فهرست مطالب

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 83، فروردین و اردیبهشت 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه معراجی، سمیه فضائلی، فریده فرخی، اکرم فرقانی ازغندی، ساناز سادات محمودیان* صفحات 1-8
    مقدمه

    ثبت مراقبت های دوران بارداری برای حفظ حاملگی سالم و پیامدهای مطلوب برای مادر، نوزاد و خانواده ضروری می باشد. این مطالعه با هدف تعیین مجموعه حداقل داده های وضعیت دوران بارداری به منظور برنامه ریزی برای پیش گیری از مرگ و میر مادران و کاهش عوارض زایمان به دلیل کمبود اطلاعات وضعیت دوران بارداری در هنگام زایمان انجام گردید.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی تطبیقی با رویکرد کیفی در سال 1400 و در چهار مرحله بررسی متون، تعیین نیازهای اطلاعاتی، تدوین مجموعه حداقل داده های اولیه و اعتبارسنجی آن با استفاده از تکنیک دلفی انجام گردید.

    یافته ها

    پس از بررسی سازمان فدراسیون بین المللی انجمن های صلیب سرخ و هلال احمر، سازمان جهانی بهداشت و اتحادیه اروپا و همچنین کشورهای آفریقای جنوبی، تانزانیا، نیوزیلند، استرالیا، انگلیس، هند و ایران و انجام مصاحبه با عوامل زایمان، 177 عنصر داده شناسایی و سپس اعتبار سنجی گردید. نهایتا با استفاده از تکنیک دلفی، 86 عنصر داده در هفت محور؛ مشخصات ارجاع، مشخصات مادر، تاریخچه پزشکی مادر، تاریخچه بارداری و زایمان قبلی، شرح بارداری فعلی، نتایج سونوگرافی و نتایج آزمایشات مورد اجماع قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    تعیین مجموعه حداقل داده های وضعیت های بارداری چارچوبی ساختارمند برای گردآوری و گزارش اطلاعات مهم وضعیت های مادر باردار را ارایه کند. پس خوراند داده های به موقع مرتبط با وضعیت های مهم مادر به سیستم اطلاعات بیمارستانی(HIS) در زایشگاه ها در بخش درمان منجر به آگاهی ماماها از وضعیت های حیاتی در هنگام زایمان و انجام به موقع اقدامات لازم می شود و به طور مستقیم از مرگ و میرهای بسیاری جلوگیری خواهد شد.

    کلیدواژگان: مراقبت های قبل از زایمان، بارداری، مجموعه حداقل داده
  • سید مهدی حسینی سرخوش*، محمد رضا زاهدی، مهرداد کاظم زاده صفحات 9-15
    مقدمه

    با شیوع کووید-19 در جهان و افزایش شدید مرگ ومیر ناشی از آن، بیمارستان ها به شدت نیازمند تغییر وضعیت و بالابردن آمادگی خود در مقابل این بحران شدند. بنابراین هدف پژوهش حاضر اولویت بندی عوامل مرتبط با آمادگی بیمارستان ها در مقابله با کووید-19 می باشد.

    روش بررسی

    در این پژوهش توصیفی-پیمایشی، ابتدا با مرور ادبیات موضوع، عوامل مرتبط با آمادگی بیمارستان ها استخراج گردید. سپس به منظور اعتبارسنجی این عوامل و دستیابی به اجماع نظر گروه خبرگان (40 تن از پزشکان و پرستاران درگیر در خط مقدم مقابله با کرونا)، از روش دلفی استفاده شد. در نهایت، شاخص های شناسایی شده با استفاده از تکنیک (SWARA (Stepwise Weight Assessment Ratio Analysis رتبه بندی و اولویت بندی شدند.

    یافته ها

    بررسی ادبیات موضوع و روش دلفی منجر به شناسایی 18 شاخص مرتبط با آمادگی بیمارستان ها گردید که شاخص های تعداد پرسنل، تجهیزات پزشکی، تحصیلات و سابقه کاری، شبکه اورژانس و آمادگی نیروی انسانی به ترتیب مهم ترین آن ها بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به آسیب پذیری شدید بیمارستان ها در مقابل پیک های احتمالی کرونا، براساس نتایج این پژوهش می توان وضعیت بیمارستان ها را از پنج منظر ساختمان بیمارستان، تجهیزات پزشکی، وسایل ارتباطی، حملونقل و پرسنل ارزیابی و برای رفع کاستی های موجود در آن ها، تدابیر لازم را اتخاذ نمود.

