فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال هفدهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید علی جعفری، آرامش رضائیان، زهرا نامجو، مجید غیورمبرهن، زهرا قانعی فر صفحات 1-10
    مقدمه

    بیماری کبدی مزمن یکی از مهمترین بیماری‌هایی است که با تاثیر متقابل بر وضعیت تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان سلامت آنان را تهدید می‌کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه تعدیل رژیم غذایی بر یافته‌های اختصاصی کبدی در کودکان مبتلا به بیماری کبدی مزمن انجام شد.

    مواد و روش‌ها:

     این پژوهش یک کار آزمایی کنترل شده تصادفی با دو گروه و با به کارگیری روش پیش‌آزمون- پس‌آزمون بود که بر روی 45 نفر گروه مداخله و 30 نفر گروه کنترل در بیمارستان قایم مشهد انجام گرفت. گروه مداخله علاوه بر مراقبت معمول، برنامه آموزشی تعدیل رژیم غذایی را طی 6 جلسه کارگاه دریافت نمودند و بیماران گروه کنترل تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. سطح بیلی‌روبین (توتال، مستقیم)، آلبومین، پروترومبین، ترانس آمینازها (AST، ALT) واحدهای پژوهش، با استفاده از نمونه خون قبل از مداخله و پس از 12 هفته پیگیری پس از مداخله مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های تی مستقل، تی زوجی، ویلکاکسون، من ویتنی و خی دو انجام شد.

    نتایج

    نتایج حاصل از بررسی داده‌ها نشان داد که مداخله برنامه تعدیل رژیم غذایی اثرات مثبتی بر یافته‌های اختصاصی کبدی دارد به نحوی که بین دو گروه کنترل و مداخله از نظر آزمون‌های اختصاصی کبدی زمان پروترومبین، آلبومین، آسپارتات ترانس آمیناز، آلانین ترانس اختلاف معناداری) وجود داشت (05/0≤P). در رابطه با بیلی‌روبین توتال و مستقیم، هپاتومگالی و اسپلنومگالی نتایج معنادار نبود (05/0>P).

    نتیجه‌گیری:

     با توجه به تاثیر مثبت مداخله آموزشی، توصیه می‌شود تا والدین و مراقبان بهداشتی جهت پیشگیری از عوارض نامطلوب بیماری کبدی در کودکان از برنامه آموزشی تعدیل رژیم غذایی به‌عنوان راهکاری موثر استفاده کنند و مطالب آموزشی مرتبط در اختیار آنان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه، تغذیه، یافته اختصاصی، بیماری مزمن کبدی
  • بهناز صدیقی، عباس سنجری پور، لیلا کریمی، رستم سیف الدین، سلمان دانشی، سپیده میرزایی، کیاوش هوشمندی، مهدی راعی صفحات 11-17
    مقدمه

     از عوامل لازم برای  نعوظ موفق عملکرد صحیح سیستم عصبی، هورمونی، روانی و شریانی است.یکی از مشکلات بیماران دچار مالتیپل اسکلروزیز (MS)اختلال نعوظ است که به دلیل  تخریب مسیرهای عصبی  ایجاد می شود.  این مطالعه به عنوان اولین پژوهش با هدف اثربخشی روغن خراطین در درمان اختلال نعوظ در مردان مبتلا به بیماری مالتیپل اسکلروزیز انجام شد.

    مواد و روش ها

     این کارآزمایی بر روی 50 بیمار مرد مبتلا به MS که به طور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل با رعایت معیارهای ورود و خروج قرار گرفتند، انجام شد. دو گروه مدت سه ماه به ترتیب تحت درمان موضعی با روغن خراطین و  روغن زیتون قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ارزیابی بین المللی نعوظ قبل و سه ماه بعد از به کارگیری روغن خراطین استفاده شد. اطلاعات حاصله توسط نرم افزار آماری SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد بین میانگین نمرات کارکرد نعوظ، اوج لذت جنسی، رضایتمندی از تماس جنسی و رضایتمندی کلی در گروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معنادار وجود داشت (pvalue<0/05) اما تفاوت میل جنسی در دو گروه از نظر آماری معنادار نبود (pvalue>0/05).

