فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال یازدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1401)

فصلنامه طب توانبخشی
سال یازدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فهیمه مومنی فر*، امین راجی، امیرعلی جعفرنژاد گرو، امید یوسفی بیله سوار، جلال یاراحمدی صفحات 320-331

    مقدمه و اهداف :

    روزه‌داری در ماه رمضان موجب تغییراتی در متابولیسم بدن می‌شود، اما درباره اثر روزه‌داری بر وضعیت روان‌شناختی و فیزیولوژیکی ورزشکاران حرفه‌ای نتایج ضد‌و‌نقیضی وجود دارد. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی روزه‌داری ماه رمضان توام با فعالیت ورزشی هوازی منظم بر سطح کورتیزول و اضطراب صفت‌حالت در ورزشکاران حرفه‌ای زن انجام شد. 

    مواد و روش‌ها :

    این مطالعه از نوع کاربردی و به‌صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون و نیز گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل تمام زنان ورزشکار حرفه‌ای شهر قم در سال 1398 بود. با روش نمونه‌گیری دردسترس 50 نفر انتخاب و در گروه‌های آزمایش و کنترل با تعداد 25 نفر قرار گرفتند. گروه آزمایش، تمرینات هوازی را طبق شدت‌های تعریف‌شده و 3 جلسه در هفته انجام دادند. گروه کنترل نیز هیچ‌گونه آزمایشی انجام ندادند. گردآوری داده‌ها با مقیاس اضطراب صفت‌حالت و اندازه‌گیری کورتیزول با خون‌گیری با دستگاه Tosoh مدل 360-AIA انجام شد. داده‌ها با روش‌های آزمون‌های تی‌مستقل و زوجی و تحلیل کوواریانس چند‌متغیری تحلیل شد. سطح معناداری 0/05 در‌نظر گرفته شد.

    یافته‌ها :

    نتایج نشان داد روزه‌داری ماه رمضان توام با فعالیت ورزشی هوازی منظم بر کاهش اضطراب کل (001/0=P) و مولفه‌های آن شامل اضطراب صفت (0/001=P) و اضطراب حالت (0/001=P) آزمودنی‌های گروه آزمایش تاثیر مثبت و معنادار داشته‌است. بین میانگین نمرات سطوح کورتیزول افراد 2 گروه کنترل نسبت به آزمایش نیز در مرحله پس‌آزمون تفاوت معنادار بود (0/001=P).

    نتیجه‌گیری:

     در‌مجموع، یافته‌های تحقیق نشان داد روزه‌داری ماه رمضان توام با فعالیت ورزشی هوازی منظم بر کاهش اضطراب و کورتیزول ورزشکاران موثر است. پژوهشگر پیشنهاد می‌کند برای رسیدن به نتایج قابل اعتمادتر مرحله مطالعه، نمونه در جمعیت بزرگ‌تری از افراد اجرا شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اضطراب، کورتیزول، روزه داری
  • مریم نظری، سحر بوذری*، گیتی ترکمان، محمدعلی سنجری صفحات 332-345

    مقدمه و هدف :

    ویبریشن کلی بدن یکی از مداخلات نسبتا نو و پرکاربرد در حیطه فیزیوتراپی و فیزیوتراپی ورزشی است که به‌دلیل اثرات مثبت آن بر سیستم عصبی-عضلانی مورد توویبریشن کلی بدن، یکی از مداخلات نسبتا نو در حیطه فیزیوتراپی و فیزیوتراپی ورزشی است که به‌طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه به‌علت داشتن اثرات مثبت بر سیستم عصبی-عضلانی مورد توجه قرار گرفته است.  ویبریشن کلی بدن، نوساناتی تولید می‌کند که شدت آن با پارامترهای فرکانس، آمپلی‌تود و مدت زمان اعمال ویبریشن تعیین می‌شود. بنا به مطالعات پیشین، برخی از پارامترهای این دستگاه منجر به افزایش فعالیت الکترومیوگرافی، قدرت و توان عضلات شده است. قدرت و توان عضلات، دو عامل مهم اثرگذار بر عملکرد سیستم عضلانی-اسکلتی افراد هستند. بنابراین، متغیرهای عملکردی ورزشی اعم از ارتفاع پرش و سرعت دویدن می‌توانند تحت تاثیر ویبریشن قرار بگیرند. با توجه به مطالعات پیشین، این مداخله به شرط اعمال پارامترهای مناسب، می‌تواند برای بهبود عملکرد افراد در فعالیت‌های ورزشی هم‌چون پرش و دویدن، موثر واقع شود. بر طبق مطالعات، پارامتر فرکانس به علت اینکه اثرگذاری بیشتری بر عملکرد افراد دارد، نسبت به سایر پارامترها اهمیت بیشتری دارد. در نتیجه هدف این مطالعه، بررسی دیدگاه‌های مطالعات پیشین در مورد اثرات فرکانس‌های مختلف ویبریشن بر متغیرهای عملکردی بدن در فعالیت‌های مختلف ورزشی است.

    مواد و روش‌ها :

    جستجوی کلمات کلیدی در پایگاه‌های اطلاعاتی اسکوپوس، پاب‌مد و گوگل‌اسکالر جهت دسترسی به مطالعات حیطه اثر فرکانس‌های ویبریشن بر فعالیت‌های ورزشی پرش و دویدن انجام شد.

    یافته‌ها:

     بر طبق مطالعات پیشین، فرکانس‌های 30 تا 50 هرتز منجر به افزایش آنی ارتفاع پرش ضدحرکت و پرش اسکات شدند. به علاوه، فرکانس‌های 18 تا 35 هرتز و 40 هرتز ویبریشن در صورتی که طولانی‌مدت اعمال شوند، به ترتیب می‌توانند ارتفاع پرش ضدحرکت و اسکات را افزایش دهند. در چند مطالعه نیز فرکانس‌های 26 و 20 هرتز توانستند ارتفاع پرش‌های ضدحرکت، افقی و اسکات را افزایش دهند. استفاده از فرکانس 30 هرتز برای افزایش سرعت دویدن و طول گام افراد و کاهش مدت زمان دویدن در مسافت مشخص، توصیه شده است. علاوه بر این، استفاده از ویبریشن با فرکانس 45 هرتز می‌تواند بلافاصله طول گام را کاهش و نرخ گام را در هنگام دویدن بر روی تردمیل افزایش دهد.

    نتیجه‌گیری :

    فرکانس 30 هرتز، رایج‌ترین فرکانسی است که تاثیر مثبتی بر بهبود توانایی پرش و دویدن افراد دارد. این فرکانس می‌تواند در هر دو حالت اعمال آنی و طولانی‌مدت ویبریشن، اثرات مثبتی بر متغیرهای پرش و دویدن داشته باشد. بنابراین استفاده از این فرکانس برای بهبود عملکرد عصبی-عضلانی افراد در فعالیت‌های ورزشی پیشنهاد می‌شود.