    کلیدواژگان: آمادگی، بحران، کووید-19، بیمارستان، تصمیم گیری چندمعیاره
  • احمدرضا رئیسی، نسرین شعربافچی زاده، ریحانه شاه میرزایی* صفحات 16-21
    مقدمه

    با توجه به اهمیت عملکرد سازمانی در دنیای متغیر امروزی و تاثیر سکوت سازمانی در عملکرد سازمانهایی مانند دانشگاه های علوم پزشکی که نقش چشمگیری در سلامت جامعه دارند، این مطالعه  با هدف بررسی سکوت سازمانی در کارکنان شاغل در ستاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده است.

    روش بررسی

    پژوهش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری آن شامل کلیه کارکنان شاغل در معاونت های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1399 (1457 نفر در 8 معاونت) بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان برابر با 306 نفر  به دست آمد و از روش نمونه گیری در دسترس استفاده گردید. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه 15 سوالیVacula و  Borados(2005) استفاده شد تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی انجام شد.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان دهنده وجود جو سکوت سازمانی در معاونتهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  از ابعاد نگرش مدیران عالی و سرپرستان است و فرصتهای ارتباط سازمان نیز تقویت کننده سکوت سازمانی می باشد. همچنین رابطه معنی داری بین سکوت سازمانی و ویژگیهای دموگرافیک شرکت کنندگان در مطالعه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه پدیده سکوت سازمانی می تواند مانعی برای ابراز نظرات افراد در سازمان باشد، شناسایی عوامل موثر بر آن و تلاش به منظور رفع آنها با استفاده از راهکارهای مدیریت مشارکتی،نظام پیشنهادات و آموزش تفکر نقادانه، می تواند شرایط ابراز عقاید، بیان ایده ها و ارایه نظرات کارکنان را تسهیل نموده، قدرت خلاقیت آنها را افزایش داده و سازمانها با بهره مندی از مشارکت فعالانه و آگاهانه کارکنان، مسیر رشد، تعالی و موفقیت خود را با سرعت بیشتری طی کنند.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، عوامل دموگرافیک، کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • عسگر اکبری* صفحات 22-27
    مقدمه

    یکی از عوارض کووید-19بحران اجتماعی استفاده افراطی از شبکه های مجازی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش کووید-19 بر وابستگی به شبکه های مجازی و کیفیت روابط اجتماعی کتابداران انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع پیمایشی و جامعه آماری کتابداران کتابخانه های عمومی استان مرکزی بودند که باتوجه به محدود بودن جامعه، از روش سرشماری استفاده شد (174 نفر). داده ها با استفاده از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت، روابط اجتماعی و اثرات اجتماعی کووید-19 جمع آوری شد، سپس با استفاده از آزمون های Correlation Coefficient & One-way ANOVA تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین شبکه های مجازی و روابط اجتماعی در بین کتابداران کتابخانه های عمومی استان مرکزی رابطه منفی معنی داری وجود دارد و شیوع کووید-19در رابطه بین شبکه های مجازی و روابط اجتماعی نقش تعدیل گر دارد.

    نتیجه گیری

    شیوع کووید-19 با عاملیت شبکه های مجازی می تواند کتابداران را که در بستر اینترنت فعال و خدمات عمومی ارایه می دهند، متحمل هزینه های اجتماعی؛ کاهش تعهد فرد نسبت به خانواده، شغل و دوستان نماید. بنابراین آگاهی از عواقب وابستگی به شبکه های مجازی می تواند فرد و خانواده را از آسیب ها احتمالی دور نگه دارد.

    کلیدواژگان: کووید- 19، شبکه های مجازی، روابط اجتماعی، کتابداران
  • عبدالرسول خسروی، ساره ابراهیمی دواسی، فاطمه نجفی شرج آباد، شهره سیدحسینی* صفحات 28-34
    مقدمه

