فهرست مطالب

علوم ورزش - پیاپی 45 (بهار 1401)

نشریه علوم ورزش
پیاپی 45 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/25
  • تعداد عناوین: 13
|
  • اعظم خلیل پور، علی زارعی*، زینت نیک آئین، حمید سجادی هزاوه صفحات 11-25

    هدف از تحقیق حاضر تاثیر خوشحالی از دیدن مسابقات ورزشی بر سلامت ذهنی با نقش تعدیل کننده هواداری ورزشی است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش پژوهش، کمی و به حیث مسیر اجرا همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر افرادی هستند که مسابقات جام ملت های آسیا (2019) در کشور امارات، را از طریق رسانه های جمعی مانند تلویزیون، رادیو و اینترنت پیگیری کردند، که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. به منظور برآورد حجم نمونه از نرم افزار [1]SPSS Sample Power  استفاده گردید، با مدنظر قرار دادن حداکثر متغیرهای مستقل اثرگذار بر متغیر وابسته درگیر در مدل های رگرسیونی پژوهش و درصد خطای 05/0، توان بالاتر از 80/0 و حجم اثر 05/0، حجم نمونه تعداد 370 نفر برآورد گردید.به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیم و همکاران (2018)، استفاده شد. این پرسشنامه 12 سوالی شامل خوشحالی ناشی از تماشای مسابقات (5 سوال)، سلامت ذهنی (4 سوال)، هوادار ورزشی (3 سوال) را مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهد. اثر خوشحالی بر سلامت ذهنی و نقش تعدیلگر هواداری در سطح خطا05/0 با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار Smart PLS نسخه 2.3.6 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد متغیر خوشحالی بر سلامت ذهنی اثرگذار است. همچنین نتایج نشان داد که هواداری ورزشی نقش تعدیلگری بین خوشحالی از دیدن مسابقات ورزشی و سلامت ذهنی ایفا می کند. دیدن مسابقات ورزشی برای هوادار یکی از عواملی می تواند باشد که بر ذهن و سلامتی آن تاثیر مثبت می گذارد، پیشنهاد می شود بستری فراهم شود که مسابقات تیم های پرطرفداری به شکل بهتری و بصورت زنده پخش گردد.

    کلیدواژگان: خوشحالی، سلامت ذهنی، هواداری ورزشی
  • فرشید طهماسبی، امین رضا بخشی چناری* صفحات 26-44

    هدف از این تحقیق، تدوین برنامه راهبردی دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران بود. هدف از این تحقیق، تدوین برنامه راهبردی دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران سیاسی - ورزشی و خبرگان صاحب نظر و آگاه در ارتباط با موضوع دیپلماسی ورزشی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان و در نهایت روش دلفی در سه مرحله بود. به منظور شناسایی موقعیت راهبردی از ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (IFE) و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی (EFE) استفاده شد. نتایج نشان داد که جایگاه دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران در موقعیت WO (استراتژی محافظه کارانه) قرار دارد. در این راستا نتیجه گیری می شود مسیولین و سیاست گذاران سطوح عالی در وزارت ورزش، وزارت امور خارجه و سایر نهادهای ذی ربط برنامه های خود را بر روی برطرف کردن نقاط ضعف و استفاده از فرصت های موجود متمرکز کنند.

    کلیدواژگان: راهبردی، دیپلماسی، ورزشی
  • محمد همایون پور، ولی نوذری*، سید احسان امیرحسینی صفحات 45-63
    هدف این پژوهش، طراحی مدل عوامل موثر بر ارتقاء فرهنگ مالیاتی در ورزشکاران و مربیان حرفه ای ایران بود. پژوهش به روش آمیخته کمی و کیفی و در چارچوب تحقیقات توصیفی-پیمایشی انجام شد، جامعه آماری در بخش کمی، کلیه ورزشکاران و مربیان شاغل در لیگ های حرفه ای ایران بود که با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی براساس فرمول کوکران، تعداد 45 مربی و 323 ورزشکار در مجموع برابر با 368 نفر انتخاب شدند و در بخش کیفی تعداد 12 نفر از خبرگان ورزشی و مالیاتی بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت و عوامل با آزمون فریدمن رتبه بندی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss-19 و LISREL8.8.8انجام شد. یافته ها نشان داد که عوامل فردی، عوامل درون سازمانی، عوامل اجتماعی شدن و عوامل برون سازمانی اثر مثبت، مستقیم و معناداری بر ارتقا فرهنگ مالیاتی در ورزشکاران و مربیان حرفه ای ایران دارد و عوامل درون سازمانی در رتبه اول قرار گرفتند. می توان گقت که تمرکز بر مولفه هایی همچون شفافیت در قوانین مالیاتی و آگاهی و آشنایی مودیان با قوانین مالیاتی در ارتقای فرهنگ مالیاتی موثر است. بنابراین احصاء شاخص ها و معیارهای اخذ مالیات، ویژه ورزشکاران و مربیان حرفه ای و تصویب و اجرای قوانین که راه های فرار مالیاتی از جمله ارایه اسناد صوری را مسدود نماید در دراز مدت به ارتقای فرهنگ مالیاتی کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: ایران، فرهنگ مالیاتی، مربیان، ورزشکاران حرفه ای
  • نینا همتی زاده، حسین سپاسی*، پریوش نوربخش، مهوش نوربخش صفحات 64-80

