فهرست مطالب

نشریه پژوهش های جرم شناختی پلیس
پیاپی 7 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد قنبری صفحات 1-21
    زمینه و هدف

    افسردگی حتی در کوتاه مدت در دوره ای از زندگی، همراه انسان ها بوده است و این احساس افسردگی به خاطر رخدادهای ناگوار یا احساسات منفی پدید می آید که اکثرا بعد از چند روز اوضاع عادی می شود. همچنین خلق و خوی افسرده نیر یکی از واکنش های طبیعی انسان در برابر رویدادهای زندگی است. بر همین اساس این پژوهش با هدف تحلیل ساختاری نقش اختلال افسردگی در پیش بینی گرایش نوجوانان به بزهکاری در بین دانش آموزان پسر دبیرستان های شهر تهران انجام گرفته است.

    روش

    روش انجام این پژوهش کمی و از نوع توصیفی تحلیل است. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان پسر دوره دوم دبیرستان های شهر تهران است که با استفاده از جدول مورگان تعداد 384 نفر از آنها در مناطق مختلف شهر تهران با روش نمونه گیری خوشه ای در چندین خوشه انتخاب و سوالات پرسشنامه از آنها پرسیده شده است. یافته ها نیز به کمک نرم افزار Amos تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان داده که متغیر اختلال افسردگی در قویترین اثر خود با ضریب (68/0) اثر مثبت و معناداری بر متغیر خودآزاری و خودکشی دارد و بعد از آن اثرگذاری افسردگی بر گرایش به مصرف مواد با ضریب (64/0) در جایگاه دوم قرار دارد. به طور کلی اختلال افسردگی بر متغیرهای پوچ گرایی، افت تحصیلی، انزوا و گوشه گیری، انتقام جویی مثبت و معنادار بوده است و بر متغیرهای انحرافات جنسی و خشونت و پرخاشگری با توجه به منفی و ضعیف بودن ضرایب تاثیری نداشته است.

    کلیدواژگان: افسردگی، علایم، درمان، پیامدها، بزهکاری
  • نورالله قدرتی، سید محمود میرخلیلی، محمدعلی حاجی ده آبادی صفحات 23-45

    زمینه و هدف:

     جرم انگاری رفتارهای فراگیر به عنوان نتیجه جرم انگاری خاص توسط قانون گذار است که رفتارهای گسترده ای را در بر می گیرد و این نوع جرم انگاری از منظر آموزه های جرم شناسی حقوقی، چالش های متعدد از قبیل نقض اصل قانونی بودن جرم و مجازات، سپردن جرم انگاری به مقامات قضایی، ایجاد عنوان ثانویه در بسیاری از جرایم، سلیقه ای شدن آرای قضایی، بی توجه شدن مردم نسبت به قوانین و کاهش حرمت قانون، تعدد معنوی گسترده جرایم، تشویش وسردرگمی قضات و افراد جامعه و بسیاری از آثار منفی دیگر را به دنبال دارد.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها: 

    مبانی و چرایی جرم انگاری جرایم فراگیر مواردی از قبیل امنیت مداری، عوام گرایی و اصل ضرورت است و عناوین مجرمانه ای نظیر: تحصیل مال نامشروع، رفتار مخل نظم، رفتار منافی عفت عمومی، افساد فی الارض با دامنه گسترده ی مصادیق، رفتارخلاف شوون صنفی مانند روحانیت و امثال آن از مصادیق این نوع جرم انگاری در قوانین کیفری ایران است که با چالش جدی روبرو است.

    نتایج:

    در نهایت در راستای راهکارهای برون رفت از چالش های جرایم فراگیر این نتیجه حاصل شد که به تحدید جرم انگاری عام (پیشگیری از وقوع جرم و احترام به اصل آزادی انسان و حقوق شهروندی) و مقابله با عوارض ناشی از جرم انگاری عام (استفاده از راهکار های ارفاقی، استفاده از جایگزین های مجازات و کمینه گرایی قضایی) اعمال شود.

