فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روابط بین الملل
پیاپی 57 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس برزگرزاده* صفحات 7-25
    یکی از ایرادات مقدماتی ایالات متحده آمریکا در قضیه مصادره اموال بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، مطروحه در دیوان بین المللی دادگستری که متعاقب حکم دیوان عالی (2016) این کشور صورت پذیرفت استناد به دکترین دست های پاک بود . مسیله اصلی این تحقیق که به شکل توصیفی تحلیلی انجام شده بررسی ایراد مقدماتی آمریکا با استناد به دکترین دست های پاک است .ایالات متحده آمریکا مدعی گردیده بود که دولت ایران با حمایت از تروریسم و صورت ویژه حزب الله لبنان ، حق دادخواهی را از خود سلب نموده است . دیوان بین المللی دادگستری با پذیرش دفاعیات تیم حقوقی ایران ایرادات آمریکا بر صلاحیت و قابلیت استماع دادخواست را رد نمود . دکترین دست های پاک دارای سابقه دیرینه ای در ادبیات حقوقی است و توسط نهادهای داوری بین المللی نیز به عنوان یکی از شرایط قابلیت استماع دادخواست مورد پذیرش واقع شده ولی هیچگاه توسط دیوان بین المللی دادگستری به عنوان یک ایراد مقدماتی مورد قبول واقع نگردیده است و دیوان غالبا بررسی آن را به مرحله ماهیتی ارجاع داده است . در قضیه اختلاف میان ایران و ایالات متحده آمریکا نیز دیوان از رویه خود تخطی ننمود .
    کلیدواژگان: پاکدستی، رویه قضایی، دیوان بین المللی دادگستری، ایران، آمریکا، مصادره اموال
  • پریسا پورعلی*، محمدرضا دهشیری، محمدرضا قائدی، حسن خداوردی صفحات 27-56

    هدف پژوهش حاضر بررسی تطبیقی دیپلماسی فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه در عراق بعد از فروپاشی حکومت صدام حسین است. پرسش اصلی پژوهش این است که شاخصه های تاثیرگذاری دیپلماسی فرهنگی کشورهای ایران و ترکیه در عراق در سال های 2003 تا 2020 مبتنی بر چه رویکردی بوده است؟ فرضیه این است که دیپلماسی فرهنگی ایران در عراق پس از 2003 با رویکرد شیعی گری، محور مقاومت و ایران شهری در مقابل دیپلماسی فرهنگی ترکیه با رویکرد ناسیونالیسم ترکی و نوعثمانی گری مطرح شده است. بر این مبنا هر کدام از این دولت ها سعی دارند با رویکرد قدرت نرم و دیپلماسی فرهنگی به اعمال نفوذ در عراق بپردازند. در این مسیر ایران و ترکیه از شرایط، فرصت ها، تهدیدها و ابزارهای متفاوتی برای پیشبرد دیپلماسی فرهنگی خود برخوردار می باشند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که ایران به لحاظ شرایط، فرصتها و ابزارها در موقعیت مناسب تری نسبت به ترکیه قرار گرفته است، ولی تمرکز بر شیعی گری و مبحث مقاومت در عراق، باعث توجه اندک به سایر شاخصه های دیپلماسی فرهنگی شده است. در مقابل ترکیه با رویکردی منفعت محور و فرصت طلبانه توانسته است با برنامه ریزی دقیق از ابزارهایی مانند زبان و ادبیات کردی، دیپلماسی رسانه ای، توسعه گردشگری، مباحث علمی و آموزشی و غیره نهایت استفاده را ببرد و نفوذ بیشتری در عراق به دست آورد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش توصیفی-تحلیلی صورت گرفته و گردآوری مطالب نیز به شیوه کتابخانه ای انجام یافته است.

