فهرست مطالب

Journal of Modern Research in English Language Studies
Volume:9 Issue: 4, Autumn 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/06/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا تاجیک، سارا پاکند احمدی*، سید عبدالحمید میرحسینی صفحات 1-23
    با توجه به نقش محوری مطالعه تاریخ در روشن کردن گذشته و حال وقایع و ارایه بینش آینده محور، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاریخچه دوره های تربیت معلم زبان انگلیسی ارایه شده در پنج موسسه زبان خصوصی معروف که دردهه ی دوم پس از انقلاب (حدود سی سال پیش) در ایران تاسیس شده اند، انجام شد. در این مطالعه برنامه ها از نظر جنبه های داخلی و همچنین پاسخ به مسایل سیاسی اجتماعی آمیخته با زبان انگلیسی از بدو تاسیس تا کنون بررسی شدند. نه طراح دوره ی تربیت معلم که استاد دوره ها نیز بودند، دو مدیر و دو معلم به طور هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته و تجزیه و تحلیل اسناد موجود در وب سایت موسسات و اسناد ارایه شده توسط شرکت کنندگان جمع آوری شد. پس از تجزیه و تحلیل داده ها از طریق رویکرد تکراری فرونتیک، تاریخچه مربوطه براساس پنج ویژگی ثابت شامل روش شناسی به عنوان محتوا، رویکرد انتقال در آماده سازی معلمان، فراهم کردن فرصت های خارجی برای پیشرفت حرفه ای معلمان، اصرار بر تک زبانی در آموزش زبان انگلیسی و عدم آشنا سازی معلمان با گنجاندن فرهنگ بومی در آموزش زبان انگلیسی و همچنین سه تغییر عمده شامل گنجاندن تمرین تدریس، گنجاندن آموزش فناوری برای مقاصد آموزش زبان پس از شیوع بیماری همه گیر کووید-19، و افزایش مدت زمان دوره ها، نمایان گشت. به طور خاص، ویژگی های ثابت عدم توجه به جنبه های سیاسی اجتماعی آمیخته با آموزش زبان انگلیسی در طراحی برنامه ها را نشان می دهند در حالی که تغییرات عمده توسعه داخلی آنها را نشان می دهند. یافته ها پیامدهایی برای توسعه برنامه های تربیت معلم زبان انگلیسی بر اساس آموزش پسا روش دارد.
    کلیدواژگان: آموزش زبان انگلیسی، جنبه های سیاسی اجتماعی آمیخته با آموزش زبان انگلیسی، آموزش پسا روش
  • سعیده جاویدکار، هدی دیوسر*، مسعود سعیدی، علی هادوی زاده صفحات 25-49
    مطالعه حاضر به بررسی رابطه ی پیش بینی کننده ی تدریس حمایتی خودمختار (AST)، تمایل زبان آموزان زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط (WTC)، خودتنظیمی (SR)، درگیری تحصیلی (AE) و منبع کنترل درک شده (LOC) را می پردازد. بدین منظور 120 زبان آموز زبان انگلیسی متوسطه بر اساس نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای اطمینان از آشنایی شرکت کنندگان با استراتژی های حمایت از خودمختاری، بر اساس مدل ریو (2009) در 18 جلسه آموزش دریافت کردند. برای جمع آوری داده ها از آزمون قرارگیری سریع آکسفورد، پرسش نامه اقلیم یادگیری، پرسش نامه تمایل به برقراری ارتباط، مقیاس یادگیری خودتنظیمی تحصیلی، پرسش نامه مشارکت تحصیلی، و شاخص منبع کنترل داخلی استفاده شد. مدل سازی معادلات ساختاری حداقل مربعات جزیی (PLS-SEM) بر اساس تخمین های ضریب مسیر، t-value، اندازه های اثر (f2)، و ضریب تعیین (R2) مورد ارزیابی قرار گرفت. مقادیر f2 برای وزن اندازه اثر بزرگی، اندازه اثر قابل توجهی سازه ها را در مدل ساختاری پیش بینی کرد. نتایج R2 مسیرهای مثبت قابل توجهی را از AST به WTC، SR، AE، و LOC نشان داد که متغیرها در ایتلاف با و بر یکدیگر در یک زمینه احتمالی برای پیش بینی قابلیت تدریس حمایت از خودمختاری ارتباط داشتند. مسیرهای دیگری از SR به WTC و AE و از AE و LOC به WTC منتهی می شوند، پیدا شدند. یافته ها همچنین نشان داد که AE و SR می توانند به طور غیرمستقیم WTC فراگیران را از طریق میانجیگری LOC تحت تاثیر قرار دهند. این مطالعه مفاهیم نظری و آموزشی را برای معلمان زبان انگلیسی، دانش آموزان و سیاست گذاران زبان انگلیسی ارایه می کند.
