فهرست مطالب

راهبردهای آموزش در علوم پزشکی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 73، امرداد و شهریور 1401)

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 73، امرداد و شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • قدرت الله خلیفه*، هاشم فردانش، جواد حاتمی، ابراهیم طلایی صفحات 207-216
    مقدمه

    اغلب محیط های یادگیری برخط کنونی در طراحی فعالیتهای یادگیری همیارانه برای دستیابی به مهارتهای یادگیری سطح بالا با چالش مواجه هستند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، طراحی و اعتباریابی الگویی برای یادگیری همیارانه در محیطهای یادگیری برخط بود.

    روش کار

    روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از نوع روش آمیخته و شامل تحلیل محتوای کیفی و تحقیق پیمایشی بود. جامعه آماری از منظر تحلیل محتوای کیفی کلیه منابع و مقالات معتبر نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی بود. روش نمونه گیری در این بخش، روش انتخاب هدفمند بود. جامعه آماری از منظر تحقیق پیمایشی نیز کلیه ی متخصصان تکنولوژی آموزشی بودند. از جامعه ی آماری مورد نظر 18 نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در بخش پیمایش یک پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به تایید 7 نفر از متخصصان حوزه ی تکنولوژی آموزشی رسید. برای تعیین پایایی نیز از روش بازآزمایی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مولفه های الگوی طراحی مطلوب برای یادگیری همیارانه در محیط یادگیری برخط شامل مسایل واقعی، تکیه گاه سازی، الگوسازی و مربی گری، منابع چندگانه، مباحثه، و همیاری است. همچنین، یافته ها نشان داد که برای هر یک از مولفه های طراحی الگوی پیشنهادی، راهبردهای طراحی مختلفی وجود دارد. مولفه های و راهبردهای طراحی الگوی پیشنهادی از نظر متخصصان دارای اعتبار مناسبی بودند.

    نتیجه گیری

    الگوی طراحی پیشنهادی برای یادگیری همیارانه در محیط یادگیری برخط، چارچوبی را برای طراحان و مربیان یادگیری برخط فراهم می کند که بتوانند از ظرفیت ها و قابلیت های محیط های یادگیری برخط به صورت هدفمند و مناسب در راستای تقویت مهارتهای یادگیری سطح بالا بهره گیرند.

    کلیدواژگان: یادگیری همیارانه، محیط یادگیری برخط، مولفه ها و راهبردهای الگوی طراحی، مهارتهای یادگیری سطح بالا
  • مریم رجبیان ده زیره، حسین ستوده آرانی*، محمد مهتری آرانی، ابوالفضل باغبانی صفحات 217-232
    مقدمه

      ازجمله مزیت های استفاده از چندرسانه ای آموزشی بالا بردن انگیزه دانشجویان برای مشارکت و همکاری، ارتقای مهارت های حل مسیله و تسهیل دستیابی به هدف است. پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر چندرسانه ای آموزشی بر راهبردهای حل مسیله و هدف گرایی تحصیلی دانشجویان انجام گرفته است.

    روش ها

    روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه ی آماری شامل کلیه دانشجویان کارشناسی رشته مدیریت عمومی دانشگاه پیام نور آران و بیدگل در سال 97-96 می باشند که 60 نفر از آن ها به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند و در دو گروه 30 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش 8 جلسه 1 ساعته در محیط چندرسانه ای آموزش دیدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه راهبردهای حل مسیله کسیدی و لانگ (2002) و هدف گرایی تحصیلی بوفارد و همکاران (1998) می باشد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش با استفاده از آزمون کوواریانس نشان داد چندرسانه ای آموزشی بر راهبردهای حل مسیله و هدف گرایی تحصیلی دانشجویان تاثیر دارد (001/0>P). چندرسانه ای آموزشی بر مولفه های راهبردهای حل مسیله (درماندگی، کنترل، اجتناب، خلاقیت، اعتماد، گرایش) و مولفه های هدف گرایی تحصیلی (تسلط هدف، عملکرد و پرهیز از شکست) دانشجویان تاثیر دارد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد چندرسانه ای آموزشی بر راهبردهای حل مسیله و هدف گرایی در دانشجویان تاثیر دارد. از این می توان از چندرسانه ای آموزشی در جهت آموزش به یادگیرندگان در دروس و مقاطع تحصیلی دیگر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: چندرسانه ای آموزشی، راهبردهای حل مسئله، هدف گرایی تحصیلی، دانشجویان
  • محبوبه زارع مرزونی، علیرضا همایونی*، رجبعلی محمدزاده ادملایی، حامد برجسته صفحات 233-241
    مقدمه