    کلیدواژگان: دیپلماسی فرهنگی، قدرت نرم، عراق، ایران، ترکیه، نوعثمان گرایی
  • مجتبی رموک، ماشاء الله حیدرپور*، علیرضا امینی صفحات 57-76

    با ورود به قرن بیست و یکم و نقش محوری ایالات متحده آمریکا در فرآیند جهانی شدن ، به اعتبار و نفوذ بیش از پیش این کشور در منطقه خاورمیانه افزوده شد و کالای قدرت در این منطقه روز به روز در حال تبدیل شوندگی و گذر از مجرای قدرت سخت و نرم به " قدرت هوشمند " و در بطن سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در قبال کشور های این منطقه به ویژه ایران در آمد . بر این اساس سوال اصلی مقاله این است که " سیاست خارجی آمریکا در پرتو بهره مندی از قدرت هوشمند در تقابل با ایران در فاصله زمانی سال های 2008 تا 2020 چگونه قابل تبیین و ارزیابی می باشد ؟ فرضیه نیز این گونه صورت بندی شده است که سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران متاثر از پذیرش تحول در معنا و کاربرد قدرت و با متمرکز ساختن کانون توجه بر قدرت هوشمند استوار بوده است و این راهبرد بعد از سال 2008 شکل آشکار تری به خود گرفته است . در این تحقیق بر اساس یک چارچوب نظری مبتنی بر موضوع قدرت هوشمند ، تلاش خواهد شد تا با در نظر گرفتن متغیرهای متعدد چندگانه ، سیاست خارجی آمریکا در تقابل با ایران در پرتو استفاده از قدرت هوشمند مورد واکاوی و تحلیل قرار گیرد . این پژوهش با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی و اسنادی و با استفاده از شیوه مطالعه کتابخانه ای پردازش شده است.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، ایالات متحده آمریکا، راهبرد سیاست خارجی، قدرت سخت، قدرت نرم، قدرت هوشمند
  • امید عزیزیان، حسین رفیع*، علی اکبر جعفری صفحات 77-108

    محمد بن سلمان، پس از ورود به دستگاه قدرت در عربستان سعودی، تغییرات بزرگی را در راهبرد سیاست خارجی عربستان ایجاد کرد. او با خروج از راهبرد سنتی سیاست تدافعی، راهبردی تهاجمی را در قبال ایران و مسایل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در پیش گرفت. در این میان، تغییر الگوهای ایتلاف در منطقه در قالب اتحاد با اسراییل، طرح ناتو عربی و تلاش برای ابقای نظامیان آمریکایی در منطقه، امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را با تهدید مواجه کرده است. با این اوصاف، پژوهش حاضر در پی پاسخ گویی به این پرسش اساسی است که استراتژی سیاست خارجی محمد بن سلمان در منطقه چه الزاماتی را برای سیاست خارجی و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است؟ در این مقاله، از نظریه «امنیت منطقه ای مکتب کپنهاگ» و «واقع گرایی تهاجمی» به صورت تلفیقی به عنوان چارچوب نظری بهره گرفته شده و روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است و برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای-اسنادی استفاده شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان گر آن است که نزدیکی فزآینده عربستان به اسراییل، تلاش برای ایجاد جبهه عربی همراه با مصر و امارات متحده عربی، تلاش ریاض برای نزدیکی فزآینده به آمریکا و روی آوردن این کشور به تقابل گسترده با ایران، امنیت ملی ایران را در سطحی گسترده متاثر ساخته ضرورت بازنگری در نوع تعامل با عربستان را در دو سطح تقابل و تنش زدایی ایجاد کرده است.

    کلیدواژگان: استراتژی، محمد بن سلمان، الزامات امنیتی، ایران، خاورمیانه، عربستان سعودی
  • زاهد غفاری هشجین*، ایوب نیکونهاد صفحات 109-141

    بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی، یکی از مدل های نظم منطقه ای در خاورمیانه،رقابت بین دو نظم انقلابی گری با محوریت جمهوری اسلامی ایران و نظم غرب گرا با محوریت آمریکا و بازیگری عربستان وهمپیمانان منطقه ای و فرامنطقه ای آن بوده است.ولی با توجه به سیال بودن و پرشتاب بودن تحولات در این منطقه،ظهور بازیگران رسمی و غیررسمی جدید، محیط پیچیده و آشوبناک منطقه و به تبع آن، وجود عدم قطعیت های متعدد نمی توان از تثبیت کامل این الگوی نظم دوقطبی در منطقه خاورمیانه سخن به میان آورد و ممکن است نظم منطقه ای خاورمیانه در دهه آینده دستخوش دگرگونی های بسیاری شود.پژوهش پیش روی درصدد پاسخگویی به این پرسش اصلی است که سناریوهای آینده نظم منطقه ای خاورمیانه تا سال 2030 چگونه خواهند بود و سناریوی مطلوب برای جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در ذیل این الگوهای نظم منطقه ای کدام است؟ در پاسخ به سوالات از روش شناسایی و تحلیل پیشران های اثرگذار بر شکل دهی به نظم منطقه ای و همچنین شناسایی شگفتی سازها و نشانک های ضعیف از طریق مصاحبه خبرگان واز طریق نرم افزار میک مک استفاده شده است. یافته های پژوهش منطبق بر اثرگذاری پیشران های کلیدی و تحلیل بلوک بندی های قدرت در این منطقه بیانگرآن است که طیف وسیعی از سناریوها را می توان درخصوص نظم منطقه ای خاورمیانه مطرح ساخت اما مطلوب ترین نظم برای ایران هژمونی نظم انقلابی گری و محتمل ترین سناریو برای جمهوری اسلامی، تداوم سناریوی موازنه قوا در این منطقه است.در مقابل مطلوبترین سناریو برای نظم غرب گرا هژمونی نظم غربی-سلفی (بامحوریت عربستان سعودی) و محتمل ترین سناریو برای نظم غرب گرا نیز تداوم سناریوی نظم موازنه قواست.

    کلیدواژگان: نظم منطقه ای خاورمیانه، مجموعه امنیت منطقه ای، سناریونویسی، ایران، پیشران ها
  • سید حسن میرفخرایی* صفحات 143-164

    برنامه 25 ساله همکاری های مشترک ایران و چین زمینه ساز توسعه سطح مناسبات دو کشور به مشارکت جامع راهبردی را فراهم آورده است. این امر در یک بستر دو دهه ای از مناسبات دوجانبه تهران و پکن و در چارچوب بسته ای از منافع مشترک در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی به وقوع پیوسته است. در عین حال، هر سه معیار انطباق راهبردی، عدم قطعیت محیطی و اصل سیستمی نیز در شکل گیری مشارکت راهبردی ایران و چین به طور کیفی تحقق یافته اند. در این فراخور، توجه به شبکه مشارکت های راهبردی چین به خوبی نشان می دهد نقش جمهوری اسلامی ایران در این شبکه به صورت ایزوله و مجزای از دیگر شرکای چین برای این قدرت نوظهور جهانی نخواهد بود. در این میان حوزه منطقه ای آسیای مرکزی و افغانستان که تا سال 2013 همگی مدل های متعددی از اسناد مشارکت راهبردی را با چین به امضا رسانده اند، بسیار حایز اهمیت است. مقاله حاضر در پی پاسخ به این سوال است که آسیای مرکزی و افغانستان چگونه بر مشارکت راهبردی ایران و چین تاثیر می گذارد؟ در پاسخ باید تاکید کرد که سه معیار ژیوپلیتیک راهبردی، ژیواکونومی پیوندی و چندجانبه گرایی غیرغربی عواملی است که در راستای تحکیم مشارکت راهبردی ایران و چین به واسطه مشارکت کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان اثر خواهند گذارد. این مقاله با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از الگوی مشارکت راهبردی ارایه شده توسط توماس ویلکنیز در پی پاسخ به پرسش اصلی است.

    کلیدواژگان: ایران، چین، آسیای مرکزی، افغانستان، مشارکت راهبردی
  • سجاد حسنی، ارسلان قربانی شیخ نشین*، حسن خداوردی، گارینه کشیشیان سیرکی صفحات 165-194

