فهرست مطالب

تامین اجتماعی - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 61، پاییز 1400)

نشریه تامین اجتماعی
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 61، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد رحیمی*، علیرضا حسن زاده، علی شایان صفحات 13-38
    هدف

    اینترنت اشیاء و معماری سازمانی دو مفهوم توانمندساز هستند که موجب کسب مزیتی رقابتی برای سازمان می شوند. هدف این پژوهش طراحی معماری سازمانی مبتنی بر اینترنت اشیاء برای سازمان تامین اجتماعی است.

    روش

    برای رسیدن به هدف پژوهش فرآیندهای واحد بازرسی بر مبنای یک قطعه سخت افزاری مبتنی بر اینترنت اشیاء بازنویسی و دو سطر اول چارچوب زکمن (برنامه ریز و مالک) برای واحد بازرسی سازمان تامین اجتماعی تکمیل شد. در این پژوهش جامعه آماری شامل خبرگان دانشگاهی و صنعت (سازمان تامین اجتماعی) در حوزه اینترنت اشیاء و معماری سازمانی هستند که دو نمونه از آنها انتخاب شد. داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه های خبرگان دانشگاهی و صنعت با آزمون های آماری مربع کای (خی دو) و ویلکاکسون تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها و نتیجه

    درنهایت، در خصوص فرضیه های پژوهش (اثر اینترنت اشیاء بر ستون های چارچوب زکمن که شامل داده، کارکرد، شبکه، افراد، زمان و انگیزه هستند) تصمیم گیری شد که از شش فرضیه پژوهش، فرضیه پنجم رد و سایر فرضیه ها مورد تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء، معماری سازمانی، معماری سازمانی مبتنی بر اینترنت اشیاء، چارچوب زکمن و اینترنت اشیاء
  • رسول عبدالعظیم زاده*، حسین رضازاده صفحات 39-70
    هدف

    هدف از تدوین مدل شایستگی رییس اداره فناوری اطلاعات و آمار در سازمان تامین اجتماعی ارایه معیارهایی برای ارزیابی گزینه های تصدی سمت مذکور در برگزاری کانون ارزیابی و ایجاد مبنایی برای تعیین نیازهای آموزشی و توسعه کارکنان است.

    روش

    در طراحی مدل برای شناسایی شایستگی های اولیه از تحلیل شغل و شرح وظایف، شرایط کاری، برنامه های راهبردی سازمان، فعالیت های سازمان در حوزه فناوری اطلاعات و سایر مدل های شایستگی و نظرات خبرگان استفاده شد و پس از گروه بندی آنها در 5 دسته اصلی شامل مهارت های تخصصی وسازمانی، مهارت های مدیریتی، مهارت های تفکر وتصمیم گیری، مهارت های رهبری و ویژگی های فردی، اولویت بندی و وزن اثر هریک ازشایستگی ها ازطریق روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی[1] به کمک پرسشنامه مقایسه زوجی و نرم افزار اکسپرت چویس [2] صورت گرفت. این تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی و روش تحقیق آن آمیخته کیفی -کمی است. جامعه این تحقیق شامل روسای ادارات فناوری اطلاعات و آمار استان ها و روسای ادارات تخصصی مرکز فناوری اطلاعات و آمار ستاد مرکزی سازمان تامین اجتماعی به تعداد 72 نفر بود که پرسشنامه به عنوان ابزار گردآوری داده ها در بین تمامی اعضای جامعه توزیع و تکمیل شد.

    یافته ها و نتیجه

    در نهایت براساس اوزان شایستگی ها در دسته اصلی و زیرقسمت ها، به ترتیب اولویت: دانش تخصصی، کار تیمی، تفکر سیستمی و راهبردی، مدیریت افراد و توسعه دیگران، تصمیم گیری و حل مسیله، ارتباط موثر و انعطاف پذیری، آگاهی سازمانی، برنامه ریزی و مدیریت زمان، مسیولیت پذیری و پیگیری، هماهنگی و سازماندهی، تفکر تحلیلی، نظارت و ارزیابی، خلاقیت و نوآوری و دقت و تمرکز تاثیرگذار شدند. این مدل شایستگی در کانو ن های ارزیابی و توسعه سمت رییس اداره فناوری اطلاعات و آمار در سازمان تامین اجتماعی و سایر سازمان ها وشرکت های دولتی وغیردولتی قابل استفاده است.  

