فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:28 Issue: 1, 2022

Internal Medicine Today
Volume:28 Issue: 1, 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی میزان 510 zinc finger protein در بزاق افراد دارای کارسینوم سلول سنگفرشی دهان و افراد سالم به عنوان یک نشانگر جدید برای تشخیص کارسینوم سلول سنگفرشی در مراحل اولیه
    آلا قاضی*، زهرا دلاوریان، اسحاق هاشمی، لیلا وظیفه مستعان، علیرضا بیابانی صفحه 1
    اهداف

    کارسینوم سلول سنگفرشی دهان شایع ترین بدخیمی در حفره ی دهان (oral squamous cell carcinoma: OSCC) می باشد. تشخیص زودهنگام OSCC  منجر به  درمان به موقع و افزایش میزان بقای بیماران می گردد. اخیرا سطوح نشانگرهای موجود در بزاق به عنوان شاخصی برای تشخیص سرطان مورد توجه می باشد. تحقیق حاضر با هدف تعیین مقادیر پروتیین (ZNF510) 510 zinc finger protein در بزاق افراد مبتلا به OSCC و  افراد سالم به عنوان یک نشانگر جدید برای تشخیص OSCC در مراحل اولیه انجام شد.

    مواد و روش ها

      این مطالعه بر روی 21 بیمار مبتلا به  OSCC و 21 فرد سالم در سال 1398 صورت گرفت.  نمونه های بزاق غیرتحریکی آنها با روش spitting جمع آوری گردید. مقادیر ZNF510 با استفاده از روش ELISA اندازه گیری  و تمام محاسبات با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 23 انجام شد. سطح معنی داری کمتر از 05/0 تعیین گردید.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر، میانگین غلظت ZNF510 در افراد مبتلا به OSCC به طور معنی داری بیشتر از افراد سالم بود (0/019P=). اما بعد از در نظر گرفتن سن به عنوان متغیر مخدوش گر،  با اینکه میانگین ZNF510 در گروه بیمار بیشتراز گروه سالم بود اما مقدار اختلاف معنی دار نبود (0/090 P=). همچنین در  بیماران مبتلا به OSCC میانگین ZNF510 در افراد دارای ضایعه با درجه هیستوپاتولوژی II بطور معنی داری بیشتر از افراد دارای ضایعه با درجه I بود(0/001P=).

    نتیجه گیری

    در این تحقیق بعد از در نظر گرفتن سن به عنوان متغیر مخدوش گر،  با اینکه میانگین ZNF510 در گروه بیمار از گروه سالم بیشتر بود، اما اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بنابراین هرچند در این مطالعه سن با میانگین ZNF510 رابطه مستقیم و ضعیفی داشت، ولی می توان بیان نمود تاثیر وابسته به سن بر ترشح   ZNF510 در بزاق وجود دارد. از این رو مطالعات تکمیلی با در نظر گرفتن متغیر سن و حجم نمونه بالاتر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: کارسینوم سلول سنگفرشی دهان، 510 Zinc finger protein، بزاق
  • رباب معصوم بگلو، نیر کریمی، حسین صمدی کفیل* صفحات 2-15

    در دوازده دسامبر سال 2019، کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 جدید در شهر ووهان چین ظاهر شد و باعث شیوع یک بیماری همه گیر سندرم حاد تنفسی در انسان شد (کووید-19). در 25 ژانویه سال 2021، طبق گزارش کووید-19 توسط دانشگاه جان هاپکینز، تعداد مرگ های کووید-19 در جهان بالغ بر دو میلیون نفر و تعداد موارد تایید شده کووید-19 به بیش از صد میلیون نفر رسید. بیماری همه گیر کووید-19 تاثیر گسترده ای بر سلامت انسان گذاشته و باعث ایجاد تغییرات ناگهانی در شیوه زندگی انسان ها از طریق فاصله اجتماعی و قرنطینه در خانه، با عواقب اجتماعی و اقتصادی شده است. بهینه سازی بهداشت عمومی طی این بیماری همه گیر، نه تنها به دانش علوم پزشکی و بیولوژیکی، بلکه به همه علوم مرتبط با سبک زندگی، مطالعات اجتماعی و رفتاری، از جمله عادات غذایی و سبک زندگی نیاز دارد. از روش هایی که برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ابتلا به انواع بیماری ها، از جمله ویروس کرونا می تواند بسیار حایز اهمیت باشد، اصلاح تغذیه و پیروی از الگوی صحیح رژیم غذایی است. در این مقاله، مروری کوتاه بر رابطه تغذیه و ویروس کرونا و همچنین نکات کلیدی برای افزایش سلامت تغذیه ای در این برهه از پاندمی کرونا آورده شده است.