    ساخت حاکم بر نظام بین الملل و به تبع آن، نظم خاورمیانه که متاثر از چینش، رقابت و تعامل مجموعه بازیگران منطقه ای و قدرت های مداخله گر فرامنطقه ای است، آثار و عواقب خاصی را بر روابط بازیگران واقع در سطح منطقه ای مترتب می سازد. مناسبات جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی و الگوهای تعامل و دوستی- دشمنی این دو کشور نیز تابعی از صورت بندی های ساختار نظام بین الملل و نظم منطقه ای خاورمیانه است. پرسش مقاله حاضر این است که ظهور ضد هژمونیک جمهوری اسلامی ایران چه تاثیری بر جایگاه عربستان در سیاست امریکا (با در نظر گرفتن نقش برتر آمریکا در ساختار نظام بین الملل) در منطقه غرب آسیا دارد؟ یافته-های مقاله با بهره گیری از گزاره های نظری نوواقع گرایی نشان می دهد که واشنگتن در چارچوب نقش برتر خود در ساختار نظام بین الملل از ریاض به عنوان یک وزنه ژیوپلیتیکی، ژیواستراتژیک و ژیوکالچری به منظور حفظ توازن قوای منطقه ای و مقابله با ظهور و گسترش قدرت های ضدهژمونیک چون ایران می نگرد. این مقاله از طریق روش کیفی -تفسیری و استنباط اطلاعات از طریق اسناد موجود با رویکرد توصیفی- تحلیلی به انجام رسیده و اطلاعات مورد نیاز هم به روش فیش برداری از منابع موجود و در دسترس از جمله: کتب، مقالات فصلنامه های علمی پژوهشی داخلی و مقالات خارجی، سایت ها و منابع اینترنتی معتبر و... گردآوری شده است.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، ساختارنظام بین الملل، ایران، آمریکا، نوواقع گرایی، ضد هژمونی
  • رضا سیمبر*، فاطمه سادات میرخان، گارینه کشیشیان سیرکی، محمدرضا قائدی صفحات 195-231

    سازمان ملل متحد یکی از سازمانهای بین المللی و مهمترین سازمانی است که متشکل از تمامی کشورهای جهان می باشد و ارکان آن نقش اساسی در مناسبات بین المللی دارند. جمهوری اسلامی ایران نیز مانند دیگر کشورهای دنیا در این سازمان عضویت دارد. کشور ما ایران، به عنوان یک کشور و تمدن کهن، نیاز مبرم به بازخوانی و بازنگری اساسی در روابط و نگرش خود در قبال سازمان ملل و ارکان آن دارد. هدف اصلی در این مقاله، تحلیل و شناخت رفتار سیاست خارجی ج.ا.ایران در قبال سازمان ملل متحد در محدوده سال های 1392 (2013 میلادی) تا 1400 (2021 میلادی) است؛ پرسش اصلی مطرح شده این است که رفتار سیاست خارجی جهموری اسلامی ایران در قبال سازمان ملل متحد در سالهای 1392 تا 1400 چگونه بوده است؟ محقق با رویکرد نظری به واقع گرایی (ریالیسم) تدافعی، و با روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و سایتهای اینترنتی سعی در رسیدن به پاسخ مناسب به این پرسش دارد. نتایج یافته های تحقیق نشان می دهند که مشکل اصلی سیاست خارجی ایران در قبال سازمان ملل در سینوسی بودن آن دیده می شود. و راه حل این مشکل در این است که، ایران با پارادایم تغییر در سیاست خارجی سینوسی خود نسبت به این سازمان و تلاش برای ایجاد رایزنی های مختلف در راستای رفرم آن می تواند نقش موثرتری را در سازمان ملل متحد ایفاء کند.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، سازمان ملل متحد، سیاست سینوسی، جمهوری اسلامی ایران، واقع گرایی تدافعی
|
  • Abbas Barzegarzadeh * Pages 7-25
    One of the preliminary objections of the United States of America in the case of the Certain iranian assets of the Central Bank of the Islamic Republic of Iran, raised in the International Court of Justice following the ruling of the Supreme Court (2016) was the citation of the doctrine of clean hands. The main point of this descriptive-analytical study is to examine the US preliminary objection based on the Doctrine of the Clean Hands. The United States had claimed that the Iranian government had revoked the right to sue by supporting terrorism and the special face of Lebanese Hezbollah Has done. The International Court of Justice, while accepting the defenses of the Iranian legal team, rejected the US objections to the jurisdiction and hearing of the petition. The Doctrine of the Clean Hands has a long history in the legal literature and has been accepted by international arbitration bodies as a condition for hearing a petition, but has never been accepted by the International Court of Justice as a preliminary objection, and the Court often Examination has referred it to the mertis level. In the case of the dispute between Iran and the United States, the Court did not violate its jurisprudence .
    Keywords: clean hands, jurisprudence, International court of justice, Iran, USA, Property Confiscation
  • Parisa Pourali *, Mohammadreza Dehshiri, Mohammadreza Ghaedi, Hasan Khodaverdi Pages 27-56