    کلیدواژگان: جرم انگاری، جرم فراگیر، جرم شناسی حقوقی، تحصیل مال نامشروع، جرایم ضدعفت
  • مسلم قبادیان صفحات 47-70
    زمینه و هدف

    کودکانی که مورد تجاوز و بهره کشی قرار می گیرند، در آینده نیز ممکن است با مشکلات روانشناختی متعددی مواجهه شوند بنابراین آموزش روش های تربیتی درست به والدین در جهت آگاهی بخشی نسبت به هرگونه قصد و نیت می تواند در پیشگیری بخشی از آسیب ضروری باشد. این پژوهش با هدف نقش الگوهای تربیتی در پیشگیری از کودک آزاری انجام شد.

    روش

    این پژوهش، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کودکان و نوجوانان زیر 18 سال استان لرستان تشکیل می دهند. نمونه این پژوهش 450 نفر از کودکان و نوجوانان استان لرستان بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مقیاس فرزندپروری ادراک شده نسخه کودکان کرولینگ و همکاران (1997) و پرسش نامه کودک آزاری برنشتاین و همکاران (2003) استفاده شد. در این پژوهش به منظور تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. داده ها با استفاده از نسخه 26 نرم افزار SPSS  تحلیل شدند.

    یافته ها:

     تحلیل داده ها  نشان داد که بین حمایت از خودمختاری فرزند از جانب مادر، اشتغال مادر به فرزند، حمایت از خودمختاری فرزند از جانب پدر و اشتغال پدر به فرزند با ابعاد کودک آزاری فیزیکی، جنسی، غفلت و هیجانی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد (001/0≥P). همچنین نتایج ضریب رگرسیونی به شیوه گام به گام نشان داد که خودمختاری از طرف مادر، خودمختاری از جانب پدر و اشتغال مادر به فرزند 24 درصد از واریانس کودک آزاری را در کودکان و نوجوانان را پیش بینی می کنند.

    نتایج

    لزوم آگاه سازی والدین از کودک آزاری برای ممانعت و پیشگیری از آن بیش از پیش احساس می شود در این راستا؛ نقش مراجع آموزشی از قبیل مدارس و رسانه ها بسیار مهم بوده و ضرورت دارد تا برنامه های آموزشی لازم را برای والدین و کودکان در این حیطه تدارک ببینند.

    کلیدواژگان: الگوی تربیتی، کودک آزری، کودکان و نوجوانان.پیشگیری از جرم
  • یوسف الماسی، اکبر وروایی، مسعود قاسمی، ساسان رضایی فرد صفحات 71-96
    زمینه و هدف

    بزهکاری یک وضعیت ناسالم در زندگی اجتماعی است و به طور گسترده ای معادلات یک زندگی اجتماعی نرمال را مختل می کند. بزهکاری در دوران مختلفی اتفاق می افتد و در دوران کودکی بسیار حساس تر از سایر دوران است و اگر برهکاری در کودکی رخ دهد، اثار و تبعات آن زندگی بزرگسالی را تحت تاثیر قرار می دهد و سهم بزهکاری در بزرگسالی بر مبنای کنترل در دوره کودکی متغیر خواهد بود. چرا که تجارب نوجوانان در دنیا با تغییرات بزرگ اجتماعی که بر آماده سازی آن ها برای بزرگسالی اثر می گذارد، تغییر می کند. بر همین اساس این پژوهش با هدف تحلیل جرم شناختی بزهکاری بزرگسالان با تاکید بر بزه دیدگی دوران کودکی انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها:

     در این بررسی زمینه های بروز بزهکاری بر مبنای وجود بزه در کودکی و ارتباط آن در بزرگسالی با تبیین های علی تحلیل و بررسی شده است. یافته ها در دو دسته کلی وجود دارند. برخی نقشی شتاب دهنده یا مستعد کننده و برخی نقش کنترل کننده یا بازدارنده را ایفا کرده اند. در هر دو حالت پیشگیری و کنترل شرایط برای بزهکاری توسط نظریه پردازان زیادی توصیه و سفارش شده اند. زمینه ها و عوامل مستعدکننده بزهکاری از عضویت در گروه های منحرف، تضعیف ارزش‏های خانوادگی، فقر و مسایل اقتصادی و آسیب پذیری فرزندان طلاق را شامل می شود.

    نتایج

    زمینه ها و عوامل کنترل کننده بزهکاری بر دو مولفه مهم تقویت روابط با خانواده و بازاجتماعی شدن و تحول معنوی و کنترل بزهکاری تاکید دارند.

