فهرست مطالب

Journal of Ornamental Plants
Volume:12 Issue: 2, Spring 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/03/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی سحری مقدم، بهزاد کاویانی*، علی محمدی ترکاشوند، وحید عبدوسی، علیرضا اسلامی صفحات 91-99
    یک روش تکثیر درون شیشه ای سرخدار انگلیسی (Taxus baccata L.) طی روش اندام زایی با استفاده از کینتین (Kin) و ایندول-3-بوتیریک اسید (IBA) به عنوان تنظیم کننده های رشد گیاهی و جوانه راسی به عنوان ریزنمونه ارایه می شود. جوانه های راسی بریده شده از گیاهان مادری روی محیط موراشیگ و اسکوگ (MS) مکمل شده با غلظت ها و ترکیب های مختلف Kin (1، 0.5، 0 و 2 میلی گرم بر لیتر) به عنوان یک سیتوکینین و IBA (1، 0.5، 0 و 2 میلی گرم بر لیتر) به عنوان یک اکسین قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد گره (6.75) روی محیط MS حاوی 2 میلی گرم بر لیتر Kin به دست آمد. بیشترین تعداد سرشاخه (5) روی محیط MS مکمل شده با 1 میلی گرم بر لیتر Kin همراه با 1 میلی گرم بر لیتر IBA به دست آمد. بیشترین تعداد ریشه (6.50) روی ریزنمونه های رشدیافته روی محیط غنی شده با 2 میلی گرم بر لیتر Kin همراه با 1 میلی گرم بر لیتر IBA تولید شد. گیاهچه ها به گلدان های پرشده با پرلایت و پیت موس به نسبت مساوی برای سازگاری منتقل شدند. این گیاهچه ها سازگار شدند و به طور موفقیت آمیزی در بسترهای کشت استقرار یافتند.
    کلیدواژگان: درختان جنگلی، پرآوری درون شیشه ای، تنظیم کننده های رشد گیاهی، گیاه زینتی تهدیدشده
  • صدیقه جهانی، سارا سعادتمند، ملیحه جهانی*، هما محمودزاده، رمضانعلی خاوری نژاد صفحات 101-114
    همیشه بهار به عنوان یک گیاه زینتی-دارویی کاربرد فراوانی دارد. برهمکنش بین نانوذرات و سیستم های بیولوژیکی یکی از امیدوارکننده ترین حوزه های تحقیقاتی در علم و فناوری نانومدرن است. محققان جذب نانوذرات اکسید سریم یا سریا (CeO2) توسط گیاهان را گزارش کرده اند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر نانوسریا بر جوانه زنی بذر، ویژگی های رشد و بیوشیمیایی گیاهچه 9 روزه همیشه بهار (.Calendula officinalis L) بود. بذرها در پتری دیش های حاوی هشت غلظت مختلف نانوسریا (0، 0.05، 0.1، 0.2، 0.4، 0.8، 1.6 و 3.2 گرم بر لیتر) جوانه زدند. پس از 9 روز، پارامترهای رشد اولیه و بیوشیمیایی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که جوانه زنی بذر، وزن تر و خشک گیاهچه و طول ریشه چه، ساقه چه و گیاهچه در غلظت های 0.05 و/ یا 0.1 گرم بر لیتر نانوسریا تحریک شد اما در غلظت های بالاتر (پس از 0.2 یا 0.4 گرم بر لیتر) نانوذرات به تاخیر افتاد. محتوای H2O2، مالون دی آلدیید (MDA) و فعالیت لیپواکسیژناز (LOX) پس از 0.2 گرم بر لیتر نانوسریا افزایش یافت. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوای پروتیین در غلظت های بالاتر نانوسریا افزایش یافت. همچنین، فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL)، محتوای فنل و ظرفیت آنتی اکسیدانی در 0.8 تا 3.2 گرم بر لیتر نانوسریا تحریک شد. محتوای پرولین در 0.2-3.2 گرم بر لیتر نانوسریا بهبود یافت. در مجموع، نتایج نشان داد که تنش اکسیداتیو القایی نانوسریا با سیستم دفاعی گیاه شامل آنزیم های آنتی اکسیدان، ترکیبات فنلی و اسمولیت های سازگار مانند پرولین همراه بود. این نتایج نشان داد که نانوسریا در غلظت های پایین (0.05 و/ یا 0.1 گرم بر لیتر) باعث القای مثبت بر روی جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه همیشه بهار شد، اما با افزایش غلظت آن (بیشتر از 0.2 گرم بر لیتر)، نتیجه برعکس شد و سمیت نشان داد که گیاه را مجبور کرد تا سیستم های دفاعی خود را فعال کند.
