فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 210 (تیر 1401)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 210 (تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/28
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مهدیه قیاثی*، محمد مهدیزاده، لیلا خطیب شاد صفحات 1-12
    سابقه و هدف

    مهندسی بافت و سلول درمانی به عنوان درمان های امیدوارکننده، این امکان را جهت ترمیم ضایعات و نقایص استخوانی می تواند فراهم نماید. داربست های ترکیبی، پلیمرهای سنتتیک و طبیعی می توانند بستر مناسبی برای WJ-MSCs به سلول های استخوانی را فراهم سازند. در این مطالعه تاثیر فاکتورهای رشد خونی لیوفیلیزه در پیشبرد فرآیند استءوژنز حاءز اهمیت می باشد.

    مواد و روش ها

    ابتدا داربست های نانولیفی PCL-Gel با روش الکتروریسی تهیه و همچنین برای تهیه غشا، از افراد داوطلب خون جمع آوری و فاکتورهای رشد آن استخراج و بر روی لایه های نانو فیبری لود گردید. سپس در فریزر C° 20- به مدت 3 روز و در نهایت فریز داریر به مدت 48 ساعت قرار گرفت و از لحاظ ساختاری با میکروسکوپ الکترونی بررسی و با اشعه گاما استریل گردیدند. در ادامه WJ-MSCs بر روی داربست ها کشت داده شد. به منظور بررسی ماندگاری سلول ها و بیان ژن های ALP، RUNX2، COLX و COLI در داربست طراحی شده آزمون های MTT و Real-Time PCR انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد ماندگاری و رشد و تکثیر WJ-MSCs و بیان ژن های ویژه استخوانی در غلظت بیش تر ترکیب فاکتورهای رشد مشتق از خون/ داربست پلی کاپرولاکتون / ژلاتین به طور معنی داری بیش تر است (0/001<P).

    استنتاج

    افزایش غلظت فاکتورهای رشد خونی در داربست های طراحی شده، فرایند استیوژنز را تسهیل کرد.

    کلیدواژگان: پلی کاپرولاکتون، ژلاتین، فاکتورهای رشد خونی، استخوان، سلول های بنیادی مشتق از وارتون ژلی
  • عماد رضا، حسین عزیزی* صفحات 13-25
    سابقه و هدف

    اسپرماتوژنز یک فرآیند سازمان یافته است که فاکتورهای فراوانی بر کنترل و تنظیم آن اثرگذار هستند. آلکالین فسفاتاز به همراه ژن های Gfra1، Lin28 و Sall4 از جمله فاکتورهای اصلی دخیل در این فرآیند هستند که با یکدیگر در ارتباط هستند. هدف از انجام این مطالعه بررسی و مقایسه میزان بیان آنزیم آلکالین فسفاتاز و همچنین ژن های Gfra1، Lin28 و Sall4 در سلول های بنیادی جنینی، اسپرم ساز، و شبه جنینی در موش می باشد.

    مواد و روش ها

    ابتدا سلول های بنیادی اسپرم ساز جداسازی شدند و سپس سلول های بنیادی جنینی موش و سلول های ES-like تهیه شدند. در مرحله بعدی سنجش بیان آلکالین فسفاتاز با استفاده از رنگ آمیزی آلکالین فسفاتاز بررسی شد. سپس بررسی بیوانفورماتیکی ژن های دارای ارتباط مستقیم انجام شد و برای سنجش بیان ژن های Gfra1، Lin28 و Sall4 از Fluidigm PCR و همچنین از ایمونوهیستوشیمی، برای بیان Gfra1، استفاده شد.

    یافته ها

    ژن های Gfra1، Lin28 و Sall4 بیان مثبت و معنی دار (0/05P<) در سلول های بنیادی پرتوان و سلول های جنسی داشتند. آلکالین فسفاتاز نیز دارای بیان مثبت در سلول های بنیادی جنسی و سلول های بنیادی پرتوان بود و در سلول های سرتولی و فیبروبلاست ها بیان کم و منفی داشت، که نشان از اختصاصی بودن این آنزیم در این رده های سلولی دارد.

    استنتاج

    آلکالین فسفاتاز به همراه ژن های Gfra1، Lin28 و Sall4، با توجه به ارتباط شبکه ای با یکدیگر و بیان آن ها در سلول های بنیادی پرتوان و رده زایا، می توانند به عنوان فاکتورهای تشخیصی برای این رده های سلولی استفاده شوند.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی جنینی، سلول های بنیادی اسپرم ساز (SSC)، آلکالین فسفاتاز
  • سعید تقیلو، مینا دبیری، رضا ولدان، حسین عسگریان عمران* صفحات 26-36
    سابقه و هدف

    بیماری کووید-19، یک بیماری تنفسی است که به وسیله ی گونه ای از کروناویروس تحت عنوان SARS-CoV-2 ایجاد می شود. این مطالعه با هدف طراحی یک روش الایزای غیرمستقیم برای سنجش آنتی بادی های IgM و IgG علیه SARS-CoV-2، انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، توالی پروتیین نوترکیب نوکلیوکپسید SARS-CoV-2 در باکتریE. coli BL21 بیان شد. پروتیین تولیدی با استفاده از SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ تایید شد. در ادامه، از پروتیین نوترکیب نوکلیوکپسید تولید شده، روش ELISA غیرمستقیم برای سنجش آنتی بادی های IgG و IgM علیه SARS-CoV-2 طراحی شد. سپس از این روش برای سنجش آنتی بادی های IgM و IgG در 61 بیمار مبتلا یا بهبود یافته از بیماری COVID-19 به همراه 31 نمونه سرم فرد سالم استفاده شد. در انتها نتایج به دست آمده از روش ELISA طراحی شده بر روی نمونه ها با کیت تجاری مورد تایید وزارت بهداشت مقایسه شد.

    یافته ها

    پروتیین نوترکیب نوکلیوکپسید بیان و تخلیص شد و سپس به کمک SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ مورد تایید قرار گرفت. میزان جذب نوری به دست آمده از روش ELISA طراحی شده در 61 بیمار و 31 فرد سالم در مقایسه با کیت تجاری هم راستا بوده است. حساسیت و ویژگی روش ELISA طراحی شده برای سنجش IgG 100 درصد تعیین شد، این در حالی است که حساسیت 96/72 و ویژگی 96/77 برای سنجش IgM گزارش شد.

    استنتاج

    تست های سرولوژیک به تنهایی ابزاری مناسب برای تشخیص نیستند، با این حال همراهی با تست های مولکولی موجب افزایش صحت و حساسیت در تشخیص بیماری می شود. هم چنین این آزمایشات برای بررسی های اپیدمیولوژیکی بسیار ارزشمند می باشند.

