فهرست مطالب

فصلنامه سیاست جهانی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم درخشنده لزرجانی، نوذر شفیعی* صفحات 7-38
    روابط آمریکا و چین مهمترین و در عین حال پیچیده ترین روابط در آسیا است. با توجه به رشد سریع چین و تلاش امریکا برای حفظ قدرت خود در منطقه، دو کشور در کشمکش فزاینده ای برای کسب قدرت و نفوذ بیشتر در آسیا قرار گرفته اند و سطوح مختلف تعامل و رقابت را در برابر یکدیگر تجربه می نمایند. پرسش این است که با عنایت به اهمیت آسیا در استراتژی های کلان ایالات متحده، واشنگتن چه راهبردی را در مقابل ظهور پکن در منطقه دنبال می نماید؟ فرضیه پژوهش که به روش توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته آن است که واشنگتن به دلیل نگرانی از پیامدهای غیرقابل پیش بینی رقابت با چین که ممکن است به منازعه نظامی دو کشور منجر شود؛ سعی نموده است طیفی از استراتژی مصون سازی(مثبت تا منفی) را متناسب با ارزیابی این کشور از تاثیر خیزش چین بر هژمونی آمریکا در دستور کار قرار دهد تا ضمن مهار چین از رویارویی مستقیم با این کشور جلوگیری نماید. یافته های پژوهش نشان می دهد که ایالات متحده در برخورد با رقبا، استراتژی های متنوعی را به صورت هوشمند متناسب با شرایط ژیوپلتیک منطقه و فضای عمومی بین المللی به کار برده است.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی، خیزش چین، معمای امنیتی، استراتژی مصون سازی
  • ابوذر فتاحی زاده* صفحات 39-71
    کمتر از 150 سال پیش، تمامی حوضه ی آبریز هیرمند-هامون در قلمرو سرزمینی ایران واقع شده بود. اما در پی جدایی ایالت و شهر هرات از ایران، حاکمیت ایالت مذکور به دولت جدیدالتاسیس افغانستان واگذار گردید و سرچشمه و آبخیزهای هیرمند در قلمرو سرزمینی این دولت قرار گرفتند؛ رخدادی که به دو پاره شدن حوضه ی آبریز رودخانه و در نتیجه طی یک قرن گذشته به بروز مناقشاتی جدی میان ساکنان دو سوی مرز منجر شده است. به رغم چندین دوره ی طولانی مذاکره در یکصد سال گذشته، تعارضات میان دو کشور بر سر رودخانه ی هیرمند همچنان ناگشوده مانده و شکافی جدی در تحکیم و افزایش سطح روابط میان آن ها ایجاد کرده است. پرسش اصلی نوشته ی حاضر این بود که در قالب دیپلماسی زیست محیطی می توان چه راهکارهایی را برای رفع این مشکلات و در نتیجه افزایش سطح همگرایی با دولت افغانستان ارایه کرد؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا مدلی مفهومی برای عملیاتی سازی دیپلماسی زیست محیطی و دیپلماسی آب های فرامرزی ارایه شد. سپس براساس این مدل، 4 گونه مخاطره ی بوم-شناختی در حوضه ی آبریز شناسایی گردید که مسبب مناقشه ی میان طرفین شده اند. در آخر نیز براساس تجارب موجود در دیپلماسی زیست محیطی معاصر، پنج محور دیپلماتیک شامل تدوین پیمان جامع «زیست منطقه ی فرامرزی سیستان» و چهار پروتکل ملحق به آن برای حل وفصل مسالمت آمیز این اختلافات پیشنهاد گردید. در این نوشته از رویکرد نظریه ی سبز روابط بین الملل و روش مدلسازی مفهومی-عقلانی بهره گرفته ایم.
    کلیدواژگان: دیپلماسی زیست محیطی، چرخه های بیوژئوشیمیایی، بوم شناسی سیاسی، زیست منطقه سیستان
  • سید حمید سیدتقی زاده، مهناز گودرزی* صفحات 73-110