    کلیدواژگان: .Calendula officinalis L، درصد و سرعت جوانه زنی، نانوسمیت، سیستم دفاعی گیاه، طول ریشه چه و ساقه چه
  • شادی حیدری*، پیوند حیدری صفحات 115-131
    اساس مولکولی رهاسازی خواب مریستم گیاه یک فرآیند پیچیده است و به خوبی درک نشده است. برای یافتن ژن های مربوط به رهاسازی خواب مریستم آپیکال P. abies، از تجزیه و تحلیل برچسب توالی بیان شده استفاده شد. داده های اولیه برای دو کتابخانه cDNA با استفاده از پایگاه داده دانشگاه هاروارد (کتابخانه های خواب و رهاسازی خواب به ترتیب با 6987 و 6981 EST) جمع آوری شد. نرم افزار EGassembler برای جمع آوری تمام توالی های EST به منظور یافتن شباهت بین دو کتابخانه استفاده شد. پس از آن، همه کانتبگ ها با استفاده از نرم افزار CLC bio X-blast در برابر یک پایگاه داده پروتیین غیر تکراری پردازش شدند. برای شناسایی ژن های دارای بیان افتراقی در دو کتابخانه، از نرم افزار IDEG6 و آزمون Audic-Claverie استفاده شد. ابزار طبقه بندی مقایسه ای GoMapMan برای دسته بندی کاتالوگ های کاربردی استفاده شد. همه یونیژن ها در 35 کاتالوگ عملکردی گروه بندی شدند که 10 کاتالوگ عملکردی متفاوت از جمله متابولیسم اصلی CHO، متابولیسم هورمون، استرس، انتقال، متابولیسم ثانویه، کوفاکتورها و ویتامین ها، متابولیسم نوکلیوتید، تنظیم ردوکس، انتقال الکترون میتوکندری/ATP و تخمیر شناسایی شدند. تاکنون گزارشی مبنی بر نقش متابولیت های ثانویه در تنظیم خواب مریستم گیاهی گزارش نشده است. این مطالعه بینشی در مورد عملکرد احتمالی متابولیت های ثانویه به عنوان تنظیم کننده اصلی خواب مریستم آپیکال در P. abies ارایه می دهد. علاوه بر این، تغییرات ردوکس و اپی ژنتیک در پایین دست هورمون ها نیز به نظر می رسد که در تنظیم خواب دخیل هستند. پتانسیل اختصاصیت ROS از نظر ویژگی های مکانی-زمانی که بیان آنزیم های آنتی اکسیدانی را مشخص می کند به آنها اجازه می دهد تا به عنوان نشانگرهای زیستی در مراحل رشد استفاده شوند. این تحقیق همچنین اطلاعاتی در مورد مکانیسم های مولکولی فرآیند مورفوژنز در صنوبر نروژ ارایه می کند.
