فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 82 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شکوفه بنائی* صفحات 361-373
    زمینه و هدف

    آسیب ناشی از ایسکمی و رپرفیوژن در بالین در طول پیوند کلیه به بیماران مرحله نهایی بیماری کلیه رخ می دهد باعث فعال شدن سیستم ایمنی می شود. پاسخ های التهابی با افزایش سطح سایتوکاین ها منتهی به آسیب حاد کلیه می شوند که در کاهش عملکرد پیوند و پس زدن کلیه پیوندی دخیل هستند. هدف این مطالعه، مرور اثرات درمانی نانوذرات در آسیب حادکلیه بود.

    روش کار

    با استفاده از بانک های اطلاعاتی اسکوپوس، پابمد، گوگل اسکولار یک استراتژی جستجوی جامع در مورد مطالعات مرتبط با مدل‫های آسیب حاد کلیه از سال های 2000 تا 2020 انجام گرفت. استراتژی جستجو شامل کلمات کلیدی برای مدل های آسیب حاد کلیه، از جمله ایسکمی- رپرفیوژن و نانوذرات می شد.

    یافته ها

    رادیکال های آزاد اکسیژن در طول فاز رپرفیوژن تولید می شوند باعث پراکسیداسیون لیپیدی و تسریع آسیب بافتی می گردند. آسیب اکسیداتیو DNA، پروتیین های سلول و پراکسیداسیون لیپیدی غشاء می تواند باعث مرگ سلولی و آپوپتوزیس شود. برخی استراتژی ها جهت کاهش آسیب بافتی ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن استفاده از مواد ریز در حد نانو میباشد. نانوذرات آنتی اکسیدان باعث کاهش استرس اکسیداتیو بافت ها می شوند و نیز قابلیت تحویل داروها و عامل های درمانی به سلول های ایسکمیک و تصویربرداری از نواحی ایسکمیک در سطح سلولی و مولکولی را دارند.

    نتیجه گیری

    این پتانسیل نانوذرات آنتی اکسیدان و ضد التهاب در تشخیص و درمان نواحی ایسکمیک کلیه یک نوآوری در توسعه درمان های جدید و دستاورد منحصر به فرد در پیشرفت های پزشکی اخیر محسوب می شود.

    کلیدواژگان: نانو ذرات، ضد التهاب، ضداکسیدان، ایسکمی- رپرفیوژن، کلیه
  • انسیه احمدپور، مقصود پیری*، محمدعلی آذربایجانی صفحات 374-387
    زمینه و هدف

    بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل در میان افراد مسن است که کیفیت زندگی آنان را تهدید می‫کند. از سوی دیگر، تمرینات ورزشی منظم با سلامت مغز و بهبود عملکردهای شناختی همراه است. با این حال، سازوکارهای این مزایا هنوز به طور کامل تبیین نشده است. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر 4 هفته تمرین هوازی تناوبی با شدت متوسط بر عملکرد شناختی و میزان بیان ژن های PGC1α و VEGF در هیپوکمپ رت های پیر مبتلا به بیماری آلزایمر انجام شد.

    روش کار: 

    رت های نر نژاد ویستار 20 ماهه به 3 گروه بیماری آلزایمر (تعداد = 8 سر)، بیماری آلزایمر+ تمرین ورزشی (تعداد= 8 سر) و کنترل (تعداد= 8 سر) تقسیم شدند. جهت القای بیماری آلزایمر از تزریق داخل هیپوکمپی Aβ42 استفاده شد. حیوانات گروه ورزشی، تمرین هوازی تناوبی با شدت متوسط را به مدت 4 هفته، 5 روز در هفته انجام دادند. جهت بررسی یادگیری و حافظه فضایی، حیوانات 48 ساعت بدنبال آخرین جلسه تمرینی تحت آزمون مازآبی موریس قرار گرفتند. سپس، حیوانات کشته شدند و بافت هیپوکمپ استخراج شد. برای اندازه گیری بیان ژن از روش Real time-PCR استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری  0/05£ p صورت پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تزریق Aβ42 باعث اختلال در عملکرد یادگیری و حافظه فضایی شده و میزان بیان ژن های PGC1α و VEGF در بافت هیپوکمپ را کاهش می دهد (0/05 ≥p). تمرین هوازی باعث بهبود در عملکرد یادگیری و حافظه فضایی شد و میزان بیان ژن های PGC1α و VEGF را افزایش داد (0/01 ≥p). همچنین، ارتباط مثبت معنی داری بین بیان ژن PGC1α با بیان ژن VEGF در هیپوکمپ مشاهده شد (0/01≥p، 859/0=r). بعلاوه، بین بیان ژن های PGC1α وVEGF با میانگین زمان سپری شده برای یافتن سکو ارتباط معکوس معنی دار (به ترتیب، 0/01≥p، 0/900-=r و 0/01≥p، 0/750-=r)، و با مدت زمان سپری شده در ربع دایره هدف ارتباط مثبت معنی داری وجود داشت (به ترتیب 0/01≥p، 0/794-=r و 0/01≥p، 0/632=r).

