فهرست مطالب

پژوهش های جرم شناختی پلیس - پیاپی 12 (پاییز 1402)

نشریه پژوهش های جرم شناختی پلیس
پیاپی 12 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • آرمین لطفی*، سید محمد هاشمی صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    فرایند جرم یابی در ارتباط با حقوق شهروندی در نظام عدالت کیفری دارای ابعاد، مولفه و شاخصه های مهمی می باشد که در خصوص متهمان رعایت آن لازم و ضروری می باشد و شایسته است متخصصین جرم یابی نسبت به آن آگاهی وتوجه ویژه داشته باشند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تبیین جایگاه حقوق شهروندی در فرایند جرم یابی انجام پذیرفته است.

    روش

    پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت داده ها و شیوه اجرا از نوع پژوهش های کیفی و از نوع اکتشافی است. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل اسناد مرتبط علمی و قوانین استفاده شده است. برای این منظور، مفاد قانونی مرتبط از قبیل قوانین بین اللملی، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون مجازات اسلامی مصوب1392، قانون آئین دادرسی کیفری مصوب1392، ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی مصوب 1383 و سایر قوانین داخلی و خارجی می باشد که به صورت هدفمند انتخاب شدند و در سومین بار مطالعه، به اشباع نظری و مضمونی و به تائید 7 نفر از خبرگان رسید و جهت تحلیل محتوای کیفی، از نرم افزار MAXQDA استفاده شد. 

    یافته ها

    159مضمون پایه ای استخراج شده که30 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر شامل قوانین و حقوق شهروندی مربوطه به متهمین در فرایند جرم یابی در سه فرایند: 1-کشف جرم (ممنوع بودن شنود و کنترل ارتباطات مخابراتی-تفتیش و بازرسی منازل و محل کار متهمان- تفتیش و بازرسی منازل و محل کار برخی از مقامات دولتی)، 2-تحقیقات مقدماتی (احساس امنیت متهمین حین بازجویی- تاخیرناپذیری تحقیق- رعایت مقررات تحقیق از متهمان- اجتناب از شکنجه در بازجویی ها- اجتناب از اعمال تبعیض بین اصحاب دعوی- تسریع در رسیدگی به پرونده ها- بازجویی قانونمند، 3-تعقیب متهمین (حق جبران ضرر و زیان متهم- حق متهم به بهره مندی از اصل برائت - اصل منع دستگیری و بازداشت افراد- منع بازداشت متهم بیش از 24 ساعت - مطلع ساختن از دلایل دستگیری- مطلع ساختن خانواده- مدت تحت نظر و تمدید آن- حق تفهیم اتهام- حق اعتراض متهم- حق سکوت متهم- حق معاینه پزشکی- حق داشتن مترجم- حق بازجویی بدون شکنجه- ممنوعیت مطلق شکنجه- رعایت اصل برائت- حق داشتن وکیل-بازجویی تحت ضوابط قانونی) بدست آمد.

    نتایج

    مهم ترین جایگاه حقوق شهروندی در فرایندجرم یابی در بعد تعقیب متهمین قرارگرفته است، چراکه دراین مرحله، آزادی متهمین سلب واز خود اختیاری ندارند؛ این تکلیف قانونی با ضمانت اجرایی خاص مد نظر قانونگذار قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، جرم، متهم، فرایند جرم یابی
  • حسین یوسفوند* صفحات 31-59
    زمینه و هدف

    مرتکبین جرائم خشن، عمدتا افرادی هستند که در مناطق حاشیه ای شهرها و بخصوص کلان شهرها زندگی می کنند؛ علت این موضوع را بایستی در ضعف های متعدد و در عین حال، مبهم حاکم بر این مناطق جستجو کرد که به طرق مختلف باعث اختلال در مناسبت های اجتماعی گردیده و نقش تسهیل کننده در بروز انحرافات اجتماعی و بویژه، ارتکاب جرائم خشن ایفا می کند. این مطالعه با هدف بررسی کیفی پدیده حاشیه نشینی در استان خوزستان، درصدد احصاء ضعف های حاکم بر مناطق حاشیه نشین که گرایش افراد به ارتکاب جرائم خشن را تسهیل می نماید، می باشد.