    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل مقایسه ای، رهاسازی خواب، کاتالوگ های عملکردی، اختصاصیت ROS، متابولیت های ثانویه
  • فاطمه کیخا آخر*، عبدالرضا باقری، نسرین مشتاقی، مسعود فخرفشانی صفحات 133-142
    اطلسی یکی از مهمترین گیاهان زینتی در صنعت گل و گیاهان زینتی است. این گیاه به عنوان یک گیاه مدل زینتی شناخته می شود و یکی از مهمترین گیاهان در بازار فروش گل می باشد. فلاونوییدها یکی از اصلی ترین ترکیبات در این گیاه است. بنابراین مهندسی ژنتیک با هدف تغییر رنگ گل در اطلسی بر این ترکیبات متمرکز شده است. برای بدست آوردن نمای کلی از بیان ژن ها در مسیر بیوسنتزی گیاه اطلسی، ما بیان ژن چالکون ایزومراز را در رنگ های مختلف و مراحل متفاوت گلدهی در این گیاه بررسی کردیم. همچنین برای بدست آوردن رابطه احتمالی بین بیان ژن و میزان این ترکیبات، غلظت فلاونوییدهای کل، آنتوسیانین ها و نارنجنین اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیان ژن چالکون ایزومراز در رنگ های مختلف اطلسی متفاوت بود. بطوری که بیشترین بیان ژن در اطلسی با رنگ گل قرمز مشاهده شد. همچنین غلظت نارنجنین در این رنگ گل بیشترین مقدار بود. در مقایسه با مراحل مختلف گلدهی، مرحله 1 بیشترین بیان را داشت. به عبارت دیگر هنگامی که گل ها به طور کامل بسته بودند (غنچه گل)، بیان و غلظت چالکون ایزومراز بیشترین مقدار بود. نتایج آزمایش ما نشان داد که چالکون ایزومراز یکی از ژن های کلیدی در مسیر بیوسنتزی تولید رنگ در این گیاه است به طوری که در غیاب این ژن، تولید رنگ متوقف خواهد شد. شناسایی ژن های موثر در مسیر تولید متابولیت های ثانویه در انتخاب صحیح ژن ها برای تغییر ژنتیکی آن ها و تولید متابولیت های ثانویه مختلف موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: چالکون ایزومراز، نارنجنین، اطلسی، مسیر بیوسنتزی رنگدانه، Real-time PCR
  • سمیرا نیک نژاد، داود هاشم آبادی*، محمدصادق اللهیاری صفحات 143-155

    تامین منابع غذایی ایمن، طبیعی و ارزان برای جمعیت روز افزون جهان یکی از نیازهای جامعه امروزی است. گل-های خوراکی منابع طبیعی جدیدی در سبد غذایی بشر هستند. در این راستا در پژوهش حاضر ارزش غذایی 5 نوع گل خوراکی شامل جعفری (Tagetes erecta L.)، گلایل ، یوکا (Yucca gloriosa)، داودی و ختمی درختی (Hibiscus syriacus) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که گل جعفری از بیشترین مقدار فلاونویید کل (16.13 میلی گرم کاتچین در گرم وزن تر)، فنل کل (14.48 میلی گرم گالیک اسید در گرم وزن تر)، ظرفیت آنتی اکسیدانی (87.89 درصد بازدارندگیDPPH)، ویتامین ث (30.60 میلی گرم در 100گرم وزن تر) و پروتیین (56/1 درصد) برخوردار است. بیشترین کاروتنویید (482.57 میکروگرم در گرم وزن تر)، آهن (2.54 میلی گرم در 100گرم وزن تر) و روی (0.27 میلی گرم در 100گرم وزن تر) برای گل یوکا ثبت شد. گل داودی بیشترین کلسیم (47.25 میلی گرم در 100گرم وزن تر) و منیزیم (2.60 میلی گرم در 100گرم وزن تر) و گل ختمی بیشترین آنتوسیانین (30.86 میلی گرم در 100گرم وزن تر) را داشت. همچنین در بین پنج گل موردمطالعه، کم ترین مقدار فلاونویید کل (11.17 میلی گرم کاتچین در گرم وزن تر)، آنتوسیانین (2.14 میلی گرم در 100گرم وزن تر)، پروتیین (0.52 درصد)، آهن (0.36 میلی گرم در 100گرم وزن تر)، کلسیم (9.11 میلی گرم در 100گرم وزن تر) و روی (0.14 میلی گرم در 100گرم وزن تر) متعلق به گلایل بود. گل داودی کم ترین مقدار فنل کل (0.54 میلی گرم گالیک اسید در گرم وزن تر) و ویتامین ث (8.16 میلی گرم در 100گرم وزن تر)، گل یوکا کم ترین ظرفیت آنتی اکسیدانی (47.76درصد بازدارندگیDPPH) و گل ختمی کمترین مقدار کاروتنویید (362.17 میکروگرم در گرم وزن تر) را بخود اختصاص دادند. بنابراین با توجه به وجود ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی، عناصر معدنی و پروتیین در گل های مورد بررسی می توان جایگاهی را برای این منابع مغذی طبیعی در سبد غذایی خانواده ها در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: ارزش غذایی، گل های زینتی، ترکیبات فنلی، گیاهخواری