    همانگونه که هویت مشترک، نقش مهمی در شکل دهی و تسهیل تعاملات اقتصادی میان کشورها دارد، چالش های اجتماعی و هویتی نظیر تمایز در سبک زندگی اقتصادی، شکاف های قومی، نژادی، ایدیولوژیک، تفاوت های زبانی و همچنین احساس بیگانگی مردم کشور هدف، همکاری های اقتصادی میان آن ها را آسیب پذیر می نماید. در عین حال دیپلماسی عمومی، از جمله ابزارهای سیاست خارجی است که تاثیر مهمی بر هویت مخاطبین و تبدیل آن ها به دوستانی شایسته برای کشور مجری دارد؛ این در حالی است که این نوع دیپلماسی عمدتا در جهت دستیابی به اهداف سیاسی مفهوم سازی شده است. بنابراین در این تحقیق سیوال اصلی این بود که «دیپلماسی عمومی چه نقشی در همکاری های اقتصادی با کشور هدف ایفا می نماید؟» متعاقبا فرضیه نیز این بود که «با توجه به نقش اشتراکات هویتی در تعاملات اقتصادی خارجی و همچنین نقش هویت ساز دیپلماسی عمومی، کاربست این نوع دیپلماسی در جهت کاهش انگاره های متفاوت تاثیرگذار بر همکاری های اقتصادی با کشور هدف، می تواند نقش مهمی در حفظ و گسترش همکاری های مذکور داشته باشد.» بر این اساس حفظ و توسعه همکاری های اقتصادی از طریق کاهش انگاره های متفاوت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نظیر کاهش تفاوت در مکتب اقتصادی، سبک زندگی اقتصادی در کشور هدف، کاهش تاثیرگذاری شکاف های قومی، مذهبی و تفاوت های زبانی، و همچنین کاهش تاثیرگذاری شکاف های هویتی سیاسی مانند احساس بیگانگی مردم کشور هدف نسبت به کشور مجری، بر تعاملات اقتصادی دوجانبه، از جمله نتایج این تحقیق است. تحقیق حاضر، از نوع کیفی بوده و روش تحقیق نیز توصیفی-تحلیلی است. همچنین از نظریه سازه انگاری بعنوان چارچوب نظری استفاده شده است.