    کلیدواژگان: نوکلئوکپسید، IgG، IgM، الایزا، سارس کرونا ویروس-2
  • ثمره جزایری، مریم سیدمجیدی*، فاطمه بیژنی، سید علی سیدمجیدی صفحات 37-47
    سابقه و هدف

    کارسینوم سلول سنگفرشی دهان (OSCC)، ششمین سرطان شایع در جهان است. پودوپلانین یک گلیکوپروتیین شبه موسینی در ضخامت غشا است که در اندوتلیوم لنفاوی بیان شده اما در اندوتلیوم عروق خونی بیان نمی شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی بیان ایمونوهیستوشیمیایی پودوپلانین و بررسی لنفانژیوژنز در کارسینوم سلول سنگفرشی دهان در مقایسه با مخاط نرمال دهان بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آزمایشگاهی، 40 بلوک پارافینه از بایگانی بخش پاتولوژی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی بابل با تشخیص قبلی کارسینوم سلول سنگفرشی دهان و 40 نمونه از مخاط نرمال دهان که طی جراحی دندان عقل نهفته به دست آمده بود با حداقل التهاب از دید بافتی و هیستوپاتولوژی، وارد مطالعه شدند و بیان ایمونوهیستوشیمیایی پودوپلانین در سلول های اپی تلیالی دو گروه و تعداد عروق لنفاوی در آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت آنالیز داده ها از آزمون های Chi-sqaure، Mann-Whitney، Wilcoxon و Oneway ANOVA استفاده شد.

    یافته ها

    اختلاف میانگین تعداد عروق لنفی در ناحیه تهاجم تومور در گروه OSCC (2/02±4/43) و در مرکز تومور (78/72±6/2) به لحاظ آماری معنادار بود (0/001>P). در بررسی بیان پودوپلانین از نظر کیفی بین دو گروه مشخص شد که در گروه OSCC بیان پودوپلانین در 23 مورد (57/5 درصد) بین 51 تا 100 درصد بوده است. در حالی که در گروه کنترل تنها 4 مورد (10 درصد) از نمونه ها این میزان بیان را داشته اند. بیان پودوپلانین در سلول های اپی تلیالی در کارسینوم سلول سنگفرشی به طور معنی داری بیش از مخاط نرمال دهان بود (0/001>P).

    استنتاج

    نتایج مطالعه حاضر نقش پودوپلانین را در پاتوژنز کارسینوم سلول سنگفرشی دهان مطرح می نماید.

    کلیدواژگان: پودوپلانین، کارسینوم سلول سنگفرشی دهان، مخاط دهان، ایمونوهیستوشیمیایی
  • سهیلا ایرانی، منیژه نوریان*، مریم ورزش نژاد، ملیحه نصیری صفحات 48-58
    سابقه و هدف

    استفاده از لوله گاواژ جهت تغذیه نوزاد، طول مدت بستری را افزایش  می دهد و کاهش روند رشد نوزاد را به دنبال خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مکیدن غیرمغذی بر وزن گیری و طول مدت بستری نوزادان نارس تحت تغذیه با گاواژ انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه کارآزمایی بالینی نوزادان به صورت دسترس انتخاب و به صورت تصادفی  به دو گروه مداخله(37 نوزاد) و کنترل (38 نوزاد) تخصیص یافتند.  ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک همراه با فرم ثبت روز ترخیص و روز بستری و ترازو  بود. در گروه مداخله، مکیدن غیرمغذی بوسیله انگشت مادر همزمان با شروع گاواژ برای نوزاد انجام می شد.تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون های آماری تی مستقل، من ویتنی ، و کای دو انجام شد.

    یافته ها

    میانگین وزن روز ترخیص در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل 90/73 گرم بیشتر بود، ولی این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود (0/121=P). میانگین کاهش وزن نوزادان  در گروه کنترل بیشتر از گروه مداخله بود ولی این اختلاف از نظر آماری معنادار نبود(0/818=P). میانگین طول مدت بستری نوزاد(به روز) به ترتیب در گروه مداخله و کنترل برابر با 8/32± 22/ 14 و 7/34 ± 14/61 بود که تفاوت معنادار آماری  نشان داده نشد(0/830=P ،توان آزمون 60 درصد).

    استنتاج

    مکیدن غیر مغذی بر طول مدت بستری و وزن گیری نوزادان نارس تاثیر مثبت و معنادار نداشت. پیشنهاد می شود مطالعات وسیع تر با حجم نمونه بیشتر  انجام گیرد.


    کلیدواژگان: گاواژ، نوزاد نارس، طول مدت بستری، وزن گیری، مکیدن غیرمغذی، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
  • جواد ستاره*، آیلین تیموری النجارقی، علی اصغر نادی قرا، مرضیه رفیعی صفحات 59-70
    سابقه و هدف

    مواد استنشاقی، هیدروکربن هایی هستند که در دمای اتاق به حالت گاز تبدیل شده و از طریق بینی و دهان وارد ریه و سپس مغز می شوند. با وجود اثرات نورولوژیکی و روانپزشکی ناشی از مصرف مواد استنشاقی، مطالعات اندکی در مورد اثرات حاد مواد استنشاقی بر روی مغز صورت گرفته است. لذا مطالعه حاضر به تاثیر حاد مواد استنشاقی بر تغییرات امواج الکتروانسفالوگرافی کمی پرداخته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مشاهده ای در بیمارستان زارع ساری در واحد ابزاری تشخیصی در سال 1399 انجام شد. 20 نفر که از لاک پاک کن حاوی استون به منظورهای آرایشی استفاده می کردند، در مطالعه شرکت کردند. سیگنال های مغز قبل و حین و 3 دقیقه اول و 3 دقیقه دوم بعد از استفاده از این لاک پاک کن ها از طریق الکتروانسفالوگرافی کمی (QEEG) در حالت چشم باز افراد ثبت شد. توان نسبی امواج در لوب های پس سری، پیشانی، آهیانه ای و خط میانه با نرم افزار نوروگاید محاسبه گردید. آنالیز داده ها توسط نرم افزار STATA-15 انجام شد.

    یافته ها

    قدرت نسبی امواج بتا، دلتا در حین، سه دقیقه اول و دوم از مصرف لاک پاک کن استونی در نقاط C3، C4، Cz، F3، F4 ، Fz، O1، O2، P3، P4 و Pz (0/01<P) به طور معنی داری افزایش یافت(0/01<P). در حالی که توان نسبی باند آلفا کاهش معنی داری در نقاط مذکور داشت و توان نسبی باند تتا تغییری نداشت.

    استنتاج

    در این مطالعه مواجهه فوری با ماده استنشاقی استون موجب افزایش قدرت نسبی باند فرکانسی دلتا و بتا و کاهش باند فرکانسی آلفا در پیشانی، آهیانه ای، پس سری و خط میانه در هر دو نیمکره می شود.