    یادگیری زبان محصول تعامل پیچیده عوامل درونی تفکر و شناخت، و عوامل بیرونی هیجانات و تعاملات اجتماعی و فرهنگی است. اضطراب یادگیری زبان دوم به عنوان یکی از انواع اضطراب های آموزشی می تواند بر عملکرد فراگیران تاثیر می گذارد. این پژوهش با هدف مدل یابی خودهای انگیزشی زبان انگلیسی بر اساس عملکرد زبان با نقش میانجی اضطراب یادگیری زبان انگلیسی در دانش آموزان مقطع دوم متوسطه  انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های همبستگی مبتنی بر روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری را شامل دانش آموزان دختر سال سوم متوسطه اول شهرستان بابل در سال تحصیلی 97-1396 تشکیل دادند که تعداد 260 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اضطراب کلاس زبان انگلیسی هوروتیز و همکاران (1986)، پرسشنامه سیستم خودهای انگیزشی زبان تاگوچی و همکاران (2009) و نمره درس زبان عنوان شاخص عملکرد زبان بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در آمار توصیفی از میانگین و انحراف استاندارد و در سطح آمار استنباطی از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزارهای 24 SPSS و23 Amos استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین سیستم خودهای انگیزشی زبان و اضطراب زبان انگلیسی با عملکرد زبان رابطه معنی داری وجود دارد. اضطراب زبان انگلیسی در رابطه بین سیستم خودهای انگیزشی زبان با عملکرد زبان نقش میانجی دارد. همچنین مدل پژوهش تایید شد و به طور کلی 30 درصد از عملکرد زبان انگلیسی توسط سیستم خودهای انگیزشی زبان و اضطراب زبان انگلیسی قابل تبیین است [001/≥p].

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که سیستم خودهای انگیزشی زبان می تواند سبب کاهش اضطراب زبان گردد و نهایتا منجر به افزایش یادگیری زبان در یادگیرندگان شود.

    کلیدواژگان: اضطراب یادگیری زبان، خودهای انگیزشی، عملکرد زبان انگلیسی، دانش آموز
  • فاطمه خسروی، بی بی عشرت زمانی*، اسماعیل زارعی زوارکی صفحات 242-251
    مقدمه

    اهمال کاری تحصیلی یکی از مهمترین چالش هایی است که استادان و دانشجویان دانشگاه ها با آن روبرو هستند. با توسعه روزافزون فناوریهای سیار، اهمیت این مسیله برای یافتن راه حل های ممکن بیشتر می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین میزان استفاده از تلفن همراه بر ابعاد اهمال کاری تحصیلی در بین دانشجویان دانشگاه های دولتی اصفهان برحسب رشته تحصیلی دانشجویان بوده است.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش تمامی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی 98- 1397 بودند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 375 نفر از آنها به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اهمال کاری سواری(1391) و پرسشنامه محقق ساخته کاربرد تلفن همراه استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس استفاده شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد که بین استفاده مفرط از تلفن همراه و اهمال کاری تحصیلی به طورکلی و ابعاد آن رابطه مثبت وجود دارد. این رابطه بر اساس رشته تحصیلی دانشجویان متفاوت است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان دهنده وجود رابطه مثبت بین میزان استفاده از تلفن همراه و ابعاد اهمال کاری تحصیلی در بین دانشجویان می باشد و لازم است برای پیشگیری و کاهش اهمال کاری ناشی از استفاده مفرط از تلفن همراه راهکارهای مناسب اتخاذ شود.

    کلیدواژگان: تلفن همراه، ابعاد اهمال کاری تحصیلی، دانشجویان، رشته تحصیلی
  • اصغر جعفری*، مرضیه اکبری صفحات 252-259
    مقدمه

    سرزندگی تحصیلی پاسخ مثبت و سازنده انطباقی به مشکلات و چالش های دوران تحصیل است و تحت تاثیر  ویژگی های شخصیتی و عوامل انگیزشی قرار دارد. از این رو پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سرزندگی تحصیلی بر اساس تیپ های شبانه روزی صبحگاهی- شامگاهی با نقش واسطه ای انگیزش پیشرفت در دانشجویان پرستاری انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال تحصیلی 97 - 1396 بودند. طبق جدول کرجسی و مورگان، 181 دانشجو به روش نمونه گیری خوشه ای تک مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری، تیپ های صبحگاهی- شامگاهی هورن و استبرگ و انگیزش پیشرفت هرمنس را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسه مراتبی تحلیل شدند.