    کلیدواژگان: لرزش، پرش، دویدن، عملکرد، بیومکانیک
  • پریسا قدیری هراتی، سید مجید حسینی*، عطیه جواهری، فریده دهقان منشادی صفحات 346-355

    مقدمه و اهداف:

     دیاستاز رکتی به‌عنوان جدا شدن 2 بخش عضله رکتوس شکمی تعریف می‌شود و در زنان به‌دنبال بارداری بسیار شایع است. با توجه به کمبود اطلاعات درباره این عارضه، مطالعه مروری‌روایتی حاضر با هدف بررسی مقالات موجود در‌زمینه شیوع، عوامل خطرزا و پیامدهای دیاستاز رکتی در زنان طراحی و اجرا شد. 

    مواد و روش‌ها :

    با جست‌وجو در فاصله زمانی 2000 تا 2021 از بانک‌های اطلاعاتی گوگل‌اسکالر، پاب‌مد، وب‌آوساینس و اسکوپوس با استفاده از کلید‌واژه‌های مرتبط با دیاستاز رکتی مقالاتی که شیوع، عوامل خطر‌زا، پیامدها و روش‌های ارزیابی جداشدگی عضله راست شکمی را بررسی کرده بودند، وارد مطالعه شدند. 

    یافته‌ها :

    بعد از جست‌وجوی منابع، 28 مقاله مرتبط انتخاب شد. بررسی متون نشان داد شایع‌ترین محل بروز دیاستاز رکتی در بالای ناف است و شیوع آن در زنان باردار بین 30 تا 70 درصد است. افزایش سن مادر و تعداد زایمان بیشتر، ریسک دیاستاز رکتی را بیشتر می‌کند. هرچند موارد دیگری مانند نوع زایمان، چند‌قلویی و نبود فعالیت‌های ورزشی نیز به‌عنوان عوامل خطر‌ساز مطرح شدند. از پیامدهای دیاستاز رکتی می‌توان به تغییر شکل ظاهری ناشی از بیرون‌زدگی شکم و کم شدن قدرت عضلات تنه اشاره کرد. اختلالات عملکردی کف لگن و درد ناحیه کمر نیز می‌تواند با دیاستاز رکتی همراه باشد.

    نتیجه‌گیری :

    درصد قابل‌توجهی از خانم‌ها بعد از زایمان، دیاستاز رکتی را تجربه می‌کنند. این عارضه می‌تواند مشکلات مختلفی مانند درد، تغییر شکل ظاهری یا کاهش قدرت عضلات تنه برای مادر ایجاد کند.

    کلیدواژگان: دیاستازیس رکتی، شیوع، عوامل خطرزا، پیامدها
  • محمود شیخ*، معصومه آقاسلیمانی نجف آبادی، شهناز شهربانیان، سید محمدرضا علوی زاده صفحات 356-369

    مقدمه و اهداف:

     امروزه کودکان کم سن و سال مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش‌فعالی با اختلالات و مشکلات رشدی متعددی ازجمله اختلال هماهنگی رشدی، اضطراب و خواب درگیر هستند. هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی نوروفیدبک همراه با یک دوره برنامه تمرینی منتخب بر عملکرد حرکتی، اضطراب و خواب کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش‌فعالی است.

    مواد و روش‌ها:

     در این پژوهش، 20 کودک 7 تا 9 ساله مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش‌فعالی که هوش طبیعی داشتند، به‌طور تصادفی به 2 گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش، 24 جلسه 45 دقیقه‌ای تحت آموزش نوروفیدبک و فعالیت بدنی به‌صورت 1 جلسه در میان قرار گرفتند که این گروه به‌صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند که 5 نفر آن‌ها جلسات تمرینی خود را با نوروفیدبک و 5 نفر آن‌ها با فعالیت بدنی شروع کردند. گروه کنترل در این دوره، فعالیت‌های عادی روزمره خود را انجام دادند. در پیش‌آزمون و پس‌آزمون برای اندازه‌گیری عملکرد حرکتی از آزمون تبحر حرکتی برونینکس اوزرتسکی و برای اندازه‌گیری اضطراب از پرسش‌نامه آخن‌باخ (سیاهه رفتاری کودک) و از پرسش‌نامه عادات خواب کودک جهت بررسی عادات خواب استفاده شد. داده‌های به‌دست‌آمده از پژوهش حاضر با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس و به کمک نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 24 تحلیل شد.

    یافته‌ها:

     یافته‌ها نشان داد بین 2 گروه آزمایش و کنترل در نمرات عملکرد حرکتی، اضطراب و عادات خواب تفاوت معنادار وجود دارد (0/001=‌P).

    نتیجه‌گیری :

    به‌نظر می‌رسد تمرینات ترکیبی می‌تواند در بهبود عملکرد حرکتی، اضطراب و عادات خواب کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش‌فعالی مفید باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب، اختلال کمبود توجه، بیش فعالی، عملکرد موتور، نوروفیدبک، خواب
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، مرتضی مددی شاد، حمیدرضا مومن، محمدباقر حنیفه صفحات 370-380

    زمینه و هدف:

     کفی‌های حمایت‌کننده قوس پا به‌صورت گسترده برای درمان ناهنجاری مربوط به ناحیه پا استفاده می‌شوند. این مطالعه اثرات استفاده از این کفی‌ها را در تغییرات سرعت زاویه‌ای مفاصل اندام تحتانی در هنگام راه رفتن بررسی کرد.

    مواد و روش‌ها :

    در این مطالعه نیمه‌تجربی 20 مرد سالم (سن: 8/9±34/2 سال، قد 5/4±173/5 سانتی‌متر، جرم 13/5±76/3 کیلوگرم، شاخص توده بدن 9/1±25/7 کیلوگرم بر متر مربع) به‌صورت داوطلبانه شرکت کردند. هر آزمودنی 10 آزمایش راه ‌رفتن با استفاده از کفی و 10 آزمایش راه رفتن بدون استفاده از کفی را در شرایطی انجام می‌داد که کینماتیک حرکات مفاصل مچ، زانو و ران او با سیستم سه‌بعدی تحلیل حرکت، ثبت می‌شد. با استفاده از آزمون تی وابسته تفاوت در میزان متغیرهای کینماتیکی مورد‌مطالعه هنگام راه رفتن در شرایط با و بدون کفی بررسی شد. سطح معناداری همه مقایسه‌ها (0/05>P) درنظر گرفته شد.