  • ابوالفضل باباپور چالکی، محمود شور*، سید فاضل فاضلی کاخکی، بهرام عابدی صفحات 157-166
    به منظور ارزیابی اثر مواد تخفیف دهنده اثرات نامطلوب تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه جعفری زینتی (Tagetes erecta L.Nana) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در تابستان 1397 در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی شهرستان مشهد انجام شد. فاکتور اول سطح شوری در چهار سطح (0، 4، 8 ، 12 دسی زیمنس بر متر) و فاکتور دوم سیلیکات پتاسیم در سه سطح (0 ،100 ، 150 میلی گرم در لیتر) بود. نتایج نشان داد شوری و سیلیکات پتاسیم تاثیر معنی داری بر صفات مورفولوژیکی، بیوشیمیایی داشت. بیشترین ارتفاع گیاه در سطح شوری صفر با 100ppm سیلیکات پتاسیم حاصل شد. بیشترین مقدار وزن خشک گیاه اندام های هوایی در شوری 8 دسی زیمنس بر متر با 150 ppm سیلیکات پتاسیم حاصل شد. بیشترین میزان پتاسیم برگ در شوری 12 دسی زیمنس بر متر و با کاربرد 100 ppm سلیکات پتاسیم و بیشترین مقدار پتاسیم ریشه در تیمار شوری 4 دسی زیمنس بر متر با 100 ppm حاصل شد. نتایج نشان دادکه در گیاه گل جعفری در شوری های بالا (بیشتر از 8 دسی زیمنس بر متر) ترکیب سیلیکات پتاسیم نتوانست تاثیر مطلوبی بر رشد گیاه داشته باشد. استفاده از سیلیکات پتاسیم در شوری 12 دسی زیمنس بر متر توانست غلظت سدیم را در بافت های برگ کاهش و مقدار پتاسیم را افزایش داد هرچند مقدار افزایش پتاسیم در شوری های پایین بیشتر بود. به طور کلی استفاده از سیلیکات پتاسیم می تواند به عنوان یک ماده مکمل در تغذیه گیاهی در شوری های پایین مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارتفاع، پتاسیم، وزن خشک اندام هوایی، سدیم
|
  • Ali Sahari Moghadam, Behzad Kaviani *, Ali Mohammadi Torkashvand, Vahid Abdossi, Alireza Eslami Pages 91-99
    An in vitro propagation method of English yew (Taxus baccata L.) through organogenesis method using kinetin (Kin) and indole 3-butyric acid (IBA) as plant growth regulators and apical bud as explant is presented. Apical buds excised from mother plants were inoculated on Murashige and Skoog (MS) medium supplemented with different concentrations and combinations of Kin (0.00, 0.50, 1.00 and 2.00 mg l–1) as a cytokinin and IBA (0.00, 0.50, 1.00 and 2.00 mg l–1) as an auxin. Results showed that the highest number of node (6.75) was obtained on MS medium containing 2.00 mg l–1 Kin. The maximum shoot number (5.00) was obtained on MS medium supplemented with 1.00 mg l–1 Kin together with 1.00 mg l–1 IBA. The largest number of root (6.50) was produced on explants grown on medium enriched with 2.00 mg l–1 Kin together with 1.00 mg l–1 IBA. Plantlets were transferred to pots filled with perlite and peat moss in equal proportions for acclimatization. These plantlets were acclimated and successfully established in cultivation beds. .