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه حاضر نشان داد که روغن خراطین منجر به بهبود عملکرد جنسی بیماران مبتلا به MS می گردد اما با توجه به اینکه این مطالعه اولین پژوهش در این زمینه است نیاز به مطالعات بیشترجهت بررسی  عوارض احتمالی استفاده طولانی مدت آن واثبات تاثیر قطعی آن بر عملکرد جنسی  وجود دارد.

    کلیدواژگان: روغن خراطین، عملکرد جنسی، اختلالات نعوظ
  • مریم عباسیان، حسین ابراهیمی، پیراسته نوروزی، محمدحسین ابراهیمی، مهری دلوریان زاده* صفحات 18-26
    مقدمه

     سندرم متابولیک مشکلی است که سلامت عمومی را تهدید می‌کند. این مطالعه با هدف تاثیر اثربخشی برنامه آموزش تغذیه در کنترل خطر سندرم متابولیک (MetS) و شاخص‌های استرس اکسیداتیو در پرسنل شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 92 نفر از کارکنان دارای سندرم متابولیک (MetS) در سال 2019 انجام شد. معیار ATP III برای تشخیص MetS مورد استفاده قرار گرفت، افراد مبتلا به دو گروه با استفاده از بلوک چهارتایی تقسیم شدند. در گروه‌های کنترل، از سخنرانی‌های آموزشی کوتاه و گروه مداخله مشاوره تغذیه فردی دریافت کردند. قبل و بعد از 12 هفته، اثربخشی آموزش و مشاوره تغذیه در کنترل عوامل خطر MetS و شاخص‌های استرس اکسیداتیو در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها، از آمار توصیفی، مقایسه متغیرهای کیفی از آزمون مجذور کای و برای مقایسه میانگین گروهی قبل و بعد از مداخله، از آزمون تی مستقل استفاده شد (05/0P<). از نظر آماری معنی‌دار در نظر گرفته شد. کلیه تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از (نرم‌افزار SPSS) انجام شد.

    نتایج

     از نظر دور کمر، فشار خون، وزن، BMI و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی بین دو گروه تفاوت بعداز مداخله تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0P<).

    نتیجه‌گیری

    رعایت رزیم غذایی و برنامه آموزش تغذیه می‌تواند عوامل خطر سندرم متابولیک را کاهش داده لذا بهبود شیوه زندگی با حفظ وزن ایده‌آل توصیه می‌گردد.

    کلیدواژگان: آموزش تغذیه، سندرم متابولیک، استرس اکسیداتیو، عوامل خطر، پرسنل
  • آرمیتا زندیان، فرزانه فصاحت، سید محسن میراسماعیلی، هادی زارع دینی* صفحات 27-36
    مقدمه

     سرطان سینه شایع‌ترین بدخیمی نیوپلاستیک زنان در دنیاست. استفاده از نانو حامل‌های دارویی زیست تخریب پذیر و زیست سازگار،  با افزایش حلالیت و اثرپذیری دارو، می توانند منجر به بهبود موثرترین روش درمان سرطان ها، یعنی شیمی درمانی، شوند.  هدف از این مطالعه تعیین ماهیت ضد سرطانی نانو داروی فیبرویین ابریشم حاوی دوکسوروبیسین سنتز شده بر رده‌های سلولی, MCF7 HFF و تعیین دوز موثر جهت حذف سلول‌های سرطانی  و ارزیابی میزان سطح سلولی ROS و آپوپتوز در رده‌های سلولی مورد بررسی است.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه، نانو ذرات فیبرویین ابریشم حاوی داروی دوکوسوربیسین سنتز و با روش های دستگاهی مشخصه یابی شدند. سلول های نرمال و سرطانی HFF و MCF7 با غلظت های مختلف نانودراوی طراحی شده در بازه های زمانی 24، 48 و 72 ساعت تیمار شدند. پس از طی زمان های فوق، جهت بررسی میزان فعالیت حیاتی سلولها از روشMTT  و برای تعیین میزان آپوپتوز از کیتV-FITC/PI Annexin و دستگاه فلوسایتومتری استفاده شد. داده‌های حاصل توسط نرم افزار SPSS و با ا استفاده از آنالیز ANOVA یک‌طرفه تجزیه‌وتحلیل شد.