    یافته ها

    تیپ های شبانه‎ روزی صبحگاهی- شامگاهی و انگیزش پیشرفت پیش بینی کننده مثبت و معنی دار سرزندگی تحصیلی هستند (01/0>P). همچنین انگیزش پیشرفت روی رابطه تیپ های شبانه‎روزی صبحگاهی- شامگاهی و سرزندگی تحصیلی نقش واسطه ای دارد (01/0>P).

    نتیجه گیری

    تیپ شخصیتی صبحگاهی با سرزندگی تحصیلی بالا رابطه دارد. تیپ های صبحگاهی- شامگاهی از طریق انگیزش پیشرفت، سرزندگی تحصیلی را بیشتر پیش بینی می کنند. به منظور افزایش سرزندگی تحصیلی دانشجویان پرستاری، پیشنهاد می شود علاوه بر نقش تیپ های صبحگاهی- شامگاهی، زمینه ارتقاء انگیزش پیشرفت نیز فراهم شود.

    کلیدواژگان: سرزندگی تحصیلی، صبحگاهی- شامگاهی، انگیزش، پرستاری
  • اسفندیار صفایی، طاهر بهلکه*، زین العابدین فلاح، اسرا عسگری صفحات 260-269
    مقدمه

    هدف از این تحقیق بررسی روابط ساختاری توسعه منابع انسانی با عملکرد سازمانی در معلمان تربیت بدنی با تاکید بر جهت گیری اهداف پیشرفت بود.

    روش ها

    تجامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش می باشد. طبق آمار تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش تعداد معلمان 33000می باشد (که از این تعداد28000نفر در کلاسهای درس حضور دارند و 5 هزار نفر فعالیت های ستادی را انجام می دهند که در این پژوهش کسانی که در کلاس های درس حضور دارند جامعه آماری را تشکیل می دهند). نمونه آماری در این تحقیق با توجه به حجم جامعه آماری برابر با 379نفر محاسبه گردید. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل مسیر، ضریب همبستگی، رگرسیون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که جهت گیری هدف تسلطی-اجتنابی(005/0=P، 77/2=T، 02/0=B)، جهت گیری هدف تسلطی-گرایشی (000/0=P،40/3=T، 07/0=B) و جهت گیری هدف عملکردی-گرایشی (000/0=P، 75/4=T،10/0=B) منجر به بهبود رابطه بین توسعه منابع انسانی با عملکرد سازمانی معلمان تربیت بدنی شد، اما جهت گیری هدف عملکردی-اجتنابی نقش میانجی معنی داری در رابطه بین توسعه منابع انسانی با عملکرد سازمانی معلمان تربیت بدنی نداشت (140/0=P، 47/1=T، 01/0-=B).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، توسعه منابع انسانی جهت افزایش عملکرد سازمانی باید جهت گیری اهداف پیشرفت را به منظور تبیین تاثیر توسعه منابع انسانی بر عملکرد سازمانی مدنظر داشته باشد.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: توسعه منابع انسانی، عملکرد سازمانی، جهت گیری اهداف پیشرفته، معلمان تربیت بدنی، وزارت آموزش و پرورش
  • فرشاد پرهام نیا* صفحات 270-279
    مقدمه

    حل مساله یکی از مسایل مهم در حوزه روانشناسی است. به نظر می رسد حل مساله اجتماعی به عنوان یک متغیر بیرونی نقش مهمی در پذیرش فناوری اطلاعات دارد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، رابطه حل مساله اجتماعی با استفاده و پذیرش منابع مبتنی بر وب در فعالیت های آموزشی-پژوهشی بر اساس مدل پذیرش و فناوری بود.