    Keywords: Forest trees, In vitro multiplication, plant growth regulators, Threatened ornamental plant
  • Sedighe Jahani, Sara Saadatmand, Malihe Jahani *, Homa Mahmoodzadeh, Ramazan Ali Khavari-Nejad Pages 101-114
    Marigold is widely used as an ornamental-medicinal plant. Interaction between nanoparticles (NPs) and biological systems is one of the most promising areas of research in modern nanoscience and technology. Researchers have reported the uptake of cerium oxide or ceria (CeO2) NPs by plants. The aim of this investigate was to determine the impacts of nanoceria on seed germination, growth and biochemical characteristics of 9-day-old seedling of marigold (Calendula officinalis L.). Seeds were germinated in Petri dishes containing eight various dosages of nanoceria (0, 0.05, 0.1, 0.2, 0.4, 0.8, 1.6, and 3.2 g/L). After 9 days, early growth and biochemical parameters were measured. Results showed that seed germination, fresh and dry weights of seedling, and lengths of radicle, plumule, and seedling stimulated at 0.05 and/or 0.1 g/L of nanoceria but retarded at higher dosages (after 0.2 or 0.4 g/L) of NPs. The contents of H2O2, malondialdehyde (MDA) and lipoxygenase (LOX) activity incremented after 0.2 g/L of nanoceria. The activities of antioxidant enzymes and protein content were incremented at higher dosages of nanoceria. Also, the activity of phenylalanine ammonialyase (PAL), phenol content, and antioxidant capacity stimulated at 0.8 to 3.2 g/L of nanoceria. The proline content improved at 0.2-3.2 g/L of nanoceria. Altogether, the results confirmed the inducive oxidative stress of nanoceria that was accompanied by plant defense system include antioxidant enzymes, phenolic compounds and compatible osmolytes such as proline. These results showed that nanoceria at the low dosages (0.05 and/or 0.1 g/L) caused a positive induction on marigold germination and seedling growth but by increasing in its dosage (more than 0.2 g/L), the results was reversed and showed toxicity that forced the plant to activate its defense systems.
    Keywords: Calendula officinalis L, Germination percentage, rate, Nanotoxicity, Plant defense system, Radicle, plumule length
  • Shadi Heidari *, Peivand Heidari Pages 115-131
    The molecular basis of the plant meristem's dormancy-release is a sophisticated process and poorly understood. To find genes related to the release of the dormancy of the P. abies apical meristem, an expressed sequence tag analysis was used. The preliminary data for two cDNA libraries was gathered using the Harvard University database (Dormancy and dormancy-release libraries with 6987 and 6981 EST, respectively). The EGassembler software was used to assemble all EST sequences in order to find similarity between two libraries. After that, all contigs were processed using CLC bio software's X-blast against a non-redundant protein database. To detect genes with differential expression in two libraries, the IDEG6 software and the Audic-Claverie test were utilized. The GoMapMan comparative classification tool was used to categorize functional catalogs. All unigenes were grouped into 35 functional catalogs, of which 10 significantly different functional catalogs were identified, including major CHO metabolism, hormone metabolism, stress, transport, secondary metabolism, cofactors and vitamins, nucleotide metabolism, redox-regulation, mitochondrial electron transport/ATP synthesis, and fermentation. So far, there has been no report on the role of secondary metabolites in regulating plant meristem dormancy. This study provides insight into the probable function of secondary metabolites as major regulators of the apical meristem's dormancy in P. abies. In addition, redox and epigenetic changes downstream of hormones also appear to be involved in dormancy regulation. The potential of ROS specificity in terms of the spatio-temporal properties that characterize the expression of antioxidant enzymes allows them to be used as biomarkers in major developmental stages to develop a set of features in woody species that promote growth, wood, and fiber attributes. This research also provides information about the molecular mechanisms of the morphogenesis process in Norway spruce.
    Keywords: Comparative Analysis, Dormancy-release, Functional catalogs, ROS specificity, Secondary metabolites
  • Fatemeh Keykha Akhar *, Abdolreza Bagheri, Nasrin Moshtaghi, Masoud Fakhrfeshani Pages 133-142
    Petunia (Petunia hybrida) is one of the important plants in horticultural industry. This plant is being used as a model ornamental plant and is one of the most important plants in floriculture market. Flavonoids are the main pigment in this plant. So, genetic engineering with the goal of color alteration in petunia is focused on flavonoids. To gain a global perspective on genes differentially expressed in petunia’s flowers pigment pathway, we investigated the expression of chalcone isomerase (chi) as an essential gene in biosynthesis pathway of pigment production in different types of flower color of petunia and various stages of flowering in this plant. Also, we measured the concentration of total flavonoids, anthocyanins and naringenin to evaluate the probably relationship between the expression profile of chi gene and the concentration of mentioned pigments. The results indicated that chalcone isomerase expression had different profile in different petal color of P. hybrida. So that, the most chi expression observed in red petunia flowers. Naringenin concentrations was the most value in this color flower. In comparison of flowering stages, stage 1, had the most expression. In other words, when the flowers fully closed (bud stage), chi expression and concentration was in the highest value. Our results showed that chi is a key gene in pigment biosynthesis pathway so that in absence of this gene, pigment pathway will be stopped. Identification of effective genes in different pathways of secondary metabolite production will assist in accurate selection of genes for genetically modification of pathways and production of various metabolites.
