فهرست مطالب

مجله پژوهش های نوین در ریاضی
پیاپی 35 (فروردین و اردیبهشت 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/22
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فخرالدین فلاحت، زهرا کمالی* صفحات 5-15

    بررسی عملگرهای ترکیبی ارگودیک میانگین در فضاهای متنوع باناخ همواره مورد علاقه ریاضیدانان بوده است و بسیاری از مولفان در سالهای اخیر ، این مسیله را بطور دقیق در فضاهای مختلف، از جمله فضای توابع تحلیلی در دیسک واحد، فضای هاردی و فضای بلوچ، مورد بررسی و واکاوی قرارداده اند.در این مقاله برای یک خودنگاشت φ از دیسک واحد و λ∈C ، عملگر ترکیبی وزندار، (λCφ)f=λfoφ برای هر f در فضای بلوچ و فضای بلوچ کوچک در نظر می گیریم و به بررسی شرایطی می پردازیم که طی آن عملگر ترکیبی وز ن دار λCφ ، روی فضاهای باناخ بلوچ و بلوچ کوچک، ارگودیک میانگین و به طور یکنواخت ارگودیک میانگین می باشد. در واقع نشان می دهیم اگر |λ|>1 ، λCφ نمی تواند کرا ن دار توانی ارگودیک میانگین و به طور یکنواخت ارگودیک میانگین باشد و در مقابل اگر |λ|<1 ، λCφ همواره کران دار توانی ا رگودیک میانگین و به طور یکنواخت ارگودیک میانگین می باشد و در حالت |λ|=1 ، خواهیم دید که این موضوع ارتباط مستقیمی با نقطه دنجوی - ولف φ دارد.

    کلیدواژگان: عملگر ترکیبی وزن دار، عملگر ارگودیک میانگین، نقطه دنجوی-ولف، فضای بلوچ
  • پریا پرویز، هانیه پناهی*، سعید اسدی صفحات 17-31

    در بسیاری از تحقیقات کاربردی به دلایلی همچون محدودیت زمانی و مالی، پژوهشگر به تمامی داده ها دسترسی ندارد. بنابراین استنباط آماری براساس اطلاعات واحدهایی از نمونه که در دسترس می باشند، حایز اهمیت است. در این مقاله، روش های مختلف برآورد پارامترهای مجهول توزیع نمایی معکوس تعمیم یافته تحت داده های سانسورشده ی هیبرید فزاینده تعمیم یافته نوع دوم، مطالعه شده است. برآوردگر ماکسیمم درستنمایی پارامترهای مجهول توزیع و وجود و یکتایی آن ها بررسی گردیده است. بر اساس دیدگاه بیزی، برآورد پارامترهای شکل و مقیاس توزیع با استفاده از تابع زیان مربع خطا محاسبه شده است. از آنجا که برآوردگر بیزی پارامترها فرم بسته ای ندارند، تقریب های لیندلی و نمونه گیری از نقاط مهم برای محاسبه برآوردگرها استفاده شده است. مطالعه شبیه سازی برای مقایسه برآوردگرهای مختلف کلاسیک و بیزی، اریه گردیده است. در پایان، دو مثال واقعی شامل داده های مربوط به برخورد مایل میکرو قطره در فرآیند پاشش پلاسمایی و زمان تعمیر مربوط به یک فرستنده ارتباطی، برای نشان دادن بهتر اهداف مقاله، ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: برآورد ماکسیمم درستنمایی، پاشش پلاسمایی، تقریب لیندلی، سانسورهیبرید فزاینده تعمیم یافته نوع دوم، نمونه گیری از نقاط مهم، یکتایی
  • اکبر امیری، صابر ساعتی مهتدی*، علیرضا امیرتیموری صفحات 33-46
    تحلیل پوششی داده ها (DEA) دامنه ی گسترده ای از مدل های ریاضی برای سنجش کارایی نسبی مجموعه ای از واحدهای تصمیم گیری متجانس با ورودی و خروجی مشابه است. مدل های مضربی تحلیل پوششی داده ها، مجموعه ای از وزن ها را برای متغیرهای ورودی و خروجی هر واحد تصمیم گیری به دست می آورد و بر اساس آن کارایی نسبی هر واحد تصمیم گیری را محاسبه می کند. محاسبه وزن های مختلف برای شاخص های یکسان در مجموعه ای از واحدهای تصمیم گیری متجانس، واقع بینانه نیست. برای رفع این مشکل از روش مجموعه وزن های مشترک (CSW) استفاده شده است. برای به حداقل رساندن واحد های کارا از روش بوت استرپ برای تعیین مجموعه وزن های مشترک استفاده می شود. رتبه یک واحد می تواند اطلاعات سودمندی درزمینه فعالیت های بهینه واحدهای تصمیم گیری در اختیار تصمیم گیرنده قرار دهد. اینکه کدام واحد بر واحد دیگر اولویت دارد، این مفهوم برتری یک واحد را ازنظر کارایی و اثربخشی بر واحدهای دیگر مشخص می کند. محاسبه کارایی واحدها برای مدل های تحلیل پوششی داده ها می تواند ملاک مناسبی برای رتبه بندی یک واحد باشد؛ اما مشکل اصلی زمانی است که چند واحد کارا همگی رتبه یک را لحاظ می کنند. هدف از این پژوهش، ارایه مدلی جهت رتبه بندی واحدهای کارا با استفاده از روش بوت استرپ برای تعیین مجموعه وزن های مشترک در تحلیل پوششی داده ها است. تعیین مجموعه وزن-های مشترک از طریق یافتن یک بازه اطمینان احتمالی برای وزن ها به کمک بوت استرپ است که برآورد آن ها می تواند یک مجموعه وزن های مشترک احتمالی برای تحلیل پوششی داده ها به دست آورد و با توجه به آن واحدهای کارا از هم افتراق و رتبه بندی بین آن ها انجام می شود.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، مجموعه وزن های مشترک، بوت استرپ، رتبه بندی
  • بابک محمدی*، وحید پروانه، فرهان گلکارمنش صفحات 47-57

