فهرست مطالب

نظریه و عمل در برنامه درسی - پیاپی 19 (بهار و تابستان 1401)

نشریه نظریه و عمل در برنامه درسی
پیاپی 19 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/18
  • تعداد عناوین: 13
|
  • زهرا گویا* صفحات 1-12

    درگذشت نل نادینگز فیلسوف بزرگ تعلیم وتربیت و صاحب نظریه اخلاق مراقبت، جرقه ای بود که درمورد بحران پژوهش های کیفی در رشته برنامه درسی و رتبه بندی و امتیازدهی مجله های علمی در ایران، اشاره ای کنم. این مسیله سال هاست که یکی از دغدغه های حرفه ای م بوده و آشنایی بیشتر با سیر زندگی و آثار نادینگز، باعث شد که درنگ را جایز ندانم و دست کم، به طرح این دغدغه بپردازم. بدین سبب این سرمقاله را که مبتنی بر آموزه های نادینگز است، در سه پرده تقدیم خوانندگان دوفصلنامه نظریه و عمل برنامه درسی می کنم.

  • محبوبه زادشیر*، علیرضا عصاره، سهیلا غلام آزاد، محمدرضا امام جمعه صفحات 13-48

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتباربخشی الگوی برنامه درسی ریاضی دبستان مبتنی بر رویکرد شناختی انجام پذیرفت. روش پژوهش از نوع آمیخته می باشد.در بخش کیفی ابتدا طبق یافته های به دست آمده از  پژوهش زادشیر و همکاران (1401) ، ویژگی های عناصر دهگانه برنامه درسی ریاضیات با رویکردشناختی استخراج شد ویژگی های عناصر الگوی مورد نظر تدوین و الگوی اولیه طراحی گردید. در بخش کمی با روش پیماشی جهت اعتباربخشی به الگوی طراحی شده از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید و برنامه طراحی شده از نظر متخصصان علوم شناختی، آموزش ریاضی و برنامه ریزی درسی  اعتبارسنجی شد. و پس از بررسی نظرات متخصصان درباره الگوی طراحی شده، الگوی نهایی طراحی شد. در گام آخر جهت اعتباربخشی به الگوی طراحی شده، داده های بدست آمده از بخش کمی با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج بدست آمده حاکی از وجود اعتبار الگوی طراحی شده را دارد.

    کلیدواژگان: الگوی برنامه درسی، ریاضی، رویکرد شناختی، دبستان
  • کبری بهاءلو هوره، زهرا گویا*، محبوبه عارفی، کوروش فتحی واجارگاه صفحات 49-90

    به منظور شناسایی دانش های مورد نیاز آموزشگران ریاضی که مسیولیت تدریس ریاضی به معلمان آینده را دارند، پژوهشی با رویکرد کیفی طراحی شد که تمرکز آن، بر مبحث ضرب و تقسیم کسرها بود. شرکت کنندگان در این مطالعه، دو آموزشگر ریاضی در حال تدریس مجازی در دانشگاه فرهنگیان بودند. داده های این تحقیق که در زمان همه گیری کووید-19 انجام شد،  از چهار منبع کلاس درس، مصاحبه های نیمه ساختاریافته، درس نامه های مدرسان و یادداشت های میدانی نویسنده اول جمع آوری شد. پس از چندین بار کاهش نظام وار داده های تجمیع شده، سه ظاهر شدند. سپس بر اساس آنها، چارچوبی با چهار مولفه «دانش محتوایی-موضوعی ریاضی»، «دانش برنامه درسی ریاضی»، «دانش بدفهمی های ریاضی» و «دانش متناسب سازی تدریس ریاضی با موقعیت» برای دانش های مورد نیاز آموزشگران ریاضی، تدوین شد.

