فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 81، بهار 1401)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 81، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/18
  • تعداد عناوین: 14
|
  • افشین اروجی، سید صدرالدین شجاع الدین، امیر لطافت کار، امیرعلی جعفرنژادگرو* صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    شواهد علمی مربوط به اثربخشی توانبخشی بر فعالیت الکترومیوگرافی عضلات تنه محدود است. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرینات الگوی حرکتی بر فرکانس عضلات منتخب تنه در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی حین فرود تک پا انجام شد.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی 28 بیمار با کمردرد مزمن غیراختصاصی به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و گروه کنترل قرار گرفتند. گروه کنترل هیچگونه درمانی را دریافت نکرد. گروه مداخله درمان را به صورت انجام تمرینات الگوی حرکتی اجرا نمودند. آزمودنی ها فرود آمدن از ارتفاع 30 سانتی متری را انجام دادند. فعالیت عضلانی تنه با استفاده از سیستم الکترومایوگرافی 8 کاناله بررسی شد. ارزیابی ها در پیش آزمون و بعد از شش هفته به انجام رسید.

    یافته ها

    طیف فرکانس عضلات رکتوس ابدومینس راست و ارکتور اسپاین کمری راست در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل پایین تر بود (P<0.05). در سایر عضلات تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     احتمالا تمرینات الگوی حرکتی می تواند به بهبود طیف فرکانس عضلات منتخب تنه حین فرود تک پا منجر گردد.

    کلیدواژگان: توانبخشی، حرکت، کمردرد
  • حانیه صادقی شیرسوار، معصومه حبیبیان*، سقا فرج تبار بهرستاق صفحات 10-18
    زمینه و هدف

    کمبود ویتامین D و فقر حرکتی از جمله عوامل مربوط به افزایش التهاب و استرس اکسایشی در شرایط چاقی هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثر یک دوره تمرین پیلاتس همراه با ویتامین D بر سطح پروتیین جاذب شیمیایی مونوسیت -1 (MDP-1) و فعالیت سوپراکسیددیسموتاز (SOD) در مردان دارای اضافه وزن انجام شد.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی یک سویه کور 56 مرد دارای اضافه وزن به طور تصادفی در گروه های کنترل، تمرین پیلاتس، ویتامین D و ترکیبی قرار گرفتند. تمرینات پیلاتس 8 هفته با شدت 75-50 درصد ضربان قلب ذخیره و 3 جلسه در هفته انجام شد. گروه های ویتامین D و ترکیبی به طور هفتگی 50000 واحد ویتامین D دریافت نمودند. سطح MCP-1 و فعالیت SOD قبل و پس از مداخله سنجیده شد.

    یافته ها

     وضعیت ویتامین D در تمام آزمودنی ها پایین تر از نرمال بود. مقادیر MCP-1 در گروه های تمرین پیلاتس، ویتامینD و ترکیبی بعد از 8 هفته کاهش و فعالیت SOD افزایش آماری معنی داری یافت (P<0.05)؛ اما مداخله ترکیبی تاثیر قوی تری در تعدیل مقادیر MCP-1 و فعالیت SOD در مقایسه با دو مداخله دیگر داشت (P<0.05). همچنین اثر تمرینات پیلاتس بر افزایش فعالیت SOD بیشتر از مصرف ویتامینD بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد تمرین پیلاتس و مصرف ویتامین D می توانند اثرات حمایتی خود را در افراد اضافه وزن با سطح پایین ویتامینD، به واسطه افزایش فعالیت SOD و کاهش شاخص التهابی MCP-1 اعمال نمایند. اگرچه این اثرات با مداخله ترکیبی توسعه یافت؛ ولی تمرینات پیلاتس با افزایش بیشتری در افزایش سطح آنتی اکسیدانی نسبت به ویتامین D همراه بود.

    کلیدواژگان: کموکاین CCL2، اضافه وزن، تمرین ورزشی، سوپراکسیددیسموتاز، ویتامین D
  • سیده ماهرخ علینقی مداح*، پیمان اصغری، امیرحسین محمدشفیعی، فاطمه مهرآور، محمد آریایی صفحات 19-25
    زمینه و هدف

    پروپوفول یکی از رایج ترین داروهای مورد استفاده در بیهوشی بوده و درد هنگام تزریق از عوارض جانبی این دارو است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر لیدوکایین، منیزیوم سولفات و کتامین در کاهش درد ناشی از تزریق وریدی پروپوفول در بیماران تحت عمل جراحی انجام شد.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی دوسویه کور 80 بیمار 18 تا 65 ساله به صورت تصادفی در 4 گروه 20 نفری لیدوکایین، کتامین، منیزیوم سولفات و نرمال سالین قرار گرفتند. برای ارزیابی درد از معیارAmbesh Score  استفاده شد. تغییرات همودینامیک گروه های مورد مطالعه در دقایق 1 و 3 و 5 ارزیابی شد.

    یافته ها

    بیماران در گروه های لیدوکایین، کتامین و منیزیم سولفات به ترتیب با مقادیر 75 درصد، 70 درصد و 55 درصد در مقایسه با گروه نرمال سالین (25 درصد) پس از تزریق پروپوفول، احساس درد نداشتند (P<0.05). میانگین روند زمانی فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک و متوسط فشار خون شریانی بین گروه های مورد مطالعه از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

     استفاده از داروهای لیدوکایین یا کتامین در زمان تزریق پروپوفول می تواند در کاهش درد هنگام تزریق پروپوفول موثر باشد.

    کلیدواژگان: پروپوفول، لیدوکائین، منیزیم سولفات، کتامین، درد، بیهوشی عمومی
  • مهدیه کلبادی نژاد، جوانشیر اسدی*، مهدی پوراصغرعربی، مهرداد آقایی صفحات 26-34
    زمینه و هدف