    کلیدواژگان: مدل شایستگی، کانون ارزیابی، رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات، سازمان تامین اجتماعی، تصمیم گیری سلسله مراتبی (AHP)
  • میلاد وارسته منشادی*، محمدعلی راضی زاده، بهاره عزیزی، مریم فقیدی صفحات 71-102
    هدف

    تبیین طرق پیشگیری از شکایات پیرامون وصول حق بیمه و تعهدات بیمه ای سازمان تامین اجتماعی مستلزم بررسی و تحلیل شکایات مطروحه و آراء صادره از دیوان عدالت اداری و رویه حاکم بر مبانی و مسایل موجود در آن است و نظر به اینکه شکایات مطروحه و آراء صادره در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری انعکاسی از رویه موجود در مسایل حاکم بر وصول حق بیمه و تعهدات بیمه ای است، مطالعه آن کمک شایانی به تبیین نیاز به قوانین و مقررات متناسب با حال حاضر یا تنقیح قوانین و آراء قضایی، همچنین وضع مقررات متناسب با اقتضایات اجرایی سازمان تامین اجتماعی می کند.

    روش

    این پژوهش حاصل بهره گیری از روش تحلیلی- توصیفی است و روش گردآوری اطلاعات نیز کتابخانه ای و با استفاده از منابع مختلف از جمله آراء دیوان عدالت اداری است.

    یافته ها و نتیجه گیری:

     در این پژوهش شکایات مطروحه و آراء صادره مرتبط با سازمان تامین اجتماعی نقد و بررسی شده است. از مهم ترین علل طرح شکایات می توان به عدم آگاهی به قانون در حوزه وصول حق بیمه و تعهدات بیمه ای سازمان تامین اجتماعی توسط متقاضیان و از مهم ترین علل آراء صادره علیه سازمان می توان به لفظ گرایی در تفسیر قانون توسط قضات، عدم تناسب قانون با اقتضایات اجرایی و عدم توجه قضات به اختیارات قانونی سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد.

  • رحیم محمودوند* صفحات 103-138
    هدف

    توجه به موضوع رفاه اجتماعی در کشورهای مختلف سابقه ای بیش از چند دهه دارد؛ اما سازمان‎ های تامین اجتماعی به عنوان زیرساخت اصلی رفاه اجتماعی همچنان نتوانسته اند پاسخ گوی نیازهای عامه مردم باشند. تغییرات قابل توجهی که در ساختار جمعیت و سبک زندگی رخ داده است بر این موضوع تاثیرگذار است؛ اما عملکرد سازمان های تامین اجتماعی نیز به صورت مستقیم بر میزان حفاظتی که می توانند برای اعضای خود فراهم آورند موثر است. این بدان معناست که مسیله هم از دیدگاه سازمان های تامین اجتماعی و هم از دیدگاه مردم قابل بحث است. در دیدگاه مردمی برخورداری از رفاه و توانایی سازمان های تامین اجتماعی برای فراهم کردن سطح رفاه موردنظر قابل توجه است. اما در دیدگاه سازمان های تامین اجتماعی بحث های فنی و مالی برای ارایه خدمات مسیله اصلی است. پژوهش های این حوزه نشان از مشکلات مالی جدی و ناپایداری صندوق های بازنشستگی سازمان ‎های تامین اجتماعی دارد. ازاین رو سازمان های تامین اجتماعی ناگزیر از اصلاحات اساسی در روند فعلی خود هستند.

    روش

    بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران این حوزه اصلاحات پارامتریک (مانند تغییر در سن بازنشستگی و افزایش حداقل سنوات خدمت) را به عنوان راهکار مطلوبی برای بهبود وضعیت تامین اجتماعی پیشنهاد داده اند. علاوه بر پیگیری اصلاحات پارامتریک، بسیاری از کشورها تغییرات ساختاری عمده‎ای را در طرح های مستمری خود اعمال کرده ‎اند. این تغییرات ساختاری به صورت انتقال از سیستم های «تک لایه» به سیستم ‎های «چندلایه» بوده است. در چنین ساختاری معمولا سیستم بازنشستگی تکمیلی برای افزایش سطح حفاظت اجتماعی افراد پیشنهاد می شود. بنا به اهمیت این موضوع و آگاه سازی سازمان های فعال در زمینه بیمه های اجتماعی در زمینه طراحی چنین محصولی، در مطالعه حاضر مروری مقایسه ‎ای بر سیستم بازنشستگی تکمیلی کشورهای فرانسه، ترکیه، دانمارک، شیلی و رومانی ارایه شده است. برای این منظور ابتدا جایگاه و نوع طرح بازنشستگی تکمیلی مشخص شده است و سپس نحوه عملکرد این طرح ها در هر کشور بررسی شده است.