    یافته‌ها :

    نتایج نشان داد در هنگام راه‌ رفتن، استفاده از کفی سبب کاهش سرعت زاویه‌ای مفصل ران در حرکت اکستنشن (0/000=P) و مفصل مچ پا در حرکت دورسی فلکشن (0/02=P) شد. در مقابل، استفاده از کفی‌ تاثیری در مقادیر سرعت زاویه‌ای مفصل زانو در حرکت راه رفتن نداشت (0/16=P).

    نتیجه‌گیری:

     استفاده از کفی‌های حمایت‌کننده قوس پا می‌تواند موجب کاهش سرعت زاویه‌ای مفاصل مچ و ران شود. این کفی‌ها با کاهش سرعت زاویه‌ای مفاصل اندام تحتانی طی راه رفتن می‌تواند از بروز آسیب‌های مربوط به پرتکراری جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: کفی حمایت کننده قوس پا، سرعت زاویه ای مفصل، راه رفتن
  • دل آرا کسائیان، فریده دهقان منشادی*، نسیم شکوهی، الهه میری، سید مهدی طباطبایی صفحات 382-392

    مقدمه و اهداف:

     اگرچه بی‌اختیاری ادراری به‌عنوان یکی از تظاهرات بالینی ناپایداری عضلات کف لگن مطرح شده، تحقیقات محدودی به بررسی عملکرد عضلات کف لگن در بیماران ‌با انواع بی‌اختیاری ادراری پرداختند. این مطالعه با هدف بررسی عملکرد عضلات کف لگن در 2 گروه زنان با بی‌اختیاری استرسی ادرار و پرکاری مثانه طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش‌ها :

    این مطالعه مقطعی‌مقایسه‌ای  بر روی‌ 30 زن با میانگین سنی 4/77±42/67 سال در 3 گروه 10 نفری بی‌اختیاری استرسی ادرار، پرکاری مثانه و سالم انجام شد. پس از ثبت اطلاعات جمعیت‌شناختی، قدرت و عملکرد عضلات کف لگن به‌ترتیب‌ با روش لمس دستی  و پرینومتری و فعالیت الکتریکی این عضلات با استفاده از الکترومیوگرافی سطحی ثبت شد. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS  نسخه 24 ‌انجام شد و سطح معناداری بالاتر از 05/0 درنظر گرفته شد.

    یافته‌ها :

    تفاوتی بین 2 گروه بی‌اختیاری استرسی ادراری و پرکاری مثانه ازنظر قدرت‌، عملکرد و فعالیت الکترومیوگرافی عضلات کف لگن مشاهده نشد، اما این شاخص‌ها در هر 2 گروه نسبت ‌به گروه سالم کاهش یافته بود (0/001=P). ‌همچنین بین یافته‌های حاصل از معاینه بالینی‌، پرینومتری و الکترومیوگرافی همبستگی قوی مشاهده شد (0/82=r و 0/0001=P). 

    نتیجه‌گیری :

    این مطالعه نشان داد عملکرد عضلات کف لگن در هر 2 گروه زنان با بی‌اختیاری استرسی ادراری و پرکاری مثانه به یک اندازه تحت‌تاثیر قرار گرفته و مختل شده بود. همچنین می‌توان برای ارزیابی بالینی عملکرد عضلات کف لگن از هر 2 روش معاینه دستی و پرینومتری استفاده کرد.

    کلیدواژگان: بی اختیاری استرسی ادراری، پرکاری مثانه، کف لگن، الکترومیوگرافی، زنان
  • سروش مومن پور*، سید حسین حسینی، حسن دانشمندی صفحات 394-406

    مقدمه و اهداف :

    کتف در حرکات بالاتنه نقش مهمی دارد و بروز اختلال در موقعیت و حرکت آن باعث بروز ناهنجاری و آسیب می‌شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه‌ میان دامنه‌ حرکتی چرخش شانه، قدرت چرخش شانه و سابقه ورزشی با دیسکنزی کتف در بوکسورهای رقابتی است.

    مواد و روش‌ها :

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های توصیفی‌همبستگی است که بر روی 60 نفر از بوکسورهای مرد استان گیلان (سن: 3/90±24/01سال، وزن: 6/73±74/61 کیلوگرم، قد: 6/06±176/97 سانتی‌متر، سابقه ورزشی: 1/84±5/16 سال) انجام شد. دیسکنزی کتف از‌طریق آزمون لغزش جانبی کتف، دامنه حرکتی چرخش شانه با گونیامتر دستی و قدرت چرخش شانه با دینامومتر دستی اندازه‌گیری شد. بررسی‌های آماری با آزمون‌های همبستگی اسپیرمن، پیرسون و رگرسیون چندگانه انجام شد.

    یافته‌ها:

     نتایج تحقیق نشان داد ضرایب همبستگی میان سابقه ورزشی 0/589=r=0/001 ,P)، دامنه حرکتی چرخش داخلی (r=-0/255, P=0/001)، دامنه حرکتی چرخش خارجی (P=0/001, r=0/486)، قدرت چرخش داخلی (P=0/009, r=/334) و قدرت چرخش خارجی (P=0/001, r=-0/620)، با دیسکنزی کتف معنا‌‌دار است. تحلیل رگرسیون نشان داد 63/1 درصد از تغییرات دیسکینزی کتف مربوط به متغیرهای ذکرشده در این پژوهش است. ضرایب همبستگی میان متغیرهای سابقه ورزشی (0/001=P)، دامنه‌ حرکتی چرخش داخلی شانه (040/=P)، دامنه‌ حرکتی چرخش خارجی شانه (0/001=P)، قدرت نسبی چرخش داخلی شانه (009/0=P) و قدرت نسبی چرخش خارجی شانه (0/001=P) با دیسکنزی کتف معنا‌دار است.

    نتیجه‌گیری :

    می‌توان نتیجه گرفت که رابطه معنا‌داری میان دامنه‌ حرکتی چرخش شانه، قدرت چرخش شانه و سابقه‌ ورزشی با دیسکنزی کتف وجود دارد. از‌این‌رو، می‌توان با تقویت و بهبود عضلات ثبات‌دهنده‌ کتف و نیز به تبع آن بهبود قدرت و دامنه حرکتی چرخش شانه در بوکسورها از دیسکنزی کتف یا تشدید آن پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: کتف، دیسکنزی، دامنه حرکتی، قدرت، مفصل شانه
  • نرگس برهانی دیزجی، شهاب پروین پور*، صالح رفیعی صفحات 408-425

    مقدمه و اهداف :

    بازی‌های حرکتی انفرادی در بهبود جنبه‌های اولیه نظریه ذهن موثر گزارش شده و برای اثرگذاری روی جنبه‌های پیشرفته‌تر، بر طراحی آرمایشات مبتنی بر تعاملات بین‌فردی تاکید شده‌است. برای بررسی این فرضیه، تاثیر بازی‌های حرکتی هدفمند انفرادی و گروهی بر جنبه‌های مختلف نظریه ذهن در دختران 8 ساله مقایسه شد.

