فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال بیست و نهم شماره 1 (پیاپی 103، بهار 1401)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و نهم شماره 1 (پیاپی 103، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا فراهانی، فرهاد فراهانی، اکرم رنجبر، الناز شریعت پناهی، یونس محمدی، فرانک امامی* صفحات 5-11
    سابقه و هدف

    استرس اکسیداتیو یکی از علل ایجادکننده وزوز گوش است. تاثیر درمانی نانوکورکومین بر فرایند آنتی‌اکسیدانی بیماری‌های مختلف تایید شده و تاکنون در زمینه اثربخشی آن در درمان وزوز گوش مطالعه‌ای انجام نشده است. لذا، هدف این مطالعه تعیین اثر نانوکورکومین در درمان وزوز گوش بود.

    مواد و روش‌‌ها

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی (مداخله سه سو کور) بود و روی 62 بیمار مبتلا به وزوز گوش انجام شد. افراد به روش بلوک‌های تصادفی و با رعایت پنهان‌سازی در دو گروه 31 نفری تقسیم شدند و تحت درمان با نانوکورکومین و پلاسبو قرارگرفتند. هر دو گروه از نظر سن و جنس با روش‌های همسان‌سازی فراوانی منطبق شدند. برای تمام بیماران آزمون‌های شنوایی انجام شد. بیماران به مدت 21 روز، هر روز 80 میلی‌گرم نانوکورکومین و کپسول پلاسبوی مشابه دریافت کردند.

    یافته‌ ها

    میانگین و انحراف معیار سن بیماران در گروه نانوکورکومین 15/2±44/77 و در گروه پلاسبو 15/2±46/32 سال بود (0.05<P). اختلاف میانگین مدت ابتلا به وزوز گوش در دو گروه معنادار نبود (0.05<P). یافته‌ها نشان داد آنتی‌اکسیدان نانوکورکومین سبب کاهش نمره آزاردهندگی وزوز گوش شد (0.02=P). درحالی‌که تاثیری بر فرکانس، نمره بلندی، درجه آزاردهندگی، میانگین امتیاز تمایز گفتار و آستانه دریافت گفتار نداشت (0.05<P). همچنین مصرف نانوکورکومین با عوارض جانبی همراه نبود.

    نتیجه‌ گیری

     نانوکورکومین در درمان وزوز گوش موثر نیست.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، استرس اکسیداتیو، نانوکورکومین، وزوز گوش
  • ناصر قره باغی، محمدامین ولیزاد حسنلویی، محمد فرومندی، محمدرضا پاشایی* صفحات 12-17
    سابقه و هدف

    سپسیس نوعی سندرم شامل ناهنجاری‌های فیزیولوژیکی، پاتولوژیک و بیوشیمیایی ناشی از عفونت است. تاکنون مطالعات محدودی برای بررسی ارزش پیش‌آگهی نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین انجام شده است. این مطالعه با هدف تعیین نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بیماران با سپسیس بستری در بخش مراقبت‌های ویژه اجرا شد.

    مواد و روش‌‌ها

     تمام بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه با تشخیص سپسیس وارد مطالعه شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل، سن بیمار 18 سال و بیشتر، ابتلا به سپسیس و بستری بیش از دو هفته (در متن مقاله دو روز گفته شده است) در بخش مراقبت‌های ویژه بود.

    یافته‌ها

     75 بیمار با میانگین سنی 72/34 سال ارزیابی شدند. 57/8 درصد از بیماران فوت کردند. میان نوتروفیل روز دوم و سوم در بین بیماران فوت‌شده و ترخیص‌شده تفاوت معناداری وجود داشت. نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بدو پذیرش، روز دوم و روز سوم به ترتیب 31/62، 33/36 و 34/31 بود که تفاوت معناداری بین افراد فوت‌شده و ترخیص‌شده مشاهده نشد (0.05>p).

