فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
سال نهم شماره 4 (پیاپی 43، مهر و آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • بهار رشیدی، معصومه یزدانی پور، احمد عابدی*، سالار فرامرزی صفحات 1-15
    مقدمه

    تعاملات مثبت والد- کودک موجب پیشگیری از آسیب های روانشناختی، تحولی، هیجانی و اجتماعی در کودکان می شود.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخلات روانشناختی بر بهبود تعاملات والد- کودک در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی انجام شد.

    روش

    روش پژوهش، مرور نظام مند و جامعه آماری شامل کلیه پژوهش های داخلی بود که با استفاده از کلید واژه های تعاملات والد- کودک، والدگری، نقص توجه/ بیش فعالی و ابزار سندکاوی در پایگاه های اطلاعاتی پرتال جامع علوم انسانی، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مجلات تخصصی نور، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و بانک اطلاعات نشریات کشور مورد جستجو قرار گرفتند. 334 پژوهش با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند که 11 پژوهش به لحاظ روش شناختی و ملاک های ورودی مورد قبول بود. کلیه پژوهش ها براساس دستورالعمل پریزما تحلیل شدند.

    یافته ها:

     یافته ها نشان داد بیشترین پژوهش ها مربوط به سال های 1399-1398 است و حجم نمونه پژوهش ها 350 نفر است. شهرهای تهران و اصفهان بیشترین پژوهش ها را به خود اختصاص داده اند و نشانگر آن است که در سال های اخیر توجه پژوهشگران بر موضوع مداخلات مختلف در زمینه تعاملات والد-کودک افزایش داشته است. مداخلات مرتبط با نوروفیدبک (40 جلسه) و والدگری چندبعدی (16 جلسه) بیشترین سهم را به لحاظ جلسات مداخله ای داشته اند.

    نتیجه گیری:

     نتایج حاکی از اهمیت مداخلات مبتنی بر بهبود تعاملات والد- کودک و اثربخشی آن بر کاهش تنیدگی روانی، مشکلات رفتاری و کاهش مشکلات توجهی در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی است؛ بنابراین برنامه های آموزشی رفتاری با مشارکت والدین و به کارگیری مداخلات چندبعدی و تلفیقی، موثرترین شیوه های درمانی هستند که می تواند در راس برنامه ریزی پژوهشگران و درمانگران این حوزه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، تعاملات والد- کودک، مرور نظام مند
  • زینب کرمی، امید مرادی* صفحات 16-27
    مقدمه

    شیوع ویروس کووید-19 سیستم سلامت جهانی را با چالش مواجه کرده و فشار روانی زیادی را برای پرستاران که بار عمده ارایه خدمات بهداشتی را به عهده دارند، به دنبال داشته است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی آسیب پذیری روانی براساس صفات مرضی شخصیت و عدم تحمل بلاتکلیفی پرستاران بخش کرونا انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را پرستارانی که در بازه زمانی زمستان 1399 تا بهار 1400 در بخش بستری بیماران مبتلا به کووید-19 بیمارستان های توحید، کوثر و بعثت شهر سنندج مشغول به کار بودند تشکیل دادند که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 153 پرستار وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه آسیب پذیری روانی، صفات مرضی شخصیت و عدم تحمل بلاتکلیفی استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به کمک نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از تحلیل همبستگی نشان داد که بین متغیر آسیب پذیری روانی با صفات مرضی شخصیت و عدم تحمل بلاتکلیفی پرستاران رابطه معناداری وجود دارد (0/01>P) همچنین براساس نتایج تحلیل رگرسیون 59 درصد از واریانس متغیر آسیب پذیری روانی به کمک متغیرهای پیش بین (صفات مرضی شخصیت و عدم تحمل بلاتکلیفی) قابل پیش بینی بود (0/01>P).

    نتیجه گیری:

     صفات مرضی شخصیت و عدم تحمل بلاتکلیفی نقش بسزایی در آسیب پذیری روانی پرستاران در دوران کرونا دارند. توصیه می شود آموزش های روانشناختی لازم جهت تقویت عواطف مثبت و ارتقاء توان تحمل بلاتکلیفی پرستاران صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، صفات شخصیتی، عدم قطعیت، پرستاران، کووید-19
  • سید سپهر هاشمیان، حسین اسکندری*، احمد برجعلی، زهره رافضی، محمد عسگری صفحات 28-38
    مقدمه

    تصمیم گیری حوزه ای از زندگی انسانی بشمار می آید که علوم شناختی آرزوی دیرینه ای در ترسیم نیمرخ کامل از آن دارد.

    هدف

    با توجه به اهمیت شناسایی نقش راه انداز پول در حوزه تصمیم گیری روزمره و عدم تمرکز مطالعات حوزه راه انداز بر پول، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر راه انداز پول در ابعاد ارزشیابی در موقعیت ریسک و انتخاب بهینه از میان گزینه های در اختیار صورت گرفت.   

    روش

    این پژوهش یک مطالعه شبه آزمایشی است که در بازه زمانی 1400-1399 انجام شد. جامعه مورد مطالعه کلیه دانشجویان در حال تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس دانشگاه علامه طباطبایی تهران بودند که 30 نفر از آنها به شیوه نمونه گیری هدفمند در قالب دو گروه آزمایش و مقایسه و بصورت تصادفی در این دو گروه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات آزمون قمار آیوا (1994) و پرسشنامه تکانشگری بارات (1994) بود. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 24 و استفاده از تحلیل کوواریانس صورت گرفت.

