فهرست مطالب

مطالعات مدیریت شهری - پیاپی 49 (بهار 1401)

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 49 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • طاهر پیرزادی*، هادی حسین خانی صفحات 1-17

    مقدمه و هدف پژوهش:

     امروزه شکوفایی شهری به‌عنوان یکی از راهکارهای نیل به کیفیت زندگی بهتر، مشارکت، هم افزایی و یادگیری اجتماعی، پایداری زیست محیطی و از طرفی رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت ها مطرح می باشد. هدف این پژوهش ارایه برنامه راهبردی- عملیاتی توسعه منطقه 5 کرج (منطقه هدف برنامه ریزی) با رویکرد شکوفایی شهری است.

    روش انجام پژوهش: 

    این تحقیق با روش ارزیابی- تجویزی و در دو گام انجام گرفته است. در گام نخست، به منظور ارزیابی و شناسایی منطقه هدف برنامه ریزی، داده های کمی بدست آمده از منابع مختلف (طرح تفصیلی مناطق، نقشه کاربری اراضی مناطق و بلوک های آماری شهر کرج)، با استفاده از محیط نرم افزار ArcGIS و EXCEL به 27 شاخص در قالب 5 بعد شکوفایی شهری تبدیل شده است. برای سطح بندی و رتبه بندی مناطق شهر کرج از مدل تصمیم گیری چند معیاره واسپاس (WASPAS) استفاده شده است. در ادامه، با استفاده از تکمیل پرسشنامه، مشاهده میدانی و مطالعه اسناد بالادستی به ارزیابی درونی منطقه با هدف برنامه ریزی راهبردی پرداخته شده است. در گام دوم (تجویز) و پس از مشخص شدن منطقه مسیله دار، با استفاده از تکنیک تحلیل عرصه های تصمیم گیری مرتبط راهبردها (AIDA[i])  سیاست ها و پروژه های پیشنهادی در جهت دست یابی به شکوفایی شهری در منطقه 5 کرج ارایه شده است.

    یافته های پژوهش:

     منطقه 5 شهر کرج (با امتیاز نهایی 235/0) از نظر ابعاد شکوفایی شهری در نامطلوب ترین وضعیت قرار دارد و به عنوان منطقه مسیله دار و هدف برنامه ریزی انتخاب شد. همچنین یافته های تکنیک (AIDA) نشان می دهد که از مهم ترین موانع عدم تحقق شکوفایی شهری در این منطقه به عدم مشارکت شهروندان و عدم پاسخگویی به آنها برمی گردد. افزایش مشارکت شهروندان و یادگیری اجتماعی در این منطقه کلید نایل آمدن به شکوفایی شهری است. برابری و مشارکت تنها یکی از ابعاد پنجگانه شکوفایی شهری است اما می توان گفت بدون آن نمی توان در چهار بعد دیگر نیز به توسعه رسید. در واقع اگر سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم و همچنین مشارکت آن ها نباشد سایر اقدامات با موفقیت روبه رو نخواهند شد.

    نتایج پژوهش:

     نتیجه پژوهش حاکی از آن است که بعد زیست پذیری، برابری و مشارکت و بهره وری منطقه 5 شهر کرج نسبت به سایر ابعاد شرایط نامساعدتری دارند به همین دلیل بخش اعظم پروژه‌های راهبردی بر روی این ابعاد صورت گرفته که تحقق آنها مشارکت های مردمی را می طلبد.

    کلیدواژگان: منطقه 5 کرج، تکنیک تحلیل عرصه های تصمیم گیری مرتبط (آیدا)، شکوفایی شهری
  • محمدکاظم یاوری، علیرضا شیخ الاسلامی*، فرزانه ساسان پور صفحات 19-35

    مقدمه و هدف پژوهش:

     پرداختن به موضوع کیفیت در فضاهای باز شهری و ارزیابی و احصای کمبودهای این فضاها، می تواند در راستای مباحث گذران اوقات فراغت، برای مدیران و برنامه ریزان شهری اهمیت ویژه ای داشته باشد. بنابر این معرفی فرآیندی که بتواند ارزیابی جامع از فضاهای باز شهری از زاویه کیفیت های محیطی ارایه نماید و امکان مقایسه و رتبه بندی فضاهای باز شهری را فراهم نماید ضروری بوده و از اهداف این تحقیق می باشد.