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف، بنیادی و از نظر روش، کیفی است که از نظریه مبنایی استفاده کرده است؛ روش نمونه گیری به صورت  هدفمند  بوده و روش جمع آوری داده ها، در قالب مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفراز مجرمین جرائم خشن در استان خوزستان که به حد اشباع نظری رسیده، انجام پذیرفته است. ویژگی مشترک این افراد، ارتکاب مکرر جرائم خشن توسط آنها بوده است. تحلیل داده ها مبتنی بر روش گرندد، در سه سطح کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی صورت پذیرفته است.

    یافته ‎ها: 

    پس از مرحله کد گذاری، 10 مقوله اصلی و1 مقوله هسته از داده ها استخراج شد. مقولات اصلی شامل: چالش اقتصادی- اجتماعی و محرومیت ساختاری به عنوان شرایط علی، زمینه های خانوادگی نامطلوب به عنوان شرایط زمینه ای، فرصت های نامشروع، نگرش مثبت به جرم، کژکارکردی نهادی و یادگیری اجتماعی به عنوان  شرایط مداخله گر، ارتکاب جرائم خشن به عنوان راهبرد و تنش ها به عنوان پیامدها برساخت شده اند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که جرائم خشن افراد حاشیه نشین، راهبردی است که آنها برای مرتفع نمودن نیازهای زندگی خود در برابر محیط پر چالش و غیرقابل تغییر بر می گزینند؛ در نهایت، نظریه پژوهش نشان داد که این راهبرد برگرفته از چالش های محیطی متنوع مناطق حاشیه نشین منجر به «تنش های فردی برای مرتکبین و تنش های اجتماعی برای مردم عادی» در حیات اجتماعی شده است.

    کلیدواژگان: حاشیه نشینی، جرائم خشن، محرومیت ساختاری، کژکارکردی نهادی، یادگیری اجتماعی، استان خوزستان
  • خسرو حبیبی*، علی یکتا، مهدی یکتایی، اصغر خدایی صفحات 61-88
    زمینه و هدف

    مدیران و کارشناسان  بررسی صحنه جرم برای دستیابی به نتایج مطلوب نیازمند آگاهی از آسیب های موجود و نقش هر کدام از آنها در فرآیند بررسی صحنه جرم هستند؛ بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، آسیب شناسی بررسی صحنه جرم و ارائه راهکارهای متناسب است.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و با رویکرد کیفی و با استفاده از روش دلفی تدوین شده است. اطلاعات آن، به روش اسنادی  و همچنین، در بخش میدانی از مصاحبه نیمه ساختاریافته بدست آمده است. مشارکت کنند گان پژوهش را فعالان حوزه کشف جرائم تشکیل می دهند که 30  نفر از خبرگان بر اساس اصل اشباع نظری و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. روایی و پایایی داده ها با استفاده از اجماع و آزمون مجدد تایید شده است. روش تجزیه وتحلیل از طریق آزمون میانگین و توافق اجماع نمرات بالای 66/66% و با نرم افزار spss  انجام شده است.

    یافته ‎ها: 

    بر اساس یافته های به دست آمده از پژوهش حاضر، آسیب های برسی صحنه جرم به دو بعد الف: آسیب های بعد فنی (تردد افراد غیرمسئول، تغییر و یا آلودگی در نمونه های موجود، ناقص بودن امکانات و ابزار آزمایشگاهی، سهل انگاری و بی توجهی افسر اول در حفظ صحنه جرم، ضعف در تشخیص و شناسایی نمونه های موجود، عدم حضور به موقع کارکنان کلانتری در صحنه جرم و...) و ب، آسیب های بعد مدیریتی (در اختیار نداشتن  نرم افزارهای مرتبط با بررسی صحنه، فقدان مدیریت واحد و یکپارچه، فقدان هماهنگی لازم بین بررسی کنندگان، جابجا شدن کارشناسان و متصدیان امر بررسی صحنه جرم، فقدان دستورکار استاندارد تعریف شده مشخص در خصوص بررسی صحنه جرم، کامل نبودن بانک های اطلاعاتی مرتبط با  بررسی صحنه جرم و...) از هم قابل تفکیک است.

