فهرست مطالب

مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی - سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1401)

نشریه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی اجلی*، احسان همتی صفحات 238-257

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط میان مدیریت استراتژیک منابع انسانی و عملکرد سازمانی با نقش میانجی قابلیت مدیریتی و محوریت کارآفرینانه انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع پیمایشی می باشد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره کل دامپزشکی استان همدان در سال 96 به تعداد 150 نفر و مطابق فرمول کوکران، اندازه نمونه آماری تقریبا برابر با 98 نفر می باشد که به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت تحلیل داده های پژوهش از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری و روش تحلیل مسیر با نرم افزارSPLS بهره گرفته شد. نتایج آزمون تحلیل عاملی تاییدی و سنجش بارهای عاملی نشان داد که متغیر مدیریت استراتژیک منابع انسانی به میزان 74 درصد از تغییرات عملکرد سازمانی، مدیریت استراتژیک منابع انسانی به میزان 67 درصد از تغییرات قابلیت مدیریتی، مدیریت استراتژیک منابع انسانی به میزان 57 درصد از تغییرات محوریت کارآفرینانه را تبیین می کند؛ لذا مدیریت استراتژیک منابع انسانی به طور مستقیم تاثیر بیشتری بر عملکرد سازمانی (نسبت به متغیرهای قابلیت مدیریتی و محوریت کارآفرینانه) دارد. همچنین قابلیت مدیریتی به میزان 58 درصد از تغییرات عملکرد سازمانی، و محوریت کارآفرینانه به میزان 48 درصد از تغییرات عملکرد سازمانی را تبیین می کند. نهایتا عملکرد سازمانی به میزان 63 درصد ناشی از تغییرات عملکرد مالی و 52 درصد ناشی از تغییرات عملکرد کارکنان است. به عبارتی عملکرد مالی تاثیر بیشتری بر عملکرد سازمانی دارد. همچنین با آزمون ضرایب معناداری Z (مقادیر t) مشخص شد که ضریب مربوط به تمامی مسیرها از جمله مسیرهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی به قابلیت مدیریتی (469/5)، مدیریت استراتژیک منابع انسانی به محوریت کارآفرینانه (748/4)، مدیریت استراتژیک منابع انسانی به عملکرد سازمانی (387/7)، قابلیت مدیریتی به عملکرد سازمانی (294/5) و محوریت کارآفرینانه به عملکرد سازمانی (374/6)، از 96/1 بیشتر است که معنادار بودن این مسیرها و مناسب بودن مدل ساختاری را نشان می دهد. لذا تمامی فرضیه های پژوهش نیز تایید می شوند.

    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک منابع انسانی، قابلیت مدیریت، محوریت کارآفرینانه، عملکرد سازمانی
  • محمد نظری پور*، امیرحسین رنجبر صفحات 258-277

    هدف:

     بر اساس نظریه اقتضایی موفقیت هر سازمانی در گرو اجرای طرح ها و برنامه های متناسب با توانمندی ها و زیرساخت های آن سازمان می باشد؛ بنابراین توجه به توانمندی ها و امکانات موجود در فرایند طراحی استراتژی های نوآوری می تواند باعث بهبود عملکرد مالی هر سازمانی شود. ازاین رو، هدف پژوهش حاضر تجزیه وتحلیل اثرات استراتژی های نوآوری بر عملکرد مالی با میانجی گری متغیرهای اقتضایی (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری، سیستم های اطلاعاتی حسابداری مدیریت، عملکرد فرآیندهای داخلی و عملکرد مشتری) می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده‎ها توصیفی پیمایشی، از نوع همبستگی است. داده های پژوهش به کمک پرسش‎نامه جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش، حاضر شرکت های تولیدی شهر همدان می باشد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده تحلیل رگرسیون و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شده است. همچنین برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و SmartPLS استفاده شده است.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر استراتژی های نوآوری بر عملکرد مالی اثر مثبت و معناداری داشته و متغیرهای اقتضایی (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری، سیستم های اطلاعاتی حسابداری مدیریت، عملکرد فرآیندهای داخلی و عملکرد مشتری) بر رابطه بین استراتژی های نوآوری و عملکرد مالی دارای اثر مثبت و معناداری می باشند. بدین معنی که بخشی از این رابطه از سوی این متغیرها تبیین و میانجی می شوند. همچنین طبق نتایج پژوهش حاضر متغیرهای جمعیت شناختی جنسیت، سن، تحصیلات، رشته تحصیلی، سنوات خدمتی و نوع صنعت بر عملکرد مالی تاثیر معناداری ندارند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     از آن جایی که تداوم فعالیت شرکت ها در گرو عملکرد مالی موفق آن ها می باشد، لذا استراتژی های نوآوری از طریق بهبود عملکرد مالی می توانند نقش بسزایی در تداوم فعالیت شرکت ها داشته باشند