    یافته ها:

     تفاوت معنادار در انتخاب کارت از دسته سودآور در آزمون قمار آیوا در شرکت کنندگان گروه آزمایش (میانگین: 31/26؛ انحراف استاندارد: 12/34) نسبت به گروه مقایسه (میانگین: 22/06؛ انحراف استاندارد: 12/14) مشاهده شد (0/05>P). 

    نتیجه گیری:

     براساس یافته های این پژوهش، راه انداز پول در موقعیت های آزمایشگاهی توانایی تاثیرگذاری بر ابعاد شناختی تصمیم گیری روزمره را داراست و بطورخاص کارکرد گزینش و افزایش تخمینی ارزش در گزینش های پیش رو از میان چند گزینه دیگر را بهبود بخشیده و سبب انتخاب کارت های سودآورتر در آزمون قمار آیوا می شود.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، ریسک پذیری، راه انداز، شناخت، رفتار تکانشی
  • بهزاد صادقی، فرشاد تجاری*، زهرا انتظاری، مرضیه بلالی صفحات 39-52
    مقدمه

    افزایش بی تحرکی در همه اقشار جامعه بخصوص گروه کودک و نوجوان به عنوان یکی از نگرانی های مهم در وضعیت سلامت این گروه سنی تبدیل شده است.

    هدف

    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر تماشای مدل های آموزش مفاهیم فعالیت بدنی بر مولفه های شناختی- حرکتی و شایستگی جسمانی کودکان بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمه تجربی با دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر 8 تا 10 ساله پسر شهرستان خوی در سال تحصیلی 1401-1400 بود. 30 پسر 8 تا 10 سال به طور داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از ابزار ارزیابی سواد بدنی کانادایی (CAPL)، مقیاس شایستگی جسمانی، آزمون آمادگی هوازی پیشرونده، آزمون آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت و آموزش مفاهیم اولیه فعالیت بدنی استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مجازی با استفاده از مشاهده مدل های ویدیویی و آموزش مفاهیم اولیه فعالیت بدنی بر بعد شایستگی جسمانی و بعد شناختی- حرکتی کودکان 8 تا 10 ساله تاثیر مثبت معنی داری دارد (0/05>P). همچنین نتایج نشان داد اثر گروه معنی دار است (0/001=P، 0/70=مجذور اتا، 56/65=F) لذا میزان بعد شناختی- حرکتی در پس آزمون در گروه کنترل و گروه آزمایش دارای تفاوت معنی داری است.

    نتیجه گیری:

     براساس نتایج بدست آمده آموزش مجازی با استفاده از مشاهده مدل های ویدیویی و آموزش مفاهیم اولیه فعالیت بدنی باعث افزایش عملکرد شناختی- حرکتی، سواد بدنی و فعالیت بدنی کودکان می شود. لذا به محققان، معلمان و والدین کودکان پیشنهاد می شود از این روش آموزش جهت ارتقای سطح فعالیت بدنی و مولفه های شناختی- رفتاری کودکان استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، آموزش مجازی، شایستگی جسمانی، مولفه شناختی- حرکتی
  • فرشته میرزایی نسب، یاسر رضاپور میرصالح*، فاطمه بهجتی، نرجس قاسمی صفحات 53-66
    مقدمه

    اعتیاد یکی از دغدغه های اصلی بهداشت عمومی در سراسر جهان است که دارای پیامدهای منفی بی شماری برای فرد و جامعه است.

    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی اضطراب وجودی در ارتباط بین ضربات عاطفی دوران کودکی، حمایت اجتماعی و گرایش به تغییر در افراد معتاد انجام شد.

    روش

    روش پژوهش همبستگی و از نوع معادلات ساختاری است. جامعه این پژوهش زنان و مردان معتاد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد در سال 1398 بود. برای این منظور 200 نفر از معتادان به شیوه نمونه گیری در دسترس، از میان افراد ارجاع داده شده به مراکز ترک اعتیاد استان یزد انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های اضطراب وجودی ویمز و همکاران (2004)، آسیب دوره کودکی برنشتاین و همکاران (2003)، حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (1988)، پرسشنامه گرایش به تغییر میلر و تونیگان (1996) استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل معادلات ساختاری، رگرسیون چندگانه و همبستگی پیرسون و نرم افزار Spss نسخه 24 و Amos نسخه 24 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که ضربات عاطفی و حمایت اجتماعی به طور مستقیم به ترتیب بر کاهش و افزایش گرایش به تغییر در افراد معتاد تاثیر دارد (0/05>p). همچنین نتایج نشان داد که ضربات عاطفی و حمایت اجتماعی به طور غیرمستقیم نیز به واسطه اضطراب وجودی بر گرایش به تغییر در افراد معتاد تاثیر دارد (0/05>p).

    نتیجه گیری: 

    نقش میانجی اضطراب وجودی در ارتباط بین ضربات عاطفی دوران کودکی، حمایت اجتماعی و گرایش به تغییر در افراد معتاد معنی دار بود، بنابراین ایجاد حمایت اجتماعی بیشتر برای فرد، تخلیه هیجانی نسبت به آسیب های دوران کودکی به همراه برنامه ریزی برای کاهش اضطراب وجودی با استفاده از مداخلات روانشناختی می تواند گرایش به تغییر و ترک را در افراد معتاد افزایش دهد.