    ارتقاء سواد سلامت زنان باردار منجر به درک آنها از اطلاعات سلامت بارداری می شود و در طول سال های رشد و تکامل به طور مستقیم بر سلامت کودک تاثیرگذار است. بنابراین با توجه به اهمیت سواد سلامت زنان باردار، پژوهش حاضر با هدف تعیین سواد سلامت زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر بوشهر انجام گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر توصیفی پیمایشی می باشد. نمونه های پژوهش شامل 306 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر بوشهر هستند که با نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب انتخاب شدند. داده ها با استفاده از چک لیست ویژگی های جمعیت شناختی و سوابق پزشکی-مامایی و پرسشنامه سواد سلامت مادری گردآوری و از طریق نرم افزار spss نسخه 24 با استفاده از آزمون های Chi-square و Fisher در سطح معناداری 05/0 تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد 51 درصد زنان باردار از سواد سلامت ناکافی، 25 درصد سواد سلامت مرزی و 24 درصد سواد سلامت کافی برخوردار بودند. بین سطح تحصیلات زنان (041/0=P)، تحصیلات همسر (034/0=P)، شغل (005/0 =P)، شغل همسر (010/0=P) و تعداد بارداری (035/0=P) با سواد سلامت مادری ارتباط معنی ‎دار وجود دارد. همچنین فراوانی سواد سلامت کافی در زنانی که بارداری دوم و بیشتر را تجربه کردند در مقایسه با زنانی که بارداری اول را تجربه کردند 18 درصد بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد بیشتر زنان باردار مراجعه کننده به مراکز درمانی بوشهر سواد سلامت مادری ناکافی داشتند که آموزش مهارت های سواد سلامت و توانمندسازی مادران باردار در گروه های مختلف از طریق تولید منابع آموزشی به زبان ساده و ارایه آموزش شفاهی و تصویری به زنان باردار توصیه می شود.

    کلیدواژگان: اطلاعات سلامت، سواد سلامت، زنان باردار
  • صالح رحیمی*، فرامرز سهیلی، زهرا احمدی، فاطمه رحیمی صفحات 35-42
    مقدمه

    سواد سلامت مهارتی شناختی و اجتماعی است که تعیین کننده انگیزه و توانایی افراد در دستیابی، درک و به کارگیری اطلاعات به شیوه ای که سبب حفظ و ارتقا سلامت آنها گردد. درواقع، سواد سلامت یک پیش شرط برای تصمیم گیری های مربوط به مراقبت های بهداشتی است. هدف پژوهش تعیین رابطه بین سواد سلامت با میزان تاب آوری و سلامت روانی کتابداران بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش پیمایشی است. جامعه آماری را کتابداران کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه تشکیل دادند. جهت گردآوری داده ها و اندازه گیری متغیر سواد سلامت، سلامت روان و تاب آوری به ترتیب از پرسشنامه منتظری و همکاران، Goldberg & Hillier و Connor & Davidson استفاده شد. روایی محتوایی این پرسشنامه ها با استفاده از نظر پنج نفر از استادان حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی تایید شد و پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ محاسبه و مورد قبول واقع گردید. به منظور تحلیل داده ها و برازش مدل، از جداول توزیع فراوانی و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین سواد سلامت و سلامت روان کتابداران و همچنین بین سواد سلامت و تاب آوری کتابداران نیز رابطه مستقیمی وجود دارد. درنهایت مشخص شد که تاب آوری در رابطه بین سواد سلامت و سلامت روان نقش میانجی ایفا می کند.

    نتیجه گیری

    ازآنجایی که سلامت روانی کتابداران تاثیر مهمی در ارایه خدمات آنها دارد، لذا کشف و تقویت عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی می تواند در ارتقای عملکرد سازمانی کتابخانه های عمومی تاثیر بسزایی داشته باشد. بر اساس یافته ها به نظر می رسد تمرکز بر بهبود سلامت روانی کتابداران از طریق افزایش سواد سلامت و به تبع آن تاب آوری آنان برای دستیابی به دستاوردهای مناسب تر، امری مهم است.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، سلامت روان، کتابداران
  • سیروس پناهی، حسین قلاوند*، شهرام صدقی، عبداالحد نبی الهی صفحات 43-49
    مقدمه

    برنامه ریزی راهبردی در کتابخانه ها نیازمند شناسایی ابعاد مختلف فعالیت های آنها دارد. در این پژوهش نسبت به شناسایی عوامل تاثیرگذار بر برنامه ریزی راهبردی در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی ایران اقدام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش کیفی و از نوع تحلیل محتوا است. مشارکت کنندگان شامل کتابداران، مدیران و معاونان کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی ایران بودند. در این مطالعه از نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی استفاده شد. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 21 نفر گردآوری و به روش تماتیک تحلیل شدند.

