فهرست مطالب

روانشناسی تحلیلی شناختی - پیاپی 50 (پاییز 1401)

فصلنامه روانشناسی تحلیلی شناختی
پیاپی 50 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اعظم رشیدی، احمد عابدی*، قاسم نوروزی صفحات 1-19
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی آموزش خلاقیت مبتنی بر مدل غنی سازی در سطح آموزشگاه (SEM) ویژه دانش آموزان استعدادهای درخشان انجام شد.

    روش

    روش پژوهش، کیفی و رویکرد داده بنیاد بود. مشارکت کنندگان با روش نمونه‎ گیری هدفمند از بین متخصصان (3نفر)، مدیران (2نفر)، معلمان (4نفر) و دانش آموزان (6نفر) مدارس استعدادهای درخشان شهر اصفهان انتخاب شدند و دیدگاه آنان مورد بررسی قرار گرفت. ابزار: ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که داده ها با 15 مصاحبه به اشباع رسید و با استفاده از رهیافت نظام مند استراووس و کوربین (2008) تحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته ها شامل 156 مفهوم (کدگذاری باز)، 23 مولفه (کدگذاری محوری) و 8 مقوله (کدگذاری گزینشی) می باشد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد مقولات انطباق و بسط آموزش (پدیده محوری)؛ انعطاف پذیری در محتوا؛ عدم سکون فکری عوامل آموزشی؛ توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان (عوامل علی)؛ سیالی فرآیندهای ذهنی و روانی (راهبرد)؛ پیوستار خلاقیت پرور (عامل زمینه ای)؛ ناآگاهی و مقاومت در پذیرش تغییر و نوآوری (مداخله گر)؛ توسعه نوآوری، ابتکار و تولید در جامعه (پیامد) در تدوین الگوی آموزش خلاقیت به دانش آموزان استعدادهای درخشان حایز اهمیت می باشند. جهت اعتباریابی یافته ها، معیارهای تطابق همگونی داده ها و گروه خبرگان به کار گرفته شد. از آنجایی که جامعه امروزی نیازمند پرورش افراد خلاق و مولد است، پیشنهاد می شود طراحان سیستم های آموزشی، با توجه به مشکلات و با به کارگیری راهبردهای ارایه شده، گام موثری در ارتقاء خلاقیت دانش آموزان استعدادهای درخشان بردارند

    کلیدواژگان: خلاقیت، غنی سازی در سطح آموزشگاه، استعدادهای درخشان، داده بنیاد
  • زهره شفیعی، ایلناز سجادیان*، محمدعلی نادی صفحات 21-33
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر سازگاری و اهمال کاری تحصیلی دانشجویان انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و مرحله پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل دانشجویان دانشگاه های سراسری شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بود. در این پژوهش تعداد 30 دانشجو با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (در هر گروه 15 نفر). گروه آزمایش مداخله طرحواره درمانی را در طی 8 جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردند. در این پژوهش پرسشنامه سازگاری تحصیلی (بیکر و سایریک، 1984) و پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی (سولومون و راثبلوم، 1984) استفاده شد. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که طرحواره درمانی بر سازگاری و اهمال کاری تحصیلی دانشجویان تاثیر معناداری داشته است (p<0/001).

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که طرحواره درمانی با بهره گیری از تکنیک هایی همچون آموزش سبک های مقابله ای، برقراری ارتباط بین مشکلات فعلی و طرحواره ها، اولویت بندی و مشخص کردن مشکل سازترین رفتارهای تحصیلی و ارایه شیوه های رفتاری مناسب می تواند به عنوان یک روش کارآمد جهت بهبود سازگاری تحصیلی و کاهش اهمال کاری تحصیلی دانشجویان مورد استفاده گیرد.

    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، طرحواره درمانی، سازگاری تحصیلی
  • عرفان صفدری نیا، نسترن ایگدر، آزیتا جوادی فرد، داود حیاتی* صفحات 35-44
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و واقعیت درمانی بر بهزیستی روانشناختی افراد مبتلا به اضطراب شهر اهواز بود.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش، افراد مبتلا به اختلال اضطراب بودند که در سال 1399 به کلنیک های درمانی روان شناختی شهر اهواز مراجعه کرده بودند که با روش نمونه گیری هدفمند تعداد 45 نفر به عنوان نمونه انتخاب و در سه گروه (دو گروه آزمایشی پذیرش و تعهد، و واقعیت درمانی، و یک گروه گواه) قرار گرفتند. طرح پژوهش از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (1989) استفاده شد. مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد طی 8 جلسه و واقعیت درمانی طی 10 جلسه 120 دقیقه ای اجرا گردید.