    اخیرا، سامت و همکاران تعمیم جالبی از اصل انقباض باناخ را ارایه کرده اند. در این مقاله با الهام گرفتن از ایده اصلی سامت و همکاران، نگاشت های گرختی α-پذیرفتنی θ-α -تعمیم یافته در فضاهای متری را معرفی و چندین قضیه وجود و یکتایی نقطه ثابت در فضاهای متری کامل را برای چنین نگاشتهایی مطرح و ثابت می کنیم. نتایج بدست آمده در این پژوهش، بسیاری از نتایج موجود در این زمینه بخصوص نتایج موجود در مقاله جلیلی و همکاران و کار انجام شده توسط گرختی ‎را تعمیم می دهد. در ادامه، با ارایه مثالی نشان می دهیم که نتایج ما تعمیم واقعی از نتایج موجود قبلی در این زمینه است. سپس، نتایج جدیدی در فضاهای متری مرتب جزیی و فضاهای متری گرافیک با استفاده از نگاشت های گرختی α-پذیرفتنی θ-α -تعمیم یافته بدست می آوریم. در پایان، کاربردی از نتایج بدست آمده را در زمینه وجود و یکتایی جواب معادلات دیفرانسیل معمولی مرتبه اول غیر خطی و مسایل مقدار مرزی متناوب ارایه می دهیم.

    کلیدواژگان: نقطه ثابت، فضاهای مرتب جزئی، نگاشتهای گرختی، نگاشت &alpha، &ndash، پذیرفتنی، معادلات دیفرانسیل غیر خطی
  • رامین نجفی* صفحات 59-71

    آنالیز تقارن لی روشی کارآمد برای بدست آوردن جواب های تحلیلی و دقیق از معادلات دیفرانسیل ارایه می دهد. در این مقاله آنالیز تقارن لی برای معادله دیفرانسیل زمان-کسری موج همسان با مشتق کسری ریمن-لیوویل را مورد بحث قرار می دهیم. این معادله برای توصیف شبیه سازی انتشار موج تک بعدی در محیط های غیرخطی همراه با فرآیندهای پراکندگی مورد استفاده قرارمی گیرد. با به کار بردن آنالیز تقارن لی کلاسیک و غیرکلاسیک و بعضی تکنیک های محاسباتی، مولد های بی نهایت کوچک جدید را بدست می آوریم. سپس با تغییر مختصات، معادله موج همسان کسری را به معادله دیفرانسیل معمولی کسری تقلیل داده و جواب های ناوردایی برای این معادله پیدا می کنیم. با استفاده از قضیه بقا جدید ایبراگیموف و تعمیم عملگرهای نوتر، قوانین بقا را برای معادله می سازیم. همچنین معادله الحاقی و مولد بی نهایت کوچک آن، که با تقارن های لی معادله اساسی در ارتباط است را بدست می آوریم و این معادله را به معادله دیفرانسیل معمولی کسری تقلیل می دهیم. در معادلات کاهش یافته ، مشتق در مفهوم اردلی-کوبر است.