    نتیجه گیری:

     به طور کلی، تمرین هوازی موجب بهبود عملکرد یادگیری و حافظه فضایی در حیوانات پیر مبتلا به بیماری آلزایمر می شود؛ به نظر می رسد که تنظیم مثبت مسیر پیام رسانی /VEGFPGC1α ناشی از ورزش در مغز، حداقل تا بخشی، در این سازگاری نقش دارد.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، یادگیری و حافظه فضایی، ورزش هوازی، PGC1α، VEGF
  • مریم زلفعلی پورفر، فرهاد رحمانی نیا*، پروین فرزانگی صفحات 388-401
    زمینه و هدف

    اختلالات دینامیکی میتوکندری در پاتوژنز برخی از بیماری ها از قبیل دیابت نوع دو نقش دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تعاملی تمرین هوازی و مصرف آتورواستاتین بر بیان MFN1/2 و DRP1 هپاتوسیت های کبد رت  مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.  

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 25 سر رت نر با میانگین وزنی 300 تا 350 گرم بطور تصادفی به 5 گروه مساوی: دیابت (D)، کنترل سالم (C)، تمرین تداومی (T)، آتورواستاتین (A)، تداومی-آتورواستاتین (TA) تقسیم شدند. دیابت نوع دو با استرپتوزوتوسین (STZ) در رت ها القا شد. گروه های تمرینی به مدت هشت هفته برنامه تمرینی دویدن را روی تردمیل انجام دادند. به گروه های (A) و (TA) ((mg/kg10 آتورواستاتین بصورت گاواژ خورانده شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، رت های صحرایی تشریح شدند؛ بافت کبد آن ها برداشته شد و بلافاصله در محلول نیتروژن مایع منجمد و در دمای منهای 80 درجه برای اندازه گیری MFN1/2 و DRP1 نگهداری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 0/05 > p استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد القای دیابت نوع دو باعث کاهش بیان MFN1/2 و افزایشDRP1 نسبت به گروه C شد. بعد از هشت هفته مداخله افزایش معناداری در  MFN1مشاهده شد (0/05 >p) اما این افزایش در معنی داری MFN2 نبود و نیز در بیان فاکتورها بین گروه ها تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین بعد از هشت هفته کاهش معناداری در بیان ژن DRP1 مشاهده شد (0/05>p). این کاهش در مقایسه گروه TA نسبت به گروه D معنی دار بود.

     نتیجه گیری

    احتمالا ترکیبی از تمرین هوازی و آتورواستاتین ممکن است بیان ژن های مربوط به پویایی میتوکندریایی را در بیماری دیابت به طور مثبتی تنظیم کند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آتورواستاتین، پویایی میتوکندریایی، دیابت
  • مهسا محبوب*، سجاد بشرپور، نادر حاجیلو، الهام عنبری، حبیبه سلوت صفحات 402-415
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش، مدل یابی علی (علتی) رفتارهای مرتبط با قلدری بر اساس تجربه کودک آزاری نقش میانجی ایمنی هیجانی بود.

    روش کار

    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموز پسر دوره دوم متوسطه شهر اردبیل در سال تحصیلی 98-97 بود که تعداد 385 نفر به عنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه های قلدری ایلینویز، ضربه کودکی (CTQ) برنستاین، ایمنی هیجانی استفاده شد. داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری، با استفاده از نرم افزار AMOS-22 و SPSS-22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش همسو با فرضیه ها نشان داد که کودک آزاری (P<0/05) به شکلی مثبت و ایمنی هیجانی (P<0/05) به شکلی منفی بر رفتارهای مرتبط با قلدری تاثیر دارند. همچنین برازش مدل پیشنهادی از برازش خوبی برخوردار است و توان متغیر ایمنی هیجانی در میانجی گری تاثیر کودک آزاری بر رفتارهای مرتبط با قلدری به تایید رسید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده، والدین باید از پیامدهای مخرب کودک آزاری بر سلامت روانی و جسمانی فرزندان و اهمیت امنیت و ایمنی هیجانی در رشد سالم فرزندان، جهت پیشگیری و کاهش رفتارهای مرتبط با قلدری آگاه شوند. معلمان و مسیولین مدرسه نیز باید با قلدری و رفتارهای مرتبط با آن جهت کاهش و جلوگیری از آثار زیان بار آن بر دانش آموزان آشنا شوند.