    کلیدواژگان: اعتیاد به مواد، اختلالات اضطراب، حمایت اجتماعی، ضربات عاطفی
  • لیلا خورشیدی نازلو، مهین اعتمادی نیا*، غلامرضا چلبیانلو، علی خادمی، رحیم خلیل زاده صفحات 67-81
    مقدمه

    سردرد میگرنی یک بیماری شایع، دردناک و در موارد شدید و مزمن ناتوان کننده است که با حملات مکرر، یک طرفه و با شدت متوسط تا شدید مشخص می شود.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان فرا تشخیصی بر اضطراب درد، عدم تحمل پریشانی و اختلالات خواب در بیماران سایکوسوماتیک مبتلا به میگرن بود.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی که به صورت نیمه آزمایش با طرح پیش آزمون، پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل بیماران مبتلا به میگرن مراجعه کننده به متخصص اعصاب و روان شهر ارومیه در شش ماهه دوم سال 1399 بود؛ که به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفر کنترل و آزمایش قرار گرفتند. ابزارهای اندازه گیری شامل: پرسشنامه عدم تحمل پریشانی (سیمونز و گاهر، 2005)، مقیاس اضطراب درد (مک کراکن و همکاران، 1992) و پرسشنامه اختلالات خواب (محمدی و همکاران، 1388) بود. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 26 و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که با در نظر گرفتن مجذور اتا، می توان گفت حدود 92 درصد اضطراب درد، 91/6 درصد عدم تحمل پریشانی و 82/1 درصد اختلالات خواب، این تغییرات یا بهبود ناشی از تاثیر آزمایش اثربخشی درمان فرا تشخیصی بوده است؛ بنابراین بین گروه کنترل و آزمایش تفاوت معناداری وجود داشت (0/001>p).

    نتیجه گیری: 

    یافته ها نشان داد که درمان فرا تشخیصی می تواند همراه با مداخلات دارویی برای بیماران میگرن استفاده شود و در کاهش علایم هیجانی، اضطراب درد، عدم تحمل پریشانی و اختلالات خواب این افراد موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: درمان فرا تشخیصی، اضطراب درد، عدم تحمل پریشانی، اختلالات خواب، میگرن
  • حمید محمدی*، سید حسن هراتی، فائزه بنده گار، معصومه احمدی صفحات 82-94
    مقدمه

    اختلال نقص توجه/ بیش فعالی، اختلالی عصبی رشدی است که بر 3-7 درصد از کودکان اثر می گذارد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه حاضر تاثیر بازخورد قیاسی- اجتماعی مثبت و منفی و کانون توجه بر عملکرد کمی و کیفی مهارت هدف گیری در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی بود.

    روش

    تحقیق حاضر از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با چهار گروه آزمایشی است. جامعه آماری دانش آموزان پسر مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعال شهر اصفهان با دامنه سنی 7-10 سال در سال 1400 بودند که 48 نفر راست دست به صورت تصادفی خوشه ای براساس نتایج مقیاس درجه بندی رفتار کودکان کانرز به عنوان نمونه آماری انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه 12 نفری تقسیم شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه دست برتری ادینبرگ، آزمون رشد حرکتی درشت اولریخ، مقیاس پرتاب از بالای شانه اندرسون (1999) و تکلیف هدف گیری پرتاب از بالای شانه لوسیانا و همکاران (2012) استفاده شد. جهت بررسی عملکرد گروه ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون بونفرونی استفاده و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد گروه های مورد مطالعه در پیشرفت کیفی و کمی مهارت هدف گیری با دست تفاوت معنی داری داشتند (0/05>P). نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد گروه بازخورد قیاسی- اجتماعی مثبت- توجه بیرونی دارای عملکرد بهتر و معناداری نسبت به دیگر گروه ها داشت (0/05>P)، سایر گروه های مورد مطالعه اختلاف معناداری با یکدیگر نداشتند (0/05<P).

    نتیجه گیری:

     نتایج مطالعه حاضر نشان داد گروه بازخورد قیاسی- اجتماعی مثبت- توجه بیرونی عملکرد بهتری داشت لذا پیشنهاد می شود در آموزش و یادگیری مهارت های هدف گیری از این روش استفاده شود.

    کلیدواژگان: بازخورد قیاسی- اجتماعی مثبت، کانون توجه، مهارت هدف گیری
  • فاطمه چگینی، زهره اسکندری*، ماندانا سنگاری صفحات 95-109
    مقدمه

    رفتار غذایی با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن ارتباط دارد. با این حال، مطالعات در مورد رفتار غذایی با در نظر گرفتن نقش وضعیت اجتماعی- اقتصادی، اندک است.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط وضعیت اجتماعی- اقتصادی با رفتار غذایی و فعالیت بدنی دانش آموزان شهر قزوین در دوران پاندمی کووید-19 بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه آماری تمامی دانش آموزان ناحیه 1 شهر قزوین در سال 1400 بودند. شرکت کنندگان 110 نفر از دانش آموزان گروه سنی 13-11 سال بودند که از 16 مرکز آموزشی شهری و روستایی به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته با مولفه های وضعیت اجتماعی- اقتصادی، تغذیه برگرفته از پرسشنامه بسامد غذایی و فعالیت بدنی برگرفته از پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) استفاده شد. همچنین؛ داده های پژوهش با آزمون تی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره با نرم افزار SPSS نسخه 20 در سطح آماری 0/05 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج آزمون پیرسون نشان داد، سطح درآمد خانواده با وضعیت تغذیه ای و فعالیت بدنی دانش آموزان 13-11 سال رابطه معناداری دارد (0/011 و 0/003=p). همچنین؛ نتایج نشان داد که وضعیت اجتماعی- اقتصادی والدین، 50 درصد مقدار وزن، قد، فعالیت بدنی و وضعیت تغذیه دانش آموزان را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری:

     وضعیت اجتماعی و اقتصادی والدین بر وضعیت تغذیه ای و فعالیت بدنی کودکان تاثیر دارد. با در اختیار قرار دادن نتایج پژوهش به سازمان ها و نهادهای مرتبط به کودکان و نوجوانان استان قزوین می توان خانواده ها را با عوامل موثر بر سلامت جسمی فرزندانشان آشنا کرده و به آن ها آموزش داد.