    کلیدواژگان: سندرم حاد تنفسی، کرونا ویروس، پاندمی، تغذیه، سلامت، رژیم غذایی
  • مریم فرازنده، صادق شباب، مریم محمودآبادی*، زهرا غلام نژاد صفحات 16-37
    اهداف

     باتوجه به عوارض و هزینه های بالای داروهای شیمیایی، امروزه به استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری ها توجه ویژه شده است. دارچین به عنوان ادویه غذا و همچنین یکی از مفردات طب سنتی، به نظر می رسد اثرات مفیدی در پیشگیری و درمان بیماری ها داشته باشد. هدف از مقاله مروری حاضر، بررسی اثرات محافظتی دارچین در بروز بیماری های قلبی عروقی است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مروری برای یافتن مقالات از کلید واژه های انگلیسی دارچین، قلب، کاردیومیوپاتی و سینامالدهید و همچنین از کلیدواژه های فارسی دارچین و قلب و عروق در عنوان و خلاصه مقاله استفاده شد. همچنین برای جست وجوی منابع، از پایگاه های اطلاعاتی پابمد، ساینس دایرکت، وب آو ساینس، گوگل اسکالر، اسکوپوس و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بدون محدودیت زمان تا ماه مارس سال 2021 استفاده شد. انواع مطالعات تجربی و بالینی، انسانی و حیوانی که با هدف بررسی اثر دارچین بر جنبه های مختلف بیماری قلبی عروقی بوده اند، وارد مطالعه شدند.

    یافته ها

     از مجموع 204 مقاله یافت شده در پایان جست وجو، در نهایت 51 مقاله به طور کامل بررسی و از اطلاعات آن در این مطالعه مروری استفاده شد. در مقالات نهایی شده، نتایج مربوط به اثرات دارچین بر ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی عروقی، از جمله بالا بودن سطح چربی خون، پرفشاری خون و استرس اکسیداتیو بررسی شد.

    نتیجه گیری

     نتایج بیشتر مطالعات انسانی و حیوانی حاکی از این بود که دارچین اثرات مفیدی در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و آپوپتوز و همچنین بهبود فشار خون و پارامترهای چربی خون دارد.

    کلیدواژگان: دارچین، بیماری قلبی عروقی، فشار خون، چربی خون بالا، استرس اکسیداتیو
  • فاطمه نیکوئی* صفحات 38-53
    اهداف

     هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تلقیح استرس بر نشانگرهای آزمایشگاهی، مانند تغییرپذیری ضربان قلب و کورتیزول بزاقی و پیامدهای بالینی (اضطراب، استرس و افسردگی) بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی با گروه های پیش، پس آزمون و آزمایش و کنترل است. جامعه پژوهش بیمارانی بودند که تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قرار گرفتند و مراجعه کننده به مرکز توانبخشی بیمارستان قلب تهران بودند. نمونه پژوهش 30 نفر بود که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابزار این مطالعه کیت کورتیزول، سنجش تغییر پذیری ضربان قلب و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس بود. گروه آزمایش به مدت ده جلسه ده دقیقه ای در معرض متغیر مستقل (آموزش ایمن سازی در برابر استرس) قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان می دهد که بین میانگین مقیاس های پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری افسردگی (P>0/001)، اضطراب (P>0/001)، استرس (P>0/001)، تفاوت معنی داری بین کورتیزول بزاق (P>0/001) و تغییرپذیری ضربان قلب (P>0/001) بین گروه آزمایش و گروه کنترل وجود دارد. همچنین معنادار بودن تاثیر متقابل مراحل و گروه آزمایش در متغیر تغییرپذیری ضربان قلب نشان می دهد که در مراحل پس آزمون و پیگیری، میانگین گروه آزمایش به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل و در سایر متغیرها کمتر از گروه کنترل است.

