فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش شناسی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی بیرانوند، مریم گلشنی، فائزه دلقندی صفحات 11-24

    هدف پژوهش:

     با توجه به تاثیر حضور تولیدات علمی در پایگاه های علمی-استنادی و شبکه های اجتماعی بر شاخص های علم سنجی پایگاه های اطلاعاتی، این پژوهش به بررسی تاثیر دگرسنجه های پایگاه دایمنشنز و مندلی بر تعداد استنادات دریافتی در پایگاه اسکوپوس پرداخته است.

    روش شناسی پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع بنیادی است که به شیوه توصیفی و با رویکرد دگرسنجی صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل 284 مدرک تولید شده توسط نویسندگان ایرانی حوزه وب معنایی است که در بازه زمانی 2021-1960 در پایگاه اسکوپوس نمایه شده است. به منظور بررسی تاثیر شاخص ها و نمرات دگرسنجی حاصل از حضور تولیدات علمی حوزه وب معنایی در پایگاه دایمنشنز و مندلی بر شاخص تعداد استنادات پایگاه اسکوپوس، از آزمون های همبستگی و رگرسیون چندگانه خطی به کمک نرم افزارهای اکسل و اس. پی. اس. اس. پرداخته شده است.

    یافته ها

    نویسندگان ایرانی حوزه وب معنایی در 5/95 درصد موارد از مندلی استفاده می کنند. اما از شبکه های اجتماعی تنها در 24 مورد (5/8 درصد) برای به اشتراک گذاری مطالب استفاده می کنند. جز نسبت استنادات نسبی، سایر شاخص های دایمنشنز رابطه همبستگی قابل قبولی با تعداد استنادات اسکوپوس دارند. ارتباط بین تعداد استنادات دایمنشنز و تعداد استنادات اسکوپوس از ارتباط سایر شاخص ها قوی تر است. همچنین بین تعداد خوانندگان و تعداد استنادات مندلی با استنادات اسکوپوس رابطه همبستگی بالایی وجود دارد. بررسی ضرایب مدل رگرسیونی نشان داد که تعداد استنادات دریافتی دایشمننز به میران 10 درصد و تعداد استنادات مندلی به میزان 83 درصد قدرت پیش بینی استنادات اسکوپوس را دارند. سایر شاخص های مورد مطالعه از توان پیش بینی تعداد استنادات اسکوپوس ناتوان هستند.

    بحث و نتیجه گیری

    نویسندگان ایرانی حوزه وب معنایی باید از شبکه های اجتماعی همچون توییتر برای اشتراک گذاری هرچه بیشتر مطالب خود استفاده کنند. همچنین به منظور دریافت استنادات بیشتر، به انتشار مطالب خود در مجلات دارای نمایه های بین المللی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: وب معنایی، آلتمتریکس، اسکوپوس، مندلی
  • محمدسعید کیانی*، لیلا نظری صفحات 25-37
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه مدیریت دانش و سرمایه اجتماعی بر توانایی در سازمان در بین کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت، توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل می دادند که 750 نفر بودند. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد که با توجه به جامعه آماری، 256 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای استاندارد و بومی شده بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با نظرخواهی از اساتید مرتبط با موضوع پژوهش و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. نرم افزار مورد استفاده در این پژوهش اسمارت پی. ال. اس. است.

    یافته‏ ها:

     نتایج نشان داد مدیریت دانش جدید با قابلیت های پویایی در بین کارکنان وزارت ورزش رابطه مثبت و معنی داری دارد، ابعاد مدیریت دانش جدید نیز با قابلیت پویایی در سازمان رابطه معنی دار و مثبت دارند. سرمایه اجتماعی با قابلیت های پویایی در بین کارکنان وزارت ورزش و جوانان رابطه مثبت و معنی داری دارد،همچنین ابعاد سرمایه اجتماعی با قابلیت پویایی در سازمان رابطه معنی دار و مثبت دارند.