    کلیدواژگان: معادله زمان-کسری موج همسان، آنالیز تقارن لی، قوانین بقا، معادله الحاقی، جواب ناوردا
  • تعمیم قضیه نقطه ثابت توابع ناهموار در فضاهای باناخ مرتب متناهی البعد به کمک ژاکوبین تعمیم یافته کلارک
    راضیه زهری، محمدرضا مردان بیگی* صفحات 73-82
    فضاهای باناخ مرتب رده ی مهمی از فضاهای باناخ هستند که به طور گسترده ای در شاخه های مختلف ریاضیات نظری و کاربردی مورد مطالعه قرار گرفته اند. از طرفی نظریه ی نقطه ثابت یکی دیگر از نظریات حایز اهمیت در ریاضیات است. این قضیه و کاربردهای آن در فضاهای باناخ مرتب مورد توجه خیلی از محققین قرار گرفته است. لاکشمیکاندام قضایای نقطه ثابتی در فضای باناخ مرتب X برای خود نگاشت مشتق پذیر فرشه روی X ثابت کرد. مهاجر و بن احمد تعمیم هایی از قضایای نقطه ثابت لاکشمیکاندام ارایه دادند. آنها به وسیله قضایای نقطه ثابت لاکشمیکاندام به یک روش شبه نیوتنی رسیدند. اخیرا صورتی از قضیه لاکشمیکاندام برای خود نگاشت های ناهمواردر فضاهای باناخ مرتب متناهی البعد توسط مولفین ثابت شده است. همچنین کاربردی از نتایج به دست آمده در مسیله اصطکاک کلمب ارایه شده است. در این مقاله صورتی از نتایج مهاجر و بن احمد را برای خود نگاشت های ناهموار ارایه می دهیم. قضایای نقطه ثابت را برای نگاشت هایی که لیپ شیتز هستند ولی لزوما مشتق پذیر نیستند، ثابت می کنیم. ابزار اصلی ما ژاکوبین تعمیم یافته ی کلارک است.
    کلیدواژگان: نقطه ثابت، فضای باناخ مرتب، ژاکوبین تعمیم یافته کلارک
  • حمید مهدوی کوچکسرایی، محمدرضا شهریاری*، فریدون رهنمای رودپشتی، سید عبدالله سجادی جاغرق صفحات 83-99

    با توجه به اهمیت سیستم های بانکداری و سوء استفاده از این بستر برای مقاصد پولشویی، نیاز مبرم به پیاده سازی سیستم های ضد پولشویی از طرف دولت ها و موسسات سیاست گذار در امور اقتصادی مورد توجه است. همچنین با توجه به رشد تروریسم و تقلب های سازماندهی شده و از طرفی تصویب قوانین متعدد علیه این موارد نیاز به این سیستم ها در حال افزایش است. از سوی دیگر، پیچیدگی رفتار های مشکوک به پولشویی به گونه ای است که بدون ابزاری هوشمند و داده محور نمی توان در کشف پولشویی اقدام قابل توجهی انجام داد. نکته مهم و شاید کاربردی در ایران نزدیکی این سیستم ها با سیستم های ضد رشوه خواری، تقلب، تخلف و سیستم های بازرسی است که می تواند به عنوان ابزاری کارآمد برای واحد بازرسی بانک تلقی گردد. در این مقاله رویکردی مبتنی بر آنالیز و پردازش داده ها پیشنهاد می شود. در این رویکرد با استفاده از نقشه های خودسازمانده شعب بانک بر اساس رفتارهای مشابه خوشه بندی می شوند سپس با استفاده از یک شاخص خطی فرایند برچسب-گذاری شعب صورت می گیرد. در مرحله بعد با استفاده از آموزش یک شبکه عصبی چند لایه، الگویی جهت شناسایی شعب بانک که در آنها فرایند های مشکوک پولشویی صورت می گیرد معرفی می شود.

    کلیدواژگان: پولشویی، بانک، نقشه های خودسازمانده، شبکه عصبی چند لایه
  • اعظم قلعه آقابابایی، عفت گلپررابوکی*، محدثه حیدری بندرآبادی صفحات 101-108
    انرژی گراف توسط کاتمن در دهه 1970 مطرح شد و پس از آن انواع مختلفی از انرژی بر حسب ویژگی های گراف تعریف شده است.انرژی گراف G عبارتست از مجموع قدرمطلق مقادیرویژه آن. اخیرا خواص طیفی ترکیب محدبA_α (G)≔αD(G)+(1-α)A(G) 0≤α≤1که (A(G ماتریس مجاورت و (D(G ماتریس قطری درجه های گراف Gاست، مورد توجه قرار گرفته و ویژگی های طیفی ان بررسی شده است. ما در این مقاله به بررسی انرژی و انرژی حلال (A_α (G که G یک گراف ساده بدون جهت است، می پردازیم. نشان می دهیم انرژی حلال (A_α (G با افزایش α افزایش می یابد و اگر α>1/2 انرژی (A_α (G نیز افزایشی است. کران هایی برای انرژی (A_α (G بر حسب درجه راسهای گراف ارایه می دهیم. . همچنین، کران هایی برای انرژی(A_α (G در صورتی که G یک گراف منتظم باشد، بیان می کنیم. سپس، انرژی و انرژی حلال گرافهای مسیر P_n و دور C_n را محاسبه می کنیم و در آخر انرژی (A_α (G را برای گراف های کامل K_n، دوبخشی کامل (K_(a,b و ستاره (K_(1,n-1 محاسبه می کنیم.
    کلیدواژگان: انرژی گراف، انرژی حلال، مقدارویژه، ماتریس مجاورت
  • مجتبی قاسمی* صفحات 109-116