     روش تحقیق: 

    این تحقیق به روش توصیفی پیمایشی با رویکرد کمی کیفی و به صورت یک مطالعه موردی انجام شده است که با استفاده از مبانی نظری موضوع، اقدام به معرفی 45 نماگر کیفیت در فضاهای باز شهری (به عنوان چک لیست ارزیابی) شده و سپس با استفاده از تکنیک پیاده روی اکتشافی، نماگرهای مذکور در 82 مورد از فضاهای باز شهر اراک مورد ارزیابی قرار گرفته و داده های لازم جمع آوری شده و از این داده ها، برای مقایسه و رتبه بندی فضاهای مذکور، و ارزیابی نماگرهای 45 گانه، با بهره گیری از روش BWM و تکنیک TOPSIS، استفاده شده است.

    یافته ها

    در بررسی وزن تاثیر نماگرهای مفهوم کیفیت در تبیین مفهوم کیفیت در فضاهای باز شهری، برای نماگرهای 45 گانه مورد بررسی، وزنی بین 03/0 تا 67/0 محاسبه گردیده است. کمترین وزن به مربوط به نماگر «عدم کنترل ورودی به فضا (با زمان بندی مشخص شده)» و بیشترین وزن مربوط به نماگر «وجود محوطه ها و امکانات بازی و هیجانات برای همه سنین» بوده است. با اعمال اوزان محاسبه شده در رتبه بندی فضاهای مورد بررسی، امتیاز اکتسابی هر فضا، تعیین گردیده و فضاهای باز مورد مطالعه رتبه بندی شده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد فضاهای باز شهر بازی لاله، پارک شهدای گمنام، محله شهر صنعتی، مجموعه مصلی، پارک شهر، بازار، پارک بانوان، پارک مشاهیر، پارک معلم و پارک رودکی، از لحاظ کیفی جزء ده فضای برتر شهر اراک محسوب می شوند. با در نظر گرفتن امتیاز اکتسابی هر فضا دررتبه بندی فضاهای باز مورد مطالعه، مشاهده می شود هیچیک از فضاهای باز شهر اراک نتوانستند بیش از70 درصد امتیازات کیفی مورد نظر را کسب نمایند و حدود 47 درصد فضاهای مورد بررسی امتیازی بین 50 تا 60 درصد کسب کرده و حدود 38 درصد هم حایزکمتر از 50 درصد امتیازات کیفی شده اند. این اعداد حکایت از وضعیت نامطلوب کیفیت فضاهای باز مورد بررسی دارند و می توان گفت فضاهای باز شهر اراک، تا رسیدن به وضعیت مناسب فاصله زیادی دارند.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، ارزیابی جامع کیفیت، ضاهای باز شهری، BWM
  • محمدرضا زندمقدم* صفحات 36-51

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    نقش و اهمیت عوامل زمین شناسی در مطالعات و برنامه ریزی های آمایشی و سرزمینی امروزه از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است لذا در این پژوهش نیز به بررسی ویژگی های عوامل زمین شناسی و تاثیر آن بر روی سکونتگاه های انسانی کل منطقه شهرستان ورزقان که به عنوان اصلی ترین هدف تحقیق حاضر مطرح می باشد، پرداخته شده است.

    روش پژوهش: 

    جامعه آماری این تحقیق را تعداد 60 نفر از کارشناسان زمین شناسی، تشکیل داده اند. از آنجایی که جامعه آماری در این تحقیق محدود بوده، نمونه گیری با استفاده از روش تمام شماری، صورت گرفته و کل جامعه آماری به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته می شود. در بخش ادبیات تحقیق با استفاده از کتب و سایر بانک های اطلاعاتی مطالب لازم جمع آوری شده و در بخش آماری با استفاده از نتایج به دست آمده با روش اکتشافی از پرسشنامه ای که بر مبنای طیف 5 گزینه ای لیکرت تنظیم شده است.

    یافته ها:

    سپس با بهره گیری از نرم افزار اطلاعات جغرافیایی (GIS) و همچنین با استفاده از نقشه های زمین شناسی و گسل های منطقه و شهرستان ورزقان به پهنه بندی خطرات، پدیده های زمین شناسی پرداخته شده است.