    بحث و نتیجه ‏گیری :

    کارکنان وزارت ورزش و جوانان باید روابط خود را با مخاطبان و سایر همکاران و کارکنان وزارت ورزش و جوانان سازنده کنند و ارتباطی موثر و سازنده داشته باشند و همین طور روابطی با کمیت و کیفیت بالا داشته باشند. همین طور کارکنان باید هنجارها، ارزش های مشترک و اعتماد معقول و بالایی داشته باشند و از سرمایه اجتماعی سازنده و موثری برخوردار باشند که هم سازمان و درنهایت کشور را بسازد.

    کلیدواژگان: کارکنان وزارت ورزش و جوانان، دانش نوین، مدیریت ورزشی، توانایی سازمان
  • مریم سلامی، مریم احمدی نسب*، وحیده حجه فروش صفحات 39-48

    هدف:

     پژوهش حاضر به بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی (روان رنجوری، برون گرایی، گشودگی، سازگاری و وظیفه شناسی) با گرایش به تسهیم دانش در کتابداران کتابخانه های عمومی استان همدان پرداخته است.

    روش شناسی پژوهش:

     پژوهش حاضر کاربردی بوده که با روش پیمایشی و با ابزار پرسشنامه انجام شده است. آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های پنج عاملی شخصیت و اشتراک دانش مورد استفاده و پایایی ابزار پژوهش مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش تمامی کتابداران کتابخانه های عمومی استان همدان به تعداد 170 نفر بود که از طریق نمونه گیری به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای سهمی صورت گرفت و 120 پرسشنامه پاسخ داده شد. برای بررسی فرضیه های پژوهش نیز از آزمون های آماری نظیر کرونباخ، کولمروگ- اسمیرنوف، اسپیرمن و غیره استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که کتابداران با ویژگی شخصیتی وظیفه شناسی (میانگین=53/40)، برون گرایی (میانگین=30/40)، گشودگی (میانگین=16/38) و سازگاری بالا (میانگین= 02/37) گرایش بیشتری به تسهیم دانش و همکاری در سازمان دارند. همچنین ویژگی شخصیتی روان رنجوری کتابداران (میانگین=79/33) با تسهیم دانش رابطه عکس داشته و هرچه این ویژگی در افراد کاهش یابد گرایش بیشتری به تسهیم دانش دارند. بین ویژگی های شخصیتی و گرایش به تسهیم دانش مقدار ضریب همبستگی برابر با 207/0r = در سطح معنی داری 023/0> P به دست آمد که نشانگر همبستگی و رابطه مستقیمی بین ویژگی های شخصیتی و گرایش به تسهیم دانش در افراد است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش رابطه بین ویژگی های شخصیتی و گرایش به تسهیم دانش در کتابداران را تایید کرده و نشان داد که هر چه افراد به سمت ویژگی های مختلف شخصیتی (وظیفه شناسی، برون گرایی، گشودگی و دلپذیری (پیش روند تسهیم دانش آن ها افزایش می یابد که این امر می تواند بسترساز ایجاد فرهنگ و مشارکت در سازمان شود و تاثیر قابل توجهی بر تسهیم دانش کتابداران داشته باشد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، تسهیم دانش، کتابداران، کتابخانه های عمومی
  • زهرا احمدی*، ثریا ضیایی صفحات 49-62

    هدف پژوهش:

     از آنجایی که موضوع اشتراک دانش آنلاین یکی از محوری ترین نیازها در سازمان های دانش محور است. پس پژوهش حاضر با هدف تاثیر عوامل فردی و محیطی بر توانمندسازی استادان و کارکنان حوزه های علمیه شهر تبریز در اشتراک آنلاین دانش انجام شد.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش حاضر، کاربردی و شیوه انجام گرفتن آن همبستگی، بود. جامعه آماری، شامل کلیه استادان و کارکنان حوزه های علمیه شهر تبریز به تعداد 162 نفر بودند که در سال 1400 در شهر تبریز مشغول بودند. با استفاده از جدول مورگان 114 نفر از این استادان و کارکنان به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان آزمودنی های این پژوهش انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل پرسشنامه های محقق ساخته عوامل فردی و محیطی بر اشتراک دانش، پرسشنامه توانمندسازی کارکنان در اشتراک آنلاین بود که اعتبار آن ها با استفاده از روش روایی محتوا و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. رابطه بین متغیرها با ضریب همبستگی پیرسون و پیش بینی توانمندسازی اشتراک آنلاین دانش از طریق عوامل فردی و محیطی با محاسبه رگرسیون اندازه گیری شد.