    کلیدواژگان: روش تحقیق کیفی، آموزشگران ریاضی، دانشجویان رشته - آموزش ابتدایی، ضرب و تقسیم کسرها
  • پروانه مهرجو*، محمدرضا سرمدی صفحات 91-118

    پژوهش حاضر با هدف کشف چیستی مبانی فلسفی تدریس در راهبردهای یاددهی - یادگیری صورت گرفت تا جایگاه شناسایی این مبانی در حوزه نظر و عمل مشخص گردد. رویکرد پژوهش توصیفی -تحلیلی و از نوع کیفی و اسنادی بود. داده ها با استفاده از تکنیک تحلیل متن و برگرفته از متون منابع مختلف،با استفاده ازتهیه فرم وفیش برداری جمع آوری شد.برای پاسخ به سوال پژوهش شش سوال معرفت شناسانه در راستای انواع الگوهای تدریس مطرح شد. نتایج نشان داد معرفت در الگوهای تدریس اطلاعات پردازی به صورت نسبی و ذهنی بوده ونوع معرفت در الگوهای تدریس این خانواده به صورت معرفت حسی، تجربی معرفت عقلانی و بخشی هم معرفت شهودی قابل دسته بندی می باشد. نتایج در بخش مکاتب فلسفی پشتیبان کننده این الگوها شامل مکاتب کلاسیک (ایدآلیسم و ریالیسم)، مکتب پراگماتیسم، طبیعت گرایی، اگزیستانسیالیسم و پست مدرنیستم (سازنده گرایی فردی و اجتماعی) بود.

    کلیدواژگان: مبانی فلسفی، الگوهای تدریس، خانواده اطلاعات پردازی، راهبرد، یاددهی-یادگیری
  • محسن تقی زاده، محمدرضا نیستانی*، فریدون شریفیان صفحات 119-162

    این پژوهش با رویکردی تفسیرگرایانه سعی دارد به تدوین عناصر برنامه درسی مبتنی بر عمل در آموزش عالی ایران از دیدگاه متخصصان تعلیم و تربیت بپردازد. رویکرد پژوهشی به کار برده شده از نوع روش شناسی کیفی بوده که به مصاحبه های نیمه ساخت یافته با 21 نفر از کنش گران دانشگاهی پرداخته است. داده های حاصل از مصاحبه ها براساس رویکرد پژوهشی نظریه زمینه ای در قالب سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. ماحصل آن تعیین عناصر الگوی برنامه درسی مبتنی بر عمل در هفت عنصر: هدف، محتوا، راهبردهای یاددهی - یادگیری، مواد و منابع، فرصت های یاددهی - یادگیری، شرایط محیط یادگیری و ارزشیابی بوده است. هرکدام از این عناصر دارای مولفه هایی است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی مبتنی بر عمل، آموزش عالی ایران، متخصصان تعلیم و تربیت، تجربه زیسته، نظریه زمینه ای، علوم تربیتی
  • زهرا صادقی، مرضیه دهقانی* صفحات 163-204

    پژوهش حاضر در چارچوب رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی، با هدف واکاوی تجارب معلمان دوره ی ابتدایی از آموزش مجازی در زمان شیوع ویروس کرونا انجام گرفت. میدان پژوهش، معلمان ابتدایی شهرستان تهران می باشند که تعداد10نفر با نمونه گیری هدفمند به روش گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. با هر یک از معلمان به طور میانگین 50 دقیقه مصاحبه شد. در تحلیل داده ها از راهبرد هفت مرحله ای کلایزی استفاده شد. یافته های این پژوهش که برگرفته از اظهارات معلمان می باشد در 5 مقوله اصلی شامل بعدآموزشی، بعد فرهنگی، بعد اجتماعی، بعد اقتصادی و بعد فنی طبقه بندی شدند. مهم ترین مضامین موجود در بعد آموزشی شامل: تداوم تحصیل، فرصت بازبینی آموزش ها برای دانش آموزان، پایین بودن سطح سواد اولیا، کاهش انگیزه دانش آموزان و زمان بر بودن آموزش مجازی می باشند.

    کلیدواژگان: تجارب معلمان، دوره ابتدایی، آموزش مجازی، ویروس کرونا، پدیدارشناسی
  • بهار رشیدی، احمد عابدی*، قاسم نوروزی صفحات 205-236

