR control, modeling eye movement, eye movement control parameter
  • Behzad Moradi, Abbas Kargar *, Seyed Ali Nabavi Niaki, Seyed Yaser Derakhshandeh Pages 13-23

    The review of the literature survey of transient stability constrained optimal power flow (TSCOPF) shows that only mechanical input power is used as a key parameter in the energy sensitivity approaches while generator’s voltage changes are not considered. Using AC-OPF, this paper considers the effect of generator voltage changes in the calculation of energy sensitivity. To evaluate the transient stability, a new index from the family of corrected hybrid techniques is proposed and applied. It is shown that the change of the proposed index against the mentioned key parameters is linear. Thus, to reduce the computational burden of the approach, this linear property is considered to define the transient stability constraint. The proposed framework is implemented on the New England 39-bus test network. A comparison of the obtained results with those in the literature survey shows that using the proposed approach, the operation cost is decreased from 61799.68 ($/h) to 60927.86 ($/h) which achieves 1.41% saving in the fuel cost while securing the network against considered contingency.

    Keywords: sensitivity analysis, Optimal Power Flow, Transients Stability, Improved Transient Stability Margin
  • Aylar Khooshehmehri, Saeed Nasrollahi * Pages 25-36
    The Josephson junction is a device consisting of two superconducting electrodes connected by a weak junction such as a thin insulation coating. The Josephson junction has chaotic behavior parameters not desirable in high-frequency applications. In this paper, a model predictive control approach based on an ant colony optimization algorithm is proposed to synchronize two Josephson junction models with different parameters. Here, the Josephson junction is described with a nonlinear model, and the synchronization is obtained using the slave–master technique. For this purpose, an appropriate objective function is defined to assess the particles within the state space. This objective function minimizes simultaneously the tracking error, control effort, and control smoothness. The dynamic optimization problem is solved using an ant colony optimization algorithm. Numerical simulations are conducted to assess the efficiency of the proposed algorithm. Also, a Monte Carlo evaluation is achieved to compute the statistic performance of the suggested controller. In addition, sensitivity analysis to changes in the number of ants and the number of iteration of the inner loop of the algorithm was performed. The results show that the controller is significantly sensitive to reducing the number of iteration of the inner loop.
    Keywords: Ant colony optimization, Josephson junction, Chaos dynamic, Synchronization, Nonlinear model predictive control, Monte Carlo simulation
  • Farzad H. Panahi, Fereidoun H. Panahi * Pages 37-53

    With the increased scope of fires and the widespread destruction of the environment and densely populated urban areas in recent years, researchers have investigated the adoption of rapid and effective firefighting solutions, particularly those based on wireless sensor networks (WSNs). In fact, by evaluating various statistical data and developing a new model of sensors, equipment, and intelligent technologies in a fire sensor network, an effective step toward controlling frequent fires on a wide scale and reducing environmental damage can be taken. In the proposed model, the mobile sensors or firefighting robots based on a fuzzy Q-learning (FQL) algorithm and using two learning strategies in the sensor network, namely partial and perfect, could be used to  surround fire in firefighting operations. We also formulate a sensor mode selection strategy as an optimization problem to maximize the lifetime of the energy harvesting-enabled WSN. Furthermore, we determine optimal upper and lower bounds for the number of active sensors in the fire detection system, guaranteeing that the target detection and false alarm probabilities are achieved. Computer simulations show that using such a solution in the optimal selection of moving sensors and determining the moving trajectory in rapid firefighting is effective.

    Keywords: Wireless Sensor Networks, Intelligent Firefighting Strategy, Mobile Sensors, fire, Optimization
  • Mahdi Nooshyar *, Ali Ghasemi Marzbali Pages 55-73

    This paper deals with the dynamic economic and emission dispatch during a day as an important challenge in engineering. On the other hand, renewable energy provides an undeniable contribution to the energy supply. Therefore, to create an efficient model, the probability wind energy models have been proposed. In principle, this problem has several limitations and to bring it to reality, practical and nonlinear constraints such as power balance, ramp rate, prohibited zone, non-smooth cost function, and production constraints have been considered. Since these functions i.e. emission, cost, and wind models are conflicting in nature, to solve this problem, a multi-objective virus colony search algorithm (VCS) based on Pareto theory has been proposed. To improve the performance of the virus colony search algorithm, the chaos theory has been employed that eliminates the weakness of the standard algorithm, ie the speed of convergence and increased number of iterations of the algorithm to achieve the optimal solution. Chaos theory refers to the nature of complex systems with unpredictable behavior. Using the stochastic properties of chaos system, Chaos theory can improve the quality of population distribution in search space and enhance algorithm convergence function. The fuzzy decision function is also used to select the best solution from the set of solutions. The proposed model and method are applied to different systems and in some cases are compared with other methods in the articles. The results show an improvement in the performance of the proposed algorithm. The results also show that the presence of renewable resources has reduced production costs and thus increased network security.

