فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال چهاردهم شماره 1 (بهار 1401)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال چهاردهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یوسف محمدی مقدم، عبدالرحمن میرزاخانی، محمد امام صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    رویکرد جامعه محوری پلیس به دنبال آن است که همه آحاد جامعه، نهادهای دولتی و مردم نهاد در پیشگیری اجتماعی که بخشی از پیشگیری انتظامی را رقم می زند، نقش آفرینی نماید. در این مسیر بهره گیری از دانش سازمانی در بستر فرهنگ سازمانی همسو با این رویکرد، امری ضروری و تضمین کننده حرکت در مسیر یادشده می باشد. هدف از تحقیق حاضر شناخت تاثیر دانش سازمانی در پیشگیری اجتماعی از جرم از طریق فرهنگ سازمانی می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی و از نوع همبستگی است که به روش مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی با نرم افزار لیزرل نسخه 8/8 انجام گرفته است. ابزار تحقیق پرسش نامه و جامعه آماری تحقیق حاضر، کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان بوشهر به تعداد 380 نفر می باشد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد دانش سازمانی با پیشگیری اجتماعی از جرم رابطه مستقیم ندارد ولی دانش سازمانی با متغیر میانجی فرهنگ سازمانی رابطه مستقیم با ضریب همبستگی 51/0 دارد. همچنین فرهنگ سازمانی با پیشگیری اجتماعی رابطه مستقیمی با ضریب همبستگی 42/0 دارد. با انجام تحلیل مسیر مشخص گردید که متغیر دانش سازمانی به طور غیر مستقیم به اندازه 21/0 با پیشگیری اجتماعی از جرم رابطه دارد.

    نتیجه گیری

    تقویت مولفه ها و شاخص های دانش و فرهنگ سازمانی کارکنان می تواند به پیشگیری اجتماعی از جرم به عنوان یک رویکرد ایجابی کمک نماید.

    کلیدواژگان: دانش سازمانی، پیشگیری اجتماعی، فرهنگ سازمانی
  • کرامت الله زیاری *، سید عباس رجایی، احمد پوراحمد، نورالله بیگدلی صفحات 31-66
    زمینه وهدف

    شهرهای قومیتی« شهر اقوام» با چالش‌هایی همچون تسلط فرهنگ قوم‌گرایی و طایفه‌گرایی، اتکا بر عرف و سنن قومیتی به جای قانون‌گرایی مواجه هستند. این پژوهش با هدف شناخت‌، بررسی و تحلیل وضعیت امنیت اجتماعی شهر رامهرمز انجام گرفته و تلاش شده تا موانع و مشکلات ارتقای امنیت اجتماعی را شناسایی کرده و سپس محلات دارای تنش اجتماعی و ناامن را گونه شناسی نماید.

    روش

    تحقیق حاضر ازنظرهدف کاربردی و استفاده از نظر روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است .جامعه آماری پژوهش‌،285/74 نفرجمعیت ساکن شهر رامهرمزدرسال 1400درسه سطح شهروندان،زندانیان،مدیران ومسیولان شهری می‌باشد.با بهره گیری ازجدول کرجسی‌،مورگان و فرمول کوکران‌،324 نفرازشهروتدان برای حجم نمونه انتخاب گردید.همچنین 50 نفر اززندانیان اهل شهر رامهرمز(بدون درنظرگرفتن نوع جرم وبزه)و40 نفر ازمدیران ومسیولان شهری شهر رامهرمزانتخاب گردید.برای دستیابی به جامعه نمونه‌ شهروندان، ازنمونه گیری تصادفی _ طبقه ای مدیران ومسیولان شهری شهر رامهرمزازروش تصادفی ساده استفاده گردید. استفاده گردید.پرسشنامه محقق ساخته برای گردآوری داده ها به کار رفت و روایی ابزار گردآوری داده ها به شکل صوری ومحتوایی وپایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ(88/.)‌ ارزیابی و تاییدشد.برای تجزیه وتحلیل داده ها با بهره گیری از نرم افزار spss26 از آزمون های تی،تحلیل واریانس‌،رگرسیون وتحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد.

