فهرست مطالب

مطالعات برنامه درسی - پیاپی 65 (تابستان 1401)

فصلنامه مطالعات برنامه درسی
پیاپی 65 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/14
  • تعداد عناوین: 11
|
  • نعمت الله موسی پور صفحات 1-6
  • کورش فتحی واجارگاه* صفحات 7-26
    رشته مطالعات برنامه درسی بطور سنتی با نظریه و عمل در حوزه تعلیم و تربیت گره خورده است. بررسی وضعیت رشته مطالعات برنامه درسی در ایران و جهان نشان می دهد که فاصله میان متخصصان حوزه برنامه درسی و تصمیم گیران و مجریان این برنامه ها، بطور قابل توجهی افزایش یافته است. این مقاله استدلال می کند که عملا در سطح بین المللی عقب نشینی از مدارس در قالب جنبش نوفهم گرایی، خود خواسته بوده در حالیکه در ایران این فاصله دگر خواسته و بنا به محدودیت های موجود شکل گرفته است و پدیده متخصصان برنامه درسی در تبعید را نشان می دهد. عملا بواسطه چنین انسدادی و عدم ارتباط بین رشته و سرزمین مادری (خصوصا در ایران)؛ رشته در وضعیتی قرار گرفته که فاقد سرزمینی همانند بسیاری از حوزه های بین رشته ای و حرفه ای است. این بی سرزمینی اگر چه نیازمند اقدامات نقادانه و به چالش کشیدن عوامل ایجاد کننده این وضعیت و تلاش برای گشودن درهای بسته به روی متخصصان و دانش آموختگان این رشته است؛ اما در عین حال فرصتی برای جستجوی بسترهای جدید برای رشته در عرصه های دیگر حیات بشری به غیر از نظام آموزشی را فرا روی ما قرار می دهد. مقاله با رویکردی خود زیست نگارانه تلاش می کند تا حرکت به بیرون مرزهای تعریف شده را با استفاده از مفاهیمی چون گم شدن، رهایی از ساختارهای فکری حاکم و مفهوم تمدن های برنامه درسی، تشویق و ترسیم نماید و در این راستا، سطوح مختلف تمدنی در برنامه درسی را بحث می کند و ضرورت حرکت از نوفهم گرایی به چند فهم گرایی در مطالعات برنامه درسی را مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: نو، چند بستر سازی برنامه درسی، متخصصان برنامه درسی در تبعید، بی سرزمینی، رشته بدون مرز، تمدن های برنامه درسی
  • فریبا خوشبخت، مریم شفیعی سروستانی، رضا ناصری جهرمی*، خاطره محمد جعفری، فاطمه میرغفاری صفحات 27-46
    هدف مقاله طراحی چارچوب برنامه درسی دوره ابتدایی در بحران همه گیری بیماری کرونا بود. این پژوهش کیفی با استفاده از روش شش مرحله ای ساندلوسکی و باروسو انجام شد. 29 منبع پژوهشی مرتبط، مبنای تحلیل قرار گرفت که نتیجه آن استخراج پنج محور اساسی برنامه درسی دوره ابتدایی در بحران کرونا شامل هدف، محتوا، نقش معلم، نقش فراگیران و نقش دولت است. اعتبار داده ها با استفاده از تکنیک های اعتبارپذیری، انتقال پذیری و هم سوسازی داده ها و اعتمادپذیری به داده ها نیز با هدایت دقیق جریان جمع آوری اطلاعات و هم سوسازی پژوهش گران تایید شد. بر اساس نتایج پژوهش، اهداف این برنامه درسی باید با توجه به شرایط جدید، با رویکرد استمرار آموزش و تحقق اهداف یادگیری در نظر گرفته شوند. محتوای این برنامه مشتمل بر آموزش همزیستی با کرونا، آموزش تیوری و عملی و تقویت شایستگی های اجتماعی-عاطفی می باشد.
    کلیدواژگان: طراحی، چارچوب برنامه درسی، دوره ابتدایی، همه گیری، کرونا
  • مینا خداپناه، نعمت الله موسی پور*، مهدی دوایی، غلامعلی احمدی صفحات 47-74