    نتیجه‌گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد نسبت نوتروفیل به آلبومین در بیماران فوت‌شده بیشتر و میزان آلبومین در بیماران فوت‌شده کمتر از بیماران ترخیص‌شده بود. هرچند این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود. همچنین درصد نوتروفیل، مدت‌زمان تهویه مکانیکی و مدت زمان بستری در بیماران فوت‌شده به طور معناداری بیشتر از بیماران ترخیص‌شده بود.

    کلیدواژگان: سپسیس مرگ ومیر، شوک سپتیک، نسبت نوتروفیل به آلبومین
  • شهرام همایونفر، نکیسا خوانساری*، هادی طالع قنبرپور، محمدعلی سیف ربیعی، فهیمه قاسمی صفحات 18-25
    سابقه و هدف

    پرفشاری ریوی، افزایش فشارخون شریان ریوی است که به اختلال عملکرد بطن راست منجر می‌شود. هدف این مطالعه مقایسه شاخص‌های اکوکاردیوگرافی در بررسی نارسایی بطن راست در بیماران مبتلا به افزایش فشارخون ریوی بود.

    مواد و روش‌‌ها

     در این مطالعه توصیفی-مقطعی اطلاعات مربوط به100 بیمار مبتلا به پرفشاری خون ریوی مراجعه‌کننده به بیمارستان قلب فرشچیان همدان در فاصله سال‌های 1396 تا 98 جمع‌آوری شد (که با استفاده از اکوکاردیوگرافی با تصاویر دوبعدی و tissue Doppler تشخیص داده شده بودند). بیماران بر اساس میزان فشارخون شریان ریوی به سه گروه تقسیم شدند و شاخص‌های PASP، PVR، Tei Index، FAC، IVA، TAPSE و DTI S Velocity برای هریک از آنان محاسبه شد.

    یافته‌ها

     میانگین سن بیماران 16/62 ± 52/95 سال بود و 0/46 درصد مشکلات ریوی داشتند. شاخص‌های PASP، PVR و Tei Index با یکدیگر همبستگی مثبت و معنی‌دار و متغیرهای FAC، IVA، TAPSE و DTI S Velocity با یکدیگر همبستگی مثبت و معنی‌داری داشتند. اما شاخص‌های گروه اول و دوم با یکدیگر همبستگی منفی و معنی‌داری داشتند. نتایج نشان داد اختلاف میانگین تمام شاخص‌ها در بین گروه‌های مختلف پرفشاری ریوی معنی‌دار بود. بر اساس تحلیل رگرسیون متغیر PVR از عوامل موثر در پرفشاری ریوی بود و IVA و Tei Index همخوانی بیشتری با پرفشاری خون ریوی از نظر مقادیر غیرطبیعی داشتند.

    نتیجه‌گیری

    PVR، IVA و Tei Index متغیرهای موثر برای بررسی عملکرد بطن راست بودند. پیشنهاد می‌شود به این متغیرها بیشتر توجه شود.

    کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی داپلر، اکوکاردیوگرافی دوبعدی، بطن راست، پرفشاری خون شریان ریوی
  • حمید گل محمدی، بنت الهدی قنبری*، احمد رضایی ازندریانی صفحات 26-33
    سابقه و هدف

    آسیب‌های پد چربی هوفا اغلب به دنبال ترومای حاد مستقیم و غیرمستقیم و میکروتروماهای تکرارشونده مزمن ایجاد می‌شود و آسیب آن با تروماها و اختلالات مجاور همراه است که در مطالعات رادیولوژیک کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین منظور، این مطالعه با هدف تعیین میزان آسیب‌های همراه با آسیب پد چربی هوفا در تروماهای زانو با استفاده از روش تشخیصی ام‌آرآی انجام شد.

    مواد و روش‌‌ها

     در این مطالعه مقطعی به روش نمونه‌گیری در دسترس 98 نفر از بیماران ترومایی زانو که برای انجام ام‌آرآی زانو از ابتدای اردیبهشت 1399 تا پایان اردیبهشت 1400 به بخش تصویربرداری بیمارستان بعثت همدان مراجعه کرده بودند، از نظر فراوانی آسیب‌های همراه با آسیب پد چربی هوفا بررسی شدند. داده‌های مطالعه با نرم‌افزار SPSS نسخه 23 تجزیه‌وتحلیل شد.