    نتیجه گیری

    درواقع کاهش هیجانات منفی به دنبال آموزش تلقیح استرس نقش مهمی در پیشگیری از عوارض شدیدتر بیماری قلبی دارد و مداخلات بر اساس نتایج این مطالعه برای بیماران قلبی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: جراحی عروق کرونر، تلقیح استرس، نشانگرهای آزمایشگاهی، پیامدهای بالینی
  • پیمان نامدار، لیلا دهقانکار، مهناز طاهرخانی، لیلی یکه فلاح*، مهدی رنجبران صفحات 54-69
    اهداف

     با توجه به اینکه تشخیص و مدیریت صحیح بیماران مبتلا به مرگ مغزی در بخش های مراقبت ویژه اساس نظام پیوندی است و با توجه به اهمیت مراقبت پرستاری در فرایند پیوند اعضا، این مطالعه با هدف بررسی عملکرد پرستاران بخش های مراقبت های ویژه اهدای عضو انجام شد. 

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی در سال 1398 در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد که در آن 190 نفر از پرستاران بخش های بحرانی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه جمعیت شناختی و پرسش نامه عملکرد پرستاری در خصوص اهدای عضو استفاده شد و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل (آزمون تی، آنووا ، پیرسون و اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که بیشترین میانگین نمرات عملکرد مربوط به پرستاران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان کوثر (0/61±2/75) و کمترین آن مربوط به پرستاران بخش دیالیز بیمارستان ولایت (0/48±0/85) بود. 22/8 درصد پرستاران دارای کارت اهدا بودند، اکثریت پرستاران (76/8 درصد) برای اهدای عضو امضا کردند و اکثریت آن ها (96/9 درصد) تمایلی به دریافت پول برای اهدای عضو نداشتند. نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات عملکرد پرستاران در بخش های مختلف تفاوت معناداری وجود دارد (P<0/001). همچنین میانگین نمره عملکرد در زنان بیشتر از مردان و در متاهل ها بیشتر از مجرد ها بود. اما این تفاوت معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه که حاکی از عملکرد ضعیف پرستاران در این زمینه است، پرستاران بخش های مراقبت های ویژه باید با نقش خود در فرایند اهدای عضو آشنا باشند، همچنین با برگزاری دوره های آموزشی منسجم و هدفمند، عملکرد آن ها افزایش یابد

    کلیدواژگان: پرستاران، اهدای عضو، پرستاران مراقبت های ویژه
  • محسن اکبریان، فاطمه محمدی شیرمحله*، احمد برجعلی، حمیدرضا حسن آبادی، شهلا ابوالقاسمی صفحات 70-85
    اهداف

     بیماران دارای فیبرومیالژیا، انعطاف پذیری روان شناختی بسیار محدودی دارند که می تواند به شدت درد، افسردگی و سایر اختلالات روان پزشکی منجر شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی، خستگی مزمن و شدت درد در بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا با اثر انتظار و پیگیری سه ماهه انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون و پیگیری سه ماهه، چهل نفر از مراجعه کنندگان مبتلا به فیبرومیالژیا به بیمارستان بوعلی شهر تهران در سال1397 از طریق نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و به صورت گمارش تصادفی در دو گروه بیست نفره آزمایش و کنترل (لیست انتظار) قرار گرفتند. از طریق هشت جلسه، آموزش گروهی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برای هر دو گروه انجام شد. آزمودنی ها قبل و بعد از آموزش به پرسش نامه های افسردگی بک، پرسش نامه درد مک گیل و شدت خستگی کروپ پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس و اندازه گیری مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس و اندازه گیری مکرر نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش علایم افسردگی، خستگی مزمن و شدت درد در بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا تاثیر معناداری دارد (0/001>P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد از طریق توسعه پذیرش، وفق یافتن با شرایط بیماری و روابط بهتر بین فردی، منجر به بهبود نشانگان آسیب زا و کاهش شدت درد، افسردگی و خستگی مزمن می شود.