    در این مقاله هدف اصلی توجه به ماتریس های J- هاوس هولدر و کاربردهایی از آن است ، از دستاوردهای این کار تجزیه QR برای یک ماتریس مربعی است، که در آن Q یک ماتریس J-متعامد و R یک ماتریس بالا مثلثی است. سپس تحویل ماتریس ها به فرم هسنبرگ بررسی می شود و بعد از آن نشان داده می شود که چگونه یک ماتریس J-متقارن را می توان به فرم سه قطری تحویل کرد.موضوع تحویل ماتریس ها به فرم های مثلثی، هسنبرگ و سه قطری از موضوعات مهم جبرخطی عددی می باشد. به عنوان مثال از این دست کارها را می توان در [1] ،[2] ، [3] و [4] مشاهده کرد. در [4] از تشابه J-یکانی برای رسیدن به فرم فشرده استفاده شده است. در این مقاله ما از تبدیلات J -هاوس هولدر برای یافتن فرمهای فشرده ماتریس ها استفاده می کنیم. ما با تغییر ماتریس های تبدیل از هاوس هولدر به J -هاوس هولدر دامنه عمل این تبدیلات را از متقارن به J-متقارن تغییر می دهیم. منبع تعاریف و مفاهیم بکار برده شده در این مقاله منابع [5] و [6] می باشند.

    کلیدواژگان: ضرب داخلی نا معین، ماتریس J -هاوس هولدر، ماتریس J-متعامد، ماتریس های J-متقارن، تجزیه QR
  • محمدباقر قائمی، مهدی چوبین* صفحات 117-125

    معادله کیرشهف (*) [rho frac{{{partial ^2}u}}{{partial {t^2}}} - left({frac{{{P_0}}}{h} + frac{E}{{2L}}int_0^L {left| {frac{{partial u}}{{partial x}}} right|} dx} right)frac{{{partial ^2}u}}{{partial {x^2}}} = 0] تعمیم معادله موج کلاسیک دالامبر با در نظر گرفتن اثرات تغییر طول رشته در طی ارتعاشات است. در (*)، L پارامتر طول رشته، h مساحت سطح مقطع، E ضریب یانگ مواد، rho چگالی جرم و P_0 کشش اولیه است. در سال های اخیر، برخی تعمیم های کاربردی معادله کیرشهف در بسیاری از مقالات ارایه شده و مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مقاله، به بررسی وجود جوابهای ضعیف دسته ای از دستگاه های از نوع کیرشهف با پارامترهای چندگانه می پردازیم. نشان خواهیم داد که تحت چه شرایطی این دستگاه ها به ازای همه پارامترهای مثبت دلخواه دارای جواب مثبت هستند. رویکرد ما در این مقاله براساس روش جواب های پایینی-بالایی است.

    کلیدواژگان: معادله کیرشهف، جواب ضعیف مثبت، شرط مرزی دیریکله
  • علی پارسیان* صفحات 127-143

    تعریف متداول مشتق، مجموعه تابع های مشتق پذیر را بسیار کوچک تر از مجموعه تابع های پیوسته می سازد. بسیاری از تابع های یک متغیری با تعریف موجود مشتق پذیر نیستند و بررسی تغییرات آنها به کمک تعریف موجود مشتق میسر نیست. در این مقاله، با استفاده از تعریف کاراتیودری، ابتدا به ارایه تعریف مشتق پذیری تعمیم یافته یک تابع حقیقی یک متغیری, و مشتق تعمیم یافته آن می پردازیم، به گونه ای که مجموعه تابع های مشتق پذیر افزایش می یابد و اعتبار قضیه های اساسی نظریه تابع های مشتق پذیر یک متغیری، مانند قضیه رول، قضیه مقدار میانگین کوشی، قضیه مقدار میانگین برای مشتق، و قضیه تیلور برقرار باقی می ماند. مقاله را با ارایه چند مثال به پایان می بریم

    کلیدواژگان: قضیه رول، قضیه مقدار میانگین کوشی، قضیه مقدار میانگین، قضیه تیلور
  • مهدی نمازی، عمران محمدی صفحات 145-162

    عدم قطعیت ویژگی‌ بدیهی فعالیت در دنیای واقعی است و تحلیل کارایی واحدها در شرایط عدم قطعیت یکی از مهمترین دغدغه‌های مدیران و برنامه ریزان شرکتها می‌باشد. تاکنون رویکردهای مختلفی برای تحلیل پوششی داده‌ها ابزار خوبی برای ارزیابی کارای واحدها در شرایط عدم قطعیت ارایه شده است از جمله رویکردهای تصادفی، فازی و استوار. در شرایطی که تابع توزیع احتمال متغیرهای تصادفی مشخص باشند، رویکرد تصادفی راه حل دقیقی برای حل مساله میباشد. با این وصف تحقیقات قبلی در این زمینه متمرکز بر تبدیل مساله تصادفی به مساله قطعی بوده‌اند. در این تحقیق روشی برای مدل سازی تحلیل پوششی داده‌ها با استفاده از برنامه نویسی کامپیوتری ارایه می‌شود. در این روش فرایندهای تصادفی شبیه سازی می‌شوند و در نهایت بجای ارایه عدد قطعی به عنوان کارایی واحدها، تابع توزیع کارایی ارایه می‌شود. در این مدل مفهوم جدیدی به عنوان احتمال کارایی ارایه میشود که نماینده احتمال قرار گرفتن واحد کاری در مرز کارا می‌باشد. روش ارایه شده به صورت تجربی در یک مورد واقعی انتخاب پروژه‌های تحقیق و توسعه به کار برده شده است.