    یافته‌ ها

    میانگین سن بیماران 10/11±33/13 سال بود که 85/7 درصد از آنان مرد بودند. بعد از بررسی، مهم‌ترین آسیب‌های همراه آسیب پد چربی هوفا مشخص شدند که شامل پارگی رباط صلیبی قدامی (77/6 درصد)، ادم مغز استخوان (71/4 درصد)، افیوژن (61/2 درصد)، ادم پری آرتیکولار (55/1 درصد) و پارگی منیسک (38/8 درصد) بود. بین جنسیت بیماران با آسیب پد چربی هوفا، ادم پری آرتیکولر، پارگی رباط سلیمی قدامی، پارگی رباط سلیمی خلفی و پارگی لیگامان‌های کولترال به دنبال ترومای زانو تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. اما فراوانی پارگی منیسک به‌طور معنی‌داری در زنان بیشتر از مردان بود (0.007=p). همچنین بیماران با پارگی رباط سلیمی قدامی نسبت به بیماران بدون پارگی رباط سلیمی قدامی به‌طور معنی‌داری میانگین سنی بیشتری داشتند (0.047=p).

    نتیجه‌گیری

     بخش قابل توجهی از بیماران ترومایی با آسیب چربی پد هوفا آسیب‌های همراه داشتند که در ام‌آرآی زانو قابل تشخیص است.

    کلیدواژگان: پد چربی هوفا، تصویربرداری از طریق تشدید مغناطیسی، زخم ها و آسیب ها
  • بهاره رضایی*، فاطمه حارث آبادی، کوثر باغبان صفحات 34-40
    سابقه و هدف

    یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌های فیزیکی واکه‌ها، ساختار سازه‌ای آن‌هاست. کیفیت یک واکه به سازه‌‌های آن بستگی دارد. یکی از بارزترین خطاهای گفتاری افراد آسیب‌دیده شنوایی، خطاهای واکه‌ای است. هدف این مطالعه تعیین و مقایسه ساختار سازه‌ای واکه‌های زبان فارسی در کودکان آسیب‌دیده شنوایی عمیق و کاشت حلزون محدوده سنی 4 تا 7 سال بود.

    مواد و روش‌‌ها

    این پژوهش توصیفی-تحلیلی به صورت مقطعی روی 21 کودک آسیب‌دیده شنوایی عمیق و 17 کودک دارای کاشت حلزون انجام شد. پس از لحاظ کردن معیارهای ورود و خروج، آزمون تولید واکه‌ها گرفته شد. سازه اول و دوم هر شش واکه به‌طور جداگانه با نرم‌افزار Praat به‌دست آمد و بین دو گروه مقایسه انجام شد.

    یافته‌ ها

    بین کودکان کم‌شنوا و کاشت حلزون شده از نظر میانگین سازه اول و دوم واکه /o/ و میانگین سازه اول واکه‌‌های /i/، /a/ و /e/ تفاوت معنی‌داری وجود داشت (0.05<p). سایر سازه‌‌های واکه‌‌های / æ/ و /u/ در دو گروه تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (0.05>p).

    نتیجه‌گیری

    نتایج حاکی از آن است که سازه اول بیشتر واکه‌‌های زبان فارسی که به ارتفاع زبان مربوط می‌شود، در دو گروه متفاوت است. به نظر می‌رسد واکه‌های کودکان کاشت حلزون شده در مقایسه با کودکان کم‌شنوای دارای سمعک به طبیعی نزدیک‌تر باشد.