    یافته ها

    مهمترین عوامل تاثیر گذار شناسایی شده در امنیت اجتماعی شهر رامهرمز عبارتند از: فرهنگ قومیت گرایی(%24)، سرمایه های اجتماعی(7/4) ، امنیت حقوقی و حقوق شهروندی(9/4) ، خدمات و امنیت عمومی (5/3)، نزاع قومیتی (4/3) ، اقتصاد و اشتغال (5/4).

    نتایج

    بر اساس متغیرهای شناسایی شده، گونه‌شناسی محلات نشان می‌دهد که شش محله ناامن و دارای تنش اجتماعی در شهر رامهرمز وجود دارد. بهره‌گیری از پتانسیل های موجود و کاهش موانع در زمینه های اجتماعی خصوصا تقویت سرمایه اجتماعی ، تخصص گرایی و کاهش نفوذ و اثرگذاری اقوام خاص در شهر(جلوگیری از تسلط مدیریتی یک قوم خاص)، مشارکت اجتماعی ، توسعه و گسترش ارزش ها و هنجارها به جای عرف ، توسعه عدالت اجتماعی در جهت مقابله با به حاشیه رفتن برخی اقوام می‌تواند باعث ارتقای امنیت اجتماعی در شهر شده و الگویی مناسب برای شهرهای با تنوع قومیتی باشد.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، قومیت گرایی، سرمایه اجتماعی، شهراقوام، رامهرمز
  • احد نوروززاده * صفحات 67-98
    زمینه و هدف

    یکی از انواع سبک های رهبری که می تواند تاثیر مهمی بر عملکرد شغلی افراد و به تبع آن افزایش خدمات آنان داشته باشد، سبک رهبری پدرسالارانه است که هدف از این پژوهش نیز طراحی و تبیین مدل معادلات ساختاری سبک رهبری پدرسالارانه بر سرمایه روانشناختی و رفتارهای شغلی کارکنان در فرماندهی انتظامی استان اردبیل با رویکرد افزایش خدمات فرانقشی است.

    روش شناسی

     پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ روش، توصیفی - همبستگی است. از جامعه 536 نفری کارکنان فرماندهی انتظامی استان اردبیل، نمونه ای به حجم 255 نفر با استفاده فرمول کوکران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شد و به وسیله نرم افزار SPSS و روش معادلات ساختاری در نرم افزار Lisrel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد ضرایب مسیر و مقادیر آماره ی T مربوط به یک از مسیرهای متغیرهای پژوهش در بازه ی مطلوب قرار دارند و همچنین بر اساس شاخص های برازش مورد استفاده (CFI، NNFI، NFI، AGFI، GFI و RMSEA)، مدل ارایه شده از برازش مناسبی برخورد است. مقدار شاخص RMSEA یا ریشه میانگین مربعات خطاهای تخمین؛ 078/0 بدست آمده که نشان می دهد نیکویی برازش مدل تحلیلی مطلوب بوده و برای تبیین کوواریانس ها مناسب است. 

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که با توجه به مدل و شاخص های برازش و ارتباط معناداری که بین متغیرها برقرار است، بکارگیری سبک رهبری پدرسالارانه در فرماندهی انتظامی استان اردبیل باعث افزایش سرمایه ی روانشناختی از یک سو و مشارکت شغلی کارکنان از سوی دیگر می شود که در نهایت افزایش خدمات فرانقشی پرسنل را به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: سبک رهبری پدرسالارانه، سرمایه روانشناختی، مشارکت شغلی، خدمات فرانقشی، فرماندهی انتظامی استان اردبیل
  • مهتاب مافی، حسین فکرآزاد *، امیرمسعود امیرمظاهری صفحات 99-128
    زمینه و هدف