    هدف مقاله حاضر طراحی الگوی برنامه درسی سواد مالی برای دانش آموزان دوره ابتدایی بود. در این پژوهش از روش کیفی استفاده شد. با 12 نفر از اساتید و متخصصان رشته برنامه ریزی درسی و آموزش ابتدایی، اقتصاد و امور مالی دانشگاه های شهر تهران با مرتبه علمی دانشیاری و استادی در سال 1399 مصاحبه انجام شد. جهت تعیین اعتبار یافته ها از روش ممیز بیرونی استفاده شد. مدل  پیشنهادی مشتمل بر پنج عامل شامل زمینه های برنامه درسی، اهداف، محتوا، روش و ویژگی یادگیرندگان طراحی شد و بنیاد نظری آن را «منطق تایلر» تشکیل می‏دهد. حاصل این پژوهش طراحی الگوی برنامه درسی معتبری جهت آموزش سواد مالی برای دانش آموزان دوره ابتدایی بود که دارای 21 شاخص به عنوان اهداف، 26 شاخص برای محتوا، 19 شاخص برای روش تدریس و 8 شاخص برای روش های ارزشیابی برنامه درسی می -شد. الگوی طراحی شده می تواند راهنمای فرایند برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی برنامه درسی باشد.

    کلیدواژگان: الگوی برنامه درسی، سواد مالی، دوره ابتدایی
  • فاطمه رستمی، حسن ملکی*، مصطفی قادری صفحات 75-98

    مقاله حاضر با هدف بررسی الگوها و اهمیت تلفیق برنامه درسی تعلیمات دینی با درس علوم تجربی انجام گرفت. این پژوهش به شیوه کیفی و با رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد انجام شد. در این روش پس از مصاحبه با طراحان و متخصصان برنامه ریزی درسی و الهیات و همچنین معلمان دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری، داده ها به شیوه طرح سیستماتیک با بهره گیری از مراحل تحلیل داده از طریق کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام پذیرفت. مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به نقطه اشباع نظری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند جمع آوری گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد با ترکیب دیدگاه های رشته ای و تمرکز روی یک مضمون، تلفیق واقعی منطبق با الگوی پیشرفت گرایان یعنی هم توجه به علایق و هم توجه به مسایل اجتماعی، در نظر گرفتن شایستگی ها از قبیل خلاقیت و قدرت تصمیم گیری، رسیدن به مهارت های سطح بالا همچون تفکر انتقادی، می توان برنامه درسی تعلیمات دینی با درس علوم تجربی را با توجه به این الگوها به شیوه صحیح طراحی نمود.

    کلیدواژگان: تلفیق، برنامه درسی، تعلیمات دینی، علوم تجربی
  • فرشته عسگری، فریدون شریفیان*، سید ابراهیم میرشاه جعفری صفحات 99-132

    مقاله حاضر میزان کاربست مولفه های آموزش غمخوارانه نادینگز (سرمشق دهی، گفتگو، تمرین و تایید) توسط معلمان بررسی نموده است. پژوهش از نوع پیمایشی و داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شده است. پایایی ابزار پژوهش با استفاده از آلفای کرونباخ 965/0 محاسبه و روایی آن بر مبنای نظر اساتید صاحب نظر تایید شد. جامعه آماری این پژوهش 3742 نفر معلم دوره اول ابتدایی شهر اصفهان در سال تحصیلی 99-98 بودند. برای نمونه گیری، از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شده و سپس حجم هر خوشه در انتخاب نمونه در نظر گرفته شده است. سپس با استناد به جدول مورگان پرسشنامه بین 350 نفر از افراد جامعه آماری توزیع گردید. یافته ها نشان می دهد، میزان کاربست آموزش غمخوارانه توسط معلمان دوره اول ابتدایی شهر اصفهان با میانگین 3.86 به طور معناداری بالاتر از حد متوسط (3) و در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد.