    کلیدواژگان: افسردگی، درد، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
  • محبوبه سازگار، امیر رشیدلمیر*، رامبد خواجه ای، آمنه برجسته یزدی صفحات 86-97
    اهداف

     بیماری های قلبی عروقی، یکی از بیماری های در حال گسترش و یکی از دلایل مرگ و میر در جهان شناخته شده اند که باید برای درمان آن چاره ای اندیشید. از این رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر یک دوره تمرینات ترکیبی بر بیان ژن ABCA5 در مردان میانسال پس از بای پس عروق کرونری بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 26 مرد میانسال، پس از عمل بای پس عروق کرونری شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تمرین ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینات ترکیبی شامل تمرینات مقاومتی هوازی به مدت هشت هفته (سه جلسه در هفته) اجرا شد. در این مدت گروه کنترل هیچ گونه فعالیتی نداشتند. نمونه های خونی و اندازه گیری های آنتروپومتریک قبل و 48 ساعت پس از اتمام پروتکل پژوهشی به صورت 12-10 ساعت حالت ناشتایی، طی دو مرحله خون گیری از گروه های پژوهشی انجام شد. از آزمون آماری تی وابسته جهت بررسی تغییرات درون گروهی و آزمون تی مستقل جهت بررسی تغییرات برون گروهی استفاده شد. مقادیر به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 21 با سطح معناداری کوچک تر از 0/05 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     نتایج پیش آزمون نشان داد که تفاوتی بین گروه ها وجود نداشت، اما نتایج تحقیق نشان داد که پس از هشت هفته تمرینات ترکیبی در گروه آزمایش، بیان ژن ABCA5 افزایش معناداری نسبت به قبل از تمرین داشت (0/001=P). همچنین بین گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری مشاهده شد (0/001=P).

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج، این گونه به نظر می رسد که تمرینات ترکیبی به عنوان یک عامل محرک جهت کاهش سطوح کلسترول به واسطه افزایش بیان ژن ABCA5، به افزایش فاکتورهای مرتبط با سلامت سلول های اندوتلیال منجر می شود که می تواند به عنوان یک برنامه تمرینی مناسب برای بهبود وضعیت فیزیولوژیک در بیماران بای پس عروق کرونری استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، بیان ژن ABCA5، عمل بای پس عروق کرونری
  • انیس ملک زاده، آصف زارع*، مهدی یعقوبی، روح الله علیزاده ثانی صفحات 98-127
    اهداف

     صرع یک بیماری اختلال مغزی است که کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، گسترش نخواهد یافت. سیگنال های الکتروانسفالوگرافی برای تشخیص تشنج های صرع استفاده می شود. با این حال، این سیستم غربالگری نمی تواند حالت های تشنج صرع را دقیقا تشخیص دهد. با وجود این، با کمک سیستم های تشخیصی به کمک رایانه (CADS)، متخصصان مغز و اعصاب می توانند مراحل تشنج صرع را به درستی تشخیص دهند. هدف از این مطالعه تشخیص تشنج صرع با استفاده از سیگنال های EEG و تشخیص مراحل مختلف آن است. CADS پیشنهادی در این مطالعه با استفاده از ویژگی های آماری و غیرخطی مختلف، قادر به تشخیص دقیق و سریع تشنج های صرع است. بنابراین، این سیستم می تواند به متخصصان مغز و اعصاب در تشخیص دقیق تر کمک کند.

    مواد و روش ها

     این مقاله بر روی یک روش جدید برای تشخیص تشنج صرع بر اساس سیگنال های الکتروانسفالوگرام با استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی (AI) تاکید می کند. ابتدا از مجموعه داده بن برای آزمایشات استفاده می شود و سیگنال های الکتروانسفالوگرام به فواصل پنج ثانیه ای تقسیم می شوند. سپس تبدیل موجک عامل q قابل تنظیم برای تجزیه و تحلیل سیگنال های الکتروانسفالوگرام به زیر باندهای مختلف استفاده شد. چند ویژگی آماری و غیرخطی (ابعاد فراکتال FDs)) و آنتروپی) زیرباندهای تبدیل موجک عامل Q قابل تنظیم برای روش های استفاده شده در آنتروپی و فرکتال استخراج می شوند. در روش بعدی از روش هوش مصنوعی با لایه های پیشنهادی برای کاهش ویژگی ها استفاده می شود و در نهایت الگوریتم های طبقه بندی مختلف مانند دستگاه بردار پشتیبانی با الگوریتم بهینه سازی ملخ (SVM-GOA)، نزدیک ترین همسایه K-Nearest Neighbors ،(KNN) و جنگل تصادفی استفاده می شوند. استفاده از AE برای کاهش ویژگی و SVM-GOA برای طبقه بندی، نشان دهنده تازگی این مطالعه است.