    کلیدواژگان: سازه، کاشت حلزون، کم شنوایی، واکه
  • حسین صمدی*، الهه حسین نژاد، محمد صحبتی ها صفحات 41-49
    سابقه و هدف

    با توجه به مشکل کودکان کم‌توان ذهنی در حافظه کاری و اهمیت آن در یادگیری‌های بعدی و اثرات کارایی پردازش در زندگی روزمره، معرفی برنامه‌های مناسب به‌منظور تقویت حافظه کاری این کودکان بسیار مهم است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی تمرینات حافظه کاری-حرکتی و فعالیت‌های ادراکی-حرکتی بر ظرفیت فراخنای اعداد و توالی عدد-حرف کودکان کم‌توان ذهنی آموزش‌پذیر بود.

    مواد و روش‌‌ها

     مطالعه حاضر از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با دو گروه تجربی و یک گروه کنترل بود. با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، 30 دانش‌آموز کم‌توان ذهنی در رده سنی 8 تا 11 سال به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. سپس به‌صورت تصادفی به سه گروه حافظه کاری-حرکتی، ادراکی-حرکتی و کنترل تقسیم شدند. گروه‌های آزمایش طبق پروتکل مشخص در دوره اکتساب 16 جلسه‌ای به مدت دو ماه (هر هفته دو جلسه) شرکت کردند. به‌منظور سنجش حافظه کاری، از خرده‌آزمون‌های ظرفیت فراخنای اعداد و توالی عدد-حرف نسخه چهارم هوش وکسلر استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون‎های آماری تحلیل واریانس با اندازه‌های تکراری، تحلیل واریانس یک‌سویه، کروسکال والیس و فریدمن در نرم‌افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.

    یافته‌ ها

    نتایج تفاوت معناداری را در مولفه‌های ظرفیت عدد مستقیم، ظرفیت عدد کل و توالی عدد-حرف بین گروه‌های حافظه کاری-حرکتی و ادراکی-حرکتی با گروه کنترل نشان داد (0.05>P). با این ‌حال، بین گروه‌های حافظه کاری-حرکتی و ادراکی-حرکتی تفاوت معناداری مشاهده نشد (0.05<P).

    نتیجه‌گیری

     بر اساس نتایج مطالعه، تمرینات حافظه کاری-حرکتی و فعالیت‌های ادراکی-حرکتی باعث بهبود عملکرد حافظه کاری کودکان کم‌توان ذهنی آموزش‌پذیر می‌شود.

    کلیدواژگان: تمرینات حافظه کاری-حرکتی، حافظه کاری، فعالیت های ادراکی-حرکتی، کم توان ذهنی
  • افشین عظیمی، مهدی پارسایی، عیسی سلیمانی، الهام مهران زاده، امیرحسین مقصود* صفحات 50-56
    سابقه و هدف

     مهم‌ترین نگرانی مرتبط با تشخیص توکسوپلاسموز مادرزادی، زمان ابتلای مادر به عفونت است. اهمیت تست تشخیصی سرولوژی برای تشخیص توکسوپلاسموز حاد با استفاده از روش IgG-avidity  که عفونت اخیر و گذشته را از هم متمایز می کند، به اثبات رسیده است. مطالعه حاضر با هدف تشخیص توکسوپلاسموز حاد در سه ماهه اول بارداری با استفاده از روش IgG-avidity انجام شد.

    مواد و روش‌‌ها

    در این مطالعه توصیفی مقطعی که در سال 1398 در شهر همدان انجام شد، از 340 زن باردار در سه ماهه اول بارداری نمونه خون گرفته و سرم آن‌ها در دمای 70- درجه سانتی‌گراد تا زمان انجام آزمایش نگهداری شد. سپس عیار آنتی‌بادی IgG تعیین شد و برای آن دسته از نمونه‌هایی که عیار IgG مثبت داشتند، عیار IgM و IgG-avidity نیز اندازه‌گیری شد.