    مواد و روش‌ها:

     در این مطالعه نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون، 40 دختر با میانگین سنی8/53 سال از 2 مدرسه ابتدایی شهر تهران انتخاب و پس از ارزیابی‌های مقدماتی به‌صورت تصادفی در گروه‌های بازی انفرادی (13 نفر)، بازی گروهی (12 نفر) و کنترل (15 نفر) جای گرفتند. آزمون نظریه ذهن بلافاصله قبل و بعد از دوره آزمایشی (8 هفته، 16 جلسه 60 دقیقه‌ای) و 1 ماه پس از اتمام دوره تکمیل شد. از تحلیل واریانس عاملی 3 زمان×3 گروه و آزمون‌های تعقیبی مربوطه در سطح اطمینان 95 درصد برای تحلیل داده‌ها استفاده شد.

    یافته‌ها:

     بازشناسی عواطف و وانمود (0/001>PS)، درک باور کاذب اولیه (0/001>PS) و سطح کلی نظریه ذهن (0/001>PS) در هر 2 شرایط آزمایشی بهبود معنادار داشت، اما درک شوخی و باور کاذب ثانویه تنها در شریط بازی گروهی بهبود یافت (0/001>P). علاوه‌براین، نمرات بازشناسی عواطف و وانمود (0/05>PS)، درک باور کاذب اولیه (0/05>PS)، درک شوخی و باور کاذب ثانویه (0/001>PS) و سطح کلی نظریه ذهن (0/001>PS) در پس‌آزمون و آزمون پیگیری در شرایط بازی‌های گروهی به‌طور معناداری بالاتر از بازی‌های انفرادی بودند.

    نتیجه‌گیری:

     اگرچه بازی‌های حرکتی انفرادی بر بهبود جنبه‌های اولیه نظریه ذهن موثر هستند، اما برای تسهیل رشد جنبه‌های پیشرفته‌تر نظیر درک شوخی و باور کاذب ثانویه، استفاده از بازی‌های گروهی تعاملی‌مشارکتی برای دختران 8 ساله ضروری به ‌نظر می‌رسد.

    کلیدواژگان: باور کاذب، وانمود، کنایه، رشد اجتماعی، بازی حرکتی
  • ابوذر علوی، نجمه رضائیان*، رضا گنجی، علی یعقوبی صفحات 426-437

    مقدمه و اهداف :

    سازوکارهای سلولی که می‌تواند بعد از بازسازی جراحی رباط صلیبی قدامی از آتروفی عضلانی جلوگیری کند، به‌خوبی روشن نشده ‌است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر تمرینات مقاومتی همراه با تحریک الکتریکی عضله بر سطوح سرمی آتروگین-1 و MuRF1 در ورزشکاران نخبه پس از جراحی رباط صلیبی قدامی بود.

    مواد و روش‌ها:

     از بین ورزشکاران نخبه شهرستان بجنورد، 20 شرکت‌کننده به‌طور داوطلبانه در این تحقیق حاضر شدند و به‌طور تصادفی به 2 گروه شامل 1. گروه تمرین مقاومتی/تحریک الکتریکی، 2. گروه تمرین مقاومتی (10 نفر در هر گروه) تقسیم شدند. آزمودنی‌های هر 2 گروه حرکات تمرین مقاومتی را 12 هفته در 2 تا 4 ست با شدت 30 تا 70 درصد ،10 تکرار بیشینه (حرکات جلو ران دستگاه، اسکات و پشت ران دستگاه) انجام دادند. آزمودنی‌های گروه تمرین مقاومتی/تحریک الکتریکی حرکات ورزشی را همراه با تحریک الکتریکی با 35 تا 70 هرتز انجام دادند. نمونه‌های خونی قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی از همه آزمودنی‌ها جمع‌آوری شد و برای اندازه‌گیری سطوح آتروگین‌-1 و MuRF1 استفاده شد. از آزمون آماری کوواریانس برای مقایسه بین‌گروهی و از آزمون تی‌زوجی برای مقایسه پیش‌آزمون و پس‌آزمون استفاده شد.

    یافته‌ها:

     یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد 12 هفته تمرین مقاومتی/تحریک الکتریکی عضله موجب کاهش معنادار سطوح سرمی آتروگین و MuRF1 در پس‌آزمون در مقایسه با پیش‌آزمون می‌شود (به‌ترتیب: 0/013=P، 0/008=P). با وجوداین، در گروه تمرین مقاومتی تغییرات سطوح آتروگین-1 و MuRF1 در پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون معنادار نبود (0/05<P). همچنین مقایسه بین‌گروهی نشان داد در سطوح آتروگین‌-1 بین 2 گروه تمرین مقاومتی/تحریک الکتریکی و تمرین مقاومتی تفاوت معنا‌داری وجود دارد (0/047=P)، اما تفاوت معنا‌داری بین 2 گروه در غلظت سرمی MuRF1 وجود نداشت (0/05<P).

    نتیجه‌گیری:

     می‌توان گفت تمرین مقاومتی با تحریک الکتریکی با کاهش غلظت پروتیین‌های اصلی مرتبط با آتروفی عضلانی از قبیل آتروگین-1 و MuRF1 همراه است که می‌تواند در مقایسه با تمرین مقاومتی موثرتر باشد.

    کلیدواژگان: آتروفی عضلانی، آسیب رباط صلیبی قدامی، درمان با تحریک الکتریکی، ورزشکاران
  • امیرحمزه سبزی*، محمدکاظم واعظ موسوی، پونه مختاری صفحات 438-450

    مقدمه و اهداف :

    ساعات متفاوت روز، فاکتوری است که ممکن است بر عملکرد تعادلی تاثیر بگذارد. از‌طرفی، انگیختگی نیز در طول روز نوسان دارد. هدف تحقیق، پیش‌بینی عملکرد تعادلی ایستا بر‌اساس انگیختگی و فعال‌سازی در چرخه بیولوژیکی روز بود.

    مواد و روش‌ها :

    در این تحقیق، 30 آزمودنی سالم (سن= 5/0±‌21 سال) شرکت کردند. عملکرد تعادل ایستا در سه زمان 10:00، 15:00 و 20:00 اندازه‌گیری شد. تا زمانی که شرکت‌کنندگان آزمون تعادل ایستا را اجرا می‌کردند، میزان انگیختگی آن‌ها ثبت شد. برای اندازه‌گیری تعادل ایستا و انگیختگی از آزمون امتیازدهی خطای تعادل و دستگاه بیودرم استفاده شد. داده‌ها با استفاده از آنووا، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شدند.