    Iran and Turkey, as two influential powers in the developments in the Middle East, are trying to advance their cultural diplomacy in Iraq according to the nature of their government, goals and aspirations. The main question of the research is what are the effective characteristics of the cultural diplomacy of Iran and Turkey in Iraq in the years 2003 to 2020? The hypothesis is that Iranian cultural diplomacy in Iraq after 2003 has been proposed with the approach of Shiism, the axis of resistance and urban Iran as opposed to Turkish cultural diplomacy with the approach of Turkish nationalism and neo-Ottomanism. On this basis, each of these governments is trying to exert influence in Iraq with the approach of soft power and cultural diplomacy. In this way, Iran and Turkey have different conditions, opportunities, threats and tools to advance their cultural diplomacy. The research findings indicate that Iran is in a better position than Turkey in terms of conditions, opportunities and tools but the focus on Shiism and the issue of resistance in Iraq has led to little attention paid to other features of cultural diplomacy. In contrast, Turkey, with its utilitarian and opportunistic approach, has been able to make the most of it from tools such as Kurdish language and literature, media diplomacy, tourism development, scientific and educational topics, etc. through careful planning and gained more influence in Iraq. Data analysis was done by descriptive-analytical method and data collection was done by library method.

    Keywords: Cultural diplomacy, Soft power, Iraq, Iran, Turkey, Neo-Ottomanism
  • Mojtaba Romouk, Mashallah Heidarpour *, Alireza Amini Pages 57-76

     This study tries to work on the US foreign policy on Iran based on Smart Power Theory. At the beginning of the 21st-century pivotal role of the US in globalization led to increasing the US power, credibility, and influence in the Middle East, so based on the US strategy in the foreign policy this power converted from soft and hard power to the "smart power" toward regional countries and especially Iran.The main question of this study is:How we can evaluate US policy based on "smart power" against Iran between the years 2008 to 2020? The hypothesis of this research is on the US foreign policy strategy towards Iran which admits the change in the meaning and use of power by concentrating on "smart power" which became more obvious after 2008. The theoretical framework of this research tries to evaluate and review the US foreign policy based on smart power towards Iran with considering multiple variables The Literature Review of this study is on uses descriptive-analytical and documentary methods that proceed by Literature Review method .

    Keywords: Islamic Republic of Iran, USA, Foreign Policy Strategy, Hard Power, Soft Power, Smart Power
  • Omid Azizyan, Hossein Rafie *, AliAkbar Jafari Pages 77-108

    After entering the power system in Saudi Arabia, Mohammed bin Salman, made great changes to the Saudi foreign policy strategy. By leaving the traditional strategy of defensive policy, he conducts an offensive strategy against Iran and the middle east and north Africa regions. Meanwhile, changing the coalition patterns in the region in the form of alliance with Israel, the NATO plan and trying to retain American military in the region has threatened national security of the Islamic Republic of Iran. However, the present study aims to answer the question of what requirements the foreign policy strategy of Mohammad bin Salman in the region has created for the foreign policy and national security of the Islamic Republic of Iran? In this paper, "the security of the Copenhagen school" and "aggressive constructivism" have been used as a theoretical framework. Research methodology and data collecting are descriptive-analytical and library-documentary approaches. The findings indicate that the increasing closeness of Saudi to Israel, trying to create an Arab front along with Egypt and the United Arab Emirates, Riyadh 's attempt to move closer to the United States and bring this country to a wide contrast with Iran, has touched Iran 's national security at two levels of confrontation and detente.

    Keywords: strategy, Mohammad bin Salman, Security requirements, Iran, Middle East, Saudi Arabia
  • Zahed Ghaffari Hashjin *, Ayub Nikunahad Pages 109-141

    After the Islamic Revolution, one of the most stable models of regional order in the Middle East, has been the competition between the Islamic Republic of Iran and Saudi Arabia. However, one cannot speak of fully establishing this pattern of bipolar order in the Middle East. And the Middle East regional order may change dramatically over the next ten years. The present study seeks to answer the main question of what the future scenarios of regional order in the Middle East will be like by 2030,and what is the favorable scenario for the Islamic Republic of Iran and Saudi Arabia under these patterns of regional order?In order to provide answers to the questions with a futuristic approach, the method of identifying and analyzing the impulses affecting the formation of regional order and identifying weak surprises and weak markers was used through interviewing experts using Mick Mac software. The research findings consistent with the effect of key drivers and analysis of power blockades in this region indicate that a wide range of scenarios can be proposed regarding the Middle East regional order,but the most desirable order for Iran is the hegemony of the revolutionary order and the most probable scenario for the Islamic Republic is the continuation of the balance of power scenario in this region. In contrast, the most favorable scenario for the pro-Western order is the hegemony of the Western-Salafi order and the most probable scenario for the pro-Western order is the continuation of the balance of power scenario.