    کلیدواژگان: مواد استنشاقی، استنشاق، حاد، امواج مغزی، استون، الکتروانسفالوگرافی، قدرت نسبی
  • نیلوفر کلانتری نژاد، محمدمهدی باقری، حسین قائدامینی*، مهدی کلانتری نژاد، راحله امیر زاده، فاطمه یزدی، المیرا سالاری صفحات 71-79
    سابقه و هدف

    نوزادان مبتلا به پرفشاری ریوی پایدار(PPHN) سه برابر بیش تر از سایر نوزادان در معرض بستری مجدد یا مرگ و میر پس از ترخیص هستند. این بیماری هزینه بالایی به والدین و نظام سلامت تحمیل می کند. در این مطالعه برای اولین بار شیوع و عوامل مرتبط با PPHNدر نوزادان رسیده متولد شده در جنوب شرق ایران بررسی شد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش مقطعی پرونده بالینی هریک از 1859 نوزاد متولد شده در سال 1399 در بیمارستان افضلی پور کرمان بررسی شد. نوزادان با شرایط بستری از بدو تولد، بیماری های مادرزادی قلب و دیگر تشخیص های افتراقی PPHN و وجود شواهد بیماری ژنتیکی از مطالعه حذف شدند. سپس نوزادان رسیده با شواهد بالینی PPHN تحت اکوکاردیوگرافی داپلر جهت تایید تشخیص نهایی قرار گرفتند. همچنین داده های مربوط به متغیرهای بارداری و زایمان، جنسیت نوزاد، وزن زمان تولد و آپگار دقیقه 1 و 5 و حمایت های تنفسی پیشرفته گردآوری شد. داده ها با نرم افزار آماری 25 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    از مجموع 229 نوزاد واجد شرایط ورود به مطالعه، 31 نوزاد (11/9درصد) مبتلا به PPHN بودند. فراوانی PPHN با زایمان سزارین و آپگار دقیقه پنجم ارتباط آماری معنی داری داشت(0/05>P). ارتباط معناداری با سایر عوامل مادری و یا عوامل مربوط به نوزاد یافت نشد(0/05>P). میانگین میزان پارامترهای تعیین کننده پرفشاری شریان ریوی شامل جابجایی آنولوس تریکوسپید، سرعت رگورژیتاسیون تریکوسپید، میانگین فشار و قطر شریان ریوی در گروه زایمان سزارین به صورت معنادار بیش تر از زایمان طبیعی بود(0/05>P).

    استنتاج

    پیشنهاد می شود مطالعات تکمیلی آتی بر روی نوزادان جنوب شرق ایران به صورت چندمرکزی با بازه زمانی طولانی تر و حجم نمونه بیش تر اجرا شود تا بررسی دقیق ارتباط وقوع PPHN با عوامل مادری، جنینی و نوزادی فراهم گردد.

    کلیدواژگان: شیوع، پرفشاری ریوی پایدار نوزادان، نوزاد رسیده، ایران
  • فرد گلبرن اخارایی*، فبین انسن ازلوآ، انمالی رت ایلبو صفحات 80-87
    سابقه و هدف

    استافیلوکوکوس اوریوس بیش ترین سهم را در ابتلای انسان ها به عفونت در مقایسه با سایر گونه های استافیلوکوک دارد از جمله استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) که مانند پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و مشتقات آن ها دارای حلقه های بتالاکتام بوده و نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم می باشد. این مطالعه با هدف جداسازی و بررسی سویه های MRSA در بین دانشجویان به ظاهر سالم در دانشگاه ایالتی ادو اوزیرو نیجریه انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، 100 نمونه سواب از گردن، گوش، زیر بغل، پوست و بینی با روش های استاندارد میکروبیولوژیکی تهیه شد. کلنی ها برای تشخیص و تاییدگونه های استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده توسط تست های کواگولاز و کاتالاز ، رنگ آمیزی گرم شدند. آزمایش اثربخشی آنتی بیوتیک به روش Kirby-Bauer انجام شد. حساسیت به متی سیلین با هاله پاک شده اطراف چاهک ها مشخص و به عنوان درجه حساسیت اندازه گیری و بیان شد.

    یافته ها

    استافیلوکوکوس اوریوس در 46 نمونه مثبت بود. با این حال، از 46 گونه استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده، 36 گونه (84/78 درصد) حساس به متی سیلین و 10 گونه (15/22درصد) نسبت به آن مقاوم بودند.

    استنتاج

    نتیجه این مطالعه موارد مثبت معدودی را نشان داد، زیرا که جامعه مورد مطالعه بسیار کوچک است و اکثر دانشجویان جوان در معرض سوءمصرف آنتی بیوتیک ها و عفونت های بیمارستانی قرار ندارند.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، سویه ها، دانشجویان، متی سیلین
  • ابراهیم نصیری*، علیرضا گنجی پور، رضا نصیری، سید احمد بطحائی صفحات 88-99
    سابقه و هدف

    ابتلا به ویروس کرونا علایم متفاوت و آزار دهنده ای را در مبتلایان ایجاد می کند. مزاج در طب سنتی ایران ویژگی اختصاصی هر انسان و قابل تدبیر است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط مزاج با فراوانی علایم بیماران کووید-19 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، تمامی علایم بالینی تجربه شده در بیماران کووید-19 که در دوره نقاهت تحت مراقبت بودند مثل تب، سرفه، لرز و غیره، به روش مصاحبه ثبت شد. برای تعیین مزاج فعلی مفرد فاعله و منفعله از پرسشنامه سلمان نژاد استفاده شد. شدت علامت بر حسب تعداد آن ها به ضعیف، متوسط و شدید تعیین شد. رابطه مزاج با علایم و همبستگی آن ها با آزمون های کای دو و ضریب همبستگی پیرسون نشان داده شد.

    یافته ها

    168 بیمار، با میانگین سنی 13/3± 48 سال، حداقل 4 و حداکثر 30 روز در نقاهتگاه مراقبت شدند. 73/2 درصد بیماران تب، تنگی نفس و سرفه داشتند. 47/6 درصد مزاج سرد، 26/2 درصد گرم و یا معتدل داشتند. فراوانی علایم شدید در سردمزاجان بیش تر از معتدل و گرم مزاجان بود ولی معنی دار نبود(0/204=P). اختلاف دردهای عضلانی در افراد سردمزاج بیش تر و با گرم و معتدل قابل ملاحظه بود (0/006 P=). ضریب همبستگی تری و خشکی با شدت علایم برابر 0/046> P و 0/554= R بود. بین گرمی، سردی با علایم بالینی همبستگی بود (0/489= R و 0/054> P).

    استنتاج

    بیماران کووید-19، که مزاج سرد و یا تر داشتند، علایم بیش تری داشتند، لذا حمایت، مراقبت و تدابیر پیشگیری کننده طب سنتی ایرانی برای افراد با مزاج سرد یا تر در مواجهه با ویروس کرونا پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: مزاج، کووید- 19، موربیدیتی، علایم ویروسی
  • مرضیه جوادی، محمدمهدی بهزادنژاد، مجتبی علیزاده، نسرین شعربافچی زاده، مریم یعقوبی* صفحات 100-107
    سابقه و هدف

    برنامه جامع ترخیص به معنای آموزش، پیگیری و استمرار مراقبت از بیمار است. این موضوع در بیماران روانپزشکی از الزامات اثربخشی درمان می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی چالش های پیگیری پس از ترخیص بیماران روانپزشکی در بیمارستان فارابی اصفهان در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع کیفی با رویکرد تحلیل محتوای عرفی است که با انجام مصاحبه با 13 نفراز پرستاران و پزشکان، مدیران و مسیولین و دست اندرکاران برنامه ترخیص بیمارستان که به صورت هدفمند انتخاب شدند، انجام شد. نمونه گیری تا رسیدن به اشباع داده ادامه یافت و داده ها با نرم افزار  MAXQDA10 تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها شامل 32 کدمعنایی بود که در قالب سه طبقه اصلی "چالش های بیمار و بیماری" شامل دو طبقه فرعی (ماهیت بیماری، شرایط بیمار و خانواده) و"چالش های بیمارستان و نظام سلامت" شامل دو طبقه فرعی (سیاست ها و رویه بیمارستان وضعف ارتباط بین بخشی نظام سلامت) و "چالش های اقتصادی اجتماعی" شامل دو طبقه فرعی (عدم حمایت اجتماعی و مشکلات اقتصادی و مالی) دسته بندی شدند.