    روش ها

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع پیمایشی بود. حجم نمونه پژوهش برابر با 311 نفر از دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بودند. ابزار گردآوری داده ها بر اساس دو پرسشنامه انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون چندگانه به کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد متغیر حل مساله اجتماعی به عنوان متغیر بیرونی مدل پذیرش فناوری بر برداشت ذهنی از سودمندی و برداشت ذهنی از سهولت استفاده از منابع وبی تاثیر داشت. همچنین کلیه سازه های مدل پذیرش فناوری توانستند متغیر استفاده واقعی از منابع وبی را تبیین کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج کلی نشان داد حل مساله اجتماعی رابطه مستقیمی با استفاده از منابع وبی جهت رفع نیازهای اطلاعاتی آموزشی و پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی دارد. به طوری که دانشجویان هنگام مواجهه با مشکلات از سبک حل مساله اجتماعی استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: حل مساله اجتماعی، منابع وبی، پذیرش فناوری، دانشجویان علوم پزشکی، کرمانشاه
  • خدیجه علی پور مقدم، حسن ملکی* صفحات 280-289
    مقدمه

    تعلیم و تربیت معاصر با مسیله تربیت اخلاقی روبه رو است. اهمیت تربیت اخلاقی در نظام های آموزشی و پرورشی، امری بدیهی و غیرقابل انکار است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اعتباریابی مبانی و اهداف الگوی برنامه درسی تربیت اخلاقی صورت گرفته است.

    روش ها

    تحقیق حاضر به صورت ترکیبی و شامل بخش های کیفی و کمی است. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی به صورت قیاسی و در بخش کمی از روش تحقیق پیمایشی استفاده شد. در تحلیل محتوی، 54 مقاله مطابق معیارهای مورد نظر بررسی شد. برای تشکیل الگوی پیشنهادی، داده های حاصله تلفیق شدند. ابزار تحقیق پیمایش، پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن به تایید 5نفر متخصص حوزه علوم تربیتی رسید. برای اعتباربخشی الگوی پیشنهادی، 85 نفر از متخصصان حوزه علوم تربیتی به صورت هدفمند انتخاب شدند که الگوی پیشنهادی براساس نظرات آنها اعتباریابی شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS  18 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    الگوی طراحی شده دارای رویکرد تلفیقی به عناصر برنامه درسی تربیت اخلاقی بود. مهم ترین و اولین سطح این الگو مبانی اسلامی بود و در سطح بالاتر، اصول منتج شده از این مبانی قرار داشت. مبانی و اصول اسلامی به اهداف این الگو جهت داد و به مانند صافی مانع ورود عناصر مغایر با ارزش های اسلامی به برنامه درسی تربیت اخلاقی شد.

    نتیجه گیری

    در پرتو مبانی و اصول برنامه درسی تربیت اخلاقی با رویکرد اسلامی و توجه به مولفه های برنامه درسی رسمی و برنامه درسی پنهان مطابق با اهداف این الگو می توان به تربیت اخلاقی و یادگیری مهارت ها و صلاحیت های اخلاقی دست یافت.

    کلیدواژگان: اعتبار یابی، برنامه درسی، تربیت اخلاقی، مبانی، اهداف
  • فرج تلاشان*، علی محمد میرجلیلی، احمد زارع زردینی صفحات 290-302
    مقدمه

     هدف نهایی علم پزشکی تامین سلامت و تدام حیات بشری است اما در خلال روند کار، گاهی اوقات استفاده ابزارگونه از اعضا و جوارح و تحریف در ساختار طبیعی انسان ها، کرامت انسانی مخدوش شده که مصداق اتم اهانت تلقی می شود .پژوهش حاضر در راستای تبیین این موضوع ، با هدف تبیین و واکاوی پدیده اهانت در حوزه پزشکی از نگاه آموزه های اسلامی تدوین یافته است.

    روش ها

    پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام پذیرفته و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از اسناد و مدارک معتبر گردآوری گردیده و با طبقه بندی و تحلیل اطلاعات نسبت به تجزیه و تحلیل  مطالب اقدام شده است.

    یافته ها

    استفاده ابزاری از عمل شبیه سازی و تبدیل شدن انسان های حاصل از علم شبیه سازی به کالا، ناقض کرامت و شخصیت انسانی است. سقط جنین در هر مرتبه از مراتب آفرینش انسان ناقض لوازم کرامت انسان(حق حیات و سلامتی) است. بر اساس ادله نقلی و عقلی هیچ کدام از انواع قتل ترحمی جایز نیست و برچیدن حیات انسانی مخالف فطرت و کرامت انسانی است.بر اساس دانش جدید پزشکی، مرگ مغزی، همان مرگ واقعی است و استفاده از جسم بیماران با کرامت و شانیت انسانی سازگاری دارد.