    تفکر استراتژیک فرآیندی است که مدیران با نگریستن از بالا به بحران ها و فرآیند های روزانه مدیریتی دیدگاه متفاوتی از سازمان و محیط متغیر آن کسب می کنند. شطرنج که یک ورزش فکری است، تفکر استراتژیک به همراه دارد و یک شطرنج باز با این مهارت مهره های خود را روی صفحه شطرنج در مقابل حریف حرکت می دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر، طراحی مدل مدیریت شطرنجی در سازمان های ورزشی ایران بود. به همین منظور پرسشنامه محقق ساخته در اختیار همه ی 348 نفر جامعه آماری که از مدیران شطرنج بودند قرار گرفت. روایی محتوایی ابزار توسط متخصصین و ثبات درونی آن نیز در یک مطالعه مقدماتی مورد تایید قرار گرفت. به منظور برازش مدل از تحلیل مسیر در سطح معنی داری 0/05=P استفاده شد. یافته ها نشان داد بین تعیین هدف، تصمیم گیری و پیاده سازی و کنترل و مدیریت شطرنجی آزمودنی ها رابطه معنی داری وجود دارد(0/05>P). بر مبنای یافته ها، شطرنج بازان همواره از الگوهای استراتژیکی پایه و خلاقانه ی خود برای برطرف کردن مشکلات و مواجهه با بحران ها و کسب پیروزی استفاده می کنند. الگوهای پایه ای که اساتید شطرنج برای مدیریت مهره های خود در صفحه ی شطرنج به کار می-گیرند، می تواند الگوی مناسبی برای مدیران باشد که در صحنه ی واقعی بتوانند کارکنان خود را مدیریت و آن ها را در راستای اهداف سازمانی هدایت کنند. در این تحقیق مدل مدیریت شطرنجی در قالب الگوی کلی از بازی شطرنج با بررسی ذهن مدیرانی که با مفاهیم شطرنج آشنا بودند استخراج شده و براساس یافته های به دست آمده از این تحقیق تمامی مدیران می توانند از مدل مدیریت شطرنجی ارایه شده استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت شطرنجی، سازمان های ورزشی ایران، شطرنج
  • مهدی توکل، حسن فهیم دوین*، حسین پیمانی زاد، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری صفحات 81-118

    هدف از مطالعه حاضر ساخت و اعتبار سنجی ابزاری جهت ارزیابی و سنجش شاخص های موثر بر توسعه سرمایه اجتماعی از طریق ورزش بود. تحقیق به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش تجزیه و تحلیل داده ها از نوع توصیفی-تحلیلی بصورت اکتشافی و به لحاظ زمان انجام تحقیق از نوع حال نگر می باشد که جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان مدیریت ورزشی و جامعه شناسی با داشتن سابقه تدریس حداقل 6 سال و پژوهش در زمینه ورزش و سرمایه اجتماعی می باشد که به روش نمونه گیری هدفمند تعداد 20 نفر انتخاب شدند و جامعه در بخش کمی شامل کلیه اعضای هیات علمی رشته مدیریت ورزشی دانشگاه های کشور را شامل می شود که این میزان در سال 1397، 270 نفر بود که بر اساس جدول مورگان نمونه برابر 155 نفر تعیین و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و پاسخ به فرضیات تحقیق از روش های آمار توصیفی و روش های آمار استنباطی با کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 21 و لیزرل نسخه 8/8، استفاده شد. نتایج شاخص های برازش مدل اندازه گیری نشان داد که پرسشنامه شاخص های موثر بر توسعه سرمایه اجتماعی از طریق ورزش از شرایط مطلوبی برخوردار بود. به طورکلی، نتایج پژوهش حاکی از آن است که با استفاده از پرسشنامه شاخص های موثر بر توسعه سرمایه اجتماعی از طریق ورزش می توان به طور قابل قبولی شاخص های مورد نظر را اندازه گیری کرد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، ورزش، اعتبارسنجی، جامعه، مشارکت ورزشی
  • غلامرضا جعفری، حمید فروغی پور*، رضا صابونچی صفحات 119-138