    استنتاج

    پیگیری موثربیماران به دلایلی چون عدم حمایت بیمه ای ،ضعف آگاهی خانواده ها، نبودن فرایند منسجمی برای پیگیری بیمار با مشکل روبرو است. همچنین به دلیل نبود حمایت نهادهای کمکی وتامین اجتماعی ضعیف در این حوزه، بیماران عموما پس از ترخیص رهاشده و این امر موجب تشدید بیماری و بازگشت مجدد آنان به بیمارستان می شود.

    کلیدواژگان: بیمار، ترخیص بیمار، استمرار مراقبت، بیمار روانپزشکی
  • داوید درویش نیا، نرگس نجفی، علیرضا داودی*، عطیه جعفری، مریم میرزاخانی صفحات 108-115
    سابقه و هدف

    اصطلاح "عفونت بیمارستانی" به هر نوعی از عفونت اطلاق می شود که در هنگام بستری وجود نداشته باشد و طی 72-48 ساعت پس از بستری یا حداکثر 3 روز تا 6 هفته پس از ترخیص، یا 30 روز پس از جراحی رخ دهد. از آن جا که عفونت های بیمارستانی یکی از عوامل بروز عوارض جانبی، مرگ و میر و کاهش کیفیت زندگی در بیماران هستند، لذا بر آن شدیم به بررسی خصوصیات بالینی، آزمایشگاهی و میکروبیولوژیک بیماران قلبی عروقی مبتلا به عفونت های بیمارستانی، در بیمارستان قلب فاطمه زهرای ساری بپردازیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، 22811 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز بیماران ثبت، علایم عفونت در بیماران بررسی شده و در صورت بروز علایم، بیماران ویزیت شدند. اطلاعات پس از جمع آوری وارد نرم افزار 18 SPSS شد و مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 1/4 درصد از بیماران دچار عفونت بیمارستانی شدند. میانگین سنی بیماران 12/5 ± 64/5 سال و اکثریت بیماران (53/3درصد) مرد بودند. شایع ترین بیماری زمینه ای به ترتیب فشارخون، دیابت، هایپرلیپیدمی بودند. شایع ترین نوع عفونت بیمارستانی، عفونت های تنفسی (47/8درصد) و شایع ترین باکتری یافت شده در کشت، باکتری اشریشیا کلی بود. اسینتوباکتر به تمام آنتی بیوتیک های آزمایش شده مقاوم بود، به جز کولیستین که در 80 درصد موارد حساس و در 20 درصد مقاومت داشت.

    استنتاج

    کنترل و پیشگیری از عفونت های بیمارستانی از اهمیت ویژه ای به خصوص در بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه پس از عمل جراحی قلب باز دارد.

    کلیدواژگان: عفونت های بیمارستانی، بستری، ریسک فاکتور
  • علیرضا داودی، احمد پاکدل، زهرا اکبری، لطف الله داودی، مریم میرزاخانی، بهاره سلیمانپوریان، نسرین سیار، نیما نامور، فاطمه آهنگرکانی* صفحات 116-124
    سابقه و هدف

    پنومونی وابسته به ونتیلاتور از فاکتورهای مهم مورتالیتی و موربیدیتی در بخش های مراقبت های ویژه به خصوص بیماران تحت جراحی قلب باز می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی پنومونی مرتبط با ونتیلاتور در بیماران جراحی قلب باز بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان فاطمه زهرا ساری در سال 1398-1396 می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی گذشته نگر، اطلاعات دموگرافیک، بالینی، آزمایشگاهی و درمانی بیماران مبتلا به پنومونی مرتبط با ونتیلاتور مورد بررسی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 25 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

    یافته ها

    در مجموع 52 بیمار مبتلا به پنومونی وابسته به ونتیلاتور پس از عمل جراحی قلب باز مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی افراد 10/85±64/41 سال بوده و 55/8 درصد از آن ها مرد بودند. 51/9 درصد از بیماران به مدت کم تر از 5 روز تحت اینتوباسیون قرار گرفته و میانگین مدت زمان اتصال به ونتیلاتور تا بروز VAP حدود 6 ساعت بود. شایع ترین میکروارگانیسم های عامل پنومونی، آسینتوباکتر بومانی (23/63 درصد) و سیتروباکتر فروندی (36/16 درصد) بودند. به صورت کلی بیش ترین مقاومت میکروارگانیسم های جداشده نسبت به سفالوسپورین های نسل 3 و بیش ترین حساسیت آن ها در برابر آمینوگلیکوزیدها بوده است.

    استنتاج

    کنترل و پیشگیری از ابتلا به پنومونی مرتبط با ونتیلاتور اهمیت ویژه ای به خصوص در بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه پس از عمل جراحی قلب باز دارد.

    کلیدواژگان: پنومونی، ونتیلاتور، میکروارگانیسم
  • رضا مفیدیان*، جمشید یزدانی چراتی، پیام عزیززاده سعادت صفحات 125-131
    سابقه و هدف

    کشیدن دندان ها به هر دلیلی، تاثیرات منفی در روح و روان انسان می گذارد. به علاوه اختلالاتی در جویدن غذا، شکل ظاهری و تکلم به وجود می آورد. این مطالعه با هدف بررسی علل خارج کردن دندان دایمی در بیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی شهرستان ساری در سال 1399، انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، 522 نفر از افرادی که دندان کشیده شده داشتند، به صورت در دسترس انتخاب شدند. معیار ورود به مطالعه افراد با دامنه سنی 18 تا 65 سال بود و برای مقایسه علل کشیدن دندان در زنان و مردان و سایر ویژگی ها از آزمون کای دو استفاده شد. برای انجام بخش تحلیل از نرم افزار SPSS25 استفاده شد.

    یافته ها

    در افراد مورد بررسی،64/8 درصد به دلیل پوسیدگی، 15/7 درصد به دلیل مشکلات پریودنتال، 6/1 درصد به دلیل نیمه نهفتگی دندان، 5/4 درصد به دلیل آبسه پری اپیکال، 4/8 درصد بنا بر تقاضای بیمار، 1/3 درصد به دلیل ارتودنسی، 1 درصد به دلیل تروما و 1 درصد هم به سایر دلایل دندان های دایمی خود را خارج کرده بودند.