    یافته ها

    با توجه به نتایج، روش پیشنهادی، تشخیص تشنج صرع عملکرد بهتری را در مقایسه با کارهای مرتبط نشان داد. روش طبقه بندی پیشنهادی SVM-GOA دارای میزان دقت بالاتری به میزان 99/42 و 99/23 درصد برای مشکلات طبقه بندی دوکلاسه و چند کلاسه است.

    نتیجه گیری

    ترکیب ویژگی های موثر در تشخیص دوره های تشنج صرع همراه با روش های طبقه بندی مناسب، دقت CADS را افزایش می دهد. با توجه به اهمیت تشخیص انواع حملات صرع، یک CADS با دقت بالا در این کار معرفی شده است. دقت بالا، استفاده از روش های مختلف برای استخراج ویژگی ها و طبقه بندی از جمله مزایای روش پیشنهادی ماست.

    کلیدواژگان: تشنج صرع، سیگنال های EEG، تشخیص، استخراج ویژگی، SVM-GOA
|
  • Evaluation of the salivary Zinc Finger Protein 510 in Patients with oral squamous cell carcinoma (OSCC) and Healthy Individuals as a new biomarker for diagnosis of OSCC in Early Stages
    Ala Ghazi*, Zahra Delavarian, Seyed Issac Hashemi, Leyla Vazifeh Mostaan, Alireza Biabani Page 1
    Aims

    Oral squamous cell carcinoma (OSCC) is the most frequent malignancy in the oral cavity. Early diagnosis of OSCC could provide on-time treatments and increase survival rate of patients. Recently, the level of salivary biomarkers has been studied as a mean for the early diagnosis of different cancers. This study assessed salivary zinc finger protein 510 in patients with OSCC and healthy individuals as a new biomarker for the diagnosis of OSCC in early stages.  

    Materials & Methods

    In this study, 21 OSCC, and 21 healthy individuals were selected in 2019 and their unstimulated saliva were collected by spitting method.  Salivary zinc finger protein 510 were determined using the ELISA technique. All calculations were performed using the SPSS software ver 23. The significance level was set at ≤ 0.05 for all tests.

    Findings

    In this study mean of Salivary zinc finger 510 protein of OSCC patients were significantly higher than healthy subjects (p=0/019). But after considering age as a confounder variable, although ZNF510 level was higher in the patient group than the healthy group, the difference was not valuable (p=0.090). In addition, in the patients with OSCC, the mean of ZNF510 in patients with grade II lesion was significantly higher than those in grade I (P = 0.001).

    Conclusion

    In this study, after considering the age, although the mean of ZNF510 in the patient with OSCC was higher than the healthy group, but no significant difference was observed. Therefore, although in this study, age had a direct and weak relationship with the mean of ZNF510, but it can be stated that there is an age-related effect on ZNF510 secretion in saliva. Therefore, additional studies with age consideration, and higher sample size are recommended.

    Keywords: Oral squamous cell carcinoma, Zinc finger protein 510, Saliva
  • Robab Masoum Beglou, Nayyer Karimi, Hossein Samadi Kafil* Pages 2-15

    On 12 December 2019, a new Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2 (Sars-Cov-2) was reported in Wuhan, China, causing the outbreak of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). On 25 January, 2021, the number of COVID-19 deaths worldwide reached 2 million and the number of confirmed cases reached more than 100 million. The COVID-19 pandemic has had a profound effect on human health and has caused sudden changes with social and economic consequences in human lifestyle due to social distancing and staying at home. Improving public health during this pandemic requires to have knowledge of medical and biological concepts, as well all concepts related to lifestyle and social and behavioral acts, including eating habits. One of the methods to strengthen the immune system against COVID-19 is to modify nutrition and have proper dieter regimen. This study aims to review the role of nutrition during the COVID-19 pandemic and present recommendations for improving nutritional health at this period.

    Keywords: Severe acute respiratory syndrome, Coronavirus, Pandemics, Nutrition, Health, Diet
  • Maryam Farazande, Sadegh Shabab, Maryam Mahmoudabady*, Zahra Gholamnezhad Pages 16-37
    Aims

     Nowadays, herbal medicine is commonly used due to the side effects and high costs of chemical medicines. Cinnamon appears to be effective in the prevention and treatment of a variety of diseases, which is used in both food industry and traditional medicine. This study aims to review the effects of cinnamon on the occurrence of cardiovascular diseases and their related risk factors. 