    کلیدواژگان: مشارکت تحصیلی، آموزش حمایتی خودمختار، منبع کنترل ادراک شده، نظریه خودتعیین، خودتنظیمی، تمایل به برقراری ارتباط
  • زهرا قربانی شمشادسرا، توران آهور*، نسرین حدیدی تمجید صفحات 51-74
    تدریس موثر درک مطلب خواندن، نگرانی عمده ای برای مدرسان زبان می باشد که منجر به پیدایش راهبردهای توسعه مهارت های خواندن در زبان آموزان شده است. این مطالعه به بررسی اثرات افزایش آگاهی از ساختار متن به روش حضوری و مبتنی بر کامپیوتر را بر روی درک خواندن دانشجویان می پردازد. شرکت کنندگان شامل 87 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم انسانی از گیلان، ایران بودند که مهارت زبان خارجی سطح متوسط به بالا داشتند و در پیش آزمون و پس آزمون درک مطلب که از نمونه های آزمون آیلتس انتحاب شده بودند، شرکت کردند. آنها به صورت تصادفی به یک گروه کنترل و دو گروه آزمایش تقسیم شدند. نخستین گروه آزمایش ، تدریس ساختار متن را در کلاس حضوری و گروه آزمایش دوم از طریق کامپیوتر دریافت نمودند، در حالی که گروه کنترل از فعالیت های معمول خواندن بهره مند شدند. نتایج حاصل از آزمون آنکوا نشان داد که گروه آزمایش دوم که دستورالعمل های مربوط به آگاهی از ساختار متن را از طریق کامپیوتر دریافت کرده اند، نسبت به گروه آزمایش نخست و نیز گروه کنترل عملکرد بهتری داشتند. علاوه بر این، تفاوت بین دو گروه آزمایش از نظر آماری معنی دار بود. نتایج به دست آمده، اثربخشی آگاهی از ساختار متن از طریق کامپیوتر را در بهبود درک مطلب خواندن زبان آموزان تایید می نماید. مدرسان زبان می توانند آگاهی از ساختار متن را برای زبان آموزان فراهم آورند و درک خواندن آنها را از طریق استفاده از تکنولوژی تسهیل بخشند.
    کلیدواژگان: افزایش آگاهی، زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان خارجی، آموزش مبتنی بر رایانه، درک مطلب، ساختار متن
  • سحر نجارزادگان* صفحات 75-92
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر یادگیری گفتمان کاوی بر توانایی درک مطلب دانشجویان کارشناسی زبان انگلیسی در سطوح مختلف دانش زبانی می پردازد. از طریق آزمون تعیین سطح آکسفورد، 96 دانشجوی کارشناسی زبان انگلیسی به سه گروه پیشرفته، متوسط، ومبتدی تقسیم شدند. از آنجاییکه مدل وندایک به طور ویژه به بررسی متون مطبوعاتی و شفاف سازی آن ها می پردازد، درک مطلب های انتخاب شده برای این آزمون از بین متون مطبوعاتی و سیاسی تافل انتخاب شدند تا ضمن مرتبط بودن با مدل، از روایی کافی برخوردار باشند. آزمون درک مطلب متون مطبوعاتی به عنوان پیش آزمون به شرکت کنندگان در تحقیق داده شد. پس از آنکه آنان آموزش مدل وندایک را دریافت کردند، بار دیگر به آزمون درک مطلب به عنوان پس آزمون پاسخ دادند. بررسی نتایج این آزمون از طریق تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان دهنده تاثیر مثبت آموزش گفتمان کاوی برتوانایی درک مطلب شرکت کنندگان در آزمون بود. به علاوه، نتایج آزمون بونفرونی نشان داد نمرات گروه پیشرفته به طور معناداری بالاتر از گروه مبتدی و متوسط بود. این بدان معناست که دانش زبانی نقش مثبتی در افزایش توانایی درک مطلب دانشجویان از طریق آموزش گفتمان کاوی دارد. نتایج این تحقیق برای مدرسان و برنامه ریزان درسی دارای تاثیر به سزایی است چراکه میتوان آموزش گفتمان کاوی را در سرفصل دروس گنجاند