    کلیدواژگان: استراتژی های نوآوری، عملکرد مالی، متغیرهای اقتضائی، شرکتهای تولیدی
  • حسین نوروزی*، رسول نصرت پناه، اسماعیل اسماعیل پور صفحات 278-296
    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر قابلیت های پویا بر عملکرد شرکت های دانش بنیان از طریق نقش میانجی گری نوآوری مدل کسب وکار و مزیت رقابتی پایدار و تعدیل گری پویایی محیطی درک شده می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و ماهیتی توصیفی-پیمایشی دارد. جامعه آماری پژوهش، مدیران شرکت های دانش بنیان مستقر در استان تهران بودند. حجم نمونه با نرم افزار G-Power 3 222 نفر تعیین شد. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد و روش نمونه گیری  غیر احتمالی در دسترس با یک پیمایش آنلاین استفاده شد و 218 پرسشنامه محقق گردید. مدل پژوهش نیز مبتنی بر رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS نسخه 3 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد قابلیت های پویا بر عملکرد شرکت های دانش بنیان تاثیر مثبت و معناداری دارد و نوآوری مدل کسب وکار این رابطه را میانجی نمود. پویایی محیطی درک شده نیز فقط روابط بین قابلیت های پویا با "نوآوری مدل کسب و کار، مزیت رقابتی پایدار و عملکرد شرکت" را تعدیل نمود.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     نقش قابلیت های پویا ضرورتی استراتژیک جهت هدایت، پشتیبانی و مدیریت منابع در راستای خلق مزیت رقابتی پایدار و دستیابی به عملکرد برتر می باشد و بینشی کلیدی برای مدیران ایجاد می کند تا به واسطه آن با کنار گذاشتن رویکردهای سنتی، با تمرکز بر شایستگی های محوری، جایگاه خود را در بازار تقویت نمایند.

    کلیدواژگان: قابلیت های پویا، نوآوری مدل کسب وکار، مزیت رقابتی پایدار، عملکرد شرکت، پویایی محیطی
  • عباس قائدامینی هارونی، مهرداد صادقی ده چشمه*، نرجس محسنی فر صفحات 297-315
    هدف

      هدف از انجام پژوهش حاضر،طراحی مدل  عوامل موثر برصنایع فرهنگی خلاق در ایران بود.

    روش شناسی پژوهش: 

     روش پژوهش آمیخته (کمی-کیفی) است و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان و اساتید بود در بخش دلفی جهت شناسایی از108 نفر خبره  با روش های نمونه گیری هدفمند-قضاوتی استفاده شد و در بخش مدل سازی کارشناسان وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی که  حدودا 10000نفر  بود. با توجه به جدول کرجسی و مورگان، حجم نمونه برابر با 384 نفر  با روش  طبقه ای ساده  انتخاب شدند . از پرسشنامه دلفی جهت شناسایی عوامل و پرسشنامه محقق ساخته جهت مدل سازی استفاده شده است که هر دو پرسشنامه روایی آن تایید شده و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ اندازه گیری شد و این مقدار  بالای70/0 بود.