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل کیفی درباره عوامل موثر بر موفقیت گلزن ترین بازیکن فوتبال ملی جهان (علی دایی) انجام شد و از طریق طرح نظریه داده بنیاد صورت گرفت. شرکت کنندگان شامل 11 نفر از متخصصین حوزه فوتبال و اساتید دانشگاه که به صورت ترکیبی از روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی جهت مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند انتخاب شدند. مصاحبه ها تا زمان رسیدن به اشباع نظری ادامه پیدا کرد. اعتبار یافته ها از طریق استفاده از افراد آگاه و منابع مکتوب، انتقال پذیری نتایج پژوهش، استخراج حداکثری و غیرتکراری داده ها انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و بیان نظر از کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. نتایج نشان داد که تعداد140 کد مفهومی با تعداد 7 مقوله فرعی و 2 مقوله اصلی در قالب ابعاد 6 گانه شامل: عوامل علی (5)، عوامل زمینه ای (3)، مقوله مرکزی (3)، راهبردها (8)، شرایط مداخله گر (5)، پیامدها (6) استخراج گردید. یکپارچه سازی مقوله ها بر مبنای روابط موجود بین آنها حول محور عوامل موثر بر موفقیت گلزن ترین بازیکن فوتبال ملی، شکل دهنده مدل پارادایمی بود. نتایج به دست آمده راهبردهایی نظیر عوامل درون فردی و عوامل برون فردی را معرفی نمود که پیامدهایی همچون ارتقاء جایگاه اجتماعی، شهرت، محبوبیت و موفقیت را در پی داشت.

    کلیدواژگان: علی دایی، بازیکن فوتبال، عملکرد ورزشی، نظریه داده بنیاد
  • هادی تقی زاده، اکرم اصفهانی نیا*، سعید قربانی صفحات 139-159

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه اثر شخصیت پویا بر رفتار پویای شغلی کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش با نقش میانجی احساس شایستگی در شغل بود. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش ایران (1141 نفر) بود که بر حسب فرمول کوکران، 288 نفر به شیوه انتخاب تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. جهت گردآوری داده های پژوهش، از پرسش نامه های شخصیت پویای باراتی و همکاران (2018)، احساس شایستگی در شغل ون دن بروک و همکاران (2010) و رفتار پویای شغلی پارکر و همکاران (2008) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد شخصیت پویا اثری مثبت و معنی دار بر احساس شایستگی در شغل کارشناسان تربیت بدنی دارد. همچنین اثر شخصیت پویا بر رفتار پویای شغلی کارشناسان تربیت بدنی مثبت و معنی دار بود. بخش دیگری از نتایج پژوهش نشان داد اثر احساس شایستگی در شغل بر رفتار پویای شغلی، مثبت و معنی دار است. در نهایت نتایج نشان داد اثر شخصیت پویا بر رفتار پویای شغلی با نقش میانجی احساس شایستگی در شغل کارشناسان تربیت بدنی، مثبت و معنی دار می باشد. با توجه به نتایج پژوهش می توان چنین نتیجه گیری کرد شخصیت پویا می تواند پیامدهای شغلی مثبتی مانند احساس شایستگی در شغل و رفتار پویای شغلی را در کارشناسان تربیت بدنی به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: احساس شایستگی، شخصیت پویا، خلاقیت، فرصت های پیشرفت، موفقیت شغلی
  • رضا ایمان زاده، عباس خدایاری*، حمید قاسمی، نازنین راسخ صفحات 160-181

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر در توسعه تکواندو ایران و ارایه مدل انجام گرفت. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا به صورت آمیخته بود که به صورت میدانی انجام شد. در بخش کیفی تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند با 25 نفر از افراد جامعه، تا دستیابی به اشباع نظری مصاحبه های کیفی انجام شد. در بخش کمی نیز با استفاده از جدول مورگان 277 نفر به عنوان حجم نمونه به روش خوشه ای انتخاب گردید. ابزار اندازه گیری پژوهش در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. در مرحله کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای بدست آوردن روایی پرسشنامه از روایی محتوایی، روایی سازه و برای پایایی آن از آلفای کرونباح استفاده شد. هفت عامل شامل عوامل اجتماعی و فرهنگی، عوامل فناوری، عوامل اقتصادی، عوامل سیاسی، عوامل ورزشی، عوامل مدیریتی و اماکن و تجهیزات بر توسعه ورزش تکواندوی کشور موثر می باشند؛ که بین آنها تفاوت معناداری وجود دارد به طوری که، «عوامل مدیریتی» بالاترین رتبه در عوامل موثر بر توسعه رشته تکواندو از دیدگاه نمونه تحقیق داشته و «عوامل سیاسی» پایین ترین رتبه را به خود اختصاص داده اند (01/0=Sig،84/38=2χ). همچنین، پس از تدوین مدل عوامل موثر بر توسعه ورزش تکواندوی کشور مشخص شد که شاخص های برازش مدل از مقدار قابل قبول و مطلوب برخوردار بوده و مدل تحقیق تایید شد.