    یافته‌ها :

    یافته‌ها نشان داد عملکرد تعادل ایستا در ساعت 15:00 نسبت به 10:00 و 20:00 بهتر بود (0/05>P). رابطه بین فعال‌سازی با عملکرد تعادل ایستا معنادار بود (0/05>‌P)، در‌حالی‌که بین انگیختگی با عملکرد تعادل ایستا رابطه معناداری یافت نشد. همچنین شدت همبستگی فعال‌سازی و عملکرد تعادل ایستا در ساعت 15:00 بیشتر بود P<0/05, r=-0.46 نتایج رگرسیون نشان داد فعال‌سازی پیش‌بینی‌کننده معناداری در 3 زمان مختلف روز بود.

    نتیجه‌گیری:

     به ‌نظر می‌رسد این نتایج می‌تواند شواهدی در‌زمینه جداسازی انگیختگی و فعال‌سازی به‌عنوان جنبه‌های جداگانه‌ای از کارکردهای رفتاری و فیزیولوژیکی فراهم کند. همچنین فعال‌سازی را به‌عنوان عاملی که سبب برتری تعادل ایستا در بعد‌از‍ظهر نسبت به صبح و عصر است، معرفی می‌کند.

    کلیدواژگان: انگیختگی، فعالسازی، سطح هدایت الکتریکی پوست، تعادل ایستا، عملکرد
  • انسیه یزدخواستی*، فرناز سیفی اسکی شهر، محمدابراهیم بهرام صفحات 452-461

    مقدمه و اهداف :

    پاتوژنز دیابت توسط مجموعه‌ای پیچیده از سلول‌های پیش‌التهابی و سایتوکین‌ها هدایت می‌شود و از این مجموعه‌، اینترلوکین‌-6 در التهاب مزمن مرتبط با دیابت نوع 2 نقش اساسی ایفا می‌کند. استفاده از مکمل‌ها و عصاره‌های گیاهی و تمرینات ورزشی برای درمان دیابت نوع 2 امروزه رواج یافته ‌است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر هم‌زمان تمرین هوازی و مکمل رزوراترول بر سطح سرمی اینترلوکین-6 در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 است.

    مواد و روش‌ها:

     مطالعه حاضر از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل بود. 24 زن مبتلا به دیابت نوع 2 داوطلبانه و به‌صورت تصادفی و مساوی به 3 گروه مکمل (سن 5/11±‌55/25سال‌)، آزمایش+‌مکمل (سن722±‌54/62سال) (400 میلی‌گرم رزوراترول) و گروه کنترل (سن 8/60±‌52/25سال‌) تقسیم شدند. آزمودنی‌ها 6 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه 40 تا 60 دقیقه با شدت 45 تا 65 درصد ضربان قلب ذخیره به تمرین پرداختند. تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و تی همبسته در سطح معناداری (0/05>P) انجام شد.

    یافته‌ها :

    نتایج نشان می‌دهد پس از آزمایش، سطح سرمی اینترلوکین‌-6 در گروه تمرین هوازی‌+‌مکمل (0/01=P) نسبت به گروه‌های مکمل و کنترل کاهش معنا‌دار داشته است. بررسی تغییرات بین‌گروهی نشان می‌دهد بین گروه‌های آزمایش+‌مکمل و مکمل در میزان اینترلوکین‌-6 اختلاف معناداری وجود دارد (P=0/002, f=1/56). همچنین نتایج آزمون تعقیبی توکی درباره اینترلوکین‌-6 نشان داد بین گروه‌های کنترل و آزمایش+‌مکمل (0/003=‌P) و بین گروه‌های مکمل و آزمایش+‌مکمل (0/031=‌P) اختلاف معناداری وجود دارد. 

    نتیجه‌گیری :

    بر‌اساس یافته‌های پژوهش حاضر به‌ نظر می‌رسد مصرف توامان مکمل رزوراترول و انجام تمرینات هوازی می‌تواند با کاهش سطح اینترلوکین‌-6، اثرات ضد‌التهابی و محافظتی در زنان دیابتی نوع 2 داشته باشد.

    کلیدواژگان: اینترلوکین-6، تمرین هوازی، دیابت نوع 2، مکمل رزوراترول
  • هوشنگ دادگر*، آیدا کریم زاده گان، زهرا سلیمانی، مهدی تهرانی دوست صفحات 462-472

    مقدمه و اهداف:

     نارساخوانی نوعی اختلال یادگیری است که به بروز نقایصی در خواندن منجر می‌شود. کودکان نارساخوان در حوزه‌های مختلف از‌جمله کارکردهای اجرایی دچار آسیب هستند. هدف این پژوهش، بررسی دقیق ارتباط بین عوامل کارکردهای اجرایی و مولفه‌های خواندن (درک، سرعت و صحت) است.

    مواد و روش‌ها :

    در این مطالعه 22 دانش‌آموز طبیعی و 22 دانش‌آموز نارساخوان 8 و 9 ساله در شهر تهران از‌نظر مولفه‌های کارکرد‌های اجرایی و خواندن بررسی شدند. تشخیص کودکان نارساخوان با استفاده از پرسش‌نامه معلم و آزمون خواندن نما انجام شد. برای ارزیابی مولفه‌های خواندن (سرعت، صحت و درک) از خرده‌آزمون درک متن در آزمون نما استفاده شد. آزمون‌های مرتب کردن کارت‌های ویسکانسین برای ارزیابی انعطاف‌پذیری شناختی، برج لندن برای ارزیابی برنامه‌ریزی و ردیابی رنگی برای ارزیابی انتقال توجه استفاده شدند.

    یافته‌ها :

    میانگین امتیاز کودکان نارساخوان در انتقال توجه، انعطاف‌پذیری شناختی، برنامه‌ریزی، درک سرعت و صحت خواندن به میزان معناداری پایین‌تر از کودکان عادی بود (0/001>P). از میان مولفه‌های خواندن بین سرعت و صحت خواندن با انتقال توجه همبستگی معنادار مشاهده شد (0/05>P). ارتباط بین سایر مولفه‌های خواندن با عوامل کارکرد اجرایی همبستگی معناداری نبود (0/05<P).

    نتیجه‌گیری:

     تمام عوامل بررسی‌شده در دانش‌آموزان نارساخوان نسبت به دانش‌آموزان عادی ضعیف‌تر است و کار روی این عوامل بهبود کلی خواندن را به‌دنبال خواهد داشت. به ‌نظر می‌رسد با توجه به این ارتباط معنادار درباره دانش‌آموزانی که ضعف عمده آن‌ها در سرعت یا صحت خواندن باشد، تقویت انتقال توجه به‌صورت خاص موثر باشد.