    پژوهش حاضر دو هدف شامل بررسی آسیب های نظام آموزشی مدارس استعدادهای درخشان و ارایه الگوی شاخص های ارتقاء برنامه درسی را دنبال کرده است. روش پژوهش، کیفی و رویکرد سنتزپژوهی بود. جامعه آماری شامل مجموعه ی منابع نظری و پژوهشی (داخلی و خارجی) بود که ابتدا 261 منبع جستجو شد. 94 منبع که بیشترین هماهنگی را با هدف پژوهش داشتند انتخاب و443 جمله واره استخراج گردید. داده ها به شیوه استقرایی و تحلیل تماتیک 101تم بدست آمد. یافته ها نشان داد آسیب های نظام آموزشی شامل 39 مفهوم پایه؛ 7 تم فرعی و 3 تم اصلی است. شاخص های ارتقاء برنامه درسی شامل 62  مفهوم پایه؛ 3 تم فرعی و1 تم اصلی می باشد. نتایج نشان می دهد آموزش تک بعدی؛ نقص درطراحی و تدوین برنامه ها و نظام یاددهی-یادگیری منفعلانه از جمله مشکلات آموزشی مدارس استعدادهای درخشان هستند. همچنین مولفه فوق برنامه درسی شامل: برنامه درسی چندوجهی و هدفمند؛ بهینه سازی و افزایش کیفیت یاددهی-یادگیری؛  تقویت انگیزه یادگیری و پرورش دانش آموزان پویا به عنوان شاخص ارتقاء برنامه درسی (راهکارمطلوب) در نظر گرفته شد. بنابراین  پیشنهاد می شود از این یافته ها جهت تدوین برنامه آموزشی دانش آموزان تیزهوش استفاده شود.

    کلیدواژگان: فوق برنامه درسی، غنی سازی، استعدادهای درخشان، سنتز پژوهشی، مطالعه کیفی
  • طاهره احمدی، پروین احمدی* صفحات 237-278

    هدف این پژوهش، مطالعه نظام مند کاربردهای تلفیق در برنامه های درسی دوه ابتدایی بود. رویکرد پژوهش از نوع کیفی و با راهبرد فراترکیب بود. برای دستیابی به تبیین فوق از روش سنتز پژوهی و تکنیک تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه تحقیقات انجام شده داخلی از سال 1380 و پژوهش های خارجی از سال 2015 بود که طی واکاوی محتوایی دسته بندی و غربالگری انجام گرفته و 91 پژوهش که واجد شرایط و معیارهای مد نظر بودند به صورت هدفمند انتخاب شده ،کد گذاری و طبقه بندی صورت گرفته است.سپس با استفاده از تحلیل محتوا 5 کاربرد اصلی شناسایی شده که عبارتند از : کاربرد تلفیق در برنامه درسی تربیت بدنی، برنامه درسی هنر ،  آموزش مهارت های زندگی در برنامه های درسی، کاربرد تلفیق ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) در برنامه های درسی، کاربرد تلفیق در طراحی و سازماندهی برنامه های درسی است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، دوره ابتدایی، کاربرد تلفیق
  • پروانه آقاصفری، رمضان برخورداری*، علیرضا محمود نیا، ناصرالدین علی تقویان صفحات 279-310

    در مقاله حاضر تلاش شده است که عناصر نظری رویکرد فرا فرهنگی (انگلیسی به عنوان زبان بین المللی)  یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه یا زبان دوم با نگاه به معرفی  فلسفه برنامه درسی زبان انگلیسی  به عنوان زبان خارجه تبیین  شود. محورهای اصلی مقاله  تعیین جایگاه  رویکرد یاد شده در میان رویکرد های موجود  و یژگی های متمایز آن در قلمرو فلسفه برنامه درسی  و نیز بررسی ظرفیت آن برای پاسخ به چالش ویژگی هژمونیک زبان انگلیسی در عصر جهانی شدن است.نتایج  پژوهش حاکی از این است که رویکرد فرا فرهنگی با تکیه به پژوهش های میان رشته ای  تبیینی مبتنی بر مفهوم سازی زبانی با تکیه بر طرحواره های فرهنگی یاگیرندگان و گویشوران غیر بومی به دست می دهد که به واسطه آن تنوعی از جهان های انگلیسی به رسمیت شناخته می شود.و  نوعی از محلی سازی انگلیسی شناسایی می شود.