    کلیدواژگان: وضعیت اجتماعی- اقتصادی، تغذیه، فعالیت بدنی، پاندمی کووید-19
  • شرمین اسمعیلی انور، رضا قربان جهرمی*، امین رفیعی پور، مهرداد ثابت صفحات 110-123
    مقدمه

    ضعف در ادراک دیداری یکی از مواردی است که در کودکان دارای اختلالات یادگیری دیده می شود و تقویت آن باعث بهبود عملکرد تحصیلی کودکان می شود.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی بسته آموزشی مبتنی بر غلبه طرفی بر تشخیص دیداری، حافظه دیداری و اکمال دیداری کودکان 7 تا 12 سال دارای اختلالات یادگیری انجام شد.

    روش

    روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. از میان کودکان مقطع ابتدایی که در کلینیک های روانشناسی شهر تهران در سال 1399 تشخیص اختلالات یادگیری گرفته بودند، به صورت در دسترس و داوطلبانه، 30 نفر (18 دختر و 12 پسر) انتخاب و سپس به شیوه تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از آزمون دست برتری ادینبرگ (1970)، ارزیابی رشد عصبی- مغزی دلاکاتو (1997) و آزمون ادراک دیداری گاردنر (1982) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 25، شاخص های توصیفی- استنباطی، تحلیل کوواریانس تک متغیره و تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد بسته آموزشی مبتنی بر غلبه طرفی بر مولفه های تشخیص دیداری (0/01>P و 31/38=F)، حافظه دیداری (0/01>P و 14/68=F) کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری در گروه آزمایش تاثیر داشته و بر مولفه اکمال دیداری تاثیر نداشته است.

    نتیجه گیری:

     تمرین های ایجاد غلبه طرفی به دانش آموزان کمک می کند عملکرد بهتری در ادراک دیداری داشته باشند؛ بنابراین پیشنهاد می شود جهت بهبود ادراک دیداری کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری تمرین های مربوط به غلبه طرفی در برنامه درمانی آن ها گنجانده شود.

    کلیدواژگان: اختلالات یادگیری، غلبه طرفی، ادراک دیداری
  • نرگس شمس علیزاده، نسرین مقیمی، محمدعلی اژدری، سارا کمالی اردکانی، آزاد معروفی*، ابراهیم قادری صفحات 124-136
    مقدمه

    وضعیت خواب یکی از مهمترین اجزای کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط کیفیت خواب با شاخص‫ های سلامت و فعالیت بیماری در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید انجام شد.

    روش

    در این مطالعه مقطعی تحلیلی تعداد 250 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید مراجعه کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در طی سال های 1398 و 1399 با پرسشنامه های استاندارد مقیاس آنالوگ بصری، کیفیت خواب پیتزبورگ، مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی، پرسشنامه چندبعدی خستگی و میزان فعالیت بیماری مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تحلیل داده ها از آزمون های اسپیرمن، تی مستقل، تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون چندگانه و SPSS نسخه 23 استفاده شد.

    یافته ها:

     42 بیمار مرد و 208 بیمار زن مبتلا به آرتریت روماتویید مورد بررسی قرار گرفتند. کیفیت خواب 98% از شرکت کنندگان نامناسب بود. شدت بالاتر درد (0/001>p)، فعالیت بیشتر بیماری (0/05>p)، افسردگی و خستگی ذهنی (0/01>p) با کیفیت بدتر خواب بیماران همراه بود.

    نتیجه گیری: 

    یافته های این مطالعه نشان داد؛ افسردگی و خستگی ذهنی، شدت درد و فعالیت بیماری آرتریت روماتویید، با کیفیت خواب بدتر این بیماران همراه است. توصیه می شود وضعیت خواب این بیماران و متغیرهای مورد اشاره مورد توجه درمانگران قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، خواب، درد
  • علی اکبر فروغی، سجاد رئیسی، نفیسه منتظری، مطلب ناصری* صفحات 137-152
    مقدمه

    بیماری های قلبی- عروقی، شایع ترین علت مرگ در دنیا هستند و مولفه های روانشناختی نقش مهمی در بیماری‏ های قلبی- عروقی دارند.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان شفقت به خود ذهن آگاهانه بر کیفیت خواب، نشخوار فکری و شفقت به خود افراد مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی انجام شد.

    روش : 

    روش مطالعه کارآزمایی بالینی همراه با گروه کنترل بود. جامعه بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های امام علی (ع) و امام رضا (ع) کرمانشاه از آبان تا بهمن 1399 بودند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و به صورت تصادفی 20 نفر در دو گروه گمارده شدند. گروه آزمایش 8 جلسه درمان شفقت به خود ذهن آگاهانه و گروه کنترل لوح فشرده و کتابچه ی راهنمای آموزش آرام سازی را دریافت کردند. شرکت کنندگان فرم جمع آوری اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه های کیفیت خواب، سبک پاسخ دهی نشخواری و شفقت به خود را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22، شاخص های توصیفی و تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که براساس زمان (0/001≥P) و تفاوت بین گروهی (0/05>P) از نظر کیفیت خواب بین دوگروه تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین، براساس زمان، تعامل زمان با گروه و تفاوت بین گروهی از نظر نشخوار فکری و شفقت به خود بین گروه ها تفاوت معناداری وجود دارد (0/001≥P).