    کلیدواژگان: گفتمان کاوی، توانایی درک مطلب، مدل وندایک، دانشجویان کارشناسی
  • سکینه قهری، عباسعلی زارعی* صفحات 93-118
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر فعالیت های پیش شنیداری: آگاهی فرهنگی، آموزش مبتنی بر استراتژی و پشتیبانی زبانی بر درک شنیداری و اضطراب شنیداری زبان آموزان انگلیسی انجام شد. شرکت کنندگان 90 دانشجو (40 مرد و 50 زن) دررشته های آموزش و ترجمه زبان انگلیسی از دانشگاه گنبد کاووس بودند. شرکت کنندگان ازبین 126 زبان آموز بااستفاده از آزمون استاندارد PETانتخاب شدند. بخش شنیداری PETو پرسشنامه اضطراب شنیداری به عنوان پیش آزمون و پس آزمون برای سنجش میزان درک شنیداری و اضطراب شنیداری شرکت کنددگان قبل و بعداز درمان استفاده شد.داده ها بااستفاده از ANCOVA یکطرفه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و نتایج نشان داد که افزایش آگاهی فرهنگی وپشتیبانی زبانی در بهبود درک شنیداری و کاهش اضطراب شنیداری شرکت کنندگان موثرتر است..اگرچه دستورالعمل های مبتنی بر استراتژی بر هر دو متغیر تاثیر مثبت داشته است، اما کم اثرترین فعالیت بود. معلمان وهمچنین توسعه دهندگان مطالب از یافته های این مطالعه در تصمیم گیری آگاهانه در رابطه با انواع فعالیت (های) مورداستفاده در دوره های شنیداری میتوانند بهره برند.
    کلیدواژگان: فعالیت های پیش شنیداری، آگاهی فرهنگی، درک شنیداری، اضطراب شنیداری، آموزش مبتنی بر استراتژی
  • محمود هاشمیان، مریم فرهنگ جو* صفحات 119-142
    مطالعه حاضر تاثیر احتمالی بازخورد اصلاحی مستقیم و فرازبانی غیرهمزمان با واسطه کامپیوتری (CMCF) را بر توانایی نوشتن (WA) و تمایل به نوشتن (WTW) زبان آموزان سطح متوسط بررسی کرد. برای این منظور، یک نمونه مناسب متشکل از 90 زبان آموز سطح متوسط برای شرکت در این مطالعه داوطلب شدند. سسپس شرکت کنندگان به به 3 گروه مجزا تقسیم شدند. گروه های مجزا دست نخورده بازخورد اصلاحی مستقیم ناهمزمان و فرازبانی در جنبه های مختلف نوشته های خود دریافت کردند، در حالی که شرکت کنندگان گروه کنترل هیچ بازخورد اصلاحی دریافت نکردند. برای بررسی تاثیر (احتمالی) بازخورد اصلاحی مستقیم و فرازبانی ناهمزمان برتوانایی نوشتن شرکت کنندگان، یک پیش آزمون نوشتاری و یک پس آزمون نوشتاری از آن ها گرفته شد. علاوه بر این، آنها قبل و بعد از تیمار، پرسشنامه تمایل به نوشتن را که قبلا طراحی و تایید شده بود پر کردند تا تمایل به نوشتن ان ها ارزیابی شود. در مرحله آخر، 16 نفر از شرکت کنندگان گروه های آزمایشی مصاحبه شدند تا درک عکیق تری از عوامل موثر بر توانایی نوشتن و تمایل به نوشتن زبان آموزان فراهم شود. نتایج ANOVA نشان داد که توانایی نوشتن شرکت کنندگان در اثر بازخورد اصلاحی مستقیم و فرازبانی ناهمزمان به طور قابل توجهی بهبود یافته است، اگرچه تفاوت معنی داری بین اثرات این دو نوع بازخورد وجود نداشت. علاوه بر این، نتایج نشان داد که هر دو نوع بازخورد اصلاحی منجر به بهبود تمایل به نوشتن شرکت کنندگان شد. به عقیده زبان اموزان بازخورد اصلاحب نقش تسهیل کننده در فرایند یادگیری انها داشته است. علاوه بر این، یافته های مصاحبه با تحلیل های کمی همخوانی داشت. یافته ها به درک نیازهای زبان آموزان L2 و در نظر گرفتن تصمیم گیری آموزشی برای توسعه دهندگان دوره اموزشی و مدرسان زبان انگلیسی کمک می کند.