    کلیدواژگان: زبان شناسی فرهنگی، زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی، فلسفه برنامه درسی زبان انگلیسی، مفهوم سازی فرهنگی
  • مرضیه معتمدی محمدآبادی، احمدرضا نصر اصفهانی*، بی بی عشرت زمانی، عباس اسدی صفحات 311-344

    هدف پژوهش حاضر تدوین چارچوب برنامه درسی سوادرسانه ای در دانشگاه فرهنگیان از دیدگاه صاحب نظران است. این پژوهش با رویکرد کیفی از طریق مصاحبه با 28 نفر از متخصصان علوم ارتباطات، علوم تربیتی و فعالان سوادرسانه ای انجام شد. نمونه گیری به صورت هدفمند تا حد اشباع انجام شد. برای تعیین روایی مصاحبه از روایی محتوایی استفاده شد و داده ها به روش تحلیل محتوای استقرایی تحلیل شد. بر اساس دیدگاه متخصصان، اهداف برنامه درسی سوادرسانه ای شامل رسانه شناسی، اصلاح سبک مصرف رسانه ای، توسعه اخلاق کاربری، پرورش شهروند فعال و تربیت معلم مولد می باشد. همچنین محتوا شامل مفاهیم وکلیات، تکنیک های ساخت رسانه ای، نقد وتحلیل پیام ها، رژیم مصرف رسانه ای، ملاحظات اخلاقی و کاربست رسانه است. بدین منظور  باید روش های توضیحی، مسیله محور، مشارکت محور، انتقادی و کارگاهی برای تدریس به کار رود و از شیوه ارزشیابی مشاهده ای، عملکردی، پروژه ای، آزمون و خودارزیابی استفاده شود. چارچوب  به دست آمده می تواند مبنایی برای طراحی برنامه درسی سواد رسانه ای در دانشگاه فرهنگیان باشد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، سواد رسانه ای، دانشگاه فرهنگیان
  • سیروس اسدیان*، سمیه زارعی صفحات 345-372

    پژوهش حاضر باهدف تحلیل محتوای کتب درسی رشته کامپیوتر شاخه کار دانش گرایش طراحی و توسعه صفحات وب به لحاظ توجه به مفهوم مهارت های نرم و با روش تحلیل محتوا انجام شد. جامعه آماری شامل کتب درسی رشته کامپیوتر، شاخه کار دانش و حجم نمونه نیز شامل کتب تخصصی گرایش طراحی و توسعه صفحات وب به تعداد هفت جلد کتاب می باشد که به شیوه هدفمند انتخاب گردید. واحد تحلیل در این تحقیق جمله بود. برای جمع آوری داده ها، از چک لیست محقق ساخته استفاده شد.  برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش مقوله بندی  استفاده شد. نتایج نشان داد که شش مولفه مهارت های تعهد و احساس مسیولیت، مهارت های ارتباطی و کار گروهی، خلاقیت و حل مسیله، مهارت های برنامه ریزی و سازمان دهی فعالیت ها، مهارت های به کارگیری شیوه های محاسباتی و فناوری روز و مهارت های عملی و دانش تخصصی در کتب درسی آن چنان که شایسته است مورد توجه واقع نشده است.

    کلیدواژگان: مهارت های نرم، تحلیل محتوا، رشته کامپیوتر، کاردانش، طراحی و توسعه ی صفحات وب
  • مظاهر برنا خواجه، فیروز محمودی*، یوسف ادیب، حمدالله حبیبی صفحات 373-408

    پژوهش حاضر با هدف بررسی فرایند مقاومت معلمان دوره ابتدایی در برابر اجرای برنامه درسی رسمی انجام پذیرفت. رویکرد پژوهش حاضر،کیفی بوده و از روش نظریه زمینه ای در این پژوهش استفاده گردید. جامعه آماری شامل معلمان دوره ابتدایی استان آذربایجان شرقی بود. فرآیند نمونه گیری و انتخاب مشارکت کنندگان تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت و در نهایت 18 نفر از معلمان دوره ابتدایی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. نتایج نشان داد که "مقاومت منطقی" به عنوان پدیده محوری ، "عدم توانمندسازی معلمان، عدم مشارکت دانش آموز و کمبود امکانات آموزشی" به عنوان شرایط زمینه ای، "انحرافات برنامه درسی، شخصیت معلم، کاستی های کتابهای درسی و ناتوانی معلم" به عنوان شرایط علی، "اعتقادات معلم و شرایط فرهنگی" به عنوان شرایط مداخله گر، "پیامدهای مربوط به برنامه درسی و شکوفایی قابلیت های معلم" به عنوان پیامد و "راهکارهای آموزشی، توجه به نیازهای دانش آموزان و بهینه سازی برنامه درسی" به عنوان راهبردها شناسایی گردیدند.