    کلیدواژگان: عدم قطعیت، نوآوری، تحقیق و توسعه، اولویت بندی، انتحاب پروژه
  • حمید مظاهری تهرانی، محمدجعفر صالحی، سعید علیخانی صفحات 163-169

    در این مقاله ابتدا نزدیکترین نقاط و دورترین نقاط در فضاهای نرم دار را معرفی می‌کنیم، سپس فضاهای نیم ضرب داخلی غیرخطی، مجموعه دوگان منفی و مجموعه خورشیدی را معرفی می‌کنیم. قضایایی در ارتباط با این مفاهیم بیان و اثبات می‌کنیم. مفهوم عمود بودن نسبت به نیم ضرب داخلی غیر خطی را تعریف کرده و خواص آن را بیان خواهیم نمود. در پایان، نزدیکترین و دورترین نقاط را در فضاهای خطی آورده ایم.

    کلیدواژگان: نزدیکترین نقاط، دورترین نقاط، فضاهای نیم ضرب داخلی غیرخطی، مجموعه دوگان منفی، مجموعه خورشیدی
  • مهدی دهقانی صفحات 171-182

    بسیاری از ویژگی های هندسی فضاهای ضرب داخلی در فضاهای نرمداری که نرم آنها از ضرب داخلی القا نمی شود برقرار نیستند. همچنین برخی ویژگی های اساسی تعامد حاصل از ضرب داخلی در مورد تعامدهای دیگر در فضاهای نرمدار صادق نیستند. این واقعیت ها باعث شده اند مفهوم تعامد به یکی از ابزار بسیار قوی برای مشخصه سازی فضاهای ضرب داخلی تبدیل شود. در این مقاله با استفاده از مفهوم تعامد کارلسون از نوع ارمیت-آدامار در فضاهای نرمدار، یک مشخص‌سازی‌ برای فضاهای ضرب داخلی به‌دست می‌آوریم. برای این منظور، ابتدا نتایج بیشتری در مورد ویژگی وجودی این تعامد ارایه می‌کنیم. سپس، با استفاده از این نتایج ثابت می‌کنیم که تعامد کارلسون از نوع ارمیت-آدامار در فضای نرمدار X جمعی است اگر و تنها اگر X فضای ضرب داخلی باشد. روش ما برای اثبات این مطلب استفاده از رابطه مشهور بین تعامد برکف-جیمز و مشتق پذیری گاتوی نرم در فضاهای نرمدار است.

    کلیدواژگان: فضای ضرب داخلی، تعامد، تعامد برکف-جیمز، تعامد کارلسون از نوع ارمیت-آدامار
  • اکرم محمودی، علیرضا نجفی زاده صفحات 183-194

    فرض کنید گرافی ساده با مجموعه ریوس و مجموعه یال‌های باشد. مجموعه احاطه‌گر دو به دو- بیرونی از یک مجموعه احاطه‌گری از است به‌طوری که زیرگراف القایی روی دارای تطابق کامل باشد. مینیمم کاردینال مجموعه‌های احاطه‌گر دو به دو-بیرونی را عدد احاطه‌‌ای دو به دو-بیرونی گویند و با نماد نمایش می‌دهند. هم‌چنین، فرض کنید یک مجموعه احاطه‌گر تام از باشد به‌طوری که زیرگراف القایی روی دارای تطابق کامل باشد، در این صورت، را مجموعه احاطه‌گر دو به دو-بیرونی تام گویند. مینیمم کاردینال مجموعه‌های احاطه‌گر دو به دو-بیرونی تام را عدد احاطه‌‌ای دو به دو-بیرونی تام گویند و با نماد نمایش می‌دهند. در این مقاله ضمن معرفی این مفهوم، به مطالعه روی برخی خواص اساسی این پارامتر از گراف پرداخته و کرا‌ن‌هایی بر حسب مرتبه، اندازه، کمرگراف و... برای آن ارایه می‌شود. همچنین، نامساوی معروف نورس- گادم برای گراف‌های منظم ارایه می‌گردد.

    کلیدواژگان: احاطه گر، احاطه گر تام، کمر، تطابق
|
  • Fakhreddin Falahat, Zahra Kamali * Pages 5-15

    Investigating the mean ergodicity of composition operators on various Banach Spaces has always been of interest to mathematicians and many authors studied this topics intensively, in many different spaces, such as, the space of all holomorphic functions on unit disk, Hardy space and Bloch space. In this paper, for a self map of the unit disk, φ and λ∈ℂ, we consider weighted composition operator, (λ𝐶φ)𝑓=λ𝑓𝑜φ , for every 𝑓 in Bloch space and Little Bloch space and inquiry the conditions under which the weighted composition operator 𝜆𝐶𝜑, is mean ergodic or uniformly mean ergodic on the Bloch and Little Bloch Space. In fact, we will show, if |λ|>1,𝜆𝐶𝜑, cannot be power bounded, mean ergodic or uniformly mean ergodic, in contrast, if |λ|<1, 𝜆𝐶𝜑, is always power bounded, mean ergodic or uniformly mean ergodic. In the case, |λ|=1, we will see that it depends directly to the Denjoy-Wolff point of 𝜑.