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری شناختی، انتقال توجه، برنامه ریزی، اختلال خواندن، نارساخوانی
|
  • Fahimeh Momenifar *, Amin Raji, AmirAli Jafarnezhadgero, Omid Yousefi Bilehsavar, Jalal Yarahmadi Pages 320-331

    Background and Aims:

     Fasting during Ramadan causes changes in the body’s metabolism, but there are contradictory results regarding the effect of fasting on the psychological and physiological status of professional athletes. Therefore, this study was conducted to determine the effectiveness of Ramadan fasting combined with regular aerobic exercise on cortisol levels and anxiety in female professional athletes.

    Methods :

    This applied study was performed with a pre-test-post-test design and a control group. The statistical population included all female professional athletes in Qom in 2019. By available sampling method, 50 people were selected and divided into experimental (n=25) and control (n=25) groups. The experimental group performed aerobic exercises according to the defined intensities and three sessions per week. The control group did not intervene. Data were collected using the State-Trait Anxiety Scale and cortisol was measured by blood sampling using a Tosoh 360-AIA device. Data were analyzed by independent and paired t-test and multivariate analysis of covariance. The significance level was considered 0.05. Ethical considerations were observed in this study.

    Results :

    The findings showed that Ramadan fasting program combined with regular aerobic exercise had a positive and significant effect on reducing total anxiety and its components, including trait anxiety and state anxiety in the experimental group. There was a significant difference between the mean scores of cortisol levels in the two groups in the post-test.

    Conclusion:

     The research findings showed that fasting during Ramadan combined with regular aerobic exercise is effective in reducing anxiety and cortisol in athletes. The researcher suggests that in order to achieve more reliable results, the study should be performed on larger populations.

    Keywords: Professional Exercise, Fasting, Trait Anxiety, Cortisol
  • Maryam Nazari, Sahar Boozari *, Giti Torkaman, MohammadAli Sanjari Pages 332-345

    Background and Aims:

     Whole body vibration (WBV) is one of the relatively new interventions that is widely used in physiotherapy and sports physiotherapy. It is becoming more common due to its positive effects on the neuromuscular system. The WBV device produces oscillations and its intensity is determined based on the parameters of frequency, amplitude, and duration of vibration. According to the previous studies, some parameters of this device results in increased muscle activity, strength, and power. Muscle strength and power are the two most important factors in musculoskeletal efficiency. As a result, sports performance variables such as jump height and running speed are affected by WBV. According to previous studies, if the vibration is applied with appropriate parameters, it can be effective in improving the performance of individuals in activities such as jumping and running. Furthermore, it has been shown that frequency parameter is more important than other vibration parameters since it has a greater effect on musculoskeletal performance. As a result, this study aims to review the studies on the effects of various WBV frequencies on functional variables in sports activities.

    Methods:

     A search was conducted in PubMed, Scopus, and Google Scholar databases to find studies about the effect of WBV frequencies on jumping and running.

    Results:

     According to previous studies, the frequency of 30-50 Hz resulted in an immediate increase in countermovement jump and squat jump heights. The frequencies of 18-35 Hz and 40 Hz, when used for a long time, also increased the heights of countermovement and squat jumps, respectively. In a few studies, the 26 and 20-Hz frequencies improved the heights of horizontal, countermovement, and squat jumps. Moreover, 30-Hz frequency increased running speed and step length and reduced the running duration in a certain distance. The frequency of 45-Hz immediately reduced the step length and increased the step rate during running on a treadmill.

    Conclusion:

     The 30-Hz frequency is the most common WBV frequency with a positive effect on jumping and running abilities. In both acute and chronic conditions, this frequency may have a positive impact on the kinetic and kinematic variables of jumping and running. As a result, this frequency is suggested for improving an individual's neuromuscular performance in sports activities.

    Keywords: Vibration, Jumping, Running, Performance, Biomechanics
  • Parisa Ghadiri Harati, Seyed Majid Hosseini *, Atiyeh Javaheri, Farideh Dehghan Manshadi Pages 346-355

    Background and Aims :

    Diastasis of Rectus Abdominis (DRA) is defined as the separation of two bulks of the Rectus Abdominis Muscle and is highly related to pregnancy and childbirth. Because of the lack of enough knowledge about DRA, the present study aimed to review the articles on the prevalence, risk factors, and consequences of DRA in women.

    Methods:

     A search strategy using Google Scholar, PubMed, ScienceDirect, and Scopus from 2000 to 2021 was developed with keywords related to DRA and its prevalence, risk factors, consequences, and evaluation methods.

    Results:

     Finally, 28 articles were selected. A literature review showed that the most common site for DRA is above the navel and its prevalence in pregnant women is 30-70%. Increasing maternal age and more deliveries increase the risk of DRA. However, factors, such as type of delivery, multiple births, and lack of exercise have also been suggested as risk factors. Consequences of DRA include changes in the appearance of protruding abdomen and decreased strength of the trunk muscles. Pelvic floor dysfunction and low back pain can also be associated with DRA.

    Conclusion:

     A significant percentage of women experience DRA after childbirth. This condition can cause problems for the mother, such as pain, deformity, or decreased strength of the trunk muscles.

    Keywords: Diastasis of Rectus Abdominis, Prevalence, Risk factors, complication
  • Mahmoud Sheikh *, Massoumeh Aghasoleimani Najafabadi, Shahnaz Shahrbanian, Seyed Mohammadreza Alavizadeh Pages 356-369

    Background and Aims:

     Today, young children with attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) have a variety of developmental disorders and problems, including developmental coordination disorder, anxiety, and sleep disorders. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of neurofeedback combined with a selected exercise program on motor function, anxiety, and sleep in children with ADHD.

    Methods:

     In the current study, 20 children aged 7 to 9 years with ADHD who had normal intelligence were randomly divided into experimental and control groups. The experimental group underwent neurofeedback and physical activity training for 24 sessions of 45 minutes for one session. The experimental group was randomly divided into two groups, of whom five cases started their training sessions with neurofeedback and five cases started with physical activity. The control group performed their normal daily activities during this period. In the pre-test and post-test, the Bruininks-Oseretsky motor proficiency test was used to measure motor performance, the Child Behavior Checklist was used to measure anxiety, and the Child Sleep Habit Questionnaire was used to measure sleep habits. Data obtained from the present study were analyzed using analysis of covariance and SPSS v. 25 statistical software.

    Results:

     The results showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in the scores of motor function, anxiety, and sleep habits (P=0.001).

    Conclusion:

     Combined exercises can be useful in improving motor function, anxiety, and sleep habits in children with ADHD.