    نتیجه گیری

    تحریف در روند طبیعی و مخدوش کردن کرامت ذاتی و لوازم آن در انسان به عنوان موهبت الهی و استفاده ابزارگونه از آنها باعث تنزل و سقوط مقام انسانی به مرحله حیوانی می شود که مصداقی از اهانت به شمار می روند. در حوزه پزشکی(شبیه سازی،سقط جنین، قتل ترحمی و مرگ مغزی) هر گونه عملی که استفاده ابزار گونه از انسان تلقی شود،ناقض کرامت انسانی و لوازم آن(حق حیات و سلامتی) بوده و باعث هتک حرمت انسان شده که مصداق اتم اهانت به شمار می رود.

    کلیدواژگان: تیین، واکاوی، اهانت، توهین، حوزه پزشکی، آموزه های اسلامی
  • ربابه خلیلی*، زینب کمالی، فریال خمسه، محمدمهدی سالاری صفحات 302-308
    مقدمه

    همه گیر شدن عمل جراحی چاقی در سطح کشور موجب نیاز به یک مراقبت ویژه و آماده سازی روحی و روانی این  بیماران به صورت مداخله آموزشی ضروری می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت سبک زندگی در حفظ و نگهداری وزن مطلوب و کاهش عوارض مشکلات جراحی، هدف از این مطالعه تاثیر آموزش چهره به چهره بر اصلاح سبک زندگی بیماران تحت جراحی اسلیو گاسترکتومی بود.

    روش کار

    این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی است که در مهر سال 1398 در بخش جراحی بیمارستان حضرت ولیعصر شروع و تا فروردین سال 1399 به طول انجامید. جامعه پژوهش کلیه بیماران تحت عمل جراحی اسلیو گاسترکتومی بودند که تعداد70 بیمار با توجه به معیار های ورود، به صورت هدفمند انتخاب، سپس به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. روز قبل از جراحی مداخله آموزش چهره به چهره اصلاح سبک زندگی انجام شد و همچنین قبل و دو ماه بعد از جراحی، ارزشیابی با پرسشنامه سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت دو در دو گروه اجرا گردید. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    اکثر شرکت کنندگان، 48 نفر (60/68 درصد) زن، 47 نفر (2/67 درصد) متاهل،40 نفر (1/57 درصد) خانه دار و 35 نفر (50 درصد) مدرک دیپلم داشتند. نتایج آزمون تی زوجی پس از مداخله نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمرات کسب شده در گروه آزمون و شاهد به ترتیب (1/2± 2/30) و (1/3 ± 4/23) بود، که نشان دهنده اختلاف معنی دار بین دو گروه بعد از مداخله است (000/0  =P).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت روش آموزش چهره به چهره در بهبود سبک زندگی بیماران بعد از جراحی اسلیو گاسترکتومی و نقش ویژه پرستاران در آموزش به بیمار، توجه به این روش آموزشی امری ضروی به نظر می آید. بنابراین برنامه ریزی جهت اجرای آموزش مذکور، در جهت کاهش عوارض و مشکلات بالینی بیماران پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: چاقی مرضی، سبک زندگی، آموزش چهره به چهره، اسلیوگاسترکتومی
|
  • Ghodratolah Khalifeh*, Hashem Fardanesh, Javad Hatami, Ebrahim Talaee Pages 207-216
    Introduction

    Most online learning environments are challenging for the design of collaborative learning activities to achieve high-level learning skills. Therefore, the purpose of this study was to design and validate a model for collaborative learning in online learning environments.

    Methods

    The research method used in this study was a mixed method, including qualitative content analysis and survey research. The statistical population was from the perspective of analyzing the qualitative content of all sources and valid scientific articles indexed in the databases. The sampling method in this section was a targeted selection method. The statistical population in the research section was all the experts in the field of educational technology. From the statistical population, 18 people were selected purposeful sampling. The measuring instrument in the survey section, was a researcher-made questionnaire whose validity was approved by seven specialists from the field of educational technology. Repeat method was used to determine the reliability.

    Results

    The findings showed that the elements of design model for collaborative learning in the online learning environment include real problems, scaffolding, modeling and coaching, multiple sources, discussion and reasoning, and collaboration. Also, the findings showed that for each of the elements of the proposed design model, there are different design strategies. The design elements and strategies of the proposed model were considered to be valid by experts.