    سندرم فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن همراه با درد گسترده اسکلتی عضلانی است که در درجه اول زنان را مبتلا می کند و بر بسیاری از ابعاد زندگی روانشناختی و اجتماعی فرد تاثیر منفی می گذارد. درمان شناختی رفتاری احساسات ناکارآمد و رفتارها، فرآیندها و مضامین شناختی ناسازگارانه را به روش های نظام مند بررسی می کند. هیپنوتراپی شناختی رفتاری ترکیب هیپنوتراپی با روش ها و مفاهیم درمان شناختی رفتاری است. این مطالعه به منظور مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری با هیپنوتراپی شناختی رفتاری بر رضایت جنسی زنان مبتلا به سندروم فیبرومیالژیا انجام شد.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی روی 9 زن مبتلا به سندرم فیبرومیالژیا مراجعه کننده به کلینیک جامع فوق تخصصی روماتولوژی در شهر گرگان طی سال 1399 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در 3 گروه 3 نفری شامل گروه درمان شناختی رفتاری، گروه درمان شناختی رفتاری به همراه هیپنوتراپی و گروه کنترل قرار گرفتند. درمان های مورد استفاده به مدت 8 جلسه به تفکیک برای 2 گروه سه نفره در مرکز جامع پارس توان شهر گرگان اجرا شد. گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. برای ارزیابی رضایت جنسی بیماران از مقیاس چند بعدی رضایت جنسی زنان (Sexual Satisfaction Scale for Women: SSSW) روشن چسلی 1393 استفاده شد. نمره برش شاخص های پایا 1.96 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    رضایت جنسی در پس آزمون برای هر دو گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل، موثر ارزیابی شد (P<0.05)؛ اما درمان شناختی رفتاری به همراه هیپنوتراپی (59.38%) در مقایسه با درمان شناختی رفتاری (43.01%) اثربخشی بیشتری داشت و در پیگیری دو ماهه نیز اثربخشی را حفظ نمود (P<0.05). در تمامی مداخله های انجام شده شاخص های پایا در مرحله پیش آزمون و پس آزمون بیشتر از مقدار ملاک (1.96) بود.

    نتیجه گیری

     درمان هیپنوتراپی شناختی رفتاری بیش از درمان شناختی رفتاری باعث افزایش رضایت جنسی در زنان مبتلا به سندرم فیبرومیالژیا می گردد.

    کلیدواژگان: فیبرومیالژیا، درمان شناختی رفتاری، هیپنوتراپی، رضایت جنسی، زنان
  • ملیحه باقری، امین فرزانه حصاری*، هاجر عباس زاده صفحات 35-43
    زمینه و هدف

    اسفنگوزین 1-فسفات نقش مهمی در بیولوژی عضله اسکتی داشته و همچنین در هایپرتروفی و فعالسازی سلول های ماهواره ای درگیر است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر هشت هفته تمرین موازی با ترتیب متفاوت بر سطح اسفنگوزین 1-فسفات عضله اسکلتی تند و کند انقباض موش های صحرایی انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 180 تا 200 گرم به روش تصادفی به پنج شامل گروه های کنترل، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی - استقامتی و تمرین استقامتی - مقاومتی تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان به ارتفاع یک متر و بر اساس درصدی از آزمون اضافه بار (75 درصد وزن) در هفته اول شروع و اضافه شدن هفتگی 30 گرم، اجرا شد. تمرین استقامتی بر روی تردمیل و با شدت 12 متر در دقیقه و زمان 15 دقیقه در هفته اول شروع و به 30 متر در دقیقه و زمان 60 دقیقه در هفته آخر رسید. در تمرین مقاومتی - استقامتی ابتدا تمرین مقاومتی و بعد از 5 دقیقه تمرین استقامتی و در تمرین استقامتی - مقاومتی برعکس آن اجرا شد. سطح پروتیین اسفنگوزین-1 فسفات در عضله تاکننده بلند انگشت پا (FHL) و عضله نعلی بررسی شد.

    یافته ها

    تمرین موازی استقامتی - مقاومتی، مقاومتی- استقامتی و تمرین مقاومتی در عضلات تند و کند انقباض منجر به افزایش آماری معنی دار سطح اسفنگوزین 1-فسفات نسبت به گروه کنترل شد (P<0.05). تفاوت آماری معنی داری بین دو تمرین موازی با ترتیب متفاوت مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد که ترتیب اجرای فعالیت در تمرین موازی منجر به پاسخ متفاوت در سطح اسفنگوزین 1-فسفات عضلات تند و کند انقباض موش های صحرایی نمی شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی، عضله اسکلتی، اسفنگولیپید، عضله کند انقباض، عضله تند انقباض
  • سورن والافر، عیدی علیجانی*، فریبا آقایی، مهسا محسن زاده صفحات 44-52
    زمینه و هدف

    دیابت نوع یک در گروه بیماران خود ایمنی و التهابی شیوع بالایی دارد. فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α) و اینترلوکین-10 (IL10) نقش مهمی در تنظیم تعاملات پیچیده بین سلول های بتاپانکراس و سلول های ایمنی در ایجاد دیابت نوع یک (Type 1 Diabetes: T1D) دارند. این مطالعه به منظور تعیین اثر همزمان تمرین مقاومتی و تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال بر سطح گلوکز خون و بیان پروتیین فاکتورهای پیش التهابی TNF-α و IL-10 در بافت عضلانی موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی 36 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن تقریبی 20±200گرم و سن شش هفته به صورت تصادفی به شش گروه شش تایی تقسیم شدند. القای دیابت نوع یک به وسیله تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (STZ) به میزان 45 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن انجام شد. گروه ها شامل گروه دیابت + تزریق سلول های بنیادی + تمرین مقاومتی، گروه دیابت + تمرین مقاومتی، گروه دیابت + تزریق سلول های بنیادی، گروه دیابتی کنترل برای کنترل گذر زمان و گروه های سالم پایه و دیابتی پایه برای پیش فرض ها بودند. تمرینات به مدت 17جلسه تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان با وزنه فزاینده سه روز در هفته در شرایط یکسان آزمایشگاهی انجام شد. کشت سلول های اجدادی اندوتلیال از طریق اسپیره کردن مغز استخوان فمور و انجام مراحل کشت و سپس تزریق به داخل ورید دمی صورت گرفت. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین سطح گلوکز خون به روش الایزا و میزان بیان پروتیین TNFα و IL-10 در بافت عضله به روش وسترن بلات ارزیابی شد.