    نتایج

    صحنه های جرم مانند هر پدیده دیگری دستخوش تغییرات طبیعی و غیرطبیعی هستند؛ بنابراین، علاوه بر حفظ و مراقبت از صحنه جرم،کسب موفقیت در ماموریت های بررسی صحنه جرم منوط به رفع آسیب های احصاشده در ابعاد مدیریتی و فنی است.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، صحنه جرم، بعد فنی، بعد مدیریتی، پلیس، جرم یابی
  • مهدی نظری منظم*، بهنام مدبری صفحات 89-117
    زمینه و هدف

    کلاهبرداری سایبری یکی از مهم ترین جرائم علیه اموال و مالکیت می باشد. این فضا با وجود مزایای فراوانش، به دلیل ویژگی های خاص بستر مناسبی برای ارتکاب برخی از جرائم مانند کلاهبرداری شده است. هدف اصلی این مقاله، تبیین چالش های پلیس در کشف کلاهبرداری سایبری می باشد.

    روش

    این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا از نوع پژوهش های آمیخته است. جامعه مشارکت کننده در تحقیق شامل متخصصان حوزه پی جویی جرائم رایانه ای پلیس، دستگاه قضایی و سایر دستگاه های مرتبط بود. نمونه آماری بخش کیفی به تعداد 18 نفر به روش نمونه گیری هدفمند براساس اشباع نظری و نمونه آماری کمی به دلیل محدود بودن متخصصان به شیوه تمام شمار انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسش نامه محقق-ساخته بر اساس نظرات خبرگان است. پایایی پرسش نامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ86% محاسبه گردید. داده های مرحله کمی با استفاده از آزمون تی مستقل با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ‎ها: 

    پلیس فتا در سه سطح و با 50 چالش رو به رو است که مهم ترین آن ها عبارتند از: چالش های برون سازمانی (ضعف قوانین و مقررات، توسعه فضای سایبر بدون توجه به تامین امنیت آن، دسترسی به فیلترشکن)، چالش های درون سازمانی (اختفای هویت، پیچیدگی های جرم یابی سایبری، ضعف دانش کاربران و عدم گزارش به موقع به پلیس) و چالش های بین المللی (ضعف قوانین و مقررات،کمبود امکانات و زیرساخت ها، رشد کسب وکارهای غیرمجاز و بی ضابطه).

    نتایج

    نتایج این پژوهش باعث افزایش دانش و آگاهی مسئولین امر شده و می تواند مانع از تضییع حقوق مالباختگان، افزایش اقتدار نظام قضایی و پلیس و کاهش جرائم مالی در فضای سایبر شود.

    کلیدواژگان: کلاهبرداری سایبری، فیشینگ، پلیس، فضای سایبر
  • اعظم مندگاریان، یاسر رضاپور میرصالح*، شکوفه متقی، ساغر احمدی صفحات 119-150
    زمینه و هدف

    جوامع همواره در تلاش برای تحلیل بزهکاری با هدف کاهش نرخ ارتکاب جرم در جامعه بوده اند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش مدیریت خودگویی مبتنی بر افکار جنایی در نگرش به بزهکاری و افکار خودآیند منفی زندانیان بود.