    کلیدواژگان: بزهکاری، نوجوانان، بزگسالان، بازدارنده ها، شتابدهنده ها
  • محمد بارانی، شهرام مدنی صفحات 97-120
    زمینه و هدف

    این تحقیق ضمن پرداخت اجمالی به رویه های رایج پیشگیری از جرم، نقد و بررسی آنها و نیز فرایند قانونی پیشگیری از جرم در کشور ایران، با نگرش نو به موضوع پیشگیری از جرم و ارایه رویکردی جدید با عنوان پیشگیری معکوس از جرم در مواجهه با رویدادهای مجرمانه و بازتوانی بزهکاران از طریق ایجاد زمینه های رشد اجتماعی، قرار دادن قابلیت ها، مهارت ها و هوش سیاه مجرمین حرفه ای در مسیر تعالی فردی و اجتماعی (تبدیل تهدیدات به فرصت ها) در صدد پیشگیری از تکرار جرم و کاهش وقوع آن است. مضاف بر اینکه در مدیریت، هماهنگی و اجرای فرایندهای پیشگیری معکوس از جرم، پلیس نقش هدایتگری و کارشناسی بیشتری پیدا می کند.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها:

     بازتوانی فردی بزهکاران با ایجاد زمینه های رشد اجتماعی، تقویت بزه دیدگان و محیط های جرم زا بصورت موردی و نقطه ای که در واقع کانون توجه رویکرد پیشگیری معکوس از جرم به عنوان یک رویه جدید است؛ ضمن توسعه دانش و توانمندی پلیس در مدیریت پیشگیری از جرم، به اقدامات پیشگیرانه تک نهادی یا چند نهادی نیز انسجام می بخشد.

    نتایج

    پیشگیری معکوس از جرم به عنوان شیوه ای نو با عملکرد نقطه ای و نقش هدایت گری پلیس در ایجاد هماهنگی بین بخشی، رفع مخاطرات حاصل از رویدادهای مجرمانه، مدیریت نیازها و ایجاد زمینه های رشد اجتماعی برای افراد اعم از بزهکاران و بزه دیدگان، ضمن زود بازده بودن به تکمیل سایر رویکردهای پیشگیرانه در پیشگیری از جرم نیز کمک می نماید.

    کلیدواژگان: پلیس، جرم، پیشگیری معکوس، رشد اجتماعی
  • حسین غلامی، الهه کسائی، بهزاد رضوی فرد، حسن سبحانی صفحات 121-142
    زمینه و هدف

    پروژه های اقتصادی به فراخور مقیاس و ویژگی هایشان می توانند آثار بسزایی بر نرخ جرم در جوامع تحت تاثیر باقی بگذارند. درحالی که امروزه انجام انواع ارزیابی تاثیر زیست محیطی و اجتماعی برای انواعی از اقدامات توسعه ای ضروری تلقی می گردند، پیامدهای مرتبط با جرم این پروژه ها مغفول واقع شده اند. این پژوهش درصدد بازشناسی اهمیت و ضرورت ارزیابی تاثیر جرم شناختی پروژه های اقتصادی در بستر مبانی نظری و منابع قانونی و جایگاه پلیس در این حوزه است.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها:

     پیچیدگی مباحث مرتبط با جرم، در کنار حقوقی اساسی بشر و همچنین الگوی توسعه ی پایدار و مولفه های حکمرانی مطلوب، ارزیابی تاثیر جرم شناختی پروژه های اقتصادی را به عنوان حوزه ای مستقل ضروری می سازد. برای اجرای این قسم از ارزیابی می توان به فحوای موادی از قوانین برنامه های توسعه کشور ازجمله مواد 57 و 80 برنامه ی ششم توسعه و ماده 6 قانون پیشگیری از جرم استناد نمود.