    زنان با فراهم نمودن زمینه ها و در اختیار گذاشتن اطلاعات، در قتل عمد افراد معاونت دارند که این امر، علاوه بر ایجاد بی نظمی و ناامنی، اثرات زیان باری بر خانواده ها دارد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر معاونت زنان در قتل عمد افراد است.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر با اتخاذ رویکردی کیفی و با استفاده از تکنیک مشاهده و مصاحبه های عمیق، روایت 8 نفر از زنانی که به جرم معاونت در قتل عمد افراد در سال 1397 در ندامتگاه شهر ری بوده اند را تحلیل و بررسی کرده است. جهت دستیابی به مشخصات فردی زندانیان نیز از پرونده شخصیت آنان استفاده گردیده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق بیانگر این است که مشکلات و تنگناهای اقتصادی زنان، وضعیت نابسامان زندگی خانوادگی، مهاجرت و حاشیه نشینی، معاشرت با دوستان خلافکار، استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی، فساد اخلاقی و روابط نامشروع از مهمترین علل معاونت زنان درقتل عمد افراد بوده است.

    نتیجه گیری

    زنان در روایت هایشان به این نکته اشاره داشته اند که مجموعه عواملی منجر به معاونت آنان در قتل عمد گردیده که مهمترین آن، نیازهای اقتصادی بوده است. مدل ارایه شده در این تحقیق که بر مبنای روایت زنان، ترسیم گردیده می تواند راهکارهایی را جهت کاهش مشکلات اقتصادی زنان و حمایت از آنان ارایه نماید.

    کلیدواژگان: زنان زندانی، معاونت در قتل عمد، تحلیل روایت، جرم
  • منصور فتحی *، علی اصغر درویشی فرد صفحات 129-154
    زمینه و هدف

    بی خانمان ها، از آسیب پذیرترین و مطرودترین گروه های شهری هستند که با مشکلات پیچیده ای درگیرند. این مطالعه به بررسی پیامدهای بی خانمانی مردان در سطح شهر تهران و در ابعاد مختلف آن پرداخته است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر با روش کیفی و مشارکت مردان بی خانمان و مطلعین کلیدی انجام شده است. شیوه نمونه گیری به صورت نمونه گیری هدفمند است. ابزار جمع آوری اطلاعات، تکنیک مشاهده و مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند با روش تجزیه و تحلیل مضمون است.

    یافته ها

    در فرایند تحلیل و مضمون بندی یافته ها، در سطح فرد، مضامین اختلالات روانی، تروما، مرگ، شکل گیری هیجانات و احساسات منفی، اعتیاد و درونی شدن فرهنگ بی خانمانی، در سطح جامعه، مضامین خشونت و درگیری، خرید و فروش مواد، سرقت/خفت گیری، پیوستن به گروه های مجرمانه، قمار، شیوع بیماری های پرخطر در سطح جامعه، طرد اجتماعی و زندان و پیامدهای آن، در سطح محله، مضامین ناامنی در محلات شهری، نارضایتی در ساکنان، احساس بدنامی اجتماعی/فرودستی محله ای، فروپاشی شیرازه و هویت محله ای و نقل مکان به دیگر محلات و در سطح خانواده تضعیف و فروپاشی شبکه ارتباطی فرد با خانواده استخراج شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان می دهد که ساز و کارهای حاکم بر این مسیله به گونه ای است که نه تنها زندگی فرد بی خانمان را در ابعاد مختلف تحت تاثیر منفی خود قرار می دهد، بلکه در سطوح مختلف تولید آسیب می کند. به گونه ای که می توان از درهم تنیدگی آسیب های اجتماعی مرتبط با بی خانمانی در سطح شهر تهران نام برد.