    کلیدواژگان: توسعه تکواندو، ورزش قهرمانی، الگو، روش شناسی آمیخته
  • شهرام چال اشتری مکاری، ابوالفضل فراهانی*، عباس خدایاری، علی محمد صفانیا صفحات 182-198

    این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر نظام باشگاه داری فوتبال در ایران انجام شد. روش پژوهش به روش آمیخته (کیفی-کمی) است. ابتدا با روش مصاحبه با 25 نفر از اساتید مدیریت ورزشی، مدیران ورزشی و ورزشکاران خبره فوتبال گفتگو شد تا گویه های مناسب که به درک بهتر عوامل موثر بر نظام باشگاه داری کمک می کنند، شناسایی شوند و سپس با روش پیمایشی با ابزار پرسشنامه به جمع آوری داده های لازم در بین 250 نفر از نمونه های تحقیق پرداخته شد. نمونه ها در بخش کیفی، بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب و در بخش کمی به شکل خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. تحلیل داده های حاصل از بخش کیفی منطبق با استراتژی تحقیق در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام گرفت و در بخش کمی، از تبیین علی، روش تحلیل عاملی تاییدی، مدل سازی معادلات ساختاری و آزمون فریدمن استفاده گردید. نتایج نشان داد مدل پیشنهادی پژوهش مشتمل بر 14 مقوله محوری است که از طریق ترکیب حدود 77 مفهوم اولیه به دست آمده است. بر این اساس، نظام جامع باشگاه داری در ورزش فوتبال به عنوان مقوله ای محوری بر مبنای شرایط علی مدیریتی، مالی، محیطی و حقوقی می باشد. این عوامل تاثیر مثبت و معنی داری بر نظام باشگاه داری فوتبال در ایران داشته و به میزان 67/0 بر یکدیگر همپوشانی دارند.

    کلیدواژگان: باشگاه داری، نظام مالی، خصوصی سازی، قرارداد، مدیریت
  • مظاهر ذوالفقاری، زهرا نوبخت رمضانی*، مهدی نادری نسب صفحات 199-211
    مقدمه

     هدف از این پژوهش تدوین چارچوب مفهومی توسعه اقتصادی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود.

    روش شناسی

     این تحقیق از نظر نوع کیفی، از نظر هدف کاربردی انجام شد. جامعه آماری شامل دو بخش جامعه انسانی مدیران و کارشناسان باشگاه های فوتبال، اساتید دانشگاه و منابع علمی، اسنادی و کتابخانه ای بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت دردسترس نمونه گیری و نظرخواهی گردید (17 نفر و 46 سند). از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظامند و مصاحبه اکتشافی نیمه ساختاریافته بود. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد. از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید.

    یافته ها

    چارچوب تحلیلی ارایه شده شامل 16 منظر کلی توسعه اقتصادی باشگاه های لیگ برتر بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های تحقیق توسعه اقتصادی باشگاه های لیگ برتر فوتبال از طریق بازنگری و اصلاح سیاست های اجرایی ورزش قهرمانی به ویژه قوانین نظام باشگاه داری، بازار نقل و انتقالات و ساختار رقابت لیگ زمینه سازی و بسترسازی می شود و با پیاده-سازی سیستم مدیریت راهبردی خرده سیستم های مدیریت استعداد، ذینفعان، بازاریابی، مالی و اجرایی باشگاه هم ارتقا می یابند و هم افزا تر می شوند. سپس این موج تغییر سبب ارتقا عملکرد تجاری- ورزشی - اجتماعی باشگاه می شود و با افزایش سرمایه مالی و اثربخشی مدیریت مالی باشگاه سبب پایداری سازی اقتصادی باشگاه در شرایط مختلف می شود.

    کلیدواژگان: توسعه اقتصادی، فوتبال، لیگ برتر، مالکیت باشگاه
  • نجمه عباسی، بهزاد سهیلی*، غلامرضا فرجی صفحات 212-230

    رضایت در همه موقعیت ها یک مزیت رقابتی برای سازمان ها محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین اخلاق کاری و منابع قدرت مدیران با رضایت شغلی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز انجام شد. بر اساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان 127 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز پرسشنامه های استاندارد اخلاق کاری (پتی)، منابع قدرت مدیران (ون و همکاران) و رضایت شغلی (لینز) را به صورت طبقه ای - تصادفی و داوطلبانه تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمارتوصیفی و استنباطی مناسب از جمله همبستگی پیرسون برای تعیین روابط ساده و رگرسیون چند متغیره جهت پیش بینی روابط متغیرها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها نشان داد بین متغیرهای اخلاق کاری و رضایت شغلی، قدرت و رضایت شغلی، قدرت و اخلاق کاری، ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که اخلاق کاری پیشگوی مناسبی برای رضایت شغلی کارکنان بوده و منابع قدرت نمی تواند پیشگوی مناسبی برای رضایت شغلی باشند. در مجموع می توان چنین بیان نمود که از آنجایی که سرمایه اصلی هر سازمانی، منابع انسانی آن سازمان می باشد و در کسب نتایج مطلوب دو رکن مدیر و کارکنان تعیین کننده می باشد، لذا انتخاب شیوه های مناسب اعمال قدرت و اخلاق کاری از سوی مدیران که می تواند منجر به رضایت شغلی کارکنان شود، احتمال موفقیت سازمان ها و تحقق اهداف آنها بیشتر خواهد کرد.