    نتایج

    با استفاده از آزمون MTT و محاسبه درصد بقای سلولها (Viability) اثر نانو ذرات فیبرویین-دوکسوروبیسین برمهاررشد رده MCF7 مشاهده شد. نتایج سنجش MTT نشان داد که نانوذرات فیبرویین ابریشم لوده شده با دوکسوروبیسین دارای اثر ضد سرطانی وابسته به دوز بر روی رده سلولی MCF7 و سمیت سلولی پایین بر روی سلولهای طبیعی HFF هستند. نانوذرات فیبرویین ابریشم لوده شده با دوکسوروبیسین طراحی شده به طور معنی داری  سطح گونه های اکسیژن فعال (ROS) را در رده های سلولی HFF و MCF-7 کاهش داد. میزان آپوپتوز در MCF-7 به میزان قابل توجهی در حضور نانوذرات فیبرویین ابریشم لوده شده با دوکسوروبیسین افزایش یافت. این داده ها نشان می دهد که این دارو در جهت مرگ سلولی از طریق مسیر آپوپتوز عمل می کند.

    نتیجه‌گیری

    نانوساختار فیبرویین حاوی دوکسوروبیسین مرگ سلولی از طریق مسیرآپوپتوزعمل می نماید و میتواند بعنوان کاندیدایی جهت یافتن داروهای ضد سرطانی جدید موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سرطان سینه، نانو فیبروئین ابریشم، دوکسوروبیسین، گونه های فعال اکسیژن، آپوپتوز
  • بهاره ربانی، شیوا اسماعیلی، بهمن اکبری، نجات مهدیه صفحات 37-51

    بیماری‌های قلبی- عروقی (CVD) عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند به‌طوری‌که به تنهایی مسیول بیش از 9/17 میلیون مرگ در سال هستند. عوامل مختلفی در ایجاد این دسته از بیماری‌ها دخیل هستند از جمله سبک زندگی، تغذیه، محیط و ژنتیک. ژنتیک یکی از علل اصلی می‌باشد. یکی از شواهد این امر، تجمع خانوادگی این بیماری‌ها به‌ویژه در کشورهای با فرهنگ‌های سنتی است که نشان‌دهنده‌ی نقش اجزای ژنتیکی در اتیولوژی این بیماری‌هاست. به همین دلیل لازم است کاردیولوژیست‌ها از زمینه‌های ژنتیکی بیماری‌های قلبی و عروقی و نحوه استفاده از آزمایشات ژنتیک در تشخیص و پیدا نمودن راه حل درمانی، آگاهی داشته باشند. در اینجا، اساس ژنتیکی انواع بیماری‌های قلبی- عروقی به ویژه موارد با وراثت تک ژنی، روش‌های تشخیصی و انواع تکنیک‌های پیشرفته تشخیصی ژنتیک بررسی و مرور می‌شود و همین‌طور، برای هر بیماری، ژن‌های کاندید و تکنیک ژنتیک مولکولی مناسب جهت تشخیص آن نوع بیماری یا اختلال، پیشنهاد و معرفی می‌شود.

    کلیدواژگان: کار دیوژنتیک، توالی یابی نسل بعد، مشاوره ژنتیک، بیماری های قلبی- عروقی، آزمایشات ژنتیک مولکولی
  • حسین بیگی هرچگانی*، حمید مقدسی، مهتاب شعبانی صفحات 52-58
    مقدمه

    از آنجایی‌که سرطان کولورکتال یکی از مهمترین انواع سرطان در جهان است که غالبا منجر به مرگ می‌شود و سیستم‌های کمک تشخیصی کامپیوتری می‌تواند نقش به سزایی در تشخیص زودهنگام این بیماری داشته باشد لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر سیستم کمک تشخیصی کامپیوتری پیشنهادی ایجاد شده بر صحت تشخیص رادیولوژیست در تصاویر CT کولورکتال می‌باشد.