    کلیدواژگان: بی خانمانی، پیامدها، شهر تهران، تیپولوژی
  • اسماعیل چهره آزاد، یاسر رضاپور، آزاده چوب فروش زاده، امیر هاشمی صفحات 155-180
    زمینه و هدف

     بسیاری از رفتارهای هنجارشکنی که در نوجوانان بروز می‌کند، ریشه در باورهای نادرست و تفکر جنایی آن‌ها دارد؛ بنابراین با بررسی عوامل موثر بر تفکر جنایی، می‌توان در جهت کاهش این رفتارها کوشید. هدف پژوهش حاضر دستیابی به میزان نقش میانجی هوش اجتماعی در ارتباط بین نظام ارزشی و تفکر جنایی بود.

    روش

     این پژوهش ازلحاظ هدف، کاربردی و ازنظر روش، توصیفی از نوع همبستگی و مدل‌یابی معادلات ساختاری بود؛ جامعه آماری شامل همه دانش‌آموزان دختر و پسر متوسطه دوره دوم خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد و بهزیستی) بود که در سال تحصیلی 98-97 در شهرستان قلعه گنج مشغول به تحصیل بودند؛ ازاین‌بین 319 نفر به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسش نامه‌های تفکر جنایی، هوش اجتماعی ترومسو و نظام ارزشی شوارتز جمع‌آوری و با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری با کمک نسخه 24 نرم‌افزار AMOS و SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته‌ها: 

    یافته‌های پژوهش نشان داد که نظام ارزش تاثیر مثبتی بر هوش اجتماعی (001/0>p، 48/0=β) شرکت‌کنندگان پژوهش داشته است. هوش اجتماعی (001/0>p، 69/0- =β) و نظام ارزشی (001/0>p، 47/0- =β) هر دو تاثیر منفی بر تفکر جنایی داشتند. همچنین شاخص‌های برازش نشان داد که مدل پیش‌فرض از برازش مناسب برخوردار است و هوش اجتماعی نقش میانجی را در ارتباط بین نظام ارزشی و تفکر جنایی ایفا می‌کند.

    نتیجه‌گیری: 

    براساس یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت که هوش اجتماعی در کنار نظام ارزشی، عاملی موثر در کاهش تفکر جنایی است؛ بنابراین با تقویت نظام ارزشی و هوش اجتماعی نوجوان با استفاده از برنامه‌های فرهنگی و تربیتی که توسط نهادهای حمایتی برگزار می‌شود.

    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، نظام ارزشی، تفکر جنایی، نهادهای حمایتی
  • غلامرضا رضایی صفحات 181-208
    زمینه و هدف

     پیشگیری از وقوع جرم یکی از مسایل مهم و قابل‌تامل است که در چند دهه اخیر همواره مدنظر اندیشمندان و متفکران بوده و پژوهش‌های فراوانی درباره آن صورت پذیرفته است. هدف از انجام این پژوهش، دستیابی به نکات مهم و ارزنده پیشگیری از جرم در اندیشه‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است.

    روش‌:

     این تحقیق به روش کیفی از نوع توصیفی - تبیینی با ابزار تحلیل محتوا و با مراجعه به کلیه بیانات مقام معظم رهبری به‌صورت تمام شمار شامل سخنرانی‌های ایشان از سال 1379 تا 1401 انجام شد. همچنین برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار «مکس کیودا» استفاده گردید.

    یافته‌ها: 

    یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که طبق دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) موضوع پیشگیری از جرم علاوه بر اینکه از مصادیق ماموریت‌های مهم قوه قضاییه است، یک مسیله فراقوه ای است که نیازمند تعامل همه سازمان‌ها می‌باشد. درمجموع برای الزامات پیشگیری از جرم، شانزده شاخص ازجمله علمی بودن پیشگیری از جرم، ریشه‌یابی علل وقوع جرم، علم و تجربه، همدلی، شناخت راهکارها، نظارت و... و برای اهمیت و ضرورت آن، هفت شاخص مشتمل بر کاهش جرم و هزینه‌های آن، افزایش امنیت و اداره مطلوب کشور و... شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از اهمیت و اهتمام ویژه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به آسیب‌های ناشی از وقوع جرم در کشور است و معظم له راه‌حل برون‌رفت از آن‌ها را مسیله پیشگیری از جرم با کیفیتی علمی، تعاملی، فرصت مدار و نظارتی می‌دانند. با عملی ساختن اندیشه‌های ایشان در این خصوص، سازمان‌های متولی پیشگیری از جرم قادر به برنامه‌ریزی مناسب‌تری در این زمینه خواهند بود.