    نتیجه گیری: 

    در نهایت میزان آسیب پذیری سکونتگاه ها از پدیده های زمین شناسی به طور کیفی مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: عوامل زمین شناسی، سکونتگاه های انسانی، شهرستان ورزقان، زلزله
  • سراج الدین محبی، پروانه گلرد، حمیدرضا موحدی زاده* صفحات 53-65
    مقدمه و هدف پژوهش

    شایسته سالاری نظامی است که بر اعمال ضوابط و به کارگیری علم و منطق (نه روابط و ذهنیات) در انتخاب ها و انتصاب ها دلالت دارد، طوری که افراد بر اساس قابلیت ها و مهارت ها گزینش شوند. به تمامی داوطلبان در زمینه جذب، فرصت برابر داده شود و از هرگونه تبعیض جلوگیری به عمل آید و برای سنجش و ارزیابی استعدادها و توانمندی های افراد، ابزارهای علمی مورد استفاده قرار گیرد.

    هدف

    طراحی الگوی شایسته سالاری مدیران با رویکرد مدیریت شهری در شهرداری مشهد.

    روش پژوهش:

    روش ترکیبی (کیفی و کمی).

    یافته ها: 

    بر اساس نتایج حاصله الگوی شایسته سالاری مدیران شهرداری مشهد دارای 122 کد آزاد می باشد که در قالب 15 کد محوری و 4 کد انتخابی دسته بندی شدند با بهره گیری از معادلات ساختاری که با استفاده از نرم افزار Amos انجام شد.

    نتیجه گیری: 

    نشان داد که شایستگی فردی با ضریب 0.87، دارای بیشترین میزان تاثیر در ساخت الگو و مدل شایسته سالاری می باشد. مهم ترین مانع در تحقق شایسته سالاری در شهرداری مشهد، ضعف نظام ارزشیابی (رویکرد مدیریت شهری) می باشد که در قالب دو بعد اصلی موانع و ویژگی ها بررسی شد و نشان داد که مهم ترین مانع اجرایی و فرهنگی نبود هماهنگی و وجود ابهام در وظایف متولیان و مهم ترین ویژگی توجه ویژه به خدمات شهری است.

    کلیدواژگان: شایستگی، رویکرد، مدیریت شهری، شهرداری مشهد
  • خیرالله همتی*، علی ارشاد صفحات 67-75

    مقدمه و هدف پژوهش:

     پیاده راه های گردشگری پیوند دهنده فضاهای پویای شهری و گردشگران هستند و می توانند علاوه بر نقش اقتصادی و اجتماعی، عامل اصلی توسعه گردشگری و حضور فعال گردشگران در فضاهای شهری محسوب شوند. شهر همدان به ویژه تپه هگمتانه علی رغم دارا بودن ظرفیت های گسترده، به امکانات رفاهی بیشتری برای گردشگری شهری نیاز دارد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تجارب موفق بین المللی و مقایسه پیاده راه های شهری و شناسایی این قابلیت ها در فضای کالبدی پیاده راه های محوطه هگمتانه می باشد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش به تجزیه و تحلیل کیفی این پیاده راه ها می پردازد تا ببیند چه اندازه توانسته است زمینه ساز ارتقای کیفیت زندگی شهری و جذب گردشگر در این منطقه باشد و از سوی دیگر زمینه استفاده از تجارب مثبت خود در سایر مناطق مشابه پیاده راهی را فراهم سازد.

    یافته ها: 

    برگزاری انواع مراسم، آیین ها و جشنوار ه های متناسب با محوطه و میراث فرهنگی در مجموعه می تواند به جذب مخاطب و ارتباط دادن محوطه با شهر کمک شایانی نماید. از لحاظ زمان حضور گردشگران در مجموعه تفاوت معنی داری بین گردشگران داخلی و خارجی وجود دارد، به نحوی که گردشگران داخلی بیشتر از همه در تعطیلات نوروز و پس از آن در تابستان، به ترتیب در ماه های شهریور، مرداد و تعداد کمتری در تیرماه از این محوطه بازدید می کنند. پس از آن، مجموعه در ماه های فروردین، اردیبهشت و آبان به ترتیب بیش از سایر ماه ها میزبان گردشگران خارجی بوده است.