    Keywords: Attention-Deficit, Hyperactivity Disorder, Anxiety, Sleep Habits, motor function, Neurofeedback
  • AmirAli Jafarnezhadgero *, Morteza Madadi-Shad, HamidReza Momen, MohammadBagher Hanifeh Pages 370-380

    Background and Aims :

    The use of arch support foot orthoses is becoming quite widesprea in the management of foot pathologies. This study examined how lower limb joint angular velocities change with wearing arch support foot orthoses.

    Methods:

     In this semi-experimental study, 20 healthy male volunteers (age: 34.2±8.9 years; height: 173.5±5.4 cm; mass: 76.3±13.5 kg; and BMI: 25.7±9.1 kg/m2) participated. The participants completed ten walking trials at a self-selected walking speed while 3-dimensional kinematic data of their ankle, knee, and hip joints were collected. Paired samples t-test was used for comparing two conditions: shod with no orthoses and shod with arch support foot orthoses.

    Results :

    The use of arch support foot orthoses decreased joint angular velocity for the hip extension (P=0.000) and ankle dorsiflexion (P=0.02) compared to walking without orthoses. However, results revealed no significant differences in knee joint angular velocity values between both walking conditions (P=0.16).

    Conclusion :

    We concluded that arch support foot orthoses can decrease ankle and hip joint angular velocities. The use of arch-support foot orthoses reduces the risk of overuse injuries by decreasing lower limb joint angular velocities.

    Keywords: Foot orthoses, Joint angular velocity, Walking
  • Delara Kasaeian, Farideh Dehghan Manshadi *, Nasim Shokouhi, Elahe Miri, Seyed Mehdi Tabatabaee Pages 382-392

    Background and Aims :

    Urinary incontinence (UI) has been known as one of the clinical manifestations of pelvic floor muscle (PFM) instability; however, limited research has been published on PFM function in patients with different types of UI. This study aimed to compare the PFM function of the continent women and women with Stress urinary incontinence (SUI) and overactive bladder (OAB).

    Methods :

    This cross-sectional comparative study was performed on 30 women, 10 continents, 10 SUI, and 10 OAB, with a mean age of 42.67±4.77 years. PFM function was assessed using manual muscle testing, a perimeter, and surface electromyography. Data analysis was performed using SPSS software and the level of significance was considered as P≥0. 05.

    Results :

    There was no significant difference in the PFM function, strength, and electromyographic activity between SUI and OAB patients.  However, it decreased in both groups compared to the healthy group (P=0.001). Also, a strong correlation was found between clinical examination, a perimeter, and electromyography (r=0.82, P=0.0001).

    Conclusion:

     This study revealed that the PFM function was impaired in both groups of women with SUI and OAB. Also, both manual examination and the perimeter can be used as clinical methods in evaluating PFM function.

    Keywords: pelvic floor muscles, Stress Urinary Incontinence, Overactive Bladder, Electromyography, Perinometry
  • Soroush Momenpour *, Seyed Hosein Hoseini, Hasan Daneshmandi Pages 394-406

    Background and Aims :

    This study investigated the relationship between shoulder rotation Range of Motion (ROM), shoulder rotation strength, and sports history with scapular dyskinesia in competitive boxers.

    Methods:

     The present study was a descriptive correlational study performed on 60 male boxers (age: 24/01±3/90 years; weight: 74/61±6/73 kg; height: 176/97±6/06 cm; and sports history: 5/16±1/84 years) in Guilan. Scapular dyskinesia by lateral scapular slide test, shoulder rotation ROM using a manual goniometer, and shoulder rotation strength using a manual dynamometer were measured. Data were analyzed by Pearson and Spearman correlations and multiple regression analysis.

    Results:

     There were significant correlations between sports history (p= 0.001; r=0.589), shoulder internal rotation ROM (p=0.040; r=-0.255), shoulder external rotation ROM (p=0.001; r=0.486), shoulder internal rotation strength (p= 0.009; r=0.334), and shoulder external rotation strength (p=0.001; r=-0.620) and scapular dyskinesia. Regression analysis showed that 63.1% of scapular dyskinesia changes were related to the independent variables mentioned in this study.

    Conclusion:

     It can be concluded that there is a significant relationship between shoulder rotation ROM, shoulder rotation strength, sports history, and scapular dyskinesia. Therefore, by strengthening and improving the scapular stabilizing muscles and consequently improving the shoulder rotation strength and shoulder rotation ROM in boxers, scapular dyskinesia or its intensification can be prevented.

    Keywords: Scapular Dyskinesia, Competitive Boxer, Range of motion, Shoulder Rotation Strength
  • Narges Borhani Dizaji, Shahab Parvinpour *, Saleh Rafiee Pages 408-425

    Background and Aims:

     Solitary movement plays have been reported to be effective in improving the primary aspects of Theory of Mind (ToM), and the design of interventions based on interpersonal interactions has been emphasized to influence the advanced aspects of ToM. To test this hypothesis, the effect of solitary and group purposeful movement plays on various aspects of ToM in girls aged eight years was compared.

    Methods:

     In this quasi-experimental study with pre-test and post-test design, 40 girls with a mean age of 8.53 years from two elementary schools in Tehran were selected and randomly assigned to solitary play (n =13), group play (n = 12), and control (n = 15) groups after preliminary evaluations. The Test of Theory of Mind (Ghamrani et al., 2006) was completed immediately before and after an experimental period (eight weeks, 16 sessions of 60 minutes) and one month after the end of the intervention. The 3 (time) × 3 (group) mixed analysis of variance and related post hoc tests at a 95% confidence level were used to analyze the data.

    Results:

     Recognition of emotions and pretense (ps < 0.001), understanding of false belief (ps <0.001), and total level of ToM (ps < 0.001) significantly improved in both experimental conditions, but second-order false belief and understanding of humor improved only in the group play condition (p < 0.001). Furthermore, the scores of the recognition of emotions and pretense (ps < 0.05), understanding of false belief (ps < 0.05), second-order false belief and understanding of humor (ps < 0.001), and the total level of ToM (ps < 0.001) in the play condition group were significantly higher than solitary play in the post-test and follow-up.

    Conclusion:

     Although solitary movement plays improve the primary aspects of ToM, to facilitate the development of more advanced aspects, such as understanding of humor and second-order false belief, the use of group-based interactive-cooperative plays seems to be essential for eight-year-old girls.

    Keywords: False Belief, Pretense, Metaphor, Social Development, Movement Play
  • Abouzar Alavi, Najmeh Rezaeian *, Reza Ganji, Ali Yaghoubi Pages 426-437

    Background and Aims:

     The cellular mechanisms preventing muscle atrophy after Anterior Cruciate Ligament (ACL) regeneration are not well understood. The aim of the present study was to evaluate the effect of resistance training combined with electrical muscle stimulation on serum levels of atrogin-1 and muscle RING finger-1 (MuRF1) in elite athletes following ACL surgery.