    کلیدواژگان: اخلاق کاری، رضایت شغلی، منابع قدرت، ورزش
  • قاسم رضایی، الهام کاویانی*، مریم اسلام پناه، سوسن لایی صفحات 231-250

    تحقیق حاضر با بررسی عوامل موثر بر توسعه مدارس کسب و کار در ورزش طراحی و اجرا گردید. تحقیق حاضر از جمله تحقیقات آمیخته می باشد که به صورت روش های کیفی و کمی انجام گردید. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل متخصصین کارآفرینی و کسب و کار، مدیران و صاحب نظران حوزه ای آموزش و پرورش و همچنین اساتید دانشگاهی مرتبط با حوزه کارآفرینی و آموزش و پرورش می باشد. ابزار گردآوری تحقیق حاضر شامل پرسشنامه و مصاحبه می-باشد. در قسمت تجزیه و تحلیل کمی تحقیق، از روش معادلات ساختاری با رویکرد پی ال اس استفاده شده است. نتایج کیفی تحقیق نشان داد که 35 ویژگی از طریق مصاحبه های انجام شده استخراج گردید که این ویژگی ها در7 دسته نیاز شامل ملزومات استراتژیکی، زیرساخت های فنی، بسترهای مدیریتی، محتوای علمی و عملی، تسهیل قانون، ویژگی های انگیزشی و حمایت های دولتی دسته بندی گردیدند. نتایج تحقیق نشان داد که در میان عوامل شناسایی شده جهت توسعه مدارس کسب و کار، ویژگی های انگیزشی با میزان تاثیر 917/0 مهمترین نیاز مشخص گردیده است. همچنین نتایج تحقیق حاضر مشخص نمودند که حمایت های دولتی با میزان تاثیر 904/0 و همچنین محتوای علمی و عملی با میزان تاثیر 893/0 از جمله سایر عوامل موثر بر توسعه مدارس کسب و کار در ورزش می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، انگیزش، دولت، کارآفرینی، مدارس کسب و کار
  • مهسا دارا، بهرام قدیمی*، سید سعید آقایی صفحات 251-269

    پژوهش ها نشان می دهد در بستر تعاملات و کنشهای اجتماعی، اعتماد نقش مهمی را در زمینه شکوفایی استعدادها و تواناییهای انسان و رابطه اش با دیگران ایفا می کند. هدف از پژوهش حاضر ، تبیین مولفه های افزایش اعتماد عمومی نخبگان ورزشی می باشد. روش پژوهش آمیخته اکتشافی و داده ها به شکل میدانی با مطالعه پیشینه و مصاحبه نیمه ساختار یافته با 15 نفر از خبرگان ورزش کشور، جمع آوری و پس از رسیدن به حالت اشباع پرسشنامه اولیه طراحی و روایی محتوی و صوری ، توسط متخصصین حوزه علوم اجتماعی و ورزش، مورد تایید قرار گرفت. پایایی کل ابزار نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ 814/0=a به دست آمد. روایی سازه پرسش نامه از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت و سپس با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، در اختیار 242 نفر از نخبگان ورزشی کشور قرار داده شد. برای تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش و ارایه الگوی تحقیق از نرم افزار لیزرل استفاده گردید. در نهایت مشخص شد عوامل موثر بر شکل گیری اعتماد عمومی در نخبگان ورزشی شامل رفتار مبتنی بر اعتماد کردن با 881/18، تمایلات همکاری جویانه با 889/17، صراحت و صداقت با 356/13و اطمینان با 455/13 درصد، و روی هم رفته 591/63 درصد واریانس کل را تبیین می کنند. لذا با توجه به تنوع زیستی در ایران، سنجش اعتماد عمومی و عوامل موثر بر آن در میان همه گروه های اجتماعی بویژه نخبگان ورزشی ضروری است تا راهکارهای تقویت اعتماد شناسایی و بر اساس آن برنامه ریزی شود.

    کلیدواژگان: اعتماد عمومی، نخبگان ورزشی، صراحت و صداقت، اطمینان
|
  • Azam Khalilpour, Ali Zarei *, Zinat Nikaeen, Hamid Sajadi Pages 11-25

    The purpose of this study was to investigate the effect of happiness in watching sports matches on mental health with the moderating role of sports fans. The present research in terms of applied purpose and research method and  implementation path was quantitative. The statistical population of the present study is the people who followed the Asian Cup (2019) matches in the UAE through mass media such as television, radio and the Internet, which were selected by random sampling. In order to estimate the sample size, SPSS Sample Power software was used, considering the maximum independent variables affecting the dependent variable involved in the research regression models and the significant level of 0.05, power above 0.80 and effect volume of 0.05, the sample size was estimated to be 370 people. In order to collect data, the questionnaire of Kim et al. (2018) was used. This questionnaire measures 12 questions, including happiness caused by watching matches (5 questions), mental health (4 questions), and sports fans (3 questions). The effect of happiness on mental health and the role of fan moderator at the level of 5% error was analyzed using confirmatory factor analysis and Smart PLS software version 2.3.6. The results showed that the variable of happiness affects mental health. The results also showed that sports advocacy plays a moderating role between happiness due to watching sports and mental health. Watching sports matches for the fan can be one of the factors that have a positive effect on its mind and health, which is suggested to provide a platform for the matches of popular teams to be broadcast in a better way and live.