    مواد و روش‌ها

    ابتدا یک سیستم تشخیصی کامپیوتری بر اساس شبکه عصبی مصنوعی MLP برای تشخیص پولیپ در تصاویر CT کولورکتال ایجاد گردید سپس نتایج حاصل از سیستم ایجاد شده با نظر رادیولوژیست بر روی تصاویر CT کولورکتال 35 بیمار بیمارستان لقمان حکیم تهران و بیمارستان الزهرای اصفهان که به توصیه پزشک خود کولونوگرافی را انجام داده و سپس به‌دلیل احتمال وجود پولیپ کولونوسکوپی متعارف را نیز انجام داده بودند با نظر کولونوسکوپیست مقایسه گردید و نتایج برای بررسی صحت تشخیص روش CTC-CAD و رادیولوژیست نسبت‌به نظر کولونوسکوپیست در آزمون آماری دو جمله‌ای شرکت داده شدند.

    نتایج

    نتیجه مقدار P حاصل از آزمون دو جمله‌ای مقایسه تشخیص‌های درست روش CTC-CAD و رادیولوژیست در مورد وجود پولیپ از بیمارستان لقمان حکیم و الزهرا به‌ترتیب 001/0 و 02/0 به‌دست آمد و در آزمون دو جمله‌ای مقایسه تشخیص‌های درست روش CTC-CAD و رادیولوژیست در مورد نبود پولیپ از بیمارستان لقمان حکیم و الزهرا به‌ترتیب 262/0 و 367/0 به‌دست آمد.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه‌گیری نمود که CTC-CAD در تشخیص وجود پولیپ نسبت به تشخیص رادیولوژیست بهتر عمل نموده و در تشخیص نبود پولیپ نسبت‌به تشخیص رادیولوژیست تفاوت معناداری دیده نشد.

    کلیدواژگان: سیستم های کمکم تشخیصی کامپیوتری، CT کولورکتال، تشخیص پولیپ
  • جواد شیخی کوهسار، صادق مسجودی، علیرضا عزیزی، سلمان صفدری، حمید کلالیان مقدم* صفحات 59-66
    مقدمه

    متآمفتامین یک محرک روانی غیرقانونی است که به طور گسترده در جهان مورد سوء مصرف قرار می گیرد. سوء مصرف  متآمفتامین ممکن است منجر به آسیب ماده سفید مغز و طیفی از اختلالات رفتاری و روان پریشی شود. مطالعه حاضر به دنبال ارزیابی تغییرات ریز ساختاری  ظریف ماده سفید و همچنین روان پریشی ناشی از آن در وابستگی طولانی مدت به متآمفتامین است.

    روش‌ اجرا

    42 مصرف کننده متآمفتامین  و 21 فرد سالم با معیارهای DSM-5  با کمک مراکز MMT سطح شهرستان شاهرود و   به وسیله آگهی انتخاب گردیده و  از تمامی آنها فرم رضایت نامه مشارکت داوطلبانه در این طرح اخذ گردید. سپس علایم روان پریشی با استفاده از مقیاس سندرم مثبت و منفی (Positive and Negative Syndrome Scale) اندازه گیری شد. همچنین از  روش آنالیز آماری بر پایه مسیر های عصبی  (TBSS) برای بررسی تفاوت‌های گروهی در میانگین انتشار(mean diffusivity)، ناهمسانگردی کسری(fractional anisotropy)، انتشار محوری(Axial diffusivity) و شعاعی(radial diffusivity) و ارتباط آن‌ها با علایم روان‌پریشی استفاده گردید.