    کلیدواژگان: رایانه-محور، بازخورد مستقیم، بازخوردهای فرازبانی، توانایی نوشتاری، تمایل به نوشتن
  • محمد عویدی، مهرداد سپهری*، سجاد شفیعی صفحات 143-168
    یادگیری همایندهای انگلیسی برای بسیاری از زبان آموزان به طور کلی و برای زبان آموزان ایرانی (EFL) به طور بسیار دشوار است. اخیرا مربیان زبان دوم دو دیدگاه مهم را برای آموزش لغات همایند پیشنهاد کرده اند: دیدگاه مبتنی بر پیکره و روش های سنتی. این مطالعه اثرات ترکیبی آموزش صریح، خروجی مشارکتی، خروجی تحت فشار، بازخورد اصلاحی، و افزایش ورودی بصری را از طریق مجموعه ای از مواد آموزشی مبتنی بر پیکره برای یادگیری لغات همایند زبان انگلیسی بررسی کرد. با استفاده از طرح پژوهشی نیمه تجربی، داده ها از طریق پیش آزمون، پس آزمون و پس آزمون با تاخیر به دست آمد. شرکت کنندگان شامل 125 دانش آموز زبان انگلیسی سطح متوسط بودند که در 4 گروه آزمایشی (E1، E2، E3، و E4) و 1 گروه کنترل (25 نفر برای هر گروه) قرار گرفتند. در هر دو گروه کنترل و آزمایش، 50 کلمه همایند به عنوان مواد آموزشی انتخاب شدند. گروه های آزمایشی از طریق مواد مبتنی بر پیکره و گروه کنترل با روش مرسوم، همایندها را آموزش دادند. ANOVA یک طرفه و یک سری آزمون post hoc Scheffé بر روی داده های به دست آمده انجام شد. نتایج نشان داد که تمامی رویه های ترکیبی تاثیر مثبتی بر یادگیری همایندهای انگلیسی داشتند. همچنین، نتایج نشان داد که تمامی گروه های آزمایشی توانستند دانش همایندهای خود را حفظ کنند. نتیجه گیری نهایی ما را به این ایده هدایت کرد که روش های آموزشی ورودی-خروجی و پیکره محور، استراتژی های فراگیران در حل مشکل درک همایندها هستند. نتایج همچنین ممکن است پیامدهای آموزشی برای فعالان عرصع آموزش زبان انگلیسی نیز داشته باشد. آموزش های مبتنی بر ورودی و خروجی می تواند به معلمان زبان دوم کمک کند تا از تکنیک های موفقی برای بالا بردن دانش فراگیران خود در مورد لغات همایند استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر پیکره، آموزش مبتنی بر داده های ورودی، خروجی، لغات همایند انگلیسی
  • محمد خطیب*، امیر کاردوست صفحات 169-190
    پاسخ گری به عنوان اصلی ترین بخش تکیه گاه سازی مورد توجه قرار گرفته است. در پاسخ گری مقدار مشخصی از حمایت آموزشی در اختیار یادگیرنده قرار می گیرد. در این مطالعه، پاسخ گری از منظر تحلیل مکالمه در تعاملات تکیه گاه سازی آموزشی بین معلم و یادگیرنده مورد بررسی قرار گرفته است. برای دستیابی به این هدف، گروهی از معلمان ایرانی تازه کار و باتجربه زبان انگلیسی در یکی از موسسات زبان غیردولتی در تهران مورد مطالعه قرار گرفتند. سه معلم تازه کار و سه معلم باتجربه هر کدام برای یک جلسه 90 دقیقه ای فیلمبرداری شدند تا یک مجموعه 9 ساعته به دست آید. پس از در نظر گرفتن پروتکل های رسمی، ویدیو های ضبط شده با استفاده از قراردادهای تحلیل مکالمه پیاده سازی شدند. نتایج تفاوت بین معلمان تازه کار و با تجربه را نشان داد. معلمان تازه کار نسبت به یادگیرندگان خود پاسخ گری کمتری داشتند زیرا از تکنیک های پاسخ گری با پشتیبانی بالا مانند اصلاحات آشکار استفاده می کردند در حالی که معلمان با تجربه بیشتر از تکنیک های با حمایت کم استفاده می کردند. معلمان تازه کار در ترمیم اشکالات، تزمیم را از دانش آموزش شروع و خودشان ترمیم را به پایان می رساندند اما معلمان با تجربه ترمیم را از دانش آموز شروع می کردند و خود دانش آموز ترمیم را به پایان می رساند. معلمان تازه کار همچنین ادعاهای درک را به عنوان درک نهایی تلقی می کردند در حالی که معلمان باتجربه ادعاهای یادگیرندگان را برای اطمینان از یادگیری دنبال می کردند. در انتها، نتایج مطالعه برای معلمان و مربیان زبان مورد بحث قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: پاسخگری، تکیه گاه سازی، تجزیه و تحلیل مکالمه، تازه کار، باتجربه
|
  • Leila Tajik, Sara Pakand Ahmadi *, Seyyed-Abdolhamid Mirhosseini Pages 1-23