    یافته ها

      جهت شناسایی عوامل تاثیرگذار از آزمون شناسایی به روش دلفی استفاده شد که  طی دو مرحله عمل غربال گیری صورت گرفته و در نهایت خبرگان از معیارهای شناسایی شده در پیشینه تحقیق در تعداد 6 معیار و 16 زیرمعیار تاثیرگذار بر صنایع فرهنگی خلاق، در تعداد 7 معیار اصلی و 17 زیرمعیار به اجماع نظر رسیدند همچنین نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نتایج را تایید کرده است، سپس با کمک اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه ای که در اختیار خبرگان قرار گرفته است و با معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل مدل سازی شده است و این عوامل رتبه بندی شد و میزان اهمیت هر کدام از معیارها از اول تا سوم به ترتیب اهمیت عبارتند از: سرمایه های ساختاری و انسانی، زیرساخت های مورد نیاز، حمایت های دولت.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    صنایع فرهنگی خلاق، با تولید نیازهای جدید، نه تنها می توانند باعث تولید مصرف کنندگان فرهنگی جدید در جامعه باشند بلکه همچنان با تشدید مصارف فرهنگی می توانند انباشت فرهنگی را که نیازمند ارتقای سرمایه فرهنگی در جامعه است را موجب شوند.لذا طراحی مدل  عوامل موثر برصنایع فرهنگی خلاق به تولید مخاطبین جدید ارزشی نایل آیند و به درستی با بهره گیری از دانش و تکنولوژی و به صورت هدفمند در راستای تولید محصولات و خدمات فرهنگی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: خلاق، صنایع خلاق، صنایع فرهنگی، صنایع فرهنگی خلاق
  • غلامرضا توکلی، امید حیدری، مجید فیض عارفی* صفحات 316-337

    هدف:

     هدف این پژوهش شناسایی آسیب های سنجش و مدیریت رضایت مشتریان سازمانی در شرکت های با مشتریان سازمانی است. بر همین مبنا این مطالعه به دنبال چالش های موجود در نحوه اندازه گیری رضایت مشتریان در شرکت های با مشتریان سازمانی پرداخته است.

    روش شناسی پژوهش:

     روش پژوهش در این مطالعه از نوع آمیخته است و جامعه آماری شامل اساتید، خبرگان و متخصصان در حوزه ی تعالی و تضمین کیفیت، مدیریت بازار و مشتری، مهندسی صنایع و مدیریت اجرایی است. نمونه گیری در هر دو بخش کیفی و کمی هدفمند بوده است؛ در بخش کیفی، 20 نفر در فرآیند مصاحبه و در بخش کمی 40 نفر در فرآیند پیمایش مشارکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه ی محقق ساخته بود که بعد از تایید روایی، پایایی آن 0.906=α محاسبه گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های دوجمله ای و فریدمن استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش در بخش کیفی بیانگر آن بود که 30 مولفه فرعی در قالب 9 مولفه اصلی شناسایی شدند. در بخش کمی یافته ها نشان داد مولفه 30 بالاترین رتبه (21.01) و مولفه 12 کمترین رتبه (11.99) را داشته و سایر مولفه ها نیز هرکدام به ترتیب در درجات بعدی اهمیت قرار گرفتند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     در این پژوهش راهکارهایی به همراه دو طرح پیشنهادی برای تعریف پروژه های بهبود ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: رضایت مشتری، آسیب شناسی سنجش رضایت مشتری، بازارهای سازمانی، شرکت های با مشتریان سازمانی
  • فاطمه عاشوری جیرکل، مهرداد حسینی شکیب*، عباس خمسه صفحات 338-355

    هدف:

     پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر رویکرد استراتژیک به کیفیت و ظرفیت جذب بر رشد پایدار کسب وکار با نقش میانجی نوآوری انجام شده است.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه مدیران و کارشناسان شرکت شیر پگاه تهران بوده و حجم نمونه، بر اساس جدول مورگان و کرجسی، به تعداد 207 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری از نوع نمونه گیری تصادفی ساده بوده و گردآوری داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفت. روایی محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظرات خبرگان و پایایی آن، توسط آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار PLS صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد رویکرد استراتژیک به کیفیت و ظرفیت جذب، هر دو، بر نوآوری و رشد پایدار کسب وکار در شرکت شیر پگاه تاثیر معناداری دارند و نوآوری در تاثیر رویکرد استراتژیک به کیفیت و ظرفیت جذب، بر رشد پایدار کسب وکار، نقش میانجی دارد. بر اساس یافته های پژوهش، شرکت ها می توانند بر روی شیوه های کیفیت استراتژیک، تعهد رهبری، مدیریت کارکنان، بهبود مستمر، فرهنگ کیفیت شرکت و تمرکز بر نیازهای مشتری متمرکز شوند؛ زیرا این امر آن ها را قادر می سازد تا به سطح بالایی از نوآوری بهره برداری و اکتشافی و رشد پایدار کسب وکار دست یابند. چراکه باوجود این که رشد تجاری و انجام نوآوری اکتشافی آسان نیست و منابع زیادی برای یادگیری سازمانی نیاز دارد، اما بهره برداری از توانایی های موجود ممکن است منجر به مزیت رقابتی پایدار نشود.