    کلیدواژگان: نل نادینگز، آموزش اخلاقی، غمخواری
  • مرتضی سمیعی زفر قندی، کبرا عبدی* صفحات 133-158

    روش آموزش معکوس از جمله روش های فعال در آموزش است. علیرغم اینکه امکان اجرای این روش به ویژه در کلاس های دوره ابتدایی و درس علوم تجربی از لحاظ موضوعی و امکانات آموزشی فراهم است، لکن استفاده از این روش در مدارس بسیار محدود است. هدف پژوهش بررسی تعیین تاثیر اجرای روش آموزش معکوس در کلاس درس علوم تجربی در مقایسه با روش سنتی در یادگیری درس و خودکارآمدی دانش آموزان بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان مدارس ابتدایی دخترانه شهر تهران که در سال 99- 98 و حجم نمونه 90 نفر از دانش آموزان بود که به صورت تصادفی در دو گروه 45 نفره آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه خودکارآمدی جینک و مورگان (1999) و آزمون یادگیری درس علوم بود. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی کواریانس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمرات آزمون یادگیری دانش آموزانی که روش آموزش معکوس را دریافت کرده اند به طور معنی دار بیشتر از میانگین نمرات دانش آموزانی است که از روش سنتی استفاده کرده اند. روش آموزش معکوس بر خودکارآمدی دانش آموزان نیز موثر بود.

    کلیدواژگان: یادگیری، آموزش معکوس، خودکارآمدی، روش فعال
  • نسرین پسندیده، بتول سبزه* صفحات 159-178

    آموزش های پیش دبستان می توانند تاثیر بسزایی در جنبه های مختلف رشد و ابعاد شخصیتی کودکان به خصوص در ابعاد روانی و زندگی فردی و اجتماعی آنان داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش های پیش دبستانی بر میزان احترام به خود دانش آموزان پایه اول ابتدایی به روش پس رویدادی بر روی 100 نفر از دانش آموزان پیش دبستانی رفته و نرفته پایه اول شهرستان ساوه انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد احترام به خود پوپ و همکاران (1989) بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون های توصیفی و استنباطی (tمستقل، تحلیل واریانس یکطرفه و آنوا)، مورد تحلیل قرار گرفت یافته های بدست آمده حاکی از آن بود که میانگین احترام به خود در ابعاد تحصیلی، جسمانی و اجتماعی در کودکانی که دوره پیش دبستانی را گذارنده اند نسبت به گروهی که این دوره را نگذرانده اند، بالاتر است و تفاوت معنی داری بین میزان احترام به خود خانوادگی و همچنین احترام به خود در دانش آموزان دختر و پسر یافت نشد.

    کلیدواژگان: احترام به خود، آموزش های پیش دبستانی، دانش آموزان پایه اول
  • علی بیرمی پور*، شیدا اچرش صفحات 179-214

    با توجه به آن‏که استفاده از پاداش جهت ایجاد انگیزه در مدارس کشور راهکاری معمول است، این پژوهش قصد دارد که با روش مروری به بررسی اثرات ناشی از پاداش‏دهی در پژوهش‏های داخلی و خارجی بپردازد. بدین منظور مقالات تحقیق در زمینه پاداش و تنبیه دانش‏آموزان به دو زبان فارسی و انگلیسی، در فاصله زمانی 1380-1399 برای مقالات فارسی و 2000-2020 برای مقالات انگلیسی در بانک‏های اطلاعاتی جستجو شد. پس از انجام جستجو اولیه و بعد از اعمال معیارهای ورود 42 مقاله برای بررسی وارد مطالعه شدند. از 42 مقاله ورودی، تعداد 11 مقاله فارسی و 31 مقاله به زبان انگلیسی منتشر شده بودند. نتایج این بررسی نشان داد که نگاه به پاداش در نظام آموزشی کشور نسبت به پژوهش‏های خارج از کشور متفاوت است. مدارس ما همچنان بر مدل سنتی پاداش-تنبیه تاکید دارند که باعث تقویت انگیزه بیرونی و در نهایت براساس الگوی عناصر سازمانی فقط باعث بهبود فراورده و برونداد می‏شود.