    Keywords: happiness, mental health, Sports fans
  • Farshid Tahmasbi, Amin Chenari * Pages 26-44

    The purpose of this study was to develop a strategic plan for sport diplomacy of the Islamic Republic of Iran. The research method was descriptive-analytic and applied in terms of purpose. The statistical population of the study consisted of all political-sport managers and experts in the field of sports diplomacy who were selected through purposeful and accessible sampling. Data collection method included library studies, semi-structured interviews with experts and finally Delphi method in three stages. Internal Factor Evaluation Matrix (IFE) and External Factor Evaluation Matrix (EFE) were used to identify the strategic position. The results showed that the position of sport diplomacy of the Islamic Republic of Iran is in the WO position. In this regard, it is concluded that high level officials and policy makers in the Ministry of Sport, the Ministry of Foreign Affairs and other relevant institutions should focus their efforts on removing weaknesses and taking advantage of existing opportunities.

    Keywords: strategy, Sport diplomacy
  • Mohamad Homayoonpor, Vali Nowzari *, Seyed Ehsan Amirhosseini Pages 45-63
    The purpose of this study was to design a model of factors affecting the promotion of tax culture in Iranian athletes and professional coaches. The research was conducted by a combination of quantitative and qualitative methods and in the framework of descriptive-survey research. The statistical population in the quantitative section was all athletes and coaches working in professional leagues in Iran. A total of 45 coaches and 363 athletes were selected( equal to 368) and in the qualitative section, there were 12 sports and tax experts. The data collection tool was a researcher-made questionnaire which was validated by exploratory factor analysis and its validity and reliability and the factors were ranked by Friedman test. Data analysis was performed using SPSS-19 and LISREL8.8.8 software. Findings showed that individual factors, intra-organizational factors, socialization factors and extra-organizational factors have a positive, direct and significant effect on promoting the tax culture in Iranian athletes and professional coaches and intra-organizational factors were ranked first. It can be said that focusing on components such as transparency in tax laws and taxpayers' awareness and familiarity with tax laws is effective in promoting tax culture. Therefore, counting the indicators and criteria for taxation, especially for athletes and professional coaches, and passing and enforcing laws that block tax evasion, including the submission of formal documents, will help to promote a tax culture in the long run.
    Keywords: Iran, Tax culture, Coaches, professional athletes
  • Nina Hematizadeh, Hossein Sepasi *, Parivash Nourbakhsh, Mahvash Noorbakhsh Pages 64-80

    Strategic thinking is a process whereby top-level managers view the crises and processes of daily management of the organization and its clients. Chess, which is an intellectual sport, involves strategic thinking, and a chess player moves his or her pieces on the chessboard against his opponent by this skill. The purpose of this study was to design a model of chess management in Iranian sport organizations. For this purpose, a researcher-made questionnaire was distributed to 348 chess managers. The content validity of the instrument was confirmed by experts and its internal consistency was also confirmed in a pilot study. To fit the model, path analysis was used at the significant level of (P = 0.05). Results showed that there was a significant relationship between goal setting, decision making and implementation, and control and chess management of the subjects (P <0.05). According to the findings, chess players always use their basic and creative strategic models to solve problems and face crises and win. The basic patterns that chess masters use to manage their chess pieces on a chess board can be a good model for managers to manage their employees in real life and lead them to victory. In this study, the chess management model is extracted, and the findings show that further research and attention to chess management can be very useful.

    Keywords: Chess Management, Iranian Sports Organizations, Chess
  • Mehdi Tavakol, Hassan Fahim *, Hossein Peymanizad, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari Pages 81-118

    The purpose of the present study was to construct and validate an instrument for assessing and measuring the effective indicators on the development of social capital through sport. The purpose of this study was to use applied research method and in terms of data analysis method, descriptive and correlational type was used to collect information by field and survey. The statistical population of the study consisted of all faculty members of sport management and sociology of universities of the country, which were selected by random sampling based on the Morgan sample table. A tool for collecting research data in the qualitative section of the deep and exploratory interview and in the quantitative section, a researcher-made questionnaire consisting of 113 questions and 6 components. For analyzing the data and responding to the research hypotheses, descriptive statistics and inferential statistics methods were used with the help of SPSS version 23 and LISEREL 8/8. The results of the fitting indexes of the measured model showed that the questionnaire on the effective indicators on the development of social capital through sport was desirable. In general, the results of the research indicate that the indicators can satisfactorily measure the questionnaire of indicators that influence the development of social capital through sport.