    نتیجه گیری

    تجارب موفق جهانی نشان داده اند که برنامه ریزی و طراحی فضاهای پیاده راه ها ، زمانی موفق خواهند بود که علاوه بر درنظر گرفتن عوامل کالبدی، شرایط اجتماعی فرهنگی، اقلیمی ، الگوهای روانی رفتاری مردم، به نیازهای و سلایق مردم محلی توجه شود. بنابراین در برنامه ریزی و ساماندهی پیاده راه ها لازم است روابط متقابل نظام حرکتی افراد پیاده با دیگر جنبه های پایداری محوطه همگام با توازن و تعادل زندگی انسان ها موردشناسایی و تحلیل ساختاری و کیفی قرار گیرد. از این رو باید برای ساماندهی پیاده راه ها، نگرشی جامع و اصولی مانند کوتاه کردن دسترسی ها، پوشش کامل امنیتی و بهداشتی معابر پیاده، رعایت الزامات اسایشی و تنوع در مسیر، بدنه سازی و ایجاد مناظر (چشم اندازهای) مطلوب تامین تجهیزات لازم برای حرکت در شبانه روز و فراهم کردن زمینه های اجتماعی مشارکت پایدار محلی به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: اصول طراحی شهری، پیاده راه، گردشگری، توسعه پایدار
  • نادی علیزاده*، مسعود احمدی گرجی صفحات 77-91

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    مدیریت پسماند یک مسیله کلیدی برای مراجع ذیربط جهت توسعه پایدار زیست محیطی بوده و آنها را به چاره جویی در جهت مدیریت کارآمد پسماند واداشته است. در طی سالیان اخیر، هزینه های اجرایی مدیریت پسماند افزایش یافته و معمولا بیشتر بودجه ی آن در بخش جمع آوری و حمل و نقل پسماند هزینه می شود. لذا لازم است که راه های جایگزین برای کنترل هزینه ها بر اساس فناوری های مدرن را آزمود. به موازات پیچیده شدن مشکلات در مدیریت منابع، سلامت، آلودگی، ترافیک و مدیریت پسماند، با ظهور شهرهای هوشمند در سال های اخیر مواجه هستیم که فناورمحور بوده و هنوز استانداردها و شیوه های بکارگیری آن به طور کامل تبیین نشده اند. هدف این پژوهش تجزیه و تحلیل معیارهای بهبود مدیریت پسماند شهری مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا می باشد.

    روش پژوهش:

     روش دیمتل جهت شناسایی و بررسی رابطه متقابل بین معیارها و ایجاد نگاشت روابط شبکه به کار گرفته می شود.

    یافته ها:

     معیار زیر ساخت های هوشمند تاثیرگذارترین عامل و معیار لایه ی واسط هوشمند تاثیرپذیرترین عامل است. همچنین عامل لایه واسط هوشمند بیشترین ارتباط را با دیگر عوامل سیستم دارد.

    نتیجه گیری

    اینترنت اشیا می تواند با تبدیل مدیریت پسماند به فرآیندهای جمع آوری داده محور، خدمات جمع آوری زباله را بهینه ساخته و هزینه های عملیاتی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، جمع آوری پسماند، سطل زباله هوشمند، مدیریت پسماند هوشمند
|
  • Taher Prizadi *, Hadi Hoseinkhani Pages 1-17
    Introduction and Aim

    Today, urban prosperity is considered as one of the ways to achieve a better quality of life, participation and social cohesion, environmental sustainability and in addition economic development and productivity. The purpose of this study is to present a strategic-operational development plan of District 5 of Karaj (planning target area) with an urban prosperity approach.

    Methodology

    This research based on the method, is descriptive-analytical and in terms of aim is applied. In the first step, in order to identify the target area of planning, the quantitative data obtained from different sources using software have been converted into 27 indicators in the form of 5 dimensions of urban prosperity. The WASPAS decision-making model has been used to level the areas of Karaj city. In the following, by completing the questionnaire, field observation and studying the relevant documents, the internal evaluation of the region has been done. In the second step (strategic planning) using AIDA technique, proposed policies and projects to achieve urban prosperity in District 5 of Karaj are presented.