    یافته ها :

    یافته ها نشان داد که بین عوامل فردی و عوامل محیطی با توانمندسازی در اشتراک آنلاین رابطه همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. ضریب همبستگی چندگانه برابر 57/0 و ضریب تعیین برابر 32/0 است.

    بحث و نتیجه گیری

    پایین بودن میانگین مواردی همچون لذت بردن از کمک به دیگران، پاداش، منافع دوجانبه، از دست دادن قدرت و هنجارهای ذهنی، اعتماد) در بین استادان و کارکنان حوزه های علمیه شهر تبریز را می توان این گونه تبیین نکرد که استادان و کارکنان، دانش و مهارت تخصصی کمتری برای اشتراک و تبادل دانش با همدیگر به صورت آنلاین داشته اند

    کلیدواژگان: عوامل محیطی و فردی، توانمندسازی، اشتراک دانش آنلاین، حوزه علمیه
  • حجت خدمتی نژاد*، سعید اسدی صفحات 63-72

    هدف :

    هدف از این پژوهش تعیین اولویت های مطالعه در مراجعان کتابخانه های عمومی براساس ماتریس آیزنهاور است.

    روش شناسی:

     این پژوهش، به روش پیمایشی تحلیلی صورت گرفته و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته اولویت های مطالعه منابع اطلاعاتی است. جامعه آماری این پژوهش اعضای کتابخانه های عمومی شهرستان کاشان بوده است که براساس جدول مورگان 390 نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه قرارگرفته اند. روایی پرسشنامه با کسب نظر از استادان و صاحب نظران و میزان پایایی آن با آلفای کرونباخ برابر843/0 محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس. اس. 20 و ماتریس آیزنهاور مورد سنجش قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد، در بعد مطالعه کتب درسی، مطالعه منابع اصلی هر درس مهم وفوری و مطالعه کتاب های کمکی معرفی شده توسط مدرس و جزوات درسی مهم ولی غیر فوری است. در بعد مطالعه کتب عمومی، مطالعه کتب علمی،مهم وفوری و مطالعه کتب مذهبی، مهم و بدون فوریت است. در بعد مطالعه مجلات و روزنامه ها، مطالعه روزنامه های عمومی مهم وفوری و مطالعه مجلات خانوادگی، عمومی و سرگرمی مهم و بدون فوریت است. در بعد مطالعه منابع مربوط به رسانه ها، تماشای فیلم سینمایی و سریال و شبکه خانگی در اولویت اول و مهم وفوری بوده و استفاده از آلبوم موسیقی در درجه بعدی اهمیت و بدون فوریت است. در بعد منابع مربوط به تلفن همراه، بررسی پیام های شخصی از طریق شبکه های اجتماعی، تماس بی پاسخ و پیامک رسیده روی تلفن همراه جزء مهم ترین اولویت ها بوده و بررسی پیام های جدید روی تلفن همراه در گروه ها و کانال های تلگرام و برنامه های مشابه در درجه بعدی اهمیت بوده است. در بعد منابع مربوط به رایانه و لپ تاپ، مطالعه ایمیل های جدید رسیده در ایمیل شخصی مهم ترین اولویت برای مطالعه و مهم و فوری هستند و بررسی اخبار جدید در سایت های خبری موردعلاقه در رتبه بعدی اهمیت و بدون فوریت می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد از  نظر افراد مورد مطالعه، مطالعه منابع اصلی هر درس، مطالعه کتب علمی، مطالعه روزنامه های عمومی، تماشای فیلم سینمایی و سریال و شبکه خانگی، بررسی پیام های شخصی از طریق شبکه های اجتماعی، تماس بی پاسخ و پیامک رسیده روی تلفن همراه و مطالعه ایمیل های جدید رسیده در ایمیل شخصی مهم ترین اولویت برای مطالعه در  ابعاد مورد مطالعه بوده است.