    Methods & Materials

    In this review study, the search was conducted using the keywords in English including Cinnamon, Cinnamomum, Cinnamaldehyde and Heart, Cardiac, and Cardiomyopathy based on MeSH terms and the keywords in Persian for the related articles in Web of Sciences, PubMed, ScienceDirect, Scopus, Google Scholar, and Scientific Information Database (SID) databases published until March 2021. Out of 205 studies, 51 experimental and clinical human and animal studies were reviewed.

    Findings

     The results of studies reported the effects of cinnamon on the risk factors of cardiovascular diseases such as hyperlipidemia, hypertension and oxidative stress.

    Conclusion

     The majority of human and animal studies have shown that cinnamon prevent and treat cardiovascular diseases by lowering oxidative stress and improving blood pressure and blood lipid parameters.

    Keywords: Cinnamon, Cardiovascular disease, Blood pressure, Hyperlipidemia, Oxidative stress
  • Fateme Nequee* Pages 38-53
    Aims

     This study aims to evaluate the effect of Stress Inoculation Training (SIT) on Heart Rate Variability (HRV), salivary cortisol and psychological complications (anxiety, stress and depression) after Coronary Artery Bypass Graft (CABG) surgery.

    Methods & Materials

    This is a quasi-experimental study with a pretest/posttest/follow-up phase. The study population consists of all patients who had underwent CABG surgery and referred to the Cardiac Rehab center of Tehran Heart Hospital in Iran. Of these, 30 patients were selected using a random sampling method and divided into two intervention and control groups. The instruments were a cortisol salvia ELISA kit, a HRV monitor, and the 21-item Depression, Anxiety and Stress Scale. The intervention group received SIT at 10 sessions of 90 minutes.

    Findings

    The results of multivariate analysis of covariance showed a significant difference in depression (P<0.001), anxiety (P<0.001), stress (P<0.001), salivary cortisol level (P<0.001) and HRV (P<0.001) between the two groups. The mean HRV was significantly higher in the intervention group than in the control group. In other variables, the mean scores were lower in the intervention group than in the control group.

    Conclusion

    Reduced negative emotions following SIT plays an important role in preventing the severe complications of heart disease. Interventions based on the SIT method are recommended for patients with heart disease.

    Keywords: Coronary artery bypass graft, Stress inoculation training, Heart rate variability, Salivary cortisol, psychological complications
  • Peyman Namdar, Leila Dehghankar, Mahnaz Taherkhani, Leili Yekefallah*, Mehdi Ranjbaran Pages 54-69
    Aims

     Considering that the correct management of patients with brain death in critical care units is a basis for organ transplantation and given the importance of nursing care in the organ donation process, this study aims to assess the performance of nurses in critical care units of hospitals in Qazvin, Iran regarding organ donation.

    Methods & Materials

    This is a cross-sectional study performed in hospitals affiliated to Qazvin University of Medical Sciences in 2019. Participants were 190 nurses working in critical care units of these hospitals who were selected using a stratified random sampling method. To collect data, a demographic form and a researcher-made nursing performance questionnaire regarding organ donation were used. Collected data were analyzed using descriptive statistics and statistical tests (t-test, ANOVA, Pearson correlation test, and Spearman correlation test).

    Findings

    The highest and lowest mean scores of performance belonged to ICU nurses in Kowsar Hospital (2.75±0.61) and the nurses in dialysis ward of Velayat Hospital (0.85±0.48), respectively. Only 22.8% of nurses had organ donation card. Majority of them (76.8%) signed for organ donation, and were reluctant to receive money for organ donation (96.9%). There was a significant difference in the mean scores of nurses’ performance between different wards (P<0.001). The organ donation performance was higher in female nurses than males and in married nurses than singles, but these differences were not statistically significant.

    Conclusion

    Nurses in critical care units of hospitals in Qazvin city have poor performance regarding organ donation. They should be informed about their role in the organ donation process, and coherent and targeted training courses should be developed to improve their performance.

    Keywords: Performance, Nurses, Organ donation, Critical care
  • Mohsen Akbarian, Fatemeh Mohammadi Shirmahleh*, Ahmad Borjali, Hamidreza Hasanabadi, Shahla Abolghasemi Pages 70-85
    Aims

     Patients with Fibromyalgia Syndrome (FMS) have very low psychological flexibility that can lead to severe pain, depression, and other psychiatric disorders. This study aims to evaluate the effect of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on depression, chronic fatigue and pain intensity in patients with FMS.