    یافته ها

     تزریق سلول های بنیادی اندوتلیال، تمرینات مقاومتی و تمرینات مقاومتی همراه با تزریق همزمان سلول های بنیادی اندوتلیال در مقایسه با گروه کنترل منجر به افزایش معنی دار میزان فاکتور ضدالتهابی IL-10 در بافت عضله اسکلتی موش های دیابتی گردید (P<0.05). تمرین مقاومتی همراه با تزریق همزمان سلول های بنیادی اندوتلیال، نسبت به تزریق سلول های بنیادی و تمرین مقاومتی هر کدام به تنهایی منجر به افزایش معنی دار بیان فاکتور ضدالتهاب IL-10 و کاهش آماری معنی دار گلوکز در بافت عضله اسکلتی موش های دیابتی گردید (P<0.05).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد 17 جلسه تمرین مقاومتی باعث کاهش سطح گلوکز خون و بهبود شرایط التهابی در پاسخ به افزایش IL-10 و کاهش TNF-α در گروه موش های صحرایی دیابتی با تمرین مقاومتی و همزمان تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال می گردد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، سلول های اجدادی اندوتلیال، دیابت، گلوکز خون، TNF-α، IL-10
  • میلاد پیران حمل آبادی، امیرعلی جعفرنژادگرو* صفحات 53-59
    زمینه و هدف

    کمر درد یک بیماری ارتوپدی شایع است که تا حدود 80 درصد از جمعیت جامعه را در برخی از مراحل زندگی درگیر می کند. یکی از ابزارهای مورد استفاده برای کاهش درد بریس است. ارتباط بین استفاده از بریس و پارامترهای راه رفتن در افراد مبتلا به کمردرد به خوبی شناخته نشده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر دو بریس ساده و سنسوردار توراکولامبوساکرال بر سینتیک راه رفتن بیماران مبتلا به کمردرد انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه شبه تجربی روی 15 زن و مرد مبتلا به کمردرد در آزمایشگاه بیومکانیک مرکز سلامت و تندرستی دانشگاه محقق اردبیلی طی تابستان 1399 انجام شد. هر یک از شرکت کنندگان راه رفتن در سه شرایط بدون بریس، با بریس سنسوردار و با بریس ساده را انجام دادند. نیروهای واکنش زمینی حین راه رفتن توسط دستگاه صفحه نیرو ثبت و مقایسه شدند.

    یافته ها

     میانگین سرعت راه رفتن در هنگام استفاده از سه حالت بدون بریس، بریس ساده و بریس سنسور دار تفاوت آماری معنی داری نداشت. همچنین بریس های ساده و دارای سنسور بر دامنه های نیروی عکس العمل زمین، زمان اوج گیری و مقادیر گشتاور آزاد اثر قابل توجهی نداشتند.

    نتیجه گیری

     بریس های ساده و سنسوردار توراکولومبوساکرال بر روی سینتیک راه رفتن بیماران مبتلا به کمردرد فاقد اثرند.

    کلیدواژگان: کمردرد، ناحیه کمری، بریس، نیروی عکس العمل زمین
  • حجیه بی بی رازقی نصرآباد*، میمنت حسینی چاووشی، محمدجلال عباسی شوازی صفحات 60-67
    زمینه و هدف

    ناباروری از جمله مسایلی است که بسیاری از جنبه های زندگی زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه به منظور تعیین شیوع ناباروری بر اساس سه تعریف پزشکی، اپیدمیولوژی و جمعیت شناسی و عوامل تعیین کننده آن در استان تهران انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 669 زن متاهل 15 تا 49 ساله طی سال 1396 در استان تهران انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و شیوع ناباروری تعیین گردید

    یافته ها

    درصد ناباروری بر اساس تعریف پزشکی 9.6% ، طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی 8.1% و مطابق تعریف جمعیت شناسی 5.8% تعیین شد. مطابق انتظار، ناباروری اولیه طبق هر سه تعریف پایین تر (2-4%) از ناباروری ثانویه (1.8-6.4%) بود. برخی از زوجین بعد از اولین حاملگی و تولد اولین فرزند نابارور شده اند. ناباروری با سن، سن در اولین ازدواج و پایگاه اقتصادی اجتماعی رابطه آماری معنی داری داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری

     ناباروری اولیه در استان تهران نسبتا پایین و ناباروری ثانویه بالا ارزیابی شد. تمرکز بر ناباروری طول عمر مقادیر بالاتری از ناباروری را نسبت به ناباروری فعلی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: شیوع، ناباروری، اپیدمیولوژی، جمعیت شناسی
  • لادن کیا لاشکی*، محمد خادملو، مهرنوش کوثریان، مریم زرین کمر، پژمان خسروی، پیمان بزازی صفحات 68-73
    زمینه و هدف

    آنمی فقر آهن منجر به کاهش ضریب هوشی و کاهش قدرت یادگیری و توانمندی های ذهنی و جسمی می شود. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت آهن یاری شیرخواران 6 تا 24 ماه تحت پوشش مراکز جامع سلامت شهرستان میاندرود در استان مازندران انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 400 شیرخوار 6 تا 24 ماهه تحت پوشش مراکز جامع سلامت شهرستان میاندرود در استان مازندران در ششماه دوم سال 1398 انجام شد. وضعیت مصرف قطره آهن و آگاهی مادران در این زمینه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سن شیرخواران 4.8±13.8 ماه و مادران 5.6±28.8 سال بود. مصرف قطره آهن در 274 مورد (68.5%) به صورت منظم، 106 مورد (26.5%) گاه به گاه بود و 20 مورد (5%) اصلا از قطره آهن مصرف نکرده بودند. نمره آگاهی مادران با نوع مصرف قطره آهن، صدک قد و سطح تحصیلات مادر ارتباط آماری معنی داری داشت (P<0.05). از علل مصرف نامنظم قطره آهن در شیرخواران بیشترین فراوانی مربوط به فراموشی (28.8%) ، استفراغ کودک (9.5%) و سیاه شدن دندان های کودک (9%) تعیین شدند.

    نتیجه گیری

    آگاهی مادران نسبت به مصرف قطره آهن خوب ارزیابی شد؛ اما مهم ترین موانع مصرف منظم قطره آهن توسط مادران شامل فراموشی، استفراغ کودک و سیاه شدن دندان های شیرخواران تعیین شدند.

    کلیدواژگان: فقر آهن، آگاهی، شیرخوار، ایران
  • لیلا کاشانی، فیروزه درخشانپور، مهسا الیاسی، نجمه شاهینی، سیده مریم هاشمی نسب* صفحات 74-79
    زمینه و هدف

    بیماری التهابی روده (Inflammatory Bowel Disease: IBD) یکی از اختلالات شایع گوارشی است که با عوامل روانی - اجتماعی در ارتباط است. IBD یک بیماری دستگاه گوارش با عود مزمن و با علت پاسخ ایمنی غیرکنترل شده است. درمانی قطعی برای IBD وجود نداشته و درمان بر اساس مدیریت پاسخ التهابی در طول عودها و حفظ بهبودی انجام می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی اختلالات اضطرابی و افسردگی بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده در استان گلستان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 117 بیمار (67 زن و 50 مرد) در محدوده سنی 17 تا 75 مبتلا به IBD ثبت شده در بانک IBD مرکز تحقیقات بالینی گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گرگان در سال 1396 انجام شد. تشخیص بیماری به روش آندوسکوپی معمولی، رادیولوژی و معیارهای بافتی انجام گردید. اطلاعات دموگرافیک شامل سن، جنس، قومیت و وضعیت تاهل، زمان تشخیص و مدت زمان شروع درمان ثبت شد. از مقیاس بیمارستانی اضطراب و افسردگی (Hospital Anxiety and Depression Scale: HADS) برای تعیین میزان افسردگی و اضطراب بیماران استفاده گردید.