    Conclusion

    The proposed design model for collaborative learning in an online learning environment provides a framework for online learning designers and educators that can use effectively and directly the capacity and capabilities of online learning environments to enhance high-level learning skills.

    Keywords: Collaborative Learning, Online Learning Environment, Collaborative Learning Components, Strategies of Design, High-Level Learning Skills
  • Maryam Rajabiyan Dehzireh, Hossein Sotudeh Arani*, Mohammad Mehtari Arani, Abolfazl Baghbani Pages 217-232
    Introduction

     One of the advantages of using educational multimedia is to raise the studentchr('39')s motivation for participation, collaboration skills, problem-solving skills, and facilitate the achievement of the goal.The aim of the current study was to investigate the impact of educational multimedia on problem solving strategies and academic goal-orientation of student.

    Methods

    The research method was experimental with pretest - posttest design and a control group. The statistical population was composed all undergraduate students of payame noor university of Aran and Bidgol in the year 2017-2018, 60 of them were selected by available sampling method as sample and were randomly assigned to experimental and control groups (n=30). The experimental group trained 8 sessions of 1 hour in a multimedia environment. The research tools include Cassidy and Lang problem solving strategies (2002) and academic goal-orientation of Buffard&et al (1998) questionnaire.

    Results

    The findings of the study a multivariate analysis of covariance (MANCOVA) showed educational multimedia influences the problem-solving strategies and academic goal-oriented students (P<0.001). showed educational multimedia influences on the components of problem-solving strategies (Failure to resolve the issue, Avoidance problem, Avoiding, Creative, Confidence, trends) and the components of academic goal-oriented (mastery of purpose, performance and avoidance of failure). (P<0.001).

    Conclusion

    The results of the study showed educational multimedia influences the problem-solving strategies. academic goal-oriented students and this new method be used to educate learners in other courses and academic grades.

    Keywords: Educational multimedia, Problem solving strategies, Academic goal-orientation, Student
  • Mahbobeh Zare, Alireza Homayouni*, Rajabali Mohammadzadeh, Hamed Barjasteh Pages 233-241
    Introduction

    Language learning is the product of the complex interaction of internal factors of thinking and cognition, and external factors of emotions and social and cultural interactions. Second language learning anxiety as one of the types of educational anxiety can affect learners' performance. So, the aim of this study was the modeling of English language motivational selves based on language performance with mediating role of English language learning anxiety in high school students.

    Methods

    The present study was a correlational study based on structural equation modeling. The statistical population consisted of third year female high school students in Babol city in the academic year 2017-2018, in which 260 people were selected using cluster random sampling. Data collection tools included Horwitz et al. English language class anxiety questionnaire (1986), Taguchi et al. language motivational selves’ system questionnaire (2009), and the language lesson score of the language performance index. To analyze the data in descriptive statistics, mean and standard deviation were used and at the level of inferential statistics, structural equation modeling was used with 24 SPSS and 23 Amos software.

    Results

    The findings showed that there is a significant relationship between language motivational selves system and English language anxiety with language performance. English anxiety mediates the relationship between language motivational selves’ system and language performance. Also, the research model was approved and in general, 30% of English language performance can be explained by the language motivational selves’ system and English language anxiety [p≥ 0/001].

    Conclusion

    The results of this study showed that the language motivational selves system can reduce language anxiety and ultimately lead to improved learning status in learners.

    Keywords: English learning anxiety, Language motivational selves’ system, English language learning, Students
  • Fatemeh Khosravi, Bibieshrat Zamani*, Esmaeil Zaraii Zavaraki Pages 242-251
    Introduction

    Academic Procrastination is one of the most challenging problems facing students today. The aim of this study was to identify the relationship between the rate of mobile-phone use in university students and domains of their academic procrastination.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational. Its population was all students consisted of all male and female students studying at the University of Isfahan and Isfahan University of Medical Science  in the 2017-2018 academic year according to Krejcie and Morgan table 375 student were selected by  proportional stratified sampling method. The Sevari academic procrastination questionnaire (with dimensions of deliberating procrastination, procrastination caused by physical-mental and procrastination caused by disorganization), were used for data gathering. Data were analyzed in software SPSS by applying Pearson product-moment correlation matrix and analysis of variance.

    Results

    The findings of the study suggested that there was a positive significant relationship between the rate of excessive mobile-phone usage in general and all the components of academic procrastination.

    Conclusions

    The results of the research indicated that there was a relationship between excessive use of mobile phones and academic procrastination among students that should be considered, appropriate solutions for prevention and reduction of academic procrastination among students.