    Keywords: probability model of wind power, dynamic economic, emission dispatch, virus colony search, Multi-Objective Optimization, nonlinear constraints
  • Mehdi Jamaseb Khollari, Vali Derhami *, Mehdi Yazdian Dehkordi Pages 75-85

    Generative models try to obtain a probability distribution that is similar to that of observed data. Two different solutions have been proposed in this regard in recent years: one is to minimize the divergence (distance) between the two distributions by maximizing the variational lower bound, and the other is to implicitly reduce the distance between the two distributions through adversarial processes. One of the problems in generative adversarial networks (GANs) is the mode collapse. Mode collapse is a phenomenon in which, for various inputs, the generative model generates low variety or similar images. This paper tries to provide a solution to the mode collapse problem proposing a novel method called variational generative adversarial networks (VGANs). This method exploits variational autoencoders to initialize GANs. In other words, in addition to maximizing the variational lower bound, it also implicitly reduces the distance between the two distributions. Experimental results show that this method can deal with the mode collapse problem better than the state-of-the-art. Moreover, in the qualitative analysis, according to a survey of 136 people on the authenticity of the generated images, the proposed method can generate images more similar to real ones.

    Keywords: Deep Learning, Generative Adversarial Networks, Machine Learning, Variational Inference, Mode Collapse
  • Seyfollah Soleimani *, Rouhollah Javadpour Boroujeni Pages 87-99

    As social networks grow, they become more and more complex and analyzing them becomes complicated. One way to reduce this complexity is to divide the network into subnets, which are also called communities. Dividing social networks into desirable communities can help the analysts and experts to understand the behavior and function of the networks. Community detection in networks is a challenging topic in network science and various methods have been proposed for that. Modularity maximization is one of the state-of-the-art methods suggested for community detection. Modularity maximization is an NP-hard problem meaning that no polynomial-time algorithm exists that could solve the problem optimally unless P=NP. One group of approaches that could solve such problems is the approximate algorithms. Identifying the influential nodes has many important applications in social networks. This technique could also be used in community detection. To maximize the modularity, in this paper, we propose approximate algorithms based on identifying the influential nodes and their influence domain. We used the concept of scale-free networks to prove the approximate factor. Experiments on real-world networks show that the proposed algorithm can compete with the state-of-the-art methods of community detection algorithms.

    Keywords: Approximate algorithm, Community detection, Reverse Influence Sampling (RIS) Framework, social networks, Influential nodes, Modularity
  • Ahmad Nikoobakht *, Esmaeil Mahboubi-Moghaddam Pages 101-116
    In today's transmission networks (TNs), the sudden failure of some generation units (GUs) from the generation cycle can cause some problems such as the imbalance between generation and demand-side (consumption) leading to increasing the cost of operating the power system. On the other hand, distributed generators (DGs) in distribution networks (DNs) can be a relatively good alternative to-the-disconnected GUs with their ability to react quickly. Therefore, robust cooperation-for integrated TN&DN is essential. However, it is impossible to solve the cooperation of TN&DN problem without considering the AC optimal power flow (ACOPF), the operators' independence, and the information privacy. Thus, in this paper, a linearized ACOPF model for the robust cooperation of TN&DN problem is presented along with an efficient hierarchical decentralized solution method to solve the robust cooperation of integrated TN&DN in which the information-privacy-is-maintained-for both network operators. In this paper, the numerical simulations are analyzed for standard IEEE 30/118-bus transmission and IEEE 33/69-bus distribution networks. Finally, the paper validates through simulations the accuracy and computational-efficiency-of the proposed robust optimization problem and hierarchical decentralized method.
    Keywords: Decentralized Method, Linear AC optimal power flow, integrated transmission networks, distribution networks, Robust decentralized operation