    Keywords: Weighted composition operator, Mean ergodic operator, Denjoy-Wolff Point, Bloch space
  • Parya Parviz, Hanieh Panahi *, Saeid Asadi Pages 17-31

    In many applied research, the researcher does not have access to all the data for some reasons such as time and cost constraints. So, the statistical inference based on the available data is important. In this paper, estimation of unknown parameters of a generalized inverted exponential distribution is studied under generalized Type II progressive hybrid censoring. The maximum likelihood estimators and their existence and uniqueness are investigated. Based on the Bayesian approach, the estimators of the shape and scale parameters are derived under squared error loss function. Since closed - form expressions for the Bayes estimators cannot be obtained, we use Lindley’s approximation and important sampling procedure for obtaining them. Simulation study for comparing the different classical and Bayesian estimations is presented. Finally, two real data sets contain oblique impact of micro droplets onto surface in plasma spray coating process and repair time for a communication transmitter are analyzed for illustration purposes.

    Keywords: Generalized Type II Progressive Hybrid Censoring, plasma spray, Maximum Likelihood Estimate Lindley&rsquo, s Approximation, Important Sampling, Uniqueness
  • Akbar Amiri, Saber Saati Mahtadi *, Alireza Amirteimoori Pages 33-46
    Data Envelopment Analysis (DEA) is a broad range of mathematical models for measuring the relative efficiency of a set of homogeneous decision units with similar inputs and outputs. Multiple models of data envelopment analysis render a set of weights for input and output variables of each decision unit to calculate the relative efficiency of those units based on them. The calculation of different weights for the same indices in a set of homogeneous decision units is not realistic. Therefore, the Common Set of Weights (CSW) method was used to solve this problem and the Bootstrap method was used to determine which common set of weights would minimize the number of efficient units. The rank of a unit can provide useful information to decision-makers on the optimal activities of decision units. The priority order of units defines the superiority of a unit in terms of efficiency and effectiveness over others. Calculating unit efficiency for data envelopment analysis models can be a good criterion for ranking one unit. However, the main problem arises when several efficient units all rank first. This study aimed at proposing a model for ranking efficient units using the Bootstrap method to determine the common set of weights in data envelopment analysis by finding a possible confidence interval for the weights using the Bootstrap method. This led to the estimation of a set of possible common weights for the data envelopment analysis. Efficient units were then identified and ranked based on these weights..
    Keywords: Data Envelopment Analysis, Common set of weights, Bootstrap, Ranking
  • Babak Mohammadi *, Vahid Parvaneh, Farhan Golkarmanesh Pages 47-57

    Recently, samet et al. introduced an interesting extension of the Banach contraction principle. In this paper, motivated by the main idea of Samet et al., we introduce the concept of α-admissible α-θ-generalized mappings in metric spaces and give and prove several theorems of the existence and uniqueness of a fixed point in complete metric spaces for such mappings. The results obtained in this study, generalize many of the results in this field, especially, the results presented by Jleli et al. and the work done by Geraghty. By presenting an example, we show that our results are real generalization of the previous results. Next, we get new results in ordered metric spaces and graphical metric spaces using the concept of α-admissible α-θ-generalized mappings. Finally, we present an application of our obtained results for the existence and uniqueness of the solution of nonlinear first-order ordinal differential equations and periodic boundary value problems.

    Keywords: fixed point, partially ordered spaces, Geraghty mappings, &alpha, -admissible mappings, Nonlinear differential equations
  • Ramin Najafi * Pages 59-71

    Lie symmetry analysis provides an efficient method to get the analytical and exact solutions of the fractional differential equations. In this paper, we discuss Lie symmetry analysis for the time-fractional equal width wave equation with Riemann–Liouville derivative. This equation is used to describe the simulation of one-dimensional wave propagation in nonlinear media with dispersion processes. By employing classical and nonclassical Lie symmetry analysis and some technical calculations, new infinitesimal generators are obtained. Then we reduce the fractional equal width wave equation to the ordinary fractional differential equation by changing the coordinates and find invariant solutions to this equation. By means of Ibragimov’s new conservation theorem and the generalization of the Noether operators, we construct the conservation laws for the equation. Also, we derive the adjoint equation and infinitesimal generator associated with Lie symmetries of the underlying equation and we reduce this equation to the ordinary fractional differential equation. In the reduced equations the derivative is in Erdelyi–Kober sense.