    استنتاج

    بیماری های پریودنتال و پوسیدگی دندان از مهم ترین دلایل خارج کردن دندان های دایمی در مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان ساری بودند.

    کلیدواژگان: خارج کردن دندان، دندان دائمی، پوسیدگی
  • سپیده عرب، سید امیرحسین میرهاشمی، نسترن شریفی، راشین بهرامی* صفحات 132-144
    سابقه و هدف

    انکوریج اسکلتی یک روش جدید برای اصلاح اپن بایت قدامی متوسط می باشد. این مطالعه با هدف درمان اپن بایت قدامی متوسط اسکلتال با استفاده از اینتروژن دندان های خلفی به کمک مینی ایمپلنت و همچنین مروری بر اصلاح اپن بایت انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مروری، با استفاده از واژگان کلیدی "اپن بایت، استتار، کشیدن، جراحی، اینتروژن متکی به استخوان، اینتروژن خلفی، مینی اسکرو، مینی پلیت و انکوریج مطلق" مروری بر مطالعات موجود در پایگاه های اطلاعاتی PubMed و Embase، Google Scholar،Cochrane ، صورت گرفت. محدوده جستجوی مطالعات از ژانویه سال 2011 تا اپریل 2021 بود و در فرد مورد مطالعه، اپن بایت قدامی با کمک مینی پلیت اصلاح شد.

    یافته ها

    در مجموع 12 مطالعه از 42 مطالعه که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب شدند. در اکثر مطالعات میزان کاهش زاویه پلن فک پایین (SN-GoGn و FMA)، در پی چرخش در خلاف جهت عقربه های ساعت فک پایین، کم تر از 2 درجه بود، اما در بعضی مطالعات محدوده تغییرات بین 2/3 تا 3/9 درجه نیز گزارش گردید. در همه مطالعات کاهش تحدب صورت، بهبود کانتور چانه، کاهش ارتفاع تحتانی قدامی صورت و کاهش فاصله بین لبی از جمله پیامدهای مشاهده شده به دنبال چرخش مندیبل بود. در بیمار مورد مطالعه در مطالعه حاضر نیز، زاویه پلن مندیبل 2 درجه کاهش یافت و کاهش تحدب صورت به میزان یک درجه مشاهده گردید.

    استنتاج

    اینتروژن دندان های خلفی با کمک انکوریج اسکلتال درمان استتاری غیرتهاجمی در بیماران با اپن بایت قدامی با شدت متوسط است که علاوه بر اصلاح اوربایت، سبب بهبود ظاهر صورت بیمار گردید که نیاز به جراحی را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: اپن بایت، استتار، کشیدن، جراحی، اینتروژن متکی به استخوان، اینتروژن خلفی، مینی اسکرو، مینی پلیت، انکوریج مطلق
  • صبا مهراندیش، شهلا میرزایی* صفحات 145-163

    در طول تاریخ ارزشمندترین اختراعات آن هایی بوده اند که چند دهه پس از ارایه اولیه شان، زندگی مردم جهان را دست خوش تغییرات بزرگی کردند. تصور بر این است که پرینتر یا چاپگر سه بعدی نیز مانند موتور بخار، لامپ و شبکه جهانی وب از نسل اختراعاتی است که آینده صنایع مختلف را با تغییرات شگفت انگیزی همراه خواهد کرد. این تکنولوژی که عموما به صورت ساخت یک ساختار سه بعدی با استفاده از یک ماده زمینه ای از جمله پلاستیک، پلیمر و یا فلز معرفی می شود، دارای مزایای بی نظیری جهت استفاده در صنعت داروسازی است. از مزایای این سیستم می توان به ساخت فرم های دارورسانی با رهایش کنترل شده، ساخت سیستم های تغییرپذیر در طول زمان که اصطلاحا چهاربعدی نامیده می شوند و همچنین اختصاصی سازی دارو متناسب با نیاز هر بیمار اشاره کرد. با وجود مزایای بی شمار، چاپگر های سه بعدی هنوز راه درازی را تا پیدا کردن جایگاه اصلی خود در داروسازی در پیش دارند، چرا که فرم های دارورسان دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو که با این تکنولوژی ساخته شده اند، انگشت شمار هستند. این امر بدون شناخت دقیق تاریخچه و پیشرفت های کنونی این سیستم ها امکان پذیر نمی باشد. این مطالعه به مرور پیشرفت های اخیر داروسازی با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی و شرح مکانیزم محبوب ترین روش های چاپ سه بعدی در داروسازی از جمله سنگ چاپی سه بعدی، مدل سازی رسوب مذاب و پخت لیزری انتخابی پرداخته است. همچنین جهت دستیابی به چشم انداز مناسبی از جایگاه این فناوری در داروسازی، جدیدترین سیستم های دارورسانی چاپ شده جهت دارورسانی چشمی، پوستی، خوراکی و سایر راه ها دراین مطالعه مرور شده اند.

    کلیدواژگان: چاپ سه بعدی، پزشکی، دارورسانی، داروسازی، اختصاصی سازی
  • داود نصیری، مسعود شایسته آذر، سمیرا اندرخورا، فرشته طالب پور امیری* صفحات 164-165
|
  • Mahdieh Ghiasi*, Mohammad Mehdizadeh, Liela Khatibshad Pages 1-12
    Background and purpose

    Tissue engineering and cell therapy, as promising therapies, provide the opportunity to repair bone lesions and defects. Combined scaffolds, synthetic and natural polymers can provide a suitable structure for differentiation of Wharton Jelly mesenchymal stem cells (WJ-MSCs) into bone. In current study, the effect of lyophilized blood growth factors in promoting the process of osteogenesis is important.

    Materials and methods

    In this study, PCL-Gel nanofiber scaffolds were prepared by electrospinning method. To prepare membrane, blood was collected from volunteers and its growth factors were extracted and loaded on nanofiber layers. They were then placed in a freezer at -20°C for three days and finally in a freezer for 48 hours. They were structurally examined by electron microscopy and sterilized by gamma rays. WJ-MSCs were then cultured on scaffolding. MTT and Real-Time PCR tests were performed to evaluate cell viability and expression of ALP, RUNX2, COLX, and COLI genes in the designed scaffold.

    Results

    Findings showed that the viability, growth, proliferation, and the expression of WJ-MSCs and osteogenic-specific genes were significantly higher at high concentration of blood derived growth factors/ polycaprolactone /gelatin-scaffold combination (P<0.001).

    Conclusion

    High concentration of blood derived growth factors in designed scaffolds facilitated the osteogenesis process.

    Keywords: polycaprolactone, gelatin, blood-derived growth factors, bone, Wharton Jelly mesenchymal stem cells
  • Emad Reza, Hossein Azizi* Pages 13-25
    Background and purpose

    Spermatogenesis is a well-organized process that is influenced by a variety of factors. Alkaline phosphatase, and Gfra1, Lin28, and Sall4 genes are among the key players in this interconnected process. This study aimed to investigate the expression levels of Gfra1, Lin28, and Sall4 genes in embryonic, spermatogonial, and embryonic stem-like (ES-like) cells in mice.