    نتایج

    در حال حاضر با ابتنای بر ظرفیت های موجود می توان به اجرای ارزیابی تاثیر جرم شناختی پروژه های اقتصادی پرداخت. در فرایند اجرای گام های اساسی ارزیابی، پلیس جامعه محور به سبب ارتباط و اعتماد دوسویه مردم و دولت نقش حیاتی ایفا خواهد نمود. ارزیابی تاثیر به افزایش محبوبیت پلیس، افزایش اعتماد متقابل دولت و جامعه محلی، تحقق جامعه ای مسیولیت پذیر کمک می کند و نظام های برنامه ریزی را از رویکردهای درمان گرا به پیشگیری محور سوق می دهد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، ارزیابی تاثیر جرم شناختی، پلیس جامعه محور، پیش گیری از جرم، توسعه ی پایدار
  • مریم ولی زاده، شهرداد دارابی، سامان عبدالهی صفحات 143-161
    زمینه و هدف

    فرار دختران از خانه یکی از  مهمترین آسیب های اجتماعی است که برای جامعه تهدیدی جدی محسوب می شود. کودک یا نوجوانی که بدون اجازه والدین یا سرپرست خانه را ترک می کند، کودک یا نوجوان فراری قلمداد می شود. بر این اساس هدف از این پژوهش آسیب شناسی اجتماعی پدیده فرار دختران از منزل با تاکید بر آموزه های جرم شناختی در بین دختران فراری شهر تهران است.

    روش

    این پژوهش از نوع همبستگی و در گروه تحقیقات کاربردی قرار دارد و به لحاظ روشی از نوع تحقیقات توصیفی است. در این پژوهش داده ها به صورت میدانی گردآوری شده اند. جامعه ی آماری دختران فراری شهر تهران هستند که به دلیل نامشخص بودن تعداد  آنها با استفاده از فرمول حجم نمونه جامعه نامحدود تعداد 180 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده و داده ها نیز به وسیله نرم افزار spss مورد آنالیز قرار گرفته اند.

    یافته ها:

     با انجام تحلیل رگرسیونی و بررسی اثر همزمان چهار متغیر مستقل (تجربه قبلی آزار جسمی یا جنسی، سابقه جرایم خانوادگی، تجربه خشونت خانگی، تجربه درگیری نوجوان و والدین) بر روی متغیر وابسته (فرار دختران از منزل) مشخص شد که چهار متغیر مستقل فوق روی هم رفته توانسته اند 45 درصد از تغییرات کل فرار دختران از منزل را تبیین یا پیش بینی کنند.

    نتایج

    فرار دختران از منزل می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد، اما از منظر جرم شناسی نقش مسایل اجتماعی و خانوادگی در این زمینه بسیار پررنگ و برجسته است.

    کلیدواژگان: فرار دختران، آسیب اجتماعی، علت شناسی، مسایل خانوادگی
|
  • Mohammad Ghanbari Pages 1-21
    Field and Aims

    Depression has accompanied people even in the short term in a period of life, and this feeling of depression arises due to unfortunate events or negative feelings, which usually return to normal after a few days. Also, a depressed mood is one of the natural human reactions to life events. Based on this, this research has been conducted with the aim of structural analysis of the role of depression in predicting the tendency of teenagers to commit delinquency among male high school students in Tehran.

    Method:

     The method of conducting this research is quantitative and descriptive analysis. In this study, the researchers used the existing theoretical literature while formulating the research hypotheses, indexed the main components of the research and designed the research questionnaire with the help of the theoretical literature. The statistical population of the research includes male students of the first secondary school in Tehran, using Morgan's table, 384 of them were selected in different areas of Tehran by cluster sampling method in several clusters and questionnaire questions were asked from them. The findings were also analyzed with the help of Amos software.

    Findings: 

    The findings of the research showed that the variable of depression disorder has a positive and significant effect on the variable of self-harm and suicide in its strongest effect with a coefficient of (0.68) and after that the effect of depression on the tendency to use drugs with a coefficient of (0.64) It is in second place. In general, depression has had a positive and significant effect on the variables of nihilism, academic failure, isolation and withdrawal, revenge, and has not had an effect on the variables of sexual deviations and violence and aggression due to the negative and weak coefficients.

    Conclusion

    The findings of this research, both in the theoretical dimension and existing literature, and in the experimental dimension and field analysis of data, have shown that depression is one of the strongest predictors of delinquency among teenagers, and to control social harms, it should be diagnosed and controlled. It is the most important educational strategy among teenagers.