    یافته ها

    مجموعه منابع اطلاعاتی و وضعیت نیروی انسانی متخصص از جمله امکانات راهبردی کتابخانه ها بودند. انتظارات مراجعین، رسالت های سازمان های بالادست و وضعیت فعلی عملکرد نیز سه عامل برای تدوین رسالت های کتابخانه ها هستند. امکانات و خدمات موجود در کتابخانه نقش مهمی در تدوین چشم اندازهای کتابخانه ها داشت و توجه به اصول اخلاق حرفه ای کتابداران و نظرات کاربران می توانند برای ترسیم ارزش های کتابخانه ها استفاده شوند. به روز بودن خدمات در تعیین اهداف راهبردی اثرگذارند و کتابداران در صورت داشتن اختیارات کافی می توانند اهداف بهتری برای کتابخانه ها بنویسند. از جمله عوامل محیطی تاثیرگذار بر برنامه ریزی راهبردی کتابخانه ها می توان به فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی، عدم انگیزش کتابداران، نحوه مشارکت در برنامه های آموزشی و پژوهشی و کمبود نیروی انسانی کتابدار اشاره کرد.

    نتیجه گیری

    توجه به عوامل شناسایی شده در این مطالعه می تواند به عنوان راهنمای اولیه جهت تسهیل برنامه ریزی راهبردی کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی ایران مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کتابخانه دانشگاهی، برنامه ریزی راهبردی، دانشگاه های علوم پزشکی، ایران
  • اسماعیل باصری، اعظم علوی* صفحات 50-53
    مقدمه
    سیستم اطلاعات بیمارستانی به عنوان یک ابزار قدرتمند مدیریتی برای تمامی فعالیت های مربوط به سلامت از قبیل برنامه ریزی، نظارت، هماهنگی و تصمیم گیری موثر، کارآمد و اثر بخش می باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط موفقیت سیستم اطلاعات بیمارستانی با عملکرد سازمانی بیمارستان از دیدگاه کارکنان صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. 270 نفر از کارکنان مرتبط با سیستم اطلاعات بیمارستانی با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد موفقیت سیستم اطلاعات و پرسشنامه عملکرد سازمانی جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی اسپیرمن) انجام گردید.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد بین موفقیت سیستم اطلاعات بیمارستانی و ابعاد آن با عملکرد سازمانی از دیدگاه کارکنان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (617/0r= و 001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه می توان بیان کرد، استقرار موفقیت آمیز سیستم اطلاعات بیمارستانی با توجه به ارایه اطلاعات دقیق در تمام بخش های نظام سلامت از دیدگاه کارکنان می تواند عملکرد سازمانی بیمارستان را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، سیستم اطلاعات بیمارستانی، کارکنان
|
  • Marzieh Meraji, Somayeh Fazaeli, Farideh Farokhi, Akram Forghani Azghandi, Sanaz Sadat Mahmoodian * Pages 1-8
    Introduction

    Prenatal care documentation is crucial for maintaining a safe pregnancy and desired outcomes for the mother, baby, and family. This study was conducted to determine the national minimum data set of pregnancy status to plan for preventing maternal mortality and reducing of delivery complications outstanding lack of information about pregnancy conditions during childbirth.

    Methods

    This descriptive-comparative study was conducted through qualitative approach in the academic year 2021 in four steps as follows: exploring minimum data set in selected countries, determining information needs of experts, compiling initial minimum data sets, and confirming their validity through Delphi technique.

    Results

    Investigating in IFRC, WHO, EBCOG, and South Africa, Tanzania, Newziland, Australia, England, India and Iran as well as interviewing midwives, 177 data components were identified and validated. Finally, 86 data components were agreed upon in seven areas: referral information, maternal information, medical history, previous pregnancy, and delivery history, current pregnancy description, ultrasound results, and test results using the Delphi technique

    Conclusion

    Determining the minimum pregnancy status data set provides a structured framework for collecting and reporting important maternal status data. Health Information system (HIS) in caregiving will be fed by important maternal status data, awareness of vital situations during delivery which in turn leads to timely action, and directly prevents many deaths.

    Keywords: Prenatal Care, Pregnancy, Minimum data set
  • Seyyed Mahdi Hosseini Sarkhosh *, Mohammadreza Zahedi, Mehrdad Kazemzadeh Pages 9-15
    Introduction

    With the prevalence of COVID-19 in the world and the sharp increase in deaths due to it, hospitals are in dire need of changing their situation and raising their preparedness in the face of the crisis. Therefore, the aim of the present study is to prioritize the factors related to the readiness of hospitals against COVID-19.