    یافته ها

    تجزیه و  تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس در نرم افزار SPSS-23 انجام شد. نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهزیستی روان شناختی در مراجعین مبتلا به اضطراب تاثیر بهتری داشت.

    نتیجه گیری

    افراد مبتلا به اضطراب کیفیت زندگی و بهزیستی پایینتری دارند که برای بهبود این وضعیت باید از درمان های روانشناختی بهره گرفت که درمیان این درمان ها، روش مبتنی بر پذیرش و تعهد اثربخشی بالاتری دارد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، واقعیت درمانی، بهزیستی روان شناختی، اضطراب
  • سیامند مولودی*، ذکریا احمدیان، معصومه بهرامی، شادی مامه حمه صفحات 45-56
    هدف

    هدف این پژوهش ارایه الگوی علی روابط باورهای فراشناخت بر یادگیری خودراهبر با نقش میانجیگری خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان دختر متوسطه دوم شهرستان کبود راهنگ بود.

    روش

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری نیز کلیه دانش آموزان متوسطه دوم شهر کبورآهنگ به تعداد 1150 نفر بود که از بین آنان با استفاده از جدول مورگان تعداد 288 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد شده باورهای فراشناخت بیر و مونته آ (2010)، یادگیری خودراهبر گاگیلمینو (1977) و  خودکارآمدی تحصیلی جینکز و مورگان (1999)  بود. روایی (محتوا و سازه) و پایایی (ضریب آلفای کرونباخ) پرسشنامه ها حاکی از آن بودند که ابزارهای اندازه گیری از روایی و پایایی خوبی برخوردار هستند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها توسط نرم افزار  spss و pls و با استفاده از آزمون های همبستگی و مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد که باورهای فراشناخت بر یادگیری خودراهبر تاثیر مثبت و معنی داری دارد. همچنین باورهای فراشناخت بر یادگیری خودراهبر دانش آموزان تاثیر مثبت و معنی داری دارد. تاثیر یادگیری خودراهبر بر خودکارآمدی تحصیلی مثبت و معنی دار است. همچنین در ادامه نتایج نشان داد که خودکارآمدی تحصیلی در رابطه بین باورهای فراشناخت و یادگیری خودراهبر تقش واسطه ای ایفا می کند.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان با تقویت باورهای فراشناخت در دانش آموزان و به تبع آن افزایش خودکارآمدی تحصیلی آنان  زمینه افزایش یادگیری خودراهبر در آنان را نیز فراهم نمود.

    کلیدواژگان: باورهای فراشناخت، یادگیری خودراهبر، خودکارآمدی تحصیلی، دانش آموزان
  • روح الله رضائی نسب، حسین خدمتگزار* صفحات 57-71
    هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش مدیریت هیجان بر استرس شغلی امدادگران اورژانس بوده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه تکنسین های فوریت های پزشکی شاغل در مرکز اورژانس شهر تهران در سال 1399 بوده اند. به روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر انتخاب، و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. آموزش «مدیریت هیجان تامسون گراس» بر روی گروه آزمایش اجرا گردید، و «پرسشنامه استرس شغلی بیمارستان (HSS 35)»، بر روی هر دو گروه آزمایش و کنترل، قبل و بعد از آزمایش، جهت کار تحقیقی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. توزیع نرمال بودن داده ها، همگونی واریانس ها و رابطه خطی بین متغیرها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین میانگین پس آزمون دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد آموزش مدیریت هیجان بر عملکرد شغلی امدادگران اورژانس تهران موثر بوده است

    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش مدیریت هیجان، استرس شغلی، امدادگران اورژانس
  • سمیه صباغی رنانی*، مائده وطن خواهان، آسیه خدیوی صفحات 73-84
    هدف

    از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر تعامل والد- فرزند بر کیفیت دلبستگی و همدلی دانش آموزان دارای اختلال رفتاری برونی سازی شده شهر اصفهان انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دارای اختلال رفتار برونی سازی شده شهر اصفهان در سال تحصیلی 97-1396 بود.