    Keywords: Depression, Symptoms, Treatment, Consequences, Delinquency
  • norolah qodratolah, seyed mahmood mirkhalili, mohamadali hajidehabadi Pages 23-45
    Field and Aims

    Criminalization of pervasive behaviors is the result of specific criminalization by the legislator which includes a wide range of behaviors. And this type of criminalization from the perspective of legal criminology teachings. And this type of criminalization has many challenges from the point of view of legal criminology such as Violation of the principle of legality of crime and punishment. Leaving criminalization to the judicial authorities. Creating a secondary title in many crimes. Customization of judicial decisions, people's inattention to the laws and the reduction of the respect for the law. The vast immaterial plurality the anxiety and confusion of judges and people in society and many other negative effects.

    Method:

     The present research was carried out with a descriptive analytical method.

    Findings

    The basics and reasons for the criminalization of comprehensive crimes are things such as security orientation, populism and the principle of necessity, and criminal titles such as: acquisition of illegal property, disorderly behavior, behavior contrary to public decency, corruption in the world with a wide range of examples, illegal behavior Guild affairs such as clergy and the like are examples of this type of criminalization in Iran's criminal laws, which face a serious challenge.

    Conclusion:

     In the end, in line with the solutions to overcome the challenges of pervasive crimes, the conclusion was reached that limiting general criminalization (preventing the occurrence of crime and respecting the principle of human freedom and citizenship rights) and dealing with the complications caused by general criminalization (using Among the reconciliation solutions, the use of alternatives to punishment and judicial minimalism) should be applied.

    Keywords: criminalization, pervasive crime, legal criminology, acquisition of illegal property, crimes against chastity
  • moslem ghobadiyan Pages 47-70
    Field and Aims

    Children who are raped and exploited may face many psychological problems in the future, so teaching parents the right educational methods in order to make them aware of any intention can be necessary for preventing a part of  damage.)The aim of this study was to investigate the role of educational models in in preventing child abuse.

    Method:

     This research is applied in terms of purpose and descriptive correlational in terms of method. The statistical population of this study consists of all children and teenagers under 18 years in Lorestan province. The sample of this study was 450 children and teenagers in Lorestan province who were selected by multi-stage cluster sampling.The data were collected using the Perceived Childhood Scale of Krolling et al. (1997) and Bernstein et al. (2003) Child Abuse Questionnaire. In this study, Pearson correlation and multiple regression were used to analyze the data by  using SPSS software version 26.

    Findings:

    The analysis of the data showed that there is a negative and significant relationship between the mother's support of the child's autonomy, the mother's involvement with the child, the father's support of the child's autonomy, the father's involvement with the child with the dimensions of physical, sexual, neglect and emotional child abuse (P≥0.001). Also, the results of the regression coefficient in a step-by-step methoud showed that autonomy from the mother, autonomy from the father and involvement of the mother to the child predict 24% of the variance of child abuse in children and teenagers.

    Conclusion

    The need to inform parents about child abuse to ban and prevent it is felt more than ever, in this regard the role of educational authorities such as schools and the media is very important and it is necessary to provide the necessary educational programs for parents and children in this area.

    Keywords: educational model, child abuse, children, adolescents, Crime prevention
  • akbar varvaei, M. ghsemi, S. rezaeifard Pages 71-96

    Field and Aims:

    Delinquency is an unhealthy situation in social life and widely disrupts the equations of a normal social life. Delinquency happens at different times and it is much more sensitive in childhood than other times. And if delinquency occurs in childhood, its effects and consequences will affect adult life, and the contribution of delinquency in adulthood will vary based on control in childhood. Because the experiences of adolescents in the world are changing with major social changes that affect their preparation for adulthood. Accordingly, this research has been conducted with the aim of criminological analysis of adult delinquency with an emphasis on childhood victimization.

    Method

    The present research was carried out with a descriptive analytical method.

    Findings

    In this study, the causes of delinquency have been analyzed based on the presence of delinquency in childhood and its relationship in adulthood with causal explanations. The findings are in two general categories. Some have played an accelerating or predisposing role and some have played a controlling or inhibiting role. In both cases, prevention and control of conditions for delinquency have been recommended and ordered by many theorists. The grounds and factors predisposing to delinquency include membership in deviant groups, weakening of family values, poverty and economic issues, and the vulnerability of children of divorce.