    یافته ها

    کولیت اولسراتیو در 80.3% و کرون در 19.7% از بیماران مشاهده شد. میانگین نمره کل اضطراب در گروه کرون (نمره 9.43) به طور غیرمعنی داری بیشتر از گروه کولیت اولسراتیو (نمره 8.90) بود. نمره کل افسردگی در دو گروه تقریبا مشابه (نمره 7.65) و غیرمعنی دار بود. تنها بین تاهل و وضعیت اضطراب در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو ارتباط آماری معنی داری دیده شد (P<0.05). به طوری که وضعیت مرزی و مشکوک اضطراب در بیماران متاهل 42.4% و در بیماران مجرد 33.3% تعیین شد. وضعیت غیرنرمال اضطراب در متاهلین 31.8% بود و در بیماران مجرد دیده نشد. بین نمره کل اضطراب با نمره کل افسردگی در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو (ضریب همبستگی: 0.657، P<0.0001) و بیماران مبتلا به کرون (ضریب همبستگی: 0.644، P<0.001) همبستگی مثبت و معنی داری دیده شد. به طوری که در این بیماران با افزایش افسردگی، اضطراب بیشتر شده است. 29.8% از بیماران مبتلا به کولیت و 26.1% از بیماران مبتلا به کرون دچار اضطراب بودند. 18.1% از بیماران مبتلا به کولیت و 8.7% از بیماران مبتلا به کرون دچار افسردگی واضح بودند.

    نتیجه گیری

     این مطالعه نشان داد که میزان اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده بسیار بالا است.

    کلیدواژگان: بیماری التهابی روده، اختلالات اضطرابی، افسردگی
  • فیروزه درخشانپور، لیلا کاشانی، شیوا رضائیان دلوئی، نجمه شاهینی، سیده مریم هاشمی نسب* صفحات 80-86
    زمینه و هدف

    نزدیک به 30 درصد زنان، انواعی از اختلال اضطرابی را در زندگی خود تجربه می کنند که این اضطراب به میزان بیشتری در دوران بارداری و بعد از تولد بروز می کند. اضطراب مادر موجب کاهش ترشح اکسی توسین و کاهش شیردهی می گردد. از طرفی سطح استرس و اضطراب مادر به طور فزاینده ای بروز افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی اضطراب پس از زایمان و عوامل مرتبط با آن در زنان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش نمونه گیری در دسترس روی 154 نفر از زنان 15 تا 45 ساله با میانگین سنی 5.94±27.72 سال مراجعه کننده به درمانگاه مامایی بیمارستان شهید صیاد شیرازی طی سال 1397 انجام شد. حداقل یک هفته و حداکثر 6 هفته از زایمان آنها گذشته بود. مشخصات فردی با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک جمع آوری شد. برای سنجش اضطراب از مقیاس اضطراب اسپیل برگ استفاده شد.

    یافته ها

    اختلالات اضطرابی پس از زایمان به میزان 41.99% تعیین شد. نمره اضطراب آشکار زنان پس از زایمان در وضعیت های شدید، متوسط، خفیف و اندک یا هیچ به ترتیب 8.4% ، 44.2% ، 27.9% و 19.5% تعیین شد. نمره اضطراب پنهان زنان پس از زایمان در وضعیت های شدید، متوسط، خفیف و اندک یا هیچ به ترتیب 9.7% ، 48.1% ، 24.7% و 17.5% تعیین شد. نمره اضطراب آشکار در مادران شاغل به طور معنی داری بیشتر از مادران خانه دار بود (P<0.05). نمره اضطراب آشکار زنان متاهل دارای اختلاف زناشویی با همسر در مقایسه با گروه زنان متاهل بدون اختلاف زناشویی با همسر به طور معنی داری بیشتر بود (P<0.05). نمره اضطراب آشکار و پنهان ارتباط معنی داری با نوع زایمان، تحصیلات مادران، محل زندگی مادران و درآمد خانواده نداشت.

    نتیجه گیری

    اختلالات اضطرابی پس از زایمان از شیوع بالایی برخوردار بود که با شاغل بودن مادران و دارابودن اختلاف زناشویی با همسر ارتباط داشت.

    کلیدواژگان: شیوع، اضطراب، دوره پس از زایمان
  • احمدرضا یوسف پور دهاقانی، فرهاد پاشازاده*، مرتضی ناجی صفحات 87-93
    زمینه و هدف

    داشتن رژیم غذایی مناسب حایز اهمیت زیادی است. تعداد زیادی از عوامل خطرساز در بروز بیماری های قلبی - عروقی موثرند که با تغییر آنها می توان از بروز این بیماری کاست. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط میزان دانش تغذیه ای و سطح فعالیت بدنی با شیوع سندرم متابولیک و برخی از عوامل خطر قلبی - عروقی در یک واحد نظامی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 97 نظامی ورزشکار و غیرورزشکار انجام شد. پرسشنامه دانش تغذیه ای استاندارد Wardle و Parmenter سال 1999 و پرسشنامه فعالیت بدنی Baecke (Baecke Physical Activity Questionnaire) تکمیل شد. نمره آمادگی جسمانی آزمودنی ها و شاخص های پیکری اندازه گیری شد. شیوع سندرم متابولیک بر اساس معیارهای ATP III بازنگری شده و IDF محاسبه شد.