    Keywords: Chalcone isomerase, Naringenin, Petunia hybrida, Pigment pathway, Real-time PCR
  • Samira Nicknezhad, Davood Hashemabadi *, MohammadSadegh Allahyari Pages 143-155

    Supplying safe, natural, and inexpensive food sources for the growing population of the world is a need of contemporary societies. Edible flowers are a new natural source in humans’ food basket. In this regard, the nutritional value of five edible flowers including Tagetes erecta L., gladiolus, yucca (Yucca gloriosa), chrysanthemum, and Hibiscus syriacus were explored. According to the results, the African marigold flowers had the highest total flavonoids (16.13 mg CE g-1 FW), total phenols (14.48 mg GAE g-1 FW), antioxidant capacity (87.89 % DPPH inhibition), vitamin C (30.60 mg 100 g-1 FW), and proteins (1.56 %). The highest carotenoids (482.57 μg g-1 FW), Fe (2.54 mg 100 g-1 FW), and Zn (0.27 mg 100 g-1 FW) were recorded by the yucca flowers. The chrysanthemum flowers exhibited the highest Ca (47.25 mg 100 g-1 FW) and Mg (2.60 mg 100 g-1 FW), and the H. syriacus flowers exhibited the highest anthocyanins (30.86 mg/100 g-1 FW). In addition, the gladiolus flowers showed the lowest total flavonoids (11.17 mg CE g-1 FW), anthocyanins (2.14 mg 100 g-1 FW), proteins (0.52 %), Fe (0.36 mg 100 g-1 FW), Ca (9.11 mg/100 g-1 FW), and Zn (0.14 mg 100 g-1 FW). The chrysanthemums had the lowest total phenols (0.54 mg GAE g-1 FW) and vitamin C (8.16 mg 100 g-1 FW), the yuccas had the lowest antioxidant capacity (47.76% DPPH inhibition), and the H. syriacus flowers had the lowest carotenoids (362.17 μg g-1 FW). So, given the phenol and antioxidant compounds, minerals, and proteins of the studied flowers, they can be included in the food basket of households as natural food sources.

    Keywords: Nutritional value, ornamental plants, Phenol compounds, vegetarianism
  • Abolfazl Babapour Chalki, Mahmoud Shoor *, Seyyed Fazel Fazeli Kakhki, Bhram Abedi Pages 157-166
    In order to evaluation of mitigation effect on salinity stress on the morphological and biochemical properties of ornamental marigold plant (Tagetes erecta L. Nana), an experimental was carried out in factorial arrangement base on randomized complete block design in three replications at Khorasan Razavi Agriculture Research and Education Center in 2018. The first factor was four salinities (0, 4, 8, 12 dS m-1) and the second factor was potassium silicate (PS) at three levels (0, 100 and 150 ppm). The results showed that the highest plant height was obtained at zero salinity with application 100 ppm PS. The highest shoot dry weight was recorded at salinity of 8 dS m-1 with 150 ppm PS. The highest amount of leaf potassium was observed at salinity of 12 dS m-1 with using of 100 ppm PS and the highest amount of root potassium was obtained at 4 dS m-1 salinity treatment with 100 ppm PS. The results was also showed that in marigold plant at high salinity (more than 8 dS m-1), potassium silicate composition could not have a favorable effect on plant growth. The use of PS in salinity of 12 dS m-1 was able to reduce the concentration of sodium in leaf tissues and increase the amount of potassium, although the amount of potassium increase was higher in low salinities. In general, the use of potassium silicate can be considered as a supplement in plant nutrition at low salinities.
    Keywords: Plant height, Potassium, Shoot dry weight, sodium