    Keywords: Mobile-phone, Dimensions of Academic Procrastination, Students
  • Asghar Jafari*, Marzieh Akbari Pages 252-259
    Introduction

    Academic buoyancy is a positive and adaptive constructive response to problems and challenges of academic course and was affected by personality traits and motivational factors. Therefore, present study aimed to predict the academic buoyancy based on types of morning-evening with mediating role of achievement motivation in nursing students.

    Methods

    The research method was descriptive-correlation. The statistical population included all nursing students at Kashan University of Medical Sciences in the academic year 2017-2018. According to table of Morgan and Krejcie, 181 students were selected through one stage cluster sampling and completed Academic Buoyancy Questionnaire and Morning- Evening Questionnaire and Achievement Motivation Questionnaire.

    Results

    Types of morning-evening and achievement motivation are positive and significant predictors of academic buoyancy (P<0.01). Achievement motivation has a mediating role in the relationship between types of morning-evening and academic buoyancy (P<0.01).

    Conclusion

    Morning personality type is associated with high academic buoyancy. The types of morning-evening predict more academic buoyancy through achievement motivation. In order to increase the academic buoyancy of nursing students, it is suggested to pay attention to types of morning-evening and promote their achievement motivation.

    Keywords: Academic Buoyancy, Morning - Evening, Achievement, Nursing
  • Esfandiar Safaei, Taher Bahlake*, Zeynolabedin Fallah, Asra Askari Pages 260-269
    Introduction and Aim

    The aim of this study to investigate the Structural Relations of Human Resource Development with Organizational Performance in physical Education Teachers Emphasizing the Role of the Orientation of Advanced Goals.

    Methods

    The research method was "causal". The statistical population of this study includes all physical education teachers of the Ministry of Education. According to the Ministry of Physical Education, the number of teachers is 33,000 (of which 28,000 are in the classroom and 5,000 are staffing the study. Statistical sample in this study was 379 persons according to the size of the statistical population. In this study, multistage cluster random sampling was used. Path analysis, correlation coefficient, regression, and structural equation modeling were used for data analysis.

    Finding

    The results showed that dominance-avoidance goal orientation (P=0.005, T=2.77, B=0.02), dominance-orientation goal orientation (P=0.000, T=3.40, B=0.07) and performance-orientation goal orientation (P=0.000, T=4.75, B=0.10) improved the relationship between HR development and organizational performance of physical education teachers, but direction- Functional-avoidance goal making had no significant mediating role in the relationship between human resource development and organizational performance of physical education teachers (P=0. 140, T=1.47, B=-0.01).

    Conclusion

    According to the results, human resource development in order to enhance organizational performance should consider the goals of progression in order to explain the impact of human resource development on organizational performance.

    Keywords: Human Resource Development, Organizational Perfomance, Orientation of Advanced Goals, physical Education Teachers, Ministry of Education
  • Farshad Parhamnia* Pages 270-279
    Aim

    Problem-solving is one of the most important issues in the field of psychology. It seems that solving social problems as an external variable has an important role in the acceptance of information technology. Therefore, the aim of the present study was to investigate the relationship between social problem solving and the use and acceptance of web-based resources in educational-research activities based on acceptance and technology model.

    Method

    The present study is an applied research that adopted a survey method. The statistical population of the study consisted of students of medical sciences of Kermanshah University of Medical Sciences and Islamic Azad University. The data collection tools were two social problem-solving questionnaires and a researcher-made questionnaire based on the TAM. The data analysis was based on multiple regression and SPSS 22 software.

    Findings

    The findings of the present study indicated that the social problem-solving variable as the external variable of the TAM had an effect on the perceived usefulness and perceived ease of use web resources. Also, all the structures of the TAM were able to explain the actual use of Web resources.

    Conclusion

    Overall, results showed that social problem solving has a direct relationship with the use of web resources to meet the educational and research information needs of medical students. As such, these students use the social problem-solving style when they face problems.

    Keywords: Social problem solving, Internet resources, Technology acceptance model, Medical students, Kermanshah
  • Hassan Malaki, Khadijeh Alipour Moghaddam* Pages 280-289
    Introduction

    Contemporary education is encountered with the issue of moral education. The importance of moral education in educational systems is evident and indisputable. The present study aimed to identify and validate the principles and objectives of the moral education curriculum model.