    Keywords: Social capital, Sport, Validation, factor analysis
  • Gholamreza Jafari, Hamid Foroghipour *, Reza Saboonchi Pages 119-138

    The aim of this study was qualitative analysis of affecting factors on the success of the international striker (the player who scores) in football (Ali Daei) and it was done by Grounded theory. 11 football experts and Professors who are selected by combination of the Theoretical and Snowball sampling methods were randomly selected. In order to carry on in-depth, semi-structured interviews. The interviews are continued when the theoretical Saturation was obtained. The validity of the findings was done by helping knowledgeable people and using documents, the portability research results, maximum and non-repetitive data extraction. For data analyzing and expressing the theory open, axial and selective coding were used. The results showed that 140 concept codes with 7 subcategories and 2 main categories were extracted in 6 dimensions including; causal factors (5), contextual factors (3), central category (3), strategies (8), confounding conditions (5), Consequences (6). The categories compositing based on relationships among them around the affecting factors on the success of the International striker (the player who scores) in football caused to form a paradigm model. The results introduced strategies such as intrapersonal and extra- personal (external) factors which had consequences such as promoting social status, reputation, popularity and success.

    Keywords: Ali Daei, Football Player, Sports Performance, Grounded Theory
  • Hadi Taghizadeh, Akram Esfahani Niya *, Saeed Ghorbani Pages 139-159

    The purpose of present research was to study the effect of proactive personality on job proactive behavior of physical education experts of education departments with the mediating role of sense of competence. The research method is a descriptive survey. The population of study consisted of all physical education experts of the Iranian Education Departments (1141 persons), which according to Cochran formula, 288 participants were selected as sample size by the stratified random sampling method. To gather the research data, questionnaires of Proactive Personality of Bharati et al (2018), Sense of Competence in Job of Van den Broeck et al (2010) and Job Proactive Behavior of Parker et al (2008) were used. Descriptive and inferential statistics methods were used for data analysis. The results of the study indicated that the proactive personality has a positive and significant effect on the physical education experts’ sense of competence in job. Also, the effect of proactive personality on physical education experts’ job proactive behavior was positive and significant. Another part of the research results showed that the effect of sense of competence in job on job proactive behavior is positive and significant. Finally, the results indicated that the effect of proactive personalty on job proactive behavior of physical education experts with the mediating role of sense of competence in job is positive and significant. Based on the results of the research, it could be concluded that proactive personalty can have positive job outcomes such as sense of competence in job and job proactive behavior in physical education experts.

    Keywords: sense of competence, proactive personality, Creativity, Progress Opportunities, Career Success
  • Reza Emanzade, Abbas Khodayari *, Hamid Ghasemi, Nazanin Rasekh Pages 160-181

    The present study aimed to investigate the factors affecting the development of Taekwondo in Iran and the presentation model. The statistical population of the study consisted of all professors and faculty members of sport management, experts and managers of the ministry, and the affiliate of the sports championship of the Ministry of Sports and Youth, leaders and experts of the Taekwondo Federation and coaches of the Taekwondo team. In the qualitative part of the research, using the method of theoretical sampling with 25 people in the community, qualitative interviews were conducted to achieve theoretical saturation. In the small part, according to the uncertain size of the research community, using a Morgan table, 277 people were selected as sample size and random sampling was performed. The instrument for measuring the research in the qualitative section was semi-structured interview. In next stage, a researcher-made questionnaire was used. To obtain the validity of the questionnaire, the formal and content validity and construct validity were used, and for reliability, it was used Cronbach's alpha. The results of the research showed that seven factors including social and cultural factors, technology factors, economic factors, political factors, sports agents, management factors and places and equipment are effective on the development of the country's tactical skills. Therefore, it is recommended to pay special attention to all the factors identified in this study to develop sport for Iran.

    Keywords: Taekwondo Development, model, Championship Sport, Mixed Methodology
  • Shahram Ashtari, Abolfaz Farahani *, Abbas Khodayari, Alimohamad Safania Pages 182-198

    The importance of the issue of the club system in football and the lack of this system in the country at the moment, warns the need for attention and accuracy in this area. Accordingly, this study was conducted with the aim of identifying and ranking the factors affecting the football club system in Iran. The research method was mixed method. The statistical population in the qualitative section consisted of professors of sports management, sports managers and professional football athletes who were interviewed by interviewing 25 of them to identify appropriate items that help to better understanding the factors affecting the club system. The population size in the qualitative section included 450 employees, which were collected by a questionnaire using the data of 250 people as a research sample. Samples in the qualitative part were selected based on purposeful sampling and in the quantitative part were selected in a cluster and random manner. Data analysis from the qualitative part in accordance with the research strategy was performed in three stages of open, axial and selective coding and in the quantitative part, causal explanation, confirmatory factor analysis, structural equation modeling and Friedman test were used. The results showed that the proposed research model includes 14 central categories that have been obtained by combining about 77 basic concepts. Accordingly, the comprehensive system of club management in the sport of football as a central category based on causal managerial, financial, environmental and legal conditions. These factors overlap by 0.67 and have a positive and significant effect on the football club system in Iran. Among these, managerial factors have the greatest impact on the country's football club system and financial, environmental and legal factors are in the next priorities.