    کلیدواژگان: دیپلماسی عمومی، «همکاری های اقتصادی»، «سازه انگاری»، «هویت»
  • محمد پورقربان*، حسن شمسینی غیاثوند، محمد کیان صفحات 175-193
    در طول تاریخ روابط بین الملل و بررسی های کارشناسی می توان به این نکته رسید که بازیگران ، که دولتها اصلی ترین آنها می باشند، همواره به ایفای نقش پرداخته اند. نظام بین المللی نیز به عنوان ساختاری جهانی معمولا از اقدامات بازیگران در این عرصه متاثر شده است. میزان و چگونگی تاثیر نیز بستگی به میزان قدرت بازیگران در عرصه بین المللی دارد. این تاثیرات در جریان رقابت بازیگران افزایش می یابد و سایر کشورها و همچنین نظامات بین المللی را متاثر می نماید. بررسی دوران جنگ سرد و نظام دو قطبی این مهم را در اذهان تداعی می نماید. ایالات متحده آمریکا و چین به عنوان دو قدرت تاثیرگذار در عرصه بین المللی رقابتی تنگا تنگ در حوزه های سیاسی، اقتصادی و... دارند. ناگزیر رقابت این دو قدرت جهانی بر تحولات نظام بین الملل به خصوص در عرصه های سیاسی و اقتصادی موثر خواهد بود. در این پژوهش در پی یافتن میزان و چگونگی تاثیر این رقابت بر تحولات بین المللی هستیم. پژوهشگر همانطور که اصل تاثیر را مفروض می داند، در پی یافتن میزان تاثیر و همچنین حوزه های تاثیر می باشد. پژوهش حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و اینترنتی انجام گرفته است.
    کلیدواژگان: رقابت، آمریکا، چین، نظم بین المللی
  • الهه کمالی پور راوری، حمید دلیر*، سید مهدی احمدی موسوی، مهدی صبوری پور صفحات 195-214
    گستره وسیع فضای مجازی و رونق روزافزون کسب وکارهای دایر در این فضا از یک سو و توسعه یافتگی و گرایش جوامع به شیوه های نوین تامین کالا به منظور پرهیز از اتلاف وقت و انرژی و هزینه ها از سوی دیگر منجر به افزایش چشمگیر استفاده از تسهیلات الکترونیکی برای رفع احتیاجات و نیازهای اشخاص گردیده و اخیرا شیوع بیماری کرونا و ویروس کووید 19 نیز مزید بر علت شده است. به تبع افزایش کسب وکارهای مجازی شاهد افزایش تخلفات صنفی کسب وکارهای دایر در این فضا بوده و در نتیجه مطالبه گری مردم و مسیولین نیز به ویژه در این برهه حساس، فزونی یافته است. مبارزه با تخلفات صنفی در فضای مجازی، موضوعی است که در سال های اخیر به دلیل توسعه ی فضای تجارت الکترونیکی مورد توجه قانون گذار قرار گرفته است. روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق روش کتابخانه ای است که به شکل متن خوانی و فیش برداری از داده های اصیل و دست اولی چون کتب علمی و مقالات علمی-پژوهشی فراهم شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که اگرچه قانون گذار در قانون اصلاح قانون نظام صنفی نگاه ویژه ای به این قبیل فعالیت ها کرده است. اما با توجه به گستردگی این فضا در تمامی ابعاد، با کم وکاستی های فراوانی روبرو هستیم که نیازمند اصلاح مقررات در این زمینه هستیم.
    کلیدواژگان: فضای سایبری، تعزیرات حکومتی، تخلفات صنفی، قانون نظام صنفی
  • محمدحسین اسماعیلی سنگری* صفحات 215-240
    هدف این پژوهش بررسی و تشریح چالش توامان دیپلماسی انگلستان با دیگر قدرت های جهانی و با جنبش اجتماعی جنگل در ایران است. در این بررسی بر تعارضات گفتمانی و سیاسی بین انگلستان و دیگر قدرت های درگیر در ایران در دو دهه نخست سده بیست تمرکز شده است. سپهر سیاست در آن شرایط شاهد نقش آفرینی: انگلستان، روسیه سپس شوروی، آلمان و عثمانی و نیز کشمکش های جنبش های اجتماعی با آن ها در دایره ی زنجیره هایی از تفاوت و هم ارزی و اعتبار بخشی یا اعتبار زدایی، مفصل بندی می شد. در آن حال جنبش جنگل به رهبری میرزا کوچک جنگلی با برخورداری از گفتمان سیاسی نوین به ارایه نظام معنایی جدید مبادرت ورزید و با مفصل بندی منحصربه فرد به غیریت سازی پرداخت و با ایجاد هژمون و سلطه ی منطقه ای خواستار استیلای نظام جمهوری در ایران گشت. در این راستا سوال اساسی پژوهش این است که دیپلماسی انگلستان در تعارض هم زمان با آلمان و عثمانی چگونه گفتمان سیاسی جنبش جنگل را به چالش کشانده و نظام معنایی آن را دچار انسداد و توقف ساخته است؟ یافته ی پژوهش نشان می دهد رهبران جنبش جنگل گفتمان خود را با به حاشیه راندن متن و معنای گفتمانی رقیب و برجسته سازی عناصر و معانی گفتمانی خود و بر اساس غیریت سازی و تضاد با دو گفتمان: پادشاهی- سلطنتی و مارکسیسم- لنینیسم، مفصل بندی نمودند؛ اما در وقته ی طبیعی شدگی با تضاد حوزه ی گفتمانی و سیاسی انگلستان مواجه گردیدند، درنتیجه تفوق آن ها دچار گسست و واژگونی شدند. چارچوب نظری این پژوهش نظریه گفتمانی لاکلایو و موفه بوده و با روش کیفی نگارش شده و ماهیت روش پژوهش، تحلیلی- توصیفی است.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، تعارض، جنبش جنگل، دیپلماسی انگلستان، قدرت های جهانی
  • علی حقیقت شناس، عبدالرضا فرجی راد*، ریباز قربانی نژاد صفحات 241-267