    Keywords: Middle East Regional Order, regional security, Screenwriting, Iran, drivers
  • Seyed Hassan Mirfakhraei * Pages 143-164

    The 25-year plan of joint cooperation between Iran and China has paved the way for upgrading the level of relations between the two countries to comprehensive strategic partnership. This has taken place in the context of two decades of bilateral relations between Tehran and Beijing and within the framework of common interests at the national, regional and international levels. At the same time, all three criteria of strategic compliance, environmental uncertainty, system principle and strategic fit in the formation of strategic partnership between Iran and China have been qualitatively met. In this regard, considering China's network of strategic partnerships clearly shows that the role of Iran in this network will not be isolated from other Chinese partners. Among these partners, Central Asian states and Afghanistan, which by 2013 have all signed several models of strategic partnership documents with China, have significant importance. This paper aims to answer the question of how Central Asia and Afghanistan affect the strategic partnership between Iran and China. Responsively, the three criteria of strategic geopolitics, linkage of geoeconomics and non-Western multilateralism are the factors that will influence the strengthening of Iran-China strategic partnership through the participation of Central Asian countries and Afghanistan. The paper seeks to answer the main question using a descriptive-analytical method and using the strategic partnership model presented by Thomas Wilkins.

    Keywords: Iran, China, Central Asia, Afghanistan, Strategic Partnership
  • Sajad Hasani, Arsalan Ghorbani-E Sheikhneshin *, Hassan Khodaverdi, Garineh Keshishyan Siraki Pages 165-194

    The governing structure of the international system and, consequently, the Middle East order, which is influenced by the arrangement, competition, and interaction of regional actors and interregional intervening powers, have particular effects and consequences on the relations of actors in the Middle East. Organizes the surface of regular areas. The relations between the Islamic Republic of Iran and Saudi Arabia and the patterns of interaction and friendship-enmity between the two countries are also a function of the formulations of the structure of the international system and the order of the Middle East. The question of the present article is that what effect does the anti-hegemonic emergence of the Islamic Republic of Iran have on the position of Saudi Arabia in US policy (considering the superior role of the US in the structure of the international system) in the West Asian region? Findings of the article Using neo-realist theoretical propositions show that Washington, in the context of its superior role in the structure of the international system, uses Riyadh as a geopolitical, geostrategic and geocultural weight to maintain balance. It looks at regional forces and countering the emergence and expansion of anti-hegemonic powers such as Iran. This article has been done through qualitative-interpretive method and inference of information through existing documents with descriptive-analytical approach and case information. The need has also been collected by taking methods from available and available sources, including: books, articles in domestic scientific research quarterly and foreign articles, reputable sites and Internet resources, and so on.

    Keywords: Saudi Arabia, the structure of the international system, Iran, the United States, neo-realism, anti-hegemony
  • Reza Simbar *, Fatemeh Sadat Mirkhan, Garineh Keshishyan Siraki, Mohammadreza Ghaedi Pages 195-231

    The United Nations is one of the international organizations and the most important organization that consists of all countries of the world and its pillars play a key role in international relations. The Islamic Republic of Iran, like other countries in the world, is a member of this organization. Our country, Iran, as an ancient country and civilization, urgently needs a fundamental re-reading of its relations and attitude towards the United Nations and its pillars. The main purpose of this article is to analyze and recognize the behavior of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran towards the United Nations in the period of 1392 (2013) to 1400 (2021); The main question is what was the attitude of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran towards the United Nations in the years 1392 to 1400? The researcher tries to reach an appropriate answer to this question with a theoretical approach to defensive realism, and with a descriptive-analytical research method and data collection tools of libraries and Internet sites. The results of the research show that the main problem of Iran's foreign policy towards the United Nations is its sinusoidal nature. And the solution to this problem is that Iran can play a more effective role in the United Nations by changing its sinusoidal foreign policy towards the organization and trying to establish various consultations for its reform.

    Keywords: Foreign policy, United Nations, Sinusoidal Policy, Islamic Republic of Iran, Defensive Realism