    کلیدواژگان: پاداش، تنبیه، انگیزه درونی، انگیزه بیرونی، الگوی عناصر سازمانی
  • منصوره حاج حسینی* صفحات 215-244
    یکی از عوامل تاثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، افزایش درگیری تحصیلی در فعالیت های آموزشی است. با توجه به نقش محتوای آموزشی در تدارک فعالیت های آموزشی، مقاله حاضر، تکالیف کتاب درسی علوم تجربی پایه ششم ابتدایی و کتاب راهنمای معلم مربوط به آن را با استناد به مولفه های درگیری تحصیلی توسط تکلیف، مورد تحلیل قرار داده است. جامعه مورد مطالعه کتاب درسی علوم تجربی پایه ششم و کتاب راهنمای معلم مربوط به آن بوده و برای تحلیل داده ها از فرآیند تحلیل محتوا (مدل کریپندورف) جهت مقوله بندی و تحلیل توصیفی استفاده شده است. یافته های پژوهش 5 مقوله را به عنوان مقوله های درگیرکنندگی در تکالیف آموزشی نشان داد. در تحلیل تکالیف کتاب درسی علوم، مشاهده شد که صرفا 88/31 درصد از تکالیف دارای 3 مقوله درگیرکنندگی بودند که این نرخ کمتر از 50 درصد از مجموع تکالیف است و نشانگر نامطلوب بودن تکالیف کتاب درسی علوم از منظر کمک به درگیری تحصیلی بیشتر دانش آموزان است. تحلیل پیشنهادات کتاب راهنمای معلم، نیز نشان داد که 8/51 درصد از پیشنهادها هیچ ویژگی درگیرکنندگی را نداشتند که بیانگر ناکافی بودن پیشنهادات راهنمای معلم از منظر کمک به درگیری تحصیلی بیشتر دانش آموزان است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، کتاب درسی علوم تجربی، درگیری تحصیلی
  • فاطمه جعفری، کیوان صالحی*، محمد جوادی پور، رضا کمالی مهاجر صفحات 245-277

    این مقاله با هدف سنجش میزان شادکامی مدرسه ای دانش آموزان ابتدایی شهر تهران انجام شد. جامعه آماری را کلیه دانش آموزان ابتدایی منطقه 15 شهر تهران تشکیل دادند که به روش نمونه گیری در دسترس، 410 دانش آموز مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر، آمیخته از نوع همسوسازی همزمان است. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه شادکامی مدرسه ای کمالی (1398) و فهرست وارسی محقق ساخته انجام شد. یافته ها نشان داد که در بین شش عامل شادکامی مدرسه ای سه عامل تدریس معلم، دوستان دانش آموز و خود دانش آموز در وضعیت شادکامی نسبتا رضایت بخشی قرار دارند و سه عامل اجرایی- مدیریتی، فرهنگی و محیطی در وضعیت شادکامی نارضایت بخشی قرار داشته است. مقایسه نتایج همسوسازی نشان داد که در هفت کلاس، نظر دانش آموزان و محقق با یکدیگر مطابقت داشت، در سه کلاس محقق شرایط را بهتر ارزیابی کرده و دانش آموزان شرایط را مناسب ندانستند و در دو کلاس دانش آموزان شرایط را بهتر ارزیابی کرده اند. در مجموع یافته های این پژوهش نشان می دهد که دانش آموزان ابتدایی منطقه 15 از وضعیت شادکامی مدرسه ای نسبتا متوسطی برخوردارند.

    کلیدواژگان: سنجش، شادکامی، دانش آموزان شاد، مدرسه شاد، شادکامی مدرسه ای
|
  • Nematollah Mousapour Pages 1-6
  • Kourosh Fathi Vajargah * Pages 7-26
    The field of curriculum studies is traditionally tied to theory and practice in the field of education. Examining the status of the field of curriculum studies in Iran and the world shows that the distance between the experts in the field of curriculum and the decision-makers and practitioners of these programs has increased significantly. This article argues that, practically, at the international level, withdrawal from schools in the form of re-conceptualism movement was intentional, while in Iran, this distance was not intentional and it was created as a result of the existing limitations, indicating to the phenomenon of curriculum experts in exile. Practically due to such obstruction and lack of connection between the field and the motherland (especially in Iran); The field is in a situation that lacks a territory like many interdisciplinary and professional areas. Although this landlessness requires taking critical actions, challenging the factors that create this situation and putting efforts to open the closed doors to the experts and graduates of this field; at the same time, it gives us an opportunity to search for new platforms for the field in other fields of human life apart from the educational system. Taking an auto-biographical approach, this article seeks to encourage and draw the movement outside the defined borders by using concepts such as getting lost, getting rid of the ruling intellectual structures and the concept of curriculum civilizations, and in this regard, it discusses different levels of civilization in the curriculum. It also raises the necessity of moving from re-conceptualism to multi-conceptualism in curriculum studies.
    Keywords: Re, multcontextualization of curriculum, curriculum specialists in exile, landlessness, field without borders, curriculum civilizations
  • Fariba Khoshbakht, Maryam Shafiei, Reza Naseri Jahromi *, Khatere Mir Jafari, Fatemeh Mirqafari Pages 27-46
    The purpose of this study was to design a curriculum framework for elementary school which could be implemented during the Corona Virus pandemic period. This qualitative study was conducted using the six-step method of Sandlowski and Barroso. In this regard, 29 related research sources were used as the basis for the analysis, which resulted in extracting 5 basic axes of the elementary school curriculum in Corona crisis, including purpose, content teacher role, role of learners and role of government. The data validation was confirmed using data validation, transferability and data alignment and data reliability techniques with precise guidance of researchers' data collection and alignment. Based on the research results, the objectives of this curriculum should be considered according to the new conditions, with the approach of continuing education and achieving learning objectives. The content of this program includes Coexistence training with Corona, theoretical and practical training, and strengthening of socio-emotional competencies.
    Keywords: Design, Curriculum Framework, Elementary School, Pandemic, Corona Virus
  • Mina Khodapanah, Nematollah Mosapour *, Mehdi Davaei, Gholamali Ahmady Pages 47-74