    یافته ها

    میانگین میزان دانش تغذیه ای آزمودنی ها متوسط به پایین بود. بین میزان دانش تغذیه ای، سطح فعالیت بدنی و نمره آمادگی جسمانی و مقادیر عوامل خطر قلبی عروقی همبستگی معنی داری وجود داشت (P<0.05). همچنین بین میزان دانش تغذیه ای، سطح فعالیت بدنی و نمره آمادگی جسمانی با پیشگیری سندرم متابولیک همبستگی معنی داری وجود داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری

    با افزایش دانش تغذیه ای، سطح فعالیت بدنی و نمره آمادگی جسمانی، مقادیر عوامل خطر قلبی - عروقی کاهش و احتمال پیشگیری سندرم متابولیک افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: دانش تغذیه ای، تمرین ورزشی، سندرم متابولیک، عوامل خطر بیماری قلبی
  • محمدمهدی سلطان دلال*، محمدکاظم شریفی یزدی، علیرضا منادی سفیدان، غلامرضا حسن پور، سارا شریفی یزدی، شبنم حقیقت خواجوی، سعید واحدی، سیده معصومه ابریشمچیان لنگرودی، مهدیه پورمرادیان، هدروشا ملا آقامیرزایی صفحات 94-99
    زمینه و هدف

    یرسینیا یک عامل مهم بیماری های منتقله از آب و غذا است که باعث گاستروآنتریت کودکان می شود. این مطالعه به منظور تعیین بیوتایپینگ جدایه های یرسینیاانتروکلی تیکا از کودکان مبتلا به اسهال و گوشت مرغ در شهر تهران انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی مقطعی روی 250 نمونه اسهال کودکان مراجعه کننده به مرکز طبی کودکان در تهران و 250 نمونه مرغ جمع آوری شده طی تیر ماه 1399 لغایت اسفند 1399 انجام شد. نمونه ها از نظر آلودگی به یرسینیاانتروکلی تیکا با روش سرما گذاری و محیط CIN آگار بررسی شدند. روش جداسازی بر اساس غنی سازی اولیه در بافر فسفات به مدت 3 هفته در یخچال (سرماگذاری در 4 درجه سانتی گراد) و سپس استفاده از KOH به عنوان غنی سازی ثانویه و کشت بر روی محیط CIN آگار انجام گردید. برای تعیین سویه های بیماری زا از روش بیوتایپیگ استفاده شد.

    یافته ها

     5 جدایه (2 درصد) از نمونه های اسهال کودکان و 20 جدایه (8 درصد) از نمونه های گوشت مرغ به یرسینیا اینتروکلی تیکا بدست آمد. بیوتایپینگ جدایه های یرسینیاانتروکلی تیکای انسانی سبب شناسایی 3 مورد بیو تایپ 1A، یک مورد بیوتایپ 1B ، یک مورد بیوتایپ 2 و از جدایه های گوشت مرغ، 16 جدایه متعلق به بیوتیپ 1A و 4 جدایه متعلق به بیوتایپ 1B گردید.

    نتیجه گیری

    وجود بیوتایپ های مشترک بیماری زای 1B و غیربیماری زای 1A در نمونه های اسهال کودکان و گوشت مرغ می تواند بیانگر علت اسهال در کودکان باشد.

    کلیدواژگان: یرسینیاانتروکلی تیکا، اسهال، کودک
  • حسن اسمعیلی*، فاطمه چراغعلی، زهره اکبری جوکار صفحات 100-104

    بیماری کاوازاکی یک بیماری التهابی عروق متوسط با حداکثر شیوع در شیرخواران 9 تا 11 ماهه است. مورد معرفی شده شیرخوار دختر 18 ماهه بود که با شکایت تب پایدار به مدت دو هفته به رغم استفاده از درمان های سرپایی در مرکز کودکان طالقانی گرگان بستری شد. بررسی اکوکاردیوگرافیک با شک بالینی قوی از نظر بررسی همخوانی وضعیت قلبی بیمار با کرایترای تشخیصی قلبی در بیماری کاوازاکی انجام گرفت که منجر به تایید تشخیص و کشف عوارض جدی کرونری در شیرخوار شد. با شروع درمان به صورت همزمان با IVIG و کورتیکواسترویید بهبود در وضعیت عمومی شیرخوار حاصل شد. بهبود کاردیت حاصل از بیماری در اکوکاردیوگرافی رویت شد؛ اما طبق انتظار افزایش سایز آنوریسم عروق کرونر تا بیش از 80 روز می تواند ادامه داشته باشد. در بیمار ما افزایش سایز در مطالعات اکوکاردیوگرافی سریال رویت شد و ایجاد آنوریسم ژانت در بیمار تایید گردید. تشخیص بیماری کاوازاکی بر اساس وجود تب پایدار و سایر کرایترای تشخیصی است و هدف از این گزارش مورد تاکید بر توجه مداوم به این تشخیص به منظور جلوگیری از عوارض جدی بعدی این بیماری است.

    کلیدواژگان: نوزاد، آنوریسم کرونر، بیماری کاوازاکی
|
  • Afshiin Orouji, Seyed Sadrodin Shojaodin, Amir Letafatkar, AmirAli Jafarnezhadgero* Pages 1-9
    Background and Objective

    The scientific evidence related to the effectiveness of rehabilitation on electromyographical activity of trunk muscles is limited. This study was performed to determine the effect of movement-pattern training on frequency of selected trunk muscles during single-leg landing in individuals with non-specific chronic low back pain.

    Methods

    In this clinical trial study, 28 patients with non-specific chronic low back pain were randomly divided into intervention and control groups. The control group did not receive treatment. The intervention group performed treatment as a movement-pattern training. Subjects performed single leg landing from 30 cm height. Trunk muscle activity was assessed using an 8-chanel EMG system. The assessments were completed in pre-test and after six weeks.

    Results

    Frequency content of right rectus abdominus and right lumbar erector spinae in intervention group were lower than control group (P<0.05). In other muscles ant there was not any significant significant differences between interventional and control groups.

    Conclusion

    The movement-pattern training can be used in rehabilitation of individuals with non-specific chronic low back pain.

    Keywords: Rehabilitation, Movement, Low Back Pain
  • Haniyeh Sadeghi Shirsavar, Masoumeh Habibian*, Saqqa Farajtabar Behrestaq Pages 10-18
    Background and Objective

    Sedentary life and vitamin D deficiency are considered as related factors to increased inflammation and oxidative stress in obese individuals. This study was performed to determine the effect of Pilates training with vitamin D supplement on Monocyte chemoattractant protein-1(MCP-1) level and superoxide dismutase (SOD) activity in overweight men.

    Methods

    In this single-blind clinical trial, 56 overweight men were randomly assigned to control, Pilates, vitamin D and combination groups. The Pilates training was performed for 8 weeks with the intensity of 50-75% of reserve heart rate, 3sessions/week. The vitamin D and combination groups received 50,000 units of vitamin D per week. The levels of MCP1 and SOD activity were in the first and 8 weeks after interventions.