    Materials and methods

    First, spermatogonial stem cells were isolated, and then mouse embryonic stem cells and ES-like cells were prepared. Alkaline phosphatase expression was determined by alkaline phosphatase staining. After that, a bioinformatics analysis of directly related genes was done. Then the expression levels of the Gfra1, Lin28, and Sall4 genes were measured using Fluidigm PCR, and immunohistochemistry was done for Gfra1 expression.

    Results

    In pluripotent stem cells and germ cells, the expression levels of Gfra1, Lin28, and Sall4 genes were found to be significantly positive (P<0.05). Alkaline phosphatase was also expressed positively in germ stem cells and pluripotent stem cells, but not in Sertoli cells or fibroblasts, indicating that this enzyme is exclusive to these cell types.

    Conclusion

    Because of their interaction and expression in pluripotent stem cells and germ cells, alkaline phosphatase, Gfra1, Lin28, and Sall4 genes can be employed as detecting markers for these cell lines.

    Keywords: embryonic stem cells, spermatogonial stem cells, alkaline phosphatase
  • Saeid Taghiloo, Mina Dabiri, Reza Valadan, Hossein Asgarian Omran* Pages 26-36
    Background and purpose

    Coronavirus disease 2019 (COVID-19) is a respiratory disease caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2). In this study, an indirect ELISA method was designed to measure the human IgM and IgG antibodies against SARS-CoV-2.

    Materials and methods

    Protein sequence of nucleocapsid antigen from SARS-CoV-2 was expressed in E. coli BL21 and then was purified by chromatography. The purified protein was confirmed by SDS-PAGE and Western blotting. An indirect ELISA method was designed to measure the specific IgG and IgM antibodies against SARS-CoV-2 using recombinant N protein. The optimized ELISA method was then applied to measure the IgG and IgM antibodies in 61 infected or recovered COVID-19 patients and in 31 healthy controls. Finally, data obtained from the designed ELISA method were compared with those of a commercially approved ELISA kit.

    Results

    The recombinant nucleocapsid protein was successfully expressed and purified which was confirmed by SDS-PAGE and Western blotting. The amount of optical densities obtained from the designed ELISA method was similar to those of the commercial kit in 61 patients and 31 controls. The sensitivity and specificity of the designed ELISA method for IgG were 100% compared with the commercial ELISA kit, while the sensitivity and specificity for IgM were 96.72 and 96.77, respectively.

    Conclusion

    Serological tests alone are not suitable for diagnosis; however, their combination with molecular tests increases the accuracy and sensitivity of the COVID-19 diagnosis. These tests are also vauable for epidemiological studies.

    Keywords: nucleocapsid, IgG, IgM, ELISA, SARS-CoV-2
  • Samareh Jazayeri, Maryam Seyedmajidi*, Fatima Bijani, Seyedali Seyedmajidi Pages 37-47
    Background and purpose

    Oral squamous cell carcinoma (OSCC) is the sixth most common cancer in the world. Podoplanin is a mucin-like integral membrane glycoprotein that is expressed in the lymphatic endothelial cells but not in the blood vascular endothelial cells. The aim of the present study was to investigate the immunohistochemical expression of podoplanin and evaluating lymphangiogenesis in OSCC compared with normal oral mucosa.

    Materials and methods

    In this laboratory study, 40 paraffin blocks archived in the Department of Oral and Maxillofacial Pathology in Babol Dental School with previous diagnosis of OSCC were used. Also, 40 samples of normal oral mucosa obtained during impacted wisdom tooth surgery with minimal inflammation from histological and histopathological point of view were included. Immunohistochemical expression of podoplanin in epithelial cells and the number of lymphatic vessels were evaluated in both groups. Chi-square, Mann-Whitney, Wilcoxon, and Oneway ANOVA were applied for data analysis.

    Results

    Findings showed significant difference in the mean number of lymph vessels between the area of tumor invasion in OSCC group (4.43±2.02) and center of the tumor (6.78±2.72) (P<0.001). In the study of podoplanin expression in terms of quality, it was found that in the OSCC group, podoplanin expression was between 51% and 100% in 23 cases (57.5%), while these expression levels in the control group were seen only in four cases (10%). Podoplanin expression in epithelial cells in squamous cell carcinoma was significantly higher than normal oral mucosa (P<0.001).

    Conclusion

    The present study suggests that podoplanin is involved in the pathogenesis of oral squamous cell carcinoma.

    Keywords: podoplanin, oral squamous cell carcinoma, oral mucosa, immunohistochemistry
  • Soheila Irani, Manijeh Nourian*, Maryam Varzeshnejad, Maliheh Nasiri Pages 48-58
    Background and purpose

    Gavage feeding tubes increase the length of stay and reduce the growth process in neonates. The aim of this study was to determine the effect of non-nutritive sucking on weight gain and length of stay in neonates that required gavage feeding.

    Materials and methods

    In a clinical trial, neonates were selected via convenience sampling and randomly assigned into an intervention group (n=37) or a control group (n=38). Data including demographic information, admission and discharge dates, and neonates’ weights were recorded. In the intervention group, non- nutritive sucking was performed by the mother's finger at the same time as the gavage feeding. Data analysis was performed in SPSS V20 applying independent t-test, Mann-Whitney, and Chi-square.

    Results

    The mean weight at discharge was 90.73 g higher in the intervention group than the control group (P=0.121). The mean weight loss was found to be higher in control group than the intervention group (P= 0.818). The mean length of stay was 14.22± 8.32 days in intervention group and 14.61±7.34 in control group, indicating no significant differences between the two groups (P=0.830, statistical power=60%).

    Conclusion

    Non-nutritive sucking had no significant positive effect on length of stay and weight gain in preterm infants. Further studies with larger sample size are suggested.


    Keywords: gavage, premature neonate, length of stay, weight gain, non-nutritive sucking, neonatal intensive care unit
  • Javad Setareh*, Eileen Teymoorialanjareghi, Aliasghar Nadighara, Marzieh Rafiee Pages 59-70
    Background and purpose

    Inhaling substances are hydrocarbons that are converted to gas at room temperature and enter the lungs through the nose and mouth and then our brain. Neurological and psychiatric effects are reported following inhalation, however, there are few studies about acute effect of inhalant on brain electroencephalogram (EEG).

    Materials and methods

    This observational study was performed in Quantitative Electroencephalography unit in Sari Zare Hospital, 2020. Twenty people who used nail polish containing aceton for cosmetic usages participated in this study. Brain signals were recorded before, during, at first and second three minutes after termination of using nail polish containing acetone, were recorded by mitsar 201 amplifier in eyes-open condition. The relative power of the band frequency waves in the occipital, frontal, parietal and midline lobes were calculated using Neurogide software. Data analysis was performed in STATA-15.

    Results

    During acetone nail polish use and at first and second 3 minutes after that relative power in delta and beta band waves significantly increased in C3, C4, Cz, F3, F4, Fz, O1, O2, P3, P4, and Pz (P<0.01) while relative power of alpha frequency band significantly decreased (P<0.01). Theta frequency band showed no changes.