    یافته‌ها

      در این مطالعه  تصویربرداری دیفیوژن تنسور ، یکپارچگی ماده سفید مغز بر اساس TBSS و ارتباط آن با علایم روان‌پریشی،  دو یافته اصلی  را در گروه متآمفتامین نشان داد. (الف) معتادان به متآمفتامین به طور قابل توجهی FA کمتر و AD، RD، و MD بالاتر در طیف وسیعی از ماده سفید داشتند. (ب) همچنین  درگروه متآمفتامین نمره کل PANSS به طور قابل توجهی بالاتر از گروه کنترل مشاهده گردید.

    نتیجه‌گیری

    اختلال در یکپارچگی ماده سفید مسیرهای عصبی مغزی  نسبت به گروه کنترل  در معتادان به متآمفتامین مشاهده گردید. همچنین نتایج حاکی از آن است که آسیب شناسی مبتنی برسیستم عصبی، نقش کلیدی در بررسی علایم روان پریشی در وابستگی به متآمفتامین دارد.

    کلیدواژگان: مت آمفتامین، اختلالات مرتبط با مواد، تصویربرداری تنسور انتشار (DIT)، مقیاس سندرم مثبت و منفی، علایم روان
  • دیپتی موهاپاترا، پراکاش کومار ساهو، آراتی موهانتی، تاپسوینی میشرا، آراتی مهر صفحات 67-72
    مقدمه

     مواجهه بالینی اولیه (ECE) یک روش اموزشی است که در آن دانشجویان پزشکی بسیار قبل از مرحله بالینی خود، یعنی از سال اول پزشکی، با بیماران مواجه می‌شوند. مواجهه بالینی اولیه در سال‌های اخیر در برنامه درسی پزشکی معرفی شده است تا شکاف بین بخش‌های بالینی و پایه را پر کند و به دانشجویان کمک کند تا آموزش علوم پایه را با مفاهیم بالینی مرتبط کنند.

    مواد و روش‌ها: 

    هدف از این مطالعه، تحلیل ادراک دانشجویان نسبت به معرفی مواجهه بالینی اولیه در فیزیولوژی بود. این مطالعه در گروه فیزیولوژی انجام شد. این مطالعه پس از اخذ مجوز اخلاقی سازمانی و رضایت کلیه شرکت‌کنندگان انجام شد. در مجموع 115 دانشجوی دوره اول مقطع کارشناسی پزشکی برای شرکت در مطالعه داوطلب شدند. درک دانش‌آموزان در مورد ECE از طریق بازخورد آنها با استفاده از یک پرسشنامه از پیش تایید شده حاوی سوالات بسته و باز در مورد ECE جمع‌آوری شد.

    نتایج

     دانشجویان عنوان کردند که ECE روش مناسبی است که به ارتباط فیزیولوژی با موارد بالینی و درک اهمیت یادگیری فیزیولوژی کمک می‌کند. دانش‌آموزان پاسخ مثبتی نسبت به معرفی ECE در برنامه درسی جدید خود نشان دادند.

    نتیجه‌گیری: 

    ما به این نتیجه رسیدیم که دانشجویانی که در معرض جلسات اولیه بالینی قرار گرفتند، بیشتر از دانشجویانی که فقط در معرض یادگیری سنتی قرار داشتند، فراگرفتند. ما انتظار داریم ECE قطعا علاقه بیشتری را در دانشجویان پزشکی به‌عنوان پزشکان آینده ایجاد کند و آنها را تشویق کند تا فراتر از کلاس‌های فیزیولوژی فکر کنند و روند بیماری را مطالعه کنند.

    کلیدواژگان: ECE، پزشکی، ادراک، کارشناسی
|
  • SeyedAli Jafari, Aramesh Rezaeian, Zahra Namjou*, Majid Ghayour-Mobarhan, Zahra Ghaneifar Pages 1-10

    Introduction:

     Chronic liver disease is one of the most important diseases that considering the effect of this disease on quality of life and its interaction on the nutritional status of children and adolescents. The present study was conducted todeterminethe effect of Educational diet-based program on liver function in children with chronic liver disease.