    Results

    Vitamin D status in subjects was lower than normal level. MCP-1 level in Pilates, vitamin D and combination groups significantly reduced and SOD activity increased after 8 weeks (P<0.05), but the combined intervention had a stronger effect on the modulation of MCP-1 level and SOD activity compared to the other two interventional groups (P<0.05). In addition, the effect of Pilates exercises on increasing SOD activity was more than vitamin D intake (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that Pilates training and Vitamin D intake can be exert their protective effects in overweight individuals with abnormal vitamin D status by an increase on the SOD activity and decreasing the inflammatory index of MCP-1. Although these effects developed with combined intervention, Pilate training was associated with greater increases in antioxidant levels than vitamin D.

    Keywords: Chemokine CCL2, Overweight, Exercise, Superoxide Dismutase, Vitamin D
  • Seyedeh Mahrokh Alinaghimaddah*, Payman Asghari, AmirHosein Mohammad Shafiee, Fatemeh Mehravar, Mohammad Aryaie Pages 19-25
    Background and Objective

    Propofol is one of the most commonly used drugs in anesthesia with the pain during an injection is a side effect of this drug. This study was conducted to compare the effect of Lidocaine, Magnesium Sulfate, and Ketamine on reducing pain caused by intravenous injection of Propofol in patients Undergoing surgery.

    Methods

    In this double-blind randomized clinical trial study, 80 patients aged 18 to 65 years were randomly blocked and assigned into four groups including Lidocaine, Ketamine, Magnesium Sulfate and Normal Saline. The pain was measured with the Ambesh Score. Hemodynamic changes of patients were evaluated in 1, 3, and 5 minutes.

    Results

    The patients in Lidocaine, Ketamine, and Magnesium Sulfate groups with 75%, 70%, and 55%, respectively, did not feel pain after Propofol injection compared to Normal Saline group (25%) (P<0.05). The mean time trend of Systolic and diastolic blood pressure and mean arterial blood pressure between the studied groups were significant (P<0.05).

    Conclusion

    The use of Lidocaine or Ketamine during Propofol injection can be effective in reducing pain during injection in patients undergo surgery.

    Keywords: Propofol, Lidocaine, Magnesium Sulfate, Ketamine, Pain, General Anesthesia
  • Mahdieh Kolbadinejad, Javanshir Asadi*, Mehdi Pourasghar, Mehrdad Aghaie Pages 26-34
    Background and Objective

    Fibromyalgia syndrome is a chronic disease with extensive musculoskeletal pain that primarily involves women and also it has negatively effects on many aspects of psychological and social life. Cognitive-behavioral therapy examines dysfunctional emotions and maladaptive cognitive behaviors, processes, and themes, and cognitive-behavioral hypnotherapy combines hypnotherapy with the methods and concepts of cognitive-behavioral therapy. The aim of this study was to compare the effectiveness of cognitive-behavioral therapy with cognitive-behavioral hypnotherapy on sexual satisfaction of women with fibromyalgia syndrome.

    Methods

    This clinical trial study was done on 9 women with fibromyalgia syndrome who referred to rheumatology clinic in Gorgan, northern Iran in 2020. The patients were randomly divided into three groups including cognitive-behavioral therapy, combination cognitive-behavioral hypnotherapy and control group. The treatments used were performed for 8 sessions separately for 2 groups of 3 people in Pars Tavan Comprehensive Center. Control group did not receive any intervention. A multidimensional sexual satisfaction questionnaire of Roshan 2014 was used to evaluate patients.

    Results

    Sexual satisfaction in post-test on both interventional group showed a significant improvement compared to control group (P<0.05). Cognitive-behavioral hypnotherapy with 59.38% was more effective than cognitive-behavioral therapy with 43.01 and also it was the same 2 month after follow up (P<0.05).

    Conclusion

    Combined therapy of cognitive-behavioral hypnotherapy increased sexual satisfaction in women with fibromyalgia syndrome more than cognitive-behavioral therapy.

    Keywords: Fibromyalgia, Cognitive Behavioral Therapy, Hypnosis, Orgasm, Women
  • Maliheh Bagheri, Amin Farzaneh Hesari*, Hajar Abaszadeh Pages 35-43
    Background and Objective

    Sphingosine-1-phosphate (S1P) plays an important role in muscle biology and is involved in hypertrophy and activation of satellite cells. This study was done to determine the effect of eight weeks of concurrent training with different order on S1P in fast and slow muscles in wistar rats.

    Methods

    In this experimental study, 40 male wistar rats (weight 180-200 gr) were randomly allocated into 5 groups including control, resistance training, endurance training, resistance- endurance training, endurance- resistance training. Resistance training consisted 1-meter ladder climbing with the loading of percent of overloading test (%75 of weight body) in the first week and increased to 30 gr per week. Endurance training consisted of running on treadmill with speed of 12 m/min and 10 minutes in the first week to 30 m/min and 60 minutes in the last week. The resistance- endurance group performed resistance training 5 minutes before endurance training and the endurance- resistance group performed endurance training 5 minutes after resistance training. The protein level of S1P was measured in flexor hallucis longus (FHL) and soleus muscles.

    Results

    The S1P level in fast and slow twitch muscle increased significantly in endurance- resistance training, resistance- endurance training and resistance training compared to controls (P<0.05). There were no significant differences between concurrent training with differing order.

    Conclusion

    It seems that exercise order in concurrent training result in no different effect on S1P level in fast and slow twitch muscles in wistar rats.

    Keywords: Resistance Training, Endurance Training, Skeletal Muscle, Sphingolipids, Slow Twitch Muscle, Fast Twitch Muscle
  • Soren Valafar, Eidy Alijani*, Fariba Aghaei, Mahsa Mohsenzadeh Pages 44-52
    Background and Objective

    Type 1 diabetes (T1D) is highly prevalent in the group of autoimmune and inflammatory patients. Tumor necrosis factor-alpha (TNF-a) and interleukin-10 (IL-10) plays an important role in regulating complex interactions between pancreatic beta cells and immune cells in the development of T1D. This study was performed to determine the simultaneous effect of resistance training and endothelial progenitor cell injection on blood glucose levels and protein expression of proinflammatory factors TNF-a and IL-10 in muscle tissue of streptozotocin (STZ) induced diabetic male rats.

    Methods

    In this experimental study, 36 male Wistar rats weighing approximately 200±20 g and six weeks old were randomly divided into six groups. Induction of diabetes was performed by intraperitoneal injection of STZ at a dose of 45 mg/kg body weight. Groups included diabetes + stem cell injection + resistance training group, diabetes + resistance training group, diabetes + stem cell injection group, control diabetic group to control the passage of time, and healthy basal and diabetic groups for defaults. Exercises were performed for 17 sessions of resistance training, including climbing ladders with increasing weight three days a week in the same laboratory conditions. Endothelial progenitor cells were cultured by femoral bone marrow aspiration and culture and then injection into the tail vein. 68 hours after the last training session, blood glucose levels were assessed by ELISA and the expression of TNF-a and IL-10 protein in muscle tissue was assessed by Western blotting.