    Given the significant role of studying history in casting light on the past and present of events and providing future insight, the present study aimed to investigate the history of English teacher preparation programs offered in five famous private language institutes established in the second post-revolutionary decade (about thirty years ago) in Iran. Precisely, the study investigated the past and present of the programs in terms of their internal aspects as well as their response to external or sociopolitical associations of English language teaching (ELT) from their establishment. Two administrators, nine TPP (teacher preparation program) designers who were also teacher instructors, and two teachers were purposefully sampled. Data was gathered through conducting semi-structured interviews, in addition to analyzing documents available on the website of the institutes and those provided by the participants. Analyzing data through phronetic iterative approach manifested the related history in terms of five constant features including methodological directions as content, transmission approach in teacher preparation, providing teachers with external opportunities for professional development, insisting on monolingualism in ELT, and disregard for bringing the inclusion of local culture in ELT to the attention of prospective teachers, as well as three major changes comprising inclusion of teaching practice (TP), inclusion of technology education for ELT purposes following the outbreak of covid-19 pandemic, and enhancement of TPP duration. Specifically, the constant features disclosed lack of attention to external association of ELT in designing the programs while the major changes exhibited their internal development. Findings have implications to develop teacher preparation programs based on postmethod pedagogy.
    Keywords: ELT, Sociopolitical Associations of ELT, postmethod pedagogy
  • Saeedeh Javidkar, Hoda Divsar *, Masoud Saeedi, Ali Hadavizadeh Pages 25-49
    The current study investigated whether autonomy-supportive teaching (AST) could predict EFL learners’ willingness to communicate (WTC), self-regulation (SR), academic engagement (AE), and perceived locus of control (LOC). To this end, 120 intermediate EFL learners were selected based on convenience sampling. To ensure the participants’ familiarity with autonomy supporting strategies, they received instruction based on Reeve’s (2009) model in 18 sessions. Oxford Quick Placement Test, Learning Climate Questionnaire, Willingness to Communicate Questionnaire, Academic Self-regulated Learning Scale, Academic Engagement Questionnaire, and Index of Internal Locus of Control were utilized to gather the data. Partial least squares structural equation modeling (PLS-SEM) was evaluated on path coefficient estimates, t-value, the effect sizes (f2), and the coefficient of determination (R2). The overall model fit SRMR < 0.080 < HI95 supported the postulated model. The f2 values for the weight of the magnitude effect size predicted a significant effect size in the structural model. The results of R2 revealed significant positive paths from AST to SR, AE, WTC, and LOC implying that the observants merged in coalition with each other in a contingent context to predict the viability of autonomy-supportive teaching. Further significant paths were identified from SR to WTC and AE, and from AE and the LOC to WTC. The findings also indicated that AE and SR indirectly influence learners’ WTC via LOC. The study offers theoretical and pedagogical implications to EFL teachers and students.