    Methods

    In this descriptive-survey study, first, by reviewing the literature, factors related to hospital readiness were extracted. Then, in order to validate these factors and reach the consensus of the expert group (40 physicians and nurses involved in the front line of the corona), the Delphi method was used. Finally, the identified indicators were ranked and prioritized using the SWARA (Stepwise Weight Assessment Ratio Analysis) technique.

    Results

    The literature review and Delphi method led to the identification of 18 indicators related to hospital readiness, the most important of which were the number of staff, medical equipment, education and work experience, emergency network and manpower readiness, respectively.

    Conclusion

    Considering the severe vulnerability of hospitals to possible corona peaks, based on the results of this study, the condition of hospitals can be evaluated from five perspectives: hospital building, medical equipment, communication equipment, transportation and personnel, and necessary measures should be taken to eliminate their shortcomings.

    Keywords: Readiness, Crisis, COVID-19, hospital, Multi-criteria decision making
  • Ahmadreza Raeisi, Nasrin Shaarbafchixadeh, Reyhaneh Shahmirzaei * Pages 16-21
    Introduction

    Due to the importance of organizational performance in today's changing world and the impact of organizational silence, this study endeavored to investigate organizational silence in the vice chancellors of the Isfahan University of Medical Sciences.

    Methods

    This survey study is descriptive. The population included all employees working in the vice chancellors of the Isfahan University of Medical Sciences in the year 2020 (1457 individuals in 8 vice chancellors) through available sampling method, the sample size was 306 individuals. To collect data, a 15-item questionnaire was used by Vacula and Borados (2005) and its content validity was authenticated by five experts, who were professors and experts in the field of resource management. Data analysis was performed using descriptive statistics and inferential statistics.

    Results

    The findings showed the organizational silence in the Isfahan University of Medical Sciences vice-chancellors from the perspective of senior managers and supervisors, and the organization's communication opportunities also enhanced the organizational silence. Besides, there was no significant relationship between organizational silence and the demographic characteristics of the participants.

    Conclusion

    Seeing as that the phenomenon of organizational silence can be an obstacle for the expression of individuals' opinions in the organization, identifying the factors affecting it and trying to solve them by using participatory management, suggestion system and critical thinking training, can be the conditions for expressing opinions. Expressing opinions can facilitate the presentation of employees' opinions, promote their creativity, and of course, benefiting from the active and conscious participation of employees, organizations can travel the path of growth, excellence and success at a faster pace.

    Keywords: Organizational silence, Demographic factors, Staff, Isfahan University of Medical Sciences
  • Asgar Akbari * Pages 22-27
    Introduction

    One of the complications of Covid-19 has become a social crisis of using virtual networks. This study endeavored to determine the effects of Covid-19 on dependence on virtual networks and the quality of social relations of librarians.

    Methods

    The study was a survey type. The population was the librarians of the public libraries of the Markazi province, and due to the limited population, the census method was used (174 individuals). Data were collected using questionnaires of Internet addiction, social relations, and social effects of Covid-19. The gathered data were analyzed through Correlation Coefficient & One-way ANOVA tests.

    Results

    There is a significant negative relationship between virtual networks and social relations among the librarians of public libraries in Markazi Province, and the moderating role of Covid-19 in the relationship between virtual networks and social relations.

    Conclusion

    The prevalence of Covid-19 can incur social costs to librarians, who are active in Cyberspace and in providing public services; reduce their commitment to family, job, and friends. Therefore, knowing the consequences of dependence on virtual networks can keep individuals and their families from harm.

    Keywords: Covid -19, Social Networking, Community-Institutional Relations, Librarians
  • Abdolrasool Khosravi, Sareh Ebrahimi Davvasi, Fatemh Najafi Sharjabad, Shohreh Seyyedhosseini * Pages 28-34
    Introduction

    Improving the health literacy of pregnant women facilitates their understanding of health information before, during, and after pregnancy and has a direct impact on the health of the child during the years development. Therefore, due to the importance of health literacy for pregnant women, this study was conducted to determine health literacy of pregnant women referring to health centers in Bushehr.

    Methods

    This study was an analytical-survey research. The population was 306 pregnant women referring to health centers in Bushehr who were selected by randomized clustering. Data were collected using health literacy questionnaire, demographic, medical, and midwifery checklist. Chi-square and Fisher test were used to analyze the data.

    Results

    Findings revealed that 51% of pregnant women had inadequate health literacy, 25% had border health literacy, and 24% had adequate health literacy. According to the results, there was a significant relationship between the women's education (P=0.041)/ job (P=0.005), their husband's education (P=0.034)/ job (P=0.010), the pregnancy frequency (P=0.05), and health literacy. Furthermore, women who had experienced the second pregnancy or more had a higher health literacy compared with primiparous women (=18%).