    Results

    Endothelial stem cell injection, resistance training and resistance training with the simultaneous injection of endothelial stem cells significantly increased the anti-inflammatory factor IL-10 in the skeletal muscle tissue of diabetic rats in compared to control group (P<0.05). Expression of the anti-inflammatory factor IL-10 in the skeletal muscle tissue was significantly increased in resistance training plus the simultaneous injection of endothelial stem cells group in compared to injection of stem cells and resistance training groups (P<0.05). Glucose concentration in the skeletal muscle tissue was significantly reduced in resistance training plus the simultaneous injection of endothelial stem cells group in compared to injection of stem cells and resistance training groups (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that 17 sessions of resistance training reduces blood glucose level and improves inflammatory conditions in response to an increase in IL-10 and a decrease in TNF-a in a group of diabetic rats with resistance training and simultaneous injection of endothelial progenitor cells in diabetic male rats.

    Keywords: Resistance Training, Endothelial Progenitor Cells, Type 1 Diabetes Mellitus, Blood Glucose, Tumor Necrosis Factor-alpha, Interleukin-10
  • Milad Piran Hamlabadi, AmirAli Jafarnezhadgero* Pages 53-59
    Background and Objective

    Back pain is a common orthopedic disease that affects up to 80% of the population at some point in life. Brace is one of the tools that used to reduce pain. The relationship between brace application and gait parameters in people with low back pain is not well understood. This study was done to determine the effects of simple and sensor thoracolumbosacral braces on gait kinetics in patients with low back pain.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed on 15 men and women with low back pain in the biomechanics laboratory of Mohaghegh Ardabili University Health Center in nort-west of Iran during 2020. Each participant performed three gait conditions including without brace, with sensory brace and with simple brace. Ground reaction forces were recorded and compared by a force plate while walking.

    Results

    The average walking speed during no brace, simple brace and sensor braces were not significant different. Also, results did not demonstrate any significant effect of simple or sensor braces on ground reaction force amplitudes, their time to peak, and free moment values.

    Conclusion

    Simple and sensory thoracolumbosacral brace did not effect on gait kinetics in low back patients.

    Keywords: Low Back Pain, Lumbar region, Brace, Kinetics
  • Hajiieh Bibi Razeghi-Nasrabad*, Meimanat Hosseini-Chavoshi, MohammadJalal Abbasi-Shavazi Pages 60-67
    Background and Objective

    Infertility is one of the issues that affect many aspects of infertile couples. In this study current infertility in Tehran province is estimated based on clinical, epidemiological and demographic definitions.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 669 women with a spouse aged 15-49 in Tehran, Iran during 2020. Data were collected by using a valid researcher-made questionnaire.

    Results

    Prevalence of current infertility by clinical, epidemiological and demographic definitions was 9.6%, 8.1% and 5.8%, respectively. As expected, primary infertility is lower (2%-4%) than secondary infertility (1.8%-6.4%). Some couples become infertile after their first pregnancy and the birth of their first child. Infertility has a significant relationship with age (P<0.05), age in the first marriage (P<0.05) and socio-economic statuse (P<0.05).

    Conclusion

    Current primary infertility is relatively low and normal, but secondary infertility is high. Focus on lifetime infertility shows higher rates of infertility than current infertility in Tehran, Iran.

    Keywords: Prevalence, Infertility, Epidemiology, Demographic, Iran
  • Ladan Kia Lashaki*, Mohammad Khademloo, Mehrnoosh Kowsarian, Maryam Zarrinkamar, Pejman Khosravi, Peyman Bazazi Pages 68-73
    Background and Objective

    Iron deficiency anemia lead to a decrease in intelegence question (IQ) and a decrease in learning and mental and physical abilities. This study was done to determine the status of iron intake in infants aged 6 to 24 months under the cover of comprehensive health centers in Miandorood city, Mazandaran province, Iran during 2019.

    Methods

    This descriptive-analytical study was carried out on 400 infants aged 6-24 months who were enrolled in comprehensive health centers in Miandorood city, Mazandaran province, Iran during 2019. The status of iron drop consumption and mothers' awareness in this field were evaluated.

    Results

    The mean age of the infants was 13.8±4.8 months. The range of the mother’s age was 28.8±5.6 years. Of these, 274 (68.5%) of infants used iron drops regularly, 106 case (26.5%) often, and 20 case (5.0%) never. The mother's knowledge score was significantly correlated with the type of iron intake, height percentile, and maternal education level (P<0.05). Evaluation of the possible causes of irregular iron intake shows that the most frequent cases were forgetting (28.8%), 9.5% for nausea and vomiting, and ‎‎9.0% for teeth color changing.‎

    Conclusion

    Mothers' awareness of iron drops consumption was good. The most important barriers to regular iron intake in the present study were forgetfulness, vomiting, and tooth discoloration.

    Keywords: Iron Deficiencies, Knowledge, Infant, Iran
  • Leila Kashani, Firoozeh Derakhshanpour, Mahsa Eliasi, Najmeh Shahini, Seiedeh Maryam Hasheminasab* Pages 74-79
    Background and Objective

    Inflammatory bowel disease (IBD) is a common gastrointestinal disease which is associated with psychosocial factors. IBD is a gastrointestinal disease with chronic recurrence and with an uncontrolled immune response. There is no definitive treatment for IBD and treatment is based on management of inflammatory response during relapse and maintain of recovery. This study was conducted for evaluation of anxiety and depression disorders in patients with IBD in Golestan province, north of Iran during 2017.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, 117 patients (67 women and 50 men) aged 17-75 years with IBD registered in IBD bank in Golestan Research Center of Gastroenterology& Hepatology (GRCGH), north of Iran during 2017. Diagnosis was made by conventional endoscopy, radiology and histological criteria. Demographic information including age, sex, race and marital status, time of diagnosis until now and duration of treatment are recorded. Hospital anxiety and depression scale (HADS) were used for determine depression and anxiety in these patients.

    Results

    80.3% ulcerative colitis and 19.7% Crohn's disease was observed in patients. The mean of total anxiety score in the group with Crohn's disease was higher than ulcerative colitis but there was no significant difference. Total score of depression was similar and not significant in both groups. There was a significant statistical relationship between marital status and anxiety in patients with ulcerative colitis only (P<0.05). As borderline and suspicious status of the patient in married patients is 42.4% and in single patients is 33.3%. Abnormal anxiety state was 31.8% in married patients and not seen in single patients. A positive and significant correlation was seen between total anxiety scale and total depression scale in patients with ulcerative colitis (correlation index: 0.657, P<0.0001) and in patients with Crohn's disease (correlation index: 0.644, P<0.001). Therefore in these patients, if depression increases, anxiety was also increasd. Anxiety observed in 29.8% and 26.1% of ulcerative colitis and Crohn's disease, respectively. Depression disorders observed in 18.1% and 8.7% of ulcerative colitis and Crohn's disease, respectively.