    نتیجه گیری: 

    براساس نتایج پژوهش حاضر این درمان بر علایم روانشناختی و علایم جسمی بیماران قلبی موثر بود؛ بنابراین، پیشنهاد می شود از این درمان برای بهبود کیفیت خواب، نشخوار فکری و شفقت به خود در بیماران قلبی- عروقی استفاده شود.

    کلیدواژگان: کیفیت خواب، نشخوار فکری، شفقت به خود ذهن آگاهانه، بیماری های قلبی- عروقی
  • محمد عباسی، آزاد همتی* صفحات 153-169
    مقدمه

    براساس تحقیقات قبلی، خلق فرد بر توجه انتخابی و حافظه کاذب تاثیر دارد؛ اما پاسخ به این پرسش که کدام نوع خلق (منفی یا مثبت) و در کدام موقعیت هیجانی (منفی یا مثبت) بیشترین حافظه کاذب را ایجاد می کند، پژوهش های بیشتری می طلبد.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مشخص کردن میزان و نحوه ی تاثیر القای خلق و بار هیجانی موقعیتی بر حافظه کاذب مبتنی بر پارادایم اطلاعات غلط؛ با تاکید بر کنترل فاکتورهای شناختی و عاطفی انجام شد.

    روش

    پژوهش با طرح نیمه آزمایشی بلوکی انجام گرفت. از میان دانشجویان سال تحصیلی 1398-1397 دانشگاه کردستان، با روش فراخوان و داوطلبانه، 90 آزمودنی (45 نفر دختر) با دامنه سنی 18 تا 33 سال انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از تکالیف شناختی استروپ، کاوش نقطه، ان بک و پارادایم اطلاعات غلط و پرسشنامه های افسردگی- اضطراب- استرس (DASS-21) و حالات عاطفی مثبت و منفی (PANAS) استفاده شد. از طریق نسخه 24 نرم افزار SPSS و با روش های کروسکال-والیس یک راهه و دوراهه و یو من-ویتنی، داده ها تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    بار هیجانی منفی تکلیف باعث ایجاد بیشترین میزان حافظه کاذب (0/001=p) و بار هیجانی مثبت و بدون بار هیجانی باعث کمترین میزان حافظه کاذب (0/001=p) شدند. نوع القای خلق تاثیری در میزان حافظه کاذب نداشت (0/578=p). بیشترین حافظه کاذب در همراه شدن القای خلق منفی و بار هیجانی منفی تکلیف ایجاد شد و کمترین حافظه کاذب با همراه شدن القای خلق مثبت و تکلیف بدون بار هیجانی به وجود آمد (0/019=p).

    نتیجه گیری:

     این پژوهش نشان داد که تاثیر بار هیجانی تکلیف در ایجاد حافظه کاذب بیشتر از القای خلق است. پیشنهاد می شود در پژوهش های آتی، تاثیر بار هیجانی تکلیف و القای خلق بر حافظه کاذب (در دو مرحله رمزگردانی و بازیابی) در سطوح مختلف انگیختگی نیز بررسی شود. بعلاوه نتایج این پژوهش جهت تعیین کاربردپذیری در محیط های قضایی و بالینی نیز بررسی شوند.

    کلیدواژگان: حافظه کاذب، پارادایم اطلاعات غلط، القای خلق، بار هیجانی تکلیف
|
  • Bahar Rashidi, Masoume Yazdanipour, Ahmad Abedi*, Salar Faramarzi Pages 1-15
    Introduction

    Positive parent-child interactions prevent psychological, developmental, emotional and social harm in children.

    Aim

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of psychological interventions on parent-child interactions in children with attention deficit hyperactivity disorder.

    Method

    The research method was a systematic review and the statistical population included all national research using the keywords of parent-child interactions, parenting, attention deficit-hyperactivity in databases of, Society of Humanities portal, Jihad University Scientific Information Center, Noor Specialized Journals, Iran Institute of Information Science and Technology and, database of publications of the country. Amongst them, 334 studies were selected using the purposive sampling method, whereas, 11 studies were methodologically acceptable in this study. All of studies were analyzed according to the instructions of PRISMA.

    Results

    The results showed that most of the researches are related to the years 2019-2020. Tehran and Isfahan have the most researches, hence, in recent years, the attention of researchers to the subject of various interventions in the field of parent-child interactions has increased. Moreover, neurofeedback-related interventions (40 sessions) and multidimensional parenting (16 sessions) had the largest shares in terms of intervention sessions.

    Conclusion

    The results indicate the importance of various educational interventions aimed at improving parent-child interactions and their effectiveness in reducing mental stress, behavioral problems and attention problems in children with attention deficit-hyperactivity disorder. Therefore, behavioral education programs with parental participation and the use of multidimensional and integrated interventions are the most effective therapies which can be placed at the top of the planning of researchers and therapists in this field.

    Keywords: Attention Deficit-Hyperactivity Disorder, Parent-child interactions, Systematic review
  • Zeinab Karami, Omid Moradi* Pages 16-27
    Introduction

    The coronavirus disease (COVID-19) outbreak has challenged the global health system and put much psychological pressure on nurses who are responsible for providing primary health services.

    Aim

    The present study aimed to predict psychological vulnerability based on the pathological personality traits and uncertainty intolerance of COVID-19 ward nurses.

    Method

    The present research was a descriptive correlational study. The statistical population consisted of 153 nurses working in the COVID-19 wards in Tohid, Kowsar, and Be’sat hospitals in Sanandaj, Kurdistan, Iran, within winter 2020 to spring 2021 using convenience sampling. The Psychological Vulnerability Scale, Pathological Personality Traits Scale and Intolerance of Uncertainty Scale were used to collect the data. Pearson correlation and regression analysis were used to analyze the data using SPSS-22 software.