    Keywords: Time-fractional equal width wave equation, Lie symmetry analysis, Conservation laws, Adjoint equation, invariant solution
  • A generalized non-smooth fixed point theorem on finite dimensional ordered Banach spaces via Clarke generalized Jacobian
    Razieh Zohari, Mohammadreza Mardanbeigi * Pages 73-82
    Ordered Banach spaces are very significant class of vector spaces which are studied widely in theory and applications of mathematics. On the other hand, an important theory in mathematical analysis is fixed point theory. This theory and its applications in ordered Banach spaces have been considered by many researchers. Lakshmikantham have proved some fixed point theorems in ordered Banach space X for a Fréchet differentiable automorphism on X. Mouhadjer and Benahmad obtained some generalizations of Lakshmikantham’s fixed point theorems. They introduced a monoton Newton-like method, by using Lakshmikantham’s fixed point theorems. Recently, a non-smooth version of Lakshmikantham’s theorem in finite dimentional ordered Banach spaces.has been obtained by authores. Also an application of the obtained results in the Coulomb friction problem has been presented. In this paper, we present a non-smooth version of Mouhadjer and Benahmad’s results. We prove some fixed point theorems for Lipschitzian mappings on finite Banach spaces which are not necessary Fréchet differentiable. Our main tool is Clarke generalized Jacobian
    Keywords: fixed point, Ordered Banach spaces, Clarke generalized Jacobian
  • Hamid Mahdavi Khokhsarai, Mohammadreza Shahriari *, Fereydon Rahnema Rudpashti, Syed Abdullah Sajjadi Jaghargh Pages 83-99

    Given the importance of banking systems and the misuse of this platform for money laundering purposes, the urgent need for the implementation of anti-money laundering systems by governments and policy makers in economic affairs is important. Also, due to the growth of terrorism and organized fraud, and the passage of numerous laws against these cases, the need for these systems is increasing. On the other hand, the complexity of money laundering suspicious behaviors is such that no significant action can be taken to detect money laundering without intelligent and data-driven tools. An important and perhaps practical point in Iran is the proximity of these systems to anti-bribery, fraud, violation and inspection systems, which can be considered as an efficient tool for the bank's inspection unit. This paper presents an approach based on data analysis and processing. In this approach, using self-organizing maps, bank branches are clustered based on similar behaviors, then the process of labeling branches is performed using a linear index. In the next step, using the training of a multi-layer neural network, a model for identifying bank branches in which suspicious money laundering processes take place is introduced.

    Keywords: Money Laundering, Bank, Self-organizing maps, multi-layer neural network
  • Azam Ghaleh Agha Babaei, Effat Golpar Raboky *, Mohadeseh Heidari Bandarabadi Pages 101-108
    Gutman defined graph energy and then different types of energy were introduced. The energy of a graph G, is defined as the sum of the absolute values of the eigenvalues of its adjacency matrix.In this paper we study energy and resolvent energy of the convex linear combinations A_α (G) of a simple undirected graph G defined byA_α (G)≔αD(G)+(1-α)A(G) for any real 0≤α≤1 . We show that the solvent energy of A_α (G) is increasing in α, as well as the energy of A_α (G) is increasing in α if α> 1/2. we give a few additional bounds on energy of A_α (G) in terms of the degrees of the vertices of graph G. For regular graph G, we present lower and upper bounds on the energy of A_α (G). We compute energy and resolvent energy of path P_n and cycle C_n . Finally, we calculate the energy and resolvent energy of A_α (G) for complete graphs K_n, complete bipartite graphs K_(a,b), and stars K_(1,n-1) (S_n).
    Keywords: Graph energy, Resolvent energy, Eigenvalue, Adjacency matrix
  • Mojtaba Ghasemi * Pages 109-116

    The main concept in this paper is the notion of the J-Householder matrix and its main applications. From these cases are the achievement to QR-decomposition, where Q is a J-Orthogonal matrix and R is an upper triangular matrix and reduction to the Hessenberg form and the tridiagonal form, for J-symmetric matrices.The reduction problem to condensed forms of triangular, Hessenberg and tridiagonal is one of the important problem in the numerical linear algebra. It is thestructures of these condensed forms that are exploited in the solution of the reduced problem. For example, as we have seen in [2], [3],[7], [8], [6], [9] and [10], thesolution of the linear system Ax = b is usually obtained by first triangularizing thematrix A and then solving an equivalent triangular system. In [8], for reductionto a condensed form, the concept of J−unitary similarity is used, while in the restis used in the ordinary sense. In eigenvalue computations, the matrix A is transformed to a Hessenberg form befor applying the QR iterations. In [1], for reductionto a condensed form, the concept of J−unitary similarity is used. These condensedforms are Householder transformations and mybe J−Householder transformations.

    Keywords: Indefinite inner product, J-Householder matrix, J-Orthonormal matrix, J-symmetric matrices, QR-Factorization
  • MohammadBagher Ghaemi, Mehdi Choubin * Pages 117-125

    The Kirchhoff equation(*) [rho frac{{{partial ^2}u}}{{partial {t^2}}} - left( {frac{{{P_0}}}{h} + frac{E}{{2L}}int_0^L {left| {frac{{partial u}}{{partial x}}} right|} dx} right)frac{{{partial ^2}u}}{{partial {x^2}}} = 0]extends the classical d'Alembert's wave equation by considering the effects of the changes in the length of the strings during the vibrations. The parameters in equation (*) have the following meanings: L is the length of the string, h is the area of cross-section, E is the Young modulus of the material, rho is the mass density and P_0 is the initial tension. In recent years, some applicable generalization of Kirchhoff equation have been proposed and studied in many papers. In this paper, we study the existence of positive weak solutions for new Kirchhoff type systems with multiple parameters. We will show under what conditions these systems have a positive weak solution for any positive parameters. Our approach in this paper is based on the sub- and supersolution method. approach in this paper is based on the sub- and supersolution method.