    Conclusion

    This study showed that the level of anxiety and depression in patients with inflammatory disease is very high.

    Keywords: Inflammatory Bowel Diseases, Anxiety Disorders, Depression
  • Firoozeh Derakhshanpour, Leila Kashani, Shiva Rezaian Deloii, Najmeh Shahini, Seiedeh Maryam Hasheminasab* Pages 80-86
    Background and Objective

    Near to 30% of women experience some type of anxiety disorder in their life, which this anxiety occurs more often in pregnancy and after delivery. Maternal anxiety reduces secretion of oxytocin and lactation. On the other side, the level of maternal stress and anxiety increasingly increases the incidence of postpartum. This study was carried out to evaluate the prevalence of postpartum anxiety in Gorgan north of Iran during 2018.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 154 women between 15-45 years old and it has passed at least one week to maximum six weeks since their delivery whom referred to obstetrics clinic of Shahid Sayyad Shirazi hospital in Gorgan, North of Iran during 2018. Demographic check list was used to collect the demographic. Data and Spielberg anxiety scale was used to measure anxiety.

    Results

    Anxiety disorders after childbirth was 41.99%. The overt anxiety score of postpartum women in severe, moderate, mild and little or none level was 8.4%, 44.2%, 27.9%, 19.5%, respectively. The hidden anxiety score of postpartum women in severe, moderate, mild and little or none level was 9.7%, 48.1%, 24.7%, 17.5%, respectively. The overt anxiety score in employee mothers was significantly higher than housewive mothers (P<0.05). The overt anxiety score in women with marital discord was significantly higher than in women without marital discord (P<0.05). Ther was not significant relationship beween overt and hidden anxiety score with the type of delivery, mother's education, mother's residency and familial income.

    Conclusion

    The prevalency of postpartum anxiety disorders was high in this region and it was related to job and marital discord.

    Keywords: Prevalence, Anxiety, Postpartum
  • AhmadReza Yousef Pour Dehaghani, Farhad Pashazadeh*, Morteza Naji Pages 87-93
    Background and Objective

    Having a proper diet is very important. Many risk factors are involved in the development of cardiovascular disease that by changing them, the incidence of this disease can be reduced. This study was performed to determine the relationship between nutritional knowledge and level of physical activity with the prevalence of metabolic syndrome and some cardiovascular risk factors in militaries men.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 97 athletes and non-athletes militaries men. The standard Parmenter and Wardle Nutrition Knowledge Questionnaire of 1999 and Baecke Physical Activity Questionnaire were completed. Subjects' fitness scores and physical indicators were measured. Prevalence of metabolic syndrome, based on revised ATP ш and IDF was calculated.

    Results

    The mean nutritional knowledge of the subjects was moderate to low. There was a significant correlation between the nutritional knowledge, level of physical activity and fitness score and cardiovascular risk factors (P<0.05). Also there was a significant correlation between the nutritional knowledge, level of physical activity and fitness score with preventing metabolic syndrome (P<0.05).

    Conclusion

    With increasing nutritional knowledge, physical activity and fitness scores the risk of cardiovascular factors reduces and the possibility of metabolic syndrome prevention increase.

    Keywords: Nutrition Sciences, Exercise, Metabolic Syndrome, Heart Disease Risk Factors
  • MohammadMehdi Soltan Dallal*, MohammadKazem Sharifi Yazdi, Alireza Monadi Sefidan, Gholamreza Hassanpour, Sara Sharifi Yazdi, Shabnam Haghighat Khajavi, Saeed Vahedi, Seyedeh Masoomeh Abrichamchian Langaroudi, Mahdieh Pourmoradian, Hedroosha Molla Agha Mirzaei Pages 94-99
    Background and Objective

    Yersinia is water and foodborne organism that cause human gastroenteritis. This study was done to evaluate the frequency of Yersinia species isolated from children diarrheal samples and chicken meat in Tehran, Iran.

    Methods

    In this descriptive study 250 sample of diarrhea of children referred to the Children's Medical Center, Tehran, Iran and 250 samples of chicken were collected and examined for Yersinia infection during July 2016 to March 2017. Isolation method was performed based on initial enrichment in phosphate buffer for 3 weeks in refrigerator (cooling in c4 +) and then using KOH as secondary enrichment and culture on CIN agar medium. Biotyping method was used to determine pathogenic strains.

    Results

    In this study, 5(2%) isolates from pediatric diarrhea samples and 20 isolates (8%) from chicken meat samples were obtained from Yersiniaenterocolitica. Biotyping of human Yersiniaenterocolitica isolates identified 3 cases of biotype 1A, one case of biotype 1B, one case of biotype 2 and from chicken meat isolates, 16 isolates belonged to biotype 1A and 4 isolates belonged to biotype 1B.

    Conclusion

    Presence of common pathogenic 1B and non-pathogenic 1A biotypes in pediatric diarrhea samples and chicken meat can indicate the cause of diarrhea in children.

    Keywords: Yersiniaenterocolitica, Diarrhea, Child
  • Hassan Esmaeili*, Fatemeh Cheraghali, Zohreh Akbari Jokar Pages 100-104

    Kawasaki disease is a medium-size vasculitis with peak incidence among infants of 9 to 11 month age. This case report represents a female infant of 18-month age whom was admitted to the Taleghani Pediatric Center of Gorgan, Iran; with referral for admission due to persistent fever for roughly 2 weeks despite various outpatient treatments. Upon the admission, Echocardiographic study was performed to assess whether the patient fulfils cardiac criteria of Kawaski disease which was consistent with the diagnosis and also positive for serious coronary complications in the infant. General condition of the patient improved as the treatment with both IVIG and Corticosteroids was initiated and carditis seemed to vanish in echocardiographic studies but as expected aneurysmal growth can last for over 80 days and in this case serial echocardiographic studies confirmed the formation of giant coronary aneurysms. Diagnosis of Kawasaki disease is based on persistent fever and consistency with clinical criteria and the main purpose of this case report was to emphasize the need to consider this disease in cases of persistent fever to avoid the serious following complications.

    Keywords: Infant, Coronary Aneurysm, Kawasaki Disease