    Findings

    District 5 of Karaj city (with a final score of 0.235) is in the worst situation in terms of urban prosperity dimensions and was selected as a problematic area and planning target. Also, the findings of the technique (AIDA) show that one of the most important obstacles to the failure of urban prosperity in this area is the lack of citizen participation and lack of accountability. Increasing citizen participation and social learning in this area is the key to achieving urban prosperity. Equality and participation is only one of the five dimensions of urban prosperity, but without it, development in the other four dimensions cannot be achieved. In fact, without social capital and the participation of the people, other projects will be meaningless and unsuccessful.

    Results

    The dimensions of viability, equality, participation and productivity in the 5th district of Karaj are worse than other dimensions. That is why most of the strategic projects are about these dimensions, the realization of which requires the participation of the people.

    Keywords: Analysis Techniques of Related Decision Areas (AIDA), District 5, Karaj, Strategic planning, Urban Prosperity
  • Mohammadkazem Yavari, Alireza Sheakholeslami *, Farzaneh Sasanpour Pages 19-35
    Introduction and Aim

    Addressing the issue of quality in urban open spaces and evaluating and counting the shortcomings of these spaces, can be of particular importance for managers and urban planners in terms of leisure time. Therefore, introducing a process that can provide a comprehensive evaluation of urban open spaces in terms of environmental qualities and provide the possibility of comparison and ranking of urban open spaces is necessary and is one of the objectives of this study.

    Method

    This research is a descriptive-survey method with a quantitative-qualitative approach and is a case study. In this study, using the theoretical foundations of the subject, 45 quality indicators, in open urban spaces, were introduced (as an evaluation checklist) and then, using the exploratory walking technique, the mentioned indicators were evaluated in 82 open spaces of Arak city. Necessary data were collected and these data were used to compare and rank the mentioned spaces, and evaluate 45 indicators, using BWM method and TOPSIS technique.

    Results

    In examining the effect of quality concept indicators in explaining the concept of quality in open urban spaces, for the 45 indicators studied, a weight between 0.03 to 0.67 has been calculated. The lowest weight was related to the indicator "No control of the entrance to the space (with specified schedule)" and the highest weight was related to the indicator "Existence of playgrounds and facilities and excitement for all ages". By applying the calculated weights in the ranking of the studied spaces, the acquired score of each space is determined and the studied open spaces are ranked.

    Conclusion

    In this study was determined that the open spaces of Laleh Game City, Shohadaye Gomnam Park, Shahr Sanati, Mosalla Complex, City Park, Bazaar, Women's Park, Famous Park, Moallem Park and Rudaki Park are among the top ten spaces in Arak in terms of quality. Considering the acquired score of each space in the ranking of open spaces under study, it can be seen that none of the open spaces in Arak could obtain more than 70% of the desired quality points and about 47% of the studied spaces, scored between 50  to 60%.  And about 38% have less than 50% quality points. These numbers indicate the unfavorable condition of the quality of the open spaces under study and it can be said that the open spaces of Arak city are far from reaching the appropriate condition.

    Keywords: leisure, Comprehensive quality assessment, Urban open spaces, BWM
  • MohammadReza Zandmoghadam * Pages 36-51
    Introduction and Aim

    The role and importance of geological factors in the studies and planning of land use and planning today has a special position and importance, therefore, in this research, the characteristics of geological factors and their effect on the human settlements of the entire Varzeghan city are investigated. which is considered as the main goal of the current research, has been discussed.

    Method

    The statistical population of this research was made up of 60 geological experts. Since the statistical population in this research is limited, sampling is done using the full enumeration method and the entire statistical population is considered as a statistical sample. In the literature section of the research, the necessary materials were collected using books and other information banks, and in the statistical section, the results obtained with the exploratory method of a questionnaire based on a 5-point Likert scale were collected.

    Findings

    Then, by using geographic information software (GIS) and also by using geological maps and faults of Varzeghan region and city, the zoning of risks and geological phenomena has been done.

    Conclusion

    Finally, the vulnerability of settlements to geological phenomena has been qualitatively investigated.