    از زمان خروج بریتانیا از خلیج فارس در دهه 1970، ایالات متحده در فضای جنگ سرد به عنوان . یکی از دو ابرقدرت جهانی نقش ویزه ای در شکل گیری ترتیبات امنیتی در خاورمیانه و بخصوص خلیج فارس داشته است. آنها برای تسلط بر منطقه و جلوگیری از انجام اقدامات علیه منافع خود مجبور بودند نظم امنیتی ویژه ای را بر منطقه حاکم کرده تا استراتژی نظامی خود را اجرا کنند .براین اساس، اهمیت خاص تنگه هرمز و خلیج فارس به واسطه ذخایری مهمی از جمله نفت و گاز اهمیت راهبردی است و ایران با طولانی ترین خط ساحلی یکی از بازیگران اصلی در این حوزه محسوب می شود .نظر به اهمیت بالای خلیج فارس، عواملی به عنوان تهدید از جمله حضور قدرت های فرامنطقه ای چون آمریکا امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را تهدید می کند. قدرت های فرامنطقه ای به دنبال رفع نیازهای خود می باشند که ماهیت آن اقتصادی است اما بیشتر تفسیر امنیتی از آن را نشان می دهند. این مقاله درصدد پاسخ به این پرسش است که نقش محوری ایالات متحده آمریکا در منطقه خلیج فارس و تاثیر آن بر امنیت ملی ایران از سال 2003 تاکنون به چه صورت بوده است.

    کلیدواژگان: امنیت ملی، جمهوری اسلامی ایران، ایالات متحده آمریکا، خلیج فارس
  • سید علی بنی هاشمی، ماشاالله حیدر پور *، داود کیانی صفحات 269-295

    به‏دنبال مذاکرات صورت گرفته میان ایران و گروه 1+5 در راستای دست‏یابی به توافق هسته‏ای که از سوم آذر 1392 به طور رسمی آغاز شد و نهایتا در 23 تیر 1394 منجر به توافق هسته‏ای میان ایران و 1+5 شد، تصور اولیه این بود که رویکردهای تقابل‏آمیز میان ایران و طرفین توافق به‏خصوص امریکا کاهش خواهد یافت. اما در ادامه شرایط به‏گونه‏ای پیش رفت که در بسیاری از حوزه‏ها نه تنها شاهد کاهش تنش میان ایران و امریکا نبوده‏ایم بلکه شاهد افزایش تنش در سایر حوزه‏ها میان دو کشور بوده‏ایم.. در پژوهش حاضر تلاش خواهد شد با بررسی راهبرد تقابل‏آمیز امریکا در برابر ایران، رویکرد ایران در برابر راهبرد تقابل‏آمیز امریکا پس از برجام مورد تحلیل و ارزیابی قرار گیرد. بر اساس هدف پژوهش حاضر پرسش اصلی مقاله این است که؛ رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هسته‏ای در خصوص راهبرد تهاجمی و تقابل‏آمیز امریکا چگونه قابل تحلیل و ارزیابی می‏باشد؟ فرضیه پژوهش به دنبال مطالعه و بررسی واقعیت‏های مسلم این‏گونه تنظیم شده است که؛ رویکرد سیاست خارجی ایران پس از توافق هسته‏ای در برابر راهبرد تهاجمی و تقابل‏آمیز امریکا در قالب بازدارندگی بر مبنای مولفه‏هایی نظیر گسترش روابط با کشورهای همسایه، تقویت محور مقاومت در راستای کاهش هزینه و افزایش منافع ملی ایران قابل تحلیل و ارزیابی می‏باشد. شیوه گردآوری منابع در مقاله حاضر کتابخانه‏ای بوده و از روش توصیفی تحلیلی برای بررسی، تجزیه و تحلیل مطالب استفاده شده است.