    Methods

    This study was a two-group randomized controlled trial and pretest-posttest that was performed on 45 intervention group and 30 control group inGhaem Mashhad hospital. In addition to routine care, the intervention group received a diet modification training program during 6 sessions of the workshop and the patients in the control group received routine care. The levels of bilirubin (total, direct), albumin, prothrombin, transaminases (AST, ALT) of the research units were assessed using blood samples before the intervention and after 12 weeks of follow-up. Data analysis was performed using SPSS software version 16 and independent t-test, paired t-test, Wilcoxon, Mann-Whitney and Q square tests.

    Results

    The results of data analysis showed that the intervention of diet modification program has positive effects on liver-specific findings so that between the two groups of control and intervention after liver-specific tests of prothrombin time, albumin, aspartate transaminase, alanine Transaminases were significantly associated between the two groups (intervention and control(P≤0.05). The results were not significant for total and direct bilirubin, hepatomegaly and splenomegaly(P>0.05).

    Conclusion

    Considering the positive effect of educational intervention, it is recommended that parents and health care providers use diet modification training program as an effective solution to prevent undesirable complications of liver disease in children and provide them with relevant educational materials to take.

    Keywords: Program, Nutrition, Specific findings, Chronic liver disease
  • Behnaz Sedighi, Abbas Sanjaripour*, Leila Karimi, Rostam Seyfoldin, Salman Daneshi, Sepideh Mirzaie, Kiavash Hushmandi, Mehdi Raei Pages 11-17
    Introduction

    Proper functioning of the nervous, hormonal, psychological, and arterial systems is one of the necessary factors for a successful erection. One of the problems of patients with multiple sclerosis (MS) is erectile dysfunction which is caused by the destruction of nerve pathways. This study was conducted as the first study with the aim of the effectivenessof earthworm oil in the treatment of erectile dysfunction in men with multiple sclerosis.

    Methods

    This was a randomized trial performed on 50 male patients with Multiple Sclerosis who were randomly divided into experimental and control groups according to the inclusion andexclusion criteria. The two groups were treated topically with earthworm oil and olive oil for three months, respectively. To collect the data, the International Index of Erectile Function (IIEF)) Questionnaire was used before and three months after the use of earthworm oil. The obtained data were statistically analyzed by SPSS18 statistical software.

    Results

    The results showed that there was a statistically significant difference between the mean scores of erectile function, orgasm, sexual satisfaction, and overall satisfaction in the experimental and control groups (P<0.05) but there is no difference between libido in the two groups. (P>0.05).

    Conclusion

    The results of the present study showed that earthworm oil leads to improved sexual function in patients with MS, but considering that this study is the first research in this field, more studies are needed to investigate the possible side effects of long-term use and prove its definite effect.

    Keywords: Earthworm oil, Sexual function, Erectile dysfunction, Eisenia fetida
  • Maryam Abbasian, Hossein Ebrahimi, irasteh Norozi, Mohammad Hossein Ebrahimi, Mehri Delvarianzadeh * Pages 18-26
    Introduction

    Metabolic syndrome is a problem that threatens public health. This study aimed to determine effectiveness ofnutrition education program in controlling metabolic syndrome (MetS) risk factors and oxidative stress indicators in personnel working in Shahroud University of Medical Sciences.

    Methods

    This randomized clinical trial was conducted on 92 staff members of who had MetS in 2019. ATP III criterionwas used to diagnose, patients were divided into two groups using a block of four. In control groups, short educational lectures were used, the subjects in the intervention group received individual nutritional counseling. After 12 weeks, the status of risk factors was again assessed in both groups and the effectiveness of training and nutritional counseling in controlling MetS risk factors and oxidative stress indicators were evaluated.To analyze the data, we used descriptive statistics and qualitative variables comparison was done using a chi-square test. For mean group comparison before and after intervention, an independent T-Test was used. P<0.05 was considered as statistically significant. All statistical analyses were done using the Statistical Package for Social Science (SPSS software).