    Keywords: geological factor, human community, varzaghan, earth quick
  • Serajhoddin Mohebi, Parvaneh Gelerd, Hamidreza Movahedizadeh * Pages 53-65
    Introduction

    Introduction A meritocracy is a military meritocracy that applies to the application of the criteria and the application of science and logic (neither relationships nor relationships)in choices and appointments so that individuals are selected based on competences and skills. All candidates in the field of attraction should be given equal opportunity to prevent any discrimination and be used to gauge people's talents and abilities.

    Aim

    design a meritocracy of the managers with the urban management approach in the city of Mashhad.

    Method

    composite method (qualitative and quantitative)

    Results

    based on the Competency pattern of urban managers of Mashhad city has 122 free codes, categorized in 15 axial coding and four selected codes by using Amos structural equations using Amos software.

    Conclusions

    Individual competence with 0.87 coefficients has the highest impact on pattern construction and meritocracy. the most important obstacle in meritocracy in the city of Mashhad is the weakness of the assessment system (urban management approach), which in two main dimensions of barriers and characteristics was studied and showed that the most important administrative and cultural barrier was not the coordination and lack of ambiguity in the tasks of trustees and the most important characteristic of special attention to urban services.

    Keywords: competence, Approach, Urban Management, Mashhad Municipality
  • Kheirollah Hemati *, Ali Ershad Pages 67-75
    Introduction and Aim

    Tourist sidewalks connect dynamic urban spaces and tourists and can be considered the main factor of tourism development and the active presence of tourists in urban spaces in addition to their economic and social role. Hamadan city, especially Haghmatane hill, despite having wide capacities, needs more amenities for urban tourism. The main purpose of this research is to investigate successful international experiences and compare urban sidewalks and identify these capabilities in the physical space of sidewalks in Hegmatane area.

    Method

    This research deals with the qualitative analysis of these sidewalks in order to see how much it has been able to be a basis for improving the quality of urban life and attracting tourists in this area, and on the other hand, it is a basis for using positive experiences in other similar pedestrian areas. to provide

    Findings

    Holding various ceremonies, rituals and festivals appropriate to the site and cultural heritage in the complex can help to attract the audience and connect the site with the city. There is a significant difference between domestic and foreign tourists in terms of the time of presence of tourists in the complex, in such a way that domestic tourists mostly visit this area during Nowruz holidays and after that in summer, respectively in the months of Shahrivar, August and a smaller number in July. They visit After that, the complex hosted more foreign tourists in the months of April, May and November respectively.

    Conclusion

    successful global experiences have shown that the planning and design of pedestrian spaces will be successful when, in addition to considering the physical factors, social, cultural, climatic conditions, psychological and behavioral patterns of the people, the needs and tastes of the local people are taken into consideration. Therefore, in the planning and organizing of pedestrian paths, it is necessary to identify and structurally and qualitatively analyze the mutual relations of the movement system of pedestrians with other aspects of the stability of the area along with the balance and balance of people's lives. For this reason, a comprehensive and principled approach should be taken to organize the sidewalks, such as shortening the accesses, full security and health coverage of the sidewalks, compliance with the requirements of comfort and variety in the route, building and creating desirable views, providing the necessary equipment for movement in day and night and providing social grounds for sustainable local participation.

    Keywords: principles of urban design, pedestrian, Tourism, Sustainable development
  • Nadi Alizadeh *, Masoud Ahmadigorji Pages 77-91
    Introduction and Aim

     Waste management is a key issue of stable environmental development stimulated the relevant authorities to appropriately manage it. In recent years, the operational costs of waste management have increased which most of it assigned to collection and transportation section. Hence, it is required to examine the substituent approaches using the modern technologies. Parallel to sophisticated challenge of resources management, health, pollution, traffic and waste management, we encounter with emerging of technology-based smart cities their standards and exploitations approaches are not still elucidated. The main purpose of this research is to analytically evaluate the improvement criteria of the urban waste management based on internet-of-thing (IoT) technology.

    Method

    Dematel method is utilized to identify and assess the mutual relation between criteria and network equations' mapping.

    Achievements: 

    The smart infrastructure criterion is the most effective factor and the smart interface layer is the most affectable factor. Additionally, the smart interface layer has the most relation with other system factors. 

    Conclusion

    With the aim of reduction in operational cost, the IoT technology can optimize the waste collection services based on conversion of the waste management to data-based collection procedures.

    Keywords: Internet-of-thing (IoT), Waste collection, smart trash bin, smart waste management