    کلیدواژگان: ایران، آمریکا، برجام، تحریم‏، بازدارندگی
  • حمید بذرپاچ * صفحات 297-320

    فضای سایبری با فراهم آوردن سطوح بالایی از اطلاعات و ارتباطات و سرگرمی ها، بخش جدایی ناپذیر زندگی اطفال می باشد. حق اطفال به دسترسی به فضای سایبر در جهت برخورداری از حقوق اساسی خود مانند حق بر آموزش، حق بر آزادی بیان و اطلاعات، حق بر تفریح و سرگرمی و حق بر شرکت در اجتماعات، بی تردید نیازمند محیطی امن و مطلوب می باشد. فضای سایبر با وجود منافع بیشمار، به واسطه جرایم گسترده و پیچیده و عدم آگاهی و نبود بستر قانونی منجر به آسیب های زیادی برای اطفال بوده، که امنیت روانی و اخلاقی اطفال را به عنوان سرمایه های انسانی جوامع در خطر قرارداده است. با توجه به یافته های این پژوهش خشونت علیه اطفال بطور گسترده در فضای سایبری در تمام جهان در جریان بوده است و بنا به اسناد و گزارشات بین المللی، ضروری است که دولت ها بر اساس تعهدات خود راهکارهایی را در حمایت از اطفال در جهت مقابله و پیشگیری از این آسیب ها و جرایم بکار گیرند. از جمله به وسیله، همکاری بین المللی و پیوستن به کنوانسیون ها و راهکارهای جهانی، پایندی به اجرای حقوق اطفال، قانونگذاری در حمایت از اطفال، استفاده از نرم افزارهای فیلترینگ، و گسترش و تقویت سواد راسانه ای شهروندان، فضای سایبری را تا حدود زیادی به مکانی امن برای استفاده اطفال بدل نمود. شیوه گردآوری داده ها در مقاله حاضر کتابخانه‏ای بوده و از روش توصیفی تحلیلی برای بررسی، تجزیه و تحلیل داده ها و شواهد استفاده شده است.

    کلیدواژگان: فضای سایبری، خشونت علیه اطفال، دولت، امنیت، حقوق اطفال
  • محمد انساندوست، صمد قائم پناه *، اسدالله اطهری صفحات 321-336

    در ایران با روی کار آمدن دولت اصلاحات عادی‌سازی روابط، تحت عنوان سیاست تنش‌زدایی پیگیری شد. به گونه‌ای که در چهارچوب سیاست تنش‌زدایی، مذاکره مستقیم با اروپا و کشورهای منطقه خصوصا کشورهای عربی و مذاکره غیرمستقیم با امریکا پیگیری شد. خاتمی ضمن توجه حکمت و«مصلحت نظام جمهوری اسلامی، سیاست «تنش‌زدایی»، «اعتمادسازی»، «گفت‌وگوی تمدن‌ها» و «بهبود گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ایران با اروپا،امریکا و کشورهای منطقه و خاورمیانه» را مد نظر قرار داد. آثار متفکران لیبرال در چهار حوزه مهم جنگ و صلح، تجارت، حقوق بین‌الملل و توازن قدرت کاملا نشان دهنده تاثیر این مکتب در سیاست خارجی و روابط بین‌الملل می باشد در این مقاله به بررسی بازخورد رویکرد لیبرالیستی سیاست خارجی دولت اصلاحات پرداختیم. بررسی اجمالی عملکرد دولت اصلاحات نشان داد در این مدت، نگرش جدیدی بر فضای کشور حاکم گردبد که رویکرد کلی و تفکر حاکم براین دولت، توسعه سیاست خارجی بود. نتایج این بررسی نشان داد سیاست هایی در حوزه سیاست گذاری خارجی کشور در زمان دولت اصلاحات اتخاذ گردید، کشور را به شدت منفعل و به دنبال آن جایگاه منطقه ای و جهانی آن را تضعیف کرد و بازخورد آن هر چند آرمانی و بصورت شعار بوده اما از نقطه نظر عملب چندان نتیجه ای برای کشور نداشته است.