    کلیدواژگان: رفتارهای مرتبط با قلدری، کودک آزاری، ایمنی هیجانی، دانش آموزان
  • مهدی حسین نژاد، ناصر حمیدی*، جواد محرابی صفحات 416-428
    زمینه و هدف

    این پژوهش به منظور بهینه سازی سیاستگذاری رشد فناوری و کاهش هزینه های مراکز رشد فناوری سلامت دانشگاه های علوم پزشکی انجام پذیرفت. شناسایی عوامل تاثیرگذار در رشد واحدهای فناور به مراکز رشد کمک می کند به عنوان محیط میزبان رشد فناوری به طور کارآمدتری از رشد شرکت های دانش بنیان و تکامل و پیشرفت کارآفرینان دارای نوآوری استفاده کنند.

    روش کار

    این مطالعه یک پژوهش کیفی بود که با استخراج داده های کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساخت یافته با 31 نفر از مدیران مراکز رشد و مدیران واحدهای مستقر در مراکز رشد و صاحب نظران حوزه کارآفرینی سلامت انجام یافت که مصاحبه ها در سه مرحله کدگذاری و مقوله بندی شده و مقوله های اصلی و فرعی شناسایی شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که برای رشد واحدهای فناور در مراکز رشد فناوری سلامت دو متغیر های اساسی برنامه مرکز رشد و زیرساخت ها بر روی بازده مراکز و رشد واحدها تاثیر دارند. این در حالی است که با توجه به ظرفیت های منطقه ای دانشگاه های علوم پزشکی تیپ 3 کشور عوامل برنامه ای رشد، مقوله های بیشتری را معرفی نموده و به روی زیرساخت ها به نسبت تمرکز کمتری شده لذا برنامه رشد خوب سهم بزرگتری می تواند داشته باشد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد که از برنامه رشد و زیرساخت های مراکز رشد فناوری سلامت در دانشگاه های کم‫برخوردار چه مقوله هایی مورد انتظار است.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، مرکز رشد فناوری سلامت، واحدهای فناور، مدل رشد (انکوباسیون)
  • مهرداد تشکری قنبریان*، سعید نقیبی، محمد شریعت زاده جنیدی، شهرزاد انصاری صفحات 429-440
    زمینه و هدف

    پروتیین های FoxO1 و STRA13 نقش مهمی در تکثیر و متابولیسم سلولی، تنظیم تمایز سلولی، آپوپتوز و کاهش گسترش بافت چربی در بدن دارند. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی با شدت های متفاوت بر بیان ژن های FoxO1 و STRA13 در بافت چربی زیر جلدی موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود.

    روش کار:

     در این مطالعه تجربی 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین سنی 8 هفته و وزن 33±237 گرم انتخاب و به صورت تصادفی در 4 گروه مساوی؛ تمرین هوازی با شدت متوسط ((MIT، تمرین هوازی شدید (HIT)، تمرین هوازی تناوبی شدید (HIIT) و کنترل جایگزین شدند. برنامه تمرینی گروه های تجربی به مدت 8 هفته و 5 جلسه در هفته اجرا شد. بافت برداری از بافت چربی 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی برای بررسی بیان ژن FoxO1 و STRA13 به روش RT-PCR انجام گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه با نرم افزار SPSS-24 در سطح معناداری 0/05 استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری بین بیان ژن FoxO1 در بافت چربی زیرجلدی موش صحرایی گروه HIT با گروه کنترل وجود دارد (0/0001=P)، ولی بین گروه های تجربی با یکدیگر تفاوت معناداری مشاهده نشد. هم چنین تفاوت معناداری در بیان ژن STRA13 در بافت چربی زیر جلدی بین گروه کنترل با گروه های MIT (0/008=P)، HIIT (0/009=P) و HIT (0/0001=P) مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    این یافته ها نشان می دهد، تمرینات هوازی با شدت های متفاوت در کنترل میزان بیان ژن های دخیل در متابولیسم چربی موثر بوده و می تواند از طریق کاهش بیان ژن های FoxO1 و STRA13، موجب تمایز و کاهش گسترش بافت چربی گردد.