    کلیدواژگان: مدیریت زمان، مطالعه، ماتریس آیزنهاور، کتابخانه های عمومی، شهرستان کاشان
  • حسین بهاری ورزنه* صفحات 73-83

    هدف :

    امروزه با گسترش وب، استفاده از ابزارهای بازیابی موفق از این بستر اطلاعاتی عظیم اهمیت زیادی یافته است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای عملکرد و همپوشانی کنونی موتورهای جستجوی گوگل، یاهو، و بینگ در بازیابی اطلاعات نسبت به سال 1398 است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر یک  پژوهش کاربردی و نیمه تجربی  است. جامعه آماری شامل تمام موتورهای جستجوی فعال در وب است و نمونه ها از طریق نمونه گیری هدفمند برگزیده شدند.

    یافته ها

    میزان دقت گوگل، یاهو، و بینگ در سه نوع جستجو نسبت به یافته های پژوهش عباسی دشتکی و قاسمی الوری افزایش یافته است. گوگل همچنان نسبت به موتور جستجوی یاهو و بینگ، دقت بیش تری دارد. گوگل در جستجوی سوالی، یاهو و بینگ در جستجوی عبارتی نسبت به دو نوع دیگر جستجو دقت بیش تری داشتند. در سال 1398 گوگل در جستجوی کلیدواژه ای، یاهو در جستجوی کلیدواژه ای و عبارتی و بینگ در جستجوی کلیدواژه ای دقت بالاتری داشتند. همپوشانی بین این موتورهای جستجو نسبت به سال 1398 کم تر شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    موتورهای جستجوی نمونه نسبت به سال 1398 عملکرد بهتری از خود نشان داده اند و در سه نوع جستجو قدرتمندتر شده اند. گوگل با به کارگیری نتایج غنی، گراف دانش، رابط کاربری شخصی سازی شده، الگوریتم هایی از قبیل مرغ مگس خوار، پنگوین، پاندا، و غیره یک ابزار قدرتمند محسوب می شود. همپوشانی موتورهای جستجوی مورد بررسی نسبت به سال 1398 کم تر شده است. به نظر می رسد خزنده های این ابزارها صفحات منحصر برد بیش تری را مورد بررسی قرار داده اند و این می تواند نشان از تمایز و قابلیتهای الگوریتم های جدید مورد استفاده در خزنده های هر کدام از این ابزارها باشد.

    کلیدواژگان: موتور جستجو، بازیابی اطلاعات، دقت، همپوشانی
|
  • Ali Biranvand, Maryam Golshany, Faeze Delghandi Pages 11-24
    Purpose

    Considering the effect of the presence of scientific products in scientific-citation databases and social networks on the scientometric indicators of databases, this study investigates the effect of Dimensional and Mendelian database meta-metrics on the number of citations received in The Scopus base is covered.

    Methodology

     The present study is of a fundamental type that has been done in a descriptive manner with a metamorphic approach. The statistical population of this research includes 284 documents produced by Iranian authors in the field of semantics, which are indexed in the Scopus database in the period of 2021-1960. In order to investigate the effect of metamorphic indices and scores obtained from the presence of semantic web products in Dimensions and Mendelian databases on the index of number of citations in Scopus database, correlation tests and multiple linear regression using Excel and SPSS software.

    Findings

    Iranian writers in the field of semantics use Mendel in 95.5% of cases. Nevertheless in only 24 cases (8.5%) do they use social networks to share content? Apart from the ratio of relative citations, other dimensional indicators have an acceptable correlation with the number of Scopus citations. The relationship between the number of Dimensions citations and the number of Scopus citations is stronger than the relationship between other indicators. There is also a high correlation between the number of readers and the number of Mendelian citations with Scopus citations. Examination of regression model coefficients showed that the number of citations received by Daischmans to Miran is 10% and the number of Mendelian citations is 83% of the predictive power of Scopus citations. Other studied indicators are incapable of predicting the number of Scopus citations.

    Conclusion

    Iranian writers in the field of semantic web should use social networks such as Twitter to share their content as much as possible. Also, in order to receive more citations, publish their content in journals with international indexes.

    Keywords: Semantic web, Altmetrix, Scopus, Mendeley
  • Mohammadsaeid Kiani *, Leila Nazari Pages 25-37
    Purpose

    The purpose of this research is  to investigate the relationship between knowledge management and social wealth in relation to organizational ability among employees of the Ministry of Sports and Youth.