    کلیدواژگان: لیبرالیست، سیاست خارجی، دولت اصلاحات، ایران
|
  • Maryam Derakhshandeh Lazarjani, Nozar Shafiee * Pages 7-38
    US-China relations are the most important and at the same time the most complicated relations in Asia. Given China's rapid growth and US efforts to maintain its power in the region, the two countries are in an increasing struggle to gain more power and influence in Asia, and are experiencing different levels of interaction and competition against each other. The question is, considering the importance of Asia in the macro strategies of the United States, what strategy does Washington follow against the rise of Beijing in the region? The hypothesis of the research, which has been investigated in a descriptive-analytical way, is that Washington is worried about the unpredictable consequences of competition with China, which may lead to a military conflict between the two countries; It has tried to put a range of hedging strategies (positive to negative) in accordance with this country's assessment of the impact of China's rise on American hegemony, in order to restrain China and avoid direct confrontation with this country. Findings show that the United States has used a variety of strategies in dealing with competitors intelligently in accordance with the geopolitical conditions of the region and the international public space.
    Keywords: Foreign Policy, China rising, Security dilemma, Hedging Strategy
  • Abouzar Fattahizadeh * Pages 39-71
    Less than 150 years ago, the entire Hirmand-Hamoon catchment area was located at the territory of Iran. However, following the separation of the province and the city of Herat from Iran, the sovereignty of the province was transferred to the newly established government of Afghanistan, and the Hirmand springs and watersheds became part of the government; An event that has split the river basin in two, resulting in serious disputes between residents on both sides of the border over the past century. Despite several long periods of negotiations over the past hundred years, the conflict between the two countries over the Hirmand River remains unresolved and has created a serious rift in consolidating and increasing the level of relations between them. The main question of the present article is that, from the perspective of environmental diplomacy, what solutions can be offered to solve these problems and thus increase the level of convergence with Afghanistan? To answer this question, first a conceptual model for the implementation of environmental diplomacy and transboundary water diplomacy is presented. Finally, based on the experiences of contemporary environmental diplomacy, 5 diplomatic axes and suggestions, including the drafting of a comprehensive agreement on the "Sistan Transboundary Bioregion" and four protocols, for peaceful conflict resolution of these disagreements are proposed. In this paper, we have used the the approach of green theory of international relations and conceptual-rational modeling method.
    Keywords: Environmental Diplomacy, Biogeochemical Cycles, Political Ecology, Sistan Bioregion
  • Seyed Hamid Seyed Taghizadeh, Mahnaz Goodarzi * Pages 73-110

    Just as a common identity plays an important role in shaping and facilitating economic interactions between countries, so do social and identity challenges like differences economic lifestyles, ethnic, racial, ideological and linguistic differences and Feeling hostile in the target country people, It make economic cooperations between them vulnerable. Public diplomacy is one of the tools of foreign policy that has an important impact on the identity of the audience and turning them into worthy friends for host country.However, this type of diplomacy is mainly conceptualized for achieve political goals.So the main question was,"What role does public diplomacy play in economic cooperations with the target country?The hypothesis was that "considering the role of common identity in foreign economic interactions and also the role of public diplomacy in creating an identity, the using this type of diplomacy in order to reduce different ideas affecting economic cooperation with the target country can play a role have an important role in maintaining and expanding the aforementioned cooperation.”Accordingly, maintaining and developing economic cooperations by reducing different economic, cultural and political ideas Including Reduce differences in economic school, economic lifestyle in the target country, reducing the impact of ethnic and religious gaps and Linguistic differences, also reducing the impact of political identity gaps, Like the feeling of alienation of the people in target country than Executor country, on bilateral economic interactions, are among the results of this study.This research is qualitative and the research method is descriptive-analytical. also, constructivist theory is used as a theoretical framework.