    Methods

    This study has a mixed-methods design with qualitative and quantitative parts. In the qualitative part, a comparative content analysis method was employed, and in the quantitative part, the survey method was used. In content analysis, 54 articles were evaluated according to pre-defined criteria. The resulting data were integrated to form the proposed model. The research tool used for survey was a researcher-made questionnaire, whose validity was confirmed by five experts in educational science. To validate the proposed model, 85 experts in the field of educational science were selected purposely, and the proposed model was validated based on their views. The results were analyzed in SPSS 18 software.

    Results

    The designed model has an integrated approach to the elements of moral education curriculum. The first and foremost level of this model comprises Islamic foundations, and at the higher level are the principles derived from these foundations. Islamic principles guided the model objectives, which, similar to a filter, prevented the intrusion of elements contrary to Islamic values into the moral education curriculum.

    Conclusion

    In the light of the fundamentals and principles of ethical education curriculum with an Islamic approach and given the components of formal and hidden curriculia in accordance with the goals of this model, ethical education and learning of moral skills and competencies can be achieved.

    Keywords: Accreditation, Curriculum, Ethical Education, Principles, Objectives
  • Faraj Talashan*, Ali Mohammad Mirjalili, Ahmad Zarezardini Pages 290-302
    Introduction

    The ultimate goal of medical science is to ensure the health and continuity of human life, but during the work process, sometimes the instrumental use of organs and joints and distortion of the natural structure of human beings, human dignity is violated, which is considered an atom of insult. This issue has been compiled with the aim of investigating the phenomenon of insult in the field of Medical field from the perspective of Islamic teachings.

    Method

    The present study was conducted by descriptive-analytical method and the required information was collected using valid and first-hand documents and by classifying and analyzing the information, the content was analyzed.

    Findings

    The instrumental use of the practice of simulation and the transformation of human beings from the science of simulation into a commodity violates human dignity and personality. Abortion at any stage of human creation violates the requirements of human dignity (right to life and health). According to narrative and rational arguments, none of the types of murder is permissible and the dismantling of human life is against human nature and dignity. According to new medical knowledge, brain death is the real death and the use of patients' bodies is compatible with human dignity.

    Conclusion

    Distortion in the natural process and distorting the inherent dignity and its accessories in human beings as a divine gift and their instrumental use causes the human status to be degraded to the animal stage, which are considered as an example of insult. In the field of medical (simulation, abortion, murder and brain death), any action that is considered as the use of human tools is a violation of human dignity and its accessories (right to life and health) and has caused human dignity, which is an example. The atom is considered an insult.

    Keywords: Offense. insult, Medical field, Islamic teachings
  • Robabe Khalili*, Zeinab Kamali, Feryal Khamseh, Mohammad Mehdi Salaree Salaree Pages 302-308
    Introduction

    The Increasing of obesity surgery in the country causes the need for special care and psychological preparation of these patients in the form of necessary educational intervention. Therefore, considering the importance of lifestyle in maintaining the desired weight and reducing the complications of surgical problems, the aim of this study was the effect of Face-to-face Education on the lifestyle of patients undergoing sleeve gastrectomy surgery.

    Methods

    This study is a clinical trial that started in October 2019 in the men and Women surgery department of Valiasr Hospital and lasted until April 2020. The study population was all patients undergoing sleeve surgery. A total of 70 patients were purposefully selected according to the inclusion criteria, then randomly assigned to experimental and control groups. The day before surgery, a lifestyle intervention Face-to-face Education was performed and also before and two months after surgery, evaluation was performed with a Health Promoting Lifestyle Profile II questionnaire in both experimental and control groups. Data were analyzed using SPSS software version 22.

    Results

    Most of the participants, 48 (68.60%) were women, 47 (67.2%) were married, 40 (57.1%) were housewives and 35 (50%) had diploma. The results of paired t-test after the intervention showed that the mean and standard deviation of the scores obtained in the experimental and control groups were (30.2 ± 2.1) and (23.4 ± 3.1), respectively, which showed a significant difference between There are two groups after the intervention (P = 0.000).

    Conclusions

    Considering the positive effect of Face-to-face Education method in improving the lifestyle of patients after sleeve gastrectomy and the special role of nurses in educating the patient, it seems necessary to pay attention to this training method. Therefore, planning for the implementation of this training is recommended to reduce the complications and clinical problems of patients.

    Keywords: Morbid obesity, Lifestyle, Teach-Back Education, Sleeve Gastrectomy