    Methodology

     This is a descriptive-survey study and applied in terms of purpose. The statistical population of the study consisted of 750 employees of the Ministry of Sports and Youth. Morgan table was used to determine the sample size. According to the statistical population, 256 people were selected. The information was collected through a standardized and localized questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by consulting professors who were related to the research topic. The reliability of the research was confirmed by using Cronbach's alpha. Smart PLS is the software used in this research.

    Findings

    The findings of this research indicated there was a correlation  coefficient between modern knowledge management and  dynamic capabilities among the employees of the Ministry of Sports. Furthermore there was a correlation coefficient between the dimensions of modern knowledge management and dynamic capabilities in the organization. There was a correlation coefficient between Social wealth and dynamic capabilities among the employees of the Ministry of Sports and Youth. The dimensions of social wealth have a correlation coefficient with dynamic capabilities in the organization.

    Conclusion

    The employees of the Ministry of Sports and Youth should create effective and constructive relationships with their audience and other colleagues . Also, these relationships should be of high quality and quantity. Furthermore, there should be rules, shared values ​​, reasonable and high trust between colleagues and they should have constructive and effective social wealth, which is very effective in organizing the organization and ultimately the country.

    Keywords: Ministry of Sports, Youth staff, modern knowledge, Sports management, organizational ability
  • Maryam Salami, Maryam Ahmadinasab *, Vahideh Hajjehfrosh Pages 39-48
    Purpose

    The purpose of this research is to investigate the relationship between personality characteristics (neuroticism, extraversion, openness, adaptation and conscientiousness) and the tendency to share knowledge in librarians of Hamadan Public Library.

    Methodology

    This is an applied research  that was carried out with a survey method and a questionnaire, so  Cronbach's alpha was used for NEOPI-FF five-factor personality questionnaires and knowledge sharing and the the reliability of the research tool was confirmed. The statistical population consisted of 170 librarians of public libraries in Hamadan Province.Statistical tests such as Cronbach, Kolmrog-Smirnov, Spearman, etc were used to test the research hypotheses.

    Findings

    The findings of this study indicated that librarians who are conscientious and dutiful (mean = 40.53), extroverted (mean = 40.30), open (mean = 38.16) and high adaptable (mean = 37.02) are more tend to share knowledge and cooperation in the organization. Furthermore the personality characteristic of librarians' neuroticism has an inverse relationship with knowledge sharing (mean = 33.79) The more this feature decreases in librarians , the more they tend to share knowledge. There was a correlation coefficient between personality characteristics and the tendency to share knowledge ( r = 0.207 ), at a significant level of P <0.023, which indicates a positive correlation between personality characteristics and the tendency to share knowledge among librarians.

    Conclusion

    The results of the study confirmed the relationship between personality characteristics and the tendency to share knowledge among librarians. In addition, the more different personality characteristics (conscientiousness, extraversion, openness and pleasantness) are strengthened in librarians, the tendency to share their knowledge increases and this can become the basis for creating a culture of participation in the organization and have a significant impact on the knowledge sharing of librarians.

    Keywords: Personality Characteristics, Knowledge Sharing, librarians, public libraries
  • Zahra Ahmadi *, Soraya Ziaei Pages 49-62
    Purpose

    Online knowledge sharing is one of the most central needs in Knowledge-oriented organizations, so the present study was conducted with the aim of influencing individual and environmental factors on the empowerment of professors and staff of seminaries in Tabriz in online sharing knowledge

    Methodology

     The present study was applied and the method of doing it was correlation. The statistical population included all teachers and staff of seminaries in Tabriz, 162 people who were working in Tabriz in 1400. Using Morgan table, 114 of these professors and staff were selected as the research statistical population of this study, so they were selected by available sampling method. The research measurement tools included researcher-made questionnaires of individual and environmental factors on knowledge sharing, employee empowerment questionnaire in the field of online sharing. So, the validity of which was confirmed by using content validity method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. The relationship between variables with Pearson correlation coefficient and predicting online knowledge sharing empowerment was measured by individual and environmental factors by calculating regression. 