    Results

    The results of correlation analysis showed that the psychological vulnerability variable was significantly associated with pathological personality traits and uncertainty intolerance in nurses (P<0.01). Additionally, based on the results of regression analysis, 59% of the variance of the psychological vulnerability variable was predictable with the help of predictor variables (i.e., pathological personality traits and uncertainty intolerance) (P<0.01).

    Conclusion

    Pathological personality traits and uncertainty intolerance play an essential role in the psychological vulnerability of nurses during COVID-19. It is recommended to provide nurses with necessary psychological training to strengthen their positive emotions and improve uncertainty tolerance.

    Keywords: Vulnerability, Personality traits, Uncertainty, Nurses, COVID-19
  • Seyed Sepehr Hashemian, Hossein Eskandari*, Ahmad Borjali, Zohreh Rafezi, Mohammad Asgari Pages 28-38
    Introduction

    Decision-making is an area of ​​human life that the cognitive sciences have long dreamed of drawing a complete profile of it.

    Aim

    Considering the importance of identifying the role of priming money in everyday decision-making and also the lack of focus on this area, this study was conducted to investigate the mentioned priming on aspects of risk assessments and optimal selections among given options.

    Method

    The research method was quasi – experimental with comparison group. The statistical population was all students of Allameh Tabataba'i University in Tehran in 2020-2021. From students of Bachelor of Science and Master of Science, 30 students were purposefully selected, then randomly divided into experimental and comparison groups. Data were collected using IOWA Gambling Task (IGT) and Barrat Impulsivity Scale and then analyzed using multivariate analysis of covariance in SPSS-24 software.

    Results

    Significant differences were observed in the selection of cards from the advantageous decks in experimental group (M:31.26; SD:12.34) compared to the comparison group (M:22.06; SD:12.14) in the IGT (P<0.05).

    Conclusion

    According to the findings of this study, priming money in laboratory situations have the ability to influence the cognitive dimensions of everyday decision making and in particular, improving the selective function and the prediction of estimated value result in choosing more cards from the advantageous decks in the IGT.

    Keywords: Decision-making, Risk-taking, Priming, Cognition, Impulsive behavior
  • Behzad Sadeghi, Farshad Tojari*, Zahra Entezari, Marziyeh Balali Pages 39-52
    Introduction

    The increase in immobility in all sections of society, especially children and adolescents, has become one of the most important concerns in the health status of this age group.

    Aim

    The main purpose of this study was to investigate the effect of watching models of teaching physical activity on cognitive-motor components and physical competence among children.

    Method

    The current research was a semi-experimental study with two experimental and control groups. The statistical population included all 8-10 year-old boy students of Khoi city in the academic year of 2021-2022. 30 males with aged 8-10 years were voluntarily selected and randomly divided into two experimental groups and one control group. To data collection, we used the Canadian Physical Literacy Assessment Tool (CAPL), Physical Fitness Scale, Progressive Aerobic Fitness Test, Health-Related Physical Fitness Test and Basic Physical Education Training. Univariate and multivariate analysis of covariance were used to compare the groups using SPSS-20.

    Results

    The results of the covariance test showed that virtual education using watching video models and teaching the basic concepts of physical activity have a significant positive effect on the physical competence and cognitive-motor dimensions among children aged 8 to 10 years (P<0.05).  Also, the results showed that the group effect is significant (P=0.001, Eta square=0.70, F=56.65). Therefore, the amount of cognitive-motor dimension in the post-test has a significant difference.

    Conclusion

    Based on the results, the virtual education using watching video models and teaching the basic concepts of physical activity increases cognitive-motor function, physical literacy and physical activity among children. Therefore, researchers, teachers and parents of children are recommended to use this method of education to improve the level of physical activity and cognitive-behavioral components of children.

    Keywords: Students, Virtual education, Physical competence, Cognitive-motor component
  • Fereshteh Mirzaeinasab, Yasser Rezapour Mirsaleh*, Fatemeh Behjati, Narjes Ghasemi Pages 53-66
    Introduction

    Addiction is recognized as one of the major public health concerns around the world, with various negative consequences for individuals and communities.

    Aim

    This study aimed to investigate the mediating role of existential anxiety in the relationship between childhood emotional trauma, social support, and tendency to change in addicts.

    Method

    In this correlational study, structural equation modeling was applied. The study population consisted of male and female addicts, presenting to rehabilitation centers in Yazd Province, Iran, in 2019. Two-hundred addicts were selected using available sampling among individuals presenting to the rehabilitation centers of Yazd Province. To collect data, the Existential Anxiety Questionnaire by Wims et al. (2004), Childhood Injury Questionnaire by Bernstein et al. (1994), Perceived Social Support Scale by Zimet et al. (1988), and Miller and Tunigan’s Change Tendency Questionnaire (1996) were used. Data were analyzed using structural equation modeling, multiple regression analysis, and Pearson’s correlation coefficient test in SPSS-24 and AMOS-24.

    Results

    The results showed that emotional trauma and social support directly reduced and increased the addicts’ tendency to change, respectively (P<0.05). The findings also showed that emotional trauma and social support indirectly affected the addicts’ tendency to change through the mediating role of existential anxiety (P<0.05).

    Conclusion

    The mediating role of existential anxiety in the relationship between childhood emotional trauma, social support and the readiness to change in addicted people was significant, therefore, providing more social support, emotional discharge regarding childhood traumas, along with planning to reduce existential anxiety using psychological interventions can increase the readiness to change and quit in addicted people.