    روش

    پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. حجم نمونه شامل 30دانش آموز دارای اختلال رفتاری برونی سازی شده بودند که به شیوه نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند (15 دانش آموز در گروه آزمایش و 15 دانش آموز در گروه گواه). ابزارهای مورد استفاده شامل سیاهه رفتاری کودکان و نوجوانان (آخنباخ و رسکورلا، 2001) ، پرسشنامه اختلال دلبستگی کودکان و نوجوانان (راندولف، 2000) وپرسشنامه همدلی (جولیف و فارینگتون، 2006) بود.

    یافته ها

    یافته های حاصل از این پژوهش  با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و داده ها نشان دادکه مداحله ی مبتنی بر تعامل والد- فرزند بر کیفیت دلبستگی و همدلی دانش آموزان دارای اختلال رفتاری برونی سازی شده تاثیر معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر تعامل والد- فرزند بر کیفیت دلبستگی و همدلی دانش آموزان دارای اختلال رفتاری برونی سازی شده تاثیر معنادار دارد (001/0>p).

    کلیدواژگان: اختلال رفتاری برونی سازی شده، درمان مبتنی بر تعامل والد- فرزند، کیفیت دلبستگی، همدلی
  • رحمت رمضانی، طاهره رنجبری پور*، فاطمه محمدی شیر محله، وحید احمدی، جاوید پیمانی صفحات 85-95

    هدف:

     مقایسه اثربخشی روش تنظیم هیجانی مبتنی بر مدل گراس و تکنیک آرام بخشی عضلانی بنسون بر تاب آوری و خشم در بیماران عروق کرونر قلب می باشد.

    روش:

     از نوع نیمه آزمایشی و طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه بیماران عروق کرونر قلب بین 30 تا 50 سال مراجعه کننده به مراکز درمانی و مطب های خصوصی پزشکان متخصص قلب و عروق در شهر ایلام در سال 1400 که تعداد 60 نفر به روش نمونه گیری در دسترس و توزیع تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس های استاندارد تاب آوری و خشم می باشد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس با اندازه های مکرر نشان دهنده اثربخشی آموزش تنظیم هیجانی مبتنی بر مدل گراس در تاب آوری بیماران بوده است، به طوریکه، تمرینات آرام بخش عضلانی بنسون نسبت به آموزش تنظیم هیجانی، میزان تاب  آوری بیماران را افزایش و تاثیر بهتری داشته است. همچنین، تمرینات آرام بخش عضلانی بنسون در کاهش خشم بیماران اثر بخش بود..

    نتیجه گیری

    با به کار گیری آموزش تنظیم هیجانی و تمرینات آرام بخش عضلانی می توان در جهت ارایه خدمات به بیماران دچار یا دارای سابقه بیماری قلبی وکاهش شدت بیماری گام برداشت.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، آرام بخشی عضلانی، تاب آوری، خشم، بیماری عروق کرونر قلب
  • رضا همایی، علیرضا ماردپور*، آرمین محمودی صفحات 97-108
    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی بسته بومی مبتنی بر ادبیات کهن فارسی بخشش بر ناگویی هیجانی و ایمنی هیجانی نوجوانان اقدام کننده به خودکشی پرداخته است.

    روش

    روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان گروه سنی 16 تا 18 سال اقدام کننده به خودکشی شهر اصفهان و حجم نمونه شامل 30 نفر که بطور تصادفی 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل جایگیری و به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. بسته بومی مبتنی بر ادبیات کهن فارسی بخشش (مبتنی بر اشعار فردوسی، نظامی، خیام، مولوی، سعدی و رودکی) برای نوجوانان اقدام کننده به خودکشی گروه آزمایش (در 8 جلسه) اجراء شد. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه 13 سوالی ایمنی هیجانی مرکز خدمات خانواده کیسی (2007) و  پرسشنامه 20 سوالی ناگویی هیجانی بگبی، پارکر و تیلور (1994) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کواریانس با اندازه گیریهای مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین میانگین نمرات پس آزمون ناگویی هیجانی و ایمنی هیجانی نوجوانان اقدام کننده به خودکشی گروه آزمایش و کنترل وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به کاهش ناگویی هیجانی و بهبود ایمنی هیجانی، برای بهبود وضعیت روانی و شخصیتی افراد اقدام کننده به خودکشی، از بسته بومی مبتنی بر ادبیات کهن فارسی بخشش استفاده کنند.