    روش

    طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه ی زندانیان مرد زندان شهرستان اردکان بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 30 نفر به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دوگروه 15 نفری (آزمایش و گواه) جایگزین شدند. هر دو گروه قبل و بعد از اجرای پژوهش، به پرسشنامه های نگرش به بزهکاری فضلی (1389) و افکارخودآیند منفی هولان و کندال (1980) پاسخ دادند. پایایی پرسشنامه ی نگرش به بزهکاری برای نگرش مثبت به رفتارهای بزهکارانه 0/71 و برای نگرش منفی به رفتارهای بزهکارانه 0/77 گزارش شده و روایی محتوایی آن نیز مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. آلفای کرونباخ پرسشنامه افکارخودآیند 0/97 و روایی آن نیز تایید شده است. آموزش مدیریت خودگویی مبتنی بر افکار جنایی در 8 جلسه به اعضای گروه آموزش داده شد، اما گروه گواه در طول این مدت هیچگونه مداخله ای دریافت نکرد. در پایان نیز داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها

    آزمون تحلیل کوورایانس نشان داد که پس از دریافت آموزش مدیریت خودگویی مبتنی بر افکار جنایی، نمرات شرکت کنندگان گروه آزمایش در مرحله پس آزمون، در نگرش مثبت به بزه کاری و افکار خودآیند منفی کاهش و در نگرش منفی نسبت به بزهکاری به طور معنی داری افزایش یافته بود. در حالی که در گروه گواه تغییر معنی داری در مرحله پس آزمون در مقایسه با مرحله پیش آزمون رخ نداده بود. به عبارتی دیگر، مقادیر F نشان می داد که آموزش مدیریت خودگویی مبتنی بر افکار جنایی بر کاهش نگرش مثبت به بزهکاری (51/18 =F) و افکار خودآیند منفی (39/70 =F) و بر افزایش نگرش منفی به بزهکاری (38/92 =F) موثر واقع شده و فرضیه های پژوهش تایید شدند (0/05>p).

    نتایج

    آموزش مدیریت خودگویی می تواند به عنوان یکی از مداخلات موثر در خصوص کاهش نرخ جرم در زندانیان مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، اگر در انتخاب محتوای آموزش های ارائه شده به زندانیان، مدیریت خودگویی مبتنی بر افکار جنایی در نظر گرفته شود، می توان انتظار داشت که از تمایل زندانیان نسبت به جرم کاسته شده و یکی از اهداف سازمان زندان های کشور که همان اصلاح و تربیت زندانیان است، محقق گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت خودگویی، افکار جنایی، نگرش به بزهکاری، افکار خودآیند منفی، زندانیان
  • غلامرضا اسماعیلی آذر، باقر شاملو*، کیومرث کلانتری درونکلا صفحات 151-176
    زمینه و هدف

    تکنولوژی ها به عنوان واقعیت گریزناپذیر جهان امروز پدیده های در حال گسترشی هستند که خمیرمایه پیشرفت افراد، سازمان ها و جوامع را تشکیل می دهند. این ابداعات در کنار محاسن بیشماری که در فرایند تمدن سازی و جامعه سازی بشر در طول تاریخ داشته اند،آثار مخرب و اخلالگری را نیز در حوزه های مختلف از جمله حوزه امنیت اجتماعی با زمینه سازی محیط بزه دیدگی و بزهکاری افراد فراهم می سازند. از طرفی، عمده پژوهش ها به تحلیل و بررسی عوارض مخرب فنی- صنعتی تکنولوژی پرداخته اند و کمتر به آثار مخرب و اخلالگر فناوری ها در سطح سازمانی و بالاخص، نظام های اخلاقی و ارزشی در پارادایم معرفتی که امنیت اجتماعی را با مخاطره مواجه می سازند، توجه داشته اند.

    روش

    روش مورد استفاده در سازماندهی و انجام تحقیق در این پژوهش، «تحلیلی-توصیفی» است و تلاش می گردد با استفاده از اصول منطقی و علمی و با تکیه بر داده های مراجع معتبر علمی، به تبیین و توصیف دقیق پدیده های مورد بحث پرداخته شود.