    Keywords: Public diplomacy, Economic cooperations, Constructivism, Identity
  • Mohammad Pourghorban *, Hasan Shamsini Ghiasvand, Mohammad Kian Pages 175-193
    Throughout the history of international relations and expert reviews, it can be concluded that the actors - of which governments are the main ones, have always played a role. The international system as a global structure is usually affected by the actions of actors in this field. The extent and manner of the impact also depends on the strength of the actors in the international arena. These effects increase during the competition of actors and affect other countries as well as international systems. Examining the Cold War era and the bipolar system evokes this importance in the mind. The United States of America and China, as two influential powers in the international arena, are very competitive in the political, economic, and... fields. Inevitably, the competition of these two world powers will affect the evolution of the international system, especially in the political and economic fields. In this research, we are trying to find the extent and how this competition affects international developments. As the researcher assumes the principle of impact, he seeks to find the amount of impact as well as the areas of impact. The present research has been carried out in a descriptive-analytical manner using library and internet resources.
    Keywords: competition, America, China, Developments, International
  • Elahe Kamalipour Ravari, Hamid Delir *, Saeyd Mehdi Ahmadi Mousavi, Mehdi Sabooripour Pages 195-214
    The vast expanse of virtual space and the growing prosperity of businesses operating in this space, on the one hand, and the development and tendency of societies towards new ways of supplying goods in order to avoid wasting time, energy and costs, on the other hand, lead to a significant increase in the use of electronic facilities to meet needs and requirements. people and recently the spread of corona disease and covid 19 virus has also become the cause. Due to the increase of virtual businesses, there has been an increase in trade union violations of businesses operating in this space, and as a result, the demands of people and officials have also increased, especially in this critical period. The fight against trade union violations in the cyber space is an issue that has received the attention of the legislator in recent years due to the development of the e-commerce space. The method of collecting information in this research is the library method, which is provided in the form of text reading and scanning of original and first-hand data such as scientific books and scientific-research articles. The results of the research show that although the legislator has taken a special look at such activities in the law amending the trade union system law. But due to the vastness of this space in all dimensions, we are facing many shortcomings that we need to amend the regulations in this field.
    Keywords: Cyber Space, government sanctions, trade union violations, trade union law
  • Mohammad Hossein Esmaeili Sangari * Pages 215-240
    The purpose of this study is to investigate and explain the simultaneous challenge of British diplomacy with other world powers and the social movement of the Jungle in Iran. This study focuses on the discourse and political conflicts between Britain and other powers in Iran in the first two decades of the twentieth century. In those circumstances, the world of politics witnessed the role-playing of Britain, Russia, the Soviet Union, Germany, and the Ottomans, as well as the struggles of social movements with them. Conflicts are articulated in a chain of differences and equivalence and accreditation or discrediting. Meanwhile, the Jungle Movement, led by Mirza Kuchak Jangali, with a new political discourse, sought to dominate the republican system in Iran by creating hegemony and regional domination. In this regard, the main question of the research is how the British diplomacy in the simultaneous conflict with Germany and the Ottomans challenged the political discourse of the Jungle movement and blocked it? The research findings show that the Jungle movement articulated its discourse by marginalizing the rival discourse, highlighting the elements and meanings of its discourse, denationalizing, contrasting with two discourses: monarchy and Marxism-Leninism; But in the time of naturalization, they encountered a contradiction in the discourse and politics of England, as a result of which their supremacy was broken and overthrown. The theoretical framework of this research is the discourse theory of Laclau and Mouffe and is written with a qualitative method and the nature of the research method is analytical-descriptive.
    Keywords: Discourse Analysis, Conflict, Jungle Movement, British Diplomacy, World Powers
  • Ali Haghighatshenas, Abdoreza Farajirad *, Ribaz Ghorbaninejad Pages 241-267

    Since the withdrawal of Britain from the Persian Gulf in the 1970s, the United States in the Cold War atmosphere as One of the world's two superpowers has played a significant role in the formation of security arrangements in the Middle East and especially in the Persian Gulf. In order to dominate the region and prevent actions against their interests, they had to impose a special security order on the region in order to implement their military strategy. Therefore, the special importance of the Strait of Hormuz and the Persian Gulf due to important reserves such as oil and Gas is of strategic importance and Iran, with the longest coastline, is considered one of the main players in this field. Considering the high importance of the Persian Gulf, factors such as the presence of extra-regional powers such as the United States threaten the national security of the Islamic Republic of Iran. Trans-regional powers seek to meet their needs, which are economic in nature, but mostly show a security interpretation of it. This article tries to answer the question of what has been the central role of the United States of America in the Persian Gulf region and its impact on Iran's national security since 2003.