    Keywords: Drug addiction, Anxiety disorders, Social support, Emotional abuse
  • Leila Khorshidi Nazlou, Mahin Etemadinya*, Gholamreza Chalabianloo, Ali Khademi, Rahim Khalilzadeh Pages 67-81
    Introduction

    Migraine headache is a common, painful, severe and debilitating in chronic conditions which can be characterized by recurrent and unilateral moderate to severe attacks.

    Aim

    The aim of this study was to determine the effectiveness of transdiagnostic treatment on pain anxiety, distress intolerance and sleep disorders in psychosomatic patients who suffer from migraine.

    Method

    The present study was a quasi-experimental study that benefited from a pretest-posttest design with a control group. The statistical population included patients with migraine referred to a psychiatrist in Urmia in the second half of 2020, who were randomly divided into control and experimental groups with 15 patients in each group. Measurement tools included Distress Intolerance Questionnaire (Simmons & Gaher, 2005), Pain Anxiety Scale (McCracken & et al, 1992) and Sleep Disorders Questionnaire (Mohammadi & et al, 2009). Data were analyzed using multivariate analysis of covariance in SPSS-26 software.

    Results

    The results showed that considering ETA squares, there was a statistically significant difference between the control and experimental groups (p<0.001). Therefore; it can be claimed that changes and improvements in about 92% of pain anxiety, 91.6% of distress intolerance and 82.1% of sleep disorders have been due to the effectiveness of transdiagnostic treatment intervention.

    Conclusion

    The results showed that transdiagnostic treatment can be used in conjunction with drug interventions for migraine patients who can also be effective in reducing emotional symptoms, pain anxiety, distress intolerance and sleep disorders in these individuals.

    Keywords: Transdiagnostic treatment, Pain anxiety, Distress intolerance, Sleep disorders, Migraine
  • Hamid Mohammadi*, Seyed Hassan Herati, Faezeh Bandegar, Masoumeh Ahmadi Pages 82-94
    Introduction

    Attention deficit/hyperactivity disorder is a neurodevelopmental disorder that affects 3-7% of children.

    Aim

    The aim of this study was to compare the effect of deductive-social feedback and attention instructions on the performance of targeting skills in children with attention deficit/ hyperactivity disorder.

    Method

    This research is a semi-experimental type. Its statistical population was formed by male students suffering from attention/ hyperactivity disorder in Isfahan city with an age range of 7-10 years in 2020. 48 right-handed students were randomly selected as a statistical sample based on the results of the Connors children's behavior rating scale and randomly divided into four groups of 12 people. In order to collect data Personal Information Questionnaire, Edinburgh Handedness Inventory, Ulrich's Gross Motor Development Test, Anderson's Over Shoulder Throw Scale (1999) and Luciana et al. (2012) Over Shoulder Throw Targeting Task were used. Data were analysis with using one-way ANOVA test and Bonferroni's post-hoc test using SPSS-18 software.

    Results

    The results showed that the studied groups had significant differences in the qualitative and quantitative development of hand targeting skills (P<0.05). The results of Bonferroni post hoc test showed that the positive analogical-social feedback group had better and significant external attention than the other groups (P<0.05), the other groups did not differ significantly in the retention stage (P>0.05).

    Conclusion

    The results showed that the comparative-social positive-external attention group performed better, so it is suggested to use this method in teaching and learning goal-setting skills.

    Keywords: Positive comparative socio-feedback, Focus of attention, Targeting skill
  • Fatemeh Chegini, Zohreh Eskandari*, Mandana Sangari Pages 95-109
    Introduction

    Eating behavior has been associated with higher risks of chronic disease. However, there are a few studies on eating behavior considering the role of socioeconomic status (SES).

    Aim

    The aim of this study was to investigate the relationship between socio-economic status, eating behavior, and physical activity of students in Qazvin during COVID-19 pandemic.

    Method

    This was a descriptive-correlational study and the statistical population was all students in District 1 of Qazvin in 2021. The participants were 110 students aged 11-13 who were randomly selected from 16 educational centers in urban and rural areas of Qazvin. For collecting data, a researcher-made questionnaire with socio-economic status, nutrition based on Food Frequency Questionnaire and physical activity based on the International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) were used. Research data were analyzed by t-test, Pearson correlation coefficient and multiple-regression, using SPSS-20 software, at the statistical level of 0.05.

    Results

    The results of Pearson test showed that family income level has a significant relationship with nutritional status and physical activity of 11-13 year old students (p=0.011 and p=0.003). Also, the results showed that the socio-economic status of parents predicts 50% of students' weight, height, physical activity and nutritional status.

    Conclusion

    The social and economic status of parents affects the nutritional status and physical activity of children. Providing the research findings to organizations and institutions related to children and adolescents in Qazvin province, families can be familiarized with the factors affecting the physical health of their children and they can be trained.

    Keywords: Nutrition, Socioeconomic status, Physical activity, COVID-19 Pandemic
  • Sharmin Esmaeili Anvar, Reza Ghorban Jahromi*, Amin Rafieipur, Mehrdad Sabet Pages 110-123
    Introduction

    Weakness in visual perception is one of the cases noticed in children with learning disorders, and strengthening this weakness improves their academic performance.

    Aim

    The present study was conducted to determine the effectiveness of the educational package based on lateral dominance in visual recognition, visual memory and visual completion of 7-12-year-old children with learning disorders.