    یافته‎ ها: 

    یافته ها بیانگر آن است که اختلالات عمیق فناوری ها در عصر حاضر معطوف به اختلالات در سطوح مختلف فنی، سازمانی و پارادایمی- معرفتی است که بالاخص، در حوزه ارزشی-اخلاقی آثار مخرب بنیادینی را در امنیت اجتماعی بر جای خواهند گذاشت.

    نتایج

    مطابق طبقه بندی نوین ارائه شده در این پژوهش که منطبق با پیچیدگی های عصر حاضر می باشد و  توجه به نتایج حاصله از اختلالات پارادایمی فناوری ها، پیشنهاد می شود که با استفاده از رویکرد «پیشینی» در فرایندی آینده پژوهانه در حوزه های مختلف تصمیم سازی، تقنینی و جرم شناسانه، این آثار شناسایی و در اقدامی پیشگیرانه از پیامدهای مخرب آن در عرصه امنیت اجتماعی جلوگیری به عمل آید.

    کلیدواژگان: اختلالات عمیق، تکنولوژی، پارادایم، امنیت اجتماعی، جرم شناسی
|
  • Armin Lotfi *, Sayyed Mohammad Hashemi Pages 1-30
    Field and Aims

    The criminal investigation process related to the citizen's rights in the criminal justice system has important dimensions, components and indicators, which are necessary and necessary for the defendants to comply with, and it is appropriate for criminal investigation experts to have special knowledge and attention to it. Therefore, the current research has been carried out with the aim of explaining the position of citizenship rights in the criminal investigation process.

    Method

    In terms of purpose, the research is practical, and in terms of the nature of the data and the method of implementation, it is qualitative and exploratory. The method of analyzing related scientific documents and laws has been used for data analysis. For this purpose, relevant legal provisions such as international laws, the Constitution of the Islamic Republic of Iran, the Islamic Penal Code approved in 2013, the Criminal Procedure Law approved in 2013, the single article of the Law on Respecting Legitimate Freedoms and Protecting Citizen Rights approved in 2004 and other domestic and foreign laws that They were selected purposefully and in the third time of the study, theoretical and thematic saturation was reached and 7 experts approved, and MAXQDA software was used for qualitative content analysis.

    Findings

    159 basic themes have been extracted, which include 30 organizing themes and 3 inclusive themes, including laws and citizenship rights related to the defendants in the criminalization process in three processes: 1-Crime detection (prohibition of eavesdropping and control of telecommunication communications - inspection and inspection of the homes and workplaces of the accused - search and inspection of the homes and workplaces of some government officials), 2- preliminary investigations (feeling of the safety of the accused during interrogation - the investigation must not be delayed - compliance with the regulations of the investigation of the accused - avoiding torture during interrogations - avoiding discrimination between litigants - speeding up the processing of cases - Lawful interrogation, 3- Persecution of the accused (the right to compensation for the accused's losses and damages - The right of the accused to benefit from the principle of acquittal - The principle of prohibiting the arrest and detention of people - Prohibiting the arrest of the accused for more than 24 hours - Notifying the reasons for the arrest - Notifying the family - period Under its review and extension, the right to explain the accusation, the right to object the accused, the right to remain silent, the right to a medical examination, the right to have an interpreter, the right to be interrogated without torture, the absolute prohibition of torture, the observance of the principle of innocence, the right to have a lawyer, and the right to be interrogated under legal conditions.

    Keywords: Civil rights, Crime, Accused, criminal investigation process
  • Hossein Yousefvand * Pages 31-59
    Field and Aims

    The perpetrators of violent crimes are mainly people who live in the peripheral areas of cities and especially metropolises; The cause of this issue should be sought in the numerous and at the same time, ambiguous weaknesses governing these areas, which cause disruption in social occasions in various ways and play a facilitating role in the occurrence of social deviations and especially, the commission of violent crimes. This study aims to qualitatively investigate the phenomenon of marginalization in Khuzestan province, aiming to quantify the weaknesses prevailing in marginal areas that facilitate the tendency of people to commit violent crimes.