    کلیدواژگان: جرم، پیشگیری، پیشگیری از جرم، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
  • حسن کرمی صفحات 209-213
    زمینه و هدف

     پیشگیری از بروز و شکل‌گیری اجتماعات غیرقانونی منجر به کاهش هزینه‌های اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی خواهد شد. هدف از تحقیق حاضر، یافتن الگویی کارآمد در پیشگیری از شکل‌گیری و کنترل اجتماعات غیرقانونی بر اساس دانش بومی خبرگان بود.

    روش

     پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی؛ به لحاظ ماهیت، اکتشافی و از نوع توصیفی - تحلیلی با تکنیک دلفی در دو دور انجام شد و بین خبرگان تحقیق به اجماع رسید. جامعه آماری شامل خبرگان پلیس در تهران بود که نمونه به تعداد 15 نفر با روش هدفمند به اشباع نظری رسید. ابزار پژوهش شامل مصاحبه و پرسش نامه محقق ساخته بر اساس نظرات خبرگان بود. اعتبارسنجی و اطمینان بخشی مصاحبه‌ها با ملاک گوبا و لینکلن و روایی پرسش نامه‌ها با روش صوری و محتوایی تایید شد. مصاحبه با استفاده از روش تحلیل مضمونی، و پرسش نامه با استفاده از محاسبه میانگین با نرم‌افزار SPSS تحلیل شد.

    یافته‌ها: 

    یافته‌های تحقیق نشان داد برای پیشگیری از شکل‌گیری اجتماعات غیرقانونی و کنترل آن می‌توان الگویی انتظامی در دو بعد اجتماعات غیرقانونی صنفی - کارگری و سیاسی - امنیتی مفهوم‌سازی کرد. در بعد اجتماعات غیرقانونی صنفی -کارگری، مولفه‌های «اصول چهارگانه سلسله مراتبی (مسیول سازی، هدایتی، حمایتی و اقدامی)؛ هدایت معترضان به داخل دستگاه مربوطه و پیش‌بینی محل مناسبی برای معترضان» شناسایی شد. در بعد اجتماعات غیرقانونی سیاسی – امنیتی، مولفه‌های «عملیات روانی و روشنگری، عملیات فضای مجازی، عملیات اطلاعاتی و عملیات انتظامی» شناسایی شد.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج پژوهش حاکی از آن است که برای پیشگیری و کنترل اجتماعات غیرقانونی قبل از این که اجتماع تبدیل به اغتشاش شود و مجبور به مقابله با هزینه‌های مضاعف شد، بر اساس الگوی تدوین‌شده اقداماتی ازجمله مسیول سازی، هدایتی، حمایتی و عملیات‌های انتظامی، عملیات روانی و روشنگری، فضای مجازی و اطلاعاتی لازم است.

    کلیدواژگان: الگوی انتظامی، پیشگیری، کنترل، اجتماعات غیرقانونی
|
  • Youssef Mohammadi Moghadam, Abdorahman Mirzakhani*, Mohammad Imam Pages 1-30
    Background and Aim

    The community-oriented approach of the police seeks to create a role for all members of society, government agencies and non-governmental organizations in social prevention, which is part of disciplinary prevention. In this direction, the use of organizational knowledge in the context of organizational culture in line with this approach, is a necessary thing and guarantees movement in the mentioned path. The purpose of this study is to identify the impact of organizational knowledge on social crime prevention through organizational culture.