    یافته‌ها

     از مجموع مادران باردار، 106 نفر (31.2 درصد) عیار مثبت IgG و 2 نفر (0.6 درصد) عیار مشکوک IgM داشتند. از 106 مادر بارداری که IgG مثبت بودند، در 6 نفر (5.66 درصد) IgG-avidity در حد کم بود که بیانگر عفونت اخیر و داشتن توکسوپلاسموز در 3 تا 4 ماه اخیر است. میزان اویدیتی IgG در 10 نفر (9.43 درصد) در حد میانی و در 90 نفر (84.9 درصد) دیگر در حد زیاد بود.

    نتیجه‌گیری

     روش IgG-avidity  و استفاده از روش‌های بهبود یافته آن در کنار سایر روش‌های سرولوژیک و مولکولی در تعیین و افتراق توکسوپلاسموز حاد در مادران باردار به‌ویژه در سه ماهه اول بارداری و پیشگیری از عوارض جبران‌ ناپذیر آن در جنین موثر است.

    کلیدواژگان: آی جی جی اویدیتی، توکسوپلاسموز، سه ماهه اول آبستنی
  • بهمن نظریان، زهرا چراغی، افشین فرهانچی* صفحات 57-66
    سابقه و هدف

     

    تعارض منافع شرایطی است که در آن قضاوت حرفه‌ای در رابطه با یک منفعت اولیه در معرض تاثیر ناموجه منفعتی ثانویه قرار دارد. تعارض منافع موضوعی است که به‌طور عینی اتفاق می‌افتد. باید به این نکته توجه داشت که وجود تعارض منافع به‌خودی‌خود غیراخلاقی نیست، اما نحوه برخورد با این تعارضات پیش‌آمده موضوع بحث اخلاق حرفه‌ای است.

    مواد و روش‌‌ها

     این پژوهش یک مطالعه کیفی است که در بهار و تابستان 1398 در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. نمونه‌های پژوهش از اساتید بالینی همین دانشگاه با روش نمونه‌گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع اطلاعاتی انتخاب شدند. اطلاعات پژوهش از طریق مصاحبه حضوری با اساتید به‌دست آمد و با روش الو و کینگاس تجزیه‌وتحلیل شد.

    یافته‌ها

     با انجام 16 مصاحبه، سه زمینه اصلی تعارض منافع در پژوهش، آموزش و درمان و در مجموع 19 تم استخراج شد. در مطالعه حاضر 10 نفر از اساتید تعاریف و دید درستی از موضوع تعارض منافع در هر سه حوزه‌ داشتند. 6 نفر از مصاحبه‌شوندگان نیز تعریف جامع و درستی از تعارض منافع در هر سه حوزه مدنظر ارائه ندادند.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به اهمیت و حساسیت مقوله تعارض منافع در حوزه‌های مختلف سلامت، به علت تاثیرات گسترده و مخربی که از خود برجای می‌گذارد، سلوک صحیح آن است که موضوع تعارض منافع و مصادیق آن در زمینه‌های مختلف به دانشجویان پزشکی و پزشکان و پژوهشگران معرفی شود تا با مشخص شدن اهمیت موضوع و افزایش هوشیاری، زمینه برای تبیین کدهای انتظامی و قوانین جامع و عملیاتی در خصوص مقابله با تعارض منافع و اثرات منفی بالقوه آن فراهم شود. در این مطالعه شرکت‌کنندگان ترغیب شدند اطلاعات بیشتری درباره این موضوع به‌دست آورند.

    کلیدواژگان: آموزش، پژوهش، تعارض منافع، درمان
|
  • Zahra Farahani, Farhad Farahani, Akram Ranjbar, Farank Emami * Pages 5-11
    Background and Objective

    Oxidative stress is one of the causes of tinnitus. The therapeutic effect of nanocurcumin on the antioxidant processes of various diseases has been confirmed; however, no study, to the best of our knowledge, has been conducted on its therapeutic effect on tinnitus. Therefore, the present study aimed to determine the effect of nanocurcumin on treating tinnitus.