    Findings

    The results of this study indicated that there is a positive and significant correlation between individual and environmental factors with empowerment in online sharing. Multiple correlation coefficient is 0.57 and coefficient of determination is 0.32.

    Conclusion

    Low average of items such as (enjoyment of helping others, rewards, mutual benefits, loss of power and mental norms, trust) among the professors and staff of seminaries in Tabriz can be explained as follows. Professors and staff have less specialized knowledge and skills to share and exchange knowledge with each other online.

    Keywords: Environmental, Individual Factors, Empowerment, online knowledge sharing, Seminaries
  • Hojjat Khedmatinejad *, Saeid Asadi Pages 63-72
    Purpose

    The aim of this study is to determine the study priorities in public library clients based on the Eisenhower matrix.

    Methodology

     This research is an analytical survey and the data collection tool is a researcher-made questionnaire on the priorities of studying information sources. The statistical population of this study are members of public libraries in Kashan city, which according to Morgan table, 390 people have been studied as a sample. The validity of the questionnaire is calculated and confirmed by obtaining the opinion of professors and experts and its reliability with Cronbach's alpha equals to 0.843. Data analysis is analyzed using SPSS20 software and Eisenhower matrix.

    Findings

    The findings of this study indicated that in reading the textbooks, studying the main sources is important and urgent, and studying the textbooks introduced by the teacher is important but not urgent. In reading general books, reading scientific books is important and urgent and studying religious books is important without urgency. In reading magazines and newspapers, reading public newspapers is important and urgent, and reading family, public and entertainment magazines is important without urgency. In studying media sources, watching movies and TV series is the first and most important priority and using music albums is the second most important and not urgent. In the field of mobile resources, checking personal messages through social networks, unanswered calls and text messages received on mobile phones are the most important priorities, and checking new messages on mobile phones in Telegram groups and channels and similar programs are in the next level. In terms of computer and laptop resources, reading new emails received in personal e-mail is the most important priority for reading and are urgent, and reviewing new news on favorite news sites is importance and without urgency.

    Conclusion

    According to the people in this survey, reading the main sources of each lesson, reading scientific books, reading public newspapers, watching movies , TV series , home network, reviewing personal messages through social networks, unanswered calls , text messages received on the phone and reading newly received emails in personal email has been the most important priority for studying in these studied fields.

    Keywords: Time Management, Study, Eisenhower Matrix, public libraries, Kashan
  • Hosein Bahari Varzaneh * Pages 73-83
    Purpose

    Today, with the spread of the web, the use of successful recovery tools from this huge data platform has become very important. Accordingly, the purpose of this study is to compare the current performance and overlap of Google, Yahoo, and Bing search engines in data retrieval compared to 1398.

    Methodology

    The present study is an applied and semi-experimental research. The statistical population includes all active search engines on the web and the samples were selected through purposive sampling. The data collection tool is created researcher checklist.

    Findings

    Findings from the present study showed that the accuracy of search engines Google, Yahoo, and Bank in three types of query, keyword and phrase search compared to the results of the study conducted in the research of Abbasi Dashtaki & Ghasemi Alvari in 1398 increased has found. In addition, Google's search engine is still more accurate than Yahoo and Bing search engines. Google has been more careful in query searching, Yahoo and Bing in phrase search than the other two types of search. Earlier in 1398, Google in keyword search, Yahoo in keyword and phrase search, and Bing in keyword search had higher accuracy. The study of the degree of overlap between them also showed that the overlap between these search engines has decreased compared to 1398 and have shown more unique results in the current study.

    Conclusion

    The search engines studied have shown better performance compared to 1398 and have become more powerful in three types of search queries, phrases and keywords. Google's search engine uses a structured data generator, algorithms such as Hummingbird, Penguin, Panda, etc., using rich results, knowledge graphs, personalized user interface, and other features that make it a powerful search engine. seems this search engine today the first option of most users in the web world to search and retrieve information. The overlap of the studied search engines has decreased compared to 1398.  It seems that the reptiles of these tools have examined more unique pages, and this could indicate the distinction and capabilities of the new algorithms used in these reptiles of each of these tools.

    Keywords: search engine, Information Retrieval, precision, overlap