    یافته ‎ها و نتایج

    دستاوردهای اجرای این طرح ها با بررسی متوسط درآمد افراد بالای 65 سال و نفوذ بیمه های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت با مقایسه کشورهای مختلف به نظر می‎رسد سیستم فرانسه از بقیه سیستم ‎ها موفق تر عمل کرده است.

    کلیدواژگان: بیمه، بازنشستگی، مستمری بازنشستگی تکمیلی، سیستم‎های بازنشستگی چندلایه، اصلاحات ساختاری
  • سعید علیپور*، رباب حاتمی سوها صفحات 139-180
    هدف

    مسیله مسیولیت پذیری اجتماعی به مباحث اخلاقی درباره رفتار و تصمیم گیری شرکت راجع به موضوعاتی مانند مدیریت منابع انسانی، حمایت محیطی، سلامت کاری، روابط اجتماعی و روابط با عرضه کنندگان و مشتریان می پردازد. هدف از این تحقیق بررسی رابطه میان سرمایه فکری و مسیولیت اجتماعی با عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی  استان اردبیل است.

    روش :

     قلمرو تحقیق حاضر ازنظر مکانی محدود به سازمان تامین اجتماعی استان اردبیل با تمامی شعب موجود در شهرستان های استان اردبیل و قلمرو زمانی آن سال مالی 1400 است. نمونه تحقیق حاضر مشتمل بر 240 نفر از کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان اردبیل است. روش پژوهش استفاده شده ازلحاظ روش شناخت تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی، از بعد استدلال از نوع قیاسی و استقرایی، از نظر زمان جزو تحقیقات گذشته نگر و از حیث طول مدت زمان انجام تحقیق از نوع تحقیقات مقطعی هست. برای آزمون فرضیه های تحقیق از معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شده است.

    یافته ها:

     نتایج حاصل از آزمون فرضیه های اصلی تحقیق بیانگر این است که سرمایه فکری بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی استان اردبیل و مسیولیت اجتماعی بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی  استان اردبیل اثر مستقیم دارند.

    نتیجه :

     طبق فرضیه های فرعی، سرمایه انسانی بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی استان اردبیل اثر مستقیم دارد، سرمایه ساختاری بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی  استان اردبیل به طور مستقیم موثر است. سرمایه مشتری بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی استان اردبیل اثر مستقیم دارد، مسیولیت اقتصادی بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی  استان اردبیل مستقیما موثر است و همچنین، مسیولیت اخلاقی بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی  استان اردبیل تاثیر مستقیم دارد، و نهایتا، مسیولیت بشردوستانه بر عملکرد مالی در سازمان تامین اجتماعی  استان اردبیل به صورت مستقیم اثرگذار است.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، افشای مسئولیت اجتماعی، عملکرد مالی، سازمان تامین اجتماعی
  • امیدرضا فرهادی پور* صفحات 181-209
    هدف

    تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن یکی از مهم ترین نگرانی های جامعه جهانی است. از مهم ترین مباحثی که امروزه به عنوان یکی از پیامدهای تغییرات اقلیمی بررسی می شود، مهاجرت های ناشی از این تغییرات اقلیمی در مناطقی است که با تنزل کیفیت محیط زیست خود مواجه می شوند. نگرانی درباره تغییر اقلیم و مهاجرت موجب شده است سیاست گذران به چگونگی تغییرات اقلیمی در هر منطقه و اثرگذاری آن بر امنیت و معیشت مردم نیز توجه کنند. با توجه به این مسیله، پرسش اساسی این مقاله آن است که آیا تنزل عوامل زیست محیطی بر جریان مهاجرت بین استانی در داخل کشور اثرگذار بوده است یا خیر. برای پاسخ به این سوال اساسی از داده های ماتریس مهاجرت استانی مربوط به سرشماری عمومی نفوس و مسکن در مقطع زمانی 1395 برای 31 استان کشور استفاده شده است. همچنین، تاثیربرخی از متغیرهای اقتصادی بر مهاجرت در قالب متغیرهای کنترل نیز بررسی شده و برای تفسیر نتایج به دست آمده از فرضیه خروج، اعتراض و وفاداری کمک گرفته شده است.