    Materials and Methods

    This study was a randomized controlled trial (triple-blind intervention). A total of 62 patients with tinnitus were selected by randomized block design with observance of concealment. Then, the participants were divided into two groups of 31 and were treated with nanocurcumin and a placebo. Both groups were similar in terms of age and gender with frequency matching methods. Hearing tests were performed for all patients. Patients received 80 mg/day of nanocurcumin and similar placebo capsules for 21 days.

    Results

    The mean and standard deviation of the age in the nanocurcumin and placebo groups were 44/77 ± 15/2 and 46/32 ± 15/2 years, respectively (P>0.05). The difference between the mean duration of tinnitus was not significant in both groups (P>0.05). The results indicated that the antioxidant nanocurcumin reduced the tinnitus score (P=0.02). However, nanocurcumin failed to affect the frequency, high score, degree of annoyance, mean score of speech discrimination, and speech reception threshold (P>0.05). Also, no side effect was reported from using nanocurcumin.

    Conclusion

    Nanocurcumin is not effective in the treatment of tinnitus.

    Keywords: Antioxidant, Nanocurcumin, Oxidative Stress, Tinnitus
  • Naser Gharebaghi, MohammadAmin Valizade Hasanloei, Mohammad Fromandi, MohammadReza Pashaei * Pages 12-17
    Background and Objective

    Sepsis is a syndrome involving physiological, pathological, and biochemical abnormalities caused by infection. Very few studies have been performed to evaluate the prognostic value of the neutrophil-to-albumin ratio. The present study aimed to evaluate the neutrophil-to-albumin ratio in patients with sepsis admitted to the intensive care unit (ICU).

    Materials and Methods

    All patients admitted to the ICU with a diagnosis of sepsis were included in the study. The inclusion criteria entailed the age range of ≥18 years, having sepsis, and hospitalization in the ICU for more than two weeks.

    Results

    A total of 75 patients with a mean age of 72.34 years were evaluated, and 57.8% of cases died. There was a significant difference between neutrophils on the second and third days between deceased and discharged patients. The neutrophil-to-albumin ratio at the time of admission, the second day, and the third day were 31.62, 33.36, and 34.31, respectively; nonetheless, no significant difference was observed between the deceased and discharged (P>0.05).

    Conclusion

    As evidenced by the results of this study, the neutrophil-to-albumin ratio in deceased patients was higher than that in discharged ones; however, this difference was not statistically significant. Moreover, neutrophil percentage, duration of mechanical ventilation, and duration of hospitalization in deceased patients were significantly higher, as compared to those in discharged patients.

    Keywords: Neutrophil-to-Albumin Ratio, Sepsis Mortality, Septic Shock
  • Shahram Homayounfar, Nakisa Khansari *, Hadi Tale Ghanbarpour, MohammadAli Seif Rabiee, Fahimeh Ghasemi Pages 18-25
    Background and Objective

    Pulmonary hypertension is an increase in blood pressure of the pulmonary artery which leads to right ventricular dysfunction. Therefore, the present study aimed to compare echocardiographic parameters in the study of right ventricular failure in patients with pulmonary hypertension.

    Materials and Methods

    In the present descriptive cross-sectional study, data were collected from 100 patients with pulmonary hypertension referred to Farshchian Heart Hospital, Hamadan, Iran between 2017-2019. The cases were detected by two-dimensional echocardiography and tissue Doppler and divided into three groups based on blood pressure of the pulmonary artery. The parameters of PASP, PVR, Tei Index, FAC, IVA, TAPSE, and DTI S Velocity were calculated for each patient.

    Results

    Out of 100 patients with a mean age of 52. 95 ±16. 62 years, 0. 46% had lung problems. The parameters of PASP, PVR, and Tei Index were positively and significantly correlated with each other. Also, a positive and significant relationship was observed between the parameters of FAC, IVA, TAPSE, and DTI S Velocity. However, the parameters of the first and second groups were negatively and significantly related to each other. The results indicated that the mean difference of all indicators was significant between different groups of pulmonary hypertension. The parameter of PVR parameter was one of the factors affecting pulmonary hypertension based on regression analysis. Also, IVA and Tei Index were more consistent with pulmonary hypertension in terms of abnormal values.