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، ژن FoxO1، ژن STRA13، بافت چربی، موش صحرایی
  • سهیلا دریساوی جرفیان*، عمران حاج محمدی، عرفان بلال زاده صفحات 441-446

    موکواپیدرمویید کارسینومای داخل استخوانی ضایعه نادری است که بیشتر در مندیبل و در قسمت پرمولر و مولر دیده می شود. در بعضی از این ضایعات نیز سلول های روشن می‫تواند دیده شود که تشخیص را سخت می کند.  هدف از گزارش، ارزیابی بالینی و هیستوپاتولوژی زیر گروه سلول روشن موکواپیدرموییدکارسینومای داخل استخوانی در ناحیه قدام فک پایین مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.

    کلیدواژگان: موکواپیدرموئید کارسینومای داخل استخوانی، سلول روشن، مندیبل، تومور غده بزاقی
  • شفق علی عسگرزاده، محمد نگارش، وحیده آقامحمدی، نازلی جواهری، جواد علی عسگرزاده، سودا میکائیلی میرک* صفحات 447-453

    نوروآرتروپاتی به واسطه از بین رفتن احساس درد در مفصل ایجاد می شود. این عارضه بیشتر اندام تحتانی بیماران به‫خصوص پا و مچ پا را درگیر می کند. در این مقاله، یک مورد نادر از نوروآرتروپاتی  که همزمان مچ دست و مچ پای یک مرد 39 ساله بدون سابقه دیابت را درگیر کرده است، گزارش می شود. نوروآرتروپاتی  همزمان در دو مفصل و بروز آن در نقاط غیرمعمول بدن مانند مچ دست بسیار نادر بوده و ممکن است منجر به تشخیص اشتباه و درمان نادرست شود.

    کلیدواژگان: شارکو، آرتروپاتی، نوروآرتروپاتی
|
  • Shokofeh Banaei* Pages 361-373
    Background & objectives

    Renal ischemia-reperfusion (IR) damage occurs during renal transplantation in end-stage renal disease (ESRD) patients which activate immune responses. Inflammatory responses by increased levels of cytokines can lead to acute kidney injury (AKI) that contributes to the loss of renal grafts and graft dysfunction. The purpose of this study was to review the therapeutic effects of nanoparticles in AKI.

    Methods

    A comprehensive search strategy was identified relevant studies on AKI models, using the Scopus, PubMed and Google Scholar databases, from 2000 until 2020. The search strategy included keywords like ischemia-reperfusion and nanoparticles.

    Results

    Oxygen free radicals are produced during the reperfusion phase, which cause lipid peroxidation and promote tissue damage. Oxidative damage to DNA and proteins and lipid membrane peroxidation can cause cell death and apoptosis. Some strategies to reduce the tissue damage caused by ischemia-reperfusion are nanoscale materials. Antioxidant nanoparticles reduce oxidative stress in tissues. Also, they have flexibility in the delivery of therapeutic agents and drugs to the ischemic cells, and imaging of the ischemic regions at the molecular or cellular level.

    Conclusion

    This potential of antioxidant and anti-inflammatory nanoparticles in the diagnosis and treatment of renal ischemic regions is an innovation in the development of new therapies and a unique achievement in recent medical advances.

    Keywords: Nanoparticles, Anti-inflammation, Antioxidant, Ischemia-Reperfusion, Kidney
  • Ensieh Ahmadpour, Maghsoud Piri*, MohammadAli Azarbijani Pages 374-387
    Background & objective

    Alzheimer's disease (AD) is the most common cause of dementia among the elderly, threatening their quality of life. On the other hand, regular exercise is associated with improved brain health and cognitive function. However, the mechanisms of these benefits have not yet been fully elucidated. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 4 weeks of moderate intensity interval aerobic training on cognitive function and expression level of PGC1α and VEGF genes in the hippocampus of old rats with AD.

    Methods

    For this purpose, 20-month-old male Wistar rats were divided into three groups of AD (n=8), AD+exercise training (n=8) and control (n=8). Intra-hippocampal injection of Aβ42 was used to induce AD. The animals in the exercise group performed moderate-intensity interval aerobic exercise for 4 weeks, 5 days a week. To assess spatial learning and memory, the animals underwent the Morris water maze test 48 hours following the last training session. Then, the animals were killed and hippocampal tissue was extracted. Real time-PCR method was used to measure gene expression. Statistical analysis was performed using one-way analysis of variance and Pearson correlation coefficient at the significance level of p£0.05.