    کلیدواژگان: بسته بومی بخشش، ادبیات فارسی، ناگویی هیجانی، ایمنی هیجانی، خودکشی
  • محدثه حکیمی*، فرنگیس دمهری، محسن سعیدمنش صفحات 109-119
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی بازی درمانی شناختی- رفتاری تلفیق شده با درمان آدلری بر مشکلات رفتاری کودکان 6 تا 12 ساله مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر صورت گرفته است.

    روش

    این پژوهش بصورت شبه آزمایشی بوده و جامعه آماری آن همه مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره گلشن راز شهر میبد بود که برای انجام پژوهش  از بین آنها 30 کودک 6 تا 12 ساله مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. شرکت کنندگان با استفاده از پرسش نامه اضطراب اسپنس- فرم والدین غربال شدند و از پرسشنامه مشکلات رفتاری آخنباخ  در مرحله پیش آزمون  و پس آزمون  جهت تشخیص مشکلات رفتاری و تعیین اثربخشی مداخله استفاده شد. برای گروه آزمایش 11 جلسه درمان انجام گرفت و برای گروه کنترل هیچگونه درمانی صورت نگرفت. فرضیه ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    میزان تاثیر برای مشکلات رفتاری کل (925/0)، برای مشکلات رفتاری درونی سازی شده (921/0) و برای مشکلات رفتاری برونی سازه شده (631/0) بدست آمد.

    نتیجه گیری

    این نتایج بیانگر آن است که بازی درمانی- شناختی رفتاری تلفیق شده با درمان آدلری میتواند بر مشکلات رفتاری کودکان دارای اختلال اضطراب فراگیر اثربخش باشد.

    کلیدواژگان: اختلال اضطراب فراگیر، مشکلات رفتاری، بازی درمانی شناختی -رفتاری
|
  • Azam rashidi, Ahmad Abedi, Ghasem Noruozi Pages 1-19
    Aim

    The aim of this study was to Developing a Creativity Education Model Based on the Schoolwide Enrichment Model (SEM) for Gifted and Talented Students.

    Method

    The research method was qualitative and grounded theory approach.Participants were 3 specialists, 2 school manager, 4 teachers and 6 students selected by purposive sampling method of gifted schools in Isfahan. Their views were assessed using semi-structured interview. Data were saturated with 15 interviews and were analyzed by systematic approach of Strauss and Corbin (2008).

    Results

    Findings coded 156 concepts, 23 components and 8 categories.

    Conclusion

    Results showed the categories of adaptation and development of education(phenomenon-centered); content flexibility; educational factors open minding; attention to individual differences (causal factors); mental processes fluidization (strategy); creativity continuum (ground factor); resistance to acceptance of change (intervener); innovation, initiative and production in society development (consequence) are important in developing a model for gifted students’ creativity.Validation of findings was performed using data matching criteria and expertise. Educational system designers use this model for enriching the education and take effective steps to promote the creativity of gifted students.

    Keywords: Creativity, The Schoolwide Enrichment Model, Gifted Students, Grounded Theory
  • Zohreh Shafiee, Ilnaz Sajadian, Mohamadali Nadi Pages 21-33
    Aim

    The present study was conducted aiming to investigate the effectiveness of schema therapy on Academic adjustment and Academic procrastination of the students.

    Method

    The present study was quasi-experimental with pretest, posttest, control group and two-month follow-up stage design. The statistical population of the present study included the students at the state universities in Tehran in academic year 2017-18. 30 students were selected through purposive sampling method and they were randomly replaced into experimental and control groups (each group of 15). The experimental group received schema therapy intervention during 8 sessions of 90 minutes during two months. academic adjustment questionnaire (Baker, Siryk, 1984), and academic procrastination questionnaire (Solomon, Rothblom, 1984) were used. The data from the study were analyzed through analysis of variance with repeated measures.

    Results

    The results showed that schema therapy has significantly influenced Academic adjustment and Academic procrastination of the students (p<0.001).

    conclusion

    According to the findings of the present study it can be concluded that through employing techniques such as training coping styles, making communication between present problems and schemata, prioritization and specifying most problematic academic behaviors and offering appropriate behavioral methods, schema therapy can be applied as an efficient method to improve academic adjustment and decrase academic procrastination of the students.

    Keywords: Academic adjustment, academic procrastination, schema therapy
  • Erfan Safdarinia, Nastaran Igder, Azita Javadifard, Davood Hayati Pages 35-44
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment therapy (ACT) and reality therapy on psychological well-being of people with anxiety in Ahvaz.