    کلیدواژگان: مقاومت معلمان، تغییر برنامه درسی، اجرای برنامه درسی
  • امیراسماعیل اسدی، علی حسینی خواه*، فرنوش اعلامی صفحات 409-450

    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی مفهومی و کاربردی استارت-آپ های دانش آموزی برای برنامه درسی دوره دوم متوسطه ایران است. این مطالعه در دسته پژوهش های کاربردی  با پارادایم کیفی به روش تحلیل مضمون با رویکرد استقرایی انجام یافته است. ازاسناد ومنابع معتبر دست اول در زمینه اصطلاحات وکلمات کلیدی این پژوهش درکشورهای موفق، 45مورد به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. ابزارگردآوری اطلاعات برگه های یادداشت دست نویس و رایانه ای (بانرم افزار MAXQDA2020) بود. شبکه مضامین استخراج شده دریافته ها حاکی از الگوی مفهومی باپنج مضمون فراگیر (شایستگی های برنامه درسی،راهبردهای آموزشی،دانش آموز،معلم و چالش هاو فرصت ها) و الگوی کاربردی باپنج مضمون فراگیر برنامه درسی مدرسه،فعالیت های آموزشی،فعالیت های عملیاتی،فعالیت های دانش آموز و فعالیت های معلم بود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که درکشورهای موفق نظیرفنلاند،سوید و... فعالیت های مربوط به استارت -آپ های دانش آموزی ازسال ها پیش آغازو به شکل معمول و مطلوبی درجریان است و باتوجه به این که این نوع فعالیت ها در برنامه های درسی ایران مغفول واقع شده، پیشنهاد می شود برنامه درسی استارت -آپ های دانش آموزی دردوره دوم متوسطه براساس مختصات ارایه شده درالگوهای این پژوهش طراحی و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: آموزش های کارآفرینانه، استارت آپ دانش آموزی، مدارس متوسطه، برنامه درسی کاربردی
|
  • Mahboobe Zadshir*, Alireza Assareh, Sohaila Gholamazad, MohammadReza Emam Jomee Pages 13-48

    The aim of this study was to design and validate the elementary school math curriculum model based on cognitive approach. The research method is mixed. In the qualitative section, first, according to the findings of the research of Zadshir et al. (1401), the characteristics of the ten elements of the mathematics curriculum were extracted with a cognitive approach. Compiled and designed the initial model. In the quantitative part, a researcher-made questionnaire was used by the survey method to validate the designed model, and the designed program was validated by experts in cognitive sciences, mathematics education, and curriculum planning. And after reviewing the opinions of experts about the designed model, the final model was designed. In the last step, to validate the designed model, the data obtained from the quantitative part were analyzed using descriptive and inferential statistics. The obtained results indicate the validity of the designed model.

    Keywords: curriculum model, mathematics, cognitive approach, elementary school
  • Kobra Bahaloo Horeh, Zahra Gooya*, Mahbobeh Arefi, Koorosh Fathi Vajargah Pages 49-90

    A research was conducted using qualitative approach, to identify the required knowledge for mathematics educators that are preparing prospective elementary teachers. Two mathematics educators from “Farhangian University” participated in this study. The data collected from four different sources observation of virtual classes of two participants while teaching multiplication and division of fractions, semi-structred interviews with participant, educators’ lesson plans and first author’s field notes. The classes hold virtually due to the Covid-19 pandamic. After many levels of systematic data reduction, three categories emerged as “the role of educators’ beliefs in teaching mathematicsL, “choosing challenging content for developing conceptual understanding of multiplication and division of fractions and “recognition of misconceptions of elementary students”. As a result, a theoretical framework developed for required knowledge of mathematics educators with four components as “knowledge of mathematics-content”, “knowledge of mathematics curriculum", "knowledge of students’ mathematics misconceptions” and “knowledge of modifying teaching to fit the situation.”

    Keywords: Qualitative Research Paragdim, Mathematics Educators, Prospective Elementary Teachers, Multiplication, Division of Fractions
  • Parvaneh Mehrjoo*, Mohammadreza Sarmadi Pages 91-118

    The aim of this study was to discover the philosophical foundations of teaching in teaching-learning strategies to determine the position of identifying these foundations in the field of thought and practice. The research approach was descriptive-analytical and of qualitative and documentary type. Data were collected using text analysis technique and taken from texts of different sources, using form and note taking. To answer the research question, six epistemological questions were asked in line with various teaching models. The results showed that knowledge in the teaching models of information processing is relative and subjective and the type of knowledge in the teaching models of this family can be classified as sensory knowledge, experimental intellectual knowledge and partly intuitive knowledge. The results in the philosophical schools section supporting these models included the classical schools (idealism and realism), the school of pragmatism, naturalism, existentialism, and postmodernism (individual and social constructivism).