    Conclusion

    The results showed that majority of the pregnant women referring to health centers had a low health literacy. It could be recommended to educate health literacy skills and empowerment of pregnant mothers in different groups through content materials in simple language and provide oral and visual training to pregnant women.

    Keywords: Health Information, Health Literacy, Pregnant Women
  • Saleh Rahimi *, Faramarz Soheili, Zahra Ahmadi, Fatemeh Rahimi Pages 35-42
    Introduction

    The concept of health literacy is a cognitive and social skill that determines the motivation and ability of individuals to access, understand and use information in a way that maintains and promotes their health.The purpose of the study was to determine the relationship between health literacy, resilience and mental health of Kermanshah public librarians.

    Methods

    The research method was survey. The statistical population consists of Kermanshah public librarians. The questionnaires of Montazeri et al., Goldberg & Hillier and Connor & Davidson were used to collect data and measure the variables of health literacy, mental health and resilience, respectively. The validity of these questionnaires was confirmed using the opinions of five professors in the field of information science and the reliability of these questionnaires was calculated through Cronbach's alpha. In order to analyze the data and fit the model, frequency distribution tables and structural equation modeling in Warp Piels software were used.

    Results

    The results showed that there is a positive and significant relationship between health literacy and librarians 'mental health as well as between librarians' health literacy and resilience. Finally, it was found that resilience plays a mediating role in the relationship between health literacy and mental health.

    Conclusion

    Since librarians' mental health has a great impact on their services, so discovering and strengthening the factors affecting mental health can have a significant impact on improving the organizational performance of public libraries. Based on the findings, it seems that focusing on improving librarians' mental health by increasing health literacy and, consequently, their resilience to achieve more appropriate outcomes, is an important issue that has a mutually reinforcing effect.

    Keywords: Health Literacy, Mental Health, Resilience, Kermanshah public librarians
  • Sirous Panahi, Hossein Ghalavand *, Shahram Sedghi, Abdolahad Nabiolahi Pages 43-49
    Introduction

    Developing strategic planning in libraries depends on identifying different dimensions of its activities and services. In this research we proposing a lens for strategic planning in libraries of Iran medical science universities.

    Methods

    After adopting a qualitative survey design, 21 academic library managers were interviewed. Snowball sampling method was used to select the Samples and the data analysis was done using the thematic analysis method by MAXQDA 10.

    Results

    The study revealed nine main themes and over 54 sub-themes. Resources and librarian specialists identified as an important libraries property. Customer expectations, The Mission of Upstream Organizations and Current Status of Library Performance were identified as three factors influencing the formulation of library missions. In libraries, for drawing up perspectives, the most important issue was the available facilities and services. Considering the librarians' professional ethics and user feedback from most interviewees, it was raised as a value for the library. The majority of interviewees considered Up-to-date services to be important strategic goals and stated that if they had the necessary delegation of responsibility, they would be able to formulate better goals. The most important environmental factors affecting strategic planning referred to modern information and communication technologies, lack of librarian’s motivation, participate in educational and research programs and lack of human resources in libraries.

    Conclusion

    Strategic planning for each library was different from others. But, attention to the Common influential factors and used of proposed integrated framework in this study can be facilitate strategic planning.

    Keywords: Academic library, Strategic planning, Medical universities, Iran
  • Esmaeil Baseri, Azam Alavi * Pages 50-53
    Introduction
    The hospital information system is a powerful tool for all health-related activities such as planning, monitoring, coordination and decision-making .This study aimed to investigate the relationship between the success of the hospital information system and the hospital organizational performance from the perspective of staff.
    Methods
    The present study is a corolation study of correlation type. 270 hospital staff were selected by stratified random sampling. Data were collected using two standard information system success questionnaires and Hospital organizational performance questionnaire. Data analysis was performed by descriptive and inferential statistical tests (Spearman correlation test).
    Results
    Findings showed that there is a positive and significant relationship between the success of the hospital information system and its dimensions with the performance of the organization from the staff perspective (r = 0.617 and p <0.001(.
    Conclusion
    According to the findings of the study, it can be stated that the successful establishment of the hospital information system by providing accurate and reliable information in all parts of the health system from the perspective of staff can improve the organizational performance of the hospital.
    Keywords: rganizational performance, Hospital Information System, Staff