    Conclusion

    PVR, IVA, and Tei Index were effective parameters for evaluating the right ventricular function and more attention is recommended to be paid to these parameters

    Keywords: Doppler Echocardiography, Pulmonary Hypertension, Right Ventricle, Two- Dimensional Echocardiography
  • Hamid Golmohammadi, Bentolhoda Ghanbari *, AhmadReza Rezaei Azandaryani Pages 26-33
    Background and Objective

    Hoffa’s fat pad injuries are often caused by acute direct and indirect trauma and chronic recurrent micro-trauma, and its disorders are associated with other traumas and injuries that have been less paid attention to in radiological studies. Therefore, this study was performed to evaluate the injuries associated with Hoffa’s fat pad injury in knee trauma using the diagnostic Magnetic Resonance Imaging (MRI) method.

    Materials and Methods

    The samples of this cross-sectional study (n=98) were selected using the available sampling method from patients with knee trauma referring to the imaging ward of Besat Hospital in Hamadan, Iran, for knee MRI from mid-April 2020 to mid-May 2021. The participants were examined in terms of the types of injuries associated with Hoffa’s fat pad damage. Data were analyzed using SPSS software (version 23).

    Results

    The mean age of the patients was obtained at 33.13±10.11 years, and 85.7% of the cases were male. Based on the results, Anterior Cruciate Ligament (ACL) rupture (77.6%), bone marrow edema (71.4%), effusion (61.2%), periarticular edema (55.1%), and meniscus rupture (38.8%) were the most injuries associated with Hoffa’s fat pad injury. There was no significant difference between the genders of patients and Hoffa's fat pad injury, including periarticular edema, ACL rupture, posterior cruciate ligament rupture, and collateral ligament rupture following knee trauma. However, the frequency of meniscus rupture was significantly higher in women than in men (P=0.007). Moreover, patients with ACL rupture had a significantly higher mean age than patients without ACL rupture (P=0.047).

    Conclusion

    A significant number of patients with trauma and Hoffa’s fat pad injuries suffer from associated injuries that can be detected on an MRI of the knee.

    Keywords: Hoffa’s Fat Pad, Magnetic Resonance Imaging, Wounds, Injuries
  • Bahareh Rezaei *, Fatemeh Haresabadi, Kowsar Baghban Pages 34-40
    Background and Objective

    One of the most important physical properties of vowels is their formant structure. One of the most obvious speech errors in hearing-impaired children is vowel errors. The present study aimed to determine and compare the formant structure of Persian vowels in deaf and cochlear implant children in the age range of 4-7 years.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed on 21 children with serious hearing impairment and 17 children with cochlear implants in the age range of 4-7 years. After considering the inclusion and exclusion criteria, the vowel production test was administered. The first and second formant of each of the six vowels were obtained separately by Praat software and compared between the two groups.

    Results

    There was a significant difference between deaf children and those with cochlear implants in the mean of the first and second formant of the /o/, as well as the mean of the first formant of the /i /, /a/, and /e / (P<0.05). Other vowel formants of the /æ/ and /u/ displayed no significant difference between the two groups (P>0.05).

    Conclusion

    As evidenced by the results of this study, the first formant of Persian language vowels related to tongue height was different in the two groups. It signifies that the vowels in cochlear implant children are closer to normal, compared to those in hearing-impaired children with hearing aids.

    Keywords: Cochlear Implants, Formant, Hearing Loss, Vowel
  • Hossein Samadi *, Elaheh Hossein Nezhad, Mohammad Sohbatiha Pages 41-49
    Background and Objective

    Appropriate programs should be provided to improve the function of memory, learning, and the effects of processing efficiency in the daily life of children with intellectual disabilities. Therefore, the present study aimed to compare the effectiveness of motor-working memory training and perceptual-motor exercises on digit span and letter-number sequencing in educable children with intellectual disabilities.