    The aim of this study was to design a financial literacy curriculum model for elementary school students. To this aim, the qualitative method was used for analysis. In addition, 12 professors and specialists in the field of curriculum planning and primary education, economics and finance of Tehran universities with the academic rank of associate professor and professor were interviewed in 2020. And external audit method was used to determine the validity of the findings. The proposed model was designed consisting of five factors including curriculum context, objectives, content, method and characteristics of learners, and its theoretical basis is "Tyler rationale". The results of this study was the design of a valid curriculum model for teaching financial literacy to elementary school students, which has 21 characteristics as objectives, 26 characteristics for content, 19 characteristics for teaching methods and 8 characteristics for curriculum evaluation methods. The designed template can guide the process of planning, implementing and evaluating the curriculum.

    Keywords: Curriculum, Financial Literacy, Elementary Level
  • Fatemeh Rostami, Hasan Malaki *, Mostafa Ghaderi Pages 75-98

    This study aims to investigate the patterns and importance of integrating the curriculum of religious course with experimental sciences course. This research was conducted through a qualitative and grounded theory approach. In this method after interviewing with designers, specialists in curriculum planning and theology, and teachers with master and Ph.D degrees, the data were systematically designed by using data analysis steps through open, axial and selective coding. The participants were selected by purposive sampling technique to reach the theoretical saturation point. The research data were collected by using semi-structured interviews. The results of the coding were collected in four categories: 1) The positive effects of integration the curriculum of religious course with the experimental sciences course, 2) The hardware and software facilities required for integration, 3) The teacher's expertise in the field of integration, and 4) Holding subject knowledge enhancement courses.

    Keywords: integration, Curriculum, religious course, experimental sciences course
  • Fereshte Asgari, Fereydoon Sharifian *, S. Ebrahim Mir Shah Jafari Pages 99-132

    This study is conducted with the aim of investigating the extent to which teachers apply the four components of Noddings’ caring education theory (i.e. modeling dialogue, practice, and confirmation). In addition, the research study was survey-based, and the data were collected using a researcher-made questionnaire. The reliability of the research instrument was computed using Cronbach's alpha as 0.965, and its validity was confirmed based on expert opinion. The statistical population comprised a total of 3,742 elementary school teachers in Isfahan during the 2019-2020 school year. A cluster sampling method was employed, and the size of each cluster was considered when sampling. According to Morgan’s table, the questionnaires were distributed among 350 people from the statistical population. The findings indicate that the rate of application of caring education by elementary school teachers in Isfahan is, on average, 3.86, which is significantly higher than the countrywide average rate (i.e., 3) and, thus, it has a relatively desirable status.

    Keywords: care, noddings, Moral education
  • Morteza Samiee Zafarghandi, Kobra Abdi * Pages 133-158

    The purpose of this study was understanding the types of teacher-student interactions based on the idea of education as an asymmetrical interaction. The research method was classroom study which conducted in a large boy’s elementary school, with sixty classrooms. Firstly five, third grade classes were selected based on purposeful sampling strategy of available samples. The data were collected through observation and video recording of the classes. The identified teacher-student interactions include caring, managerial, participatory, destructive, and functional interaction regarding the society. The caring and participatory classrooms interactions were aligned with the Bagheri’s theory of education. There is a need for coordinated changes between the goals of teachers, their professional skills and science, schools, community, and other elements of the education system. inappropriate physical environment, some traditional beliefs of teachers, parents and school officials, students and inadequate professional skills of teachers and methodology oriented curriculum are the main obstacles to the interaction of human theory in class.