    Keywords: Kirchhoff equation, positive weak solution, Dirichlet boundary condition
  • Ali Parsian * Pages 127-143

    The current definition of the derivative makes the set of differentiable functions much smaller than the set of continuous functions, such that most of the real single variable functions are not differentiable and the surveying the rate of their growth is not possible with the available definition. In the present paper, using Caratheodory definition, we extend the set of differentiable functions by introducing a definition for generalized differentiation of a single variable function and its generalized derivative, in such a way that the validity of the basic theorems of this theory such as Rolle's theorem, Cauchy's mean value theorem, mean value theorem and Taylor's theorem would be hold. Finally we give some examples

    Keywords: Rolle', Cauchy', s mean value theorem, Mean value theorem, Taylor', s theorem
  • Mehdi Namazi, Emran Mohammadi Pages 145-162

    Uncertainty is the obvious attribute of any activity in the real world, and performance analysis of units in terms of uncertainty is one of the most important concerns of managers and planners of companies. Various approaches to data envelopment analysis have been presented so far to provide a good tool for evaluating the efficiency of units in uncertain situations, including random, fuzzy and robust approaches. In a situation where the probability distribution function of random variables is known, stochastic approach is a precise solution for problem solving. Nevertheless, previous research in this field has focused on the transformation of a random problem into a definite problem. In this research, a method for modeling data envelopment analysis is presented using computer programming. In this method, random processes are simulated, and finally, the performance distribution function is presented instead of a definite number as the unit's efficiency. In this model, a new concept is presented as the probability of efficiency, which represents the probability that the unit will be located on the efficient boundary. The proposed method is empirically applied in a real case of selecting research and development projects.

    Keywords: Uncertainty, innovation, research, development, prioritization, project selection
  • Hamid Mazaheri, mohamadjafar salehi, Saeid Alikhani Pages 163-169

    In this paper, we first introduce the nearest and the farthest points in normed spaces, then introduce nonlinear semi inner product spaces, negative dual sets and sun sets. We make statements about these concepts. Define the concept of orthogonality of the nonlinear semi inner product and describe its properties. Finally, we bring the nearest and the farthest points in linear spaces. we introduce the nearest and the farthest points in normed spaces, then introduce nonlinear semi inner product spaces, negative dual sets and sun sets. We make statements about these concepts. Define the concept of orthogonality of the nonlinear semi inner product and describe its properties. Finally, we bring the nearest and the farthest points in linear spaces. we bring the nearest and the farthest points in linear spaces. we introduce the nearest and the farthest points in normed spaces, then introduce nonlinear semi inner product spaces, negative dual sets and sun sets. We make statements about these concepts. Define the concept of orthogonality of the nonlinear semi inner product and describe its properties. Finally, we bring the nearest and the farthest points in linear spaces.

    Keywords: Nearest points, farthest points, nonlinear semi inner product, negative dual sets, sun array
  • Mahdi Dehghani Pages 171-182

    The most geometric properties of inner product spaces like strict convexity and smoothness my fail to hold in a general normed linear spaces. Also, some main properties of the orthogonality in inner product spaces do not always carry over to generalized orthogonalities. Taking these into account different types of orthogonality relations provide a good frame for studying the geometric properties of normed linear spaces. In this paper, we give a characterization of inner product spaces using the notion of Hermite–Hadamard type of Carlsson’s orthogonality in normed linear spaces. First, we provide some more results about the existence property of this orthogonality. Next, we prove that Hermite-Hadamard type of Carlsson’s orthogonality is additive in a normed linear space X if and only if X is an inner product space. Our approach to prove this fact is using the relationship between Birkhoff-James orthogonality and the Gateaux differentiability of the norm of normed linear spaces.

    Keywords: Inner product space, Orthogonality, Birkhoff-James orthogonality, Hermite-Hadamard type of Calrsson&rsquo, s orthogonality
  • Akram Mahmoodi, Alireza Najafizadeh Pages 183-194

    Let G=(V, E) be a simple graph with vertex set V and edge set E. An outer-paired dominating set D of a graph G is a dominating set such that the subgraph induced by V\D has a perfect matching. The outer-paired domination number of G denoted by is the minimum cardinality of an outer-paired dominating set of G. Moreover, a total outer-paired dominating set D of a graph G is a total dominating set such that the subgraph induced by V\D has a perfect matching. The total outer-paired domination number of G denoted by is the minimum cardinality of a total outer-paired dominating set of G. In this paper, besides introducing such a notion for a graph, we study some fundamental properties of this invariant. Furthermore, we present some bounds in terms of the order, the size, the girth of a graph and etc. Finally, the well-known Nordhaus-Gaddum inequality is obtained for regular graphs.

    Keywords: Dominating, Total dominating, Girth, Matching