    Materials and Methods

    The present study was quasi-experimental with a pre-test and post-test design and two experimental groups and one control group. A total of 30 students with intellectual disabilities between 8-11 years were selected as a statistical sample using the available sampling method and then randomly divided into three groups: motor-working memory training, perceptual-motor activities, and control group. The experimental groups participated in a 16-session training course for two months (two sessions per week) according to specific protocols. Subtests of digit span and letter-number sequencing of the fourth edition of Wechsler intelligence were used to measure working memory. Data were analyzed using repeated-measures ANOVA, one-way ANOVA, Kruskal–Wallis and Friedman in SPSS software (version 24).

    Results

    The results indicated a significant difference in subtests of digit span of direct, total digit span, and letter-number sequencing between motor-working memory training, and perceptual-motor exercises with the control group (P>0.05). However, no significant difference was observed between perceptual-motor activities and motor-working training groups (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results, motor-working memory training and perceptual-motor activities improve the function of memory in educable children with intellectual disabilities.

    Keywords: Intellectual Disability, Motor-Working Memory Training, Perceptual-Motor Activities, Working Memory
  • Afshin Azimi, Mahdi Parsaei, Eissa Soleymani, Elham Mehranzadeh, AmirHossein Maghsood * Pages 50-56
    Background and Objective

    The most important concern associated with diagnosing congenital toxoplasmosis is to determine when the mother has been infected. The importance of using serological diagnostic tests such as IgG-avidity assay which can distinguish between recent and past infections has been proven. The present study aimed to diagnose acute toxoplasmosis in the first trimester of pregnancy using IgG-avidity testing.

    Materials and Methods

    The present descriptive cross-sectional study was conducted in Hamadan, Iran in 2019. A total of 340 blood samples were collected from pregnant women in the first trimester of pregnancy and stored at -70 °C until experimenting. The IgG antibody titer was then determined. Also, IgM and IgG-avidity titers were measured for those samples with a positive IgG titer.

    Results

    Out of 340 pregnant women, 106 (31.2%) had a positive and 2 (0.6%) had a suspected IgM test. Of the 106 pregnant mothers with positive IgG, 6 (5.66%) had low IgG-avidity indicating recent infection of toxoplasmosis in the past 3 to 4 months. IgG-avidity titer was moderate in 10 patients (9.43%) and high in 90 patients (84.9%).

    Conclusion

    Using the IgG-avidity test and its improved methods along with other serological and molecular methods can be effective in determining and differentiating acute toxoplasmosis in pregnant women, especially in the first trimester of pregnancy, and preventing its irreversible complications in the fetus.

    Keywords: First Trimester Pregnancy, IgG Avidity, Toxoplasmosis
  • Bahman Nazarian, Zahra Cheraghi, Afshin Farhanchi * Pages 57-66
    Background and Objective

    Conflict of interest is a situation in which professional judgment about a primary interest is unjustifiably affected by a secondary one; therefore, it is a subject that occurs objectively. Also, conflict of interest is not inherently immoral; however, the way to deal with these conflicts is a matter of professional ethics.

    Materials and Methods

    The present qualitative study was conducted at Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran during the spring and summer of 2019. Samples were selected from the clinical professors of the university using purposive sampling until informational redundancy or saturation was achieved. Research data was obtained through face-to-face interviews with the professors and were analyzed using the method of Elo and Kyngas.

    Results

    Three main categories of conflict of interest in research, education, and treatment as well as 19 themes were extracted from 16 interviews. In the present study, 10 professors had a clear definition of the conflict of interest in all three categories and the other 6 fail to provide a comprehensive one.

    Conclusion

    The issue of conflict of interest and its implications in various fields should be seriously introduced to medical students, physicians, and researchers due to its widespread and destructive effects. Also, a framework is suggested to be provided to clarify the importance and increase awareness of the subject and explain comprehensive and operational rules for dealing with its potential adverse effects. In the interview, the participants were introduced to the topic of conflict of interest.

    Keywords: Conflict of Interest, Education, Research, Treatment