    Results

    The results showed that Aβ42 injection impaired spatial learning and memory function and reduced the expression level of PGC1α and VEGF genes in hippocampal tissue (p£0.05). Aerobic exercise improved spatial learning and memory function and increased PGC1α and VEGF genes expression (p£0.01). Also, a significant positive relationship was observed between the PGC1α and VEGF gene expression levels in the hippocampus (r= 0.859, p≤0.01). In addition, there was a significant inverse relationship between PGC1α and VEGF genes expression and the mean time spent to find the platform (r= -0.9, p£0.01 and r= -0.750, p£0.01, respectively), and a significant positive relationship with the time spent in the target quadrant (r= -0.794, p£0.01 and r= -0.632, p£0.01, respectively).

    Conclusion

    In general, aerobic training improves spatial learning and memory performance in old animals with AD; up-regulation of the exercise-induced PGC1α/VEGF pathway in the brain, at least in part, appears to be involved in this adaptation.

    Keywords: Alzheimer's Disease, Spatial Learning, Memory, Aerobic Exercise, PGC1α, VEGF
  • Maryam Zolfali Pourfar, Farhad Rahmani Nia*, Parvin Farzanegi Pages 388-401
    Background & objectives

    Dynamic disorders of mitochondria cause the pathogenesis of many diseases, such as type 2 diabetes. Therefore, the aim of this study was to investigate the interactive effect of aerobic exercises and atorvastatin consumption on the expression of MFN1/2 and DRP1 in hepatocytes of rat liver with type 2 diabetes.

    Methods

    In this experimental study, 25 male rats were divided into 5 equal groups: diabetes, healthy control, persistence+diabetes, atorvastatin+diabetes, persistence+atorvastatin+ diabetes. Type 2 diabetes was induced by streptozotocin (STZ) in mice. The training groups performed the running program on the treadmill for eight weeks. Atorvastatin and atorvastatin-exercise groups received atorvastatin (10 mg/kg) by gavage. 48 hours after the last training session, the rats were dissected; their liver tissue was removed and immediately frozen in liquid nitrogen solution at a temperature of minus 80 ° C to measure MFN1/2 and DRP1. One-way analysis of variance and Tukey post hoc test were used for statistical analysis at a significance level of p<0.05.

    Results

    The results showed that induction of type 2 diabetes decreased the expression of MFN1/2 and increased DRP1 compared to the healthy group. After eight weeks of intervention, a significant increase was observed in the expression level of MFN1 (p<0.05), but this increase was not significant in MFN2 and there was no significant difference in the expression of factors between the groups. Also, after eight weeks, a significant decrease in DRP1 gene expression was observed (p<0.05). This decrease was significant in comparison with the combined groups compared to the patient group.

    Conclusion

    It is possible that a combination of aerobic exercises and atorvastatin may positively regulate the expression of genes related to mitochondrial dynamics in diabetes.

    Keywords: Aerobic Exercises, Atorvastatin, Mitochondrial Dynamics, Diabetes
  • Mahsa Mahboob*, Sajjad Basharpour, Nader Hajilou, Elham Anbari, Habibeh Salvat Pages 402-415
    Background & objectives

    The purpose of this study was to model the causal behaviors related to bullying based on the experience of child abuse mediating the role of emotional security.

    Methods

    Method of this research was correlational. The statistical population of this study included male high school students in Ardabil city in the academic year of 97-98 in which 385 people were selected as a statistical sample by cluster random sampling. Bernstein's Child abuse (CTQ) and Emotional Security Questionnaires were used to collect data. Data were analyzed using structural equation modeling using AMOS22 and SPSS22 software.

    Results

    The results of the study were in line with the hypotheses that showed child abuse (p<0.05) had a positive effect and emotional security (p<0.05) had a negative effect on bullying-related behaviors. Also, the fit of the proposed model has a good fit and the variable power of emotional security in mediating the impact of child abuse on bullying-related behaviors was confirmed.

    Conclusion

    According to the results, parents should be aware of the devastating consequences of child abuse on their children's mental and physical health and the importance of emotional security and safety in their children's healthy development, to prevent and reduce bullying-related behaviors. Teachers and school officials should also be aware of bullying and related behaviors to reduce and prevent harmful effects on students.