    Results

    there was a significant difference between the two groups in terms of waist circumference, blood pressure, weight,BMI, and total antioxidant capacity (P<0.05).

    Conclusion

    Adhering to the diet and nutrition education program can reduce the risk factors of (MetS), so it is recommended to improve the lifestyle by maintaining an ideal weight.

    Keywords: Nutrition education, Metabolic syndrome, Oxidative stress, Risk factors, Personnel
  • Armita Zandian, Farzaneh Fesahat, Seyed Mohsen Miresmaeili, Hadi Zare-Zardini* Pages 27-36
    Introduction

    Breast cancer is the most common neoplastic malignancy in women in the world. The use of biodegradable and biocompatible drug nanocarriers can lead to the improvement of the most effective method of cancer treatment by increasing the drug solubility and efficacy. The aim of this study was to determine the anti-cancer effect of silk fibroin nanoparticles containing doxorubicin on cell lines, MCF7 and HFF and to determine the effective dose for cancer cell removal and to evaluate the cellular level of ROS and apoptosis in the studied cell lines.

    Materials and Methods

    In this study, silk fibroin nanoparticles containing doxorubicin were synthesized and characterized. Normal (HFF) and cancerous (MCF7) cells were treated with different concentrations of designed nanostructures at 24, 48 and 72 hour intervals. After the above times, MTT method was used to evaluate the vital activity of cells and V-FITC / PI Annexin kit and flow cytometry device were used to determine the rate of apoptosis. The data were analyzed by SPSS software using one-way ANOVA analysis.

    Results

    The inhibitory effect of fibroin-doxorubicin nanoparticles was observed on MCF7 growth by MTT test. The results of MTT assay showed that doxorubicin-coated silk fibroin nanoparticles have a dose-dependent anti-cancer effect on MCF7 cell line and low cytotoxicity on normal HFF cells. Doxorubicin-coated silk fibroin nanoparticles significantly reduced the level of reactive oxygen species (ROS) in the HFF and MCF-7 cell lines. The rate of apoptosis in MCF-7 increased significantly in the presence of doxorubicin-coated silk fibroin nanoparticles. These data suggest that the drug acts to induce cell death through the apoptotic pathway.

    Conclusion

    silk fibroin nanoparticles containing doxorubicin acts through the apoptotic pathway and can be considered as a candidate for new anticancer drugs.

    Keywords: Breast Cancer, Silk Nanofibroin, Doxorubicin, Reactive Oxygen Species, Apoptosis
  • Bahareh Rabbani, Shiva Esmaeili, Bahman Akbari*, Nejat Mahdieh * Pages 37-51

    Cardiovascular disease (CVD) is the leading cause of death worldwide, accounting for more than 17.9 million deaths a year. Various factors are involved in the disease's development, including lifestyle, nutrition, environment, and genetic factors. Genetics is one of the main causes of CVD because of the familial accumulation of these diseases especially in countries with traditional cultures. As a result, cardiologists need to be aware of the genetic background of CVD and how to use genetic testing to diagnose and find therapeutic solutions. Here, the genetic basis of various CVDs, especially those with single-gene inheritance, diagnostic methods, and advanced genetic diagnostic techniques are reviewed. Also, for each disease, candidate genes, and molecular genetic techniques appropriately to diagnose are suggested and introduced.

    Keywords: Cardiogenetic, Next generation sequencing, Genetic counseling, Cardiovascular diseases, Molecular geneticstests
  • Hossein Beigi Harchegani*, Hamid Moghaddasi, Mahtab Shaebani Pages 52-58
    Introduction

    Colorectal cancer is one of the most important types of cancer in the world that often leads to death. Computer-aided diagnostic systems can play an important role in the early diagnosis of this disease. The aim of this study was to investigate the effect of the proposed computer-aided diagnostic system on the accuracy of radiologist diagnosis in colorectalCT images.