    روش

    پژوهش حاضر بر پایه تیوری های دافعه و جاذبه مهاجرت به کمک برآورد رگرسیونی به روش حداقل مربعات تعمیم یافته نگاشته شده است.

     یافته ها و نتایج

    نتایج حاصل از برآورد مدل به روش حداقل مربعات تعمیم یافته با داده های مقطعی مبین آن بود که تنزل زیست محیطی و اقتصادی به طور کلی بر جریان مهاجرت بین استانی در داخل کشور اثرگذار است و بدین ترتیب، فرضیه خروج در واکنش به تنزل زیست محیطی و اقتصادی تایید می شود.

    کلیدواژگان: تنزل محیط زیست، فرضیه خروج، اعتراض و وفاداری، مهاجرت اقلیمی، هزینه مهاجرت، عوامل دافعه و جاذبه
  • ترزا چیباتاری*، ترجمه مسعود زمانی مقدم، و امید مظلومی مقدم صفحات 211-238

    در این مقاله به زندگی خانوادگی سالمندان آمریکایی پرداخته می شود و تعریف سالمندی، زمینه جمعیت شناختی سالمندان، روابط زناشویی در میان سالمندان، پدربزرگ/مادربزرگ بودن، مسیله مراقبت از نوه ها، تبادلات بین نسلی و پیچیدگی خانوارهای سالمند مورد بررسی قرار می گیرند. از آن جا که امید به زندگی نسبت به گذشته بیش تر شده است، تمرکز بر زندگی خانوادگی آمریکایی های سالمند امروزی عمدتا معطوف به مسیله دگرگونی است و نه مسیله پیوستگی. گرچه برخی از پیوستگی ها آشکار هستند، مانند نقش زنان سالمند به عنوان مراقب و آسیب پذیری سالمندان فقیر، اما دگرگونی های ایجادشده به مراتب مهم تراند. امروزه بیشتر آمریکایی ها در دهه های هفتاد و هشتادسالگی زندگی شان قرار دارند و پیچیدگی های خانوادگی سال های اولیه زندگی و نیز مسایل مربوط به فرزندان و نوه های شان را به همراه دارند. از سوی دیگر، یکی از چالش های ساختار جمعیتی مسن این است که چه کسانی از افراد سالخورده، که تعدادشان رو به افزایش است، مراقبت خواهند کرد. این امر زمانی اهمیت می یابد که فرد در سطح کلان، هزینه های برنامه های دولتی برای حمایت از سالمندان، مانند تامین اجتماعی، و در سطح خرد، مراقبت های بین فردی را مد نظر قرار دهد. افزون براین، جمعیت سالمند نه تنها به لحاظ نژاد، بلکه از نظر وضعیت ارتباط و نقش های خانوادگی به طور فزاینده ای متنوع است. بیشتر سالمندان به طور موقت، منظم و یا دایم از نوه های شان مراقبت می کنند؛ و رشد مهاجرت افزایش دهنده گوناگونی نژادی- قومی جمعیت سالمند است.

    کلیدواژگان: خانواده، سالمندان، ایالات متحده، روابط بین نسلی، والدین
|
  • Mohammad Rahimi *, Alireza Hasanzadeh, Ali Shayan Pages 13-38
    Objective

    The Internet of Things (IoT) and enterprise architecture are two empowering concepts that lead to a competitive advantage for the organization. The purpose of this study is to design an IoT-based enterprise architecture for the Iranian Social Security Organization.

    Method

    To achieve the research goal, the inspection unit's processes were revised and written through an IoT-based piece of hardware, and the first and second row of the Zachman framework (planner and owner) for the Social Security's inspection unit were completed. In this study, the statistical population included SSO academic and industry experts in the field of Internet of Things and enterprise architecture are the selected samples. The collected data was analyzed by questionnaires of academic and industry experts with Chi-square (Chi-square) and Wilcoxon statistical tests.