    Conclusion

    The contexts and factors controlling delinquency emphasize two important components of strengthening relationships with family and resocialization and spiritual transformation and delinquency control.

    Keywords: delinquency, adolescent’s, adults, deterrents, accelerators
  • Mohammad Barani, shahram madani Pages 97-120
    Field and Aims

    this study, while briefly paying attention to the common procedures of crime prevention, reviewing them and also the legal process of crime prevention in Iran, with a new approach to the issue of crime prevention and presenting a new approach called reverse crime prevention in the face of events Criminalization and rehabilitation of criminals seeks to prevent the recurrence of crime and reduce its occurrence by creating the conditions for social development, placing the capabilities, skills and black intelligence of professional criminals in the path of individual and social excellence (turning threats into opportunities). In addition, the police have a greater guiding and expert role in managing, coordinating and implementing reverse crime prevention processes.

    Method: 

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of the nature of the data, the data collection tool is also documentary and inferential. In addition, the theories of the elites in the field of crime prevention have been used for theoretical purposes.

    Findings

    individual rehabilitation of criminals by creating grounds for social development, strengthening victims and crime environments on a case-by-case basis, which is in fact the focus of the reverse crime prevention approach as a new practice; While developing police knowledge and capabilities in crime prevention management, it also integrates single-institutional or multi-institutional preventive measures.

    Conclusion

    Reverse crime prevention as a new method with point performance and role of police guidance in creating cross-sectoral coordination, eliminating the risks of criminal events, managing needs and creating opportunities for social development for both criminals and victims, while providing quick returns. Being also helps complement other preventative approaches to crime prevention.

    Keywords: Police, crime, reverse crime prevention, social growth
  • hussein gholami, elahe kasaee, behzad razavifard, hassan sobhani Pages 121-142

    Field and Aims:

    Depending on their scale and characteristics, economic projects can leave a significant impact on the rate of crime in the affected communities. While today, environmental and social impact assessments are considered as a necessity for various development actions, the criminal consequences of these projects have been neglected. This research seeks to recognize the importance of criminological impactassessmnet of economic projects in the context of theoretical foundations and legal sources and the position of the police in this field.

    Method:

    This research was carried out in terms of practical purpose. </strong>In terms of collecting information, it was done in a library method and analyzed in a descriptive-analytical way.

    Findings

     The complexity of issues related to crime and possible damages, along with basic human rights, as well as the model of sustainable development and the components of good governance, make it necessary to assessment the criminal impact of economic projects as an independent field. To implement this type of assessment, we can refer to the provisions of the laws of the country's development program and crime prevention law.

    Conclusion:

     we can implement this task with the existing capacities. In the process of implementing the criminological impact assessment, the community-oriented police will play a vital role . Impact assessment helps to increase the popularity of the police, increase the mutual trust of the government and the local community and move planning systems from treatment-oriented approaches to prevention-oriented ones.

    Keywords: Assessment, Criminological Impact Assessment, Crime Prevention c, ommunity-oriented police, Sustainable Development
  • maryam valizadeh, Shahrdad Darabi, Saman Abdollahi Pages 143-161

    Field and Aims:

    girls running away from home is one of the most important social harms, which is considered a serious threat to the society. A child or teenager who leaves home without the permission of parents or guardian is considered a runaway child or teenager. Based on this, the aim of this research is the social pathology of the phenomenon of girls running away from home with emphasis on criminological teachings among runaway girls in Tehran.

    Method:

    This research is of the correlation type and is in the applied research group, and in terms of method, it is a descriptive research type. In this research, the data were collected in the field. The statistical population is the runaway girls of Tehran city, due to the uncertainty of their number, 180 people were selected as the sample size using the unlimited population sample size formula, and the data were analyzed by spss software.

    Findings

    By performing regression analysis and examining the simultaneous effect of four independent variables (previous experience of physical or sexual abuse, history of family crimes, experience of domestic violence, experience of conflict between teenagers and parents) on the dependent variable (girls running away from home), it was found that four variables Together, the above variables have been able to explain or predict 45% of the total changes in girls running away from home.

    Conclusion :

    Girls run away from home can happen for various reasons, but from the point of view of criminology, the role of social and family issues in this field is very prominent.

    Keywords: running away of girls, social damage, etiology, family issues