    Method

    This research is fundamental in terms of purpose and qualitative in terms of method, which has used the basic theory; The sampling method was purposeful and the data collection method was carried out in the form of semi-structured interviews with 15 criminals of violent crimes in Khuzestan province, which reached theoretical saturation. The common feature of these people is that they commit violent crimes repeatedly. Data analysis based on the Grandad method has been done in three levels: open coding, central coding and selective coding.

    Findings

    After the coding stage, 10 main categories and 1 core category were extracted from the data. The main categories include: socio-economic challenge and structural deprivation as causal conditions, unfavorable family contexts as underlying conditions, illegitimate opportunities, positive attitude towards crime, institutional dysfunction and social learning as intervening conditions, committing violent crimes as strategies and tensions. are constructed as consequences.

    Conclusions

    The results showed that the violent crimes of marginalized people are a strategy they choose to meet their life needs against the challenging and unchanging environment; Finally, the research theory showed that this strategy derived from diverse environmental challenges of marginalized areas has led to "individual tensions for perpetrators and social tensions for ordinary people" in social life.

    Keywords: Marginalization, violent crimes, structural deprivation, institutional dysfunction, social learning, Khuzestan province
  • Khosro Habibi *, Ali Yekta, Mahdi Yektaee, Asghar Khodaee Pages 61-88
    BaCkground and purpose

    The issue of crime scene management is the most basic basis for filing cases. In this regard, the efficient implementation of knowledge management and its practical application in crime scene investigation is an important step in the study of this process, so the purpose of this research is to recognize the position of knowledge management as a powerful tool that includes a set of information, principles and experiences, for It is a crime scene.

    Research methodology

    In terms of nature, the research is of applied research type and in terms of method, it is descriptive-survey. The statistical population includes employees and experts in the fields of knowledge management and crime scene investigation agents, and the sample size of 57 people has been selected purposefully. And the data collection tool was a researcher-made questionnaire, its validity was confirmed through interviews with experts and reliability using Cronbach's alpha coefficient (0.863). The method of data analysis is done using the matrix of knowledge management components.

    Findings and conclusions

    The ability to apply, the ability to combine and produce knowledge, especially indigenous knowledge, is important in crime scene management, so detectives and crime scene investigation experts acquire tacit knowledge from holding workshops, roundtables and scientific meetings, forming focal groups, banks Information, service experiences, ideas, innovation and suggestions, research projects, conferences, think tanks, etc. can act towards the optimal management of the crime scene, and as a result of its continuity, the necessary productivity in the crime scene investigation process is achieved.

    Keywords: Pathology, Crime scene, technical dimension, management dimension, Police, Crime Detection
  • MAHDI Nazari Monazam *, Behnam Modaberi Pages 89-117
    Field and Aims

    Cyber fraud is one of the most important crimes against property and ownership. Despite its many advantages, this space is a suitable platform for committing some crimes such as fraud due to its special features. The main purpose of this article is to explain the challenges of the police in detecting cyber fraud.

    Method

    In terms of purpose, This research is practical and in terms of implementation method, it is a mixed type of research. The community participating in the research included experts in the field of computer crime investigation, the police, the judicial system, and other related systems. The qualitative statistical sample of 18 people was selected by purposive sampling method based on theoretical saturation and quantitative statistical sample due to the limited number of experts. The tool for collecting information in the present research is an interview in the qualitative part, and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire based on the opinions of experts. The reliability of the questionnaire was calculated through Cronbach's alpha test of 86%. Quantitative phase data were analyzed using independent t-test using SPSS software.

    Findings

    FATA police is facing 50 challenges on three levels, the most important of which are: external organizational challenge (weakness of laws and regulations, development of cyber space without regard to its security, access to filter breakers), internal organizational challenge (hiding identity, complexities of cyber crime detection, Weak knowledge of users and lack of timely reporting to the police) and international challenges (weak laws and regulations, lack of facilities and infrastructure, growth of unauthorized and unregulated businesses).