    Method

    The population was included of all people with anxiety who were referred to psychological therapeutic clinics in Ahvaz in year 2020. The sample consisted of 45 people who were selected through purposeful method and assigned into 3 groups (2 experimental groups of ACT and reality therapy and one control group). Research design was pretest-posttest with control group. Ryff (1989) questionnaire of psychological well-being was conducted to gather the data. Intervention of acceptance and commitment therapy and reality therapy was performed during 8 sessions and 10 sessions (120 minutes), respectively. Data analysis was done via SPSS-23.

    Results

    The results showed that acceptance and commitment therapy had more effectiveness on psychological well-being than reality therapy.

    Conclusion

    anxious people have low quality of life and psychological well-being which can modify it through psychotherapy. Acceptance and commitment therapy is one of the effective therapies among them.

    Keywords: acceptance, commitment therapy, realitytherapy, psychological well-being, anxiety
  • Siamand Moloudi, Zakaria Ahmadian, Masoumeh Bahrami, Shadi mama hama Pages 45-56
    Aim

    The aim of this study was to provide a causal model of the relationship between metacognitive beliefs and selfdirected learning with the mediating role of academic selfefficacy of female high school students in Kaboud Rahang city.

    Method

    The research method was descriptivecorrelational and the statistical population was all 1150 high school students in Kobur Ahang, of which 288 were selected using Morgan table by available sampling method. Data collection tools were standardized questionnaires of Beer and Montea (2010) metacognitive beliefs, Gagilmino (1977) selfdirected learning and Jenks and Morgan (1999) academic self-efficacy. Validity (content and structure) and reliability (Cronbach's alpha coefficient) of the questionnaires indicated that the measuring instruments had good validity and reliability.

    Results

    The results of testing the hypotheses by SPSS and PLS software and using correlation tests and structural equation modeling showed that metacognitive beliefs have a positive and significant effect on self-directed learning. Metacognitive beliefs also have a positive and significant effect on students' self-directed learning. The effect of self-directed learning on academic self-efficacy is positive and significant. The results also showed that academic self-efficacy plays a mediating role in the relationship between metacognitive beliefs and self-directed learning.

    Conclusion

    Therefore, by strengthening metacognitive beliefs in students and, consequently, increasing their academic self-efficacy, it is possible to increase their self-directed learning.

    Keywords: metacognitive beliefs, self-directed learning, academic self-efficacy, students
  • Ruhollah Rezaei Nasab, Hossein Khidmatgzar Pages 57-71
    Aim

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of emotion management training on the job stress in emergency care workers. Method

    Method

    The present study was a quasi-experimental study with a pretest and posttest design with a control group. The statistical population was all emergency medical technicians working in the emergency center of Tehran in 1399. By available sampling method, 30 people were selected and replaced in two experimental groups (15 people) and control group (15 people). "Thomson Gross Emotion Management" training was performed on the experimental group, and "Hospital Job Stress Questionnaire (HSS 35)" was used on both experimental and control groups before and after the experiment for research work. Analysis of covariance was used to analyze the data. The normal distribution of data, homogeneity of variance and linear relationship between variables were examined.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the mean post-test of the experimental and control groups.

    Conclusion

    The results showed that emotion management training has been effective on the job performance of Tehran emergency workers.

    Keywords: Effectiveness, Emotion Management Training, Job Stress, Emergency Relief
  • Somayeh Sabaghi Renani, Maedeh Vatan khahan, Asieyeh Khadivi Pages 73-84
    Aim

    this research was to determine the effectiveness therapy based on parent-child interaction on impulsivity of student including externalized behavioral disorder in Isfahan city.The statical cimmunity was including the all student containing externalized behavioral disorder in Isfahan city in academic year 1396-97.The research

    method

    was semi-pilot with a pre-learning post-learning plan with the control group.The sample size was including 30 student having externalized behavioral disorder that chosen by purposive non-random sampling and randomly assigned to experimental and control group (15 student in experimental group and 15 student in control group).The tools used were including children s and teenger s lists (Achenbach and Rescurla.2001) children and adolescent attachment disorder questionnaire (Randolph .2000) and empathy questionnaire (joulif and Farington.2006).

    Results

    form this research edit was analyzed using descriptive statistics and covarianse analysis therapy based on parent-child interaction impulsivity on including externalized behavioral disorder has meaningful effect.