    Keywords: Club ownership, Financial System, Privatization, Contract, Management
  • Mazaher Zolfaghari, Zahra Nobakht *, Mahdi Naderinasab Pages 199-211

    This study was designed and conducted to investigate the identification and prioritization of economic strategies of small and medium sports businesses using AHP-TOPSIS integration method. The method of the present study was a survey that was conducted in the field. In order to identify the economic strategies of small and medium sports businesses, the theoretical saturation method and identifying the experts with the snowball method were used. In order to analyze the research data, AHP and TOPSIS methods were used using SUPER DECISION software and TOPSIS software. According to the research results, it was found that the strategy of merging with other companies, the strategy of vertical integration upwards and the strategy of heterogeneous diversity are the most important strategies for identifying small and medium-sized sports businesses. Therefore, businesses in sports need to integrate with other companies and businesses in order to create a stronger structure by developing and improving their capabilities.

    Keywords: strategy, Integration Strategy, Economy, Business
  • Najme Abbasi, Behzad Soheily *, Gholamreza Faraji Pages 212-230

    Satisfaction in all situations is a competitive advantage for organizations. This study aimed to investigate the relationship between work ethics and power resources of manager with job satisfaction of the staff of the general administration of sports and youth of Alborz province. According to Krejcie and Morgan's sample size table, 127 employees of the general administration of sports and youth of Alborz province completed standard questionnaires of work ethics (Petty, 1990), Managers power resources (Wann et al., 2000) and job satisfaction (Linz, 2003) on a classified random and voluntary basis. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics such as Pearson correlation for determining simple relationships and multivariate regression to predict the relationships of variables using SPSS software. The results showed that there is a positive and significant relationship between the variables of work ethics and job satisfaction, power and job satisfaction, power and work ethics. The results also showed that work ethics was a good predictor for job satisfaction and power resources could not be a good predictor for job satisfaction. Overall, it can be stated that since human resources are the core capital of any organization and for achieving the desired results, both the manager and staff are crucial, therefore the selection of appropriate ways of exercising power and work ethics by managers that can lead to job satisfaction will increases the likelihood of organizations’ succeed and achieving their goals.

    Keywords: Work Ethics, Job satisfaction, power Resources, Sport
  • GHASEM REZAEI, Elham Kaviyani *, Maryam Eslampanah, Sosan Laei Pages 231-250

    The present study was designed and implemented to investigate the factors affecting the development of business schools in Sport. The present research was mixed research carried out in qualitative and quantitative methods. The statistical population of the study includes entrepreneurship and business experts, administrators and experts in the field of education as well as university professors related to the field of entrepreneurship and education. The data gathering tool was a questionnaire and interview. In the quantitative analysis section, Structural Equation Method with Python approach is used. The qualitative research results showed that 35 characteristics were extracted through interviews, which included seven categories of needs. These needs are strategic requirements, technical infrastructure, managerial platforms, scientific and practical content, facilitation, motivational features and government support. The results of the research showed that among the identified factors for developing business schools, the motivational features were determined with the impact of 0.917 of the most important needs. Also, the results of this study showed that government support with an impact of 904/0 as well as scientific and practical content with an impact of 893/0 are among other factors affecting the development of business schools in Sport.

    Keywords: education, motivation, Government, entrepreneurship, Business Schools
  • Mahsa Dara, Bahram Ghadimi *, Saeid Aghaei Pages 251-269

    Research finding show that in the context of social interactions and actions, trust plays an important role in the development of human talents and abilities and their relationship with others. The purpose of this study was to explain the components of increasing the general trust of sports elites. Exploratory mixed research method and data in the field by studying the background and semi-structured interviews with 15 sports experts in the country were collected. After reaching the initial state of content design and validity questionnaire by experts in the field of social sciences and sports was confirmed. The reliability of the whole instrument was obtained through Cronbach's alpha coefficient (α = 0.814). The construct validity of the questionnaire was accepted through confirmatory factor analysis and then it was provided to 242 sports elites of the country using the available sampling method. LISREL software is used to analyze the research findings and present the research model. Finally, it was found that the factors affecting the formation of public trust in sports elites include trust-based behavior with 18.881, cooperative tendencies with 17.889, frankness and honesty with 13.356 and confidence with 13.455%, explaining 63.591 percent of the total variance. Therefore, considering the biodiversity in Iran, measuring public trust and the factors affecting it among all social groups, especially sports elites, it is necessary to identify strategies to strengthen trust and plan accordingly.

    Keywords: Public Trust, sport elite, openness, honesty, assurance