    Methods

    A computer-aided diagnostic system based on MLP artificial neural network was developed to diagnose polyps in colorectal CT images. To validate the developed model, colorectal CT images of 35 patients of Loghman Hakim Hospital in Tehran and Al-Zahra Hospital in Isfahan were collected. These patients underwent colonography on the recommendation of their doctor and then underwent conventional colonoscopy due to the possibility of polyps. The results of the CTC-CAD method and the radiologist according to the Colonoscopy specialist opinion, participated in a Binominal statistical test to check the accuracy of diagnosis.

    Results

    The result of p-value obtained from the binomial test comparing the correct diagnoses of CTC-CAD method and radiologist about the presence of polyps from Loghman Hakim and Alzahra hospitals were 0.001 and 0.02, respectively. In the binomial test comparing correct diagnoses, CTC-CAD and radiologist methods for the absence of polyps from Loghman Hakim and Alzahra hospitals were 0.262 and 0.367, respectively.

    Conclusion

    According to the findings of this study, it can be concluded that CTC-CAD performed better in diagnosing the presence of polyps than the radiologist and in the absence of polyps compared to the radiologist.

    Keywords: Computer aided diagnosis, CT colorectal, Polyp diagnosis
  • Javad Sheikhi Koohsar, Sadegh Masjoodi, Alireza Azizi, Salman Safdar, Hamaid Kalalian Moghadam * Pages 59-66
    Introduction

    Methamphetamine (METH) is an illicit psychostimulant that is widely abused in the world. METH abuse may lead to white matter injury and to a range of behavioral disorder and psychosis. The present study sought to assess subtle white matter microstructural change as well as psychosis in long-term METH dependence.

    Methods

    We recruited 42 METH users’ subject meeting DSM-5 criteria and 21 healthy controls. Psychotic signs were measured using the Positive and Negative Syndrome Scale (PANSS). We applied tract-based spatial statistics (TBSS) to investigate group differences in mean diffusivity, fractional anisotropy, axial and radial diffusivity, and their association with psychotic symptoms.

    Results

    This DTI study of whole brain white matter integrity based on TBSS and its relation with psychotic symptoms revealed two main findings in the METH group. (a) METH addicts had significantly lower FA and higher AD, RD, and MD in a wide range of white matter. (b) Subjects in theMETH group had significantly higher PANSS total score, when compared to the control group.

    Conclusion

    METH addicts show subtle patterns of impaired white matter integrity of distinct Cerebral nerve pathways relative to controls. The results are further suggestive of neuronal tract based pathology playing a key role in psychotic symptoms in METH dependence

    Keywords: Methamphetamine, Substance-related disorders, Diffusion tensor imaging (DTI), Positive, negative syndrome scale, Psychotic symptoms
  • Dipti Mohapatra, Prakash Kumar Sahoo, Arati Mohanty, Tapaswini Mishra*, Arati Meher Pages 67-72

    Introduction:

    Early clinical exposure (ECE) is that teaching-learning methodology, in which the medical students are exposed to the patients much before their clinical postings, i.e., as early as the first year of medical college. Early clinical exposure (ECE) was recently introduced into the medical curriculum to bridge the gap between preclinical and clinical departments and help the students correlate the basic science teaching with clinical concepts.

    Purpose

    The purpose of the study was to analyse the perception of students towards the introduction of Early clinical exposure in Physiology.

    Methods

    The study was undertaken in the Department of Physiology. The study was conducted after obtaining institutional ethical clearance and consent from all the participants. A total of 115 first phase undergraduate medical students volunteered to participate in the study. Students' perception about ECE was collected through their feedbacks using a pre-validated questionnaire containing both closed and open type of questions on ECE.

    Discussion

    Students agreed that ECE is a more interesting method, helped correlate physiology with a clinical case and understand the importance of learning Physiology. Students showed a positive response towards introducing ECE in their new curriculum.

    Conclusion

    We concluded that the students exposed toearly clinical exposure sessions benefited more than those exposed to traditional learning only. We expect ECE will definitely create more interest in the medical students as future doctors and motivate them to think beyond the physiology classrooms, reading the disease process

    Keywords: ECE, Medical, Perception, Undergraduates