    Method

    The research method was quasi-experimental with a pretest-posttest design and a control group. A total of 30 children (18 female and 12 male subjects) from elementary school children diagnosed with learning disorders in the psychological clinics of Tehran, Iran, in 2020 were conveniently and voluntarily selected and then randomly assigned to two experimental (n=15) and control (n=15) groups. The Edinburg Handedness Inventory (1970), Delacato’s Neurodevelopmental Table (1997) and Gardner’s Visual Perception Test (1982) were used to collect the data. The SPSS-25, descriptive-inferential indices, univariate analysis of covariance and multivariate analysis of covariance were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the educational package based on lateral dominance affected the visual recognition (P<0.01, F=31.38) and visual memory (P<0.1, F=14.68) components of children with learning disorders in the experimental group and did not affect the visual completion component.

    Conclusion

    Lateral dominance exercises help students perform better in visual perception. Therefore, it is suggested to include lateral dominance exercises in the treatment program for children with learning disorders to improve their visual perception.

    Keywords: Learning disorders, Lateral dominance, Visual perception
  • Narges Shams Alizadeh, Nasrin Moghimi, MohammadAli Azhdari, Sara Kamali Ardakani, Azad Maroufi*, Ebrahim Ghaderi Pages 124-136
    Introduction

    Sleep status is one of the most important components of health-related quality of life in patients with rheumatoid arthritis.

    Aim

    This study aimed to investigate the correlation of sleep quality with health indicators and disease activity in patients with rheumatoid arthritis.

    Method

    In this cross-sectional, analytical study, a total of 250 patients with rheumatoid arthritis, referred to the specialized rheumatology clinic of Kurdistan University of Medical Sciences (Sanandaj, Iran) during 2019-2020, using the Standard Questionnaires of Visual Analog Scale, Pittsburgh Sleep Quality Index, Hospital Anxiety and Depression Scale, and the Multidimensional Questionnaire of Fatigue and Disease Activity. To analyze the data, Spearman's correlation test, independent t-test, analysis of variance (ANOVA) and multiple regression analysis were performed in SPSS-23.

    Results

    A total of 42 male patients and 208 female patients with rheumatoid arthritis were included in this study. The sleep quality of 98% of the participants was inadequate. A higher pain intensity (P<0.001), higher disease activity (P<0.05) and depression and mental fatigue (P<0.01) were associated with the patients’ lower sleep quality.

    Conclusion

    The results of the present study revealed that depression and mental fatigue, pain intensity, and disease activity were associated with a lower sleep quality of patients with rheumatoid arthritis. Therapists are recommended to consider the sleep status of these patients, as well as the mentioned variables.

    Keywords: Rheumatoid arthritis, Sleep, Pain
  • AliAkbar Foroughi, Sajjad Reisi, Nafiseh Montazeri, Motaleb Naseri* Pages 137-152
    Introduction

    Cardiovascular diseases are the most common cause of death in the world and psychological components play an important role in cardiovascular diseases.

    Aim

    The present study aimed to determine the effectiveness of mindful self-compassion treatment to sleep quality, rumination and self-compassion in people with cardiovascular diseases.

    Method

    The study method was a clinical trial with a control group. The statistical population included all patients who had sought professional help in Imam Ali and Imam Reza hospitals in Kermanshah from October-December 2020. Using purposive sampling method, 20 people were randomly assigned to the two groups. The experimental group received 8 sessions of mindful self-compassion treatment and the control group received a CD and a relaxation training manual. Participants completed a demographic data collection form and questionnaires on Sleep Quality, Ruminant Response Style and Self-Compassion. The data were analyzed using SPSS-22, the descriptive statistics and the repeated measures ANOVA.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the two groups in terms of sleep quality based on time (P≤0.001) and intergroup differences (P<0.05). Also, based on time, time and group interaction, and intergroup differences in terms of rumination and self-compassion, there is a significant difference between the two groups (P≤0.001).

    Conclusion

    Based on the results of this study this treatment affects the psychological and physical symptoms of heart patients. Therefore, it is suggested that this treatment be used to improve sleep quality, rumination and self-compassion in cardiovascular patients.

    Keywords: Sleep quality, Rumination, Mindful self-compassion, Cardiovascular diseases
  • Mohammad Abbasi, Azad Hemmati* Pages 153-169
    Introduction

    According to previous research, an individual’s mood affects selective attention and false memory, but the answer to the question of which type of mood (negative or positive) and emotional situation (negative or positive) creates the highest false memory requires further research.

    Aim

    The present study was conducted to determine the extent and manner of the effect of mood induction and situational-emotional load on false memory based on the misinformation paradigm with emphasis on controlling cognitive and emotional factors.

    Method

    The research was conducted with a quasi-experimental block design. Of the students of Kurdistan University in the academic year 2018-2019, 90 subjects (45 girls; age range= 18-33 years) were selected by the recall and voluntary method. The Stroop cognitive assignments, point scanning, n-back and misinformation paradigm, as well as the Depression Anxiety Stress Scale (DASS-21) and the Positive and Negative Affect Schedule (PANAS), were used to collect the data. Data were analyzed using SPSS-24 through one-way and two-way Kruskal-Wallis and U-Mann-Whitney methods.

    Results

    Negative emotional load of the task caused the highest amount of false memory (p=0.001) and the positive emotional load and the lack of emotional load caused the lowest amount of false memory (p=0.001). The type of mood induction did not affect the amount of false memory (p=0.578). The highest false memory was created in association with negative mood induction and negative emotional load of the task and the lowest false memory was created in association with positive mood induction and the task without emotional load (p=0.019).

    Conclusion

    This study shows that the effect of the emotional load of the task on creating false memory is greater than mood induction. It is suggested that in future research, the effects of the emotional load of the task and mood induction on false memory (in two stages of decoding and retrieval) at different arousal levels should be investigated. In addition, the findings of this study should be reviewed to determine the applicability in judicial and clinical settings as well.

    Keywords: False memory, Misinformation paradigm, Mood induction, Emotional load of task