    Keywords: epistemological foundations, teaching patterns, information processing family, strategy, teaching-learning
  • Mohsen Taghizadeh, MohamadReza Nistani*, Fridon Sharifian Pages 119-162

    This study tries to formulate elements of practice -based curriculum in Iranian higher education from the perspective of education specialists with an interpretive approach. The research approach used is a qualitative methodology that has conducted semi-structured interviews with 21 academic actors. The data obtained from the interviews have been analyzed based on the research theory of the grounded theory in the form of three stages of open coding, axial coding and selective coding. The result was the determination of the elements of the practice-based curriculum model in seven elements: purpose, content, teaching-learning strategies, materials and resources, teaching-learning opportunities, learning environment conditions and evaluation. Each of these elements has components

    Keywords: practice-based curriculum, Iranian higher education, education specialists, lived experience, grounded theory, educational sciences
  • Zahra Sadeghi, Marziye Dehghani* Pages 163-204

    The present study was conducted within the framework of qualitative approach and phenomenological method, with the aim of analyzing the experiences of elementary school teachers of virtual education during the outbreak of coronavirus.  The research field is the elementary teachers of Tehran, where 10 people were selected by snowball sampling by purposive sampling.  The data collection tool was a semi-structured interview.  Each teacher was interviewed for an average of 50 minutes.  The seven-step strategy was used in data analysis.  The findings of this study, which are taken from the statements of teachers, were classified into 5 main categories, including educational dimension, cultural dimension, social dimension, economic dimension and technical dimension.  The most important topics in the educational dimension include: continuing education, the opportunity to review education for students, low level of parental literacy, reducing student motivation and time consuming virtual education.

    Keywords: Teachers' experiences, elementary school, virtual education, Corona virus, phenomenology
  • Bahar Rashidi, Ahmad Abedi*, Ghasem Noruozi Pages 205-236

    The present study has pursued two objectives, including investigating the educational system's pathology of gifted schools and provide a curriculum improvement indicators model based on the qualitative method and synthesis research. The statistical population included 261 theoretical sources collection. 94 study had the most coordination. 443 phrases were extracted. Data analyzed by three-step inductive method and 101 themes were obtained. Findings showed that the educational system's damage include 39 basic concepts;7 sub-themes; 3 main themes. Curriculum development include 62 basic themes; 3 sub-themes and 1 main theme. The results showed one-dimensional training; deficit design and passive teaching-learning programs are gifted school's educational problems. Also, the  enrichmental extracurricular includes: multiple and purposeful curriculum; Optimize and increase the quality of teaching-learning; Strengthening the motivation to learn; nurture dynamic students was considered as an indicator of curriculum improvement. Therefore, it is suggested these findings be used to design and develop gifted curriculum.

    Keywords: Extracurricular Enrichment, Gifted, Talented, Synthesis Research, Qualitative Study
  • Tahere Ahmadi, Parvin Ahmadi* Pages 237-278

    The purpose of this study was to systematically study the applications of integration in elementary school curricula. Therefore, the applications of integration were examined from all aspects. The research approach was qualitative and with a hybrid strategy. To achieve the above explanation, synthesis research method and content analysis technique have been used. The study population was domestic research since 1380 and foreign research since 2015, which was done through content analysis, classification and screening, and 91 studies that met the criteria and criteria were purposefully selected, coded and classified. Then, using content analysis, 5 dimensions were identified, which are: application of integration in physical education curriculum, application of integration in art curriculum and application of integration of art with other curricula, application of integration of life skills training in the program Curriculum, application of integration of ICT (information and communication technology) in curricula, design and organization of curricula.

    Keywords: curriculum, elementary school, application of integration
  • Parvaneh Aghasafari, Ramazan Barkhordari*, Alireza Mahmmudnia, Nasseredinali Taghavian Pages 279-310

    In the present study, an attempt has been made to explain the theoretical elements of the transcultural approach (English as an international language) to learning English as a foreign language or as second language by introducing the philosophy of the English curriculum as a foreign language.The main points of the study are to determine the position of this approach among the existing approaches and its distinctive features in the realm of curriculum philosophy and also to examine its capacity to respond to the challenge hegemonic features of English in the age of globalization. The results indicate that the transcultural approach based on interdisciplinary research, provides explanations based on linguistic conceptualization relying on the cultural schemas of non-native learners and speakers, through which a variety of English worlds are recognized. It is known as a kind of English localization..