    Method

    This research is descriptive in terms of practical purpose and descriptive and correlational in terms of data collection, which has been done by structural equation modeling and factor analysis with LISREL software version 8.8. The research tool is a questionnaire and the statistical population of the present study is 380 employees of Bushehr police command, of which 217 are statistical sample.

    Findings

    The findings showed that organizational knowledge is not directly related to social prevention of crime, but organizational knowledge is directly related to the mediating variable of organizational culture with a correlation coefficient of 0.51. Also, organizational culture has a direct relationship with social prevention with a correlation coefficient of 0.42. By conducting path analysis, it was found that the variable of organizational knowledge is indirectly related to social prevention of crime by 0.21.

    Conclusion

    Strengthening the components and indicators of organizational knowledge and culture of employees can help social crime prevention as a positive approach.

    Keywords: organizational knowledge, social prevention, organizational culture
  • keramatollah ziari *, seyedabbas rajaei, ahmad pourahmad, nurallah bigdeli Pages 31-66

    Ethnic cities The "city of nations" faces challenges such as the dominance of ethnic and tribal culture, relying on ethnic customs instead of legalism. This study was conducted with the aim of identifying, reviewing and analyzing the social security situation of Ramhormoz city and tried to identify the obstacles and problems of promoting social security and then to typify the areas with social tension and insecurity. This research has been done with a practical approach and using a descriptive-analytical method. In collecting information and data, a field method based on a questionnaire (324 citizens, 50 prisoners, 40 managers and city officials) and an interview have been used. To explain the factors affecting social security, exploratory factor analysis, regression and univariate T methods have been used with the help of Arc GIS, SPSS and Excel software. The most important factors identified in the social security of Ramhormoz city are: culture of ethnicity (24), social capital (4.7), legal security and civil rights (4.9), services and public security (3.5), conflict Ethnicity (3.4), Economy and Employment (4.5). Based on the identified variables, the typology of neighborhoods shows that there are six insecure and socially tense neighborhoods in the city of Ramhormoz. Utilizing existing potentials and reducing barriers in social fields, especially strengthening social capital, specialization and reducing the influence and influence of certain ethnic groups in the city (preventing the management dominance of a particular ethnic group), social participation, development and expansion of values ​​and norms instead Custom, the development of social justice in order to counter the marginalization of some ethnic groups can improve social security in the city and be a good model for cities with ethnic diversity.

    Keywords: Social Security, Ethnicity, Social Capital, Shahraqvam, Ramhormoz
  • Ahad Nowruzzadeh * Pages 67-98
    Background and Aim

    One of the types of leadership styles that can have an important effect on the job performance of people and consequently increase their services is the patriarchal leadership style, and the purpose of this research is to design and explain the structural equation model of the patriarchal leadership style on the psychological capital and job behaviors of employees in The police command of Ardabil province is with the approach of increasing extra-role services.

    Methodology

    In terms of practical purpose, in terms of method, descriptive-correlation and data collection method, the present research is using a questionnaire, for this purpose, a sample of 255 people from the police command of Ardabil province was selected from the population of 536 people using stratified random sampling method. Data has been analyzed through SPSS software and structural equation method in Lisrel software. For the patriarchal leadership variable from the questionnaire of Cheng, Chou and Farh (2011), the psychological capital variable from the questionnaire of Chan and Engai (2015), the work participation variable from the Willmar and Scafli questionnaire (2006) and for the extra-role service variable from the Betencoart and Brun questionnaire (1997) ) used. Cronbach's alpha, composite reliability, average variance, shared reliability, and Fornell and Larcker's method were also used to measure the validity and reliability of the questionnaires.

    Findings

    The findings of the research showed that the path coefficients and T-statistic values related to one of the paths of the research variables are in the desired range and also based on the fit indices used (CFI, NNFI, NFI, AGFI, GFI and RMSEA), the presented model has a good fit. collision RMSEA index value or root mean square of estimation errors; 0.078 was obtained, which shows that the goodness of fit of the analytical model is favorable and suitable for explaining covariance.