    Findings and conclusion

     Finally, in terms of the research hypotheses (effect of the Internet of Things on pillars of the Zachman framework including data, function, network, people, time and motivation) the fifth hypothesis was rejected and other hypotheses were confirmed.

    Keywords: Internet of Things, Enterprise Architecture, IoT Based Enterprise Architecture, Zachman, IoT
  • Rasool Abdolazimzadeh *, Hossein Rezazadeh Pages 39-70
    Objective

    The purpose of developing competency model for the Head of the IT and Statistics Department in Social Security Organization (SSO) is to provide criteria for evaluating the candidates for this position in the assessment centers and determining the vocational training needs.

    Method

    In designing the model, job analysis and job descriptions, working situation, strategic plans, and the organizational activities in the field of IT, as well as other competency models and expert opinions were used to identify the initial competencies. Primary competencies were grouped into five main skill categories including: specialized and organizational; managerial; thinking and decision-making; leadership skills and individual characteristics. Prioritization and effect weight of competencies were determined through AHP, using paired comparison questionnaire and Expert-Choice software. This research is applied in terms of purpose, descriptive in terms of data collection method and qualitative-quantitative mix in terms of research method. The population of this study includes Seventy-two Heads of the IT and Statistics Departments of different provinces and central headquarter of the SSO. The questionnaire was distributed among all members of the community. 

    Findings and Result

    Final competency model and priorities include: specialized knowledge, teamwork, systematic thinking, leadership, decision-making, problem solving, communication, flexibility, organizational awareness, planning, time management, accountability, follow-up, coordinating and organizing, analytical thinking, monitoring and evaluation, creativity and innovation, accuracy and focus. This competency model can be used for the assessment and development centers of the position of Head of IT and Statistics in the SSO and other organizations.

    Keywords: Competency Model, Assessment Center, Head of Statistics, IT Department, social security organization, Analytic Hierarchy Process (AHP)
  • Milad Varasteh Manshadi *, MohammadAli Razizadeh, Bahareh Azizi, Maryam Faghidi Pages 71-102
    Objective

    Explaining the methods of preventing complaints on contribution collection and obligations of Social Security Organization requires reviewing and analyzing the existing complaints and verdicts issued by the Court of Administrative Justice as well as the procedure governing the principles and its related issues. The primary and appellate branches of the Court of Administrative Justice are a reflection of the current practice of governing the SSO insurance collection and obligations.

    Method

    This research is the result of using analytical-descriptive method, while collecting information was done through librarian method besides using different sources such as verdicts issued by the Court of Administrative Justice.

    Findings and Conclusion

    In this study, the issued complaints and verdicts against Social Security Organization have been reviewed. One of the most important reasons for filing complaints is the applicants’ lack of knowledge about current rules and laws on the SSO insurance collection and obligations. And one of the most important reasons for the verdicts issued against the SSO is the rhetorical interpretation of the law by judges, the incompatibility of law with the executive requirements, and the judges' disregard to the SSO legal authorities.

    Keywords: Judicial Rulings, Contribution Collection, Insurance Obligations, Court of administrative justice, social security organization
  • Rahim Mahmoudvand * Pages 103-138
    Objective

    Social welfare in different countries has a history of more than a few decades, but social security organizations, as the main infrastructure of social welfare, have still not been able to meet the needs of people. Significant changes in population structure and lifestyle affect this issue, but performance of social security organizations also directly affects the amount of protection they can provide to their members. This means that the issue is debatable both from the perspective of social security organizations and people. In public opinion, the welfare and ability of social security organizations to provide the desired level of welfare is significant. But from the point of view of social security organizations, technical and financial discussions about providing services are the main issue. Research in this area shows serious financial problems and instability of social security organizations' pension funds. Hence, social security organizations need fundamental reforms in their current process.

    Method

    Many experts in this field have suggested parametric reforms (such as changing the retirement age and increasing the minimum number of years of service) as a desirable way to improve the social security situation. In addition to parametric reforms, many countries have made major structural changes to their ongoing plan”multilayer” systems. In such a structure, a supplementary pension system is usually proposed to increase the level of social protection of individuals. Due to the importance of this issue and informing the organizations active in the field of social insurance, the present study concentrates on a comparative overview of the supplementary pension systems of France, Turkey, Denmark, Chile and Romania. For this purpose, the place and type of supplementary pension plan is determined firstly, and then the performance of these plans is examined in each country.