    اصالت/ارزش افزوده علمی:

     مفهوم رویکرد استراتژیک کیفیت از اصول کلی مدیریت کیفیت فراگیر حاصل شده است و تاثیر قابل توجهی بر عملکرد پایدار کسب وکار دارد. نوآوری نیز به عنوان مهم ترین گزینه استراتژیک شناخته شده است که می تواند توانایی سازمان را به طور قابل توجهی در جهت پاسخگویی به نیازهای در حال تغییر مشتریان و تغییرات فناوری و حفظ عملکرد رقابتی افزایش دهد. با توجه به شکاف تحقیقاتی که در مطالعات پیشین وجود داشته است، این پژوهش به بررسی تاثیر رویکرد استراتژیک به کیفیت و ظرفیت جذب بر رشد پایدار کسب وکار با نقش میانجی نوآوری در صنعت لبنیات پرداخته است.

    کلیدواژگان: رویکرد استراتژیک، کیفیت، ظرفیت جذب، رشد پایدار کسب و کار، نوآوری
  • علیرضا امینی*، حامد فتحی صفحات 356-370

    هدف:

     هدف از تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی شاخص های امنیتی در شبکه های اجتماعی بر خط می باشد. شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، تلگرام، واتساپ، یوتیوب و اینستاگرام می باشند.

    روش شناسی پژوهش: 

    واحدهای فناوری اطلاعات بانک ملی موردمطالعه قرار گرفته که تعداد 30 نفر به به عنوان خبرگان پژوهش در نظر گرفته شده است. بدین منظور، هفت شاخص مهم شناسایی گردید و به منظور اولویت بندی شاخص ها از تکنیک TOPSIS استفاده گردید. در این مرحله نیز پرسشنامه مقایسات زوجی برای خبرگان پژوهش توزیع و گرداوری گردید و بر اساس آن اولویت بندی عوامل ارایه شده است. درنهایت با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن به بررسی ارتباط بین شاخص های شناسایی شده و امنیت در شبکه های اجتماعی بر خط پرداخته شد. بدین منظور نیز پرسشنامه ای با 24 گویه توزیع و تعداد 262 نمونه جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتیجه تحقیق نشان می دهد شاخص های امنیتی در شبکه های اجتماعی بر خط به ترتیب اولویت عبارت اند از: پیاده سازی سازوکارهای تصدیق هویت و مجوزدهی ، استفاده از نرم افزارهای به روز و پرهیز از برنامه های مشکوک، محدودیت انتشار اطلاعات شخصی، پایش به منظور عدم پردازش غیرمجاز اطلاعات، رعایت استانداردهای امنیتی، زیرساخت های IT کشور و نصب سیستم شناساگر متجاوز. همچنین بر اساس نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن، کلیه عوامل تاثیر مثبت و معناداری بر امنیت شبکه های اجتماعی داشته اند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی: 

    ما در این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که بین عوامل موثر و امنیت شبکه های اجتماعی بر خط تعریف شده برای این شبکه ها، رابطه معناداری دارد. در واقع توسعه‎ی زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات و افزایش شمار کاربران استفاده کننده از شبکه های اجتماعی مجازی، لزوم ایجاد و توسعه ی سازوکاری برای برقراری امنیت در این شبکه های ارتباطی را توجیه می کند.

    کلیدواژگان: زیرساخت های IT ایران، انتشار اطلاعات شخصی، امنیت، شبکه های اجتماعی بر خط، TOPSIS
|
  • Mohammad Nazaripour *, AmirHossain Ranjbar Pages 258-277
    Purpose

    According to the contingency theory, the success of any organization depends on the implementation of designs tailored to the capabilities and infrastructure of that organization. Paying attention to the capabilities and infrastructure in the process of designing innovation strategies can improve the financial performance of any organization. Therefore, the purpose of this study is to analyze the effects of innovation strategies on financial performance mediated by contingency variables such as human capital, structural capital, customer capital, management accounting information systems, internal process performance and customer performance.