    Methods:

     Among the elite athletes of Razavi Khorasan Province, 20 athletes voluntarily participated in the study and were divided into two groups (ten cases each), including 1) resistance training- electrical muscle stimulation (RT-EMS), and 2) resistance training (RT). The subjects in both groups performed 2-4 sets of resistance exercises (knee extension machine, squat, and knee flexion machines) at an intensity of 30-70% of ten repetitions for 12 weeks. The subjects in the RT-EMS group performed the exercises in combination with electrical stimulation at 35-70 Hz. Blood samples were collected from all subjects before and 48 hours after the last training session to measure atrogin-1 and MuRF1 levels. Analysis of covariance (ANCOVA) and paired t-test were used to compare between- and within-group changes, respectively, and a P<0.05 was considered significant.

    Results:

     The results showed that 12 weeks of resistance training- electrical muscle stimulation significantly decreased serum levels of atrogin 1 (P=0.013) and MuRF1 (P=0.008) in the post-test compared to the pre-test. In addition, the between-groups comparison showed a significant difference in atrogin 1 levels between the RT-EMS and RT groups (P=0.047).

    Conclusion :

    It can be suggested that resistance training in combination with electrical muscle stimulation is associated with lower levels of muscular atrophy proteins, such as atrogin-1 and MuRF1, and therefore, can be more effective than resistance training alone.

    Keywords: Muscle Atrophy, Atrogin 1, MuRF1, Anterior Cruciate ligament, Electrical Muscle Stimulation
  • Amir Hamzeh Sabzi *, MohammadKazem Vaez Mousavi, Pouneh Mokhtari Pages 438-450

    Background and Aims:

     Time-of-day is a factor that could affect balance performance. On the other hand, arousal fluctuates throughout the day. The aim of this study was to investigate the static balance performance prediction based on arousal and activation in circadian rhythm.

    Methods:

     In the current study, 30 healthy subjects (age= 21± 0.5 years) participated. Static balance performance was measured three times: 10:00 am, 15:00 pm, and 8:00 pm. Arousal was recorded continuously during the performance of the balance task. A balance scoring test (BESS) and a Bioderm device were used to measure static balance and arousal. Repeated measures ANOVA, Pearson correlation coefficient, and regression analysis were used to analyze the data.

    Results:

     Results indicated that balance performance was greater at 3:00 pm than at 8:00 pm and 10:00 am (P<0.05). The relationship between activation and static balance performance was significant (P<0.05), while no significant relationship was found between arousal and static balance performance. Also, the intensity of activation correlation and static balance performance was higher at 3:00 pm (P<0.05, r=-0.46). The regression results showed that activation was a significant predictor at three different times of the day.

    Conclusion :

    According to the results, these findings can provide evidence for differentiation between arousal and activation as separable aspects of the energetics of physiological and behavioral function. It also introduces activation as a factor that raises the static balance in the afternoon to morning and evening.

    Keywords: Arousal, Activation, Skin Conductance Level, Static balance, Performance
  • Ensiyeh Yazdkhasti *, Farnaz Seifi-Skishahr, MohammadEbrahim Bahram Pages 452-461

    Background and Aims:

     Diabetes pathogenesis is driven by a complex network of pro-inflammatory cells and cytokines, of which interleukin-6 (IL-6) plays a key role in the chronic inflammation associated with type 2 diabetes. The use of supplements and plant extracts and exercise to treat type 2 diabetes is common today. The aim of this study was to evaluate the simultaneous effect of aerobic training and resveratrol supplementation on IL-6serum levels in women with type 2 diabetes.

    Methods:

     This study was a quasi-experimental study with a pre-test-post-test design and a control group, in which 24 women with type 2 diabetes were randomly assigned to three equal groups of supplement (age 55.25±5.11 years), training+supplement  (400 mg resveratrol) (age 54.62±7.22 years), and control (age 52.25±8.60 years). The subjects practiced for six weeks and every week for three days for 40-60 min and at a heart rate of 45-65. Data analysis was performed using analysis of covariance and correlated t-test at the significant level of <0.05.

    Results:

     The results showed that after the intervention, IL-6 serum levels in the aerobic training + supplement group (P=0.01) had a significant decrease compared to the supplement and control groups. Examination of intergroup changes shows that there was a significant difference in IL-6 levels between the training + supplement group and the supplement group (P=0.002, f=1.56). Also, the results of the Tukey post hoc test showed that there was a significant difference between the control group and the training + supplement group (P=0.003) and between the supplement group and the training+supplement group in IL-6 levels (P=0.031).

    Conclusion:

     Based on the findings of the present study, it seems that concomitant use of resveratrol supplementation and aerobic training can reduce the levels of IL-6 and the supplement have anti-inflammatory and protective effects in women with type 2 diabetes.

    Keywords: aerobic training, Interleukin-6, Diabetic mellitus, Resveratrol supplement
  • Hooshang Dadgar *, Aida Karimzadegan, Zahra Soleymani, Mahdi Tehranidoost Pages 462-472

    Background and Aims:

     Dyslexia is a type of learning disorder that causes problems in reading. Children with dyslexia are affected by various problems, including executive functions. The aim of this study was to investigate the relationship between executive functions and components of reading (comprehension, speed, and accuracy).

    Methods:

     In this study, 22 normal students and 22 dyslexic students between the age of eight and nine years participated in order to evaluate their executive function and reading skills. Diagnosis of dyslexia was determined by reading and dyslexia test (NEMA). To evaluate the components of reading (speed, accuracy, and comprehension), the comprehension text of the test was used. The Wisconsin Card Sorting Test (WCST) for cognitive flexibility assessment, the Tower of London (TOL) test for the evaluation of planning, and the Color Trail Test (CTT) was used to evaluate attention transmission.

    Results:

     The average score of dyslexic children in attention shifting, cognitive flexibility, planning, comprehension, speed, and reading accuracy was significantly lower than normal children (P<0.001). A significant correlation was observed between reading accuracy and speed and attention shifting (P<0.05). There was no significant correlation between reading components and other executive function factors (P<0.05).

    Conclusion:

     Attention shifting, planning, cognitive flexibility, comprehension, speed, and accuracy of reading in dyslexic students are weaker than in normal students, and recovering these factors will lead to an overall improvement in reading. It seems that enhancing the ability of attention shifting in a particular way for students with a major weakness in reading speed or accuracy will be effective.

    Keywords: Cognitive flexibility, Attentional shifting, Planning, Reading Disorder, Dyslexia