    Conclusion

    The results of the research showed that according to the model and the fit indicators and the significant relationship between the variables, the use of patriarchal leadership style in the police command of Ardabil province increases the psychological capital on the one hand and the job participation of the employees on the other hand, which ultimately increases Extra-role services are followed by personnel.

    Keywords: patriarchal leadership style, psychological capital, job participation, extra-role services, Police Command of Ardabil province
  • Mahtab Mafi, Hossein Fekrazad *, Amir Masoud Amir Mazaheri Pages 99-128
    Background and Objectives

    Women are involved in the Premeditated murder of individuals by providing grounds and information, which , in addition to creating disorder and insecurity , has detrimental effects on families.

    Methodology

    The present study, by adopting a qualitative approach and using the technique of observation and in-depth Interviews, has analyzed and examined the narration of 8 women who were in the penitentiary of Rey city for the purpose of assisting in the premeditated murder of individuals in 1397. In order to abtain the personal detiails of the prisoners, their personal files have been used.

    Findings

    The findings of the study indicate that womens economic problems and hardships, poor family life, migration and marginalization, Socializing with delinquent friends, drug and alcohol use, Corruption and illicit relationships are the most important causes of murder.

    Results

    In their narrations, women point out that a set of factors led to their complicity in premeditated murder , the most important of which was economic needs. The model presented in this research, which is based on womens narrative, can provide solutions to reduce womens economic problems and support them.

    Keywords: Women Prisoners, Deputy in Premeditated Murder, Narrative Analysis, Crime
  • Mansour Fathi *, Ali Asghar Darvishi Fard Pages 129-154
    Background and Purpose

    Homeless people are one of the most vulnerable and despised urban groups with complex problems. This study investigates the consequences of homelessness in Tehran and in its various dimensions.

    Methodology

    The present study was conducted using a qualitative method and the participation of homeless men and key informants. The sampling method is purposeful sampling. Data collection tools are observation techniques and in-depth semi-structured interviews with thematic analysis method.

    Findings

    In the process of analyzing and thematizing the findings, at the individual level, the themes of mental disorders, trauma, death, the formation of negative emotions and feelings, addiction and internalization of homeless culture, at the community level, themes of violence and conflict, drug dealing, theft. Joining criminal groups, gambling, the spread of high-risk diseases at the community level, social exclusion and imprisonment and its consequences, at the neighborhood level, themes of insecurity in urban areas, dissatisfaction among residents. Feelings of social inferiority, neighborhood inferiority, the collapse of Shiraz and neighbor hood identity, and relocation to other neighborhoods and in the family area were weakened and the collapse of the individual-family communication network was extracted.

    results

    The results show that the mechanisms governing this issue are such that not only negatively affect the life of the homeless in various dimensions, but also damage at different levels of production. In such a way that we can name the entanglement of social harms related to homelessness in Tehran.

    Keywords: homelessness, consequences, city tehran, Typology
  • Smaeil Chahrehazad, Yasser Rezapour Mirsaleh, Azadeh Choobforoushzadeh, Amir Hashemi Pages 155-180
    Background and objectives

     Many of the norm-breaking behaviors that occur in teenagers are rooted in their false beliefs and criminal thinking; therefore, by examining the factors affecting criminal thinking, we can try to reduce these behaviors. The aim of the present study was to find the mediating role of social intelligence in the relationship between value system and criminal thinking.

    Method

     In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of method, it is considered as a descriptive and correlational study and structural equations modeling. The statistical population included all high school boys and girls of the second grade of families covered by support institutions (Relief and Welfare Committee) who were studying in Qala Ganj city in the academic year of 1997-1998. Among these, 319 individuals were selected to participate in the research through convenient sampling. The data were collected using criminal thinking questionnaires, Tromsø social intelligence and Schwartz's value system and were analyzed using the structural equation analysis method with the help of AMOS and SPSS software version 24.