    Methods & Materials

    This is a quasi-experimental study with a pretest/posttest/follow-up design. A total of 40 patients with FMS referred to Bu Ali Hospital in Tehran, Iran during 2019-2020 were selected using a convenience sampling method and randomly assigned into two groups of intervention (n=20) and wait-list control (n=20). The group ACT was presented at 8 sessions for both groups. Participants completed the Beck Depression Inventory, the McGill Pain Questionnaire, and Krupp’s Fatigue Severity Scale before, immediately after, and three months after the intervention. Repeated measures Analysis of Covariance was used to analyze the collected data.

    Findings

     Treatment based on ACT method had a significant effect on reducing depression, chronic fatigue, and pain intensity in patients with FMS (P=0.001).

    Conclusion

    ACT can reduce depression, pain severity, and chronic fatigue through acceptance of and adaptation to the disease conditions and better interpersonal relationships.

    Keywords: Depression, Pain, Fatigue, Acceptance, commitment therapy
  • Mahboube Sazegar, Amir Rashid Lamir*, Rambod Khajei, Ameneh Barjeste Yazdi Pages 86-97
    Aims

     Cardiovascular diseases are the most prevalent diseases and one of the leading causes of death in the world. The present study aims to evaluate the effect of a combined exercise program on expression of ATP-Binding Cassette Transporter A5 (ABCA5) in middle-aged men after Coronary Artery Bypass Graft (CABG) surgery.

    Methods & Materials

    In this quasi-experimental study, 26 middle-aged men participated who had underwent CABG surgery and were randomly divided into two groups of exercise and control. The combined exercise program included resistance and aerobic exercises for eight weeks (three sessions per week). During this period, the control group had no physical activity. Fasting blood samples were taken for 10-12 hours in two stages before and 48 hours after the study and anthropometric characteristics were also recorded. Dependent t-test was used to examine intra-group differences and independent t-test was used to examine extra-group changes. The analyses were conducted in SPSS software v. 21, considering a significance level of P<0.05.

    Findings

     The results showed no significant difference in the ABCA5 gene expression between the two groups at baseline, but after eight weeks of combined exercises, its expression increased significantly compared to pretest scores (P=0.001). A significant difference was observed between the two group (P=0.001).

    Conclusion

     It seems that the combined exercise program can reduce cholesterol levels by increasing the expression of ABCA5 gene, leading to an increase in endothelial cell health-related factors. It can be used as an appropriate exercise program to improve physiological status in patients with CABG.

    Keywords: Combined exercises, ABCA5, Coronary artery bypass graft
  • Anis Malekzadeh, Assef Zare*, Mahdi Yaghoubi, Roohallah Alizadehsani Pages 98-127
    Aims

     Epilepsy is a brain disorder disease that affects people’s quality of life. If it is detected at an early stage, seizures will not spread from the initial area. Electroencephalography (EEG) signals are used to diagnose epileptic seizures. However, this method cannot diagnose the state of epileptic seizure precisely. With the help of the Computer-Aided Diagnosis (CAD) system, neurologists can diagnose epileptic seizure stages correctly.
    This study aims to present a novel method for epileptic seizures detection in EEG signals.

    Methods & Materials

    The Bonn dataset was used in this study with avaibale EEG signals divided into 5-second windows. Then, the Tunable Q-Factor Wavelet Transform (TQWT) was utilized to decompose the segmented EEG signals into various sub-bands. Several statistical and nonlinear features based on fractal dimension and entropy algorithms were extracted from the TQWT sub-bands. Then, the Autoencoder (AE) method with 7 layers was applied to reduce the number of features. Finally, the Support Vector Machine (SVM) and Grasshopper Optimization Algorithm with SVM classifier (GOA/SVM) were used for their classification compared to the K-Nearest Neighbors and Random Forest algorithms. The employment of AE for feature reduction and GOA/SVM for classification are the novelties of this study.

    Findings

    The proposed method demonstrated better performance compared to other methods used in different studies. The GOA/SVM classification method had a high accuracy rate of 99.42% and 99.23% for two-class and multi-class classification problems, respectively.

    Conclusion

    The combination of EEG feature classification methods increases the accuracy of the CAD system in diagnosing epileptic seizures. The method proposed in this study using different methods for extracting features and their classification has high accuracy for epileptic seizures detection.

    Keywords: Epileptic seizures, Electroencephalography, Feature extraction, Grasshopper optimization algorithm, Support vector machine