    Findings and Results

    The achievements of the products were examined by finding the average income of people over 65 years of age and the influence of social insurance. Finally, comparing different countries, it seems that the French system has been more successful than other systems.

    Keywords: Insurance, Retirement, Supplementary Pension, Multi Pillar Pension, Structural Reforms. JEL Classification: G52, H55, J26
  • Saeed Alipour *, Robab Hatami Soha Pages 139-180
    Objective

    The discussion of social responsibility addresses ethical issues regarding behavior and decision-making at a company on issues such as human resource management, environmental support, occupational health, social relationships, and relationships with suppliers and customers. The aim of this study was to investigate the relationship between intellectual capital and social responsibility with financial performance in Social Security Directoreate of Ardabil province.

    Method

    The scope of present study is limited to location of Ardabil Social Security Directorate   with all insurance branches in the Province, and the time domain of the fiscal year 1400.The sample of the present study includes 240 employees of the Ardabil Social Security Directorate. The research method is structural equations using LISREL software.

     Findings

    The results of testing the main hypotheses of research indicate that, according to the main hypotheses, intellectual capital and social responsibility have direct effect on financial performance in the Social Security Directorate of Ardabil province.

    Conclusion

    Based on the sub-hypothesis, human capital, structural capital, customer capital, economic responsibility, moral responsibility, and humanitarian responsibility have direct effect on financial performance in Ardabil Social Security Directorate.

    Keywords: intellectual capital, Social Responsibility Disclosure, financial performance, social security organization
  • Omidreza Farhadipour * Pages 181-209
    Objective

    Climate change and its consequences are one of the most important concerns of the world community. One of the most important topics that is discussed today as one of the consequences of climate change is the migration caused by climate change in areas that are faced with the degradation of their environmental quality. The concern about climate change and migration has made policy makers to pay attention to how climate changes in each region impacts people's security and livelihood.Considering this issue, the basic question of this study is whether the degradation of environmental factors has had an effect on the flow of inter-provincial migration within the country or not? To answer this basic question, data of provincial migration matrix related to general population and housing census in 2016 for 31 provinces of the country have been used. Also, the effect of some economic variables on immigration has been investigated in the form of control variables, and help has been taken to interpret the results obtained from the hypothesis of exit, voice and loyalty.

    Method

    The current research is written based on the push and pull theories of migration with the help of regression estimation using the generalized least squares method.

    Conclusions

    The results of the model estimation - using the generalized least squares method with cross-sectional data - showed that environmental and economic degradation generally affects the flow of interprovincial migration within the country, and thus the hypothesis of departure in response to environmental degradation and economic is confirmed.

    Keywords: environmental degradation, Exit, Voice, Loyalty Hypothesis, Environmental Migration, Migration Cost, Push, Pull Factors
  • Teresa Ciabattari *, Translated By: Masoud Zamani Moghadam, And Omid Mazlumi Moghadam Pages 211-238

    This paper examines the family experiences of American elders. As life expectancy has increased, today, focusing on the family life of older Americans is a matter of change, not continuity. Although some of the linkages are obvious, such as the role of women as caregivers and the vulnerability of the elderly, the changes that have taken place are far more important. The main reason for this is the longer life expectancy, and unlike other stages of life, this phenomenon did not exist for many previous generations; they died very soon, while most Americans today are in their seventies and eighties, with the family complications of the early years as well as issues with their children and grandchildren. On the other hand, one of the challenges of an aging population structure is how to care for the growing number of older people. This is true when one considers the costs of government programs to support the elderly, such as social security at the macro-level, and interpersonal care at the micro-level. In addition, the elderly population is increasingly diverse not only in terms of race but also in terms of relationship status and family functions. Most of them take care of their grandchildren temporarily, regularly, or permanently; and the growth of migration is enhancing the racial-ethnic diversity of the elderly population.

    Keywords: Family, Senior Adults, the United States, Intergenerational Relations, Parents
  • Translator: Minoo Zabetian Pages 239-244