    Findings

     The research findings showed that the value system had a positive effect on the social intelligence (p<0.001, β=0.48) of the research participants. Both social intelligence (p < 0.001, β = -0.69) and value system (p < 0.001, β = -0.47) had a negative effect on criminal thinking. Also, the fit indices showed that the default model has a good fit and social intelligence plays a mediating role in the relationship between value system and criminal thinking.

    Results

     Based on the findings, it can be concluded that social intelligence, along with the value system, is an effective factor in reducing criminal thinking. Therefore, by strengthening the value system and social intelligence of teenagers by using cultural and educational programs organized by support institutions, it is possible to prevent the emergence of criminal thinking and, as a result, the tendency to delinquent behavior in them.

    Keywords: Social intelligence, Value system, Criminal thinking, Support institutions
  • Gholamreza Rezaei Pages 181-208
    Background and objectives

     Prevention of crime is one of the important and ponderable issues that has always been considered by intellectuals in the last few decades and many researches have been done about it. The purpose of this research is to obtain the important and valuable points of crime prevention in the thoughts of the Supreme Leader.

    Method

     This research was conducted using a descriptive-explanatory qualitative method with the tool of content analysis and by referring to all the statements of the Supreme Leader including his speeches from 1990 to 2022. Also, "MAXQDA" software was used for data analysis.

    Findings

     The findings of the research show that according to the Supreme Leader's point of view, the issue of crime prevention, in addition to being one of the important missions of the judiciary, is a supra-judicial issue that requires the interaction of all organizations. In total, for the requirements of crime prevention, sixteen indicators, including the scientific nature of crime prevention, finding the root causes of crime, science and experience, empathy, recognizing solutions, monitoring, etc., and for its importance and necessity, seven indicators including crime reduction and its costs, increasing security and good administration of the country, etc., were identified.

    Results

     The results of the research indicate the importance and special attention of the Supreme Leader to the damage caused by the occurrence of crime in the country, and most of them consider the problem of crime prevention with a scientific, interactive, opportunity-oriented and supervisory quality. By implementing his ideas in this regard, the organizations in charge of crime prevention will be able to plan more appropriately in this field.

    Keywords: Crime, Prevention, Crime prevention, Supreme Leader
  • hasan karami Pages 209-213
    Background and objectives

     Preventing the occurrence and formation of illegal gatherings will lead to the reduction of social, economic and even political costs. The aim of the current research was to find an efficient model in preventing the formation and control of illegal gatherings based on the local knowledge of experts.

    Method

     In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its nature, it is considered as an exploratory research that is conducted using descriptive-analytical method with Delphi technique in two rounds and a consensus was reached among the research experts. The statistical population included police experts in Tehran, and the sample was 15 individuals who were selected using a targeted sampling method. The research tools included interviews and researcher-made questionnaires based on experts' opinions. The reliability of the interviews was confirmed using Guba and Lincoln criteria and the validity of the questionnaires was confirmed by the face and content methods. The interview was analyzed using the theme analysis method, and the questionnaire was analyzed using mean calculation with SPSS software.

    Findings

     The findings of the research showed that in order to prevent the formation of illegal gatherings and control them, a law enforcement model can be conceptualized in two dimensions of illegal union-labor and political-security gatherings. In the dimension of illegal union-labor gatherings, the components of the four principles of hierarchy (responsibility, guidance, support and action), and directing the protesters to the relevant apparatus and predicting a suitable place for the protesters were identified. In the dimension of illegal political-security gatherings, the components of "psychological and enlightenment operations, virtual space operations, intelligence operations and law enforcement operations" were identified.

    Results

     The results of the research indicate that in order to prevent and control illegal gatherings before the gathering turns into a disturbance and is forced to face additional costs, based on the developed model, measures such as accountability, guidance, support and law enforcement operations, psychological operations and enlightenment, virtual and intelligence space are necessary.

    Keywords: Law enforcement model, Prevention, Control, Illegal gatherings