    Keywords: educational interaction, Teacher-Student Interaction, Classroom study, Asymmetrical interaction
  • Nasrin Pasandideh, Batool Sabzeh * Pages 159-178

    Preschool education can have a significant impact on various aspects of children's development and personality, especially in their psychological and personal and social life. The aim of this study was to investigate the effects of preschool education on self-esteem of first grade elementary students by post-event method on 100 preschool students who did not attend the first grade of Save, Iran. The research instrument was the standard self-esteem questionnaire of Pope et al. (1989) and the research data were analyzed using descriptive and inferential tests (independent t-test, one-way analysis of variance and ANOVA). Preschool children were higher than those who did not, and no significant difference was found between family self-esteem and self-esteem among male and female students.

    Keywords: Self-esteem, Preschool Education, first grade students
  • Ali Beiramipur *, Sheydae Echresh Pages 179-214

    This study intends to review the effects of rewards in domestic and foreign research. For this purpose, research articles in the field of rewarding and punishing students in both Persian and English languages were searched in the database of Persian articles in the period between 2000-2020 in databases. After conducting the initial search and after applying the entry criteria, 42 papers entered the study for review. Out of 42 incoming articles, 11 Persian articles and 31 articles were published in English. The results of this study showed that the view of reward in the country's education system is different from research abroad. Our schools continue to emphasize the traditional reward-punishment model, which reinforces external motivation and ultimately only improves product and output (not outcome) based on the pattern of organizational elements, which may be beneficial to the individual and the organization in the long run. It will not have significant consequences for society.

    Keywords: Reward, Punishment, Review study, Systematic review, Pattern of organizational elements
  • Mansureh Hajhosseini * Pages 215-244
    One of the factors affecting student achievement and improving educational achievement is increase student involvement in educational activities and learning. Given the role of educational content to increasing academic engagement and its impact on the learning process, this study seeks to analyze the task of the sixth grade Science book and teacher’s handbook (the Section of suggestions), based on components of student engagement. Therefore, the content analysis method was used and the corpus was the sixth grade Science book and its corresponding teacher’s handbook. To analyze the data, the content analysis process (Krippendorf Model) has been used for categorization and descriptive analysis. The results showed 5 categories as categories of involvement in educational assignments. In the analysis of tasks’ Science textbook, it was observed that only 31.88% of tasks had 3 categories of involvement, which is less than 50% of the total tasks and this indicates the undesirability of Science textbook tasks in terms of helping more students engage in academic engagement. An analysis of the suggestions of teacher’s handbook also revealed that 51.8% of the suggestions did not have any engaging features, which indicates the teacher’s handbook (the Section of suggestions) is insufficient in term of helping more student engagement.
    Keywords: student engagement, components of creation of student engagement by text, sixth grade
  • Fate, Me Jafari, Keyvan Salehi *, Mohammad Javadipour, Reza Kamalimohajer Pages 245-277

    This study was conducted to determine the rate of students’ subjective well-being in elementary school in Tehran. The statistical population consisted of all primary school students in the 15th district of Tehran. From this population 410 students, 4 schools and 12 classrooms were selected by convenience sampling method. The present study followed a mixed approach including both quantitative and qualitative methods to answer a specific research question. The data for analysis were collected using the Kamali Elementary School Students’ Subjective Well-Being Scale (2019) as well as a researcher-made checklist. The results showed that among the six components of school happiness, the three components including "teacher teaching", "student friends" and "student self" are in a relatively satisfactory condition and in three components including "managerial executive", "cultural", "environmental" has been in a state of unsatisfactory happiness and dissatisfaction. A comparison of alignment results revealed that in seven classes, students' and researcher's opinions were consistent. In three classes where students' opinions did not agree with the researcher, the researcher evaluated the conditions better and the students did not consider the conditions appropriate.

    Keywords: Assessment, Happiness, Happy Students, Happy School, school happiness