    Methodology

    The present study is practical in nature and is considered as a descriptive-exploratory correlation study. The required data were collected through questionnaire. The statistical population of the present study is manufacturing companies of Hamadan. Regression analysis and structural equation modeling were used to test the hypotheses and analyze the data. SPSS and SmartPLS software were also used to analyze the data.

    Findings

    According to the research findings, Innovation strategies have a positive and significant effect on financial performance. Contingency variables (human capital, structural capital, customer capital, management accounting information systems, internal process performance and customer performance) have a positive and significant effect on the relationship between innovation strategies and financial performance. This means that part of this relationship is explained and mediated by these variables. The research findings indicate the demographic variables of gender, age, education, field of study, years of service and type of industry do not have a significant effect on financial performance.

    Originality/Value:

     Since the companies' going concern depends on their successful financial performance, so, innovation strategies through improving financial performance can play a significant role in the companies' going concern.

    Keywords: Innovation Strategies, financial performance, Contingency Variables, Manufacturing Companies
  • Hossein Norouzi *, Rasoul Nosratpanah, Esmaeil Esmaeilpour Pages 278-296
    Purpose

    The purpose of the present study was to investigate the impact of dynamic capabilities on the firm performance through the mediating role of business model innovation and sustainable competitive advantage, and the role of moderating environmental dynamics.

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population of the study is companies located in of Tehran province. The sample size was determined with G-Power 3 software 222 people and the available non-probability method was used for sampling and 218 questionnaires were obtained by online survey. The research model was also analyzed based on the structural equation modeling approach with Smart PLS 3.

    Findings

    Dynamic capabilities have a positive and significant effect on firms' performance, and business model innovation mediated this relationship. Perceived environmental dynamics also moderated only the relationship between dynamic capabilities and "business model innovation, sustainable competitive advantage, and firm performance".

    Originality/Value: 

    The role of dynamic capabilities is an important and strategic necessity for guiding, supporting and managing resources in order to create a sustainable competitive advantage and achieve superior performance, and provides a key insight for managers to abandon traditional approaches, and focusing on core competencies, Strengthen their position in the market.

    Keywords: Dynamic Capabilities, Business Model Innovation, Sustainable Competitive Advantage, Firm Performance, Environmental Dynamics
  • Abbas Ghaedamini Harouni, Mehrdad Sadeghi Deh Cheshmeh *, Narjes Mohsenifar Pages 297-315
    Purpose

    The aim of this study was to design a model of effective factors on creative cultural industries in Iran.

    Methodology

    The research method is mixed (quantitative-qualitative) and was applied in terms of purpose. The statistical population of this study included experts and professors. In the Delphi section, 108 experts were used to identify 108 experts using purposive-judgmental sampling methods, and in the expert modeling section of the Ministry of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts, which was about 10,000 people. According to Krejcie and Morgan table, the sample size of 384 people was selected by simple stratified method. The Delphi questionnaire was used to identify the factors and the researcher-made questionnaire was used for modeling. Both validity questionnaires were confirmed and its reliability was measured by Cronbach's alpha coefficient and this value was above 0.70.

    Findings

    In order to identify the influential factors, the Delphi identification test was used, which was screened in two stages, and finally the experts identified the criteria identified in the research background in 6 criteria and 16 sub-criteria affecting the creative cultural industries in 7 main criteria and 17 sub-criteria were agreed upon. Also, the results of exploratory factor analysis were confirmed, then with the help of information obtained from a questionnaire provided to experts and modeled with structural equations and LISREL software. These factors were ranked and the importance of each of the criteria from the first to the third in order of importance are: structural and human capital, required infrastructure, government support.

    Originality/Value: 

    Creative cultural industries, by generating new needs, can not only produce new cultural consumers in society, but also can increase cultural accumulation, which requires the promotion of cultural capital in society, by intensifying cultural uses. Therefore, designing a model of effective factors in creative cultural industries to produce new value audiences and properly use knowledge and technology and act purposefully to produce cultural products and services.

    Keywords: creative, Creative industries, Cultural Industries, Creative Cultural Industries
  • Gholamreza Tavakoli, Omid Heidari, Majid Feyz Arefi * Pages 316-337
    Purpose

    This study identifies important challenges in measuring and managing organizational customer satisfaction in B2B companies.