    Conclusion

    showed that therapy based on parentchild interaction impulsivity on including externalized behavioral disorder has meaningful effect (p 001.0).

    Keywords: externalized behavioral disorder, Therapy basedon parent-child interaction, attachment quality, empathy
  • Rahmat Ramazani, Thahereh Ranjbari pour, Fatemeh Mohammadi Shir Mahaleh, Vahid Ahmadi, Javid Paymani Pages 85-95
    Aim

    this study was to compare the effectiveness of emotion regulation method based on Gross model and muscle relaxation technique on resilience and anger in patients with coronary heart disease.

    Methods

    The research method is quasi-experimental and pre-test-post-test and follow-up with the control group. The statistical population includes all patients with coronary heart disease (CHD) between 30 and 50 years old referred to medical centers and private clinics of cardiologists in Ilam in 2021, of which 60 people were available by random sampling and random distribution to three groups. Were divided. The data collection tool is the use of standard resilience and anger scales.

    Findings

    The results of repeated measures analysis of variance showed the effectiveness of Gross model-based emotional regulation training in patient resilience, so that Benson muscle relaxation exercises compared to Gross model-based emotional regulation training increased patients' resilience and effect. It was better. Also, Benson muscle relaxation exercises were effective in reducing patients' anger. However, the results showed the ineffectiveness of Gross model-based emotion regulation training on anger.

    Conclusions

    By using Gross model emotion regulation training and Benson muscle relaxation exercises, we can take steps to provide services to patients with or with a history of heart disease and reduce the severity of the disease.

    Keywords: emotional regulation, muscle relaxation, resilience, anger, coronary heart disease
  • Reza Homaei, Alireza Maredpour, Armin Mahmudi Pages 97-108
    Aim

    The aim of the present study was the effectiveness of the indigenous package based on ancient Persian literature of forgiveness on the Alexithymia and emotional safety of adolescents attempting suicide.

    Method

    The research method was quasi-experimental with pre-test, post- test and follow up with control group. The statistical population included all adolescents in the age group of 16 to 18 years who attempted suicide in Isfahan and sample size included 30 people, 15 of whom were randomly selected in the experimental group and 15 in the control group and selected by available sampling method. Indigenous package based on ancient Persian literature of forgiveness (based on poems by Ferdowsi, Nezami, Khayyam, Molavi, Saadi and Roudaki) was implemented for adolescents who attempted suicide in the experimental group (in 8 sessions). Measurement tools included the 13- item Emotional Safety Questionnaire of Casey Family Service Center (2007) and the 20-item Alexithymia Questionnaire of Bagby, Parker and Taylor (1994). For data analysis, covariance analysis test with repeated measures was used.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the mean scores of post-test emotional malaise and emotional safety of adolescents attempting suicide in the experimental and control groups.

    Conclusion

    Considering the reduction of emotional malaise and the improvement of emotional safety, to improve the mental and personality status of those who attempt suicide, use a native package based on the ancient Persian literature of forgiveness.

    Keywords: Forgiveness indigenous package, Persianliterature, Alexithymia, Emotional safety, Suicide
  • Mohaddese Hakimi, Farangis Demehri, Mohsen Saeidmanesh Pages 109-119
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of cognitive – behavioral play therapy integrated with Adlerian therapy on behavioral problems of children aged 6 to 12 years old with generalized anxiety disorder..

    Method

    this study was conducted as Semiexperimental and statistical population was all reffed to the In order to the golshan consulting center of meybod conduct research, 30 children 6 to 12 year old with pervasive anxiety disorder were randomly selected from the respondents and randomly in two groups that were placed at control groups (15 people) and experiment groups (15people). Participants were screened by Spence 's anxiety letter from the parents ' form . The questionnaire was used in the pre - test and postteststage to determine the behavioral problems and determination of intervention effectiveness . There were 11 treatments for the experiment group, and no treatment was made for the control group. Then,

    Results

    the hypotheses were investigated using the multivariate statistical analysis test and the amount of effects for total behavioral problems total (0/925), for internal behavioral problems (0/921), and for the internal behavioral problems 0/631 of the structure respectively.

    Conclusion

    These results suggest that cognitive behavioral play therapy integrated with Adlerian therapy has been effective on the behavioral problems of children with generalized anxiety disorder.

    Keywords: Generalized Anxiety Disorder, Behavioralproblems, Cognitive Behavioral Play Therapy