    Keywords: National Security, Islamic Republic of Iran, United States of America, Persian Gulf
  • seyed ali banihashemi, Mashallah heidarpour *, davood kiani Pages 269-295

    Extensive efforts have been made in the direction of nuclear diplomacy between Iran and the 5+1, which ultimately led to the JCPOA agreement. In this article, while examining the post-JCPOA era, using the theory of deterrence, the analysis of Iran's policies towards the United States of America will be discussed and a suitable solution will be presented. Also, in the article leading to the different strategies of the parties, the consequence of each strategy is expressed quantitatively for its correct and easy understanding. In this article, the main question is; From the perspective of deterrence theory, the foreign policy strategy of the Islamic Republic of Iran in the post-JCPOA era can be analyzed and evaluated based on what approach and components? The main hypothesis; Iran's foreign policy in the post-JCPOA era is based on America's offensive strategy in the framework of a realistic deterrent defensive approach based on Iran's relationship with neighboring countries and strengthening the axis of resistance and rational calculation in order to reduce costs and increase benefits. The main objective; The review and analysis of the foreign policy strategy of the Islamic Republic of Iran in the post JCPOA era towards the United States of America is from the perspective of deterrence theory. In this research, a library method was used to collect sources and a descriptive analytical method was used to analyze the materials.

    Keywords: Iran, America, JCPOA, sanctions, deterrence
  • Hamid Bazrpach * Pages 297-320

    Cyber space is an integral part of children's life by providing high levels of information, communication and entertainment. The right of children to access the cyberspace in order to enjoy their fundamental rights such as the right to education, the right to freedom of expression and information, the right to entertainment and the right to participate in social gatherings, undoubtedly requires a safe and favorable environment. The cyberspace, despite its numerous benefits, has led to many harms to children due to widespread and complex crimes and lack of awareness and lack of legal framework, which has endangered the psychological and moral security of children as the human capital of societies. According to the findings of this research, violence against children has been widespread in the cyber space all over the world, and according to international documents and reports, it is necessary that governments, based on their commitments, provide solutions to protect children in order to deal with and Prevent these injuries and crimes. Among other things, by means of international cooperation and joining global conventions and solutions, following the implementation of children's rights, legislation to protect children, using filtering software, and expanding and strengthening citizens' media literacy, the cyberspace has been greatly improved. It became a safe place for children to use.

    Keywords: cyberspace, violence against children government, security, Children's rights
  • Mohammad Ensandoost, Samad Ghaem Panah *, Asadollah Athari Pages 321-336

    In Iran, with the coming to power of the government, reforms to normalize relations were pursued under the title of de-escalation policy. In the framework of the de-escalation policy, direct negotiations with Europe and the countries of the region, especially the Arab countries, and indirect negotiations with the United States were pursued. While paying attention to the wisdom and "expediency of the Islamic Republic", Khatami considered the policy of "de-escalation", "confidence building", "dialogue of civilizations" and "improving the expansion of Iran's political and economic relations with Europe, the United States and countries in the region and the Middle East." The work of liberal thinkers in the four important areas of war and peace, trade, international law, and the balance of power fully illustrates the school's influence on foreign policy and international relations. An overview of the performance of the reformist government showed that during this period, a new perspective on the atmosphere of the ruling country, which was the general approach and thinking of the government, was the development of foreign policy. The results of this study showed that policies in the field of foreign policy were adopted during the reform government, made the country highly passive and subsequently weakened its regional and global position, and its feedback, although ideal and in the form of slogans, but from Amlab's point of view has not had much effect for the country.

    Keywords: Liberalism, Foreign Policy, Reform Government, Iran