    Keywords: Academic-engagement, Autonomy-supportive teaching, Perceived locus of control, Self-determination theory, Willingness to Communicate
  • Zahra Ghorbani Shemshadsara, Touran Ahour *, Nasrin Hadidi Tamjid Pages 51-74
    Effective teaching of reading comprehension has been a great concern for language teachers, leading to the emergence of strategies in developing students’ reading skill. This study examined the effects of raising text structure awareness (TSA) through face-to-face and computer-based reading instruction (CBI) on students’ reading comprehension. The participants included 87 undergraduate students of Humanities from Guilan, Iran who were at the upper-intermediate level concerning their foreign language proficiency and took part in the pretest and the posttest of reading comprehension that were taken from sample IELTS. They were randomly assigned into one control and two experimental groups. The first experimental group received instruction on text structure within face-to-face classes (TSA) and the second experimental group worked through computer-based instruction (TSA+CBI) while the control group benefited from their routine conventional reading activities. The results of the one-way ANCOVA indicated that the second experimental group that received instruction on text structure awareness through CBI outperformed the first experimental group that simply practiced text structure awareness in face-to-face classes and the control group. In addition, the difference between the two treatment groups was statistically significant. The results verified the effectiveness of text structure awareness in improving the students’ reading comprehension in TSA+CBI groups. Language teachers can benefit from providing students with text structure awareness and facilitating their reading comprehension through applying technology.
    Keywords: awareness-raising, EFL learners, computer-based instruction, reading comprehension, text structure
  • Sahar Najarzadegan * Pages 75-92
    The present study examined the impact of critical discourse analysis (CDA) on EFL undergraduates’ reading comprehension ability across different proficiency levels. Through Oxford Placement Test, 96 EFL undergraduates participating in this study were divided into three different proficiency levels of high, mid, and low. A journalistic reading comprehension test selected from a series of TOEFL tests were administered to all of them as a pretest. They received the same test after a treatment of van Dijk’s model instruction in the class. The analysis of results of the posttest through one-way ANCOVA indicated that CDA has a positive influence on learners’ reading comprehension. Then, a post hoc comparison using the Bonferroni test showed that the high proficiency group was significantly different from the low and mid proficiency groups. Also, the mid proficiency group significantly differed from the low one. Taken together, these findings suggested that CDA training had an effect on L2 learners’ reading comprehension for high and mid groups. Thus, language proficiency has a positive mediating role in the extent to which a CDA model awareness can improve learners’ reading comprehension ability. The findings of this study can inspire the curriculum designers as well as the teachers to include critical discourse analysis techniques both in students’ textbooks and in teacher training courses.
    Keywords: critical discourse analysis, reading comprehension ability, van Dijk’s model, EFL undergraduates
  • Sakine Ghahri, Abbas Ali Zarei * Pages 93-118
    The present study was carried out to compare the effects of prelistening activities of cultural awareness-raising, strategies-based instruction, and linguistic support on listening comprehension as well as listening anxiety of EFL learners. The participants were 90 students (40 males & 50 females) majoring in English Language Teaching and Translation at Gonbad-e-Kavous University. The participants were selected out of 126 learners using the standardized Preliminary English Test (PET). The listening section of a PET and a listening anxiety questionnaire were given as both pretest and posttest to measure the level of listening comprehension and listening anxiety of the participants before and after the treatments. The participants were categorized into three groups. Each group was given listening instruction for ten sessions using one of the above mentioned prelistening activities. Data were analyzed using one-way ANCOVA. The results indicated that cultural awareness-raising and linguistic support were more effective in improving the listening comprehension and reducing the listening anxiety of the participants. Although the strategies-based instruction was positively effective on both variables, it was the least effective activity. The findings of the study can benefit material developers and teachers in making informed decisions about the type(s) of activities to implement in the listening courses.