    Keywords: Bullying-related Behavior, Child Abuse, Emotional Security, Students
  • Mehdi Hoseinnezhad, Naser Hamidi*, Javad Mehrabi Pages 416-428
    Background & objectives

    This research has been carried out in order to optimize technology development policies and reduce the costs of health technology development centers in universities of medical sciences. Identifying the influential factors in the growth of technology units helps the growth centers to more efficiently use the growth of knowledge-based companies and the development and progress of innovative entrepreneurs as a host environment for technology growth.

    Methods

    The current study is a qualitative research that was conducted by extracting qualitative data through semi-structured interviews with 31 managers of growth centers and managers of units located in growth centers and experts in the field of health entrepreneurship. It has been coded and categorized in three stages and the main and subcategories have been identified.

    Results

    The results show that for the growth of technology units in health technology growth centers, two basic variables of the growth center program and infrastructure have an effect on the efficiency of the centers and the growth of the units. This is despite the fact that according to the regional capacities of Type 3 medical sciences universities in the country, growth program factors have introduced more categories and less focus has been placed on infrastructure, so the growth plan is good. It can have a bigger share.

    Conclusion

    This research shows what categories are expected from the growth plan and infrastructures of health technology growth centers in few universities.

    Keywords: Entrepreneurship, Health Technology Growth Center, Technology Units, Growth Model (Incubation)
  • Mehrdad Tashakkori Ghanbarian*, Saeed Naghibi, Mohammad Shariatzadeh Jonaidi, Shahrzad Ansari Pages 429-440
    Background & objective

    FoxO1 and STRA13 proteins play an important role in duplication and cellular metabolism, regulation of cell differentiation, apoptosis and reducing the spread of fat tissue in the body. The aim of this study was to investigate the effect of different intensities of aerobic training on the expression level of FoxO1 and STRA13 genes in subcutaneous adipose tissue of male Wistar rats.

    Methods

    In this experimental study, 32 male Wistar rats with a mean age of 8 weeks and weight of 237±33 gr were selected, and they were randomly divided into 4 equal groups including moderate-intensity aerobic training (MIT), high-intensity aerobic training (HIT), high-intensity interval aerobic training (HIIT) and control group. The training program was implemented 8 weeks and 5 sessions per week for the experimental groups,. Adipose tissue biopsy was performed 48 hours after the last training session to evaluate FoxO1 and STRA13 gene expression using  RT-PCR method. Data were analyzed using One-way analysis of variance test using SPSS 24 software at the significance level of p<0.05.

    Results

    The results showed that there was a significant difference in the FoxO1 gene expression level in the subcutaneous tissue of male Wistar rats between HIT and control groups (p=0.0001). However, no significant difference was observed between experimental groups. In addition, there was a significant difference in STRA13 gene expression level in the subcutaneous tissue between MIT (p=0.008), HIT (p=0.0001) and HIIT (p=0.009) groups and control group.

    Conclusion

    According to the results, aerobic exercise with variety of intensity is effective in controlling the genes expression rate involved in fat metabolism and by reducing the FoxO1 and STRA13 genes expression, they cause the duplication and reduce the expansion of fat tissue.

    Keywords: Aerobic Training, FoxO1 Gene, STRA13 Gene, Fat Tissue, Rat
  • Soheila Derisavy Jorfian*, Emran Hajmohammadi, Erfan Belalzadeh Pages 441-446

    Intraosseous mucoepidermoid carcinoma is a rare lesion that is mostly seen in the mandible and in the premolar and molar region. In some cases, clear cells can be seen, which makes it difficult to diagnose. The purpose of this case report is the clinical and histopathological evaluation of the clear cell variant of hntraosseous mucoepidermoid carcinoma in the anterior region of the lower jaw that was referred to the dentistry faculty of Ardabil University of Medical Sciences.

    Keywords: Intraosseous Mucoepidermoid Carcinoma, Clear Cell, Mandible, Salivary Gland Tumor
  • Shafagh Aliasgarzade, Mohammad Negaresh, Vahideh Aghamohammadi, Nazli Javaheri, Javad Aliasgarzade, Sevda Mikaeili Mirak* Pages 447-453

    Neuroarthropathy occurs following the loss of pain sensation in a joint. Martin Charcot was the first researcher who explained this strange, non-infectious destruction of bone and joints. This disease mostly affects the lower extremity of patients, especially their feet and ankle. In this paper, we present a rare case of simultaneous neuroarthropathy in the wrist and ankle of a 39-year-old man with no history of diabetes. Simultaneous neuroarthropathy of two joints and its occurrence in uncommon parts of the body like the wrist is quite rare and might lead to misdiagnosis and incorrect treatment.

    Keywords: Charcot, Arthropathy, Neuroarthropathy