    Conclusion

    In this study, acute exposure to acetone increased relative power of delta and beta waves and reduced relative power of alpha waves, in frontal, parietal, occipital, and midline regions in both hemispheres.

    Keywords: inhalant, inhalation, acute, brain waves, acetone, electroencephalogram, relative power
  • Niloofar Kalantai Nejad, Mohammadmehdi Bagheri, Hossein Ghaedamini*, Mahdi Kalantari Nejad, Raheleh Amirzadeh, Fatemeh Yazdi, Elmira Salari Pages 71-79
    Background and purpose

    Infants with persistent pulmonary hypertension (PPHN) are readmitted to hospital three times more than other infants or die after discharge. The disease imposes a high cost on families and health systems. In this study, for the first time, the prevalence of PPHN and associated factors were investigated in mature neonates born in southeast of Iran.

    Materials and methods

    In this cross-sectional study, the clinical records of 1859 infants born in Kerman Afzalipour Hospital, 2020 were reviewed. Infants hospitalized from delivery, congenital heart disease, other differential diagnoses of PPHN, and evidence of genetic diseases were excluded from the study. Then, mature infants with clinical evidence of PPHN underwent Doppler echocardiography to confirm the final diagnosis. Information about pregnancy, childbirth, infant gender, birth, 1-minute and 5-minute Apgar scores, and advanced respiratory support were also obtained. Data were analyzed by SPSS V25.

    Results

    Out of 229 neonates meeting the inclusion criteria, 31 (11.9%) had PPHN. Signification relationship was observed between frequency of PPHN and cesarean delivery and 5-minute minute Apgar score (P<0.05). But, no significant association was found between developing PPHN and other maternal or neonatal factors (P>0.05). The mean parameters of PPHN, including tricuspid annular plane systolic excursion (TAPSE), tricuspid regurgitation rate, mean pulmonary artery pressure, and pulmonary artery diameter were significantly higher in infants delivered by cesarean section than those born by normal vaginal delivery group (P<0.05).

    Conclusion

    Further multicenter studies with larger sample size over a longer period of time are suggested in southeast of Iran to elicit clear explanations on the association between PPHN and maternal, fetal, and neonatal factors.

    Keywords: prevalence, persistent pulmonary hypertension of the newborn, term birth, Iran
  • Fred Coolborn Akharaiyi*, Phebean Onosen Ozolua, Enemali Ruth Ilebo Pages 80-87
    Background and purpose

    Staphylococcus aureus is a bacterium that causes disease in humans due to its pathogenic nature and is more responsible for infections than other Staphylococcus species. Methicillin-resistance Staphylococcus aureus (MRSA) is resistant to antibiotics and such as penicillins, cephalosporins and their derivatives has β-lactam rings. This study aimed to isolate and investigate MRSA in apparently healthy students in Edo State University Uzairue, Nigeria.

    Materials and methods

    From both male and female subjects, 100 swab samples were obtained from the neck, ear, axilla, skin, and nose and were microbiologically analyzed. Gram staining was performed to identify and confirm the isolated S. aureus species using coagulase and catalase tests. Antimicrobial susceptibility test was perfomed by Kirby-Bauer disk diffusion test. Sensitivity to methicillin was determined by transparent halo formation around the bacterial colonies which was measured and expressed as the degree of sensitivity.

    Results

    In this study, 46 samples were positive for S. aureus of which 36 strains (84.78%) were susceptible to methicillin and 10 (15.22%) were resistant to methicillin.

    Conclusion

    This study showed few positive cases since the study population was relatively small and the majority of young students were not exposed to antibiotic abuse and hospital-acquired infections.

    Keywords: Staphylococcus aureus, strain, students, methicillin
  • Ebrahim Nasiri*, Alireza Ganjipour, Reza Nasiri, Seyed Ahmad Bathaei Pages 88-99
    Background and purpose

    Coronavirus disease (COVID-19) causes different symptoms. Mizaj or temperament in Persian traditional medicine is a specific feature of every human being. The aim of this study was to determine the relationship between Mizaj and severity of symptoms in patients with COVID-19.

    Materials and methods

    A descriptive correlational study was performed in patients with symptomatic COVID-19 during recovery and interviews were carried out to record patients’ symptoms (fever, cough, chills, etc.). Salmannezhad Mizaj questionnaire was used to determine the patients’ temperament (warm, cold, wet, and dry). The number of symptoms in each patient was determined and the severity of symptoms was classified into three levels: mild, moderate, and severe. The relationship between Mizaj and COVID-19 clinical symptoms were assessed by Chi-square and Pearson correlation coefficients.

    Results

    In this study, 168 patients (48 ± 13.3 years) were cared for between 4 and 30 days in COVID Recovery Center. Fever, dyspnea, and cough were seen in 73.2%. Among the patients, 47.6% had cold Mizaj and 26.2% had warm or moderate Mizaj. The frequency of severe symptoms was higher in patients with cold Mizaj compared with that in patients with warm or moderate Mizaj (P= 0.204). Myalgia was found to be considerably higher in cold-Mizaj patients than warm-Mizaj people (P= 0.006). Significant correlations were seen between wet and dry Mizaj and severity of symptoms (P<0.046,R= 0.554) and warm and cold Mizaj and frequency of symptoms (P< 0.054, R= 0.489).

    Conclusion

    Patients with COVID-19, who had cold or wet Mizaj had more symptoms, therefore, support, care, and preventive measures of Persian traditional medicine are recommended for people with cold or wet Mizaj exposed to Coronavirus.

    Keywords: Mizaj, COVID-19, morbidity, virus diseases
  • Marzieh Javadi, Mohammad Mahdi Behzadnezhad, Mojtaba Alizade, Nasrin Sharbafchizade, Maryam Yaghoubi* Pages 100-107
    Background and purpose

    Comprehensive discharge program refers to providing education, follow-up and continuity of care. This issue is one of the requirements for the effectiveness of treatment in patients with mental health diseases. This study aimed at investigating post discharge follow-up challenges in psychiatric patients in Isfahan Farabi Hospital, 2021.

    Materials and methods

    A qualitative study with Conventional Content Analysis approach was conducted by interviewing 13 nurses, physicians, managers, and hospital discharge staff who were purposefully selected. Sampling was performed until reaching data saturation. Data were analyzed using MAXQDA V10.

    Results

    Findings were organized into 32 Semantic codes and three main categories that each included two subcategories: I. Patient and Disease Challenges (nature of disease and patient/family condition), II. Hospital and Health System Challenges (hospital policy and procedures and poor intersectoral communication), and III. Socio-Economic Challenges (lack of social support and financial problems).

    Conclusion

    Effective follow-up of psychiatric patients is faced with some problems such as insufficient insurance coverage, lack of awareness of families, and lack of a thorough follow-up process. Meanwhile, poor social services and supporting institutions contribute to aggravation of disease and hospital readmission.