    Keywords: Cultural Awareness-Raising Activities, Linguistic Support, Listening Anxiety, Listening Strategy Instruction
  • Mahmood Hashemian, Maryam Farhang-Ju * Pages 119-142
    The present study investigated the probable effects of asynchronous direct and metalinguistic computer-mediated corrective feedback (CMCF) on the writing ability (WA) and willingness-to-write (WTW) of upper-intermediate L2 learners. To this aim, a convenient sample of 90 upper-intermediate L2 learners volunteered to participate in this study. In the next stage, they were assigned into 3 intact groups. Intact experimental groups received asynchronous direct CMCF and metalinguistic CMCF on the different aspects of their writings, whereas the control group did not receive any CMCF. To check the (probable) impact of asynchronous direct and metalinguistic CMCF on the participants’ WA, the researchers assessed the participants’ WA before and after the treatment. Furthermore, participants filled out a previously developed and validated WTW questionnaire before and after the treatment, which measured their WTW. In the last stage, 16 participants of the experimental groups were interviewed to provide an in-depth understanding of factors affecting the participants’ WTW. ANOVA results revealed that the participants’ WA significantly improved due to both asynchronous direct and metalinguistic CMCF, with no significant difference between the efficacies of the CMCF types. Besides, the results indicated that both CMCF types resulted in an improvement in the participants’ WTW. Furthermore, the theme analysis of interview findings suggested that the participants perceived CMCF to be facilitative. The interview results were in agreement with those of the quantitative analyses. The findings of this study may contribute to understating L2 learners’ needs and considering pedagogical decision-making for course developers and instructors.
    Keywords: Computer-mediated, Direct Feedback, metalinguistic feedback, Writing Ability (WA), Willingness-to-Write (WTW)
  • Mohammad Oveidi, Mehrdad Sepehri *, Sajad Shafiee Pages 143-168
    Learning of English collocations has been found quite demanding for many language learners in general and for the Iranian EFL learners in particular. Recent second language educators have proposed two crucial perspectives for teaching collocations: the corpus-based view and the traditional methods. This study examined the mixed effects of explicit instruction, collaborative output, pushed output, corrective feedback, and visual input enhancement through a set of corpus-based instructional materials for the learning of English collocations. Using a quasi-experimental research design, the data were obtained through a pretest, a posttest, and a delayed posttest. Participants included 125 intermediate EFL students, who were assigned to 4 experimental (E1, E2, E3, and E4) groups and 1 control group (n = 25 for each group). Fifty collocations were selected as the teaching materials in both control and experimental groups. Experimental groups were taught the collocations through corpus-based materials, and the control group was taught through a conventional method. One-way ANOVA and a series of post hoc Scheffé tests were performed on the obtained data. Results indicated that all the combined procedures had positive effects on the learning of the English collocations. Also, the results showed that all the experimental groups could retain their collocational knowledge. Final conclusion led us to the idea that the input-output and corpus-based instructions were the learners’ strategies in solving the problem of understanding the collocations. The results may also have some pedagogical implications for ESL/EFL practitioners, too: The input-based and output-based instructions can assist L2 teachers to employ successful techniques to raise their learners’ knowledge of collocations.
    Keywords: Corpus-Based Instruction, Input, Output Instruction, English Collocations
  • Mohammad Khatib *, Amir Kardoust Pages 169-190
    Contingency has been claimed to be the central component of scaffolding. By contingency, a calibrated amount of help is provided for the learner. Different methods have been used to study contingency. In this study, contingency has been examined from the conversation analysis perspective in dyadic teacher-learner scaffolding interactions. To reach this aim, a convenience sample of Iranian novice and experienced English language teachers were studied in a non-governmental language institute in Tehran. Three novice and three experienced teachers were video-recorded for a 90-minute session each to yield a 9-hour corpus. After meeting official protocols, the recordings were transcribed using conversation analysis conventions. The results revealed differences between novice and experienced language teachers. Novice language teachers were less contingent towards their learners as they used more high-support moves like exposed corrections while the experienced language teachers used more low-support moves. Novice language teachers initiated more other-initiated-other-repair interactions but experienced language teachers initiated other-initiated-self-repairs. The claims of understanding were also treated differently in the scaffolding interactions. Novice language teachers treated claims of understanding as demonstrations and they did not follow them while experienced language teachers followed learners’ claims of understanding to ensure learning. Implications for language teachers and educators are then discussed.
    Keywords: contingency, scaffolding, conversation analysis, novice, experienced