    Conclusions

    The conclusion of this research have increased the knowledge and awareness of those in charge and can prevent the violation of the rights of those who have lost property, increase the authority of the judicial system and the police, and reduce financial crimes in the cyber space.

    Keywords: Cyber Fraud, phishing, Police, Cyber Space
  • Azam Mandegarian, Yasser Rezapour Mirsaleh *, Shekoofe Mottaghi, Saghar Ahmadi Pages 119-150
    Field and Aims

    Societies have always been trying to analyze delinquency with the aim of reducing the crime rate in society. The purpose of this research was to determine the effectiveness of self-talk management training based on criminal thoughts in the attitude towards delinquency and negative spontaneous thoughts of prisoners.

    Method

    The present study was a semi-test with pre-test-post-test and certificate group. The statistical population consisted of all male prisoners of Ardakan prison, which, using available sampling method, selected 30 people as a sample and was randomly replaced in two groups (experiments and witnesses). Both groups responded to attitude questionnaires (2010) and Hollan and Kendall (1980). The reliability of an attitude to delinquency for positive attitudes to delinquency behaviors of 0.71 and for negative attitudes to 0.77 delinquency behaviors has been reported and its content validity has been reviewed and confirmed. Alpha Cronbach's alpha Questionnaire is 0.97 and its validity has also been confirmed. Criminal thought management tutorials were taught to the members of the group at 8 sessions. But the certificate group did not receive any intervention during this period. In the end, the data were analyzed by the multiplicity of covariance analysis.

    Findings

    The Quurians Analysis Test showed that after receiving self -management -based self -management training, experimental group participants' scores in the post -test phase, decrease in positive attitudes to delinquency and negative thoughts and in negative attitudes toward delinquency have increased significantly Was. Whereas in the testimony group there was no significant change in the post -test phase compared to the pre -test phase. In other words, the values of F showed that self -management training based on criminal thoughts on reducing positive attitudes to delinquency (F = 51/18) and negative self -thoughts (F = 39/70) and increased negative attitudes to delinquency (92/ 38 = f) and the research hypotheses were confirmed (P <0.05).

    Conclusion

    self-talk management training can be used as one of the effective interventions to reduce crime rates in prisoners. Also, if the content of the teachings provided to prisoners is considered a criminal -based self -management, it can be expected that the prisoners' willingness to be reduced and one of the goals of the Prisons Organization, which is the reform of the prisoners, will be achieved.

    Keywords: Self-Talk Management, Criminal Thoughts, attitudes to delinquency, negative self -thoughts, Prisoners
  • Gholamreza Esmaeli Azar, Bagher Shamloo *, Kiumars Kalantari Pages 151-176
    Field and Aims

    The technologies as the inevitable reality of today's world are expanding phenomena that form the leaven of progress of individuals, organizations and societies. These innovations, along with the numerous merits they have had in the process of civilization and socialization of mankind throughout history, also create destructive and disruptive effects in various fields, including the field of social security, by creating an environment for people to be victims and criminals. On the other hand, most of the researches have analyzed and investigated the destructive technical-industrial effects of technology and have paid less attention to the destructive and disruptive effects of technologies at the organizational level, especially the moral and value systems in the epistemic paradigm that endanger social security.

    Method

    The method used in organizing and conducting research in this research is "analytical-descriptive" and an attempt is made to explain and accurately describe the discussed phenomena by using logical and scientific principles and relying on the data of reliable scientific authorities.

    Findings

    The findings indicate that the deep disruptions of technologies in the current era are aimed at disruptions at various technical, organizational and paradigmatic-cognitive levels, which will leave fundamental destructive effects on social security, especially in the value-moral field.

    Conclusion

    According to the new classification presented in this research, which is in line with the complexities of the present age, and paying attention to the results of the paradigmatic disruptions of technologies, it is suggested to use the "prior" approach in a future research process in different areas of decision-making. Legally and criminologically, these works should be identified and, in a preventive measure, its destructive consequences in the field of social security should be prevented.

    Keywords: Deep disorders, Technology, paradigm, social security, criminology