    Keywords: cultural linguistics, English as an international language, English curriculum philosophy, cultural
  • Marziyeh Motamedi Mohammadabadi, Ahmadreza Nasr Esfahni*, Bibi Eshrat Zamani, Abbas Assadi Pages 311-344

    The purpose of this study is to develop framework for the media literacy curriculum at Farhangian University. This research was conducted with a qualitative approach through interviews with 28 experts in three groups: communication science specialists, educational sciences and media literacy activists. Sampling was performed purposefully. Content validity was used to determine the validity of the interview and the data were analyzed by categorization method. According to experts, the goals of the media literacy curriculum include media studies, media management, critique and analysis skills, user ethics and media use. Content also includes concepts and generalities, media techniques, message critique, consumption pattern modification, ethics, and media usage. For this purpose, explanatory, problem-oriented, participatory-oriented, critical and workshop methods should be used for teaching, and observational, functional, project, test, self-assessment and self-evaluation methods should be used. The obtained framework can be the basis for designing a media literacy curriculum at Farhangian University.

    Keywords: Curriculum, Media Literacy, Farhangian University
  • Sirous Asadian*, Sirous Asadian Pages 345-372

    This research aimed to analyze the content of computer science textbooks work- knowledge branch, design and development of web pages in terms of the concept of soft skills and it was done by content analysis method. Statistical population included computer science textbooks Kardansh branch,  and the sample size includes seven s books which was selected in a purposeful manner. The unit of analysis in this study was sentence. A researcher-made checklist was used to collect the data. Categorical method was used to analyze the collected data and frequency and percentage were used to analyze the data. The results showed the following six components: Commitment and Responsibility Skills, Communication and Teamwork Skills, Creativity and Problem Solving, Ability to plan and organize activities, the skills of using modern computing and technology and practical skills and specialized knowledge in its textbooks have not been considered as appropriate.

    Keywords: soft skills, content analysis, computer science, Work- knowledge branch, design, development of web pages
  • Mazaher Borna Khajeh, Firooz Mahmoodi*, Yousef Adib, Hamdollah Habibi Pages 373-408

    The aim of this study was to investigate the process of primary school teachers resistance to implementation of the formal curriculum. The approach of the present study was qualitative and the Grounded theory method was used in this research. The statistical population included primary school teachers in East Azerbaijan province. The process of sampling and selection of participants continued until data saturation was achieved and Finally, 18 elementary school teachers were selected using available sampling method. The results showed that "rational resistance" as a central phenomenon, "Lack of teacher empowerment, lack of student participation and lack of facilities in education" as background conditions, "Curriculum deviations, teacher personality, textbook deficiencies and teacher weakness" as causal conditions, "Teacher beliefs and cultural conditions" as intervening conditions, "Consequences of the curriculum and the self-actualization of teachers" as a consequence And "Educational Strategies, Paying Attention to Student Needs, and Curriculum Optimization" were identified as strategies.

    Keywords: Teachers' resistance, Curriculum change, Curriculum implementation
  • Amiresmail Asadi, Ali Hosseini Khah*, Farnoosh Alami Pages 409-450

    This study has been done in the category of applied research with qualitative paradigm by thematic analysis through an inductive approach.From reliable first-hand documents and resources in terms and keywords of this inquiry in thriving countries,45 cases were selected by purposive sampling.The data collection tool was manual and computer notes(MAXQDA,2020).The network of themes extracted in the findings indicates a conceptual model with five broad themes(curriculum competencies,educational strategies,student,teacher and challenges and opportunities)and a practical model with five broad themes(School's curriculum,educational activities,operational activities,student activities,and teaching activities).The study shows that in prosperous countries like Finland and Sweden,students' start-ups have been started for many years and are going on regularly and desirably.Since this type of activity has been neglected in Iranian curricula,it is suggested that the curriculum of start-ups in the second year of high school be designed & implemented based on the criteria an indicatores provided in the models of this research.

    Keywords: Entrepreneurial Education, Students’ Start-up, Secondary Schools, Practical Curriculum