    Keywords: patients, patient discharge, continuity of patient care, mentally ill person
  • David Darvishnia, Narges Najafi, Alireza Davoudi*, Atieh Jafari, Maryam Mirzakhani Pages 108-115
    Background and purpose

    The term nosocomial infection refers to any type of infection that does not exist at the time of hospital admission and occurs within 48-72 hours after admission or up to 3 days to 6 weeks after discharge, or 30 days after surgery. Nosocomial infections can cause side effects, mortality and reduce quality of life in patients. So, so we decided to study the clinical, laboratory, and microbiological characteristics of patients with heart disease and nosocomial infections in Sari Fatemeh Zahra Hospital.

    Materials and methods

    In this descriptive study, 22811 people were studied. Information were recorded, signs of infection in patients were reviewed and in case of symptoms, patients were further examined. Data analysis was performed in SPSS ver.18.

    Results

    In this study, 1.4% of patients developed nosocomial infections. The mean age of patients was 64.5±12.5 years and the majority of patients were males (53.3%). The most common underlying diseases were hypertension, diabetes, and hyperlipidemia. The most common type of nosocomial infection was respiratory infection (47.8%) and the most common bacteria found in culture medium was Escherichia coli. Acinetobacter was resistant to all antibiotics tested except colistin which was susceptible in 80% of cases and resistant in 20%.

    Conclusion

    Control and prevention of nosocomial infections is of particular importance, especially in patients admitted to intensive care units after heart surgery.

    Keywords: nosocomial infections, hospitalization, risk factor
  • Alireza Davoodi, Ahmad Pakdel, Zahra Akbari, Lotfollah Davoodi, Maryam Mirzakhani, Bahareh Soleimanpourian, Nasrin Sayar, Nima Namvar, Fatemeh Ahangarkani* Pages 116-124
    Background and purpose

    Ventilator-associated pneumonia (VAP) is one of the major factors of mortality and morbidity in Intensive care units (ICUS), especially in open-heart surgery patients. The purpose of this study was to investigate VAP in open-heart surgery patients admitted to the ICU in Sari Fatemeh Zahra Hospital, 2017-2019.

    Materials and methods

    In this retrospective descriptive cross-sectional study, demographic, clinical, laboratory, and therapeutic information of patients with VAP were examined. Data were analyzed using SPSS V25.

    Results

    A total of 52 patients with VAP were elevated after open heart surgery. The mean age of patients was 64.41±10.85 years and 55.8% were men. Half of the patients (51.9%) underwent intubation for less than five days and the mean duration of occurrence of VAP after initiation of ventilation was about six hours. The most common microorganisms causing pneumonia were Acinetobacter baumannii (23.63%) and Citrobacter freundii (16.36%). In general, the highest resistance of isolated microorganisms was toward third-generation cephalosporins and their highest sensitivity was to aminoglycosides.

    Conclusion

    Control and prevention of ventilator-associated pneumonia is of particular importance, especially in patients after open-heart surgery admitted to intensive care units.

    Keywords: pneumonia, ventilator, microorganism
  • Reza Mofidian*, Jamshid Yazdani Charati, Payam Azizzadeh Saadat Pages 125-131
    Background and purpose

    Tooth extraction, for any reason, has negative effects on the human psyche. In addition, it causes problems in chewing food, appearance, and speech. The aim of this study was to investigate the causes of permanent tooth extraction in patients attending public health centers in Sari, Iran 2020.

    Materials and methods

    A descriptive cross-sectional study was carried out and 522 who had their teeth extracted were selected by convenience sampling. People aged 18 to 65 years old were included and Chi-square test was used to compare the causes of tooth extraction in men and women and other characteristics. Data analysis was conducted in SPSS V25.

    Results

    Causes of permanent tooth extraction included caries (64.8%), periodontal problems (15.7%), partial occlusion of teeth (6.1%), periapical abscess (5.4%), patient demand (4.8%), trauma (1%), and other reasons (1%). 

    Conclusion

    Tooth decay and periodontal diseases were the main reasons for removing permanent teeth in people studied.

    Keywords: tooth extraction, permanent tooth, caries
  • Sepideh Arab, Seyyed Amirhossein Mirhashemi, Nastaran Sharifi, Rashin Bahrami* Pages 132-144
    Background and purpose

    Skeletal anchorage is a new aid for the correction of moderate anterior open bite. This study aimed at treating moderate anterior open bite using posterior intrusion via mini implants. In addition, a review of studies carried out on open bite correction using absolute anchorage was performed.

    Materials and methods

    The following keywords were used: open bite, camouflage, extraction, surgery, bone-anchor intrusion, posterior intrusion, mini screw, mini plate, and absolute anchorage. A review of articles was performed in PubMed, Embase, Google Scholar, and Cochrane. The time span of article search was from January 2011 to April 2021. In the case presented in this study, an anterior open bite was corrected with mini implants.

    Results

    Twelve studies were selected from 42 articles that met the initial eligibility criteria.  In most studies, the reduction in mandibular plane angle (SN-GoGn and FMA) was less than 2◦ following counterclockwise rotation. But, in some studies the changes ranged between 2.3 and 3.9◦. In all studies following mandibular autorotation, facial convexity decreased, chin contour improved, and lower anterior face height decreased. Our patient also showed a decrease of 2° in the mandibular plane angle and a decrease of 1°in facial convexity.

    Conclusion

    According to this study, intrusion of posterior teeth with the aid of moderate skeletal anchorage is a non-invasive camouflage treatment. Also, in the patient studied here it corrected overbite, improved facial appearance, and reduced the need for surgery.

    Keywords: open bite, camouflage, extraction, surgery, bone-anchor intrusion, posterior intrusion, mini screw, mini plate, absolute anchorage
  • Saba Mehrandish, Shahla Mirzaeei * Pages 145-163

    Throughout human history, the most valuable inventions have been those that, even decades after their initial introduction, affected the lives of people around the world. 3D printers similar to steam engines, light bulbs, and the World Wide Web are thought to be among the inventions that will revolutionize the future of different industries. This technology is generally introduced as the manufacturing of a three-dimensional structure using a matrix material such as plastic, polymer, or metal and has exclusive advantages in pharmaceutical industry. These advantages include the development of drug delivery systems with controlled release, designing systems that can change over time or the so-called four-dimensional (4D) printed systems, and personalization of the drug formulation to suit the needs of each patient. Despite numerous advantages, 3D printers still have a long way to find their actual position in pharmacy, as there are only a few 3D-printed delivery systems approved by the food and drug administration (FDA). This would not be possible without a thorough understanding of the history of the development of these systems. This study reviewed recent advances in pharmaceutics achieved by 3D printing technology and the mechanism of the most popular 3D printing methods in pharmacy, including, Stereolithography (SLA), Fused Deposition Modeling (FDM), and Selective Laser Sintering (SLS). Also, the recently developed 3D-printed drug delivery systems for ocular, transdermal, oral, and other routes of administration were reviewed in the present study to achieve a good perspective on the current position of this technology in pharmacy.

    Keywords: 3D printing, medicine, drug delivery, pharmacy, personalization
  • Davood Nasiry, Masood Shayesteh Azar, Samira Andarkhora, Fereshteh Talebpour Amiri* Pages 164-165