    Methodology

    The research method in this study is mixed and the statistical population includes professors, experts and specialists in the field of excellence and quality assurance, market and customer management, industrial engineering and executive management. Purposive sampling has been used in both qualitative and quantitative sections; in the qualitative section, 20 people participated in the interview process and in the quantitative section, 40 people participated in the survey process. Data collection tools included a semi-structured interview and a researcher-made questionnaire; that after validation, its reliability was calculated as α = 0.906. Descriptive statistics, binomial and Friedman tests were used to analyze the research data.

    Findings

    The results of the research in the qualitative part indicated that 30 sub-themes were identified in the form of 9 main themes. In the quantitative part, the findings showed that theme 30 had the highest rank (21.01) and theme 12 had the lowest rank (11.99), and the other components were each ranked in order of importance, respectively.

    Originality/Value: 

    In this research some solutions are presented along with two proposed plans to define improvement projects.

    Keywords: Customer Satisfaction, Customer Satisfaction Pathology, Organizational Markets, B2B Companies
  • Fatemeh Ashourijirkol, Mehrdad Hosseini Shakib *, Abbas Khamseh Pages 338-355
    Purpose

    The purpose of this study is to investigate the impact of strategic quality orientation and absorptive capacity on sustainable business growth with the mediating role of innovation.

    Methodology

    This study is categorized as applied and descriptive. The statistical population was all managers and experts of Shir Pegah Company in Tehran and the sample size was calculated as 207 people based on Morgan and Krejcie's table. The sampling method was simple random sampling and data collection was done by a researcher-made questionnaire. The content validity of the questionnaire was confirmed using an expert's opinion and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. Data analysis was performed using the Structural Equation Modeling (SEM)  method in PLS software.

    Findings

    The findings showed that strategic quality orientation and absorptive capacity, both, have a significant impact on innovation and sustainable business growth in Shir Pegah Company. Innovation has a mediating role in the impact of strategic quality orientation and absorptive capacity on sustainable business growth. Based on findings, companies can focus on strategic quality practices, leadership commitment, employee management, continuous improvement, company quality culture, and focus on customer needs; because it enables them to achieve a high level of exploitation and exploration innovation and sustainable business growth. Because while growing business and exploring exploratory innovation is not easy and requires a lot of resources for organizational learning, harnessing existing capabilities may not lead to sustainable competitive advantage.

    Originality/Value: 

    The concept of strategic quality orientation is derived from the general principles of total quality management and has a significant impact on the sustainable business performance. Innovation is also recognized as the most important strategic option that can significantly increase the organization's ability to meet the changing needs of customers and changing technology and maintain competitive performance. Given the research gap that has existed in previous studies, this study examines the impact of strategic quality orientation and absorptive capacity on sustainable business growth with the mediating role of innovation in the dairy industry.

    Keywords: Strategic Orientation, Quality, absorptive capacity, Sustainable business growth, Innovation
  • Alireza Amini *, Hamed Fathi Pages 356-370
    Purpose

    The purpose of this study is to identify and rank security indicators in online social networks. Social networks such as Facebook, Twitter, Telegram, WhatsApp, YouTube, and Instagram.

    Methodology

    The information technology units of Melli Bank have been studied and 30 people have been considered as research experts. For this purpose, seven important indicators were identified and TOPSIS technique was used to prioritize the indicators. Then, using Spearman correlation test, the relationship between the identified indicators and online social network security was investigated. For this purpose, a questionnaire with 24 items was distributed and 262 samples were collected and analyzed.

    Findings

    The results show that security indicators in online social networks in order of priority are: implementation of authentication and licensing mechanisms, use of up-to-date software and avoidance of suspicious programs, restriction of personal information dissemination, monitoring to prevent unauthorized processing of information, compliance with standards the country's IT infrastructure, and the installation of an intruder detection system. Also, based on the results of Spearman correlation test, all factors have had a positive and significant effect on social network security.

    Originality/Value: 

    In this study, we concluded that there is a significant relationship between the effective factors and the security of social networks on the line defined for these networks. In fact, the development of information and communication technology infrastructures and the increase in the number of users using virtual social networks, justifies the need to create and develop a mechanism for establishing security in these communication networks.

    Keywords: Iran IT infrastructure, Dissemination of personal information, Security, Online social networks, TOPSIS